|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dziewczyny odebrałam wyniki dzisiejszej bety i jest 5331
Odbyliśmy też dziś Naszą pierwszą wspólna wizytę ginekologiczną Nasz kropek ma 7 mm Kolejna wizyta 25.06 dostałam skierowanie na badania: glukoza, kiła, grupa krwi, morfologia, mocz. I jestem bardzo zdziwiona i zadowolona bo byłam na prywatnej wizycie, ale lekarz dał mi badania na NFZ, dodatkowo zrobię sobie badanie na tokso, żeby wiedzieć co i jak TŻ był w szoku przy badaniu "dziwne uczucie, że ktoś obcy przy mnie zaglądał Ci do Bożenki" W załączeniu zdjęcia bucików, które zakupiliśmy dla 4 miesięcznej księżniczki Amelki i mój prezent od męża |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee - a co się działo, że miałaś przetaczaną krew?
Justii - pisałam ci już na innym forum że super prezenty
|
|
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dziś u gina bo to już 5 cykl starań, zbadala mnie. Zrobila usg i kazała przyjść za tydzień, czyli monitoring.. To będzie 12 dc wtedy. No i tż ma zrobić badanie nasienia.
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rozłożyło mnie kompletnie.. i to w 1 dzień, katar, gardło - masakra... Czy orientujecie się co mogę zażyć? Nie chcę iść do lekarza i brać zwolnienia, do środy jakoś wytrzymam. Tylko że gdyby jakimś dziwnym cudem ta ciąża jednak była to nie wiem co można łykać a czego nie
?W tym cyklu przegapiłam monitoring :/ Przestałam robić testy owulacyjne, bo mam wątpliwość co do ich wiarygodności. W tym cyklu czułam tą owulację, jajniki bolały i w dniu potencjalnej owulacji miałam jakieś mikroskopijne plamienie - a test owy negatywny... Tak zwlekałam z tym USG że w końcu przegapiłam. W przyszłym miesiącu muszę się umówić wcześniej... |
|
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
Pradip to trzymam mocniutenko kciuki żebyś sobie zrobila piekny prezent na urodziny mój Tż ma w sierpniu urodziny i tez bym mu chciala dac prezent w postaci malych budzików , może sie uda zrobic wcześniejszy prezent dla mego meza ahhhh....... marzenie znajac moje szczeście.
Krew oddana dostalam ksiazeczke krwiodastwa bo chcialam miec mam juz 900 ml oddanej krwi plus 100ml co oni sprawdzaja czy jest ok mam nadzieje ze bede miala duuuzo oddanej krwi i ze komus pomoge do gina sie dzis zapisalam mam wizyte w piatek 31 i potem odrazu do pracyniech mi przepisze cos na te nie pekajace pecherzyki jakis lek i mam nadzieje ze cos pomoga i zajde szybko w ciaze bo my juz chcemy dzidzie albo na 2 rocznice ślubu zrobimy sobie prezent bo mamy we wrzesniu kawal czasu ale chcetnie bym jeszcze raz powtorzyla wesele i przygotowania do niego magduś2bedzie dobrze ja zaczelam 6 ms teraz w piatek do lekarza i maz wrocil to go na badania wyśle Szczerze dziewczyny to ja juz powoli trace nadzieje ze zobacze II kreski tyle czasu sie staramy i nic Tz sie stara zebym nie myslala o ciazy ze nie udaje nam sie,ale ja mam takie dziwne uczucie ze jeszcze bardzo dluga droga mnie czeka ehh.... taki dół mnie złapał i dotego ta pogoda pada zimno i nic sie nie chce a jutro mnie w pracy czeka zmiana z kierownicza na rozmowie wydawala sie fajna a w środe kontrola i 13 h w pracy
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam teraz u gina i wszystkie babeczki pięknymi brzuszkami i dumnymi tatusiami u boku... Mam skierowania na badania na początku i na koniec cyklu i nie wiem czy mogę zrobić teraz te na koniec czy mają być w jednym cyklu jak myślicie?Byłoby cudownie dostać taki prezent na urodziny... |
|||
|
|
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Cytat:
A który to już tydzień?Ja swoje wyniki odebrałam wczoraj i też byłam u gina. Beta ładnie przyrosła- 123,1 (a w piątek 12,4). Dzidziusia jeszcze nie widać, ale gin powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie ![]() Pradip, wiem co czujesz, też nie lubiłam tych poczekalni u gina |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No smutno mi było i mężowi też... Podpowiecie mi czy badania powinnam w tym samym cyklu robić? |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cykle mogą być różne, np jakiś moze wypaść bezowulacyjny czy coś i wtedy wyniki nie są miarodajne.Rozumiem doskonale co czujesz, ja też wszędzie widzę ciężarne albo z malutkimi dzidziusiami i też mi smutno...chcialabym strasznie chodzic juz z brzuszkiem... Ale na nas też przyjdzie czas Nic mi się dzisiaj nie chce...pogoda nie nastraja pozytywnie, wiec się jeszcze nawet nie wygrzebalam z pościeli ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Justii - za betę. A prezenty sliczne Shamanka - GRATULACJE
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
zdecydowałam się odstawić tabletki po bardzo długim czasie stosowania (łącznie około 7 lat w tym kilka miesięcy przerwy). Ostatnią tabletkę wzięłam w niedzielę ( 19.05.2013 ). Jestem już po okresie 'z odstawienia'. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, do końca w niedzielę - tydzień po ostatniej tabletce. Chcemy z mężem zacząć starania. Naszły mnie jednak wątpliwości, czy czasem nie powinniśmy odczekać kilka miesięcy, żeby hormony powróciły do normalności. Czy któraś z Pań starała się już od pierwszego cyklu? Boję się, żeby nie było potem jakiś komplikacji a z drugiej strony jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym już zajść w ciążę. W momencie odstawienia tabletek zaczęłam również zażywać kwas foliowy. Do ginekologa idę 18.06 (dopiero) ponieważ chcę zrobić podstawowe badania. Co sądzicie?
|
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Ag9 - a moze jak tak w tym cyklu wszystko przegapilas, to coś się wykluje?
Magdus - kciuki za monitoring
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
Sylwusia -
za oddawanie krwi. Podziwiam Ciebie i Pradip, bardzo to szlachetne. Ja też kiedyś chciałam, ale nie nadaje się do tego chyba mdleje przy jednej strzykawce na badania ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
ja tabletek nie brałam, wiec nie pomogę Ci, ale moze inne dziewczyny coś na ten temat wiedza więcej.
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-28 o 11:46 |
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Więc czekam cierpliwie na odpowiedź przeglądając sobie po kolei posty... przyznam, że ich ilość powala
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Chyba się jednak przeniosę do innego, nowego tematu Zobaczymy, czy tam ktoś odpowie, ale jestem z Wami i czytam Was na bieżąco. |
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego dopadło mnie teraz przeziębienie, byłam u lekarza no i powiedziała że infekcja nie wpływa dobrze na to co mogłoby się tam gdzieś zadziać w macicy... A tak w ogóle - od tego miesiąca mierzę temp. - czy któraś z Was potrafiłaby zintepretować je i powiedzieć który dzień wskakuje na owulację? 5dc - 36,44 6dc - 36,35 7dc - 36,48 8dc - 36,36 9dc - 36,48 10 dc - 36,37 11dc - 36,32 12dc - 36,30 13 dc - 36,32 14 dc - 36,38 15 dc - 36,47 16 dc - 36,58 17 dc - 36,76 18 dc - 36,59 Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-05-28 o 13:27 |
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja też nie jestem specjalistą, zresztą nigdy nie brałam tabletek. A byłaś ostatnio u gina żeby sprawdzić czy wszystko OK - wtedy zawsze możesz podpytać co na ten temat sądzi, a wizytę dobrze zaliczyć przed staraniami.Co mi się rzuciło w oczy to troszkę krótko bierzesz kwas foliowy, dobrze by było przynajmniej 3 miesiące ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Ag9 - ja obstawiam na 13-14 dc, a najlepiej zaloguj się na ovufriend i tam wrzuć temperatury to powinno ci wyznaczyć, a jak jeszcze obserwowałaś śluz to w ogóle super bo wynik bardziej wiarygodny. Pierwszy miesiąc za darmo więc skorzystaj
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-05-28 o 13:33 |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do temp - też bym obstawiala coś koło 14dc. Ale Malgos dobrze radzi, załóż sobie konto na ovufriend, jest bardzo przejrzyste i fajnie prowadzi się na nim wykres. Owulację sam Ci wyznaczy i będzie jasna sprawa
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-28 o 14:39 |
|
|
|
|
#3138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zorbie w tym samym bo źle spojrzałam i mam badać miedzy 20 a 25 a dziś mam 27 wiec już po ptakach. Dopiero co pisałam na innym wątku ze łatwiej by mi było gdybym wiedziała kiedy ten mój czas nadejdzie bo bym mogła widzieć jak się zmniejsza... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Pradip, Ty cwaniaro
ja głupia zapomniałam jakie korzyści są z zaproszenia na ovu i mnie uprzedzilas ![]() Ja kiedyś byłam u astrologa, który powiedział mi kiedy będę miala pierwsze dziecko staram się o tym nie myśleć i w to nie wierzyć, bo myślę ze moge mieć przecież wcześniej, ale jakby co to licze, ze do tego czasu musze juz zajść ![]() Malgos - umknęło mi Twoje pytanie o przetaczanie krwi. Powiem szczerze, ze nie wiem musze mamy dopytać, to było zaraz po narodzeniu. Krew dostałam od taty.
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uciekam, nie. Zaglądam cały czas
![]() Umówiłam się na wizytę, żeby sprawdzić czy jestem zdrowa i wszystko jest okej, ale dopiero na 18.06 - trochę późno i chyba wybiorę się prywatnie, może jutro? ![]() Jestem coraz bliżej przekonania, żeby starać się jednak w pierwszym cyklu
|
|
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Pradip .Zobaczysz może zrobisz sobie prezent na ur i tez za niedługo będziesz siedziała dumnie z brzuszkiem w poczekalni do gin u boku męża
Życze Ci tego bardzo serdecznie.A ja podnieta dziś kontrol mieliśmy w pracy rejonowy i kierowniczke z góry i latanie na wysokości lamperi a jutro 13 h, a dziś wykładałam towar i same śpioszki i body aż mi się smutno zrobiło ![]() pogoda do d..... pada jakas masakra |
|
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi kilka lat temu wróżka powiedziała że będę mieć pierwszego syna a ja nie zapytałam kiedy Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu pewnie bym nie czekała, najwięcej par zachodzi właśnie w pierwszych 3 cyklach. A 18.06 pomyślę o Tobie Co do prywatnej wizyty to chyba lepiej za tą kasę zrobić sobie samej badania bo myślę ze skierowania od lekarza jeszcze możesz nie dostaćCytat:
Dziękuje za miłe słowa
|
|||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj od rana bardzo boli mnie brzuch, jakbym miała dostać okres - i masz tu babo... to efekt odstawienia.... 18.06 mam wizytę u ginekologa umówioną, zależy mi na tym, aby się przebadać. Kiedyś moja Pani ginekolog wspomniała coś o milimetrowej nadżerce, ale stwierdziła, że sama może zaniknąć - nie wiem ile w tym prawdy. Mam nadzieję tylko, że bardziej się nie rozwinęła bo wtedy, to będę musiała najpierw się wyleczyć by pomyśleć o dzidziusiu W sumie to właśnie zastanawiam się nad prywatną wizytą - szybciej będę wiedzieć jak wygląda mój stan zdrowia Nie wytrzymam aż tyle czasu Wtedy, gdy na dniach dowiedziałabym się o tym, ze jednak coś jest nie tak, zaoszczędziłabym kilkanaście dni i mogła zacząć kurację wcześniej.Jest mi smutno. Jakoś dziś tak ta pogoda na mnie ma negatywny wpływ. |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pradip - najlepiej przytulajcie się codziennie i wtedy nie będziesz miała problemu, że nie trafisz na ovu, a zobaczysz jaki mąż będzie zadowolony ![]() co do wróżek i innych takich ludzi - ja w to zupełnie nie wierzę. Nie jestem ani zabobonna ani przesądna, a jak ktoś mi powie, żeby tak nie robić to robię właśnie na przekór, żeby udowodnić, że to nie działa
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
a tu buciki, które znalazłam
|
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
hahah i z mamusią z wielką butelką Bushmillsa w tle na zdjęciu
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Oj tam...jak bys nie powiedziała to bym tej butli nawet nie zauważyła
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja kiedyś dawno się już rejestrowałam na ovu i nie wiem czy drugi raz z jednego komputera uda się to zrobić? To niedobrze jeśli owu była 14 dc bo przytulanki były dopiero 15 dc |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec spokojnie, jeszcze wszystko moze się okazać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

Nasz kropek ma 7 mm 

?
taki dół mnie złapał i dotego ta pogoda pada zimno i nic sie nie chce a jutro mnie w pracy czeka zmiana z kierownicza na rozmowie wydawala sie fajna a w środe kontrola i 13 h w pracy
A który to już tydzień?

cykle mogą być różne, np jakiś moze wypaść bezowulacyjny czy coś i wtedy wyniki nie są miarodajne.

ja głupia zapomniałam jakie korzyści są z zaproszenia na ovu i mnie uprzedzilas