Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 19:59   #3121
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Atiluj dziękuję Ci bardzo i przepraszam za fatygę.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 20:34   #3122
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
Napisane przez Wisniowysad Pokaż wiadomość
dobre hadzuk, ale sie usmialam, moj irek kazal cie spytac ile wy kupujecie dla siebie, zeby nie wyszlo on np. bedzie chcial wiecej i wyjdzie na pijaka

my nie bierzemy laptoka
Mam zamiar kupić "nam" Warkę 0.7 w ilości hmm... ja to góra dwa wypiję, Jula wydulda jakieś sztery , czyli dla Was rezerwuję około (żeby nie wyjść na sknerę ) to napiszę pińć.
Macie do wyboru markę .
No chyba że wolicie winko.
Komu mamy jeszcze "pićku" przywieść ? ? ?

Wiem że Wy laptoka nie weźmiecie bo pociungiem jedziecie ale może ktoś z bardziej mobilnych weźmie. Łatwiej wtedy będzie powymieniać się fotkami zlotowymi

ale ładny numer posta mi pokazało 1 111
Stary 2008-08-25, 20:40   #3123
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

My niestety nie posiadamy takiego urządzenia jakim jest laptop Takze na pewno nie weźmiemy...

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 20:43   #3124
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

xandra78 - mój Fifi miał np 71 cm i 9600 g (ale to klocek)

wiecie co - jak będziecie na miejscu i będziecie mieli internet to może podłączę się do was poprzez skypa?

ale będzie impreza!
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 21:13   #3125
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

bawcie sie dobrze i skrobnijcie cos do mnie ze spotkani
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jjjjjjjjjjjjjjjjjj.jpg (98,8 KB, 13 załadowań)

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 21:52   #3126
Kamilanet
BAN stały

NO no Franka - jaki fajny melanż z fotek

zapraszam wszystkich do swojej galerii
Stary 2008-08-25, 21:55   #3127
dysia77
Zadomowienie

Witajcie !!!

Widze ze teraz temat spotkania jest nr 1 na watku. fajnie Wam

Basiu i Madziu jeszcze raz Was bardzo przepraszam ze z mojej strony nie wypalilo ale sama z brzucholem i moim klocusiem nie dalabym rady nigdzie dotrzec. Moze nastepnym razem, jak juz mi drugi pedrak podrosnie....moze na wiosne jakos....

Z tego co czytam to impreza bedzie super, tyle Was sie tam zjedzie. Mam nadzieje ze zrobicie duuuzo zdjec i wrzucicie je potem tutaj do obejrzenia tym ,ktorzy nie mogli byc.

A ja dzisiaj bylam u gina, maaatko to juz 38 tydzien leci
Adusia urodzila sie w 39 wiec ciekawe czy teraz tez nie bedzie szybciej niz termin przewiduje.... Kurcze ale mam stracha.....
I w ogole nie wiem na co czekam ale torba do szpitala oczywiscie nie przygotowana. Szpital mam co prawda 1 km od domu, widze go nawet ze swojego balkonu ale torby mi przeciez Radek nie spakuje jakby cos sie mialo zaczac....
Chyba jutro sie powaznie wezme za robote. Moje dziecie wazy teraz 2700. Jakos tak malo mi sie wydaje jak na ten tydzien ciazy co? Lekarka mowila ze ma glowke jak na 35 tydzien a brzuszek na 36 ale ze to niby nie ma czym sie przejmowac bo widocznie taka drobniutka bedzie, moze dzieki temu latwiej mi sie bedzie rodzilo? Oby...
Moja Ada dalej doskonali mowe....na Kubusia Puchatka mowi BUBUS, buty to sa BUTI, no i pieknie jej wychodzi mowienie MAMUSIA, szkoda tylko ze czesto jej sie to zdarza o 4 nad ranem Juz nie pamietam co jeszcze wygaduje ale dzieci na piaskownicy te starsze sie dziwia i pytaja mnie czemu ona jeszcze nosi pampersy skoro tak duzo mowi
Kamila dobry pomysl z tym skype'm, ja tez sie przylacze jakby co
Wlasnie Kamila, ogladam twoje fotki i od razu mi przyszlo pytanie do glowy. Czy Fifi spi sam w swoim pokoju czy ktos spi na oddzielnym lozku obok? Moze pisalas ale przeoczylam. My Ade od dwoch nocy kladziemy na wersalce w jej pokoju i spi sama i pierwsza noc byla super za to dzisiaj od 4 do 6 nie chciala spac i sama nie wiedziala o co jej chodzi. Lozeczko jeszcze zostalo w pokoju, widze ze u Ciebie tez ale Ada w nocy jak sie przebudza to chce do tego lozeczka a ja nie moge jej juz na to pozwolic bo potem znow bedzie od nowa wszystko wiec musimy je jutro wyniesc do naszej sypialni. Fifi Wam sie w ogole w nocy nie budzi?
Stary 2008-08-25, 22:27   #3128
Kamilanet
BAN stały

tak Fifi śpi sam w pokoju - ma tam już niezły składzik, biurko, ławę i ciuszki mu nawet przeniosłam.
budzi się a i owszem, bo on cycowy jeszcze i w nocy pociąga sobie.
Od paru dni budzi się z płaczem i pokazuje na zęby - boże znowuuuuuuuuuuu, teraz idą mu piątki. A już tak cudownie spał i budził się raz - to mi odpowiadało.

Odnośnie mleka - kupiliśmy mu dzisiaj bebiko3 w kartonie, gotowe i dam mu rano. Ciekawe jak zareaguje.
Stary 2008-08-25, 22:29   #3129
ikol_a
Zadomowienie

Dzieje się dzieje

Dlaczego na Hadżika mówi się teraz Hadżuk?

Hadżi my mamy laptopa i jesli będzie taka potrzeba, to poproszę TZta, zeby wziął. A tam jest net? tzn. na Malcie?
Co do piwka - ja owszem, ale w minimalnych ilościach. Zaopatrzę się w winko, albo i dwa, żeby sie z kimś podzielić A Marek U niego zalezy od dnia. On czasem piwko, czasem winko, jak tzreba to i wódeczkę, a czasem nic. Ale my autem, więc zaopatrzymy się

Julitko nieeee, rodzice sami z siebie nie przyjechali. Mama oczywiście pytała, czy my przyjedziemy na weekend, a ja odpowiedziałam, ze nie, bo robota czeka nas okrutna i że jeśli chcą to mogą przyjechać. Wówczas BARDZO by nam pomogli, bo na Ulę mieliby oko....Opowiedziałam jak Ulcia ucieka nam za dom, jak biega w skarpetkach po tarasie i ziemi, jak miauczy, kwiczy, marudzi. No i byli

Marta moje dane prześlę na priv

Nasza Ula wczoraj w nocy była cokolwiek dziwna. Nie chciała spać, a była na pewno zmęczona, bo CAŁĄ niedzielę spędziła na dworzu, na działce.
Zasnęła normalnie, a ok. 1 gdy się przebudziła było koniec. Tzn. nie płakała jakoś specjalnie. Darła się tylko o cyca. Gdy go dostała, ciumkała, ciumkała, kręciła się...no ile można? Godzina pękła. Powiedziałam Markowi, zeby ją wziął do siebie na klatkę, bo wtedy zasypia. Wziął. Ula się darła, ze chce do mnie. OK. Ja ją sobie położyłam na brzuch. Niby przysypiala, ale się wierciła, machała nogą, ręką. W końcu zaczęło mi byc za ciężko i w ogóle spociłyśmy się obie. Nie pamiętam już kolejności zadarzeń, w każdym bądź razie do 6.00 Ula dała czadu. Kręciła się, machała rączką do kogoś . To mi powiedział dziś TZ, bo gdy u niego był to machała. Podobno dzieci widzą duchy...
Jeśli ktoś z Was wpadnie na pomysł, że to przez zęby to uprzedzam, że nie...W dzień normalnie sie zachowuje, nie pcha łapek do buzi, a w nocy nie przestała fisiować po posmarowaniu żelem, co ZAWSZE dotychczas działało.
Taaak... to tyle, bom śpiąca.

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 22:48   #3130
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Tylko Ikoli odpowiem bo zaraz idę Miśka karmić.

Dlaczego na Hadżika mówi się teraz Hadżuk?

Synta kiedyś pisząc na laptoku po ciemoku, dzielnie warując przy łóżeczku Piterka przez pomyłkę napisała Hadżuki i jakoś tak przylgnęło to do Nas.

Laptok by się przydał bo można by jeszcze podczas zlotu pozgrywać na flesze
każdemu fotki z aparatów. Ot to taki pomysł mi wlazł do łba

Spadam karmić Miśka .Branoc Ciotki
Stary 2008-08-25, 22:49   #3131
dysia77
Zadomowienie

Ikola wez mnie nei strasz bo ja dzisiaj sama w domu, tzn z Ada, no ale z doroslych to sama bo maz w pracy
To NA PEWNO ZABKI
I tej wersji bede sie trzymac

Kamila no to troche mi ulzylo, ze nie jestem sama w moim nocnym wstawaniu, moze potrzeba czasu zeby Maluchy sie przyzwyczaily do nowego miejsca? Sama nie wiem ale o spokojnym snie nocnym moge sobie pomarzyc bo jak badz co badz Ada sie popawila jesli chodzi o spanie to zaraz przybedzie do nas drugi ssak ktory nie przepusci okazji zeby zerwac mamie nocke i przyssac sie do cyca

Mam pytanko, chyba Ikola najwiecje mi powie na ten temat...
Chce kupic Adusi na zime takie czapki z rekawiczkami i potrzebuje porady, czy warto. Ikola wiem, ze Ty Uli kupowalas w zeszlym sezonie. Jak one sie sprawdzily? Nie bylo Ulci za zimno jak byly mrozy?
No i nie wiem czy rozmiar 86/92 bedzie dobry przy glowce o obwodzie 48 teraz?
Zobaczcie te czapusie:
http://www.allegro.pl/item421305118_..._jesien08.html

http://www.allegro.pl/item424982724_..._jesien08.html
Stary 2008-08-25, 22:58   #3132
ikol_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość
Ikola wez mnie nei strasz bo ja dzisiaj sama w domu, tzn z Ada, no ale z doroslych to sama bo maz w pracy
To NA PEWNO ZABKI
I tej wersji bede sie trzymac

Kamila no to troche mi ulzylo, ze nie jestem sama w moim nocnym wstawaniu, moze potrzeba czasu zeby Maluchy sie przyzwyczaily do nowego miejsca? Sama nie wiem ale o spokojnym snie nocnym moge sobie pomarzyc bo jak badz co badz Ada sie popawila jesli chodzi o spanie to zaraz przybedzie do nas drugi ssak ktory nie przepusci okazji zeby zerwac mamie nocke i przyssac sie do cyca

Mam pytanko, chyba Ikola najwiecje mi powie na ten temat...
Chce kupic Adusi na zime takie czapki z rekawiczkami i potrzebuje porady, czy warto. Ikola wiem, ze Ty Uli kupowalas w zeszlym sezonie. Jak one sie sprawdzily? Nie bylo Ulci za zimno jak byly mrozy?
Zobaczcie te czapusie:

HA, HA, HA

A teraz rękawiczki - Dysiu sama mam ten problem teraz. W zeszłym roku Ula nie chodziła jeszcze i ni ebyła wszędolbylska, więc takie rękawiczki jednopalczaste (tzn. tylko na kciuk) były ok. Ula siedziała w wózku, nie gmerała wszędzie rączkami i nie musiałą wszystkiego dotknąć. Opatulałam ją kocem, albo wsadzałam w śpiwór i jechałyśmy. Rączki miała zawsze ciepłe. Rekawiczki były w środku lekko polarkowe. A teraz nie wiem czy nie ściągałaby takich jednopalczastych. Z kolei te 5palczaste są cieniutkie. Kurczę. Muszę zobaczyć, jakie są przy kombinezonie i czy w ogóle są. Mam kombinezon od koleżanki i muszę poszukać. Co do czapek i rozmiarów to Ci nie pomogę, bo Uli przymierzam czapki w sklepie. W zeszłym roku kupiłam takie czapy (tez dokładnie z Twoich linków) i w tym roku są także dobre. Poza tym mam tez od koleżanki
Te, które kupiłam w H&M miały na metce 6-12 miesięcy. To pamietam, bo mnie zdziwił okrutnie przedział wiekowy. Sprawdzę jutro jeszcze raz na Uli te czapki i rękawiczki też. Wtedy Ci jeszcze napiszę.
Matko, jak ja nieładnie i niestylistycznie piszę, ale to z rozpędu i braku czasu.

OK, spadam do łazienki już

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 08:30   #3133
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

witanko

hadzi - to wez nam tez 6 sztuk :piwko:

moj wito na zime ma wszystko oprocz wlasnie rekawiczek, bo mamy tylko takie jednopalczaste, ale w tych to juz w tym roku nie pochodzi, trzeba sie rozejrzec za jakimis dla wiekszych dzieciakow

hadzi - dobry pomysl z tym rozliczeniem sie ze zdjec od razu na miejscu

powiem irkowi zeby spytal czy jest tam internet na malcie

frania - super fotki syncia

do pozniej

_________________________ _________________________ ___________
irek dzwonil na maltę, no i sprawa wyglada tak:

- kazdy domek ma lazienke,
- jest miejsce na grilla,
- jest bezprzewodowy internet na osrodku
- jest plac zabaw dla dzieci
- domki sa jednoizbowe tak mu powiedziala pani, czyli 1 pokoj, w ktorym sa dwa pojedyncze lozka, i lazienka z prysznicem, i nie ma aneksu kuchennego w tych dwuosobowych domkach, i teraz mam zagwózdkę, bo gdzie my zrobimy dzieciakom mleko??? czy jakas kawe sobie? pani powiedziala ze restauracja jest czynna do 22.00 i ze tam dostaniemy wrzatek, ale nie wiem czy to dobry pomysl, chyba zeby wziac czajnik elektryczny i tak gotowac wodę?? co myslicie?? irek zamowil te cztery domki, ale powiedzial ze jeszcze raz zadzwoni gdyby cos sie zmienilo, domki sa zarezerwowane na moje nazwisko, nie trzeba wplacac zaliczki, w cene jest wliczone sniadanie
to co robimy?? damy rade? dwa pojedyncze lozka? i brak aneksu kuchennego?
ja dam rade przespac sie z witem na jednym lozku a irek na drugim,

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-08-26 o 09:12 Powód: dopiska
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 09:17   #3134
freddy296
Wtajemniczenie

Witajcie...

Kurcze wyjazd coraz blizej... a ja dalej nie wiem...

Dzwonilam wczoraj do ludzi z zapytaniem kiedy sie wyniosa i we wtorek za tydzien (2 wrzesien) dostaniemy klucze...:jup i:
Tak wiec podejrzewam ze na weekend (4-5 wrzesien) bedziemy sie wprowadzac... jedyny mozliwy termin bo ja urlopu nie dostane Tzet na razie tez nie...
Wątpie czy od wtorku do piatku zdazymy... pewnie trzeba cos bedzie pomalowac, odnowic...
No i czy finansowo wyrobie na wyjazd... Zobaczymy... u mnie to nie problem jak znajde fundusze i czas to wsiąde w poacig i juz

Domki wydaja sie fajne, wezcie czajnik

Kubie dwa przednie zęby sie ukruszyly Leciutko bo leciutko ale dojrzalam ubytki... Nie wiem kiedy on to zrobil
ledwo mu wyszly i juz lekko ukruszone...

AAA...

jakimi szczoteczkami myjcie zęby??? takie dla niemowląt z canpola czy takie dziecięce typowo ???

ok wracam co pracy...
Stary 2008-08-26, 09:22   #3135
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

ewunia - super ze juz niedlugo bedziecie miec klucze do mieszkanka
wito myje ząbki dzieciową szczoteczką chyba Oral-B
kubus ukryszyl sobie zabki? o kurcze, dobrze ze to mleczaki

moja mama ma czajnik elektryczny, nowy, moge wziac od niej

spadamy na zakupy

do pozniej
Stary 2008-08-26, 09:57   #3136
freddy296
Wtajemniczenie

Całe szczescie ze mleczak...

A jeszcze jdno...

jakie pasty uzywacie?z fluorem czy bez fluoru??? Czy sol fizjologiczna?? Czy co?? Bo ja tu dorwałam artykul ktory mowi ze paste z fluorem mozna dac 3 latkowi?
Stary 2008-08-26, 10:39   #3137
Kamilanet
BAN stały

Fifi używa zwykłej, miękkiej szczoteczki dla dorosłych.
Oj ukruszył ząb, może ma za mało wapnia? Dzieci zazwyczaj mają mocne ząbki
Pasty nie używamy, bo Filip nie potrafi dobrze pluć.

Proponuję wziąć czajnik. MAgnetofon też, by muza była, chyba, że będziecie puszczać z laptopa. DObrze też jest wziąć sobie swoje sztućce i kubeczki na wszelki wypadek.
Poza tym będzie chyba robić sobie tam jakąś zagrychę. Tak więc talerzyki też się przydadzą. W sumie można wziąć jednorazowe.
Ale będziecie mieli fajnie.
Stary 2008-08-26, 10:55   #3138
freddy296
Wtajemniczenie

Kamilko wapnia.. hmm w mleku jest wapno, prawda? Kuba pije duzo mleka... no nie wiem...
Szkoda mi tych jego ząbkow... Ale co zrobie... Cale szczescie ze mleczaki...

Musze sie dokladniej przyjrzec, moze to taka budowa ząbkow , bo i na jednym i na drugim w tym samym miejscu ma uszczerbione... Ale nie przypominam sobie zeby takie mial...

tak ciezko mu zajrzec do buzi Wczoraj sie tak nameczylam i malo co zobaczylam

Tez mi sie wydaje ze dzieci maja mocne zęby i trzeba by wielkiego upadku na ukruszenie a nigdzie powaznie nie upadł twarzą w cos...
Stary 2008-08-26, 11:28   #3139
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Wisienko
My czajnik elektryczny weźmiemy bo Misiek o 23 musi zjumać kaszkę o a o 6:30 też nie będę ganiał za wrzątkiem do kuchni.

to co robimy?? damy rade? dwa pojedyncze lozka? i brak aneksu kuchennego?
nic nie robimy Irek zrobił co miał zrobić i jest dobrze.
Damy rade nawet na dwóch osobnych łóżkach bo trudno aby wszędzie mieli łóżeczka dziecięce.
Brak aneksu uzupełnimy czajnikami i butelkami z wodą.

Fredyś

we wtorek za tydzien (2 wrzesien) dostaniemy klucze
Noooooo wreszcieeeeee .
Olbrzymiaste Gratki
Ja to chyba już bym powoli zbierał pudełka i pakował te mniej używane graty aby spokojnie czekały na Ten Dzień

MIśka szczoteczka jest chyba z Canpolu. Ma taką szeroką rączkę z dziurką w środku.
Pastę mamy tej firmy Ziaja i nazywa się Ziajka( czy jakoś tak ).
Jula sprawdzi to Ci napisze.

DObrze też jest wziąć sobie swoje sztućce i kubeczki na wszelki wypadek.
O właśnie . Dzia Kamilko.
Stary 2008-08-26, 11:37   #3140
Kamilanet
BAN stały

może wziął coś do buzi i nadgryzł, dzieci różne cuda robią. U Filipa znalazłam ostatnio kamyczek.
może też mieć małą wchłanialność wapnia - ale to niemożliwe, bo przecież ładnie i zdrowo Ci rośnie.
będzie dobrze to tylko mleczaki

Dałam dzisiaj mu mleko - niby mu smakowało (pokazywał po brzuszku, że jest dobre), ale mało wypił. Michał napił się trochę tego mleczka i mówił, że słodkie, może dlatego Fifi nie mógł tego więcej wypić.

co taka ciszaaaaaaaaaaaa
Stary 2008-08-26, 11:43   #3141
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

juz jestesmy po zakupach i spacerze, bylismy u irka w pracy chwile

u nas zbiera sie na deszcz

teraz ide przebrac wita bo sie spaskudzil w pampersa, u nas nocnikowanie daleko w lesie ech...

_________________________ _________________________ _________
jestem zadowolona z zakupow, kupilam sobie w lumpku za 5zl sweterek taki jak zawsze chcialam a w sklepach nigdy nie bylo, nic nadzwyczajnego, ale mi sie podoba

ewa- nasza pasta jes bez fluoru, tez firmy Oral-B, ale czesciej wito myje bez pasty, bo jak sie dorwie do szczoteczki to juz mu pasta nie potrzebna wtedy

kupilam25sztuk jednorazowych kubeczkow na kawke z uchem, wiezmiey na malte, mam jeszcze jednorazowe kubeczki, i sztucce, talerzyki

co do reszty prowiantu, to sie jeszcze dogadamy, sniadanie w niedziele rano bedziemy miec, ale zostaje sobota (obiad i kolacja) na obiad pewnie gdzies pojdziemy, na kolacje moglibysmy zrobic grill, albo cos innego, no zobaczymy...

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-08-26 o 11:53 Powód: dopiska
Stary 2008-08-26, 12:53   #3142
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

kupilam25sztuk jednorazowych kubeczkow na kawke z uchem, wiezmiey na malte, mam jeszcze jednorazowe kubeczki, i sztucce, talerzyki

Czy mam rozumieć że te kubeczki do dla Wasz czy dla "Nasz " wszystkich ?Chyba powinna się pojawić lista co kto ma i może zabrać aby nie dublować właśnie kubeczków, cukru, kawy itp

Czarina
Napisz cóśkolwiek co u Was !
Stary 2008-08-26, 12:58   #3143
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

hadzi - dla wszystkich kupilam, to dobry pomysl zeby sie dogadac co kto przywiezie, co by nie miec pozniej 100 kubkow, czy lyzeczek

czarina - no wez sie zlituj nad nami kobito i napisz co u was, ze juz o zdjeciach nie wspomne, wszystko u ciebie ok? bo dziwne jest to twoje milczenie...
Stary 2008-08-26, 13:03   #3144
Kamilanet
BAN stały

zobaczcie
http://allegro.pl/item420712258_twoj...ka_gratis.html

trochę przy późno, bo ważenie trwa 2 tyg., byłaby swojska impreza
Stary 2008-08-26, 13:58   #3145
golabek
Wtajemniczenie

Witanko

Dziś moja mama ma jeszcze wolne więc od rana byliśmy u niej.Teraz jest z Bartim na polku a ja zamiast prasować czytam co u was

Martuś czasami w ciucholandach można znaleźć właśnie coś oryginalnego innego niż w sklepach. I za to uwielbiam te sklepy.Nie znoszę jak większość kobiet nosi tę samą bluzkę Kupiliśmy nocnik ostatnio.Barti genialnie mówi że na nim robi się sisisi.Nawet chwilę posiedzi ale jeszcze nigdy nic do niego nie zrobił.Zobaczymy jak to dalej będzie.

Ale super imprezka się szykuje

Ewa super wieści Wreszcie będziecie na swoim Co słychać u Sylwi jak sobie radzą z małym?
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:30   #3146
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość

Tez mi sie wydaje ze dzieci maja mocne zęby i trzeba by wielkiego upadku na ukruszenie a nigdzie powaznie nie upadł twarzą w cos...
Marcjanka też ma ukruszoną jedną górna jedynkę, ale to ewidentnie od zgrzytania.... bo zgrzyta strasznie i duuużo.

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość
Zobaczcie te czapusie:

Marcysia miała podobną do tej z 2 linka, ale wydawała mi się taka "chłodna" i zakładałam jej ję jak było cieplej albo jak wiedziałam że mała będzie tylko w aucie a na dworze w tym czasie co ję przenosimy do domu.

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:30   #3147
freddy296
Wtajemniczenie

golabku U Sywlii ok. Niestety caly czas probuje sprzedac to cholerne auto ale bez skutku... Dobrze ze z bankiem załatwiła, ze puki co bedzie spłacac same odsetki.
Dostala w konu rrente... tez sie nałazila do tego ZUS-u!!! Wiecznie ktos na urlopie i musiala tyle czekac
Ogolnie w domu siedzi rzadko, jezdzi od ciotki do ciotki... Szymonek o tate nie pyta, najchetniej by sie bawil cały czas z Kubusiem...
Ale mysle ze samopoczucie ma juz duzo lepsze. Zaraz sie jej zacznie szkola to tez sie troszke oderwie. Juz teraz z nudów przegląda ksiązki i sie uczy.
No i szuka pracy... Co u nas nie jest takie proste... Mysle ze jak w koncu znajdzie prace to wyjdzie na prosta!
Duzo pomagają rodzice, ale i reszta rodziny tez. jak cos musi załatwic to nie ma zadnego prolemu zeby gdziekolwiek zostawic Szymonka.

jakby nie bylo to juz 2 miesiace mijają zaraz... Ale ten czas leci...

w ogole nie wiem czy wam pisalam... nasz samochod to jednak pechowy :-(

Moja mama bawiła sie z Kubusiem w aucie i zeby nic sie nie stalo wyciągnela kluczyki ze stacyjki i polozyla na dachu no i dupa, tzet ruszył pozniej autem, ni wiedzial o kluczykach na dachu i po kluczykach
A kilka dni temu...
Tzet wracał z pracy. jechał za cięzarówką ktora wiozła jakies dupactwa... no i takie jedno dupactwo wypadło i spadło na naszą maske no i znowu mamy ryse i wgniot Niestety jak to na Tiry przystalo jeżdzą szybko i nie udalo sie go zatrzymac

No porazka... jak nie glupia baba zniszczyla nam cały bok to jeszcze ten tir i kluczyki mamy dwa inne ale tamten byl z pilotem... :/

Juz teraz wymiana dwoch szyb kosztowala mnie majątek a co dopiero malowanie blachy

no same nieszczescia... Mam nadzieje, ze jak sie wprowadzimy nikt nas nie zaleje, nie podpali i nie powybija okien
Stary 2008-08-26, 18:36   #3148
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Hej
Przepraszam, że milczę, ale weny brak...
Pozatym u mnie tak sobie, Trollaski zdrowe.
Dziękuję za pamięć
I życzę szampańskiej zabawy na zlocie

Kamilka bebiko jest słodkim mlekiem- mniej słodkie jest nan, bebilon podobne w słodkości do bebika. Natomiast hipp w porównaniu do bebika jest "gorzki", czyli praktycznie niesłodki. Kupowałam hippa w Anglii, ale zmieniłam, bo musiałam Trollom kaszki dosładzać. Także jeśli szukasz mało słodkiego mleka, to spróbuj z hippem :ehem
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 18:51   #3149
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Hej!
Czytam,czytam ale na pisanie juz mi brakuje czasu.Zaczal sie "szalony" tydzien (bo przed wyjazdem),wiec jak tylko wygospodaruje troche czasu to pojedziemy na zakupy,dokoncze prasowanie i powolutku bede szykowala walize.Jak sie zapakuje to przywioze Wam troche hiszpanskich smakolykow ale nie obiecuje,bo nie wiem czy dam rade jeszcze zarlo do walizki upchnac (bede miala tylko jedna walizke dla mnie i dla Isia wiec moze byc ciezko).Cos tam na bank przywleke.
Piwko na spotkanie tez przywioze (polskie piwko),bo my najprawdopodobniej tez autem przyjedziemy.
W ogole to sie zastanawiam nad domkiem,bo tak sobie pomyslalam,ze gdyby jednak Madzia bez Rafala przyjechala to moglybysmy wziasc domek na wspole,z tym ze ja w niedziele okolo poludnia musialabym uciekac,bo popoludniu te ojca imieniny...no nie wiem,jeszcze sie zastanowie.Nic nie obiecuje.

Ewus,rzeczywiscie pech z tym Waszym samochodem
Zabkami sie nie przejmuj,moze to po prostu taki ich ksztalt...a nawet gdyby to tylko mleczaki,a te ukruszenia na pewno sie sa jakos bardzo widoczne.Bedzie dobrze

ikola,fajnie,ze rodzice przyjechali Wam w koncu z pomoca;moze teraz,jak zobaczyli ile trzeba sie za Ulka naganiac,beda czesciej wpadac i zajmowac sie Mala.Oby....trzymam kciuki!

Marta,podeslij mi prosze Twoj nr telefonu,bo ten ktory mam to juz chyba nieaktualny (to ten co sie w jogurcie utopil).

MadziaO,dzieki za nr telefonu.

Zmykam,bo mam klientke.

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:03   #3150
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Czarinko,witaj kochana,super ze Trollki zdrowe,ze dobrze sie maja.
A u Ciebie co tam znowu? problemy z Michalem? mam nadzieje,ze nie i ze to tylko brak weny.Wrzuc jakies fotki ,bo niedlugo zapomnimy jak wygladacie.
Calusy dla Ciebie i Maluchow:cmok :

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości