|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Moja koleżanka kiedyś (teraz wyjechała za granice) siedziała ciagle przy komputerze, czasem sobie z nia na gg gadałam i mi sie żaliła, że musi iść gotować mężowi, bo wraca o 17 z pracy. Czesto do niej przychodziłam. Raz to tak gotowała, ze jak byłam a mąż przyszedł do podała mu barszcz (tez ten w stylu zupki chińskiej) takie nalany na talerzu i kromke chleba :/ jak opowiedziałam to mojemu Tz, to się do tej pory nadziwic nie może
A ten mąż taki wychudzony jest strasznie a ona taka gruba, bo ma efekt jojo i strasznie tyje nawet po koszteczce czekolady.Mój Tz sie smieje, ze jak będzie przychodził z pracy, to ma czekac na niego goloneczka, szaszłyki, same rarytasy mi wymienia ![]() edit:ta koleżanka już mogła chociaż jajka albo ziemniaki do tego ugotowac;/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-16 o 13:54 |
|
|
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
#3123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do umów- zbieraj, a nich on sobie myśli co chce. Maja być Myślę, ze w porę otrzeźwieje. Trzymam czekam na zdjęcie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
ja nie jestem za usługiwaniu mężowi ale po całym dniu pracy należy mu się pożadny posiłek!Tym bardziej gdy kobieta nie pracuje.Ja pracuję i nigdy nie zostawiam mojego TŻ bez obiadu bo mi go szkoda.Zapomniałam dodać że ta dziewczyna nie dość że nie gotuje to jeszcze zostawi mężowi talerze do zmycia
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-16 o 13:59 |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uważam, że gdy obieta pracuje to nie ma obowiązku szykowac obiadu
u nas jest tak, że raz gotuje TZ a raz ja
|
#3127 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja chyba też po taci:d no ale pocieszam się, że po ciąży mi biust większy się zrobi, moja mama też przed ciążą zbyt dużych piersi nie miała Powodzenia na przymiarce Cytat:
u nas tak właśnie jest, że ksiądz po młodych wychodzi, on idzie pierwszy, za nim młodzi. Jak dla mnie to ładny gest, takie serdeczne przywitanie, podkreślenie ważności tej chwili Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja słyszałam, ze teściowa powinna być na 102, 100 km od ciebie i 2 m pod ziemią |
|||||
|
|
|
#3128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Super... ja na miejscu tego pana zbuntowałabym się...
nooo helooooo ale jak facet tyra za dwoje albo i lepiej to obiad musi byc i nie woda z kluskiem tylko coś porządnego... wiadomo jak chlop miesa nie poje to głodny. |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
ja będe miałą codzinne najazdy teściowej z racji tego, że będziemy mieszkać z TZ babką, a P. mama codziennie do niej jeździ
u mnie odległośc dzieląca mnie i teściowa to jakies 3km, ale na szczescie ona jest nieszkodliwa, gorzej z teściem
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy wydaje mi sie, że to wiekszość rzeczy załatwiają Dziewczyny. Ja mam Wizaz wszystkiego sie dowiaduje tutaj, stąd czerpie różne pomysły i inspiracje o których nawet nie pomyslałabym, że trzeba to czy tamto
i te pomysly podaje mojemu Tz. Akurat on na to wszytsko jest otwarty, ogląda sobie fraki i smokingi rózne, dekoracje sali. Ostatnio wyczytałam, że wiele z Was robi zaproszenia zamiast kupować. To stwierdził, że bedziemy razem już robic niedługo, tak po 2 dziennie![]() Wyczytałam tez, że któraś z Was zamawia sobie skrzypaczke i od razu pomałpowałam. Koleżanki mama uczy w szkole muzycznej i ma miznaleźć jakięs ciekawe osobistości ![]() A wogóle to jakąś godzine temu rozbolał mnie brzuch i przyszła @ wygadałam sie, popytałam i @ przylazła
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-16 o 14:07 |
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-16 o 14:12 |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo ja teraz dostałam @ przed chwilką ...
aaaaa i narobiłyście mi smaka na zupke cińską więc wyskoczyłam do sklpeu i teraz ją zajadam
|
|
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś pichcę leczo
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
a ja gotuję pomidorową dla mojego misia
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
domiks haha no w anie mówiłamm
![]() A propo skrzypaczki. Szwagierka załatwiła mi mło9dą dziewczynę, która jest na drugim roku w szkole muzycznej - tam jest nieco inaczej. Bo najpierw sa maluchy itp a później starszaki. Gimnazjalistka jakaś Weronika chyba nawet ;]No i szwagierka się jej spytała czy by Ave maryja nie zagrała SIę zgodziła, mimo że jeszcze nie umie tego grać, ale zdolna jest to sie nauczy ![]() W kwietniu mamy ją przesłuchać heh ![]() I jak się nie spodoba to naera gitara szukamy dalej. ![]() Jest chłopak, który od naszego starosty dostał skrzypce jakies zabytkowe i on by zagrał na mszy za 500zł
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba rzeczywiście mistrzu
![]() Ja mam skrzypaczkę, wizażankę zresztą, której występ na mszy (5 utworów czy jakoś tak) kosztuje 50 zł. |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
ale akcja 500 zl ... hahaha ... kurde a może te 500 zł to za wypozyczenie tych skrzypiec a za gre osobno... trza się dopytać??? Skoro te skrzypce to taki zabytek.
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Gaduły
![]() Widzę, że ostro od rana pracujecie nad nabijaniem postów ![]() Ja byłam u promotora i mnie bardzo pochwalił za rozdziały i nawet powiedział, że mogłabym wydac książkę i że pomyślimy po oddaniu całości Co do tematu Kościoła...Ja wierzę w Boga, w instytucję troche mniej, bo tworzą ją ludzie, którzy są po prostu niedoskonali, błądzą itp. itd. Jest wiele tematów, które mnie bulwersuje, np. in vitro czy choćby podejscie Koscioła do rozwodników, ale myślę, że tu każdy ma swoje zdanie i trzeba je szanować. Aha, byłam u Gina, w sprawie mojego braku okresu. W ciąży nie jestem (Domi miałam ten sam problem, gdybym teraz zaszła, to urodziłabym w sierpniu, a ślub 12.09), także dostałam tabletki na wywołanie i po tym wracam do tabletek anty. Przynamniej do ślubu. Nie hcę się stresować, że pójdę z brzuchem albo urodzę z nerwów w kościele. Pytałam o przyczynę tak opóźniającej się @, bo badania mam okej, cytologię też. Zawsze mialam długie cykle, no ale bez przesady. Powiedziała, że tak się czasem zdarza, szczególnie jeśli w grę wchodzi stres. Zobaczymy.
|
#3140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach choćbym z tymi rarytasami mojego TŻ słyszała Cytat:
Cytat:
Cytat:
zkąd ona jest ??
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
jejku zaczyna mi sie nudzić... raaaany masakryczne mam te godziny pracy 10-18 to naprawde najgorsze godziny...
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
a ja pracuję od 9 do 18 ale co drugi dzien
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja codziennie czasem w soboty od 10 do 15 .
Ale niekeidy to nie mogę mtu wysiedzieć szczególnie że ruchu nie mam
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny jakie ja mam szczęście.W nocy miałam drgawki od wys temp a mój TŻ nade mną skakał mam nadzieję że tak będzie całe życie....
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-16 o 15:00 |
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
noooooo na szczęscie... a czasem jest tak że jest tu cicho i wtedy umieram!
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak i teraz umieram!
|
|
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam moge gotowac bo lubie i TZecik tez lubi, problem tylko ze zadne z nas nie lubi zmywac
wiec na pewno zainwestujemy w zmywarke a poki co wypracowalismy sobie zasade ze "kto gotuje ten nie zmywa" :p wiec jak ja gotuje to on zmywa i odwrotnie
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
ja próbuję znależć ładne,białe,z zaokrąglonymi czubkami buty ślubne
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

A ten mąż taki wychudzony jest strasznie a ona taka gruba, bo ma efekt jojo i strasznie tyje nawet po koszteczce czekolady.

dokładnie
Jeśli ludzie się naprawdę kochają to teściowa nie jest w stanie przeszkodzić
czekam na zdjęcie

Obliczyłam, że w razie czego termin porodu miałabym na koniec sierpnia, a wesele jest 24 październik. Ale z Tż stwierdziliśmy i nawet ja nie chce wesela w trakcie ciąży, raczej po. Ale mam nadzieje, że nie jestem jednak w tej ciąży. Jutro zrobie test, bo dzis juz nie ma sensu. 

SIę zgodziła, mimo że jeszcze nie umie tego grać, ale zdolna jest to sie nauczy