Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 18:01   #3121
19siwy93
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Sorki ale odświeżę ; o
Dziś chcę jedno z tych dwóch zamówić i dalej mam wątpliwości.
19siwy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 18:43   #3122
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

O Białej Perle słyszałam dużo dobrego, więc ja bym ją obstawiała ; ) Sama aktualnie stosuję żel blanxa ale nie widzę efektów...
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 17:17   #3123
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Dziewczyny mam takie szybkie pytanie, bo znalazłam kupon na wybielanie zębów na mydeal. Spójrzcie i powiedzcie czy się opłaca: http://www.mydeal.pl/ - oferta jest w Warszawie, wyświetla się na głównej stronie więc nie mogę podać dokładniejszego linku.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 13:02   #3124
flo
Raczkowanie

czy ktoras z Was mogłaby polecic mi sprawdzony gabinet w Warszawie? chcę wybielić zeby metoda nakładkową i zależy mi na fachowej obsłudze.
Stary 2011-06-16, 19:46   #3125
Saszynka
Przyczajenie

ja wybieliłam zęby stosując paste elmex żel do fluoryzacji, chciałam wzmocnić szkliwo a przy okazji i wybieliłam
polecam stosuje sie raz w tygodniu.
Saszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 06:48   #3126
Tereskaa
Zakorzenienie

Cześć Kobietki Postanowiłam się Was poradzić odnośnie wybielania zębów... U mnie w mieście na Sweetdealu można kupić voucher na wybielanie nakładkowe za 89 zł, cena kusząca, ale zastanawiam się nad jedną rzeczą; kiedyś używałam pasków wybielających z Blend-a-medu i pamiętam, że miałam straszny ból całych zębów, nawet mówienie sprawiało okropny ból. Zużyłam 6 pasków i dalej się nie dało Nie była to nadrażliwość, to był ciągły ból przez całą dobę (kilka dni) jakiego jeszcze nigdy nie czułam. Wnioskuję zatem, że moje zęby są wrażliwe i zastanawiam się czy wybielanie nakładkowe również może przynieść taki ból, czy w moim przypadku jest sens w ogóle brać ten voucher? Czy dentyści pracują na takich samych składnikach, a może na jeszcze bardziej agresywnych?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 20:20   #3127
me_and_you
Przyczajenie

Hej,
Czy ma może ktoś do sprzedania 3 aplikatory z "Białej Perły" . Proszę o pomoc
me_and_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 21:36   #3128
nina333
Raczkowanie

Tereska, moje pierwsze wybielanie za pomocą profesjonalnej nakładki postanowiłam rozpocząć najsłabszym preparatem-15, ale i tak niemalże ryczałam z bólu. No, ale jestem uparta i postanowiłam spróbować jeszcze raz, jako że moje koleżanki twierdziły, że ich zęby "przyzwyczaiły" się do preparatu i po kilku razach nie odczuwały bólu, przechodząc do silniejszych preparatów, myślałam, że ze mną będzie podobnie, ale niestety nie. Kolejny raz był równie bolesny i stwierdziłam, że odpuszczam.
Ponoć kiedy pojawia się nadwrażliwość po wybielaniu do nakładki należy zaaplikować pastę elmex na nadwrażliwość, niektórym to pomaga- mi nie
nina333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 07:48   #3129
Aiji_
Raczkowanie

Dot.: wybielanie martwych zębów

Może ktoś podać informację, ile kosztuje wybielenie jednego martwego zęba? I czy są jakieś przeciwwskazania? Też się nad tym zastanawiam, tylko mam dodatkowo problem-nie mam całkiem białych zębów. Czy lepiej najpierw zrobić wybielanie całości, a dopiero później zająć się tym pojedynczym?
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 10:06   #3130
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Może ktoś podać informację, ile kosztuje wybielenie jednego martwego zęba? I czy są jakieś przeciwwskazania? Też się nad tym zastanawiam, tylko mam dodatkowo problem-nie mam całkiem białych zębów. Czy lepiej najpierw zrobić wybielanie całości, a dopiero później zająć się tym pojedynczym?
W moim przypadku jeden wkład wybielający kosztował 50 zł (i jeden wystarczył, ale trzeba się nastawić na to, że u nie każdego ten jeden raz wystarczy), no i wypełnienie 70 zł, a więc wyniosło mnie to 120 zł., ale np., gdy zapytałam inną dentystkę o koszt, to od razu powiedziała, że 200 zł, ale ona wliczała w to fakt, że może będzie trzeba nawet 3 razy wybielać.
Stary 2011-06-25, 05:52   #3131
Aiji_
Raczkowanie

Dzięki. To jeszcze nie tak dużo. Chyba muszę się ruszyć do dentystki
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 14:07   #3132
Naysha
Raczkowanie

A orientujecie się ile kosztuje takie wybieranie martwego zęba? I czy ewentualnie można zatrzymać proces czarnienia?
Naysha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 15:03   #3133
trusssssssskaweczka
Raczkowanie

U mnie żeby wybielić martwą jedynkę trzeba było ją prze leczyć jeszcze raz kanałowo i założyć licówkę. Żadne inne metody nie dawały satysfakcjonującego efektu.
trusssssssskaweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 15:38   #3134
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naysha Pokaż wiadomość
A orientujecie się ile kosztuje takie wybieranie martwego zęba? I czy ewentualnie można zatrzymać proces czarnienia?
Przecież masz kilka postów wyżej ile mniej więcej kosztuje wybielanie , napisałam "mniej więcej", bo każdy dentysta może zażądać innej stawki, dlatego najlepiej odwiedzić kilka gabinetów dentystycznych i zapytać o cenę.
A jeżeli chodzi o drugie pytanie, to nie wiem czy chodzi Ci o to, czy wybielanie zatrzymuje proces "czarnienia" czy przed wybielaniem można to jakoś zatrzymać. W pierwszym przypadku, czyli po wybieleniu ząb i tak może ciemnieć - nie jest to efekt stały, ale u każdego czas ciemnienia i samo ciemnienie jest sprawą indywidualną. Oczywiście dobrze jest zrezygnować z kawy i papierosów, bo wtedy dłużej można się cieszyć wybielonym ząbkiem
Stary 2011-07-01, 12:40   #3135
nouilles
Raczkowanie

Witajcie,

orientujecie się może ile kosztuje wykonanie licówki na 1 zęba?

próbowałam wybielic moją "złotą" jedynkę metodą z uzyciem tlenu, efekt oczywiście był, szkoda że tylko na 2 tygodnie...
miałam raz jeszcze rozwiercany ząb, bo poprzednia dentystka cos nie tak zrobiła i mój martwy ząb mnie bolał

w każdym razie po wydaniu 500zł bez długotrwałych efektów postanowiłam ze sie zdecyduje na ta licówkę, tylko że cennik jest mi obcy, może coś wiecie?

Edytowane przez nouilles
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:28
nouilles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 11:05   #3136
isis1
Raczkowanie

GG do isis1
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Hej!

Jestem po drugiej nocy wybielania opalescence pf, 1 noc 10%, druga 15% i dziś rano jak zdjęłam nakładki to na dziąsłąch porobiły mi się ranki! Piecze strasznie! Czy mimo tego mogę dalej wybielać czy zrobić np. dzień przerwy? Na późniejszy etap wybielania mam 20% i 35% i już się boję! Mam b. wrażliwe dziąsła, zawsze miałam problemy z nimi. Posmarowałam sobie Sacholem i zobaczymy czy szybko się wygoją.

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 16:20   #3137
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xear Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, odnośnie tego w jaki sposób zęby wracają do normalnego koloru.

Za kilka miesięcy będę robić implanty. Dentysta kiedyś powiedział, żeby najpierw wybielić zęby, a dopiero potem dopasować implanty.
Z tym, że zęby zółkną stopniowo, tak przynajmniej mi się wydaje.
Właśnie, jak to jest w tym przypadku? Zęby się zmieniają, ale implant zostaje taki jak był przecież.

Ja tez się waham między Biała Perłą a Whitrestrips Supreme, ale bardziej się przychylam do BP.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:31   #3138
malina885
Zadomowienie

Hej!
Mam takie pytanie, otóż niedługo idę na zabieg wybielania zębów w gabiniecie stomatologicznym lampą beyond. Jak myślicie czy niewielka próchnica (dokładnie 2 ząbki - mam na nich małe czarne plamki) mogą być przeciwskazaniem do wykonania zabiegu? I czy rosnące 8mki mogą mi "przeszkodzić" w realizacji mojego celu ? Wydaje mi się, że nie, ale pytam z ciekawości
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:53   #3139
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
Hej!
Mam takie pytanie, otóż niedługo idę na zabieg wybielania zębów w gabiniecie stomatologicznym lampą beyond. Jak myślicie czy niewielka próchnica (dokładnie 2 ząbki - mam na nich małe czarne plamki) mogą być przeciwskazaniem do wykonania zabiegu? I czy rosnące 8mki mogą mi "przeszkodzić" w realizacji mojego celu ? Wydaje mi się, że nie, ale pytam z ciekawości
Wydaje mi się, że bez sensu wybielać zęby z próchnicą, ale to moje zdanie tylko.
Chyba każde wybielanie osłabia nieco zęby, więc ja najpierw bym wyleczyła, a potem wybielała.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 19:58   #3140
nemi13
Raczkowanie

Najlepsza pasta wybielająca

Jaka jest najlepsza pasta wybielająca wg was wiem że było wcześniej wiele takich wątków ale chodzi mi o uaktualnienie
Stary 2011-07-04, 20:16   #3141
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że bez sensu wybielać zęby z próchnicą, ale to moje zdanie tylko.
Chyba każde wybielanie osłabia nieco zęby, więc ja najpierw bym wyleczyła, a potem wybielała.
Miałam wizytę umówioną po wybielaniu dlatego sie pytam, ale to już nieaktualne, bo zwolnilo się miejsce i idę przed wybielaniem
Stary 2011-07-05, 00:50   #3142
blackberry456
Zadomowienie

malina - napisz jak juz bedziesz po wybielaniu jak efekty jesli mozesz
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 10:58   #3143
garfieldek
Zakorzenienie

ja zaczynam kuracje od dzis paseczkami

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 15:47   #3144
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Cytat:
Napisane przez isis1 Pokaż wiadomość
Hej!

Jestem po drugiej nocy wybielania opalescence pf, 1 noc 10%, druga 15% i dziś rano jak zdjęłam nakładki to na dziąsłąch porobiły mi się ranki! Piecze strasznie! Czy mimo tego mogę dalej wybielać czy zrobić np. dzień przerwy? Na późniejszy etap wybielania mam 20% i 35% i już się boję! Mam b. wrażliwe dziąsła, zawsze miałam problemy z nimi. Posmarowałam sobie Sacholem i zobaczymy czy szybko się wygoją.
moim zdaniem jeśli b. bolą to zrób sobie przerwę.. bo jak nałożysz znowu żel i dostanie się na te dziąsła to można umrzeć z bólu!!!
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 17:58   #3145
Enia 2
Przyczajenie

Dot.: Najlepsza pasta wybielająca

Cytat:
Napisane przez certyfikowane_piekno Pokaż wiadomość
Wiem, że szukasz pasty do zębów, ale nie są one tak skuteczne jak profesjonalne wybielanie u specjalistów, czy chociażby paski wybielające.
Ale jeżeli chodzi o pasty to proponuję te, które mają w nazwie 3d white czy śnieżnożnobiłe granulki.
Zgadzam się z tą wypowiedzią w 100%. próbowałam wybielić zęby pastami wybielającymii i żadnego efektu. dopiero wybielanie u Dentysty dało oczekiwany efekt ale podejrzewam ,że jest jeden szkopuł tego biało-śnieżnego uśmiechu zęby zrobiły się jakby wrażliwsze na zimne napoje,jakby zostało uszkodzone szkliwo.
Enia 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 22:29   #3146
Kyriellen
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie, może ktoś się orientuje - 11 dni temu wybielałam zęby u dentysty lampą, ale niestety efekt jest taki sobie... Jako, że bardzo mi zależy na białych zębach (praca), chciałabym spróbować innej metody, ale nie chcę też sobie zaszkodzić. Problem jest też taki, że nie wszystkie zęby mam zdrowe (od 1 do 5 wszystkie naprawione, ale został jeszcze tył) Jak myślicie, kiedy mogłabym zacząć jakąś nową kurację i jaką byście polecali w moim przypadku?
Kyriellen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:42   #3147
blackberry456
Zadomowienie

wie ktos jaka jest roznica miedzy lampa BEYOND a BEYOND POLUS?? mam upatrzone dwa gabinety, w jedym robia beyond, w drugim beyond polus - roznica w cenie jakies 200zl, warto doplacic tyle i isc na ta z ''polus''??
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 15:55   #3148
Akashea
Przyczajenie

Hej, dziewczyny
Mam trochę szalony pomysł, mam bardzo dobry dostęp do profesjonalnych żelów wybielających stosowanych w profesjonalnej stomatologii (ok 80 zł) i chodzi o to że szukam dobrego stomatologa bo raczej samej się nie podejmę wkładania rozwieraka, nakładania żywicy a potem żelu i tego zmywania itd...heheh stad mój pomysł
dlatego nie widze sensu wywalać tyle kasy na wybielanie jak moge zapłacic tylko za usługe stomatologiczan mając swoje materiały kompozytowe, jeżeli któraś z Was miałaby namiary na tego typu stomatologa (Warszawa) prosze o kontakt
Stary 2011-07-28, 09:49   #3149
malina885
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie

11 sierpnia wybieram się na wybielanie zębów lampą beyond. Słyszałam od koleżanki, że po wybielaniu zębów trzeba utrzymać przez jakiś czas białą dietę ( nie jeść " kolorowych" produktów) Czy to dotyczy wybielania lampą czy wybielania nakładkowego z żelem wybielającym? Orientuje się któraś z Was?
Pytam, bo 27 sierpnia mam ślub, oczywiście wczesniej wieczór panieński, i nie wyobrażam sobie spędzić go przy wodzie mineralnej

edit

wyczytalam w necie, ze do 48h trzeba zachować dietę białą, a nawet i do 7 dni. Stosowała to któraś z Was?

Edytowane przez malina885
Czas edycji: 2011-07-28 o 09:58
Stary 2011-07-28, 12:50   #3150
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie

11 sierpnia wybieram się na wybielanie zębów lampą beyond. Słyszałam od koleżanki, że po wybielaniu zębów trzeba utrzymać przez jakiś czas białą dietę ( nie jeść " kolorowych" produktów) Czy to dotyczy wybielania lampą czy wybielania nakładkowego z żelem wybielającym? Orientuje się któraś z Was?
Pytam, bo 27 sierpnia mam ślub, oczywiście wczesniej wieczór panieński, i nie wyobrażam sobie spędzić go przy wodzie mineralnej

edit

wyczytalam w necie, ze do 48h trzeba zachować dietę białą, a nawet i do 7 dni. Stosowała to któraś z Was?
Wódka też jest bezbarwna

Co do "białej" diety to się nie wypowiem, ale jeśli zamierzasz wybielać zęby na tak ważny dla Ciebie dzień to proponuję się upewnić czy Twoje zęby nie są zbyt wrażliwe, żeby się nie okazało, że będziesz na własnym ślubie pod wpływem środków przeciwbólowych (a zwykły Ibupromik nie wystarczy by uśmierzyć ten ból). Wiem to z autopsji; wybielałam zęby paskami - ból zębów okropny, utrzymywał się przez 4-5 dni, a niedawno kupiłam pastę Rembrandt Plus i ponowny ból i to taki, że skończyło się u lekarza i na zastrzykach przeciwbólowych z Ketonalu przez 5 dni rano i wieczorem. Okazało się po prostu, że moje zęby są zbyt wrażliwe na działanie środka wybielającego. Radzę to sprawdzić u dentysty zanim zafundujesz sobie tą "przyjemność". Bo ból jest ciągły i bardzo przenikliwy, dla mnie nie do wytrzymania. Ja miałam tydzień wyjęty z życiorysu przez własne fanaberie o białych zębach. Nie straszę, lecz uprzedzam, że tak może być, a pewnie dentysta jest w stanie jakoś sprawdzić tą nadwrażliwość.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości