|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też właśnie świąt głowy zniknął po kosmetykach z yves rocher, na noc w trakcie kuracji używałam ich kremu który się bardzo sprawdzał
![]() Mają naturalne kosmetyki więc nie podrażniają skóry taki plus
|
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
W zeszłym roku mnie podkusiło, żeby iść tam po żel pod prysznic - Yves jako jedna z nielicznych firm ma kwiat lotosu. A przy okazji kupiło się kilka rzeczy, łącznie z gąbeczką do makijażu, szamponem, odżywką,założyło kartę stałego klienta i bach :P Ale ogólnie uważam, że mają super produkty.
|
|
|
|
#3124 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Od końca listopada jestem na kuracji z izotekiem i mam do Was prośbę - czy polecicie jakiś dobry krem pod oczy? Mam tak przesuszoną skórę ,że aż zaczęły robić się zmarszczki Używałam wcześniej z LRP, ale był trochę za ciężki a niestety żele z Flosleku nie dają rady. Co do szamponów to polecam z Pharmaceris nawilżający, całkiem dobrze daje radę z nawilżeniem skalpu a przy okazji nie obciąża włosów. |
|
|
|
#3125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie całkiem nieźle się spisywały te z L'oreal - miałam triple active i nutri-gold. Teraz mam krem z Flosleku i szczerze mówiąc od tygodnia mam pierwszy raz w życiu tak suchą i ściągniętą skórę pod oczami, więc z pewnością sięgnę po coś innego. |
|
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 83 dzień z Actavenem. Oprócz suchości ust i całego ciała, pogorszonych wyników badań raczej nie odczuwam większych skutków ubocznych. Trochę też skacze mi cukier. Mam do was pytanie- czy praca w kurzu może mieć wpływ na leczenie ?? jak wam się wydaje??
|
|
|
|
#3127 |
|
Przyczajenie
|
Mógłby ktoś polecić jakiś krem nawilżający z filtrem?
|
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, tak jak się "chwaliłam", że nie muszę się codziennie nawilżać i to olewam, tak mnie od jakiegoś czasu wysucharzyło że szok :P Mam ściągniętą skórę, aż się świeci (jakby wypolerowana) z tej suchości i gdzieniegdzie taka zbielona jakby mąką i się lekko łuszczy. Ogólnie nie przeszkadza mi to bardzo, tak czy siak się nie smaruję (tak wiem, dostanę zaraz bury
), ale poniekąd dzięki temu łuszczeniu cera się (ponoć) rozjaśnia, no i te przebarwienia, blizny... Jak już zaczną się pojawiać płaty skóry to może się zacznę nawilżać hahaha |
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo - kurz osiada na twarzy, jest to zanieczyszczenie jak każde inne, no ale bez przesady ... Nie wymyślajmy na siłę problemów tam gdzie ich nie ma |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi przeszkadza jak mi się te skórki łuszczą na brodzie ;/ nieestetycznie to wygląda. A jak nie nakremuję buzi to cierpię - ściąga się i zaczyna palić po ok. 2 h. |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie najgorszy problem miałam z tym ze jak skóra tak bardzo mi sie przesuszala to swedziala i drapalam przez co robiły sie rany. Najlepiej moim zdaniem w tym trudnym okresie działa krem mediderm
oprócz tego pod koniec kuracji (ostatnie 2-3 miesiące) polecam jak już pisałam na blogu na dzień korres wild rose a na noc tolpa czarna róża obłędnie pachnie a rano buzia jest wypoczęta nie swędzi. Btw te szampony które polecilam zwalcza ten tzw łupież bo w czasie brania Izo jest on wynikiem przesuszonej skory głowy która sie po prostu łuszczy i trzeba ja nawilżyć. Dodatkowo polecam nie drapać skory głowy paznokciami i nie szorować po niej zbyt mocno szczotka bo to drażni skore głowy i przez to jeszcze bardziej swedzi
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Przede mną jeszcze trochę kuracji - do połowy lipca jakoś, przyjmę około 170-180 mg.
|
|
|
|
#3133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
A farbujecie włosy przy izoteku??
|
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
Ja farbowalam ale zawsze na ciemno, też nie często bo się bałam ze wszystkie włosy mi wyjdą ale tak raz na dwa miesiące farbowalam
|
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Od 3 lat farbuje co 3 tygodnie włosy. Przy izo nic sie nie zmieniło.
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Pod koniec czerwca powinnam skończyć kurację, a w lipcu lecę na wakacje do Madrytu i później na Lazurowe Wybrzeże - domyślam się, że absolutnie żadnego opalania, ale czy znacie jakieś mocne i dobre filtry? Na takie pogody jakie tam będą to mój filtr z iwostinu spf 30 to raczej nie wystarczy
|
|
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
Dobry jest Anthelios filr 50 bardzo
Ja na poczatku kuracji izo bylam na wakacjach w grecji i super mi sie sprawdzał z resztą derm mi go polecił
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
A czy można łączyć izo z ketonalem? Kurczę zapomniałam lekarza zapytać. W sumie powiedział tylko, że nie można łączyć z wit.A, tetracykliną i tranem. O innych lekach nic nie wspomniał. Niestety podczas pierwszego dnia okresu zdarza mi się brać ketonal, bo nic innego nie działa
|
|
|
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Przyczajenie
|
witam, jestem tu nowa, chociaż może nie całkiem, bo konto założyłam już jakiś czas temu, ale to chyba pierwsza moja wypowiedź na forum. otóż od ponad 3 miesięcy biorę retinoidy, 2X20 mg dziennie. pierwszy miesiąc brałam izotek, następny actaven, poźniej znowu izotek i teraz niedawno zaczęłam axotret. ta różnorodnośc wynika z tego, iż kupowałam to, co było tańsze i to, co znalazłam w aptekach w mojej małej miejscowości. i właśnie biorąc te różne tabletki zauważyłam, że po izoteku skutki uboczne jakby bardziej się nasilały, chodzi o straszliwe przesuszenie skóry twarzy i rąk. czy to mogłoby znaczyć, że izotek jest lepszym lekiem od pozostałych, ma silniejsze działanie lecznicze? czy może wręcz odwrotnie? niedługo będę kupować dwa ostatnie opakowania na dwa ostatnie miesiące kuracji, i zastanawiam się co brać tym razem, czy tylko sam izotek, czy izotek i coś innego. a może takie kombinowanie z różnymi tabletkami jest wcale nie wskazane?
|
|
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także odpowiadają - nie polecam. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Podobno każdy z tych leków ma inne substancje pomocnicze tzn dodatkowe do izotreminy i od nich mogą być różne inne skutki uboczne. Ja brałam Aknenormin i Izotek, po Izoteku skóra była faktycznie bardziej sucha i zaczeły się problemy ze zdrowiem, jak przeszłam na Aknenormin trochę się unormowało. Każdy organizm inaczej reaguje. Dermatolog jak przepisywał Aknenormin to powiedział że z jego doświadczenia daje najmniej skutków ubocznych ale raz połaszczyłam się żeby taniej kupić...
|
|
|
|
#3146 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Jutro łykam ostatnią kaps aknenorminu. Mam nadal takie dwa miejsca blisko ust, gdzie jest malutka kaszka, a tak to skóra ok, czysta (chyba że przed okresem coś wyskoczy małego). Wybrałam 170 mg/kg.
Pytanko dla Was: co byście doradziły, iść znowu do derm po recepte czy już dać odpocząć skórze? u mnie problem był też z plecami, w czasie kuracji już bardzo długo nic nie wyskakiwało, ale jakiś tydzień temu zrobiły się dwa pryszcze na ramionach, które w sumie się nie goją (podejrzewam że organizm przyzwyczaił się już do akne) |
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Raczkowanie
|
A jak byłaś u niej ostatnio to co mówiła? Tylko, że skończysz pudełko i do widzenia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

za szampon i odżywkę zapłaciłam cos koło 20zl wiec nie jakiś straszny majątek... A co do poprawy stanu skóry to u mnie poprawa była dopiero po 3 miesiącach. Pierwsze 2 to był dramat. Wiec cierpliwie czekaj 

Używałam wcześniej z LRP, ale był trochę za ciężki a niestety żele z Flosleku nie dają rady. 

), ale poniekąd dzięki temu łuszczeniu cera się (ponoć) rozjaśnia, no i te przebarwienia, blizny... Jak już zaczną się pojawiać płaty skóry to może się zacznę nawilżać hahaha 

Niedawno pisalam, ze mam wrazenie, ze troche wlosy mi sie przerzedzily - okazalo sie jednak, ze byl to tylko zbyt obciazajacy szampon. Ale staram sie rzadziej.