|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Pamiętam jak w 13. tygodniu lekarz podczas USG powiedział mi że mam poronienie zagrażające. Dla mnie wstrząs. Zatkało mnie i to były najstraszniejsze słowa jakie usłyszałam podczas tej ciąży... Nie wyobrażałam sobie stracić mojego dziecka (a tym bardziej później). Na szczęście ominęło mnie to...
Ja bym się tak nie przejmowała tym co powiedzą inni na imię dla mojego dziecka. Ważne że mi się podoba i nie będzie go ośmieszać. My nawet nie zapytaliśmy innych co sądzą o wybranych przez nas imionach. Postawiliśmy rodzinę przed faktem dokonanym i obyło się bez dyskusji czy się podoba czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Wiesz,jak wróciłam z mężem ze szpitala,po łyżeczkowaniu,to pamiętam,że przez 3 tyg płakał co noc..... Był przy USG,słyszał bicie serce naszego maluszka ![]() Ja długo nie mogłam się pozbierać,ale musiałam ''trzymać fason'',bo moja starsza córka miała 6 lat. Mąż też starał się przy niej w miarę racjonalnie zachowywać,ale bywało ciężko... Co do imienia-u mnie rodzina się śmiała,że wszystkie dzieci mają imiona na literkę M ![]() Ale tak nam się podobało,i w sumie niewiele nas obchodziło zdanie innych na ten temat. Wiecie co,nie mogę się położyć,bo mała strasznie wariuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zadomowienie
|
normalnie jeszcze mnie podbrzusze w wrazenia boli...masakra..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
BAN stały
|
Jejku,mała tak szaleje,że spać nie mogę....
Tak mnie plecy bolą,że chyba zaraz zwariuje... Czemu to dziecko tak mnie dręczy?:P Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
BAN stały
|
haha, moja chyba coś uciska, bo co daję krok (szłam do łazienki) to czuję ból w pachwinie, jakby mnie skurcz tam złapał, ale szybko puszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zadomowienie
|
cos widzialam ze mowilyscie o kolejkach w sklepach...
często słyszałam że ciężarna jest wpuszczana przed kolejkę itp ... i wiecie co? ANI RAZU NIKT NIGDZIE MNIE NIE PRZEPUŚCIŁ... zawsze było obmierzenie od góry do dołu mnie..z przystankiem na brzuch (jakby nie było to nie wyglądam jak osoba która jest bardzo otyła tylko jak osoba w ciąży! bo widac roznice miedzy brzuchem a nogami,rekami i twarza); ba! raz babcia przede mnie się chamsko walnęła...ale ja już nie miałam siły się z nią szarpać. Mysiopez tez zaliczylam to ze nikt nie uwazal na moj brzuch i zostalam potraktowana koszykiem... ![]() Nie wiem czy tez biora pod uwage to ze faktycznie jak nie mam makijazu to wygladam jak 18latka...ale nawet 18latce sie nalezy miejsce jak jest w ciazy - a w tramwaju tak zostalam potraktowana, jak gowniara ktora sobie zrobila bachora z byle kim i niech stoi, 3x baba na moj brzuch i twarz spogladala i za kazdym razem z ironicznym usmiechem - dalej siedzac, glupia rumpa ![]() i niewiele osób mi ustępuje miejsca, a mój TŻ to ... też mnie czasem irytuje bo widzi że mnie kręgosłup boli to by stanął do boju i czasem wywalczył od jakiejś 17tki miejsce...ale nie, stoi i "wytrzymaj wytrzymaj" ![]() z młodych osób tylko 2x użyczyli mi miejsca - raz pewna 13latka i 2dni temu jakis 20kilku latek (bo weszłam ziapiąc jak lokomotywa a kazdy oczywiscie PODZIWIAŁ WIDOKI Z ZA OKNA TRAMWAJU) i zlitował się, ale 2minuty myslal nad tym czy wstac ![]() A tak to przez cały okres ciąży tylko jeszcze może z 5x starsi ludzie mnie wpychali nam iejsce - a mi głupio było bo ostatnio KOBIETA 60LETNIA O KULACH!! wstała ledwo co i mnie zmusiła bym usiadła, a obok niej siedzieli mlodzi chlopcy i tylko spojrzeli na nia i na mnie. Ja odmowilam jej ale ona twardo ze ona da sobie rade a ja mam jeszcze mlody kregoslup i musze dbac. Przeraza mnie spoleczenstwo, bo ja jakos nigdy nei bylam obojetna wobec osob kalekich, starszych czy tez ciezarnych kobiet... dobra...wywiodlam swoje zale...ale spac nie moge od 4 wiec sobie siedze ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- ps zastanawiam sie nad kupnem lanoliny na brodawki popekane...jak beda, tak mnie polozna zachecala ze to jest lepsze od tych wszelkich kremikow...ale nie mozna dostac w aptece bez recepty a tu widze ze w sklepach z "polproduktami" mozna otrzymac. Hmmmmm http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100093
#3127 |
Zadomowienie
|
Witam czwartkowo!!
Dziewczyny, trochę się martwię tym moim brzuchem - już wszyscy widzą, jak mi się obniżył...wszystkie żebra mogę sobie policzyć...wczoraj nawet na sr męża się pytał kolega, kiedy rodzę, bo mi się tak brzuch obniżył, a widział mnie może ze 3 razy...jak wczoraj do domku wróciliśmy, to babcia do mnie też z tekstami, że chyba Mały się szybciej urodzi, bo już na kolanach brzuch noszę...kurczę, pocieszam się, że to nawet miesiąc przed porodem tak się robi, także niech Maluszek siedzi przynajmniej do 15 stycznia ![]() ![]() Dodatkowo wczoraj po sr miałam znowu bóle, jak na @ i skurcze...muszę wytrzymać do wtorku, do wizyty ![]() Wczoraj na sr mieliśmy zajęcia z babką, która zajmuje się laktacją...babka nieźle nawiedzona, stwierdziłam wspólnie z mężem...wyznawczyni terroru laktacyjnego - co by się nie działo, masz karmić piersią, najlepiej do 4 roku życia dziecka, bo wtedy rozwija się prawidłowo...gadała według mnie straszne bzdury...np. że dzieci, które karmi się krócej piersią nie mają kontaktu z Matką, że szukają pocieszenia w pluszakach ( ![]() ![]() Ja rozumiem, że nie można się poddawać po pierwszym tygodniu karmienia, że mleko mamy jest najbardziej wartościowe etc., ale według mnie w drugą stronę też nie można przegiąć...nie wyobrażam sobie, że karmię cyciekm przez kolejne 4 lata...a według tej pani moje dziecko tylko wtedy będzie przystosowane do życia w społeczeństwie... W sumie jedyną przydatną rzeczą na zajęciach według mnie było pokazanie, jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi...to były pierwsze zajęcia, które mi się na sr nie podobały w ogóle ![]() Ja wstałam rano i zaraz zabieram się za pieczenie ciast - 3majcie kciuki!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
nawiedzona kobieta,
a potem mamy sie stresuja i wariuja "bo nie daly milosci dziecku bo mleka nie maja" albo cos...sami doprowadzaja nas do stresów, co to za gadanie o pluszakach?! ech... kazdy wie ze mleko mamy jest najbardziej wartosciowe, jest wygodne, tanie i w ogole...ale nie kazda kobieta po 1 ma to mleko, po 2 chce karmic - bo kazdy moze miec jakas blokade na cos. szok!
#3129 | |
Zadomowienie
|
[
Cytat:
No według niej dzieci, które za krótko były karmione piersią ( a według niej to pewnie min. 1 rok) szukają pocieszenia w pluszowych misiach... ![]() ![]() ![]() Za przykład podawała plemiona, które karmią dzieci przez ileś tam lat piersią...spoko, ja rozumiem, tylko weźmy pod uwagę, że tam się karmi dzieci tak długo, bo ogólnie jest mało jedzenia dla członków społ., więc to jest ekonomia, dłuzej karmisz=oszczędzasz na dziecku...poza tym tam kobiety do pracy nie chodzą...a u nas to chyba prawdziwy luksus, kiedy kobieta nie idzie do pracy, gdy dziecko jest w wieku przedszkolnym...ech, szkoda słów... Myślałam, ze doradca będzie mówił o rzeczach, w stylu rady na popękane brodawki, jak często karmić etc., ale ona o jednym i tym samym... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-23 o 06:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne...tylko matki karmiące kochaja dzieci - a inne nie, powinno sie im odbierać prawa ![]() Wspolczuje ludziom tak ograniczonego myslenia, krzywdza tylko innych takim gadaniem...ale siebie tez dobrze ze uswiadomila kobiety ze dzieci tulą się do misiów nie dlatego że miś jest miły i ciepły ale dlatego że mama mu nie daje miłości ![]() ![]() szkoda szkoda, bo zajecia z laktacji powinny dostarczyc duzo wiedzy o pielegnacji i wlasnie moglaby ZACHECIC do karmienia ale bez przesady...o napieraniu na to, i potem mama taka w szpitalu płacze bo ona w 3 dobie nie ma mleka...a babka gadala ze musi miec..i potem bedzie ze dziecko niekochane. ARRRRRWRRRR! ![]() spac mi sie zachcialo a trzeba sie ogarniac powoli juz ![]() ![]()
![]() |
#3131 |
Zadomowienie
|
No ja też muszę się ogarnąć i zabrać ze te ciasta...pierwszy raz będę robiła coś w kuchni na siedząco, hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
BAN stały
|
Witam Was,mamusie
![]() Ja miałam dziś straszną noc-położyłam się o 1 w nocy,ale budziłam się co godzinę. Wstałam więc o 5:30...i zrobiłam sernik ![]() Mała chyba zasnęła,bo coś spokojnie jest.... Aaa,zważyłam się przed chwilą i jest..0,5 kg na plusie ![]() Moja kruszynka sobie pięknie rośnie. Brzuszek też mam wiekszy,i jest trochę niżej.... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | ||
Zakorzenienie
|
noc była straszna. Mało co spałam miałam taki ból pachwin i krzyża, Zaraz dzwonię do gina bo chce żeby mnie obejrzał. Jestem przestraszona, zmęczona i obolała.
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja! Podly nastroj mam od rana - zarazilam sie od meza, dobrze ze poszedl, moze jakas ciepla kapiel i mi przejdzie!
cytrynko co za nawiedzona baba!!! I jakie bzdury wrrrr Moja kolezanka jak urodzila miala malo pokarmu, poszla do 2! poradni laktacyjny i co uslyszala, ze nie ma rady taka jej uroda. Kurde mogly by te baby w tych poradniach radzic rzeczywiscie jak sobie dac rade w przypadku problemow,a n ie gadac tylko ze trzeba i juz, a jak to Twoja sprawa. Bo skoro nie masz pokarmu za duzo to wyrodna matka jestes. Kurde wzburzyłam sie! Moja wiercipietka wstala dopiero, dzis pozniej niz mamusia ![]() No i mam przed soba ostatnie porzadki, a potem rzeczywiscie cos przygotuje, zeby wszystkiego na jutro nie zostawic! Kurcze jestem zla na poczte, przyszla wczoraj moja paczka i co zostawili u sasiada! Juz wolalabym sobie na poczte leciec, bo my tu nowi i ja w sumie tego sasiada na oczy jeszcze nie widzialam, nie wspomne o tym ze glupio mi tak troche :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
hej, hej, ja już na nogach od 5.00
![]() mam problem z jedzeniem, szczególnie śniadań... ![]() ligotka ojjjj ja to wczoraj męki miałam na tym krześle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Rozeznanie
|
lilijko to dzis odpoczywaj!!! Ja powiem Wam szczerze nabralam dzis ochoty na swieta w domku, tzn my jedziemy na wigilie do obojga rodzicow, potem zostajemy u moich bo sie nie oplaca wracac 50km, a w drugi jedziemy do tesciow. No i jak tak dzis wstawalam z lozka to mowie mojemu m ze zostajemy w domku, zamkniemy sie na trzy spusty, jedzonko mamy, kanapa i tak caly dzien! Chyba zastosuje w przyszlym roku, bo w tym to by sie mamusie pogniewaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
BAN stały
|
Muron,mi juz ten brzuszek troszkę urósł,ale naprawdę niewiele.
A co do wagi-no,faktycznie Twój dzidziuś ważył duzo mniej od mojego ![]() Ale mam 0,5 kg na plusie-na pewno zasługa Marty ![]() (swoja drogą,wreszcie mam spokój,faktycznie poszła spać ![]() Może jednak nie urodzę krasnoludka ![]() Cytrynko-zgadzam się,z tą babą jest coś nie tak! W ogóle,gadanie,że skoro matka nie karmi dziecka(np.z powodu braku,bądź zbyt małej ilości pokarmu)to coś z nią nie tak,jest dla mnie bezsensem. To samo z karmieniem dziecka przez ileś tam lat. Ja swoją córkę karmiłam przez 2 miesiące. Powód? Gosia nie chciała dłuzej jeść z piersi. Marcina karmiłam do 4 miesiąca. Owszem,mówi się o tej więzi między matka a dzieckiem,ale wytworzyc się ona może nawet przy zwykłym przytulaniu maleństwa,mówienia do niego itd. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja, tez zaraz sie za robote biore, w ogole to wsciekla jestem na siebie, bo cykora mam, wiozlam dzieciaki do szkoly, i jakos niefortunnie otworzylam klape bagaznika, ze spadla mi na plecy ![]() Ale ja tak wsciekla na siebie jestem, ze szok, przeciez jakby ona teraz sie urodzila, i przez taki bezsens, bo matka sie spieszyla, to problemy by miala, jak nie wiem ![]() Mam jednak nadzieje, ze nie bedzie tak zle, ginka mowi, ze bardziej niebezpieczny jest upadek na pupe, wtedy szpital i obserwacja.... Nic lyknelam magnez, probuje sie uspokoic, jakies kopniaki dostalam, wiec mam nadzieje, ze na strachu sie skonczy. Niech jej plucka dojrzeja, potem moze wychodzic kiedy chce ![]() A, robota w sumie nie zajac,. niech TZ robi, bo przez niego sie tak spieszylam w sumie ![]() Oczywiscie zjechal, mnie za "nieuwage", a ja jestem zla i na niego (bo z ta klapa cos nie tak jest) i na siebie... Eh, ma sie ta moja malenka ze mna w tej ciazy.. Jelly ja przed ciaza wazylam 48 kg. przy 1,68, ale juz wiem, ze na pewno po tyle nie bede miala, bo jakies 4 kg. na bank w bioderka poszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
BAN stały
|
Marleen,musisz na siebie uważać,mamusiu
![]() Dziecku nie powinno sie nic stać,i raczej nie urodzisz przed czasem,ale lepiej się obserwować. Ja,po urodzeniu Gosi,pamiętam,że ważyłam 46 kg. Normalnie jak anorektyczka wyglądałam.... Teraz ważę 56,5 ale tego za bardzo nie widać-większość to mój maluszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mnie takie pogadanki tylko zniechęcają kobiety do karmienia...to jest takie bagatelizowanie naszych obaw, bo wszystko jest normalne, nie ma się czym przejmować, tylko karmić, karmić, karmić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wg mnie takie stwierdzenia są niesamowicie krzywdzące dla kobiet,które zwyczajnie tego pokarmu nie mają. To nie jest ich wina,ale zawsze znajdzie się jakiś babiszon,który musi dodać swoje 3 grosze,żeby tylko dogryźć. I tak,te pogadanki są bezsensowne,i faktycznie zniechęcają kobiety do karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
Nie mam siły wstać z łóżka, tak mnie bolą plecy...dziewczyny, te ostatnie tygodnie są masakryczne po prostu!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
witam z rana po beznadziejnej nocy .Ostatnio tak mam ze budze sie po kilka razy ,a jak mnie wszystko boli,plecy,ramiona,nogi a jeszcze miałam mega skurcz łydki.Czuje się jakbym była cała poobijana ;(
Mój mąż jest chory od poniedziałku jak wrócił z pracy lezy w łóżku .Ju z spadła mu gorączka ale miał 4o stopni . Więc wszystko na mojej głowie ,musiałam sama robic zakupy swiateczne a w pchanie wózka do miłych nie należy ale sobie poradziłam ,pózniej pomogli mi jeszcze znajomi ,bo musiałam zaliczyc polski sklep no i dzis jeszcze kupić mięsko i juz zaczynam pichcenie.nie wiem jak to wszystko uczynie bo jak stoje i zmywam to prawie rycze z bólu przez mój ból pleców ![]() ![]() A wszystko musze sama zrobic bo w sobote mamy gosci ,wiec gotowanie i sprzatanie naleza do mnie . Wstałam wczesnie bo moj mąż tak chrapał ze nie szło tego słuchac ,mam przynajmniej chwilke was przeczytać ,nadrobic i wypic kawkę ![]() Dziewczyny ma któraś z was taki termometr 4 w 1 BabyOne? Ja taki kupilam ale on jest jakis beznadziejny w uchu mierzy temperasture wyzsza az o 2 stopnie na czole jak chce ,czasem wskazywal brak goraczki a mierzony w uchu pokazywal 40 .Moze mam jakis zepsuty czy jak ![]()
#3146 | ||||
Rozeznanie
|
hej dziewuszki,
ja wczoraj byłam tak umęczona tym calym ganianiem po mieście, praniami, sernikami, że po przyłożeniu głowy do poduszki zasnęłam w sekundę i nie wstawałam nawet na siusiu, cud po prostu, świateczny haha ![]() dziś czeka mnie powtórka z rozrywki bo też chcę kilka rzeczy zrobić, ale postanowiłam, że wszystko ok, tylko DWA RAZY WOLNIEJ; a zaczynamy od szklanki mleka i sernika, a co, na dobry początek dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
Karina, ja mam ten termometr, też jest taki beznadziejny
![]() ![]() A ja mam dzisiaj doła. Czuję się brzydka, gruba, głupia i w ogóle beznadziejna ![]()
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-23 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zadomowienie
|
jakbym zobaczyla moje dziecko w takiej sytuacji to chyba bym zawalu dostala...
http://de.acidcow.com/pics/20101222/...parents_42.jpg
#3149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co, mi koleżanki polecały najzwyklejszy termometr bezrtęciowy, który wsadza się w pupkę...chyba te tradycyjne są w takim razie najlepsze, skoro wszystkie te wynalazki takie wadliwe są... A nie macie tych termometrów z kartą gwarancyjną?? Ja sobie ją od razu w sklepie podbiłam, doczepiłam do niej paragon, żeby potem nie szukać w razie w... Dobra, ogarnęłam się i w końcu ruszam do kuchni!! Miłego dnia dziewczyny ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-23 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Rozeznanie
|
o jaaaa zapomniałam że jeszcze dziś miałam włosy sobie farbować, nieeee, no to w takim razie zaczynam od tego
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.