Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 19:40   #3121
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Dziewczyny odebrałam wyniki dzisiejszej bety i jest 5331
Odbyliśmy też dziś Naszą pierwszą wspólna wizytę ginekologiczną Nasz kropek ma 7 mm i lekarz założył mi dziś kartę ciąży Kolejna wizyta 25.06 dostałam skierowanie na badania: glukoza, kiła, grupa krwi, morfologia, mocz. I jestem bardzo zdziwiona i zadowolona bo byłam na prywatnej wizycie, ale lekarz dał mi badania na NFZ, dodatkowo zrobię sobie badanie na tokso, żeby wiedzieć co i jak TŻ był w szoku przy badaniu "dziwne uczucie, że ktoś obcy przy mnie zaglądał Ci do Bożenki"

W załączeniu zdjęcia bucików, które zakupiliśmy dla 4 miesięcznej księżniczki Amelki i mój prezent od męża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5343.jpg (143,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5344.jpg (57,5 KB, 34 załadowań)
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:57   #3122
Malgos_12
Zakorzenienie

Gegee - a co się działo, że miałaś przetaczaną krew?
Justii - pisałam ci już na innym forum że super prezenty
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:01   #3123
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Odbyliśmy też dziś Naszą pierwszą wspólna wizytę ginekologiczną Nasz kropek ma 7 mm i lekarz założył mi dziś kartę ciąży Kolejna wizyta 25.06 dostałam skierowanie na badania: glukoza, kiła, grupa krwi, morfologia, mocz. I jestem bardzo zdziwiona i zadowolona bo byłam na prywatnej wizycie, ale lekarz dał mi badania na NFZ, dodatkowo zrobię sobie badanie na tokso, żeby wiedzieć co i jak TŻ był w szoku przy badaniu "dziwne uczucie, że ktoś obcy przy mnie zaglądał Ci do Bożenki"

W załączeniu zdjęcia bucików, które zakupiliśmy dla 4 miesięcznej księżniczki Amelki i mój prezent od męża
gratulacje wyników!

Byłam dziś u gina bo to już 5 cykl starań, zbadala mnie. Zrobila usg i kazała przyjść za tydzień, czyli monitoring.. To będzie 12 dc wtedy. No i tż ma zrobić badanie nasienia.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:04   #3124
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, rozłożyło mnie kompletnie.. i to w 1 dzień, katar, gardło - masakra... Czy orientujecie się co mogę zażyć? Nie chcę iść do lekarza i brać zwolnienia, do środy jakoś wytrzymam. Tylko że gdyby jakimś dziwnym cudem ta ciąża jednak była to nie wiem co można łykać a czego nie ?

W tym cyklu przegapiłam monitoring :/ Przestałam robić testy owulacyjne, bo mam wątpliwość co do ich wiarygodności. W tym cyklu czułam tą owulację, jajniki bolały i w dniu potencjalnej owulacji miałam jakieś mikroskopijne plamienie - a test owy negatywny...

Tak zwlekałam z tym USG że w końcu przegapiłam. W przyszłym miesiącu muszę się umówić wcześniej...
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:13   #3125
sylwusia0411
Raczkowanie

Pradip to trzymam mocniutenko kciuki żebyś sobie zrobila piekny prezent na urodziny mój Tż ma w sierpniu urodziny i tez bym mu chciala dac prezent w postaci malych budzików , może sie uda zrobic wcześniejszy prezent dla mego meza ahhhh....... marzenie znajac moje szczeście.

Krew oddana dostalam ksiazeczke krwiodastwa bo chcialam miec mam juz 900 ml oddanej krwi plus 100ml co oni sprawdzaja czy jest ok mam nadzieje ze bede miala duuuzo oddanej krwi i ze komus pomoge
do gina sie dzis zapisalam mam wizyte w piatek 31 i potem odrazu do pracyniech mi przepisze cos na te nie pekajace pecherzyki jakis lek i mam nadzieje ze cos pomoga i zajde szybko w ciaze bo my juz chcemy dzidzie albo na 2 rocznice ślubu zrobimy sobie prezent bo mamy we wrzesniu kawal czasu ale chcetnie bym jeszcze raz powtorzyla wesele i przygotowania do niego
magduś2bedzie dobrze ja zaczelam 6 ms teraz w piatek do lekarza i maz wrocil to go na badania wyśle

Szczerze dziewczyny to ja juz powoli trace nadzieje ze zobacze II kreski tyle czasu sie staramy i nic Tz sie stara zebym nie myslala o ciazy ze nie udaje nam sie,ale ja mam takie dziwne uczucie ze jeszcze bardzo dluga droga mnie czeka ehh.... taki dół mnie złapał i dotego ta pogoda pada zimno i nic sie nie chce a jutro mnie w pracy czeka zmiana z kierownicza na rozmowie wydawala sie fajna a w środe kontrola i 13 h w pracy
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:16   #3126
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
gratulacje wyników!

Byłam dziś u gina bo to już 5 cykl starań, zbadala mnie. Zrobila usg i kazała przyjść za tydzień, czyli monitoring.. To będzie 12 dc wtedy. No i tż ma zrobić badanie nasienia.
Fajne że będziesz miała monitoring. Ważne ze działącie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Pradip to trzymam mocniutenko kciuki żebyś sobie zrobila piekny prezent na urodziny mój Tż ma w sierpniu urodziny i tez bym mu chciala dac prezent w postaci malych budzików , może sie uda zrobic wcześniejszy prezent dla mego meza ahhhh....... marzenie znajac moje szczeście.

Krew oddana dostalam ksiazeczke krwiodastwa bo chcialam miec mam juz 900 ml oddanej krwi plus 100ml co oni sprawdzaja czy jest ok mam nadzieje ze bede miala duuuzo oddanej krwi i ze komus pomoge
do gina sie dzis zapisalam mam wizyte w piatek 31 i potem odrazu do pracyniech mi przepisze cos na te nie pekajace pecherzyki jakis lek i mam nadzieje ze cos pomoga i zajde szybko w ciaze bo my juz chcemy dzidzie albo na 2 rocznice ślubu zrobimy sobie prezent bo mamy we wrzesniu kawal czasu ale chcetnie bym jeszcze raz powtorzyla wesele i przygotowania do niego
magduś2bedzie dobrze ja zaczelam 6 ms teraz w piatek do lekarza i maz wrocil to go na badania wyśle

Szczerze dziewczyny to ja juz powoli trace nadzieje ze zobacze II kreski tyle czasu sie staramy i nic Tz sie stara zebym nie myslala o ciazy ze nie udaje nam sie,ale ja mam takie dziwne uczucie ze jeszcze bardzo dluga droga mnie czeka ehh.... taki dół mnie złapał i dotego ta pogoda pada zimno i nic sie nie chce a jutro mnie w pracy czeka zmiana z kierownicza na rozmowie wydawala sie fajna a w środe kontrola i 13 h w pracy
No i mi smutno byłam teraz u gina i wszystkie babeczki pięknymi brzuszkami i dumnymi tatusiami u boku... Mam skierowania na badania na początku i na koniec cyklu i nie wiem czy mogę zrobić teraz te na koniec czy mają być w jednym cyklu jak myślicie?
Byłoby cudownie dostać taki prezent na urodziny...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:41   #3127
shamanka7
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!

Cytat:

Piękna beta, gratuluję A który to już tydzień?

Ja swoje wyniki odebrałam wczoraj i też byłam u gina. Beta ładnie przyrosła- 123,1 (a w piątek 12,4). Dzidziusia jeszcze nie widać, ale gin powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie

Pradip, wiem co czujesz, też nie lubiłam tych poczekalni u gina
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:55   #3128
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
Ja swoje wyniki odebrałam wczoraj i też byłam u gina. Beta ładnie przyrosła- 123,1 (a w piątek 12,4). Dzidziusia jeszcze nie widać, ale gin powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie

Pradip, wiem co czujesz, też nie lubiłam tych poczekalni u gina
Brawa za betę i dobre wiadomości
No smutno mi było i mężowi też...
Podpowiecie mi czy badania powinnam w tym samym cyklu robić?
Stary 2013-05-28, 11:34   #3129
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Brawa za betę i dobre wiadomości
No smutno mi było i mężowi też...
Podpowiecie mi czy badania powinnam w tym samym cyklu robić?
Kochana, lepiej zrobić w tym samym cyklu cykle mogą być różne, np jakiś moze wypaść bezowulacyjny czy coś i wtedy wyniki nie są miarodajne.

Rozumiem doskonale co czujesz, ja też wszędzie widzę ciężarne albo z malutkimi dzidziusiami i też mi smutno...chcialabym strasznie chodzic juz z brzuszkiem... Ale na nas też przyjdzie czas

Nic mi się dzisiaj nie chce...pogoda nie nastraja pozytywnie, wiec się jeszcze nawet nie wygrzebalam z pościeli

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Justii - za betę. A prezenty sliczne

Shamanka - GRATULACJE super, ze wynik taki ładny
Stary 2013-05-28, 11:37   #3130
Juliette25
Zakorzenienie

Witajcie,
zdecydowałam się odstawić tabletki po bardzo długim czasie stosowania (łącznie około 7 lat w tym kilka miesięcy przerwy). Ostatnią tabletkę wzięłam w niedzielę ( 19.05.2013 ). Jestem już po okresie 'z odstawienia'. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, do końca w niedzielę - tydzień po ostatniej tabletce. Chcemy z mężem zacząć starania. Naszły mnie jednak wątpliwości, czy czasem nie powinniśmy odczekać kilka miesięcy, żeby hormony powróciły do normalności. Czy któraś z Pań starała się już od pierwszego cyklu?
Boję się, żeby nie było potem jakiś komplikacji a z drugiej strony jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym już zajść w ciążę.
W momencie odstawienia tabletek zaczęłam również zażywać kwas foliowy. Do ginekologa idę 18.06 (dopiero) ponieważ chcę zrobić podstawowe badania.
Co sądzicie?
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:37   #3131
Gegee
Rozeznanie

Ag9 - a moze jak tak w tym cyklu wszystko przegapilas, to coś się wykluje?

Magdus - kciuki za monitoring
Stary 2013-05-28, 11:41   #3132
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

Dzięki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:43   #3133
Gegee
Rozeznanie

Sylwusia - nie smutaj się...
za oddawanie krwi. Podziwiam Ciebie i Pradip, bardzo to szlachetne. Ja też kiedyś chciałam, ale nie nadaje się do tego chyba mdleje przy jednej strzykawce na badania

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
zdecydowałam się odstawić tabletki po bardzo długim czasie stosowania (łącznie około 7 lat w tym kilka miesięcy przerwy). Ostatnią tabletkę wzięłam w niedzielę ( 19.05.2013 ). Jestem już po okresie 'z odstawienia'. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, do końca w niedzielę - tydzień po ostatniej tabletce. Chcemy z mężem zacząć starania. Naszły mnie jednak wątpliwości, czy czasem nie powinniśmy odczekać kilka miesięcy, żeby hormony powróciły do normalności. Czy któraś z Pań starała się już od pierwszego cyklu?
Boję się, żeby nie było potem jakiś komplikacji a z drugiej strony jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym już zajść w ciążę.
W momencie odstawienia tabletek zaczęłam również zażywać kwas foliowy. Do ginekologa idę 18.06 (dopiero) ponieważ chcę zrobić podstawowe badania.
Co sądzicie?
Witaj ja tabletek nie brałam, wiec nie pomogę Ci, ale moze inne dziewczyny coś na ten temat wiedza więcej.

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:46
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:22   #3134
Juliette25
Zakorzenienie

Więc czekam cierpliwie na odpowiedź przeglądając sobie po kolei posty... przyznam, że ich ilość powala

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Chyba się jednak przeniosę do innego, nowego tematu
Zobaczymy, czy tam ktoś odpowie, ale jestem z Wami i czytam Was na bieżąco.
Stary 2013-05-28, 13:22   #3135
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Heh, dobrze by było. Tylko że w tym miesiącu mieliśmy małe spięcia z TŻ, przytulanki były w dniu owulacji (chyba) więc trochę za późno.
Do tego dopadło mnie teraz przeziębienie, byłam u lekarza no i powiedziała że infekcja nie wpływa dobrze na to co mogłoby się tam gdzieś zadziać w macicy...

A tak w ogóle - od tego miesiąca mierzę temp. - czy któraś z Was potrafiłaby zintepretować je i powiedzieć który dzień wskakuje na owulację?

5dc - 36,44
6dc - 36,35
7dc - 36,48
8dc - 36,36
9dc - 36,48
10 dc - 36,37
11dc - 36,32
12dc - 36,30
13 dc - 36,32
14 dc - 36,38
15 dc - 36,47
16 dc - 36,58
17 dc - 36,76
18 dc - 36,59

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-05-28 o 13:27
Stary 2013-05-28, 13:32   #3136
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozłożyło mnie kompletnie.. i to w 1 dzień, katar, gardło - masakra... Czy orientujecie się co mogę zażyć? Nie chcę iść do lekarza i brać zwolnienia, do środy jakoś wytrzymam. Tylko że gdyby jakimś dziwnym cudem ta ciąża jednak była to nie wiem co można łykać a czego nie ?
ja też rozchorowałam się, będąc już w ciąży, ale nie wiedząc o niej. Ostatnio staram się nie barć żadnych tabletek więc postawiłam na naturalne sposoby -czosnek, amol, raz czy dwa wzięłam przeciwbólową, ale jeśli musisz łykać to najlepiej troszkę paracetamolu. Tutaj leczą się gorącą herbatą z whiskey, miodem i cytryną bo świetnie wygrzewa.

Cytat:
Witajcie,
Co sądzicie?
dłuższą przerwę zalecają, bo większa możliwość ciąży mnogiej i przez te hormony, żeby "doszły do siebie" ale ja też nie jestem specjalistą, zresztą nigdy nie brałam tabletek. A byłaś ostatnio u gina żeby sprawdzić czy wszystko OK - wtedy zawsze możesz podpytać co na ten temat sądzi, a wizytę dobrze zaliczyć przed staraniami.
Co mi się rzuciło w oczy to troszkę krótko bierzesz kwas foliowy, dobrze by było przynajmniej 3 miesiące

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Ag9 - ja obstawiam na 13-14 dc, a najlepiej zaloguj się na ovufriend i tam wrzuć temperatury to powinno ci wyznaczyć, a jak jeszcze obserwowałaś śluz to w ogóle super bo wynik bardziej wiarygodny. Pierwszy miesiąc za darmo więc skorzystaj

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-05-28 o 13:33
Stary 2013-05-28, 14:35   #3137
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Heh, dobrze by było. Tylko że w tym miesiącu mieliśmy małe spięcia z TŻ, przytulanki były w dniu owulacji (chyba) więc trochę za późno.
Do tego dopadło mnie teraz przeziębienie, byłam u lekarza no i powiedziała że infekcja nie wpływa dobrze na to co mogłoby się tam gdzieś zadziać w macicy...

A tak w ogóle - od tego miesiąca mierzę temp. - czy któraś z Was potrafiłaby zintepretować je i powiedzieć który dzień wskakuje na owulację?

5dc - 36,44
6dc - 36,35
7dc - 36,48
8dc - 36,36
9dc - 36,48
10 dc - 36,37
11dc - 36,32
12dc - 36,30
13 dc - 36,32
14 dc - 36,38
15 dc - 36,47
16 dc - 36,58
17 dc - 36,76
18 dc - 36,59
W sama owulację wcale nie za późno, też jeszcze można, wiec nie nastawiaj się od razu negatywnie. Ponoc wtedy wieksza szansa na chłopaka

Co do temp - też bym obstawiala coś koło 14dc. Ale Malgos dobrze radzi, załóż sobie konto na ovufriend, jest bardzo przejrzyste i fajnie prowadzi się na nim wykres. Owulację sam Ci wyznaczy i będzie jasna sprawa

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:39
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:26   #3138
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, lepiej zrobić w tym samym cyklu cykle mogą być różne, np jakiś moze wypaść bezowulacyjny czy coś i wtedy wyniki nie są miarodajne.

Rozumiem doskonale co czujesz, ja też wszędzie widzę ciężarne albo z malutkimi dzidziusiami i też mi smutno...chcialabym strasznie chodzic juz z brzuszkiem... Ale na nas też przyjdzie czas

Nic mi się dzisiaj nie chce...pogoda nie nastraja pozytywnie, wiec się jeszcze nawet nie wygrzebalam z pościeli
No to żeś się dziś wyleniuchowała :P
Zorbie w tym samym bo źle spojrzałam i mam badać miedzy 20 a 25 a dziś mam 27 wiec już po ptakach.
Dopiero co pisałam na innym wątku ze łatwiej by mi było gdybym wiedziała kiedy ten mój czas nadejdzie bo bym mogła widzieć jak się zmniejsza...
Cytat:
Witajcie,
Co sądzicie?
Różne są opinie lekarzy jedni radz odczekać żeby organizm ochłona po hormonach a inni twierdzą zęby starać się od razu bo wtedy najłatwiej zajść. Pogadaj ze swoim lekarzem i nie uciekaj od nas
Cytat:
Sylwusia - nie smutaj się...
za oddawanie krwi. Podziwiam Ciebie i Pradip, bardzo to szlachetne. Ja też kiedyś chciałam, ale nie nadaje się do tego chyba mdleje przy jednej strzykawce na badania
Ja oddawałam dla konkretnej osoby wiec to chyba inaczej ale i tak wierzę ze dałabyś radę
Cytat:

5dc - 36,44
6dc - 36,35
7dc - 36,48
8dc - 36,36
9dc - 36,48
10 dc - 36,37
11dc - 36,32
12dc - 36,30
13 dc - 36,32
14 dc - 36,38
15 dc - 36,47
16 dc - 36,58
17 dc - 36,76
18 dc - 36,59
Zgadzam się z dziewczynami że w owulacje wcale nie jest za późno a co do wykresu to może wysłać Ci zaproszenie na ovu
Stary 2013-05-28, 15:36   #3139
Gegee
Rozeznanie

Pradip, Ty cwaniaro ja głupia zapomniałam jakie korzyści są z zaproszenia na ovu i mnie uprzedzilas

Ja kiedyś byłam u astrologa, który powiedział mi kiedy będę miala pierwsze dziecko staram się o tym nie myśleć i w to nie wierzyć, bo myślę ze moge mieć przecież wcześniej, ale jakby co to licze, ze do tego czasu musze juz zajść

Malgos - umknęło mi Twoje pytanie o przetaczanie krwi. Powiem szczerze, ze nie wiem musze mamy dopytać, to było zaraz po narodzeniu. Krew dostałam od taty.
Stary 2013-05-28, 16:22   #3140
Juliette25
Zakorzenienie

Nie uciekam, nie. Zaglądam cały czas
Umówiłam się na wizytę, żeby sprawdzić czy jestem zdrowa i wszystko jest okej, ale dopiero na 18.06 - trochę późno i chyba wybiorę się prywatnie, może jutro?

Jestem coraz bliżej przekonania, żeby starać się jednak w pierwszym cyklu
Stary 2013-05-28, 16:51   #3141
sylwusia0411
Raczkowanie

Pradip .Zobaczysz może zrobisz sobie prezent na ur i tez za niedługo będziesz siedziała dumnie z brzuszkiem w poczekalni do gin u boku męża Życze Ci tego bardzo serdecznie.
A ja podnieta dziś kontrol mieliśmy w pracy rejonowy i kierowniczke z góry i latanie na wysokości lamperi a jutro 13 h, a dziś wykładałam towar i same śpioszki i body aż mi się smutno zrobiło
pogoda do d..... pada jakas masakra
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 17:22   #3142
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip, Ty cwaniaro ja głupia zapomniałam jakie korzyści są z zaproszenia na ovu i mnie uprzedzilas
moje pytanie jednak pozostało bez odpowiedzi ale chciałam dobrze
Mi kilka lat temu wróżka powiedziała że będę mieć pierwszego syna a ja nie zapytałam kiedy no ale przepowiedziałą mi jeszcze 2 rzeczy i do tej pory jedna całkiem się nie spełniła a o drugiej też nic mi nie wiadomo.
Cytat:
Nie uciekam, nie. Zaglądam cały czas
Umówiłam się na wizytę, żeby sprawdzić czy jestem zdrowa i wszystko jest okej, ale dopiero na 18.06 - trochę późno i chyba wybiorę się prywatnie, może jutro?

Jestem coraz bliżej przekonania, żeby starać się jednak w pierwszym cyklu
Fajnie że zostajesz z nami
Ja na Twoim miejscu pewnie bym nie czekała, najwięcej par zachodzi właśnie w pierwszych 3 cyklach. A 18.06 pomyślę o Tobie Co do prywatnej wizyty to chyba lepiej za tą kasę zrobić sobie samej badania bo myślę ze skierowania od lekarza jeszcze możesz nie dostać
Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Pradip .Zobaczysz może zrobisz sobie prezent na ur i tez za niedługo będziesz siedziała dumnie z brzuszkiem w poczekalni do gin u boku męża Życze Ci tego bardzo serdecznie.
A ja podnieta dziś kontrol mieliśmy w pracy rejonowy i kierowniczke z góry i latanie na wysokości lamperi a jutro 13 h, a dziś wykładałam towar i same śpioszki i body aż mi się smutno zrobiło
pogoda do d..... pada jakas masakra
Współczuje dnia w pracy i przesyłam siłę na jutro.
Dziękuje za miłe słowa byłby to piękny prezent Myślałam ze akurat będę wtedy przed owulacją a po tym cyklu to już nie wiem kiedy mogę się jej spodziewać
Stary 2013-05-28, 18:31   #3143
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie że zostajesz z nami
Ja na Twoim miejscu pewnie bym nie czekała, najwięcej par zachodzi właśnie w pierwszych 3 cyklach. A 18.06 pomyślę o Tobie Co do prywatnej wizyty to chyba lepiej za tą kasę zrobić sobie samej badania bo myślę ze skierowania od lekarza jeszcze możesz nie dostać
Nie mam zamiaru odchodzić. Założyłam swój temat też, ale tutaj także się będę udzielać. Miło tu u Was...
Dzisiaj od rana bardzo boli mnie brzuch, jakbym miała dostać okres - i masz tu babo... to efekt odstawienia....
18.06 mam wizytę u ginekologa umówioną, zależy mi na tym, aby się przebadać. Kiedyś moja Pani ginekolog wspomniała coś o milimetrowej nadżerce, ale stwierdziła, że sama może zaniknąć - nie wiem ile w tym prawdy. Mam nadzieję tylko, że bardziej się nie rozwinęła bo wtedy, to będę musiała najpierw się wyleczyć by pomyśleć o dzidziusiu W sumie to właśnie zastanawiam się nad prywatną wizytą - szybciej będę wiedzieć jak wygląda mój stan zdrowia Nie wytrzymam aż tyle czasu Wtedy, gdy na dniach dowiedziałabym się o tym, ze jednak coś jest nie tak, zaoszczędziłabym kilkanaście dni i mogła zacząć kurację wcześniej.
Jest mi smutno. Jakoś dziś tak ta pogoda na mnie ma negatywny wpływ.
Stary 2013-05-28, 18:54   #3144
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kiedyś byłam u astrologa, który powiedział mi kiedy będę miala pierwsze dziecko staram się o tym nie myśleć i w to nie wierzyć, bo myślę ze moge mieć przecież wcześniej, ale jakby co to licze, ze do tego czasu musze juz zajść

Malgos - umknęło mi Twoje pytanie o przetaczanie krwi. Powiem szczerze, ze nie wiem musze mamy dopytać, to było zaraz po narodzeniu. Krew dostałam od taty.
zapytałam z ciekawości, bo to nie codziennie się zdarza

Pradip - najlepiej przytulajcie się codziennie i wtedy nie będziesz miała problemu, że nie trafisz na ovu, a zobaczysz jaki mąż będzie zadowolony

co do wróżek i innych takich ludzi - ja w to zupełnie nie wierzę. Nie jestem ani zabobonna ani przesądna, a jak ktoś mi powie, żeby tak nie robić to robię właśnie na przekór, żeby udowodnić, że to nie działa
Stary 2013-05-28, 19:02   #3145
Malgos_12
Zakorzenienie

a tu buciki, które znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-28 17.33.44.jpg (158,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-28 17.35.41.jpg (139,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-05-28, 19:40   #3146
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
zapytałam z ciekawości, bo to nie codziennie się zdarza

Pradip - najlepiej przytulajcie się codziennie i wtedy nie będziesz miała problemu, że nie trafisz na ovu, a zobaczysz jaki mąż będzie zadowolony

co do wróżek i innych takich ludzi - ja w to zupełnie nie wierzę. Nie jestem ani zabobonna ani przesądna, a jak ktoś mi powie, żeby tak nie robić to robię właśnie na przekór, żeby udowodnić, że to nie działa
Ja niby też nie przykładam do tego większej wagi, ale z każdym kolejnym nieudanym cyklem zaczynam się zastanawiać czy czegoś w tym jednak nie ma

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
a tu buciki, które znalazłam
Ale ladniutkie i jak ładnie się komponują z misiem w tle
Stary 2013-05-28, 19:45   #3147
Malgos_12
Zakorzenienie

hahah i z mamusią z wielką butelką Bushmillsa w tle na zdjęciu
Stary 2013-05-28, 19:55   #3148
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
hahah i z mamusią z wielką butelką Bushmillsa w tle na zdjęciu
Oj tam...jak bys nie powiedziała to bym tej butli nawet nie zauważyła
Stary 2013-05-28, 20:18   #3149
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się z dziewczynami że w owulacje wcale nie jest za późno a co do wykresu to może wysłać Ci zaproszenie na ovu
To poproszę o to zaproszenie
Tylko że ja kiedyś dawno się już rejestrowałam na ovu i nie wiem czy drugi raz z jednego komputera uda się to zrobić?

To niedobrze jeśli owu była 14 dc bo przytulanki były dopiero 15 dc
Stary 2013-05-28, 20:29   #3150
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
To poproszę o to zaproszenie
Tylko że ja kiedyś dawno się już rejestrowałam na ovu i nie wiem czy drugi raz z jednego komputera uda się to zrobić?

To niedobrze jeśli owu była 14 dc bo przytulanki były dopiero 15 dc
Z tym skokiem temp to też nie takie oczywiste. Owu moze być w dzień skoku ale też i po albo przed. To nie apteka wiec spokojnie, jeszcze wszystko moze się okazać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości