Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 13:53   #3121
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Moja koleżanka kiedyś (teraz wyjechała za granice) siedziała ciagle przy komputerze, czasem sobie z nia na gg gadałam i mi sie żaliła, że musi iść gotować mężowi, bo wraca o 17 z pracy. Czesto do niej przychodziłam. Raz to tak gotowała, ze jak byłam a mąż przyszedł do podała mu barszcz (tez ten w stylu zupki chińskiej) takie nalany na talerzu i kromke chleba :/ jak opowiedziałam to mojemu Tz, to się do tej pory nadziwic nie może A ten mąż taki wychudzony jest strasznie a ona taka gruba, bo ma efekt jojo i strasznie tyje nawet po koszteczce czekolady.

Mój Tz sie smieje, ze jak będzie przychodził z pracy, to ma czekac na niego goloneczka, szaszłyki, same rarytasy mi wymienia

edit:ta koleżanka już mogła chociaż jajka albo ziemniaki do tego ugotowac;/

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-12-16 o 13:54
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 13:54   #3122
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jeszcze tego brakuje żeby teściowa decydowała kiedy będę dzieci miała
dokładnie

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 13:54   #3123
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Mnie nie obchodzi teściowa!Jeśli ludzie się naprawdę kochają to teściowa nie jest w stanie przeszkodzić
Też tak sądzę

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
kliwia masakra! Noo ja am taka znajomą która normalnie fatalnie się zachowje też mieszka z rodzicami męża... Oni są już po 70tce a ona nic w domu nie zrobi. jak taka znajoma w zeszłym roku pytała się tej babci co Jola (imie zmienioe) robi i jak przygotowania do Świąt to babcia na to : a Jola .. nie wiem nie zaglądam do niej a Święta achhh sama sobie poradzę...
I w ogóle jak ona się wypowiada na jej temat to szok i to całkiem niezasłużenie bo babcia bardzo tam dba o wszytsko razem z tym dziadkiem... ale cóz...
Halo halo, czy wy przypadkiem nie piszecie o mojej siostrze? Wszystko by się zgadzało, tylko moi rodzice są około 60tki
Stary 2008-12-16, 13:56   #3124
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy ja dzwoniłam i rezerwowoałam a on był ze mna obejrzeć sale i wpłacic zaliczkę.
Ja prosze go o cos mówię że trza by sie zastnowić nad piosenką na pierwszy taniec i coś tam pobujać sie do rytmu w domu żeby wiochy nie było że sobie deptamy po nogach... on na to że "oszalałas teraz juz jeszcze rok jest "
On za to zwala winę na mnie, że jak on cos chce załatiwć to ja go krytykuję, boon załatwia wiele rzeczy na tzw. gębę a mnie sa potrzebne papiery umowy...
spokojnie piosenkę na pierwszy taniec sama wybierz (faceci nie zwracają na to większej uwagi), kurs tańca to około 3 godziny (jak zrobicie na kilka tygodni przed to nie zapomni kroków) A co do umów- zbieraj, a nich on sobie myśli co chce. Maja być żebyś TY była spokojna ... przecież on tego pragnie Myślę, ze w porę otrzeźwieje.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Trzymam czekam na zdjęcie

Cytat:
Moja mama była zmuszana w 4 mies ciąży np. do noszenia pustaków , robienia w polu aż do tego stopnia że prawie poroniła i leżała w szpitalu i miała podtrzymywaną ciąże... A mój ojcec to maminsynek i zamiast brobić moją mame to ją wyzywał jeszcze...
brak mi słów

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 13:58   #3125
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

ja nie jestem za usługiwaniu mężowi ale po całym dniu pracy należy mu się pożadny posiłek!Tym bardziej gdy kobieta nie pracuje.Ja pracuję i nigdy nie zostawiam mojego TŻ bez obiadu bo mi go szkoda.Zapomniałam dodać że ta dziewczyna nie dość że nie gotuje to jeszcze zostawi mężowi talerze do zmycia

W końcu się doczekałam

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2008-12-16 o 13:59
Stary 2008-12-16, 14:02   #3126
kaska87
Zakorzenienie

a ja uważam, że gdy obieta pracuje to nie ma obowiązku szykowac obiadu u nas jest tak, że raz gotuje TZ a raz ja wkurza mnie jak kobieta wraca z pracy po 8 godz. i od razu do garów sprzatania itd a facet przed tv siada

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:03   #3127
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Treść usunięta
ja chyba też po taci:d no ale pocieszam się, że po ciąży mi biust większy się zrobi, moja mama też przed ciążą zbyt dużych piersi nie miała
Powodzenia na przymiarce

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy salę na 24 październik ,już mogę z Wami legalnie pisać
gratuluje

Cytat:
Treść usunięta
u nas tak właśnie jest, że ksiądz po młodych wychodzi, on idzie pierwszy, za nim młodzi. Jak dla mnie to ładny gest, takie serdeczne przywitanie, podkreślenie ważności tej chwili

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
A co do tego "im rzadziej tym lepiej" to ten ksiądz jest jakiś zapóźniony- Kościół uważa, że seks jest wyrazem miłości małżonków i nie służy wyłącznie prokreacji, więc małżonkowie powinni się często kochać, choć oczywiście z poszanowaniem potrzeb drugiej strony.
u nas na naukach też podkreślali ważność tej sfery, mówili, że jest to bardzo ważne, umacnia związek itd.

Cytat:
przepraszam POPSCENE ale naturalne metody nie są skuteczne.Ja zaczęłam mierzyć sobie temp codzien rano po przebudzeniu poniewaz chcemy starać się o dziecko za 2 mieś.Niestety wszystko na nic bo zachorowałam i mam gorączkę.Niestety w tym mieś już się nie dowiem,kiedy mam jajeczkowanie.Ta metoda jest skuteczna jeżeli jesteś zdrowa,nie przeżywasz stresu.DOMI7KS ja nie zrezygowała bym z wesela czyżby.......spowiadaj nam się
a ja uważam, że metda termiczno-objawowa może być skuteczna, z tym że sprawdza sie dopiero po kilku miesięcznych obserwacjach, po jednym czy dwóch m-cach na pewno nie można mieć pewności co do jej skutecznosci

Cytat:
Tzn. mam nadzieję, że jednak nie jestem. Czekam na @ i jak narazie ani widu ani słychu, co mnie bardzo stresuje Obliczyłam, że w razie czego termin porodu miałabym na koniec sierpnia, a wesele jest 24 październik. Ale z Tż stwierdziliśmy i nawet ja nie chce wesela w trakcie ciąży, raczej po. Ale mam nadzieje, że nie jestem jednak w tej ciąży. Jutro zrobie test, bo dzis juz nie ma sensu.

My też jeszcze w tamtym miesiącu myślelismy, żeby sie starac o dziecko( i to był pierwszy taki cykl), ale wtedy nie planowalismy ślubu. Tzn. Tz mi sie jeszcze nie oświadzcył, a staranka były, a że ślub za 10 misięcy wymyslilismy sobie jakiś tydzien temu i już pozałatwialismy. I nie chcemy zmieniac tej daty. tylko kurcze, jak teraz wypadnie mi ta ciąża to nie wiem czy mam sie smiać czy płakać

PS:dodam, że o dziecku myslimy juz ponad rok
skoro mysleliście o dziecku to taka wiadomość powinna cię tylko ucieszyć, ślubu bym chyba nie przełożyła

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ja bym wziela cywilny przed narodzinami bobaska a potem planowo koscielny juz od razu z chrzcinami
też fajny pomysł, z tym, że ja juz być nie decydowałą sie na cywilny przed porodem

Cytat:
teściowa najlepiej jak jest 3 na 3 czyli 3 km z dala i 3 metry pod ziemią
a ja słyszałam, ze teściowa powinna być na 102, 100 km od ciebie i 2 m pod ziemią
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:03   #3128
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja uważam, że gdy obieta pracuje to nie ma obowiązku szykowac obiadu u nas jest tak, że raz gotuje TZ a raz ja wkurza mnie jak kobieta wraca z pracy po 8 godz. i od razu do garów sprzatania itd a facet przed tv siada
Ja poprostu lubię gotować i sprawia mi to radość nie ból dlatego codziennie gotuję

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 14:04   #3129
Daysy85
Zakorzenienie

Super... ja na miejscu tego pana zbuntowałabym się...
nooo helooooo ale jak facet tyra za dwoje albo i lepiej to obiad musi byc i nie woda z kluskiem tylko coś porządnego... wiadomo jak chlop miesa nie poje to głodny.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:06   #3130
kaska87
Zakorzenienie

ja będe miałą codzinne najazdy teściowej z racji tego, że będziemy mieszkać z TZ babką, a P. mama codziennie do niej jeździ u mnie odległośc dzieląca mnie i teściowa to jakies 3km, ale na szczescie ona jest nieszkodliwa, gorzej z teściem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:06   #3131
domi7ks
Zakorzenienie

Daysy wydaje mi sie, że to wiekszość rzeczy załatwiają Dziewczyny. Ja mam Wizaz wszystkiego sie dowiaduje tutaj, stąd czerpie różne pomysły i inspiracje o których nawet nie pomyslałabym, że trzeba to czy tamto i te pomysly podaje mojemu Tz. Akurat on na to wszytsko jest otwarty, ogląda sobie fraki i smokingi rózne, dekoracje sali. Ostatnio wyczytałam, że wiele z Was robi zaproszenia zamiast kupować. To stwierdził, że bedziemy razem już robic niedługo, tak po 2 dziennie
Wyczytałam tez, że któraś z Was zamawia sobie skrzypaczke i od razu pomałpowałam. Koleżanki mama uczy w szkole muzycznej i ma miznaleźć jakięs ciekawe osobistości

A wogóle to jakąś godzine temu rozbolał mnie brzuch i przyszła @tak, że cofie moje obawy wczesniejsze wygadałam sie, popytałam i @ przylazła

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-12-16 o 14:07
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:08   #3132
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
nooo helooooo ale jak facet tyra za dwoje albo i lepiej to obiad musi byc i nie woda z kluskiem tylko coś porządnego... wiadomo jak chlop miesa nie poje to głodny.
moj tz aurat bardzo lubi zupy i rybę a za mięsem średnio przepadaSłuchajcie hihi zgadnijcie co dziś koleżanka robi mezow na obiad......smaży kiełbasę na patelni i do tego uszka kupne z mięsem w środku hehe.Ale mix...i pomyśleć,że dziewczyna jest ze śląska.Powinna GOLONKA mu zrobić hihi

W końcu się doczekałam

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2008-12-16 o 14:12
Stary 2008-12-16, 14:11   #3133
Daysy85
Zakorzenienie

Nooo ja teraz dostałam @ przed chwilką ...

aaaaa i narobiłyście mi smaka na zupke cińską więc wyskoczyłam do sklpeu i teraz ją zajadam
Stary 2008-12-16, 14:17   #3134
popscene
Wtajemniczenie

A ja dziś pichcę leczo
Stary 2008-12-16, 14:18   #3135
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a ja gotuję pomidorową dla mojego misia

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 14:30   #3136
kliwia
Zakorzenienie

domiks haha no w anie mówiłamm

A propo skrzypaczki. Szwagierka załatwiła mi mło9dą dziewczynę, która jest na drugim roku w szkole muzycznej - tam jest nieco inaczej. Bo najpierw sa maluchy itp a później starszaki. Gimnazjalistka jakaś Weronika chyba nawet ;]
No i szwagierka się jej spytała czy by Ave maryja nie zagrała SIę zgodziła, mimo że jeszcze nie umie tego grać, ale zdolna jest to sie nauczy
W kwietniu mamy ją przesłuchać heh
I jak się nie spodoba to naera gitara szukamy dalej.
Jest chłopak, który od naszego starosty dostał skrzypce jakies zabytkowe i on by zagrał na mszy za 500zł wielki mistrzu czy jak
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:32   #3137
popscene
Wtajemniczenie

Chyba rzeczywiście mistrzu
Ja mam skrzypaczkę, wizażankę zresztą, której występ na mszy (5 utworów czy jakoś tak) kosztuje 50 zł.
Stary 2008-12-16, 14:39   #3138
Daysy85
Zakorzenienie

ale akcja 500 zl ... hahaha ... kurde a może te 500 zł to za wypozyczenie tych skrzypiec a za gre osobno... trza się dopytać??? Skoro te skrzypce to taki zabytek.
Stary 2008-12-16, 14:40   #3139
agnusek22
Wtajemniczenie

Hej Gaduły

Widzę, że ostro od rana pracujecie nad nabijaniem postów
Ja byłam u promotora i mnie bardzo pochwalił za rozdziały i nawet powiedział, że mogłabym wydac książkę i że pomyślimy po oddaniu całości

Co do tematu Kościoła...Ja wierzę w Boga, w instytucję troche mniej, bo tworzą ją ludzie, którzy są po prostu niedoskonali, błądzą itp. itd. Jest wiele tematów, które mnie bulwersuje, np. in vitro czy choćby podejscie Koscioła do rozwodników, ale myślę, że tu każdy ma swoje zdanie i trzeba je szanować.

Aha, byłam u Gina, w sprawie mojego braku okresu. W ciąży nie jestem (Domi miałam ten sam problem, gdybym teraz zaszła, to urodziłabym w sierpniu, a ślub 12.09), także dostałam tabletki na wywołanie i po tym wracam do tabletek anty. Przynamniej do ślubu. Nie hcę się stresować, że pójdę z brzuchem albo urodzę z nerwów w kościele. Pytałam o przyczynę tak opóźniającej się @, bo badania mam okej, cytologię też. Zawsze mialam długie cykle, no ale bez przesady. Powiedziała, że tak się czasem zdarza, szczególnie jeśli w grę wchodzi stres. Zobaczymy.

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:43   #3140
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka kiedyś (teraz wyjechała za granice) siedziała ciagle przy komputerze, czasem sobie z nia na gg gadałam i mi sie żaliła, że musi iść gotować mężowi, bo wraca o 17 z pracy. Czesto do niej przychodziłam. Raz to tak gotowała, ze jak byłam a mąż przyszedł do podała mu barszcz (tez ten w stylu zupki chińskiej) takie nalany na talerzu i kromke chleba :/ jak opowiedziałam to mojemu Tz, to się do tej pory nadziwic nie może A ten mąż taki wychudzony jest strasznie a ona taka gruba, bo ma efekt jojo i strasznie tyje nawet po koszteczce czekolady.

Mój Tz sie smieje, ze jak będzie przychodził z pracy, to ma czekac na niego goloneczka, szaszłyki, same rarytasy mi wymienia

edit:ta koleżanka już mogła chociaż jajka albo ziemniaki do tego ugotowac;/

ach choćbym z tymi rarytasami mojego TŻ słyszała

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
takie chłopa bym chyba

Cytat:

Cytat:
Nooo ja teraz dostałam @ przed chwilką ...

aaaaa i narobiłyście mi smaka na zupke cińską więc wyskoczyłam do sklpeu i teraz ją zajadam
teraz mi ślinka cieknie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Chyba rzeczywiście mistrzu
Ja mam skrzypaczkę, wizażankę zresztą, której występ na mszy (5 utworów czy jakoś tak) kosztuje 50 zł.
zkąd ona jest ??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:49   #3141
Daysy85
Zakorzenienie

jejku zaczyna mi sie nudzić... raaaany masakryczne mam te godziny pracy 10-18 to naprawde najgorsze godziny...
Stary 2008-12-16, 14:50   #3142
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a ja pracuję od 9 do 18 ale co drugi dzien

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 14:54   #3143
Daysy85
Zakorzenienie

No a ja codziennie czasem w soboty od 10 do 15 .
Ale niekeidy to nie mogę mtu wysiedzieć szczególnie że ruchu nie mam
Stary 2008-12-16, 14:56   #3144
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
No a ja codziennie czasem w soboty od 10 do 15 .
Ale niekeidy to nie mogę mtu wysiedzieć szczególnie że ruchu nie mam
na szczeście masz forum wizaz dziewczyny jakie ja mam szczęście.W nocy miałam drgawki od wys temp a mój TŻ nade mną skakał mam nadzieję że tak będzie całe życie....

W końcu się doczekałam

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2008-12-16 o 15:00
Stary 2008-12-16, 14:59   #3145
Daysy85
Zakorzenienie

noooooo na szczęscie... a czasem jest tak że jest tu cicho i wtedy umieram!
Stary 2008-12-16, 15:02   #3146
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
noooooo na szczęscie... a czasem jest tak że jest tu cicho i wtedy umieram!
np jak teraz

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 15:05   #3147
Daysy85
Zakorzenienie

taaaak i teraz umieram!
Stary 2008-12-16, 15:06   #3148
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

zkąd ona jest ??
Z Rudy Śląskiej.
Stary 2008-12-16, 15:30   #3149
Maggie1983
Zakorzenienie

Ja tam moge gotowac bo lubie i TZecik tez lubi, problem tylko ze zadne z nas nie lubi zmywac wiec na pewno zainwestujemy w zmywarke a poki co wypracowalismy sobie zasade ze "kto gotuje ten nie zmywa" :p wiec jak ja gotuje to on zmywa i odwrotnie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 15:31   #3150
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

ja próbuję znależć ładne,białe,z zaokrąglonymi czubkami buty ślubne

W końcu się doczekałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości