|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
A co do imienia, może na porodówce Was natchnie )
|
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie mnie. Zadzwoniłam po wynik amniopunkcji, bo po tym wtorkowym telefonie od chamskiej baby głucha cisza. Okazuje się, że tamta baba dzwoniła również od nich, i oni nadal utrzymują, że jest rodo i nie mogą mi podać telefonicznie wyniku
Możemy przyjechać albo oni mogą wysłać pocztą. Kłóci się to z tym, co powiedziała mi pielęgniarka przy zabiegu, ale zaczynam się sama zastanawiać, czy ona przypadkiem nie mówiła tego samego, co te w labie - że zadzwonią powiedzieć, że wynik jest do odbioru albo umówić na dalszą diagnostykę. Więc CHYBA jest okej. I tak czekamy na pełne wyniki (jeszcze ze 2 tygodnie), więc tym bardziej nie chce mi się tam ekstra jechać. Ale przynajmniej umówiłam się na kontrolne echo serca, chciałam też na III prenatalne, ale nie mieli jeszcze terminów, więc mam się przypomnieć na tym echu. Obym nie zapomniała
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Mam nadzieje, ze mnie natchnie w końcu bo chciałabym aby imię mojej córki mi się podobało a nie było wybrane bo trzeba wybrac jakieś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ja poczyniłam pierwsze zakupy Rzeczy do porodu z apteki, czyli podkłady, wkładki, majtki siateczkowe ![]() Zaraz się zabieram za przebieranie ubranek po córci powoli, poooowooolii do przodu ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w tym miesiącu właściwie nic nie kupiłam, wywaliliśmy prawie tysiaka na tę amniopunkcję, a w czwartek jeszcze czeka mnie standardowa wizyta. Dzisiaj mnie trochę zmroziło, jak zobaczyłam stan konta... Mamy oczywiście coś odłożone, ale wiecie, jak to jest, jak trzeba przelać z oszczędnościowego Najgorsze uczucie świata xD
|
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() POLAshi wow, napracowalaś się pewnie przy tym torcie ![]() a co do imienia, to bez stresu, my też nie mamy wybranego, mamy dwa Wracam z Lidla i jak w jedną stronę przeszłam się spacerkiem, tak teraz zrobiło się duszno i prędzej zasapie się, niż wrócę z zakupami do domu i jeszcze na górę wejdę, więc czekam na autobus i chociaż wysiądę przystanek wcześniej i zawsze to trochę ruchu ale kupiłam borówki i jeżyny, więc jak wrócę to zjem kilka Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
W razie czego macie aż 21 dni na rejestrację dziecka i jeszcze pół roku na ewentualną zmianę
A właśnie się dowiedziałam, że jeśli rodzic nie dopełni tego obowiązku, to kierownik USC sam wybiera imię i dokonuje rejestracji. Ciekawa jestem, jak często to się zdarza i czy zwyczajowo nadaje się np. Jan i Maria, czy kierownicy puszczają wodze fantazji
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam mega ochotę na kluski leniwe ... Od rana tuptałam jak szalona aż w końcu zrobiłam i jestem już po obiedzie
Posypane delikatnie cukrem i polane kwaśną śmietaną, pyyychotka . Zgagi mi już od jakiegoś tygodnia nie dokuczają, ale za to jak był upał to mi nogi spuchły. Dziś mamy 23+5, matko jak ten czas szybko leci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż aż z ciekawości poczytam o tym Cytat:
Zrobiłam sobie dzbanek wody z cytryną, malinami i truskawkami ![]() Sprawdziłam z ciekawości na jakich zasadach urzędnik nadaje imię i to może być imię po rodzicach/dziadkach lub sprawdzając kto obchodzi danego dnia imieniny lub nadaje klasyczne imiona np. Anna, Ewa, Maria, Jakub, Piotr, Jan ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2021-05-17 o 12:59 |
||
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88708817]Zrobiłam sobie dzbanek wody z cytryną, malinami i truskawkami
![]() Sprawdziłam z ciekawości na jakich zasadach urzędnik nadaje imię i to może być imię po rodzicach/dziadkach lub sprawdzając kto obchodzi danego dnia imieniny lub nadaje klasyczne imiona np. Anna, Ewa, Maria, Jakub, Piotr, Jan ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ooo pycha <3 Ja mam dzisiaj taki koktajl z zieloną herbatą, miętą, sokiem z mango i jabłka i ananasem. Niby się to nazywa "zdrowa energia", ale coś nie czuję powera ![]() Co do tych imion, to w sumie i tak pełna dowolność, bo każdego dnia są też jakieś dziwne imieniny typu Pantaleon albo Hildegarda, także niezła ruletka ![]() Dziewczyny, na co zwracać uwagę przy wyborze materaca dla dziecka? Koleżanka, od której odkupuję kosz mojżesza, napisała mi właśnie, że będziemy musieli sobie wymienić, bo już się zużył. Nie mam pojęcia, czego szukać, poza tym, żeby był dość twardy. |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do materaca, to podrzucam zdjęcie z książki położnej Dembińskiej Załącznik 7748875Załącznik 7748876Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
A polecacie ogólnie książkę dęblińskiej? Są tam sensowne wskazówki co do samego porodu?
Na zmiany w jamie ustnej dostałam nystatynę do płukania,, no i na refluks i zgagę polprazol. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() My musimy się umówić do usc na uznanie dziecka🤦 tego internetowo się niestety nie zrobi a więcej zachodu niż to warte. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Marnie się czuję. Znów pogoda do bani a ja wciąż bym spala, co nie jest takie dziwne skoro noce zarwane. Wczoraj ledwo byłam w stanie coś zjeść. Za to wsunęła 7 lodów na patyku i wieczorem tego pożałowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#3135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie to były nowe informacje, bo to moje pierwsze dziecko a że mogłam je wykupić za punkty z pracy to nie wahałam się ani chwili ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
Obiecalam wrzucic dzien testowy z diety pudelkowej dla ciezarnych wiec wrzucam:
Sniadanie I sniadanie I.jpg sniadanie Ia.jpg Sniadanie II sniadanie II.jpg Obiad obiad.jpg obiad a.jpg Podwieczorek podwieczorek.jpg podwieczorek a.jpg Kolacja kolacja.jpg kolacja a.jpg 5 posilkow..tutaj akurat na 1800 kcal, ale zamierzam kupowac na 2000kcal. Niektore fotki zrobilam jak juz zaczelam pałaszowac ;P Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-05-17 o 19:21 |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ja już widzę, że chyba bym się nie odważyła, już widzę kilka rzeczy których nie mogę jeść może jak mi usuną woreczek. ale mają na pewno fajne pomysły, to są często bardzo proste rzeczy, na które nie wiem czemu nigdy nie wpadamy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
ja mieszkam "pod Wroclawiem"...jakies 4 km od tablicy "Wroclaw"
wiec mam ograniczona ilosc firm cateringowych...bo niektore robia dowoz tylko w ramach duzych miast. No i niektore cateringi nie maja konkretnie diet dla kobiet w ciazy..wiec tez poodpadaly. Ogolnie znalazlam 3 firmy, kazda ma wersje jedniodniowa testowa ..wiec bede je testowac ![]() W jednej firmie jest mozliwosc wykluczenia chyba 3 produktow jak sie nie lubi. No i nie trzeba zamawiac tego dzien w dzien..tylko np kupuje na 20 dni i wybieram sobie dowolne dni z kalendarza. Wiec chyba bede zamawiac co drugi dzien, i bez weekandow..bo moze gdzies sie wyjedzie lub zrobie wtedy normalne obiady...bo maz jest w domu....a tak jak mi wraca o 20godzinie to ja w tygodniu bym robila obiady dla samej siebie..to troche mi sie nie chce robic zachodu obiadowego dla takiego niejadka jak ja :0..np nastawiac garnek na 3 ziemniaki ![]() Na stronach są tez jadlospisy na nadchodzacy tydzien...wiec wiem ktorego dnia wole nie zamawiac bo nie lubie czegos tam
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laura To fakt, jak trzeba cofnąć z oszczednosci to boli heheh ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, moja córeczka z wysoką gorączka i katarem
Mam tylko nadzieje, ze to nie covid i szybko przejdzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
Zdrówka🤗
Piękny tort😘 Ja odliczam dni do urlopu, jeszcze 4....😁oczywiście słabo mi, jak pomyślę ile jeszcze do zrobienia w robo i pakowanie które pewnie mnie czeka w sobotę nad ranem😉🙃bo już popołudniami zwyczajnie nie mam siły. U mnie dziś drugie genetyczne. Jestem ostatnia?🙃 |
|
|
|
|
#3143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
POLAshi zdrowia dla córki ![]() Ja jeszcze chwila i zbieram się na krzywą ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88710395]To kciuki za badanie
POLAshi zdrowia dla córki ![]() Ja jeszcze chwila i zbieram się na krzywą ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja czekam do labu na krzywą, otwierają 7.15. boję się przy moich miłościach czy mi się w labie nie cofnie ta glukoza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To kciuki żebyś jakoś to przeżyła ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
dzieciom na ogół szybko przechodzą choroby, oby teraz też tak było.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Powodzenia na krzywej, dziewczyny i kciuki za wyniki ![]() Mam po dziurki w nosie wstawania o 5 i pobudek w nocy i jeszcze ta pogoda....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Hej ,dziewczyny
torcik widziałam super ,ja czasem też robię torty dla znajomych i rodziny w ten weekend robiłam biedronka i czarny kot .https://www.instagram.com/p/COnFW87s...dium=copy_link Wczoraj byłam u gin dostałam na krzywa ,dostałam też antybiotyk bo bakteria w moczu i żelazo bo kiepska morfologia wyszła. Co do kasy to dramat ZUS nie płaci ,jestem bez grosza ,miałam robić zakupy a nie ma za co a w dodatku rachunki czekają .Byliśmy wczoraj w świecie dziecka tak przy okazji jak zobaczyłam ceny to człowiek się grubo zastanawia nad dzieckiem .ja planuję jakoś na allegro i ogólnie w necie robić zakupy zawsze to taniej . Planuję łóżeczko zakupić na allegro macie jakieś typy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez monissskaa Czas edycji: 2021-05-18 o 08:40 |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecięce rzeczy są drogie dlatego kupuje się głównie używane i paczkach większych od jednej osoby 🤷 już od kilku lat tak jest. Jakby wszystko nowe kupować, nawet w necie a nie stacjonarnie to można za jakiś czas pójść z torbami. Ja się na razie wstrzymuję. Czekam jeszcze tydzień na przelew a potem coś dokupię z ubranek, muszę ogarnąć torbę do szpitala. Wózek najpierw sprzedać, potem kupić ten który potrzebujemy. Musimy kupić jeszcze łóżko dla Leośka, żeby mógł się "przeprowadzić" i zwolnić łóżeczko. Eh gdyby te kwestie finansowe były zawsze takie łatwe ![]() Ja z pierwszym synem kupiłam najprostsze drewniane łóżeczko na allegro, jakich tam od liku i służyło i jemu, i przybranej wnuczce mojego ojca🤷 teraz mamy jakieś klasyczne ze smyka. Te klasyczne się tak naprawdę tylko kolorem i trochę detalami różnią. Ważne żeby miało 3 poziomy, dobrze jeśli są wyjmowane 3 szczebelki jeśli planuje się je użytkować po tym, jak dziecko skończy roczek. Prawda jest taka, że pomijając wygląd najprostsze i najbardziej klasyczne przecież sprawdza się tak samo dobrze jak i te drogie łóżeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka to tak planuję najzwyklejsze drewniane ,a jeśli chodzi o te paczki u ran to jakoś nie umiem tego szukać i nie wiem czy aby wsZytsko z paczki będzie mi pasować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ciuszki z H&M wypadają bardzo korzystnie cenowo, na Vinted pojedyncze bodziaki wcale nie chodzą taniej, jak doliczyć prowizję i wysyłkę. No chyba że w tych większych paczkach. A do tych, jak wiemy, mam urazę ;P |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

. My na majówkę byliśmy w gościach w Łodzi a wczoraj wyprawiliśmy urodziny naszej córki (2 latka), wiec cały maj na pełnych obrotach
.
masakra. 
A co do imienia, może na porodówce Was natchnie 

Możemy przyjechać albo oni mogą wysłać pocztą. Kłóci się to z tym, co powiedziała mi pielęgniarka przy zabiegu, ale zaczynam się sama zastanawiać, czy ona przypadkiem nie mówiła tego samego, co te w labie - że zadzwonią powiedzieć, że wynik jest do odbioru albo umówić na dalszą diagnostykę. Więc CHYBA jest okej. I tak czekamy na pełne wyniki (jeszcze ze 2 tygodnie), więc tym bardziej nie chce mi się tam ekstra jechać. Ale przynajmniej umówiłam się na kontrolne echo serca, chciałam też na III prenatalne, ale nie mieli jeszcze terminów, więc mam się przypomnieć na tym echu. Obym nie zapomniała

a co do imienia, to bez stresu, my też nie mamy wybranego, mamy dwa
Posypane delikatnie cukrem i polane kwaśną śmietaną, pyyychotka
. Zgagi mi już od jakiegoś tygodnia nie dokuczają, ale za to jak był upał to mi nogi spuchły. Dziś mamy 23+5, matko jak ten czas szybko leci 

️

wiec mam ograniczona ilosc firm cateringowych...bo niektore robia dowoz tylko w ramach duzych miast. No i niektore cateringi nie maja konkretnie diet dla kobiet w ciazy..wiec tez poodpadaly. Ogolnie znalazlam 3 firmy, kazda ma wersje jedniodniowa testowa ..wiec bede je testowac 

Mam tylko nadzieje, ze to nie covid i szybko przejdzie 

oczywiście słabo mi, jak pomyślę ile jeszcze do zrobienia w robo i pakowanie które pewnie mnie czeka w sobotę nad ranem
bo już popołudniami zwyczajnie nie mam siły. 

.