Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 18:26   #3121
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

czy któraś z waszych pociech ma rewolucje po normalnym mleku ?
pytam bo Iga swojego czasu miała b.często rzadkie kupy i odstawiłam na paręnaście tygodni. a w czw.-pt. znów dałam jej kakako i wypiła po szklanie dziennie. przedwczoraj w nocy złapało ją i trzyma do dziś. to chyba ewidentnie po mleku,co ?
muszę zacząć w proszku kupować bo kakao lubi
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:31   #3122
Judi21_84
Zakorzenienie

Jowiszowa ja mam takie sensacje po mleku tyle że ja mam s.rakę i po mleku zwykłym i po tym w proszku też. Takze muszę w minimalnych ilościach używać.... Jakbym wypiła szkalnkę kakao to już zaczyna się rewolucja w żołądku, wszystko bulgocze itd. A jak wypiłabym dużoooo mleka to właśnie kończy się gorzej...
A powiedz mi co to za rozmowę miałaś dzisiaj??? W sprawie pracy czy jakieś spotkanie z UP??

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2011-02-14 o 18:33
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:33   #3123
anka1900
Zakorzenienie

Miki nie miał rozwolnienia, ale chyba stan skóry mu sie pogarszał, przez mleko
tak dumam, ale też może niekoniecznie, bo ostatnio nie pił a suszki mega mu wystąpiły
więc nie daję
pije sztuczne , dodaję kakao, to rozpuszczalne na lekki kolor bo musi być kakao, "meko mama nie "
Stary 2011-02-14, 18:40   #3124
Judi21_84
Zakorzenienie

Anka a nie ma Miki tych liszai po kakao??? Bo Tymek najgorsze właśnie ma po nim...

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

wolneeeeeeee dziecko śpi od 10 minut
Stary 2011-02-14, 18:45   #3125
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Jowiszowa ja mam takie sensacje po mleku tyle że ja mam s.rakę i po mleku zwykłym i po tym w proszku też. Takze muszę w minimalnych ilościach używać.... Jakbym wypiła szkalnkę kakao to już zaczyna się rewolucja w żołądku, wszystko bulgocze itd. A jak wypiłabym dużoooo mleka to właśnie kończy się gorzej...
A powiedz mi co to za rozmowę miałaś dzisiaj??? W sprawie pracy czy jakieś spotkanie z UP??
tak, w spr. pracy. w doradztwie personalnym, na szczęście bardzo sympatyczna dziewczyna i było nawet na luzie ze 40min. gadałyśmy
ponadto jeszcze jeden tel. miałam w ciągu dnia ale tel. w torebce został i nie odebrałam wklepałam oczywiście nr w wujka gugla i okazało się,że kolejne doradztwo -ogłoszenie na które odpowiedziałam wczoraj późnym wieczorem jutro od rana do nich dzwonię sama bo to dot. pracy w mojej "wsi".

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Ania robisz Mikiemu to zwykłe mleko w proszku czy to dziecięce modyfikowane ?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

aaaa, nasze dwie dziewczynki w wyobraźnią osiągnęły już mój poziom a za chwilę mnie przegonią
Iga niestety z lewą mamusią też nie rysuje. no ale co począć skoro ja jej umiem narysować co najwyżej mocno koślawego misia wmojej rodzinie same takie antytalenty.
z małżem lepiej ale on pracuje więc na codzień się nie mógł wykazywać i rozwijać dziecku wyobraźni.
Stary 2011-02-14, 18:49   #3126
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
czy któraś z waszych pociech ma rewolucje po normalnym mleku ?
pytam bo Iga swojego czasu miała b.często rzadkie kupy i odstawiłam na paręnaście tygodni. a w czw.-pt. znów dałam jej kakako i wypiła po szklanie dziennie. przedwczoraj w nocy złapało ją i trzyma do dziś. to chyba ewidentnie po mleku,co ?
muszę zacząć w proszku kupować bo kakao lubi
nie, nie ma. pije mleko zwykle chyab od roku. ale jak pije w nadmiarze kakao, to ma wlasnie lekka wysypke na policzkach, albo pod okiem.

ja juz po wizycie, na szczescie tarczyca w normie, a nawet mala 7, a norma u kobiet 18 czy jakos tak
u gina tez ok, wszystko w normie, w pon. mam kolejna wizyte, bo ide po l4 i mam od razu ktg zapisane, teraz wizyty co 2tyg i przed nia zawsze ktg.
wqrzyl mnie tylko bo sam nie wie co z ta przepuklina, decydowac beda w szpitalu o ew. cc... tyle u mnie
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 18:58   #3127
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

my dziś z młodą dostałyśmy walentynkowe kwiatki Maja jaka dumna ze swoją różyczką chodziła, do wazonu nie chciała wstawić - dopiero jak powiedziałam, że kwiatek umrze to zmiękła
ja też jej kupiłam walentynkę-maskotkę i jajo-niespodziankę chociaż nie miałam zamiaru no ale babcia już rano jak przyszłyśmy to jej dała prezent i następne pytanie było: "a mamusia co dla Majećki kupiła?" to po pracy musiałam lecieć i coś kupić gadzinie

Anka - właśnie miałam pytać o dowcipne sprawy niebawem mam wizytę u gina (rok minął od ost. cytologii) i jak zwykle pewnie stan zapalny się trafi chciałabym oszczędzić sobie wydatku na kolejną wizytę (czyt. wypisanie recepty ) i zawczasu coś zadziałać w tym temacie możesz polecić jakieś środki bez recepty, globulki itp?

Takuśna - następna artystka nam rośnie z Wiki super mamy dziewczyny
Stary 2011-02-14, 19:16   #3128
anka1900
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny zachodzę w głowę co może Mikiego uczulać, bo to kakao to od wielu miesiecy chleptał ( mega ilość raptem 60 ml )
czekoladek nie jada
ale objawy suszkow pojawiają sie tak gdzieś w zimie ( moja mama też ma egzemy własnie teraz)
kakao staram sie własnie zmniejszać, tj, czyt, podaję w zamkniętym kubku mleko żeby nie widział koloru
a tak to biorę mleko modyfikowane, ciut mniej , plus , to kakao instant, odrobinę na taki kolor brudno/szary
ale wiecie , to koszmarnie słodkie jak dla mnie
tyle że jak kupiłam to mleko niesłodzone modyfikowane, to Miki mówił , że nie jest dobre i pić nie chciał

Maluśna , na każdą z nas podziała jakaś inna globulka
ja obecnie czułam dyskomfort, więc stwierdziłam że może jakieś grzybobranie mi sie szykuje, na razie cisza,objawów innych brak, ale skorzystam z nieobecności tż i się czopuję
GYNTIMA PROBIOTIC
a tu masz listę z innych, bo czasem inne są na grzyby a inne na stany zapalne
http://www.*******/apteka/k346_0-Inf...nienia_intymne
pamiętasz że rok temu lekarka po cyto poleciła mI FEMINELLA VAGI C
ogólnie jak czuję dyskomfort dowcipny, to mam na stanie
lactacyd płyn ginekologiczny, ten kwaśniejszy od emulsji do mycia

no i zapas , jogurtów, kefirów, ,maślanek żeby to działało i przez górę i przez dół
o widzę,że mi wygwiazdkowało
to Maluśna może tak
ścieżka dostępu

apteka dbam o zdrowie

# Leki bez recepty
# Dla kobiet
# Infekcje, podrażnienia intymne

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-02-14 o 19:18
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:40   #3129
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

no właśnie wygwiazdkowało cię Anka
zaraz looknę co tam mają na stanie, u mnie raczej żadne grzybobranie w grę nie wchodzi, nie miałam nigdy i nie mam skłonności raczej zwykle lekki stan zapalny, no ale wiadomo - jak gin będzie miał wynik cyto, to mi sms-a napisze, że mam przyjść po receptę i znów kasa a tak może uda mi się zadziałać zawczasu i uniknąć kolejnego widzenia
Stary 2011-02-14, 19:48   #3130
anka1900
Zakorzenienie

no ja niestety już przeżyłam w swomi życiu, długotrwałe grzybobranie
parę lat temu ,
to był efekt żaru ciał, jak sie z tż poznaliśmy

wiecie nie mam jeszcze przecież dużego brzucha, ale dziś nieco sie zdziwiłam, że jednak taki widoczny, bo pani się w aptece pyta czy lekarz mi pozwolił na manti ?

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-02-14 o 19:53
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:01   #3131
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
no ja niestety już przeżyłam w swomi życiu, długotrwałe grzybobranie
parę lat temu ,
to był efekt żaru ciał, jak sie z tż poznaliśmy

wiecie nie mam jeszcze przecież dużego brzucha, ale dziś nieco sie zdziwiłam, że jednak taki widoczny, bo pani się w aptece pyta czy lekarz mi pozwolił na manti ?
żar ciał

już sobie wypisałam kilka pozycji, o ile dobrze pamiętam to w zeszłym roku gin przepisał mi lactovaginal (kapsułki) na stan zaplany to ja go ubiegnę i sama sobie zapodam
Stary 2011-02-14, 21:32   #3132
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

anka a czy w naszym wieku nie robią już za darmo szczegółowych badań usg //chyba te 3d //
bo od 34 albo 35 roku należy je robić i są refundowane
a jak byłam z Karolkiem w ciąży to je mogłam zrobić ale nie musiałam i były płatne
aaa i robi je się chyba ok 22 tyg.c. jak dobrze pamiętam

co do płci to ja też nigdy nie chciałam wiedzieć //dopiero za 3 razem ciekawość mnie zżerała a on jak nazłość się obracał tak by go nie było widać //dopiero na ostatnim usg się pokazała //
tz aż siadł na krześle i był na 100% przekonany że ja żartuję
no ale mówi się trudno byle zdrowe było

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 07:11   #3133
anka1900
Zakorzenienie

hello

Kristi w naszym wieku to badania prenatalne są refundowane
a usg 4d, nie jest bardziej szczegółowe od normalnego, to tylko dodają jeden wymiar/czas, więc w zasadzie dla dobrego lekarza , do oceny zwykłe usg wystarcza żeby posprawdzać wszystkie parametry bobasa, 4d to jest głównie dla rodziców, bo widzą dokładnie buźkę i jak sie bobas dokładnie rusza
dla mnie to pic
nie kusiło mnie żeby za takie 4d dopłacać
bo faktycznie jedynie zdrowie bobasa jest najważniejsze

rano Miki zrobił mi pobudkę, wołał że sie skasztanił, chyba jogurt z probiotykiem przyśpieszył mu perystaltykę jelit

ale zimno, -10 stopni, i piękne słońce świeci o wiele optymistyczniej niż jak jest plucha

a Kristi ostatnio Veronce sie dostało że Borkę dzwigała,
wczoraj miałam to samo, rozespany Miki jest nie do wzięcia za rączkę , nijak nie moglam go do domu inaczej doholować niż na rękach
zawsze to tż robił , no ale jak jestem zdana sama na siebie, to kto miał mi pomóc
Stary 2011-02-15, 07:17   #3134
Cestia
Zakorzenienie

No Takuśna, od dawna widzę, że nasze dziewczyny podobne zainteresowania mają. Rysowanie, malowanie, drobne zabaweczki (Wika dalej lubi?). No i zaczęły rysować w podobnym czasie Też namiętnie magazynuję rysunki i malunki

Z Mati taka "artystyczna dusza" po mamusi. Mam tylko ogromną nadzieję, że po tatusiu odziedziczyła choć ciut zdolności do przedmiotów ścisłych. Może jako tako się te geny rozłożyły Bo wiem co przejdzie w szkole jeśli będzie inaczej. Niestety oświata w PL najbardziej nastawiona na matmę i tym podobne

Ale luz... wiem w jakim kierunku ją "popchnąć" w przyszłości. Ja nie miałam tego szczęścia, może dlatego że miałam młodszą siostrę która zgarnęła całą uwagę mamy Moje "predyspozycje" nie zostały wykorzystane bo widać nie za bardzo się liczyły Może córka (jak będzie chciała) bardziej rozwinie się w którymś kierunku
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 07:49   #3135
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość

rano Miki zrobił mi pobudkę, wołał że sie skasztanił, chyba jogurt z probiotykiem przyśpieszył mu perystaltykę jelit

ale zimno, -10 stopni, i piękne słońce świeci o wiele optymistyczniej niż jak jest plucha

a Kristi ostatnio Veronce sie dostało że Borkę dzwigała,
wczoraj miałam to samo, rozespany Miki jest nie do wzięcia za rączkę , nijak nie moglam go do domu inaczej doholować niż na rękach
zawsze to tż robił , no ale jak jestem zdana sama na siebie, to kto miał mi pomóc

Hello.
Ja juz po wizycie w zlobku. Pieknie slonce swieci, ale jak zimno -7!! musialam zatankowac auto i myslalam, ze mi uszy odpadna

Niestety taki nasz los z tym radzeniem sobie samej. Ja juz przestalam nosic, od kiedy boli mnie ta moja przepuklina na brzuchu. Najlepiej, ze wczoraj sprawdzalo ja 2 lekarzy i mowia, ze to nie taka typowa przepuklina, jelita nie wychodza, ale to moze np dlatego, ze macica tak scisle trzyma.
Wczoraj sie dowiedzialam tez, ze przenosza u nas jeden szpital taki, ktory w ogole nie byl brany pod uwage, na nowe kliniki i w marcu maja niby juz byc zakontraktowani w nfz i beda pierwsze porody. Wiec postanowilam, ze jak juz sie otworza, to na pewno tam bede rodzic. Dodatkowo ciotka pracuje w tym szpitalu, takze jakby co cos moze doradzic. No i najwazniejsze, podobno wszystkie pacjentki beda mialy mozliwosc ZZO.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

hehe, a jak jest u Was??

Aż 84 proc. polskich internautów deklaruje, że jedną z ich pierwszych czynności wykonywanych zaraz po przebudzeniu jest włączenie komputera - wynika z najnowszego badania ARC Rynek i Opinia przeprowadzonego na Epanel.pl. Potem największa ich liczba odwiedza portal Onet.pl.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 08:00   #3136
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

haha
widać nie jestem uzależniona od kompa, bo po przebudzeniu pierwsze co to idę do łazienki

u nas też dziś zimno, -10 aż czapę musiałam włożyć
Stary 2011-02-15, 08:10   #3137
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
hehe u nas Tz zawsze pierwsze odpala kompa, ja różnie czasem zdarza mi się włączyć kompa, on się otwiera a ja w łazience się ogarniam
U nas -8, nigdzie dzisiaj nie wychodzę.
Pójdziemy do sąsiadki koło 11:30 na ploteczki a jutro już do pracy.
Mam nadzieję że już powoli buzia przestanie boleć Bo jednak każdego ranka budzi mnie ból i zaczynam dzień od tabletki. Jutro może ściągną mi szwy.
Stary 2011-02-15, 08:19   #3138
anka1900
Zakorzenienie

he he
ja tez się dziś nigdzie nie wybieram
nie chce mi sie makijażu dziś robić, wiec raczej w domu, jak taki ziąb
Kasiulkowa polarniczka pewnie dzis będzie sie bujać, po dworze
Stary 2011-02-15, 08:26   #3139
ver_ona
Zakorzenienie

ale glupota
http://biznes.onet.pl/po-chorobowym-...,1,prasa-detal
Stary 2011-02-15, 08:31   #3140
taka sobie
Zakorzenienie

dzien dobry
mwicie ze tak zimno? w sumie w domu sie to tez czuje, kaloryfery na maxa a jednak lekki chłodek

Judi nadal boli? bidulko, ja sie chyba nigdyu nie zdecyduje tyle sie męczyc

Veronka kurka ta przepuklina to nie przelewki chyba oby wszytsko wróciło szybko do normy. A cc sie nie bój, jest git

Cestusia , Wiki nadal uwielbia drobniutkie zabaweczki chcoc ostatnio w uzyciu non stop dwa olbrzymie misie z którymi trenuje zapasy na dywanie
ja to raczej mało talentu mam plastycznego TZ bardziej, ja to umysł scisły właśnie jestem

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:44   #3141
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja też antytalent matematyczny, całą szkołę miałam z przedmiotami ścisłymi problem. Generalnie się uczyłam ok tak średnia powyżej 4 a z matmy na świadectwie mam 2 cóż

A co do cc, to ja za drugim razem też chcę mieć cc i poproszę lekarza w esculapie by mi zrobił bo już mam jedną bliznę-niemal niewidoczną, jednak wolę mieć drugą na brzuchu niż bliznę między nogami co innego gdybym za pierwszym razem rodziłą naturalnie to już cesarki bym nie chciała. Już wiem czym pachnie cesarka a nieznanego się boję hehe

Aha Takuśna co do zęba-niestety boli nadal, 4 dzień :/ i buzia spuchnięta nadal mocno, jutro w pracy ewidentnie będzie widać:/ cóż
A ja go już musiałam usunąć, bo psuła mi się od ósemki siódemka a pozatym ostatni bol ucha też spowodowany był tą przeklętą ósemką... gdyby mnie nie nie bolało, napewno bym jej nie usuwała hehe

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2011-02-15 o 08:48
Stary 2011-02-15, 09:22   #3142
taka sobie
Zakorzenienie

moje poki co zdrowe, a nalezaloby usunąć ze względu ze wyrosla krzywo i dół mi pokrzywila no ale jak juz pokrzywila to po co usuwac

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:12   #3143
Judi21_84
Zakorzenienie

gdzie wy jestescie??????
toż ja już po ploteczkach, dziecię usypia a ja mam wolne siedzę z lodem na dziobie bo może zejdzie mi trochę ta opuchlizna.... bo jak nie to bankowo jutro mi się będą wszyscy przyglądać
Stary 2011-02-15, 12:16   #3144
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
gdzie wy jestescie??????
toż ja już po ploteczkach, dziecię usypia a ja mam wolne siedzę z lodem na dziobie bo może zejdzie mi trochę ta opuchlizna.... bo jak nie to bankowo jutro mi się będą wszyscy przyglądać
szałwia judi działa ściągająco?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:21   #3145
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
szałwia judi działa ściągająco?
tiaa??? to znaczy co mam z nią robić??? hehe pić przykładać, płukać???
Stary 2011-02-15, 12:24   #3146
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
tiaa??? to znaczy co mam z nią robić??? hehe pić przykładać, płukać???
zaparz,wystudź i płucz dzioba. tylko delikatnie
Stary 2011-02-15, 12:37   #3147
Judi21_84
Zakorzenienie

dzięki
Stary 2011-02-15, 12:53   #3148
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam się

anka dobrze że masz świadomość tego że nie możesz

Ja to rozumiem że my matki polki jesteśmy zdane same na siebie
też byłam w takiej sytuacji to wiem
Z Karolkiem to nie mogłam nic robić tylko leżeć ale jak leżeć ja dwójka dzieciaków w domu// i choć sami dużo zrobili to i tak trzeba było im pomóc, albo przynajmniej pokazać palcem /
Pamiętam jak raz się wystraszyłam i to na tyle mocno że z łóżka wyszłam tylko do wc /jak przyszłam ze szpitala w czerwcu, jak byłam na podtrzymaniu/ i na drugi dzień zobaczyłam krew , nie powiedziałam o tym nawet tz tylko leżałam w łóżku jak mysz pod miotłą i nawet się nie ruszałam, a jedzonko to mi musieli do łóżka przynieść /

Judi szałwią się płucze
współczuję ci tego bólu
mnie dentysta ostatnio przepisał taki środek do płukania
do płukania taki roztwór - ELUDRIL
a do smarowania - ELUGEL
Mnie to bardzo pomagało //szałwia dla mnie zawsze była mało skuteczna - to prędzej niż szałwią robiłam żelem SALUMIN - to chyba też jest coś w rodzaju szałwii /ale to na takie mniej poważniejsze stany zapalne
a po wyrwaniu jak miałam spuchnięte i mnie bolało to właśnie to co napisałam wyżej //mnie bardziej chyba ten żel do smarowania pomagał//choć na początku robiłam tym i tym a później tylko tym żelem

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:18   #3149
Cestia
Zakorzenienie

Takuśna, oj tak... Mati też uwielbia zapasy, szczególnie z tatą, albo właśnie takim większym od niej psem Dogadałyby się

Judi, współczuję

A ja mam dziś PRZEPASKUDNY humor Normalnie nie wiem czy to ciśnienie tak na mnie działa czy co. Mam ochotę komuś zdrowo rąbnąć TŻ już dostał ostrzegawczego smsa żeby się nie wychylać za bardzo Chyba się @ zbliża, więc to pewnie taka kumulacja

Grrrrrr....
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:38   #3150
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć baby

A of course, że dziś się konserwowałam razem z dzieckiem, ale hardkor! Pogoda mylna bardzo, przez okno piękne słoneczko, a na zewnątrz słoneczko owszem, ale wiatr jak nie wiem i duuuży mróz, aż mi gębę sparaliżowało jak po dentyście, mało nie padłam jak się zobaczyłam po powrocie, ust nie mogłam rozprostować

Nie polecam spacerów dzisiaj

Cestusia ja też mam beznadziejny humor. Choć @ przylazła, a spóźniła się menda 4 dni

Doszły mi dziś paki z All, w tym koszmetyksy do włosów i Kerastase Nutri thermique zapach zupełnie inny niż Oleo Relax, ale jestem ciekawa czy będzie dla mnie dobry spróbuję wzięłam 250 ml na początek a jak się polubimy to zaopatrzę się w litrową flaszkę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości