Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-16, 05:07   #3121
dews
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Rybka ze skurcze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 05:18   #3122
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Czlowiek sobie kulturalnie wstaje , jedna wymiotuje bo zgaga i pisze o swiniach ktore jedzs swoje wymioty , druga ma mdlosci zeby trzecia pisala o gownie szwagra ... No dziewczyny konkret zaczełam poranek

Ewka a moze tż nie ma odwagi pogadac ?

Dews ja juz po sniadanku - po 2 dniowej walce z Tż zrobil mi z rana . Ale i tak dalej ma przesrane u mnie

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Zdecydowanie nie ma odwagi. Nie ma.chyba pojęcia jak rozpocząć rozmowę i w sumie mu się nie dziwię. Ciężka sytuacja, ale w tym tygodniu musi się rozwiązać. Jak pójdziemy spać to zapytam co się stało

Rybka, ale już lepiej?

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 05:19   #3123
smileska
Zadomowienie

Nie nadrobie Was raczej. Chyba ze jak bede miala wakacje od bycia mamą
Mój Niunio to 8 cud swiata. Minki robi niestworzone, wczoraj pisalam ze jest cichutki dzis piszę gowno prawda drze buziula na caly oddział. Mleko mam, najada sie, robi duzo kup i zawsze ma jajuchny osrakane ale juz uslyszalam ze mam księciunia co sobie lubi cycka podyndac bardziej dla zabawy niz dla jedzenia. Bo tylko odkladam księcia który usnął z cycem w buzi i zaraz jest ryk. Przysuwam cyca i w nosie ma dujanie ale w ustach cycek musi leżeć. I o ile fajny taki wiszący księciunio o tyle po CC zle mi jest lezec, siedziec i na☠☠☠☠ia mnie kręgosłup. Dzis od 23 do 6 w sumie nie spalam bo księciunio musiał w buzialu międlic cycucha. A ze w zadnej pozycji nie bylo mi wygodnie to zmienialam je co pol godziny ....

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 05:29   #3124
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Rybka ze skurcze?

Raczej ból jak przed okresem nospa trochę na to pomogła, za to teraz czuję że nadchodzi migrena

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Mój Niunio to 8 cud swiata. Minki robi niestworzone, wczoraj pisalam ze jest cichutki dzis piszę gowno prawda drze buziula na caly oddział. Mleko mam, najada sie, robi duzo kup i zawsze ma jajuchny osrakane ale juz uslyszalam ze mam księciunia co sobie lubi cycka podyndac bardziej dla zabawy niz dla jedzenia. Bo tylko odkladam księcia który usnął z cycem w buzi i zaraz jest ryk. Przysuwam cyca i w nosie ma dujanie ale w ustach cycek musi leżeć. I o ile fajny taki wiszący księciunio o tyle po CC zle mi jest lezec, siedziec i naia mnie kręgosłup. Dzis od 23 do 6 w sumie nie spalam bo księciunio musiał w buzialu międlic cycucha. A ze w zadnej pozycji nie bylo mi wygodnie to zmienialam je co pol godziny ....

Oby mu przeszło, mnie to chyba najbardziej przeraża.. szczególnie że nie czuję w ogóle klimatu kp

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 05:29   #3125
dews
Zakorzenienie

Smileska <3 a kiedy cie puszcza do domu? Tz pewnie też zakochany w synku? dobrze ze masz mleko tak szybciutko po CC!

Ja zjadłam 2 kanapki, poprzytulałam się do tż bo idzie do pracy i robię kolejne podejście do spania :p

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 05:41   #3126
ewka_mewka
Zadomowienie

Smileska, jak słodkoo!!! A nie bolą cię piersi od takiego wiszenia?

Stary 2018-10-16, 05:52   #3127
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Dzięki. będziemy kontrolować.

Proszę Was też o mega kciuki, jak wszystko będzie ok. to nas wypuszczą q środę do domu
Mocne kciuki!

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Właśnie wcale nie chce
Się nie tłumacz

Ja naprawdę czuję, że ostatnia tu urodze

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja bym chciala kawe........ albo herbate....... w chwilach slabosci dosypuje do inki pol lyzeczki rozpuszczalnego jacobsa :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
U mnie kawa co rano musi być

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Ktoś dziś rodzi?

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-16, 06:38   #3128
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Czlowiek sobie kulturalnie wstaje , jedna wymiotuje bo zgaga i pisze o swiniach ktore jedzs swoje wymioty , druga ma mdlosci zeby trzecia pisala o gownie szwagra ... No dziewczyny konkret zaczełam poranek

Ewka a moze tż nie ma odwagi pogadac ?

Dews ja juz po sniadanku - po 2 dniowej walce z Tż zrobil mi z rana . Ale i tak dalej ma przesrane u mnie

Hahaha... przepraszam nie chcialam tak wiesz w kwestii wyjasnienia - ostatnii chwalilam sie, ze zgagi nie mam bo nie mialam z jakis tydzien ( booooziuuu co to bylo za cudowne uczucieeeee) , a tsraz wrocily z taka moca, ze konczy sie jak konczy. A z tymi swiniami to metafora taka... bo ewka siedzi i gada szwagrowi wprost dajac do zrozumienia, ze no kurde jakby " troche" przeszkadza, a ten jak ta swinia co sie z " dolewki" cieszy sie zachowuje... xd

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 06:40   #3129
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Hahaha... przepraszam nie chcialam tak wiesz w kwestii wyjasnienia - ostatnii chwalilam sie, ze zgagi nie mam bo nie mialam z jakis tydzien ( booooziuuu co to bylo za cudowne uczucieeeee) , a tsraz wrocily z taka moca, ze konczy sie jak konczy. A z tymi swiniami to metafora taka... bo ewka siedzi i gada szwagrowi wprost dajac do zrozumienia, ze no kurde jakby " troche" przeszkadza, a ten jak ta swinia co sie z " dolewki" cieszy sie zachowuje... xd

Ja mam wrazenie ze jak mnie zgaga zlapie to mi zarazzprzelyk wypali , sle zawsze mi tylko podchodzilo pod gardlo nigdy nie zwrocilam z tego powodu - Boze jak to musi palic ze czlowiek wymiotuje juz Co do szwagra ewidentnie udaje idiote...

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 06:46   #3130
tetrikk
Zakorzenienie

Ewka - mi się jednak wydaje, ze to są różnice kulturowe właśnie i paradoksalnie on wcale nie chce zle. Żadne podchody tu nic nie zdziałają, dopóki nie powiecie mu wprost, ze ma się wyprowadzić to na pewno tego nie skuma. Naprawdę nie zazdroszczę, a z drugiej strony podziwiam twoje opanowanie w całej sytuacji. Lepiej, żeby TZ się jednak odważył porozmawiać. Chociaż przewiduje tu obrazę majestatu ;p
Stary 2018-10-16, 06:48   #3131
taga91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Macie też tak, że czujecie takie krótkie rozpychanie po obu bokach na raz? Tam jakby się z jednej strony odpichal nogami i jakbym w tym samym momencie właśnie czuła stopy po lewej i dupke po prawej
Ja odkąd wiem, że Młody się przekręcił to mam takie momenty, że mam wrażenie, że mam w brzuchu ośmiornicę. Naprawdę. Kopie z lewej i prawej po talii a do tego równocześnie po pęcherzu i od góry też coś podskakuje.. Wydaje mi się, że wtedy jest poprzecznie.

Ale po chwili wszystko się uspokaja, żadnej łepetynki nie czuję, żadnego tyłka też nie i mam brzuch meega miękki i pusty do poziomu pępka.. Ja nie wiem, czy on głowę przykleja do mojego kręgosłupa?

Smileska, trzymaj się z księciuniem! Każdego dnia będziesz czuła się lepiej i lepiej, daj sobie jeszcze trochę czasu..

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-16, 07:04   #3132
jajoanka
Zakorzenienie

Dews, u mnie na SR mowily babeczki, ze wiekszosc dzieci ustawionych glowka w dol ma cialko po prawej, a nozki i raczki po lewej. Wtedy sa w jakiejs tam pozycji, ale juz nie pamietam jak dokladnie sie ona nazywa. Ja tez czuje np. mocne wypychanie po prawej (czasem wystaje tam taka gula, pilka), a po lewej jakby kopniaki - i tez czesto sie to zdarza w tym samym momencie. Moze tak gwaltownie prostuje nogi i dupka ucieka w tyl?

Aha, no i dlatego lepiej spac na lewym boku, tam gdzie masz te "drobniejsze" czesci, bo mniejszy jest ucisk na organy.

Ewka - zabawny ten Twoj szwagier Ale to chyba tak jak dziewczyny pisza - roznice w kulturze, sposobie wychowania i po prostu "stylu zycia". Rowniez uwazam, ze tylko informacja powiedziana wprost ma szanse do niego dotrzec, bo jak pokazuje opisana przez ciebie sytuacja - on nie wyczuwa aluzji ani ironii, nie umie czytac miedzy wierszami, nie umie wyciagac wnioskow. A szkoda, zebys sie meczyla...

Smileska - maluch ewidentnie potrzebuje bliskosci. Badz dzielna! Mam nadzieje, ze niedlugo zalapie, ze cyce nie sa do miziania i bedzie grzecznie jadl, a pozniej slodko spal... w swoim lozeczku Odpoczywaj ile sie da!

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jajoanka
Czas edycji: 2018-10-16 o 07:05
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 07:30   #3133
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dobryy wstałam
W nocy pobudka 2 razy na siku, a teraz bolą mnie biodra

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 07:39   #3134
sara3008
Zakorzenienie

Dzień dobry...

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 07:39   #3135
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Dobry

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-16, 07:41   #3136
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dzien dobry! ewka ale masz przeboje ze szwagrem

wstalam po 7, zrobilam.sniadanie , obudzilam mala i szykuje sie powoli..Lilka do przedszkola a ja do poloznej...

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-16, 07:43   #3137
sara3008
Zakorzenienie

Aneta jak tam? Witamy się w 39 tygodniu czy ty już po ?

Stary 2018-10-16, 07:43   #3138
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Aneta jak tam? Witamy się w 39 tygodniu czy ty już po ?

cos mnie ominelo??

Stary 2018-10-16, 07:44   #3139
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Mój Niunio to 8 cud swiata. Minki robi niestworzone, wczoraj pisalam ze jest cichutki dzis piszę gowno prawda drze buziula na caly oddział. Mleko mam, najada sie, robi duzo kup i zawsze ma jajuchny osrakane ale juz uslyszalam ze mam księciunia co sobie lubi cycka podyndac bardziej dla zabawy niz dla jedzenia. Bo tylko odkladam księcia który usnął z cycem w buzi i zaraz jest ryk. Przysuwam cyca i w nosie ma dujanie ale w ustach cycek musi leżeć. I o ile fajny taki wiszący księciunio o tyle po CC zle mi jest lezec, siedziec i naia mnie kręgosłup. Dzis od 23 do 6 w sumie nie spalam bo księciunio musiał w buzialu międlic cycucha. A ze w zadnej pozycji nie bylo mi wygodnie to zmienialam je co pol godziny ....

Moze faktycznie potrzebuje bliskosci. Pamietaj, ze byl tak troche od ciebie oderwany mimo wszystko. Na dluzsza mete nawet jak bol po cesarce minie to zacznie byc meczace, ale pocieszaace jest to, ze wynalezli smoczki mi mloda zaczela tak robic jak miala 7msc przy kp. Byla bezsmoczkowa i budzial sie co chwilke w nocy tylko po to zeby sobie pomemlac cyca i dalej spac. Poczatki czasem sa trudne, ale mam nadzieje, ze w koncu tak zglodnieje, ze sie naje i pojdzie spac jak aniolek i jednoczesnie ogarnie o co chodzi w mietoleniu cycocha. Jestem ciekawa jak z moim bedzie bo chcialabym uniknac smoczka, ale to w praniu wyjdzie dopiero. Czytalam, ze niektore dzieci maja bardzo duza potrzebe ssania i najcbetniej ssaly by caly czas wiec moze tobie trafil sie taki egzemplarz nie pozostaje nic jak trzymac kciuki za was i karmienie

A jak wstawanie? Dajesz rade?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-16, 07:44   #3140
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
cos mnie ominelo??

Anetka miała cały wieczór skurcze
Ciekawe jak się to skończyło

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-16, 07:46   #3141
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Ewka - mi się jednak wydaje, ze to są różnice kulturowe właśnie i paradoksalnie on wcale nie chce zle. Żadne podchody tu nic nie zdziałają, dopóki nie powiecie mu wprost, ze ma się wyprowadzić to na pewno tego nie skuma. Naprawdę nie zazdroszczę, a z drugiej strony podziwiam twoje opanowanie w całej sytuacji. Lepiej, żeby TZ się jednak odważył porozmawiać. Chociaż przewiduje tu obrazę majestatu ;p
Też mi się tak wydaje, dlatego tak trudno to rozwiązać. Rozmawiałam z.tżtem i obiecał, że to załatwi. Niestety nie mam innego wyjścia tylko mu zaufać i czekać aż rozwiąże problem. Damy radę. Przynajmniej nie zapomnę tej końcówki ciąży .

Mały dziś tak szaleje w brzuchu, że nie daje mi spać . Naciska na pęcherz jak nigdy. Jest to bolesne (takie przeszywające kłucie) i muszę latać do toalety dosłownie do 5 minut.

Stary 2018-10-16, 07:46   #3142
sylwusiach
Zakorzenienie

o ja... bedzie sie dzialo
Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Anetka miała cały wieczór skurcze
Ciekawe jak się to skończyło

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
mi sie dzis snil nasz maly byl taki slodki
pozniej Lilka przyszla do nas nad ranem i cos do Tz mowila

Stary 2018-10-16, 07:48   #3143
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Muszę warować w domu bo czekam na przesyłkę, i najlepiej by było żeby jakoś mi ją wniósł kurier do pokoju co by teściowa nie widziała

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-16, 07:52   #3144
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wrazenie ze jak mnie zgaga zlapie to mi zarazzprzelyk wypali , sle zawsze mi tylko podchodzilo pod gardlo nigdy nie zwrocilam z tego powodu - Boze jak to musi palic ze czlowiek wymiotuje juz Co do szwagra ewidentnie udaje idiote...

Bledne kolo ci powiem, bo pali tak, ze nie ma sie ochoty jesc, ale z kolei chce sie wymiotowac ale nie ma czym za bardzo. Wiec mozesz mi wierzyc, ze czasami az mroczki przed oczami mam. Rennie moge jesc jak dropsy a i tak niewiele to daje. Ale staram sie myslec pozytywnie, ze to juz koncowka i zaraz to minie... nienawidze wymiotowac... to jest najgorsza rzecz dla mnie... i wstrzymuje do ostatecznosci.. i mecze sie czasami jak kretynka... :/

Stary 2018-10-16, 07:56   #3145
Vicarika
Zakorzenienie

Jezeli kogos interesuje jak u mnie noc - to odpowiadam dupy nie rwie . Pierwszy raz mialam tak ze praktycznie co 2h wstawalam siusiu . Jestem zmeczona - spac mi sie chce , a jeszcze moj szogun wstał o 5 i odpierdziela razem z psem IMG_20181016_085500_753.jpeg

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-16, 07:57   #3146
lady isss
Wtajemniczenie

Az sprawdzilam kiedy aeta sie odzywla ostatnio... no i widze 2 mozliwosci po jej ostatnim poscie... albo spi wymeczona przez przepwiadajace jak ja w niedziele, albo mamy 3 mamusie ciekawe

Stary 2018-10-16, 07:59   #3147
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ooo to mi się wydaje że to ta druga opcja jednak będzie fajnie by było
Viva jaka Marysia słodka !
Cytat:
Az sprawdzilam kiedy aeta sie odzywla ostatnio... no i widze 2 mozliwosci po jej ostatnim poscie... albo spi wymeczona przez przepwiadajace jak ja w niedziele, albo mamy 3 mamusie ciekawe

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-16, 08:02   #3148
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Muszę warować w domu bo czekam na przesyłkę, i najlepiej by było żeby jakoś mi ją wniósł kurier do pokoju co by teściowa nie widziała

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Co zamówiłaś?

Stary 2018-10-16, 08:05   #3149
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Co zamówiłaś?

Spokojnie nie wibrator
Zamówiliśmy z moim TŻ i bratem najstarszym tv dla teściów na rocznicę ślubu dla nich.
Ale najstarszy zastrzegł że ma być w kuchni więc ten kretyn będzie niepocieszony

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-16, 08:16   #3150
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe, ciekawe

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości