Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 12:38   #3121
Assia66
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Witam Dziewczyny po długiej przerwie i długim zastanowieniu co do operacji znowu będę prosić Was o kilka rad . Mianowicie pooglądałam wasze zdjęcia i naprawdę wasze noski są ślicznie tez chce taki mieć ;p wybrałam jednak klinikę w Polanicy Zdrój czy któraś z was miała tam operacje i mogla by mi co nie co przybliżyć wszystko dotyczące tej kliniki , dr i operacji.. ?

Pozdrawiam ;
Assia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:41   #3122
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Assia66 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny po długiej przerwie i długim zastanowieniu co do operacji znowu będę prosić Was o kilka rad . Mianowicie pooglądałam wasze zdjęcia i naprawdę wasze noski są ślicznie tez chce taki mieć ;p wybrałam jednak klinikę w Polanicy Zdrój czy któraś z was miała tam operacje i mogla by mi co nie co przybliżyć wszystko dotyczące tej kliniki , dr i operacji.. ?

Pozdrawiam ;
Ja nie nie pamietam kto ostatnio z forum się tam operował
Stary 2011-02-10, 12:54   #3123
Assia66
Przyczajenie

To akurat nie trafiłam ;p może odpisze mi ktos kto sie tam operował

a Ty jak po zabiegu. ? Gdzie miałaś robiona?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Ja nie nie pamietam kto ostatnio z forum się tam operował

To nie trafiłam mam nadzieje ze odpiszemi ktos kto miał tam robioną operacje

a Ty gdzie miałas robiona.? Jak wrażenia i nosek po.?
Stary 2011-02-10, 13:33   #3124
gabi188
Raczkowanie

Anja my chyba obie nalezymy to tych bardziej wybrednych w kwestii noska, moze to dlatego ze nie miałsymy az tak bardzo duzo do roboty, chociaz u mnie na pewno wiecej niz u Ciebie. Ja byłam wczoraj na konsltacji u mojego Dr-a, ufam mu i dlatego piszę też tutaj aby ciebie chociaz narazie uspokoić (mnie uspokoiło). Dr powiedział że to stanowczo za wczesnie, w końcu były wycinane chrząstki więc będzie mniejszy na pewno ale niestety to wymaga czasu. Sama nawet czujesz ze jest sztywny ten nosek, pewnie obrzek spory mamy. Tobie chodziło o zwężenie czybka czy tez zkrzydełek?
druga sprawa jest to że u rasy białej ponoć nie ma technicznej mozliwości za duzo wyciać bo moga sie pojawic w przyszłości problemy z zbyt małym nosem..jakaś podstawowa konstrukcja musi byc zachowana która pozwoli funkcjonowac nosowi tak jak powinien a nie tylko wyglądać. wiesz faktycznie murzynki czy japonki rzaaadkko kiedy maja duże nosy (w sensie długie a nie szerokie ) w sumie to ja nie wiedziałam murzynki z długim nosem :P

A co do szerokości, ponoć idealnie jest jak dziurki są tak szeroko jak kąciki oczu, bo węższe to już typowo "nos plastyk", także mi sie juz chyba resekcja odwidziała jak poszperałam po fotkach nosków które mi sie podobaja to faktycznie każdy z nich miał co najmniej szerokość jak oczy.
No nic cierpliwie czekajmy ...
gabi188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:48   #3125
Polka_Polka
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam ;
CZeść, tez rozważałam operację w Polanicy, wysłałam zdjecia swojego noska do dwóch lekarzy na maila i opisali mi co musiałabym miec robione. Tylko nie zdecydowałam się poniewaz ceny sa tam dość wygórowane od 8,5 tys do 9,5 tys. Dlatego zdecydowałam siena operacje w Czechach, niedaleko od Polacnicy, a cena za nosek ok. 5 tys i na termin czeka sie ok miesiąca. ja mam zabieg za miesiąc.
Polka_Polka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:03   #3126
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polka_Polka Pokaż wiadomość
CZeść, tez rozważałam operację w Polanicy, wysłałam zdjecia swojego noska do dwóch lekarzy na maila i opisali mi co musiałabym miec robione. Tylko nie zdecydowałam się poniewaz ceny sa tam dość wygórowane od 8,5 tys do 9,5 tys. Dlatego zdecydowałam siena operacje w Czechach, niedaleko od Polacnicy, a cena za nosek ok. 5 tys i na termin czeka sie ok miesiąca. ja mam zabieg za miesiąc.
Polka Polka a piersi wkoncu tez robisz??? jaka jest cena?
chyba biust Mamacita robila wlasnie u tego lekarza co Ty
Stary 2011-02-10, 14:22   #3127
Assia66
Przyczajenie

No ja właśnie dzwoniłam tam i powiedzieli mi ze terminy sa za 7 lat.. ;/
A co miałaś robione.. ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:38   #3128
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
A co miałaś robione.. ?
odp masz na priv..nie chce juz pisac tu po raz setny bo bede sie powtarzac
Stary 2011-02-10, 14:51   #3129
Assia66
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Polka_Polka Pokaż wiadomość

A co masz mieć robione.. ?

Edytowane przez Assia66
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:18
Stary 2011-02-10, 15:55   #3130
k1tty
Raczkowanie

Anja, mówiłaś swojemu lekarzowi, że chcesz mieć szpiczasty nos? Bo jak czytałam twoje posty, to chciałaś pozbyć się jakiejś kulki? Ja swojemu mówiłam, że nie chcę szpiczastego, zrobił mi takie delikatne rysy.
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:19   #3131
Anja1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
Anja, mówiłaś swojemu lekarzowi, że chcesz mieć szpiczasty nos? Bo jak czytałam twoje posty, to chciałaś pozbyć się jakiejś kulki? Ja swojemu mówiłam, że nie chcę szpiczastego, zrobił mi takie delikatne rysy.
Szpiczasty to nie, zaokrąglony, ale nie tak bezczelnie jak przed. Poprzez usunięcie chrząstek ( na tym przykładowym zdjęciu zaznaczyłam, w którym miejscu są wycięte chrząstki, te miejsca są bardzo twarde i nawet wypukłe jak się przyjrzę, tylko tak bardziej pod skos tak jak skrzydełka to idzie) ma się ta kulka zmniejszyć i zapaść. Ostra końcówka to by raczej mi nie pasowała. Jutro mam wizytę u mojego lekarza to zobaczę co powie, ale pewnie to, że mam czekać. Powiedz mi, u Ciebie od razu było widać, że końcówka jest inna mimo opuchlizny czy raczej podobna jak przed zabiegiem?

Edytowane przez Anja1987
Czas edycji: 2012-08-21 o 19:29
Anja1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 17:26   #3132
Anja1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabi188 Pokaż wiadomość
Anja my chyba obie nalezymy to tych bardziej wybrednych w kwestii noska, moze to dlatego ze nie miałsymy az tak bardzo duzo do roboty, chociaz u mnie na pewno wiecej niz u Ciebie. Ja byłam wczoraj na konsltacji u mojego Dr-a, ufam mu i dlatego piszę też tutaj aby ciebie chociaz narazie uspokoić (mnie uspokoiło). Dr powiedział że to stanowczo za wczesnie, w końcu były wycinane chrząstki więc będzie mniejszy na pewno ale niestety to wymaga czasu. Sama nawet czujesz ze jest sztywny ten nosek, pewnie obrzek spory mamy. Tobie chodziło o zwężenie czybka czy tez zkrzydełek?
druga sprawa jest to że u rasy białej ponoć nie ma technicznej mozliwości za duzo wyciać bo moga sie pojawic w przyszłości problemy z zbyt małym nosem..jakaś podstawowa konstrukcja musi byc zachowana która pozwoli funkcjonowac nosowi tak jak powinien a nie tylko wyglądać. wiesz faktycznie murzynki czy japonki rzaaadkko kiedy maja duże nosy (w sensie długie a nie szerokie ) w sumie to ja nie wiedziałam murzynki z długim nosem :P

A co do szerokości, ponoć idealnie jest jak dziurki są tak szeroko jak kąciki oczu, bo węższe to już typowo "nos plastyk", także mi sie juz chyba resekcja odwidziała jak poszperałam po fotkach nosków które mi sie podobaja to faktycznie każdy z nich miał co najmniej szerokość jak oczy.
No nic cierpliwie czekajmy ...

No właśnie, mi też doktor mówił, że za bardzo poszaleć nie można, bo można wyciąć za dużo chrząstek i nos się mocno zapadnie i będą wtedy problemy z oddychaniem i przeszczep chrząstek jest potrzebny. Tylko to czekanie jest takie męczące, u mnie w poniedziałek 4 tyg. a tu ciągle nic nie widać.
Stary 2011-02-10, 17:49   #3133
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anja1987 Pokaż wiadomość
Szpiczasty to nie, zaokrąglony, ale nie tak bezczelnie jak przed. Poprzez usunięcie chrząstek ( na tym przykładowym zdjęciu zaznaczyłam, w którym miejscu są wycięte chrząstki, te miejsca są bardzo twarde i nawet wypukłe jak się przyjrzę, tylko tak bardziej pod skos tak jak skrzydełka to idzie) ma się ta kulka zmniejszyć i zapaść. Ostra końcówka to by raczej mi nie pasowała. Jutro mam wizytę u mojego lekarza to zobaczę co powie, ale pewnie to, że mam czekać. Powiedz mi, u Ciebie od razu było widać, że końcówka jest inna mimo opuchlizny czy raczej podobna jak przed zabiegiem?
U mnie była diametralna zmiana, po zdjęciu któregoś tam opatrunku lekarz pozwolił mi zobaczyć nos, był tak mały jak u Jacksona prawie i bardzo zadarty, miałam za dużą przerwę między górną wargą i nosem. Teraz opadł, powiększył się. Dlatego uważam, że może z czasem się coś zmienić. Tak jak pisałam, jest nienaturalnie twardy i gruby. W ogóle to mi się bardzo zmienia w ciągu dnia. Rano jest ten nieszczęsny Kalisz, później jest mniejszy. Także bardzo dziwny ten mój nos, nie wiem, co o tym myśleć. Jestem zadowolona, że jest krótszy, lekko podniesiony, ale wąski nie jest, szczególnie w tej środkowej części powinien być, bo taki był przed operacją. Myślę, że nie dostrzegłaś zmiany, bo tak jak u mnie wszystko jest twarde i grube. Jakaś zmiana musiała nastąpić, skoro wyciął ci 1/3 chrząstki, jak pisałaś. Może tak to już jest, jak się wycina chrząstkę po bokach,nie wiem.
Stary 2011-02-10, 17:49   #3134
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anja1987 Pokaż wiadomość
Ja mialam wycieta chrzastke w miejscu skrzydelek(dokladnie tam gdzie zaznaczylas na fotce), tez mam tam wypukle miejsca, ktore czuje pod palcami jak dotykam nosa. Poki co czuje,ze wraca mi czucie w skrzydelkach. Cala koncowka nosa jest tak jakby jedna wielka kulka a Ty zauwazasz jakas zmiane juz, chocby minimalna?
dzeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:53   #3135
k1tty
Raczkowanie

Ja własnie nie miałam skrzydełek ruszanych, tylko te miejsca, które pokazała Anja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 17:56   #3136
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
U mnie była diametralna zmiana, po zdjęciu któregoś tam opatrunku lekarz pozwolił mi zobaczyć nos, był tak mały jak u Jacksona prawie i bardzo zadarty, miałam za dużą przerwę między górną wargą i nosem. Teraz opadł, powiększył się. Dlatego uważam, że może z czasem się coś zmienić. Tak jak pisałam, jest nienaturalnie twardy i gruby. W ogóle to mi się bardzo zmienia w ciągu dnia. Rano jest ten nieszczęsny Kalisz, później jest mniejszy. Także bardzo dziwny ten mój nos, nie wiem, co o tym myśleć. Jestem zadowolona, że jest krótszy, lekko podniesiony, ale wąski nie jest, szczególnie w tej środkowej części powinien być, bo taki był przed operacją. Myślę, że nie dostrzegłaś zmiany, bo tak jak u mnie wszystko jest twarde i grube. Jakaś zmiana musiała nastąpić, skoro wyciął ci 1/3 chrząstki, jak pisałaś. Może tak to już jest, jak się wycina chrząstkę po bokach,nie wiem.
Ale ja mam takie sam wrazenie, w chwili sciagniecia gipsu nos byl mniejszy, malusi, az sie zdziwilam. Bo bylam posiadaczka kinola wielkiegasnego,teraz jest troszke wiekszy ale lekarz powiedzial,ze napewno bedzie mniejszy. Ale zgadzam sie z kims kto napisal juz na forum.
Przy malych zmianach trzeba duzej czekac na upragniony efekt, niestety.
Stary 2011-02-10, 18:14   #3137
olunia245
Raczkowanie

dzeve mozesz jeszcze raz napisac ten drugi adres co mi podawalas to Ci zaraz wysle zdjecia
olunia245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:22   #3138
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olunia245 Pokaż wiadomość
dzeve mozesz jeszcze raz napisac ten drugi adres co mi podawalas to Ci zaraz wysle zdjecia
ewelciadz9@tlen.pl bo z tego co mowilas na interie Ci sie nie wysylaja
Super,czekam na fotki
Stary 2011-02-10, 18:41   #3139
k1tty
Raczkowanie

Tak się zastanawiam... może jakbym chciała mieć szpiczasty nos, to może od razu miałabym pożądany efekt, biorąc pod uwagę grubość chrząstki, nie byłby on tak ostry. Ale to tylko takie dywagacje...
Stary 2011-02-10, 19:48   #3140
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
No niezle fajniusi, taki zgrabny i waziutki masz ten nosek
Stary 2011-02-10, 19:51   #3141
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
No niezle fajniusi, taki zgrabny i waziutki masz ten nosek
wymieniacie sie na privie nie dobre Wy a my???????????? też chcemy
zawsze mozna wkleić na troszke a potem usunąć
wiec olunia do dzieła
Stary 2011-02-10, 19:55   #3142
olunia245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
ewelciadz9@tlen.pl bo z tego co mowilas na interie Ci sie nie wysylaja
Super,czekam na fotki
daj znac czy doszly bo juz wyslalam a ja mam problem z moja poczta
Stary 2011-02-10, 19:59   #3143
miracle85
Raczkowanie

Ahoj!
Mam pytanie czy ktoras z was miala wycinana chrzastke z czubka nosa?
Olunia245 u kogo robilas operacje i co mialas robione?
miracle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:03   #3144
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
wiec olunia do dzieła
:P ja swoje wstawilam:P nie mam nic do ukrycia:P
Stary 2011-02-10, 20:06   #3145
olunia245
Raczkowanie

i co dzeve ? niewiem czy doszly?
ja mialam operacje u dr Bienkowskiego no i teraz tez bede robila u niego
Stary 2011-02-10, 20:11   #3146
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
i co dzeve ? niewiem czy doszly?
ja mialam operacje u dr Bienkowskiego no i teraz tez bede robila u niego
tak tak, doszly fajny, taki zgrabny i waziutki
Stary 2011-02-10, 21:01   #3147
olunia245
Raczkowanie

a ok niewidzilam odpowiedzi, tyle ze juz taki ladny nie jest bo sie skrzywil ale mma nadzieje ze doktorowi uda sie odzyskac moj sliczny nosek. a jesli chodzi o to co mialam ronbione to napewno sciecie garba i troszke skrocony, nie pamietam zebym miala jakies szwy.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
wiec olunia do dzieła
no tyle ze ja nie mam pojecia jak tu sie wkleja zdjecia
Stary 2011-02-10, 21:08   #3148
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
a ok niewidzilam odpowiedzi, tyle ze juz taki ladny nie jest bo sie skrzywil ale mma nadzieje ze doktorowi uda sie odzyskac moj sliczny nosek. a jesli chodzi o to co mialam ronbione to napewno sciecie garba i troszke skrocony, nie pamietam zebym miala jakies szwy.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

no tyle ze ja nie mam pojecia jak tu sie wkleja zdjecia
kliknij cytuj. potem w okienku w ktorym piszesz post szukaj spinacza tzw. załączniki. klikasz tam pojawia sie okienko i ładujesz fotki ze swojego kompa potem zatwierdzasz i są na wizażyku ,tu na forum
Stary 2011-02-10, 21:14   #3149
olunia245
Raczkowanie

mam nadzieje se sa

Edytowane przez olunia245
Czas edycji: 2011-02-12 o 19:44
Stary 2011-02-10, 21:54   #3150
Anja1987
Raczkowanie

super nosek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości