Mamy wrześniowe 2021 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-05-17, 08:34   #3121
sale_girl
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2021

Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie dam rady Was nadrobić! Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i u Waszych maluszków . My na majówkę byliśmy w gościach w Łodzi a wczoraj wyprawiliśmy urodziny naszej córki (2 latka), wiec cały maj na pełnych obrotach.

U mnie ciśnienie narazie się uformowało, mam nadzieje, ze tak zostanie.

Dalej mamy problem z imieniem dla drugiej córki masakra.

Pochwałę się tortem jaki zrobiłam dla córeczki Załącznik 7748850

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cudny tort <3 Spóźnione uściski dla małej A co do imienia, może na porodówce Was natchnie )
sale_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 10:48   #3122
sale_girl
Zadomowienie

Trzymajcie mnie. Zadzwoniłam po wynik amniopunkcji, bo po tym wtorkowym telefonie od chamskiej baby głucha cisza. Okazuje się, że tamta baba dzwoniła również od nich, i oni nadal utrzymują, że jest rodo i nie mogą mi podać telefonicznie wyniku Możemy przyjechać albo oni mogą wysłać pocztą. Kłóci się to z tym, co powiedziała mi pielęgniarka przy zabiegu, ale zaczynam się sama zastanawiać, czy ona przypadkiem nie mówiła tego samego, co te w labie - że zadzwonią powiedzieć, że wynik jest do odbioru albo umówić na dalszą diagnostykę. Więc CHYBA jest okej. I tak czekamy na pełne wyniki (jeszcze ze 2 tygodnie), więc tym bardziej nie chce mi się tam ekstra jechać. Ale przynajmniej umówiłam się na kontrolne echo serca, chciałam też na III prenatalne, ale nie mieli jeszcze terminów, więc mam się przypomnieć na tym echu. Obym nie zapomniała
Stary 2021-05-17, 11:01   #3123
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sale_girl Pokaż wiadomość
Cudny tort <3 Spóźnione uściski dla małej A co do imienia, może na porodówce Was natchnie )

Dzięki

Mam nadzieje, ze mnie natchnie w końcu bo chciałabym aby imię mojej córki mi się podobało a nie było wybrane bo trzeba wybrac jakieś

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja poczyniłam pierwsze zakupy Rzeczy do porodu z apteki, czyli podkłady, wkładki, majtki siateczkowe
Zaraz się zabieram za przebieranie ubranek po córci powoli, poooowooolii do przodu

POLAshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 11:18   #3124
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

Mam nadzieje, ze mnie natchnie w końcu bo chciałabym aby imię mojej córki mi się podobało a nie było wybrane bo trzeba wybrac jakieś

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja poczyniłam pierwsze zakupy Rzeczy do porodu z apteki, czyli podkłady, wkładki, majtki siateczkowe
Zaraz się zabieram za przebieranie ubranek po córci powoli, poooowooolii do przodu

A jak ma starsza na imię? Może chociaż Ci podrzucimy jakieś propozycje i coś Ci wpadnie w oko

Ja w tym miesiącu właściwie nic nie kupiłam, wywaliliśmy prawie tysiaka na tę amniopunkcję, a w czwartek jeszcze czeka mnie standardowa wizyta. Dzisiaj mnie trochę zmroziło, jak zobaczyłam stan konta... Mamy oczywiście coś odłożone, ale wiecie, jak to jest, jak trzeba przelać z oszczędnościowego Najgorsze uczucie świata xD
Stary 2021-05-17, 11:36   #3125
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Trzymajcie mnie. Zadzwoniłam po wynik amniopunkcji, bo po tym wtorkowym telefonie od chamskiej baby głucha cisza. Okazuje się, że tamta baba dzwoniła również od nich, i oni nadal utrzymują, że jest rodo i nie mogą mi podać telefonicznie wyniku Możemy przyjechać albo oni mogą wysłać pocztą. Kłóci się to z tym, co powiedziała mi pielęgniarka przy zabiegu, ale zaczynam się sama zastanawiać, czy ona przypadkiem nie mówiła tego samego, co te w labie - że zadzwonią powiedzieć, że wynik jest do odbioru albo umówić na dalszą diagnostykę. Więc CHYBA jest okej. I tak czekamy na pełne wyniki (jeszcze ze 2 tygodnie), więc tym bardziej nie chce mi się tam ekstra jechać. Ale przynajmniej umówiłam się na kontrolne echo serca, chciałam też na III prenatalne, ale nie mieli jeszcze terminów, więc mam się przypomnieć na tym echu. Obym nie zapomniała
Matko kochana, ale cały czas trzymam kciuki, że będzie dobrze

POLAshi wow, napracowalaś się pewnie przy tym torcie a co do imienia, to bez stresu, my też nie mamy wybranego, mamy dwa

Wracam z Lidla i jak w jedną stronę przeszłam się spacerkiem, tak teraz zrobiło się duszno i prędzej zasapie się, niż wrócę z zakupami do domu i jeszcze na górę wejdę, więc czekam na autobus i chociaż wysiądę przystanek wcześniej i zawsze to trochę ruchu ale kupiłam borówki i jeżyny, więc jak wrócę to zjem kilka

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 12:10   #3126
sale_girl
Zadomowienie

W razie czego macie aż 21 dni na rejestrację dziecka i jeszcze pół roku na ewentualną zmianę A właśnie się dowiedziałam, że jeśli rodzic nie dopełni tego obowiązku, to kierownik USC sam wybiera imię i dokonuje rejestracji. Ciekawa jestem, jak często to się zdarza i czy zwyczajowo nadaje się np. Jan i Maria, czy kierownicy puszczają wodze fantazji
Stary 2021-05-17, 12:10   #3127
emes1454
Raczkowanie

Ja dziś miałam mega ochotę na kluski leniwe ... Od rana tuptałam jak szalona aż w końcu zrobiłam i jestem już po obiedzie Posypane delikatnie cukrem i polane kwaśną śmietaną, pyyychotka . Zgagi mi już od jakiegoś tygodnia nie dokuczają, ale za to jak był upał to mi nogi spuchły. Dziś mamy 23+5, matko jak ten czas szybko leci

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
emes1454 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 12:14   #3128
Konto usunięte

Cytat:
W razie czego macie aż 21 dni na rejestrację dziecka i jeszcze pół roku na ewentualną zmianę A właśnie się dowiedziałam, że jeśli rodzic nie dopełni tego obowiązku, to kierownik USC sam wybiera imię i dokonuje rejestracji. Ciekawa jestem, jak często to się zdarza i czy zwyczajowo nadaje się np. Jan i Maria, czy kierownicy puszczają wodze fantazji
O nie wiem czy bym się na takie coś odważyła chociaż aż z ciekawości poczytam o tym
Cytat:
Napisane przez emes1454 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam mega ochotę na kluski leniwe ... Od rana tuptałam jak szalona aż w końcu zrobiłam i jestem już po obiedzie Posypane delikatnie cukrem i polane kwaśną śmietaną, pyyychotka . Zgagi mi już od jakiegoś tygodnia nie dokuczają, ale za to jak był upał to mi nogi spuchły. Dziś mamy 23+5, matko jak ten czas szybko leci

O matko, nie pamiętam kiedy jadłam leniwe

Zrobiłam sobie dzbanek wody z cytryną, malinami i truskawkami

Sprawdziłam z ciekawości na jakich zasadach urzędnik nadaje imię i to może być imię po rodzicach/dziadkach lub sprawdzając kto obchodzi danego dnia imieniny lub nadaje klasyczne imiona np. Anna, Ewa, Maria, Jakub, Piotr, Jan

Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Czas edycji: 2021-05-17 o 12:59
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 13:04   #3129
sale_girl
Zadomowienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88708817]Zrobiłam sobie dzbanek wody z cytryną, malinami i truskawkami

Sprawdziłam z ciekawości na jakich zasadach urzędnik nadaje imię i to może być imię po rodzicach/dziadkach lub sprawdzając kto obchodzi danego dnia imieniny lub nadaje klasyczne imiona np. Anna, Ewa, Maria, Jakub, Piotr, Jan

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ooo pycha <3 Ja mam dzisiaj taki koktajl z zieloną herbatą, miętą, sokiem z mango i jabłka i ananasem. Niby się to nazywa "zdrowa energia", ale coś nie czuję powera

Co do tych imion, to w sumie i tak pełna dowolność, bo każdego dnia są też jakieś dziwne imieniny typu Pantaleon albo Hildegarda, także niezła ruletka

Dziewczyny, na co zwracać uwagę przy wyborze materaca dla dziecka? Koleżanka, od której odkupuję kosz mojżesza, napisała mi właśnie, że będziemy musieli sobie wymienić, bo już się zużył. Nie mam pojęcia, czego szukać, poza tym, żeby był dość twardy.
Stary 2021-05-17, 14:52   #3130
Konto usunięte

Cytat:
Ooo pycha <3 Ja mam dzisiaj taki koktajl z zieloną herbatą, miętą, sokiem z mango i jabłka i ananasem. Niby się to nazywa "zdrowa energia", ale coś nie czuję powera

Co do tych imion, to w sumie i tak pełna dowolność, bo każdego dnia są też jakieś dziwne imieniny typu Pantaleon albo Hildegarda, także niezła ruletka

Dziewczyny, na co zwracać uwagę przy wyborze materaca dla dziecka? Koleżanka, od której odkupuję kosz mojżesza, napisała mi właśnie, że będziemy musieli sobie wymienić, bo już się zużył. Nie mam pojęcia, czego szukać, poza tym, żeby był dość twardy.
Dzisiaj jest taka pogoda, że nie dziwię się, że nawet ten koktajl nie pomaga

Co do materaca, to podrzucam zdjęcie z książki położnej Dembińskiej Załącznik 7748875Załącznik 7748876

Stary 2021-05-17, 14:56   #3131
emes1454
Raczkowanie

Cytat:

Ja będę unikać materacy z gryki bo słyszałam że tam często zalegają się robaki. Serio, poczytajcie sobie o tym... Masakra 🤦🏻☠♀️

emes1454 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 17:25   #3132
marijka0085
Zadomowienie

A polecacie ogólnie książkę dęblińskiej? Są tam sensowne wskazówki co do samego porodu?

Na zmiany w jamie ustnej dostałam nystatynę do płukania,, no i na refluks i zgagę polprazol.

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 17:43   #3133
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marijka0085 Pokaż wiadomość
A polecacie ogólnie książkę dęblińskiej? Są tam sensowne wskazówki co do samego porodu?

Na zmiany w jamie ustnej dostałam nystatynę do płukania,, no i na refluks i zgagę polprazol.

Ja zaczęłam ją czytać kilka miesięcy temu i mi się podobała, tzn to co pisała brzmiało bardzo sensownie :P Pamiętam radę, by między skurczami odpoczywać i zbierać siły, a w trakcie w miarę możliwości się ruszać i aktywizować. Dużo dziewczyn ponoć robi na odwrót i tylko się męczą.
Stary 2021-05-17, 18:02   #3134
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Nie dam rady Was nadrobić! Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i u Waszych maluszków . My na majówkę byliśmy w gościach w Łodzi a wczoraj wyprawiliśmy urodziny naszej córki (2 latka), wiec cały maj na pełnych obrotach.

U mnie ciśnienie narazie się uformowało, mam nadzieje, ze tak zostanie.

Dalej mamy problem z imieniem dla drugiej córki masakra.

Pochwałę się tortem jaki zrobiłam dla córeczki Załącznik 7748850

Śliczny

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Nawet nie wiadomo jak coś takiego skomentować.... To niech Wam przyślą, po co masz tam extra jechać.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Biorąc pod uwagę że można to internetowo zrobić to chyba już nie jest takie częste, ale przepisy na tą ewentualność muszą być
My musimy się umówić do usc na uznanie dziecka🤦 tego internetowo się niestety nie zrobi a więcej zachodu niż to warte.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

Ja kupuję zwykły, teraz też mam zwykły i się sprawdza. One praktycznie wszystkie poza pianką termo, której w życiu żadnemu małemu dziecku nie polecę, są odpowiednio twarde dla dzieci ważących te 3-10kg. Oczywiście wszystko zależy tę ile będzie użytkowany. Ja kupuję na ok.1 rok a potem rezygnujemy z łóżeczka. Dopiero przy następnych materacach te różnice są bardziej znaczące. Pracowałam w materacach i też sama mając dzieci i porównanie stwierdzam, że pewne rzeczy są sztucznie nakręcane.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Marnie się czuję. Znów pogoda do bani a ja wciąż bym spala, co nie jest takie dziwne skoro noce zarwane. Wczoraj ledwo byłam w stanie coś zjeść. Za to wsunęła 7 lodów na patyku i wieczorem tego pożałowałam

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 18:03   #3135
Konto usunięte

Cytat:

Ja pochlonelam te dwie książki w dwa dni dla mnie to były nowe informacje, bo to moje pierwsze dziecko a że mogłam je wykupić za punkty z pracy to nie wahałam się ani chwili

Stary 2021-05-17, 19:19   #3136
zwyklylogin
Rozeznanie

Obiecalam wrzucic dzien testowy z diety pudelkowej dla ciezarnych wiec wrzucam:

Sniadanie I
sniadanie I.jpg
sniadanie Ia.jpg

Sniadanie II
sniadanie II.jpg

Obiad
obiad.jpg
obiad a.jpg

Podwieczorek
podwieczorek.jpg
podwieczorek a.jpg

Kolacja
kolacja.jpg
kolacja a.jpg

5 posilkow..tutaj akurat na 1800 kcal, ale zamierzam kupowac na 2000kcal. Niektore fotki zrobilam jak juz zaczelam pałaszowac ;P

Edytowane przez zwyklylogin
Czas edycji: 2021-05-17 o 19:21
zwyklylogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 19:31   #3137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zwyklylogin Pokaż wiadomość

Sniadanie I
Załącznik 7748894
Załącznik 7748895

Sniadanie II
Załącznik 7748896

Obiad
Załącznik 7748897
Załącznik 7748898

Podwieczorek
Załącznik 7748899
Załącznik 7748900

Kolacja
Załącznik 7748901
Załącznik 7748902

5 posilkow..tutaj akurat na 1800 kcal, ale zamierzam kupowac na 2000kcal. Niektore fotki zrobilam jak juz zaczelam pałaszowac ;P
Całkiem fajnie to wygląda

Stary 2021-05-17, 20:18   #3138
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwyklylogin Pokaż wiadomość

Sniadanie I
Załącznik 7748894
Załącznik 7748895

Sniadanie II
Załącznik 7748896

Obiad
Załącznik 7748897
Załącznik 7748898

Podwieczorek
Załącznik 7748899
Załącznik 7748900

Kolacja
Załącznik 7748901
Załącznik 7748902

Fajne choć ja już widzę, że chyba bym się nie odważyła, już widzę kilka rzeczy których nie mogę jeść może jak mi usuną woreczek. ale mają na pewno fajne pomysły, to są często bardzo proste rzeczy, na które nie wiem czemu nigdy nie wpadamy

Stary 2021-05-17, 21:09   #3139
zwyklylogin
Rozeznanie

ja mieszkam "pod Wroclawiem"...jakies 4 km od tablicy "Wroclaw" wiec mam ograniczona ilosc firm cateringowych...bo niektore robia dowoz tylko w ramach duzych miast. No i niektore cateringi nie maja konkretnie diet dla kobiet w ciazy..wiec tez poodpadaly. Ogolnie znalazlam 3 firmy, kazda ma wersje jedniodniowa testowa ..wiec bede je testowac
W jednej firmie jest mozliwosc wykluczenia chyba 3 produktow jak sie nie lubi. No i nie trzeba zamawiac tego dzien w dzien..tylko np kupuje na 20 dni i wybieram sobie dowolne dni z kalendarza. Wiec chyba bede zamawiac co drugi dzien, i bez weekandow..bo moze gdzies sie wyjedzie lub zrobie wtedy normalne obiady...bo maz jest w domu....a tak jak mi wraca o 20godzinie to ja w tygodniu bym robila obiady dla samej siebie..to troche mi sie nie chce robic zachodu obiadowego dla takiego niejadka jak ja :0..np nastawiac garnek na 3 ziemniaki
Na stronach są tez jadlospisy na nadchodzacy tydzien...wiec wiem ktorego dnia wole nie zamawiac bo nie lubie czegos tam
zwyklylogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-17, 22:11   #3140
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak ma starsza na imię? Może chociaż Ci podrzucimy jakieś propozycje i coś Ci wpadnie w oko

Ja w tym miesiącu właściwie nic nie kupiłam, wywaliliśmy prawie tysiaka na tę amniopunkcję, a w czwartek jeszcze czeka mnie standardowa wizyta. Dzisiaj mnie trochę zmroziło, jak zobaczyłam stan konta... Mamy oczywiście coś odłożone, ale wiecie, jak to jest, jak trzeba przelać z oszczędnościowego Najgorsze uczucie świata xD

Laura

To fakt, jak trzeba cofnąć z oszczednosci to boli heheh

Stary 2021-05-18, 00:15   #3141
POLAshi
Wtajemniczenie

Ech, moja córeczka z wysoką gorączka i katarem Mam tylko nadzieje, ze to nie covid i szybko przejdzie

Stary 2021-05-18, 05:49   #3142
Avokado2021
Raczkowanie

Zdrówka🤗

Piękny tort😘

Ja odliczam dni do urlopu, jeszcze 4....😁oczywiście słabo mi, jak pomyślę ile jeszcze do zrobienia w robo i pakowanie które pewnie mnie czeka w sobotę nad ranem😉🙃bo już popołudniami zwyczajnie nie mam siły.

U mnie dziś drugie genetyczne. Jestem ostatnia?🙃
Avokado2021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-18, 06:06   #3143
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Avokado2021 Pokaż wiadomość
Zdrówka

Piękny tort

Ja odliczam dni do urlopu, jeszcze 4....oczywiście słabo mi, jak pomyślę ile jeszcze do zrobienia w robo i pakowanie które pewnie mnie czeka w sobotę nad ranembo już popołudniami zwyczajnie nie mam siły.

U mnie dziś drugie genetyczne. Jestem ostatnia?
To kciuki za badanie

POLAshi zdrowia dla córki

Ja jeszcze chwila i zbieram się na krzywą

Stary 2021-05-18, 07:08   #3144
marijka0085
Zadomowienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88710395]To kciuki za badanie

POLAshi zdrowia dla córki

Ja jeszcze chwila i zbieram się na krzywą

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja czekam do labu na krzywą, otwierają 7.15. boję się przy moich miłościach czy mi się w labie nie cofnie ta glukoza...

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-18, 07:12   #3145
Konto usunięte

Cytat:
Ja czekam do labu na krzywą, otwierają 7.15. boję się przy moich miłościach czy mi się w labie nie cofnie ta glukoza...

Ja właśnie wypiłam, nie było źle, ale ja nie słodzę ani kawy ani herbaty, teraz czekam na kolejne pobranie

To kciuki żebyś jakoś to przeżyła

Stary 2021-05-18, 07:33   #3146
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Laura

To fakt, jak trzeba cofnąć z oszczednosci to boli heheh

No to Klara, żeby się zgadzało

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Cytat:
Ech, moja córeczka z wysoką gorączka i katarem Mam tylko nadzieje, ze to nie covid i szybko przejdzie

Zdrówka dzieciom na ogół szybko przechodzą choroby, oby teraz też tak było.

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Avokado2021 Pokaż wiadomość
Zdrówka

Piękny tort

Ja odliczam dni do urlopu, jeszcze 4....oczywiście słabo mi, jak pomyślę ile jeszcze do zrobienia w robo i pakowanie które pewnie mnie czeka w sobotę nad ranembo już popołudniami zwyczajnie nie mam siły.

U mnie dziś drugie genetyczne. Jestem ostatnia?
Powodzenia

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Powodzenia na krzywej, dziewczyny i kciuki za wyniki

Mam po dziurki w nosie wstawania o 5 i pobudek w nocy i jeszcze ta pogoda....

Stary 2021-05-18, 08:35   #3147
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Hej ,dziewczyny torcik widziałam super ,ja czasem też robię torty dla znajomych i rodziny w ten weekend robiłam biedronka i czarny kot .

https://www.instagram.com/p/COnFW87s...dium=copy_link

Wczoraj byłam u gin dostałam na
krzywa ,dostałam też antybiotyk bo bakteria w moczu i żelazo bo kiepska morfologia wyszła.

Co do kasy to dramat ZUS nie płaci ,jestem bez grosza ,miałam robić zakupy a nie ma za co a w dodatku rachunki czekają .
Byliśmy wczoraj w świecie dziecka tak przy okazji jak zobaczyłam ceny to człowiek się grubo zastanawia nad dzieckiem .ja planuję jakoś na allegro i ogólnie w necie robić zakupy zawsze to taniej . Planuję łóżeczko zakupić na allegro macie jakieś typy?

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!

Edytowane przez monissskaa
Czas edycji: 2021-05-18 o 08:40
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-18, 09:01   #3148
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
Hej ,dziewczyny torcik widziałam super ,ja czasem też robię torty dla znajomych i rodziny w ten weekend robiłam biedronka i czarny kot .

https://www.instagram.com/p/COnFW87s...dium=copy_link

Wczoraj byłam u gin dostałam na
krzywa ,dostałam też antybiotyk bo bakteria w moczu i żelazo bo kiepska morfologia wyszła.

Co do kasy to dramat ZUS nie płaci ,jestem bez grosza ,miałam robić zakupy a nie ma za co a w dodatku rachunki czekają .
Byliśmy wczoraj w świecie dziecka tak przy okazji jak zobaczyłam ceny to człowiek się grubo zastanawia nad dzieckiem .ja planuję jakoś na allegro i ogólnie w necie robić zakupy zawsze to taniej . Planuję łóżeczko zakupić na allegro macie jakieś typy?

Dzwoniłaś do ZUS? Ja miałam i mam zawsze w terminie.

Dziecięce rzeczy są drogie dlatego kupuje się głównie używane i paczkach większych od jednej osoby 🤷 już od kilku lat tak jest. Jakby wszystko nowe kupować, nawet w necie a nie stacjonarnie to można za jakiś czas pójść z torbami. Ja się na razie wstrzymuję. Czekam jeszcze tydzień na przelew a potem coś dokupię z ubranek, muszę ogarnąć torbę do szpitala. Wózek najpierw sprzedać, potem kupić ten który potrzebujemy. Musimy kupić jeszcze łóżko dla Leośka, żeby mógł się "przeprowadzić" i zwolnić łóżeczko. Eh gdyby te kwestie finansowe były zawsze takie łatwe
Ja z pierwszym synem kupiłam najprostsze drewniane łóżeczko na allegro, jakich tam od liku i służyło i jemu, i przybranej wnuczce mojego ojca🤷 teraz mamy jakieś klasyczne ze smyka. Te klasyczne się tak naprawdę tylko kolorem i trochę detalami różnią. Ważne żeby miało 3 poziomy, dobrze jeśli są wyjmowane 3 szczebelki jeśli planuje się je użytkować po tym, jak dziecko skończy roczek. Prawda jest taka, że pomijając wygląd najprostsze i najbardziej klasyczne przecież sprawdza się tak samo dobrze jak i te drogie łóżeczka.

Stary 2021-05-18, 09:06   #3149
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Dzwoniłaś do ZUS? Ja miałam i mam zawsze w terminie.

Dziecięce rzeczy są drogie dlatego kupuje się głównie używane i paczkach większych od jednej osoby 🤷 już od kilku lat tak jest. Jakby wszystko nowe kupować, nawet w necie a nie stacjonarnie to można za jakiś czas pójść z torbami. Ja się na razie wstrzymuję. Czekam jeszcze tydzień na przelew a potem coś dokupię z ubranek, muszę ogarnąć torbę do szpitala. Wózek najpierw sprzedać, potem kupić ten który potrzebujemy. Musimy kupić jeszcze łóżko dla Leośka, żeby mógł się "przeprowadzić" i zwolnić łóżeczko. Eh gdyby te kwestie finansowe były zawsze takie łatwe
Ja z pierwszym synem kupiłam najprostsze drewniane łóżeczko na allegro, jakich tam od liku i służyło i jemu, i przybranej wnuczce mojego ojca🤷 teraz mamy jakieś klasyczne ze smyka. Te klasyczne się tak naprawdę tylko kolorem i trochę detalami różnią. Ważne żeby miało 3 poziomy, dobrze jeśli są wyjmowane 3 szczebelki jeśli planuje się je użytkować po tym, jak dziecko skończy roczek. Prawda jest taka, że pomijając wygląd najprostsze i najbardziej klasyczne przecież sprawdza się tak samo dobrze jak i te drogie łóżeczka.

Tak dzwoniła do ZUS ale na ogólną infolinię i oni widzą to samo co ja na pue ,ale najlepsze jest to że niby miałam już decyzję ale nie było wypełnionej kwoty i daty przelewu a po niedzielnej awarii wsZytsko mi zniknęło

Co do łóżeczka to tak planuję najzwyklejsze drewniane ,a jeśli chodzi o te paczki u ran to jakoś nie umiem tego szukać i nie wiem czy aby wsZytsko z paczki będzie mi pasować

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-18, 09:56   #3150
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka to tak planuję najzwyklejsze drewniane ,a jeśli chodzi o te paczki u ran to jakoś nie umiem tego szukać i nie wiem czy aby wsZytsko z paczki będzie mi pasować

Ja mam dokładnie to samo, kupiłam jedną pakę ubrań, gdzie kilka rzeczy mi się nie podobało, a jak przyszła, to nagle zaczęło mi się podobać jeszcze mniej Większość jednak kupowałam nowych albo z pojedynczych ogłoszeń na vinted, ale wtedy starałam się brać od jednego sprzedającego kilka rzeczy, żeby zaoszczędzić na opłatach. Tylko znowu, znalezienie kogoś, kto miałby więcej niż jedną rzecz w moim guście, było trudne. I tak, ja wiem, to jest tylko ubranko, dziecko wyrośnie, zabrudzi, uleje, no ale ja nie umiem inaczej, ja muszę być ładnie ubrana i dziecko tak samo ;P

Moim zdaniem ciuszki z H&M wypadają bardzo korzystnie cenowo, na Vinted pojedyncze bodziaki wcale nie chodzą taniej, jak doliczyć prowizję i wysyłkę. No chyba że w tych większych paczkach. A do tych, jak wiemy, mam urazę ;P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości