|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
MaładT Arturek jest śliczny, trzymam kciuki żeby żółtaczka mu szybko minęła
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leonka świetne zdjęcia
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Leonka gratulacje! I wszystkiego najlepszego dla ciebie i dla męża.
Ślub z przygodami, ale będziecie mieli za to co wspominać . Na zdjęciach macie takie uśmiechnięte buzie i wcale nie widać żebyście się bardzo stresowali.MaladT - gratuluję siostrzeńca
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, co było na tej aukcji
? bo została usunięta
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś zła jestem
Nici z wyjazdu w góry bo wszystko zajete Anisia - ja wiem ze Ty do mnie to bys i na 10 pietro z dynia wlazla Ja do Ciebie kochana tez Jowiszku szkoda ze te gatki jednak nie pasowaly, juz myslalam ze sobie zamowie jesli znow aukcja sie pokaze...No trudno. Dorbar - jeszcze nie bylam na tym deserku bo mimo ze wczoraj bylam w Poznaniu to mielismy za malo czasu zeby tam jechac. Ale napewno tam zajrze Leonka - gratulacje z okazji zamazpojscia hehe Slub widze z atrakcjami - nie przejmuj sie my tez sie spoznilismy mimo ze do urzedu mamy zabi skok Zdjecia super, slicznie wygladalas p.s. u nas tez dzis na obiadek byly frytki (a do tego miesko z grilla i surowka ) - kurna co my sie tak niezdrowo odzywiamy baby
|
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leonka, wygladasz kobieto olsniewajaco ! A teraz uwaga......nie bijcie : od trzech dni chodzi za mna MacDonald.... Chyba sie jednak skusze.
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie takie frytasy z Mc Donalda bym zjadła.Koniecznie duuużo.Kurde nie mam nikogo kto by mi skoczył i przyniósl.szczęsćiary z tych co mają tżów którzy spelniają zachcianki.Ja nawet zapomniałam już co to seks
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj maz spi, a poza tym wlasnie wrabalam 4 tosty na sniadanie, wiec macdonald poczeka na pore obiadowa....
|
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje....jestescie kochane...
przy Was naprawde chociaz troszke mozna sie dowartosciowac...Fajnie ze jestescie ![]() a jezeli chodzi o McDonalda to to samo dzisiaj powiedzialam do mojego faceta tez mam ochote ale on mowi ze nie zdrowe`.... i gdzie tu sprawiedliwosc..??
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to przez ciążę ![]() a mąż po MCD by nie skoczył, nie ma bata. mogłabym się wić i błagać, a śmieciowego żarcia by mi nie przyniósł
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
niezdrowe? i to powiedzial moj brat ktory zeszlego lata o ile dobrze pamietam potrafil pojsc do mcdonalda 19 razy w ciagu miesiaca (pamietam, ze opowiadalas mi o jego nawykach zywieniowych kiedys jak czekalysmy w samochodzie az ci przyniesie jakas kawe karmelowa.. )
ja mam ochote na: -kanapke z bialym serkiem, rzodkiewka, ogorkiem szczypiorkiem i salatka -kanapke z wedzona ryba , rzodkiewka ogorkiem szczypiorkiem i salatka -lody karmelowe lub brzoskwiniowe ![]() w tej kolejnosci haha... a wcinam ryz na mleku z truskawkami i malinami... jakis taki bezplciowy jest......
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
LEOnka gratulacje !!!!!!!
![]() ![]() ![]() dziewczyny bylam dzis na USG i przezylam szok mam 24 tydzien a dziecko wazy ponad 1400 g ! doktor mowila ze jest duze ale jak z ciekowosci sprawdzilam ile ksiazkowo powinno wazyc to ok 700 g mam pytanie do was ile wasze dzieci wazyly w 24 tyg? czekam na info , bo martwie sie o wczesniejszy porod ja sama jestem nie wielka i drobna a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
#3133 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, kurcze szkoda że usunęli... nosz w mordę jeża
Gościu sobie jaja robił i wystawił do sprzedania kostium superbohatera. Ubrał się w turkusowe rajstopy, nałożył takież rajstopowe wdzianko na ramiona i klatę, majtadały jakiś pasek. Na głowę naciągnął rękawiczkę gumową, jednorazową i miał pelerynę z worka na śmieci... a że koleś był taki krąglejszy wyglądał bosko!!! i przekomicznie aukcje usunęli bo kwota doszła do 1 000 000 zł, albo więcej o ile się nie mylę ![]() Cytat:
A teraz pomęczę Was widokiem mojego bebzola w 27 t.c. tylko proszę się nie śmiać z mojej piżamki na której to widnieje (ale na zdjęciach nie widać) osiołek kłapouchy hihihi a spodnie mi spadają bo tak je spuszczam, żeby brzucha nie cisnęły
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
no ladna roznica od jakiej wagi dziecka jest zalecana cesraka? i czy jest mozliwy szybszy porod jak dziecko bedzie tak szybko roslo?
ja mam 165 i 50 kg z przed ciazy teraz 54 kg, generalnie drobna jestem , ja wazylam ok 3400 a maz nie cale 3 kg, teraz to on przy wzroscie 180 ma 71 kg to skad taka duza dzidzia ?
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Marika nio ciekawe skąd dzidzia taka duża... ja jestem spora mam 168 cm, a wagę miałam 66 kg przed ciążą, mój małż 186 cm i też duży z niego chłop ogólnie
a dzidzie mamy chyba przeciętną, jak na razie. Wiesz myślę, że będzie dobrze a cesarkę to chyba robią jak dzidzia ma z 4,5 kg, a to pierwszy poród, ale oczywiście nie zawsze. Mojej mamy koleżanka z pracy drobina taka z rozmiarem 34 w tyłeczku niedawno urodziła pierwsze dziecko prawie 4 kg siłami natury, więc to bardzo różnie.
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
dpbry wieczor
![]() Marika a moze zle zrozumialas lekarza? to chyba raczej niemozliwe .... Wersta myslisz ze ten orbiterek jest niegrozny? ja pytalam gina o stepper i zakazal. Anisia odebralam wyniki, bakteriologia ok, nic nie wyhodowano ![]() morfologia nie najlepsza, spadła mi jeszcze hemoglobina, hematokryty i krw. czerwone ![]() w moczu jakies nieliczne fosforany bezpostaciowe , nie wiem co to jest ![]() a glukoza 71,6 przed i 92,6 po, wszystkiego dowiem sie w czwartek. martwi mnie ta krew, slyszalam ze podobno buraki sa dobre, jutro jade kupic cala zgrzewke sokow, bede sie poic ![]() dziewczyny skonczcie juz prosze ten dołujący temat wygladu, ja dzis latalam po Silesi i na poczatku bylam zalamana, we wszystkim wygladalam jak słonica, a na koniec kupilam 2 bluzeczki i jestem happy nareszcie znalazlam kroj w ktorym wygladam dobrze ale kiecki nadal niet
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mojemu Dariuszowi sie poprostu nie chce dlatego wygodniej mu jest powiedziec ze to jest nie zdrowe ![]() ![]() No i dziekuje za wszystkie gratulacje ![]() A odnosnie wagi dziecka to znam dziewczyne ktora w 32 tygodniu urodzila dziecko 5.5 kg...i to jest autentyczna prawda...takze uwazam ze wszystko jest mozliwe |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Taka sobie a czemu ma być groźny? przecież nie szaleję tylko drepczę
mój lekarz mówi, że wszystko można z umiarem. no chyba, że coś się dzieje teraz za to mam wzdęcie aż mnie kłuje w boku ![]() Jowiszowa zdj torby: |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
MArika! Poważnie?
To możliwe?? A jesteś np. pewna wieku ciąży? Może dzidziuś jest starszy?? Jola, widzę, że jednak nie zdecydowałaś się na szkółkę... |
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Kobietki.
Leonko gratuluje serdecznie i trzymam za Was kciuki byscie sobie zyli w zgodzie i milosci. Super wygladalas. Naprawde piekna z Ciebie Panna Mloda. Kasiulka brzusio masz sliczny i mi sie wydaje, ze juz Ci nie rosnie Szkoda, ze ja nie mam jakos mozliwosci wstawienia swoich zdjec bo powiem Wam, ze brzuch to mam juz jak bania ![]() MaladT nie przejmuj sie, ze bedziesz samotna mamusia, jestem pewna, ze ulozysz sobie zycie zkims innym. Wiesz ja jeszcze nie jestem pewna jak dlugo bede z Andym, jest kochany itd, ale powiem Ci, ze jak wspomnial cos o slubie to powiedziala, ze ja nie jestem jeszcze gotowa, ae nie wyjde za niego bo jak zostane jego zona juz teraz to perwnie przestanie sie starac. Badetko moim zdaniem powinnas powiedziec o tych uplawacg swojej poloznej. Z tego co slyszalam to w Angli jak cos jest nie tak tzn jakis stan zapalny to daja tylko jakas masc. Tak mi powiedziala kolezanka, ktora lada dzien bedzie rodzila. Ja spotkanie z polozna mam dopiero 21 maja ale staram sie o szybsze USG bo chce wiedziec czy malenstwo sie dobrze rozwija.Sosnowa dziekuje za wirtualny masarzyk ![]() Wiecie laseczki bylam tutaj na basenie dzisiaj i super mi sie plywalo, mimo, ze basen krotszy niz w Polsce, ale wiecie co zmoja kondycja cos sie stalo i tak mi sie ciezko plywalo , ale bylo super. Tylko, ze na ten basen to mam z 30 minut spacerekiem i jak doszlam do domu to padlam i spalkam z 2 godziny ![]() ale chce chodzic nadal ![]() Wersta super torba
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
ok Kobietki ja zmykam do domku.
POczytam sobie ksiazke, zaczelam czytac jakis radziecki romans, nawet mnie wciagnal ![]() Aha zapomnialam Wam napisac, ze mam wanienke dla dzidzi ![]() Pomalutku gromadzimy rzeczy dla malenstwa. Pozdrawiam goraco i do juterka. pa pa
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie pomylka , wiek ciazy jest taki sam jak od ostatniej miesiaczki wiec pomyslic sie mozna o 2 dni , a to nie pomylka niestety... bo doktor mowila ze dziecko jest duze ale dobrze sie rozwija, i wyglada na 27 tyg bo ma taka mase i rozmiary, ale od pierwszego usg to 24 tyg jest, jeszcze patrzylam na ekran i zobaczylam na monitorze 1400 cos z kawalkiem nie pamietam
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja po wróciłam z teatru, byliśmy na kabarecie ![]() Sosnowa dzisiaj i tak by nas nie było, bo mamy od 3 tygodni bilety na kabaret, więc tak jak już pisałam, przed momentem wróciliśmy a ogólnie co do chodzenia...powiem Ci, że rozmawiałam z siostrami i powiedziały, że fajnie jest pójść, ale że opiekować dzieckiem się umiem, kąpać umiem i te wszystkie inne rzeczy więc chyba nie ma sensu... Oddychać przeponą też umiem Więc zrezygnowaliśmy, a czy dobrze zrobiliśmy-czas pokaże... Przyznam, że kasy mi szkoda było też, bo tak jak wiesz mamy dwa wesela w kwietniu, w maju kilka imprez, wiec daliśmy sobie spokój.Ja chyba dopiero dzisiaj doszłam do siebie po weselu. jutro basenik, kupno bluzki. Ciągnie mnie do fryzjera by walnąć sobie coś ciekawego na głowie... I chyba się nie oprę. tylko muszę coś na necie znaleźć.Dobrej nocki
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
A no fakt, mówiłaś, że idziesz do teatru. I jak było?
Wiesz, skoro masz się od kogo uczyć "na żywo" to pewnie faktycznie szkoda kasy. Siostry opwowiedzą o porodzie, dzieci "masz opanowane", ja za bardzo nie mam doświadczonych osób w pobliżu
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
było super
![]() ![]() ![]() ![]() a co do uczenia się, mamy 5 dzieci, opiekowałam się kiedyś dziećmi, więc temat nie jest mi obcy. Także dla samej przyjemności (bo dla mnie to bylaby wielka przyjemność) wydać 300 zł, szkoda mi. Zwłaszcza, że ja mam różne dni, czasem czuję się naprawdę źle i nie poszłabym gdybym tego dnia miała zajęcia. Ale Tobie napewno się przyda Ja pewnie też dowiedziałabym się wielu nowych, ciekawych rzeczy, ale cóż...
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Wlasnie doczytalam na stronie mojego lekarza, ze tu glukoze standardowo pije sie 100 gram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Tak wiec chlupne sobie tego swinstwa 2 razy wiecej niz wy dziewczeta ! Za co taka kara ???? To juz jutro rano, nie wiem jak przezyje, szczegolnie po tym co tu opisywalyscie, a najgorsze jest to, ze jak sie zwymiotuje, to sie nie liczy i trzeba test powtarzac.... Trzymajcie wiec za mnie kciuki ! Ale mam tez dobra wiadomosc. Dzis widzielismy ten drugi szpital i..... jest boski ! Moj maz stwierdzil, ze to jest hotel pieciogwiazdkowy, a nie szpital ! I wlasnie na to czekalam. Tak wiec ta porodowka zostala otworzona pod koniec 2007 roku i wszytsko tam jest nowiutkie. Sala porodowa jest jednoosobowym pokojem, ktory w ogole nie wyglada jak pokoj szpitalny, a tym bardziej juz sala porodowa. Wielki pokoj, kanapy, lawa do kawy, tv plazmowy, wieza cd, lodowka, mikrofala i inne. Lozko na ktorym sie lezy jest cale elektroniczne i ustawia sie w wielu pozycjach. Poza tym tam mozna rodzic albo na stojaco, albo w kucki, albo na lezaco, i to ja wybieram jak chce. Jest tez oczywiscie lazienka z wanna, prysznicem, wc i umywalka. Oprocz tego osobna umywalka taka specjalna do pierwszej kapieli dzidziusia. I wielkie okno z widokiem na park. Oprocz tych wszytskich wygod jest caly sprzet medyczny dla mamy i dla dzieka, ale wszytsko zabudowane w szafach, wiec jak one sa zamkniete, to w ogole nie widac, ze jest sie w szpitalu.... Jest tez miejsce dla dzidzi oczywscie. Po porodzie zmienia sie pokoj, i w tym drugim lezy sie az do wyjscia do domu, roznica taka miedzy nimi jest tylko taka, ze lozko mamy jest troche inne, i ze jest jeszcze drugie dla taty. Wiec mozemy wszyscy w trojke mieszkac 3 dni w szpitalu, ktory nie wyglada jak szpital. W ogole panowala tam alkiem inna atmosfera niz w tym pierwszym, ktory widzielismy..... tu jest tak blogo, cichutko, czysciutko.... Tak spokojnie. Naprawde, jestem w szoku i ciesze sie ze bede rodzic w takich warunkach, doceniam to bardzo. I nic mnie to nie bedzie kosztowac, bo za wszystko placi moje ubezpieczenie. Bardzo mnie to cieszy. No i maja oczywiscie inkubatory i caly najnowszy sprzet na miejscu dla dzidzi jezeli bylyby jakies problemy, to jest caly szpital, a nie tylko porodowka, wiec wszytsko na miejscu. Ok, pochwalilam sie , teraz mi lepiej, nawet juz jutrzejsza glukoza nie taka straszna. Odezwe sie jutro laski. Pa. |
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
Ja dziś z rańca bo spania nie mam. Dorbarku mówisz, że już nic nie rośnie ten brzuń... hmmm mam nadzieję, że dzidzia rośnie i po prostu ma dużo miejsca. W każdym razie kopie mocno ![]() Werstusia torebka pierwsza klasa Poulette Ty to masz dobrze kobieto . Cóż pomarzyć, dobra rzecz Ja dzisiaj mam tego diabetologa, zobaczymy co mi tam babka wymyśli i zdam Wam relację Nie wiem, czy wspominałam że jak mama mnie rejestrowała i rozmawiała z lekarką to ona stwierdziła, że wyniki mam w normie i że ewentualnie się mnie doszkoli z diety ciekawe
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
elo.
dziś mój przedostatni dzień w pracy ale zleciało jeszcze tylko jutro, bo w piątek o 12.50 mam gina. Wersta torba super, sama bym sobie podobną kupiła ale mąż by tego nie przeżył obiecałam przystopować z torebkami tak więc zamiast tego fundnę sobie koszulę nocną do szpitala Poulette ale ci fajnie może nasze córki będą już rodzić w takich warunkach ![]()
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku hello
Ratujesz sytuacje bo coś te nasze dziołchy śpią i śpią i wstawać im się nie chce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

. Na zdjęciach macie takie uśmiechnięte buzie i wcale nie widać żebyście się bardzo stresowali.
? bo została usunięta 
Nici z wyjazdu w góry bo wszystko zajete
) - kurna co my sie tak niezdrowo odzywiamy baby 

przy Was naprawde chociaz troszke mozna sie dowartosciowac...Fajnie ze jestescie 

a cesarkę to chyba robią jak dzidzia ma z 4,5 kg, a to pierwszy poród, ale oczywiście nie zawsze. Mojej mamy koleżanka z pracy drobina taka z rozmiarem 34 w tyłeczku niedawno urodziła pierwsze dziecko prawie 4 kg siłami natury, więc to bardzo różnie.