![]() |
#3121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Sorki ale odświeżę ; o
Dziś chcę jedno z tych dwóch zamówić i dalej mam wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
O Białej Perle słyszałam dużo dobrego, więc ja bym ją obstawiała ; ) Sama aktualnie stosuję żel blanxa ale nie widzę efektów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie szybkie pytanie, bo znalazłam kupon na wybielanie zębów na mydeal. Spójrzcie i powiedzcie czy się opłaca: http://www.mydeal.pl/ - oferta jest w Warszawie, wyświetla się na głównej stronie więc nie mogę podać dokładniejszego linku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3124 |
Raczkowanie
|
czy ktoras z Was mogłaby polecic mi sprawdzony gabinet w Warszawie? chcę wybielić zeby metoda nakładkową i zależy mi na fachowej obsłudze.
![]() |
#3125 |
Przyczajenie
|
ja wybieliłam zęby stosując paste elmex żel do fluoryzacji, chciałam wzmocnić szkliwo a przy okazji i wybieliłam
polecam stosuje sie raz w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]()
![]() |
#3127 |
Przyczajenie
|
Hej,
Czy ma może ktoś do sprzedania 3 aplikatory z "Białej Perły" . Proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
Tereska, moje pierwsze wybielanie za pomocą profesjonalnej nakładki postanowiłam rozpocząć najsłabszym preparatem-15, ale i tak niemalże ryczałam z bólu. No, ale jestem uparta i postanowiłam spróbować jeszcze raz, jako że moje koleżanki twierdziły, że ich zęby "przyzwyczaiły" się do preparatu i po kilku razach nie odczuwały bólu, przechodząc do silniejszych preparatów, myślałam, że ze mną będzie podobnie, ale niestety nie. Kolejny raz był równie bolesny i stwierdziłam, że odpuszczam.
Ponoć kiedy pojawia się nadwrażliwość po wybielaniu do nakładki należy zaaplikować pastę elmex na nadwrażliwość, niektórym to pomaga- mi nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 |
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie martwych zębów
Może ktoś podać informację, ile kosztuje wybielenie jednego martwego zęba? I czy są jakieś przeciwwskazania? Też się nad tym zastanawiam, tylko mam dodatkowo problem-nie mam całkiem białych zębów. Czy lepiej najpierw zrobić wybielanie całości, a dopiero później zająć się tym pojedynczym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3131 |
Raczkowanie
|
Dzięki. To jeszcze nie tak dużo. Chyba muszę się ruszyć do dentystki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
A orientujecie się ile kosztuje takie wybieranie martwego zęba? I czy ewentualnie można zatrzymać proces czarnienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
U mnie żeby wybielić martwą jedynkę trzeba było ją prze leczyć jeszcze raz kanałowo i założyć licówkę. Żadne inne metody nie dawały satysfakcjonującego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o drugie pytanie, to nie wiem czy chodzi Ci o to, czy wybielanie zatrzymuje proces "czarnienia" czy przed wybielaniem można to jakoś zatrzymać. W pierwszym przypadku, czyli po wybieleniu ząb i tak może ciemnieć - nie jest to efekt stały, ale u każdego czas ciemnienia i samo ciemnienie jest sprawą indywidualną. Oczywiście dobrze jest zrezygnować z kawy i papierosów, bo wtedy dłużej można się cieszyć wybielonym ząbkiem ![]()
![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
orientujecie się może ile kosztuje wykonanie licówki na 1 zęba? próbowałam wybielic moją "złotą" jedynkę metodą z uzyciem tlenu, efekt oczywiście był, szkoda że tylko na 2 tygodnie... ![]() miałam raz jeszcze rozwiercany ząb, bo poprzednia dentystka cos nie tak zrobiła i mój martwy ząb mnie bolał ![]() w każdym razie po wydaniu 500zł bez długotrwałych efektów postanowiłam ze sie zdecyduje na ta licówkę, tylko że cennik jest mi obcy, może coś wiecie? _________________ ok nieco pogrzebałam na forum koszt licówki to 1000zł za 1 zęba.. i zdania sa podzilone.. bo odpadaja, pękaja i co jakieś 2-5 lat trzeba je wymieniać.. jeszcze się zastanowię, może poprostu wstawię sobie nowego ząbka i bedzie spokój.. chyba że znowu cos wyczytam ![]() Edytowane przez nouilles Czas edycji: 2011-07-01 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3136 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Hej!
Jestem po drugiej nocy wybielania opalescence pf, 1 noc 10%, druga 15% i dziś rano jak zdjęłam nakładki to na dziąsłąch porobiły mi się ranki! Piecze strasznie! Czy mimo tego mogę dalej wybielać czy zrobić np. dzień przerwy? Na późniejszy etap wybielania mam 20% i 35% i już się boję! Mam b. wrażliwe dziąsła, zawsze miałam problemy z nimi. Posmarowałam sobie Sacholem i zobaczymy czy szybko się wygoją.
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez się waham między Biała Perłą a Whitrestrips Supreme, ale bardziej się przychylam do BP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
Hej!
Mam takie pytanie, otóż niedługo idę na zabieg wybielania zębów w gabiniecie stomatologicznym lampą beyond. Jak myślicie czy niewielka próchnica (dokładnie 2 ząbki - mam na nich małe czarne plamki) mogą być przeciwskazaniem do wykonania zabiegu? I czy rosnące 8mki mogą mi "przeszkodzić" w realizacji mojego celu ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba każde wybielanie osłabia nieco zęby, więc ja najpierw bym wyleczyła, a potem wybielała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Najlepsza pasta wybielająca
Jaka jest najlepsza pasta wybielająca wg was wiem że było wcześniej wiele takich wątków ale chodzi mi o uaktualnienie
![]() |
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Zadomowienie
|
malina - napisz jak juz bedziesz po wybielaniu jak efekty jesli mozesz
![]()
![]() |
![]() |
#3144 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3145 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsza pasta wybielająca
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3146 |
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie, może ktoś się orientuje - 11 dni temu wybielałam zęby u dentysty lampą, ale niestety efekt jest taki sobie... Jako, że bardzo mi zależy na białych zębach (praca), chciałabym spróbować innej metody, ale nie chcę też sobie zaszkodzić. Problem jest też taki, że nie wszystkie zęby mam zdrowe (od 1 do 5 wszystkie naprawione, ale został jeszcze tył) Jak myślicie, kiedy mogłabym zacząć jakąś nową kurację i jaką byście polecali w moim przypadku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
wie ktos jaka jest roznica miedzy lampa BEYOND a BEYOND POLUS?? mam upatrzone dwa gabinety, w jedym robia beyond, w drugim beyond polus - roznica w cenie jakies 200zl, warto doplacic tyle i isc na ta z ''polus''??
![]()
![]() |
![]() |
#3148 |
Przyczajenie
|
Hej, dziewczyny
![]() Mam trochę szalony pomysł, mam bardzo dobry dostęp do profesjonalnych żelów wybielających stosowanych w profesjonalnej stomatologii (ok 80 zł) i chodzi o to że szukam dobrego stomatologa bo raczej samej się nie podejmę wkładania rozwieraka, nakładania żywicy a potem żelu i tego zmywania itd...heheh stad mój pomysł dlatego nie widze sensu wywalać tyle kasy na wybielanie jak moge zapłacic tylko za usługe stomatologiczan mając swoje materiały kompozytowe, jeżeli któraś z Was miałaby namiary na tego typu stomatologa (Warszawa) prosze o kontakt ![]()
![]() |
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie
![]() 11 sierpnia wybieram się na wybielanie zębów lampą beyond. Słyszałam od koleżanki, że po wybielaniu zębów trzeba utrzymać przez jakiś czas białą dietę ( nie jeść " kolorowych" produktów) Czy to dotyczy wybielania lampą czy wybielania nakładkowego z żelem wybielającym? Orientuje się któraś z Was? Pytam, bo 27 sierpnia mam ślub, oczywiście wczesniej wieczór panieński, i nie wyobrażam sobie spędzić go przy wodzie mineralnej ![]() edit wyczytalam w necie, ze do 48h trzeba zachować dietę białą, a nawet i do 7 dni. Stosowała to któraś z Was? ![]() Edytowane przez malina885 Czas edycji: 2011-07-28 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do "białej" diety to się nie wypowiem, ale jeśli zamierzasz wybielać zęby na tak ważny dla Ciebie dzień to proponuję się upewnić czy Twoje zęby nie są zbyt wrażliwe, żeby się nie okazało, że będziesz na własnym ślubie pod wpływem środków przeciwbólowych (a zwykły Ibupromik nie wystarczy by uśmierzyć ten ból). Wiem to z autopsji; wybielałam zęby paskami - ból zębów okropny, utrzymywał się przez 4-5 dni, a niedawno kupiłam pastę Rembrandt Plus i ponowny ból i to taki, że skończyło się u lekarza i na zastrzykach przeciwbólowych z Ketonalu przez 5 dni rano i wieczorem. Okazało się po prostu, że moje zęby są zbyt wrażliwe na działanie środka wybielającego. Radzę to sprawdzić u dentysty zanim zafundujesz sobie tą "przyjemność". Bo ból jest ciągły i bardzo przenikliwy, dla mnie nie do wytrzymania. Ja miałam tydzień wyjęty z życiorysu przez własne fanaberie o białych zębach. Nie straszę, lecz uprzedzam, że tak może być, a pewnie dentysta jest w stanie jakoś sprawdzić tą nadwrażliwość.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.