Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 15:02   #3121
Ana186
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez msryai1202 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do Was pytanie.
Bo ok kiedy zaczęłam brać tabletki (czyli tydzień przed stosunkiem) zmienił się śluz i nie jest teraz przezroczysty tylko cały czas jest taki biały i gęsty.
Tak jak mówiłam robiłam testy i w dzień miesiączki, którą dostałam i nawet wczoraj i wszystkie są negatywne. Ale martwi mnie ten śluz i to, że boli mnie często brzuch i prawy jajnik. Minęły już 4 tygodnie o stosunku.
Tabletki "oszukują" organizm. Też jak je brałam to miałam tak, że mnie bolały jajniki, a mimo wszystko nie zaszlam w ciążę. Mało tego śluz z zasady jest gęsty. To skutek tabletek. Też tak miałam. Był cholernie gęsty, z wrażenia poszłam do lekarza i okazało się, że to zupełnie normalne zjawisko. W każdym razie zaniepokoiłam się dopiero w momencie kiedy pomimo brania tabletek śluz był jak białko kurzego jaja
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:04   #3122
msryai1202
Przyczajenie

Dzięki, za odpowiedź.
Właśnie też zauważyłam, ze jest gęsty i biały.
msryai1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:47   #3123
Under Your Skin
Raczkowanie

Witajcie, mozliwe ze to co napisze jest smiechu warte ale zaczynam juz tak schizowac ze nie dam rady dłuzej
Okres spoznia mi sie juz 20 dni. Byłam u ginekologa i dostałam tabletki na wywołanie okresu. Nie robiłam testu ciazowego bo uznałam ze nie ma takiej potrzeby (nie uprawiałam seksu od kilku miesiecy odkad zerwałam z poprzednim facetem) aczkolwiek miesiac temu była sytuacja kiedy piesciłam mojego obecnego faceta reka i doszło do wytrysku. Po tym wytarłam rece chusteczka nawilzajaca a potem dotykałam sie w miejscu intymnym. Czy wedlug was jest jakakolwiek szansa na to, ze teraz jestem w ciazy? Tłumacze sobie racjonalnie ze nie ma mozliwosci ciąży, ale przez długi brak okresu zaczynam to sobie juz wkrecac Chce zrobic test ciazowy ale biore tabletki na wywołanie okresu i nie wiem czy ich uzywanie moze jakos wpłynac na wynik testu? Z drugiej strony czy jest sens go robic? Chyba głownie po to zebym była spokojniejsza
Under Your Skin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:06   #3124
DANBO
Przyczajenie

własnie dostalam @ wiec obyło się tym razem bez testu
DANBO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:40   #3125
chwast
Zakorzenienie

Jutro minie tydzień odkąd wziełam escapelle a krwawienie się nie pojawiło. Wszyscy w necie piszą, że pojawiło im się około 3-5 dni, gin też mi tak powiedział, że na 100% się pojawi. No ale nie pojawiło się i coś się nie zanosi.
Wczoraj w nocy bolał mnie brzuch jak na okres (a do okresu to mi jeszcze daleko). Nie wiem o co chodzi, skutków ubocznych nadal nie ma tylko mam piersi powiększone. W poniedziałek zrobie test to się okaże
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:49   #3126
martyna3030
Raczkowanie

witam dziewczyny
mam pewien problem
od 3 lat mam zalozona wkladke mirena, planujemy kolejnego dzidziusia i 19 listopada mam wizyte zeby ja wyjac. od 2 tygodni zauwazylam u siebie rozpulchniona szyjke macicy. jest bardzo wyczuwalna, rozwarta, dodatkowo bola mnie piersi i mm wzdecia. czy myslicie ze to moze by ciaza?? dodam ze od 2,5 roku nie mam okresu. test ciazowy robie dopiero tydzien przed wizyta w przychodni bo w testy apteczne nie wierze (przy poprzedniej ciazy robilam test ciazowy z wyzszej polki i wyszedl negatywnie drugi rowniez a po 2 godzinach odebralam wyniki z przychodni i okazalo sie ze bylam w ciazy)
i co wy na to
z gory dziekuje za kazda odpowiedz
martyna3030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:18   #3127
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ettienette Pokaż wiadomość
Wiem że były prezerwatywy , ale jednak wszystko jest możliwe , tyle się naczytałam w internecie o tym jak to plemniki przenikają przez prezerwatywy i w ogóle : O mogły też być uszkodzone , nie ma sie nigdy 100 % pewności .
A przy tabletkach jest 100% pewności? Też nie.
Nie było u Ciebie właściwie żadnych szans na zapłodnienie, spokojnie Prezerwatywy to dobre zabezpieczenie

Cytat:
Mam jeszcze do Was pytanie.
Bo ok kiedy zaczęłam brać tabletki (czyli tydzień przed stosunkiem) zmienił się śluz i nie jest teraz przezroczysty tylko cały czas jest taki biały i gęsty.
Tak jak mówiłam robiłam testy i w dzień miesiączki, którą dostałam i nawet wczoraj i wszystkie są negatywne. Ale martwi mnie ten śluz i to, że boli mnie często brzuch i prawy jajnik. Minęły już 4 tygodnie o stosunku.
A w ulotce od tabletek nie masz niczego napisanego na temat śluzu?
Tabletki hormonalne ingerują w naturalny cykl kobiety, więc zmieniają też śluz. Zresztą, zmiana typu śluzu jest drugim mechanizmem (obok blokowania owulacji), który zapobiega zapłodnieniu. Raz, że śluz zaczyna mieć odczyn kwaśny, co sprawia, że plemniki nie mogą w nim długo żyć, a dwa, że staje się gęsty i czopuje ujście szyjki macicy, przez co plemniki nie mają jak dotrzeć do macicy.

Cytat:
Napisane przez Under Your Skin Pokaż wiadomość
Witajcie, mozliwe ze to co napisze jest smiechu warte ale zaczynam juz tak schizowac ze nie dam rady dłuzej
Okres spoznia mi sie juz 20 dni. Byłam u ginekologa i dostałam tabletki na wywołanie okresu. Nie robiłam testu ciazowego bo uznałam ze nie ma takiej potrzeby (nie uprawiałam seksu od kilku miesiecy odkad zerwałam z poprzednim facetem) aczkolwiek miesiac temu była sytuacja kiedy piesciłam mojego obecnego faceta reka i doszło do wytrysku. Po tym wytarłam rece chusteczka nawilzajaca a potem dotykałam sie w miejscu intymnym. Czy wedlug was jest jakakolwiek szansa na to, ze teraz jestem w ciazy? Tłumacze sobie racjonalnie ze nie ma mozliwosci ciąży, ale przez długi brak okresu zaczynam to sobie juz wkrecac Chce zrobic test ciazowy ale biore tabletki na wywołanie okresu i nie wiem czy ich uzywanie moze jakos wpłynac na wynik testu? Z drugiej strony czy jest sens go robic? Chyba głownie po to zebym była spokojniejsza
Szans na ciążę tutaj nie widzę, ale skoro się martwisz to zrób test. Możesz nawet zrobić test z krwi.
Wynik będzie niemalże na pewno negatywny. Wtedy idź do ginekologa i poproś o badania hormonalne. Raz, że okres Ci się bardzo spóźnia, a dwa, że (jak rozumiem) luteina nie doprowadziła do wywołania miesiączki. Lepiej sprawdzić, czy w organizmie wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez martyna3030 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
mam pewien problem
od 3 lat mam zalozona wkladke mirena, planujemy kolejnego dzidziusia i 19 listopada mam wizyte zeby ja wyjac. od 2 tygodni zauwazylam u siebie rozpulchniona szyjke macicy. jest bardzo wyczuwalna, rozwarta, dodatkowo bola mnie piersi i mm wzdecia. czy myslicie ze to moze by ciaza?? dodam ze od 2,5 roku nie mam okresu. test ciazowy robie dopiero tydzien przed wizyta w przychodni bo w testy apteczne nie wierze (przy poprzedniej ciazy robilam test ciazowy z wyzszej polki i wyszedl negatywnie drugi rowniez a po 2 godzinach odebralam wyniki z przychodni i okazalo sie ze bylam w ciazy)
i co wy na to
z gory dziekuje za kazda odpowiedz
Nie podejrzewałabym tutaj ciąży, ale dla pewności możesz zrobić test ciążowy.
Stary 2012-11-09, 13:06   #3128
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Może Ci się tak wydawać. Ale po prostu jestem taka, że jak coś mi wejdzie do głowy to ciągle męczy i naprawdę się denerwuję.
Bo czytałam, że są różne przypadki i że testy nie wyczuwają ciąży, że okres także może wystąpić..
Przepraszam za pytania, ale chciałabym żeby ktoś mi szczerze odpowiedział, pomógł.
W takim razie przepraszam ze tak napisala wsumie jak sobie przypomne siebie kilka lat temu tez miałam takie pytania raczej nie powinnaś byc w ciązy jeżeli smerma nie dostala się w okolice pochwyale uważajcie nastepnym razem bo od takich nie przemyślałaych chwil latwo posunąc sie za daleko .....
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:30   #3129
sandrakamila
Przyczajenie

Tabletki antykoncepcyjne.

Chciałabym zapytać się jaka jest możliwość zajścia w ciążę jeżeli 6 dnia od zaczęcia brania tabletek zapomniałam wziąć jednej, przypomniałam sobie o tym w 7 dniu i tak jak było napisane przyjęłam od razu dwie, następnego dnia wzięłam kolejną już normalnie czyli 8 dnia i kochałam się po niej z mężczyzną. Pozdrawiam. I czekam na odp.
sandrakamila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:00   #3130
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne.

Cytat:
Napisane przez sandrakamila Pokaż wiadomość
Chciałabym zapytać się jaka jest możliwość zajścia w ciążę jeżeli 6 dnia od zaczęcia brania tabletek zapomniałam wziąć jednej, przypomniałam sobie o tym w 7 dniu i tak jak było napisane przyjęłam od razu dwie, następnego dnia wzięłam kolejną już normalnie czyli 8 dnia i kochałam się po niej z mężczyzną. Pozdrawiam. I czekam na odp.
Jest, ale niewielkie. Nie przejmowałabym się na Twoim miejscu niczym
Zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni.
Stary 2012-11-09, 16:23   #3131
Under Your Skin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Szans na ciążę tutaj nie widzę, ale skoro się martwisz to zrób test. Możesz nawet zrobić test z krwi.
Wynik będzie niemalże na pewno negatywny. Wtedy idź do ginekologa i poproś o badania hormonalne. Raz, że okres Ci się bardzo spóźnia, a dwa, że (jak rozumiem) luteina nie doprowadziła do wywołania miesiączki. Lepiej sprawdzić, czy w organizmie wszystko w porządku
Biore provere od 3 dni, jeszcze został tydzien i mam czekac na okres. Przy okazji przepisania provery ginekolog zlecil mi badania hormonow (zrobiłam je przed wzieciem provery) takze mam to juz z głowy tylko musze odebrac wyniki i isc na konsultacje do niego po spodziewanej miesiaczce (lub jest nie wystapi mimo brania provery). test zrobiłam dzisiaj, wyszedł negatywny mysle ze przyjmowanie provery nie miało na wynik wpływu skoro nie są to tabletki zawierające hcg.
Under Your Skin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 17:33   #3132
agattee
Zakorzenienie

.

R.

Edytowane przez agattee
Czas edycji: 2012-11-11 o 09:51
agattee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:04   #3133
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agattee Pokaż wiadomość
doszlo do tego, ze i ja tutaj dolacze w sierpniu odstawilam tabletki anty z powodow zdrowotnych. 3.09 dostalam okres, pozniej 5.10.
ostatnio z chlopakiem wspolzylismy bez zabezpieczenia jakos 29-30.10 a okresu jak nie bylo tak nie ma i zaczynam schizowac, czy przypadkiem mi sie owulacja nie przesunela na koniec miesiaca i ze nastapilo to akurat wtedy -,-
2-3 dni temu mialam objawy ktore wskazywalyby ze dostane okres typu bol kregoslupa ktory zawsze mi towarzyszy, wczesniej troche bolace sutki i czasami bol jajnikow. mimo tych objaw okres spoznia sie i zastanawiam sie czy to moze byc jeszcze skutek po odstawieniu tabl czy rzeczywiscie moglo dojsc do zaplodniena. mysle, by wykonac test tylko nie wiem kiedy go zrobic by byl wiarygodny?
Był seks bez zabezpieczenia - są (spore) szanse na ciążę. Może to być skutek odstawienia, a wcale nie musi. Zrób test. Min 14 dni od stostunku.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:33   #3134
muminkowaa
Przyczajenie

A czy test 25 dni od stosunku jest już w pełni wiarygodny? Zrobiłam dwa..oba negatywne. Ale okresu jak nie było tak nie ma
muminkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:43   #3135
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminkowaa Pokaż wiadomość
A czy test 25 dni od stosunku jest już w pełni wiarygodny? Zrobiłam dwa..oba negatywne. Ale okresu jak nie było tak nie ma
chyba tak, najwiarygodniejszy jest w dniu spodziewanej miesiączki, ale wiadomo testy to nie 100% pewności.
Ja zawsze kupuję dwa albo trzy innych firm
Stary 2012-11-10, 08:56   #3136
muminkowaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
chyba tak, najwiarygodniejszy jest w dniu spodziewanej miesiączki, ale wiadomo testy to nie 100% pewności.
Ja zawsze kupuję dwa albo trzy innych firm
No właśnie od spodziewanej miesiączki robiłam jakieś 2 tygodnie. I oczywiście dwóch różnych firm. Jeden nie pamiętam nazwy..Ten ostatni Amil.
muminkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:10   #3137
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminkowaa Pokaż wiadomość
No właśnie od spodziewanej miesiączki robiłam jakieś 2 tygodnie. I oczywiście dwóch różnych firm. Jeden nie pamiętam nazwy..Ten ostatni Amil.
Jak dla mnie pozostaje Ci wybranie się do ginekologa, nie ma co na forum siedzieć z taką sprawą
Stary 2012-11-10, 16:20   #3138
extremallna
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży?

Witam, mam 17 lat i piszę z nieco wstydliwym problemem.. Niedawno zauważyłam, że z mojej pochwy wydziela się brązowy śluz. Bardzo mnie to zmartwiło, ponieważ 3 tygodnie spóźnia mi się okres i boję się, że mogą być to jakieś objawy ciąży? Przeszukałam forum, ale niestety nie zaspokoiłam swoich obaw, jedyne co się dowiedziałam to tylko tyle, że mogą być to objawy międzymiesiączkowe, czy infekcyjne i sporo dziewczyn ma ten sam problem, ale jakoś mnie to nie uspokoiło, a Wy co o tym myślicie? bardzo proszę o pomoc..

Edytowane przez extremallna
Czas edycji: 2012-11-10 o 16:24
extremallna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:23   #3139
yes
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży?

a uprawiałaś seks z zabezpieczeniem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 16:26   #3140
extremallna
Przyczajenie

nie, dlatego strasznie mnie to martwi..
Stary 2012-11-10, 16:44   #3141
yes
Zakorzenienie

No to w takim przypadku ciąża jest jak najbardziej możliwa. Okres Ci się spóźnia 3 tydzień (więc minęło 14 dni od stosunku) to możesz zrobić test z moczu.

I na przyszłość: zabezpieczaj się. Bo czy warta była ta chwila przyjemności bez zabezpieczenia jeśli teraz żyjesz w strachu przed ciążą? A co jeśli się okaże, że jesteś w ciąży? Bo wydaje mi się że byłby to 'koniec świata'. Nie jesteś gotowa na dziecko- zabezpieczaj się

Edytowane przez yes
Czas edycji: 2012-11-10 o 16:56
yes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:53   #3142
extremallna
Przyczajenie

zabieram się za to już od jakiegoś czasu, ale żyłam z nadzieją, że w końcu dostanę okres, strasznie się obawiam i nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że mogę być w ciąży, ale w tym przypadku jestem bez wyjścia, dlatego jutro lecę po test.. bardzo dziękuję ))

Edytowane przez extremallna
Czas edycji: 2012-11-10 o 17:20
Stary 2012-11-10, 20:51   #3143
marysia1510
Raczkowanie

Question ciąża i miesiączka ?

Witam, mam pytanie. Staram się z partnerem o dzidziusia, miesiączka spóźniała się 10 dni i dziś rano zrobiłam test wyszła ledwo widoczna druga linia postanowiłam jechać do ginekologa, pani doktor powiedziała że to za wcześnie by na 100% stwierdzić czy jestem czy nie ale powiedziała że macica jest powiększona a szyjka macicy jest sina i prawdopodobnie może to być ciąża, no ale gdy wróciłam do domu rozbolał mnie brzuch i patrzę miesiączka.. Nie wiem co mam myśleć bo czytałam że czasem występują krwawienia będąc w ciąży. Jest szansa na to czy raczej to już pewne że nici z maleństwa ?
marysia1510 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 20:55   #3144
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: ciąża i miesiączka ?

Mi się to kojarzy z samoistnym poronieniem. Podobno bardzo często do niego dochodzi, kiedy kobieta nawet nie zdaje sobie sprawy, że doszło do zapłodnienia. Ty się akurat starasz i obserwujesz ciało, robisz testy, ale normalna kobieta raczej by tego tak nie potraktowała.

ALE - to moje zdanie, mówię co tu czytałam. Może jest tak jak piszesz - za wcześnie, żeby coś stwierdzić, a krwawienie niczemu nie szkodzi.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:58   #3145
Eldo_rado
amor vincit omnia

We wczesnej ciąży mogą występować krwawienia, które z reguły są słabsze niż okres. Ale czy naprawdę jesteś w ciąży ? Zrób za jakiś czas ponownie test albo wybierz się do lekarza.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Mi się to kojarzy z samoistnym poronieniem. Podobno bardzo często do niego dochodzi, kiedy kobieta nawet nie zdaje sobie sprawy, że doszło do zapłodnienia. Ty się akurat starasz i obserwujesz ciało, robisz testy, ale normalna kobieta raczej by tego tak nie potraktowała.

ALE - to moje zdanie, mówię co tu czytałam. Może jest tak jak piszesz - za wcześnie, żeby coś stwierdzić, a krwawienie niczemu nie szkodzi.
To możliwe, ale potwierdzi ewentualnie to lekarz za jakiś czas.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:08   #3146
marysia1510
Raczkowanie

dziękuje za odpowiedzi, mimo wszystko mam wielką nadzieję, ale trochę dziwnie bo bardzo bolą mnie jajniki jak zwykle w miesiączce więc raczej nie udało się
Ale tak jak mówisz będę obserwować krwawienie i zrobię na wypadek za tydzień test, może stanie się cud
marysia1510 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:20   #3147
Serenely
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć na przyszłość, jeśli faktycznie wyszła blada druga kreska, a to się okaże zwykłą miesiączką.
Stary 2012-11-10, 21:22   #3148
skrecek
Raczkowanie

Ciąża !!

Hej.
Robiłam badania krwi 30.10.12 wynik wyszedł 1497 mlU/ml. W sobotę 3.11.12 zaczęły się krwawienia i ból w podbrzuszu. Drugie badania zrobiłam 7.11.12 i wynik wyszedł 160,2 mlU/ml. Krwawienia ustąpiły 9.11.12 (dziś). Lekarz mówi, że coś się dzieje nie tak jak powinno ale żebym była dobrej myśli. Biorę tabletki duphaston 2x dziennie . Jestem dobrej myśli, że wszystko sie jeszcze ułoży jak należy.

co o tym sądzicie?
skrecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:27   #3149
haann
Przyczajenie

Ja też na teście miałam jakiś czas temu ledwo widoczną bladą kreskę, ta "kreska" wczoraj skończyła 6 miesięcy. Plamienia w ciąży się zdarzają, jeśli chcesz potwierdzić ciąże to zrób najlepiej test z krwi.
haann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:28   #3150
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża !!

Czy tak ciężko napisać w wątku zbiorczym?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości