Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-07, 08:25   #3121
sylwia1906
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Hej. Czy orientuje się ktoś kiedy wynik ktg jest niepokojący? Czy chodzi o czynność serca, czy brak ruchów podczas badania?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:35   #3122
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Hej. Czy orientuje się ktoś kiedy wynik ktg jest niepokojący? Czy chodzi o czynność serca, czy brak ruchów podczas badania?

Brak ruchów może być jeśli dziecko śpi. Mój jak spał to położna przychodziła i kazała się przekręcić z boku na bok żeby go pobudzić trochę i zazwyczaj działało. Najważniejsze żeby tętno nie było zbyt niskiem ani zbyt wysokie. Np mój miał zazwyczaj tętno 140-150, wydaje mi się że to wtedy najwłasciwsze jest. Lekarz na pewno zweryfikuje zapis, nie ma się co martwić na zapas.

Ja właśnie czekam na wizytę. Ciekawa jestem co ten mój lekarz na nfz powie. No i ciekawa jestem wagi Mikiego.

Dziewczyny zamówiłam fajny komplet płaska poduszka 30x35 i kolderka 75x100, wczoraj mąż odebrał i strasznie mi się podoba chyba z HubiWorld wyskoczyło mi jako oferta dnia i z wysyłką za 31zł wyszło. Zamówie chyba jeszcze jeden dla Asi ten zestaw wczoraj tak chodziła z poduszką i ją tuliła to niech ma swój własny

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:35   #3123
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Chodzi o czynność serca maluszka i ewentualne skurcze macicy. Ale nie mam pojęcia kiedy są dobre a kiedy zle, mi polozna zawsze mówiła
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:35   #3124
Panterka1313
Zadomowienie

AISHA nie wiem. Usg dopiero jak Tż wróci. Ta wizyta była w tej dziwnej przychodni bez usg. Na usg idziemy jakos 15-20 bo w tym czasie jakos Tz wraca

Stary 2018-06-07, 08:49   #3125
tezewe
Raczkowanie

Cześć 😀
Wczoraj z rana wpadlam na forum, nacytowalam się i akurat polecalyscie kilku sprzedawców na allegro. Odpalilam je, w tym czasie dostalam przelew z zusu (nareszcie!!) i tym sposobem jakieś 80% wyprawki za mną😀. We wtorek zamówiliśmy też wózek, fotelik i bazę.
Do kupienia zostaly juz 'tylko' : Łóżeczko i materac, lezaczek tiny love(ale tu poluje na uzywke lub jakąś super promocje) koszule i stanik dla mnie i kilka ☠☠☠☠☠☠☠ aptecznych 😀(większość kupiłam na allegro bo wyszlo sporo taniej niz na gemini).
Za chwilę klikne jeszcze kokon, btw czy kupuje, ktoras z Was ten wynalazek? Caly czas wydawalo mo się, ze to zdecydowanie zbedny gadżet. Ale ostatnio mnie naszlo, ze moze sie supee sprawdzić jak maluch wyladuje i nas w łóżku. Pamietam, se ze starszakiem sie bałam, ze któreś z nas go zgniecie, a taki kokon chyba zalatwi twn problem?

Ania super, że juz jesteś w domu!! Też ze starszakiem uzywalam butelek tomme tippie i teraz zamówiłam jedna taka butelke, ale mam dostaną od kogoś jedna małą aventu i jakość wydaje sie ok, może trafił Ci się jakiś bubel.

Bitamina moj maluch też byl caly czas poprzecznie, ale od kilku dni czuję go trochę inaczej wiec mam wielką nadzieję, ze się jednak obrócił.

Cholestic, może jestem dziwna ale mnie zawsze jak piszesz o tz i jwgo corce wydaje się, ze to bardzo dobrze o nim świadczy, ze mimo przeciwności losu, nienajlepszych kontaktów z jej matką i ogólnie kiepskiemu zachowaniu młodej, on mimo wszystko jest tak bardzo za nią i dba o dobre relacje z nią. Daj mu czas. Mam nadzieję, że po narodzeniu waszego dziecka znajdzie równowagę i będzie umiał podzieloc miłość, czas i uwagę na całą waszą trójkę.

Stella proszę o dopisanie wizyt😀:
11.06 USG III trymestru
14.06 echo serca dziecka
26.06 wizyta

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:

Wydaję mi sie, że w obu przypadkach wynik może byc niepokojący.
Ja miałam wywyolywany poród bo dziecko mialo na ktg za wysokie tetno, natomiast kolezanka trafila na obserwacje do szpitala bo zapis ktg zbyt plaski tzn nie zapisywaly się zadne ruchy dziecka.
tezewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 09:17   #3126
Panterka1313
Zadomowienie

TEZE ja kupuję uzywke chrzestny ma mi odebrać bo pani nie chce wysłać

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Lek dostałam Monural jeden dziś drugi za tydzień

Stary 2018-06-07, 09:33   #3127
Aisza21
Wtajemniczenie

Tezewe, ja kokon sobie daruję , nie będę spać z dzieckiem, bo się zwyczajnie nie zmieści nam do łóżka ( mamy 140cm i sami ledwo się mieścimy ) , lepszą, aczkolwiek droższą opcją wydaje mi się dostawka.

Chloe zobaczyłam fotki Urocze łóżeczko, piękna pościel. Po Mateuszu mam chyba z tej samej firmy, wtedy była popularna - bardzo dobra jakościowo, bardzo dobre ochraniacze mają.

Aniu, podlinkujesz kołdrę i poduszkę, bo jeszcze nie kupiłam?
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-07, 09:36   #3128
sylwia1906
Zadomowienie

Mnie zrobili ktg i wyszło beznadziejnie i kazali zjeść coś i wrócić. No i po drożdżówce dużo lepiej, ale mam iść w weekend na oddział jeszcze raz zrobić. A już się bałam bo mi położna powiedziała, że najprawdopodobniej lekarz mnie wyśle na oddział itp... na tym drugim ktg kopała jak szalona, ale po ruchach znów tętno spadało... więcej nie idę bez śniadania:p

Stary 2018-06-07, 09:38   #3129
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie zrobili ktg i wyszło beznadziejnie i kazali zjeść coś i wrócić. No i po drożdżówce dużo lepiej, ale mam iść w weekend na oddział jeszcze raz zrobić. A już się bałam bo mi położna powiedziała, że najprawdopodobniej lekarz mnie wyśle na oddział itp... na tym drugim ktg kopała jak szalona, ale po ruchach znów tętno spadało... więcej nie idę bez śniadania:p

A miałaś jakieś wskazania do ktg? Wybacz moje pytania, ale co to znaczy ,że wyszło beznadziejnie?
Stary 2018-06-07, 09:45   #3130
kasia.
Rozeznanie

Kołdrę polecam kupić jednak większą tzn 100*135cm.

My chyba będziemy musieli kupić dostawkę. Od 2 tyg przychodzi do nas córka do łóżka ok 4-5 rano. We 4 się nie zmieścimy. Poza tym bardzo nie chciałabym żeby mały spał w jednym łóżku ze mną. Tylko Chicco next2me strasznie drogie, muszę poczytać czy te tańsze też są ok. Najwyżej sprzedamy po pół roku bo używki tańsze są o 200zl.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 09:53   #3131
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość

My chyba będziemy musieli kupić dostawkę. Od 2 tyg przychodzi do nas córka do łóżka ok 4-5 rano. We 4 się nie zmieścimy. Poza tym bardzo nie chciałabym żeby mały spał w jednym łóżku ze mną. Tylko Chicco next2me strasznie drogie, muszę poczytać czy te tańsze też są ok. Najwyżej sprzedamy po pół roku bo używki tańsze są o 200zl.

Z rozmiarem kołdry się zgadzam, chociaż nasza wykopuje się spod każdej. Też ląduje u nas rano, więc spanie z noworodkiem odpada.
Rozważam zakup używanej dostawki, ale mam dość mało miejsca przy łóżku...
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-07, 10:00   #3132
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
A miałaś jakieś wskazania do ktg? Wybacz moje pytania, ale co to znaczy ,że wyszło beznadziejnie?
Położna pytała w którym jestem tygodniu i jak powiedziałam, że dziś zaczynam 30 to stwierdziła, że zrobimy ktg. Generalnie było płaskie, słabe tętno nie dochodziło do 140 wręcz widziałam momentami okolice 120 a nawet 115. Tylko kompletnie się na tym nie znam więc nie wiem jak powinno wyglądać, opieram się na opinii położnej
I dostałam szczepionkę z imunoglobulina wreszcie.

Stary 2018-06-07, 10:04   #3133
tezewe
Raczkowanie

Cytat:
Tezewe, ja kokon sobie daruję , nie będę spać z dzieckiem, bo się zwyczajnie nie zmieści nam do łóżka ( mamy 140cm i sami ledwo się mieścimy ) , lepszą, aczkolwiek droższą opcją wydaje mi się dostawka.

Cytat:

No wlasnie ja planowalam dostawke, ale po remoncie sypialni i wstawieniu nowych mebli okazalo die, że dostawka zdecydowanie nie bedzie pasować bo nie byloby przejścia. Lozeczko musi stac przy ścianie. Stad ten pomysl na kokon😀. Łudze się jednak, ze trafi mi się egzemplarz wielbiacy swe łóżeczko i nie bedzie zbyt często korzystał z naszej gościnności 😁
tezewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:05   #3134
aga_89_4
Raczkowanie

Hej dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Emcia - a Tobie decyzji kredytowej! same dobre wiadomości
Dziewczyny które zamawiały koszule do karmienia z Dolce Sonno - kojarzy mi się, że któraś z Was pisała, że zamówiła rozmiar S i był olbrzymi. Mogłybyście dać znać co i jak? Bo waham się między S a M a nie chcę przestrzelić z rozmiarem
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:08   #3135
forester
Zadomowienie

Cytat:
Witam,

Panterka, za wizytę i za trzymanie wagi, ile twoja malutka już waży?

Forester, właśńie najgorzej jak sobie człowiek coś wkręci i się nakręca zamiast się uspokoić. Hormony niestety robią swoje. Coś nie tak z twoimi wynikami ?

Hmm, faktycznie Anglejana zniknęła, Bambi też ostanie kilka dni ucichła, Nicole też się odzywa....

Chloe, współczuję problemów z Tżetem i jego córką, ciekawe jak będzie po urodzeniu Aleksa

Ja się chyba muszę zabrać za porządki, bo całe mieszkanie mam tak zasyfione ,że aż wstyd. Niby każdy przytakuje mi jak mówię, że mi ciężko, ale samo się nie zrobi. Jakoś powoli dam radę.
Okazuje się, że dawka heparyny ktorą przyjmuje jest dużo za mała. Muszę ją zwiększyć, ale mój ginekolog nie chce się tego podjąć. Twierdzi, że się nie zna tak dobrze na tym, boi się odpowiedzialności. Hematolog też się boi wyjść poza dawkę terapeutyczną. A ja się boję, że to wpłynie na dziecko. Na 27 czerwca umówiłam się na konsultacje do Pani profesor do Krakowa, autorytetu i liczę, że ona mi pomoże.
Cytat:

Na pewno bardzo niebezpieczne są spadki tętna poniżej 100 uderzeń na minutę nakładające się na przykład ze skurczami . Tętno powinno się utrzymywać na jednym poziomie od 120 do 140. Wszelkie ochylenia od normy (deceleracje) powinny być do obserwacji.
Cytat:
Napisane przez tezewe Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj z rana wpadlam na forum, nacytowalam się i akurat polecalyscie kilku sprzedawców na allegro. Odpalilam je, w tym czasie dostalam przelew z zusu (nareszcie!!) i tym sposobem jakieś 80% wyprawki za mną. We wtorek zamówiliśmy też wózek, fotelik i bazę.
Do kupienia zostaly juz 'tylko' : Łóżeczko i materac, lezaczek tiny love(ale tu poluje na uzywke lub jakąś super promocje) koszule i stanik dla mnie i kilka aptecznych (większość kupiłam na allegro bo wyszlo sporo taniej niz na gemini).
Za chwilę klikne jeszcze kokon, btw czy kupuje, ktoras z Was ten wynalazek? Caly czas wydawalo mo się, ze to zdecydowanie zbedny gadżet. Ale ostatnio mnie naszlo, ze moze sie supee sprawdzić jak maluch wyladuje i nas w łóżku. Pamietam, se ze starszakiem sie bałam, ze któreś z nas go zgniecie, a taki kokon chyba zalatwi twn problem?

Ania super, że juz jesteś w domu!! Też ze starszakiem uzywalam butelek tomme tippie i teraz zamówiłam jedna taka butelke, ale mam dostaną od kogoś jedna małą aventu i jakość wydaje sie ok, może trafił Ci się jakiś bubel.

Bitamina moj maluch też byl caly czas poprzecznie, ale od kilku dni czuję go trochę inaczej wiec mam wielką nadzieję, ze się jednak obrócił.

Cholestic, może jestem dziwna ale mnie zawsze jak piszesz o tz i jwgo corce wydaje się, ze to bardzo dobrze o nim świadczy, ze mimo przeciwności losu, nienajlepszych kontaktów z jej matką i ogólnie kiepskiemu zachowaniu młodej, on mimo wszystko jest tak bardzo za nią i dba o dobre relacje z nią. Daj mu czas. Mam nadzieję, że po narodzeniu waszego dziecka znajdzie równowagę i będzie umiał podzieloc miłość, czas i uwagę na całą waszą trójkę.

Stella proszę o dopisanie wizyt:
11.06 USG III trymestru
14.06 echo serca dziecka
26.06 wizyta

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Wydaję mi sie, że w obu przypadkach wynik może byc niepokojący.
Ja miałam wywyolywany poród bo dziecko mialo na ktg za wysokie tetno, natomiast kolezanka trafila na obserwacje do szpitala bo zapis ktg zbyt plaski tzn nie zapisywaly się zadne ruchy dziecka.
Ja kupuje kokon od koleżanki. Z córką miałam ten problem, że gdzie jej nie położyłam to wydawała mi się taka maluśka. Ponoć na początku dobrze jest wkładać kokon nawet do gondoli, że dzidziuś czuł się tak trochę ściśnięty jak w brzuchu.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:09   #3136
AndziaHa
Zadomowienie

Ja Wam powiem, że na samą myśl o kolejnym przekładaniu ubranek itd dostaje kota do głowy. Okno będzie wymieniane za 4tyg, wszystko musze wynieść. Teraz dojdzie reszta wyprawki, mama mnie już straszy, że się z niczym nie pomieszcze. Wszystko mam upchane w szafie i na szafie obym nie musiała kupić kolejnej komody na korytarz

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:14   #3137
Panterka1313
Zadomowienie

STELLA wpisz wizytę 21czerwca zwykła będzie w miedzy czasie dojdzie wizyta USG

Stary 2018-06-07, 10:17   #3138
ania9o
Zakorzenienie

Może źle się wyrazilam bo ta kolderka z poduszką to niby komplet do wózka ale moim zdaniem nada się na pewno do roku i może być też do łóżeczka
Podrzucam linka jakby któraś chciała http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6842948915

Jestem po wizycie. Powiem Wam lekarz na NFZ złapał się za głowę że musialam płacić za pessar i powiedział żebym napisała pismo do NFZ o zwrot kosztów bo to nie do pomyślenia że leżałam w szpitalu a oni kazali mi sobie kupić pessar bo to szpital powinien mi to zapewnić.
Mikołajek waży 2130g a dzisiaj 31+1 mam się mocno oszczędzać ale nie muszę non stop leżeć jak to mi w szpitalu powiedzieli. Dostałam specjalne globulki żeby zapobiegać infekcjom bo przy pressarze jeszcze większa szansa na nie. Siadam i wystosuje pismo, nic mi nie szkodzi a może nóż mi zwrócą pieniądze. 160zł to nie aż tak mało żeby im darować.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:24   #3139
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Kasia ja właśnie tez szukam czegoś tańszego, masz coś konkretnego na oku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-07, 10:40   #3140
Panterka1313
Zadomowienie

Może kupcie używane łóżeczko i niech wam Tż utna jeden bok? Jakieś mocowania/zabezpieczenia na pewno też się da kupic/dorobic

Stary 2018-06-07, 10:40   #3141
angelajnaaa
Rozeznanie

Hej mamusie
Tydzień Was podczytywałam ale faktycznie się nie udzielałam bo trochę miałam na głowie do tego oddałam telefon do serwisu i w zastępczym nie mogę się zalogować na apke wizażu mogę wpisać login i haslo ale nie ma już ,, ok '' albo ,, zaloguj '' :/

Przede wszystkim Aniu cieszę się bardzo że jesteś z Mikim już w domciu i że masz Asie blisko siebie

Emcia gratuluje kredytu, my też popisaliśmy w tamtym tygodniu... :P

No i tu właśnie u mnie schody się zaczynają bo nie wyrobimy się z remontem... mieliśmy zacząć na początku czerwca a przy dobrych wiatrach zaczniemy pod koniec, więc w miesiąc będzię ciężko. Jest mi strasznie przykro bo ciśniemy się tu juz teraz w 6 osób, a do tego strasznie się boje wtrącania, dobrych rad sprzed 40 lat... siedzenia mi nad głową jak będę siedzieć z gołymi cyckami i tłumów odwiedzających... i chociaż wiem, że wcale tak być nie musi to strasznie mnie to męczy bo wiem ze swojej rodzinie bez trudu zwróciłabym uwagę a im może być ciężej... mam nadzieje że wtedy tż stanie po mojej stronie albo że stanie się cud i się wyrobimy
no ale... przez to musze zrezygnować z łóżeczka i mojej wymarzonej dostawki bo średnio z miejscem i chyba kupię kosz Mojżesza, a do naszego Domciu łóżeczko.

Aisza - Widziałam że pisałaś o KTG mój lekarz zleca wszystkim pacjentom po 36tyg ciązy, razem z pomiarem ciśnienia podczas tej wizyty u położnej przed wizytą u niego

Cloestic - Nie zrozum mnie źle, ale tż może naprawdę chcę żebyście żyli wszyscy w zgodzie i w sumie to trochę się mu nie dziwię (patrząc z jego perspektywy) : nie chcę odtrącać córki bo będzie miał synka... nie chce zeby poczuła się odtrącona bo to nie jej wina w sumie że jej rodzice razem nie są, jednak też rozumiem Ciebie - bo ja bym też nie potrafiła, ogólnie zawsze mi się wydawało że związki z ludzmi który mają/mieli żone/dziecko są dużo ]cięzsze i wymagaja od tej osoby która się na to piszę troche empatii albo chociaż nerwów ze stali.
Mysle że jak Aleks się urodzi to zwariuje, a jak podrośnie razem będą grać na PS4

A tak poza tym to jesteśmy już w 31 tyg :O za tydzień wizyta, później już co dwa... Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia pierwszy raz, w tym szpitalu w którym będę rodziła Mam nadzieje że lekarz który na wykładzie mówił z oburzeniem o CC i ogólnie bardzo je odradzał - mówił szczerze, bo słyszałam opinie że tam co drugą na stół kładą żeby było szybciej... przegadał z nami wszystkie etapy porodu, sporo mówił o łagodzeniu bólu, jak to wygląda jak się do nich na izbę przyjedzie od początku aż do wyjścia ze szpitala :P

Co do rzeczy wyprawkowych to mama i chrzestna zdeklarowały się że mi kupią wszyskie brakujące ciuszki ja wczoraj zamówiłam termometr microlife 150, trochę rzeczy z baby boom
I jestem z siebie dumna bo w koncu wybrałam wózek i stawiam na Bebetto torino albo holland a fotelik cybex aton 5 :P kupuję raczej używany na gwarancji Więc juz raczej z górki... za torbę i pranie wezmę się w połowie lipca

A i najlepsze... z Lilki zrobiła się Majka :P
angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:52   #3142
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Może kupcie używane łóżeczko i niech wam Tż utna jeden bok? Jakieś mocowania/zabezpieczenia na pewno też się da kupic/dorobic

Bardziej mi chodzi o mobilność i mniejsze wymiary. Zwykle łóżeczko mam.
Stary 2018-06-07, 10:58   #3143
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Tydzień Was podczytywałam ale faktycznie się nie udzielałam bo trochę miałam na głowie do tego oddałam telefon do serwisu i w zastępczym nie mogę się zalogować na apke wizażu mogę wpisać login i haslo ale nie ma już ,, ok '' albo ,, zaloguj '' :/

Przede wszystkim Aniu cieszę się bardzo że jesteś z Mikim już w domciu i że masz Asie blisko siebie

Emcia gratuluje kredytu, my też popisaliśmy w tamtym tygodniu...

No i tu właśnie u mnie schody się zaczynają bo nie wyrobimy się z remontem... mieliśmy zacząć na początku czerwca a przy dobrych wiatrach zaczniemy pod koniec, więc w miesiąc będzię ciężko. Jest mi strasznie przykro bo ciśniemy się tu juz teraz w 6 osób, a do tego strasznie się boje wtrącania, dobrych rad sprzed 40 lat... siedzenia mi nad głową jak będę siedzieć z gołymi cyckami i tłumów odwiedzających... i chociaż wiem, że wcale tak być nie musi to strasznie mnie to męczy bo wiem ze swojej rodzinie bez trudu zwróciłabym uwagę a im może być ciężej... mam nadzieje że wtedy tż stanie po mojej stronie albo że stanie się cud i się wyrobimy
no ale... przez to musze zrezygnować z łóżeczka i mojej wymarzonej dostawki bo średnio z miejscem i chyba kupię kosz Mojżesza, a do naszego Domciu łóżeczko.

Aisza - Widziałam że pisałaś o KTG mój lekarz zleca wszystkim pacjentom po 36tyg ciązy, razem z pomiarem ciśnienia podczas tej wizyty u położnej przed wizytą u niego

Cloestic - Nie zrozum mnie źle, ale tż może naprawdę chcę żebyście żyli wszyscy w zgodzie i w sumie to trochę się mu nie dziwię (patrząc z jego perspektywy) : nie chcę odtrącać córki bo będzie miał synka... nie chce zeby poczuła się odtrącona bo to nie jej wina w sumie że jej rodzice razem nie są, jednak też rozumiem Ciebie - bo ja bym też nie potrafiła, ogólnie zawsze mi się wydawało że związki z ludzmi który mają/mieli żone/dziecko są dużo ]cięzsze i wymagaja od tej osoby która się na to piszę troche empatii albo chociaż nerwów ze stali.
Mysle że jak Aleks się urodzi to zwariuje, a jak podrośnie razem będą grać na PS4

A tak poza tym to jesteśmy już w 31 tyg :O za tydzień wizyta, później już co dwa... Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia pierwszy raz, w tym szpitalu w którym będę rodziła Mam nadzieje że lekarz który na wykładzie mówił z oburzeniem o CC i ogólnie bardzo je odradzał - mówił szczerze, bo słyszałam opinie że tam co drugą na stół kładą żeby było szybciej... przegadał z nami wszystkie etapy porodu, sporo mówił o łagodzeniu bólu, jak to wygląda jak się do nich na izbę przyjedzie od początku aż do wyjścia ze szpitala

Co do rzeczy wyprawkowych to mama i chrzestna zdeklarowały się że mi kupią wszyskie brakujące ciuszki ja wczoraj zamówiłam termometr microlife 150, trochę rzeczy z baby boom
I jestem z siebie dumna bo w koncu wybrałam wózek i stawiam na Bebetto torino albo holland a fotelik cybex aton 5 kupuję raczej używany na gwarancji Więc juz raczej z górki... za torbę i pranie wezmę się w połowie lipca

A i najlepsze... z Lilki zrobiła się Majka :P
Hej dziewczyny! Mnie również dawni nie było. Cały czas pracowałam i 1.5 latek w domu zajmował mi tez cała uwagę. Szczerze to nawet jakoś nie do końca zauważam ciążę, bo nie ma czasu.

Aniu bardzo sie cieszę, ze jesteś juz w domu. Koniecznie napisz pismo o zwrot, bo 160 zł piechota nie chodzi.

Emcia i angelajnaaa gratulacje podpisania umowy. Teraz przed Wami wielkie zmiany. W pierwszej ciąży w 8 miesiącu wprowadziliśmy sie do domu, który wymagal generalnego remontu. Do porodu sypialnie były gotowe, ale kilka ścian na dole rozebranych Teraz jeszcze walczymy z łazienką i ogrodem. Powodzenia w urządzeniu i samych radości.
Maja to tez bardzo ładne imię, mam siostrzenice o tym imieniu, czysty żywioł.

U nas będzie Emilia. Od tego tyg pracuje o połowę mniej, zgłosiłam czesciowe chorobowe bo juz nie daje rady.

Cholestic zgadzam sie z angelajnaaa. Chociaż wiem, że teraz takie sytuacje nogą być dla Ciebie bardzo stresujące. Aleks wszystko wynagrodzi, a łóżeczko prezentuje sie super.

My będziemy korzystać z starego wozka glebokiego, pomyślimy potem o nowej spacerowce, bo obecna jest beznadziejna. Kupimy tylko dostawkę z siedzeniem dla Adama.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-07, 11:03   #3144
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Kasia ja właśnie tez szukam czegoś tańszego, masz coś konkretnego na oku?
Póki co nic nie znalazłam, ale też nie poświęciłam dużo czasu na poszukiwania.

Panterka łóżeczko zwykłe mamy, ale jest za duże żeby stało obok łóżka, poza tym w dostawkach jest regulacja wysokości, żeby łóżko i dostawka były na jednym poziomie. U nas też dochodzi kwestia wyjazdów do teściów, którzy mieszkają 3h od nas w 2 pok mieszkaniu.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 11:05   #3145
Chloestic
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny

Apropos tz kazda z Was ma w jakims stopniu sporo racji. Problem w tym, ze on popada w jakies stany, na co dzien zyje ze mna, wszystko uklada sobie ze mna, jest fajnie, po czym przyjezdza ona, on dostaje wyrzutow sumienia i przegina w drugim kierunku. Jakby nie eiem jak usilnie chcial pokazac, ze jej nie odtraci. Ja to rozumiem, wiem i w nim to szanuje, uwazam, ze to dobrze o nim swiadczy, ze dba o dziecko. Problem w tym, ze robi to juz kosztem moim i Aleksa i tej ciazy. Trudno, rozwiodl sie, od 6 lat nie mieszka z corka i albo to ulozy w glowie albo zostanie sam, bo wierzcie mi zadna kobieta tego nie wytrzyma.
Ja jedno czego wymagam od niej to doslownie minimum obowiazkow, minimum, tylko tyle.
A jesli chodzi o relacje to sie nie da, probowalam na poczatku, bylam mila, kupowalam, bralam tu i tam, po czym slyszalam glupie texty, mialam chamskie traktowanie i do tego texty bylej i obrazanie mnie od siliconowych blondynek. Kazda by miala limit, nie dam soba poniewierac przeciez.

Dzis jade zobaczyc komode w ikei, te dzieciece sa zabojczo drogie, 1200/1700 zl to masakra jakas. Kocham synka, ale szkoda mi tylu pieniedzy na 3 szuflady.
Znalazlam fajna w ikei, mega funkconalna za 650 zl, duza ladna, najwyzej do niej przykleje jakas ozdobe.

A ta posciel jest cudna, ochraniacze w komplecie, kupie jeszcze jedna tylko inna na zmiane.

Jeszcze mi zostal do kupienia, kokon, bujaczek, kolyska, niania elektroniczna, rzeczy do wozka, wozek kupuje tz bo to 7500 zl.........zamawia za tydzien go.
I butelki. Jakie butelki sa najlepsze?

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 11:20   #3146
Panterka1313
Zadomowienie

NOBO, KASIA poszukajcie DIY. Regulacja wysokości to nic innego jak po 2 nawietry na 3-4 wysokościach po obu stronach i 4 kółka z blokadą na dole. Sama bym sobie zrobiła takie gdybym potrzebowała. Nie bez powodu na urodziny dostałam wiertarko-wkretarke, potem wyrzynarka, szlifierka i brak mi jedynie frezarki do szczęścia

Dzwoniłam do Tż załatwi mi podwozke z busa jutro/sobota żebym sobie w spokoju poprasowala

Stary 2018-06-07, 11:27   #3147
krolewna1986
Wtajemniczenie

Proszę o wpisanie wizyty na 3 lipca
Dziewczyny jestem w takim stresie jak Was czytam, bo ja z wyprawką w czarnej d... Jest ktoś taki mądry jak ja?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 11:27   #3148
Bitamina
Raczkowanie

Czesć dziewczyny,

Acidka nie mogę dodać załącznika z pozycjami tędy, bo za duży plik. Jeślu nie masz nic przeciwko temu, spróbowałabym przez wiadomość prywatną (chociaż nie wiem, jakie są ograniczenia związane z wielkością pliku - jak coś to mogę też przemailować- daj tylko znać).
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 11:32   #3149
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Proszę o wpisanie wizyty na 3 lipca
Dziewczyny jestem w takim stresie jak Was czytam, bo ja z wyprawką w czarnej d... Jest ktoś taki mądry jak ja?

Mam tak samo jak Ty

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 11:35   #3150
Aisza21
Wtajemniczenie

Chloe, no niestety to są trudne sprawy i każdy ma swój punkt widzenia. Zobaczysz, że wszystko się dobrze ułoży, dajcie sobie czas.

Te tańsze dostawki można kupić za ok 380-400 zł nowe, to i tak jest drogo moim zdaniem. Nie mam pojęcia skąd te ceny skoro większe łóżeczka turystyczne można kupić już za 200 zł.

Angelajna, no niestety taki remont trochę trwa, ale dobrze ,że macie gdzie mieszkać i nie musicie się spieszyć. Mieszkacie w domu, nie w małym mieszkaniu, więc pewnie aż tak nie jest to uciążliwe, a może nawet docenisz pomoc teściowej po porodzie Będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości