|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Przyczajenie
|
Dzięki, za odpowiedź.
Właśnie też zauważyłam, ze jest gęsty i biały. |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Raczkowanie
|
Witajcie, mozliwe ze to co napisze jest smiechu warte ale zaczynam juz tak schizowac ze nie dam rady dłuzej
![]() Okres spoznia mi sie juz 20 dni. Byłam u ginekologa i dostałam tabletki na wywołanie okresu. Nie robiłam testu ciazowego bo uznałam ze nie ma takiej potrzeby (nie uprawiałam seksu od kilku miesiecy odkad zerwałam z poprzednim facetem) aczkolwiek miesiac temu była sytuacja kiedy piesciłam mojego obecnego faceta reka i doszło do wytrysku. Po tym wytarłam rece chusteczka nawilzajaca a potem dotykałam sie w miejscu intymnym. Czy wedlug was jest jakakolwiek szansa na to, ze teraz jestem w ciazy? Tłumacze sobie racjonalnie ze nie ma mozliwosci ciąży, ale przez długi brak okresu zaczynam to sobie juz wkrecac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Przyczajenie
|
własnie dostalam @ wiec obyło się tym razem bez testu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Jutro minie tydzień odkąd wziełam escapelle a krwawienie się nie pojawiło. Wszyscy w necie piszą, że pojawiło im się około 3-5 dni, gin też mi tak powiedział, że na 100% się pojawi. No ale nie pojawiło się i coś się nie zanosi.
Wczoraj w nocy bolał mnie brzuch jak na okres (a do okresu to mi jeszcze daleko). Nie wiem o co chodzi, skutków ubocznych nadal nie ma tylko mam piersi powiększone. W poniedziałek zrobie test to się okaże |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
mam pewien problem od 3 lat mam zalozona wkladke mirena, planujemy kolejnego dzidziusia i 19 listopada mam wizyte zeby ja wyjac. od 2 tygodni zauwazylam u siebie rozpulchniona szyjke macicy. jest bardzo wyczuwalna, rozwarta, dodatkowo bola mnie piersi i mm wzdecia. czy myslicie ze to moze by ciaza?? dodam ze od 2,5 roku nie mam okresu. test ciazowy robie dopiero tydzien przed wizyta w przychodni bo w testy apteczne nie wierze (przy poprzedniej ciazy robilam test ciazowy z wyzszej polki i wyszedl negatywnie drugi rowniez a po 2 godzinach odebralam wyniki z przychodni i okazalo sie ze bylam w ciazy) i co wy na to z gory dziekuje za kazda odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie było u Ciebie właściwie żadnych szans na zapłodnienie, spokojnie ![]() ![]() Cytat:
Tabletki hormonalne ingerują w naturalny cykl kobiety, więc zmieniają też śluz. Zresztą, zmiana typu śluzu jest drugim mechanizmem (obok blokowania owulacji), który zapobiega zapłodnieniu. Raz, że śluz zaczyna mieć odczyn kwaśny, co sprawia, że plemniki nie mogą w nim długo żyć, a dwa, że staje się gęsty i czopuje ujście szyjki macicy, przez co plemniki nie mają jak dotrzeć do macicy. Cytat:
Wynik będzie niemalże na pewno negatywny. Wtedy idź do ginekologa i poproś o badania hormonalne. Raz, że okres Ci się bardzo spóźnia, a dwa, że (jak rozumiem) luteina nie doprowadziła do wywołania miesiączki. Lepiej sprawdzić, czy w organizmie wszystko w porządku. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Przyczajenie
|
Tabletki antykoncepcyjne.
Chciałabym zapytać się jaka jest możliwość zajścia w ciążę jeżeli 6 dnia od zaczęcia brania tabletek zapomniałam wziąć jednej, przypomniałam sobie o tym w 7 dniu i tak jak było napisane przyjęłam od razu dwie, następnego dnia wzięłam kolejną już normalnie czyli 8 dnia i kochałam się po niej z mężczyzną. Pozdrawiam. I czekam na odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne.
Cytat:
![]() Zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni.
![]() |
#3131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez agattee Czas edycji: 2012-11-11 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Przyczajenie
|
A czy test 25 dni od stosunku jest już w pełni wiarygodny? Zrobiłam dwa..oba negatywne. Ale okresu jak nie było tak nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze kupuję dwa albo trzy innych firm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Przyczajenie
|
No właśnie od spodziewanej miesiączki robiłam jakieś 2 tygodnie. I oczywiście dwóch różnych firm. Jeden nie pamiętam nazwy..Ten ostatni Amil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży?
Witam, mam 17 lat i piszę z nieco wstydliwym problemem.. Niedawno zauważyłam, że z mojej pochwy wydziela się brązowy śluz. Bardzo mnie to zmartwiło, ponieważ 3 tygodnie spóźnia mi się okres i boję się, że mogą być to jakieś objawy ciąży? Przeszukałam forum, ale niestety nie zaspokoiłam swoich obaw, jedyne co się dowiedziałam to tylko tyle, że mogą być to objawy międzymiesiączkowe, czy infekcyjne i sporo dziewczyn ma ten sam problem, ale jakoś mnie to nie uspokoiło, a Wy co o tym myślicie? bardzo proszę o pomoc..
Edytowane przez extremallna Czas edycji: 2012-11-10 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
a uprawiałaś seks z zabezpieczeniem?
#3140 |
Przyczajenie
|
nie, dlatego strasznie mnie to martwi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
No to w takim przypadku ciąża jest jak najbardziej możliwa. Okres Ci się spóźnia 3 tydzień (więc minęło 14 dni od stosunku) to możesz zrobić test z moczu.
I na przyszłość: zabezpieczaj się. Bo czy warta była ta chwila przyjemności bez zabezpieczenia jeśli teraz żyjesz w strachu przed ciążą? A co jeśli się okaże, że jesteś w ciąży? Bo wydaje mi się że byłby to 'koniec świata'. Nie jesteś gotowa na dziecko- zabezpieczaj się ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2012-11-10 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Przyczajenie
|
zabieram się za to już od jakiegoś czasu, ale żyłam z nadzieją, że w końcu dostanę okres, strasznie się obawiam i nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że mogę być w ciąży, ale w tym przypadku jestem bez wyjścia, dlatego jutro lecę po test.. bardzo dziękuję
![]() Edytowane przez extremallna Czas edycji: 2012-11-10 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, mam pytanie. Staram się z partnerem o dzidziusia, miesiączka spóźniała się 10 dni i dziś rano zrobiłam test wyszła ledwo widoczna druga linia postanowiłam jechać do ginekologa, pani doktor powiedziała że to za wcześnie by na 100% stwierdzić czy jestem czy nie ale powiedziała że macica jest powiększona a szyjka macicy jest sina i prawdopodobnie może to być ciąża, no ale gdy wróciłam do domu rozbolał mnie brzuch i patrzę miesiączka.. Nie wiem co mam myśleć bo czytałam że czasem występują krwawienia będąc w ciąży. Jest szansa na to czy raczej to już pewne że nici z maleństw
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża i miesiączka ?
Mi się to kojarzy z samoistnym poronieniem. Podobno bardzo często do niego dochodzi, kiedy kobieta nawet nie zdaje sobie sprawy, że doszło do zapłodnienia. Ty się akurat starasz i obserwujesz ciało, robisz testy, ale normalna kobieta raczej by tego tak nie potraktowała.
ALE - to moje zdanie, mówię co tu czytałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
amor vincit omnia
|
We wczesnej ciąży mogą występować krwawienia, które z reguły są słabsze niż okres. Ale czy naprawdę jesteś w ciąży ? Zrób za jakiś czas ponownie test albo wybierz się do lekarza.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedzi, mimo wszystko mam wielką nadzieję, ale trochę dziwnie bo bardzo bolą mnie jajniki jak zwykle w miesiączce więc raczej nie udało się
![]() Ale tak jak mówisz będę obserwować krwawienie i zrobię na wypadek za tydzień test, może stanie się cud ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć na przyszłość, jeśli faktycznie wyszła blada druga kreska, a to się okaże zwykłą miesiączką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
Ciąża !!
Hej.
Robiłam badania krwi 30.10.12 wynik wyszedł 1497 mlU/ml. W sobotę 3.11.12 zaczęły się krwawienia i ból w podbrzuszu. Drugie badania zrobiłam 7.11.12 i wynik wyszedł 160,2 mlU/ml. Krwawienia ustąpiły 9.11.12 (dziś). Lekarz mówi, że coś się dzieje nie tak jak powinno ale żebym była dobrej myśli. Biorę tabletki duphaston 2x dziennie . Jestem dobrej myśli, że wszystko sie jeszcze ułoży jak należy. co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Przyczajenie
|
Ja też na teście miałam jakiś czas temu ledwo widoczną bladą kreskę, ta "kreska" wczoraj skończyła 6 miesięcy. Plamienia w ciąży się zdarzają, jeśli chcesz potwierdzić ciąże to zrób najlepiej test z krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża !!
Czy tak ciężko napisać w wątku zbiorczym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.