|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Nelkomama ciekawe imiona
mieszkacie za granicą? wzór fajny choc faktycznie oklepany dobrze chociaz ze wielkosc dobra, a nie jakieś maleństwo
You're so crazy...Im crazy too....crazy is good ![]() Edytowane przez Stylished Czas edycji: 2014-09-17 o 01:51 |
|
|
|
#3122 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
Chce sobie zrobic kolejny tatuaz. Szukam kogos z trojmiasta. Dobrego arysty. Chcialam zrobic w cykkadzie ale sprawa zakonczyla sie ma wydlaniu mejla miesiac temu. Nie odpowiadaja. Wiec.sxukam kogos innego?? Chce tatuaz duzy na praktycznie cale plecy. Raczej realistyczmy. Bez grubych kontur. I wykonamie kobiece. Znacie kogos do polecenia?? Co sadzicie o Danielu z jatutattoo?? Jest on ok'
|
#3124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Otóż to każdy robi sobie taki jaki mu się podoba Dla mnie jest idealny - taki właśnie miał być ![]() Cytat:
|
|
|
#3125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Mam taki małe pytanie, a może bardziej proszę o radę kogoś kto sporzy na to świeżym, obiektywnym okiem. Mam tatuaż taki jak poniżej (proszę nie komentować, że to oklepany wzór tak wiem, ale mnie się podoba) i chcę zakryć te ptaszki i przy okazji już jakoś konkretnie zacząć robić rękaw. Chcę sobie wytatuować na tym ramieniu gejszę taką jak w załączniku (ta kolorowa co ktoś ją sobie wytatuował) . Co myślicie o tym połączeniu? Będzie to miało ręce i nogi czy raczej będzie się gryzło? Jeżeli chodzi o artystę to wybrałam Dantego z łódzkiego Hard to forget. |
|
|
|
#3127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystko zależy od kompozycji - te ptaki są bardzo ciemne, więc pozostaje chyba tylko ukrycie ich pod fryzurą gejszy a twarz dac lekko skrytą za tym piórem - kolorystycznie będzie pasować bo dodatki na włosach gejszy i kolory kimona można dopasować. Moim zdaniem może to byc ciekawy efekt - motyw piórka możesz rozbudowac, albo delikatnie gdzieś zaznaczyć np na włosach gejszy czy w dolnej partii kompozycji. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Może to głupie pytanie, ale Wy rozpoznajecie polinezyjskie i pseudopolinezyjskie?? nie mówię o takich dresiarskich...
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie
![]() Olaunia ja bym prędzej zostawiła ptaki, a zakryła pióro, ale Ty robisz na odwrót ;D ja tego nie widzę. |
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
tatuaże moga być piękne, jednak wymagają starannego przemyślenia. Osobiście jeszcze takowego nie posiadam, choć rozważam pewien motyw który zawsze będzie mi się dobrze kojarzył bo będzie związany z moimi maluchami. Zastanawia mnie co powinna zrobić osoba, która wykonała rysunek na swoim ciele impulsywnie, np . z miłości, która po jakimś czasie się skończyła. Wówczas tatuaż wydaje się zbędny, szpecący i przeszkadza. Jak można go usunąć, przerobić i jak wówczas prezentuje się to na skórze.
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
to byłby chyba ostatni tatuaż jaki byłabym w stanie zrobić
faceci przychodzą i odchodzą, jeszcze za bardzo bym się przyzwyczaiła |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://polinesia2012.com/wp-content/...ian-tattoo.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...99760c158c.jpg http://polinesia2012.com/wp-content/..._bora_bora.jpg natomiast prawdziwe tatuaże plinezyjskie/maoryskie/hawajskie itp mają bardzo silne konotacje plemienne i znaczeniowe. Głośna była sprawa wycofania przez koncern Nike kolekcji damskich legginsów w maoryskie wzory wkutek protestów rdzennych mieszkańcó Nowej Zelandii, którzy uznali, że przedstawienie na getrach silnych wzorów zastrzezonych dla męskich zasłużonych członków plemienia obraża ich wiarę oraz kulturę https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...17&oe=54CCB2CB Dobre tatuaże inspirowane kulturą Pacyfiku robi np studio "seven seas" http://sevenseastattoos.com/index.php?p=4&l=nl |
|
|
|
|
#3133 |
|
zuy mod
|
Dziewczyny, dzis mija 6 dni od dziarania, tatuaz sie strasznie luszczy, ale to normalne. Za to nie wiem czy normalne jest to, ze nadal boli mnie reka jak np leze na tej stronie. Co sadzicie?
|
|
#3134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli nie jest opuchnięta czy zaczerwieniona, to jest to zupełnie normalne. Skóra do pełnej regeneracji (sprzed tatuażu) potrzebuje o ile dobrze pamiętam ok 6 tygodni. Ta cieniutka warstwa naskórka, która się pojawia po wyłuszczeniu jest delikatna i tkliwa - stąd też tatuaż się ''błyszczy'', może pojawiac się uczucie ściągania, drażni dotyk itp. |
|
|
|
|
#3135 |
|
zuy mod
|
Generalnie odkrylam, ze przy nacisku nie boli miejsce tatuazu a troszke pod nim. I mam troche krostek, zarowno na tatuazu, jak i w okolicy. Nie wiem co myslec, chyba jutro pokaze to tatuazyscie bo i tak bede w studiu.
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja przy gojeniu przedramienia około 4 dnia dostałam infekcji (przeziębiłam się) organizm tak zareagował, że myślałam, że sobie rękę odrąbię. Rwała, była rozpalona tak, że nie mogłam dotkąć, pojawiły się brązowawe grudki i krosty. a i tak ostatecznie wszystko dobrze się skończyło i zagoił się w porządku
|
|
|
|
|
#3138 |
|
zuy mod
|
Moze sa zapchane, bo staram sie zeby nie wysechl mi ten tatuaz i smaruje 2-3 razy dziennie.
Masakra! Dobrze, ze sie wszystko pozytywnie skonczylo...
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
Przestraszyłyście mnie, przecież ja muszę jakoś pracować
mam tylko 1 dzień wolnego po
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest i na to sposób
Nelka urodziła się 06.07.2008 Inia urodziła się 29.02.2012 Edytowane przez Nelkomama Czas edycji: 2014-09-18 o 16:09 |
|
|
|
|
#3141 |
|
zuy mod
|
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
a tak z innej beczki - będzie ktoś (oprócz Miss
) na konwencie w Katowicach w weekend?
|
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam jechac bo to rzut beretem ale niestety mam wyjazd.
Wysłane z aplikacji iphone |
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to obciach? ![]() ja będę w katowicach, o ile dziecko mi ozdrowieje. Edytowane przez EmCa Czas edycji: 2014-09-18 o 21:05 |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszy ten środkowy
![]() co do 1 obrazka to tak sobie mysle ze jak ktos robi tatuaz z imieniem panny/ faceta i nie wyjdzie im związek to robi najczesciej sie cover, ewentualnie usuwa laserowo jakby nie bylo- chce sie zatrzec ślad Jesli osoba 1 i 3 z obrazka( swoja droga to chyba reka faceta a imiona tez męskie, wiec to gej , taka moja spostrzegawczosc tylko) zrobili takie napisy i poszli w to dalej bez usuwania jednak imion to znaczy ze w ich mniemaniu to pomyslowe i oryginalne bylo osobiscie tego nie kupuje
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
u mnei na silowni ze trzech chlopakow ma fajne etniczne tatuaze
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
też mi się wydaje, że takie przekreślanie imion nie bardzo by pomogło w takiej sytuacji. Myślałam bardziej o wkomponowaniu napisu i "zamalowaniu" go nowym obrazkiem.
Czy to by dobrze wyglądało? A co do usuwania laserowego. Te zabiegi są ponoć piekielnie bolesne i potrzeba całej kilkutygodniowej serii aby wywabić barwnik spod skóry. Cena to również może być problem, bo choć różnego rodzaju zabiegi laserowe tanieją to nadal trzeba przygotować worek pieniędzy. No i najważniejsze czy to przypadkiem nie pozostawia szpecącej blizny? |
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Kojarzycie nieesię25 z yt? Kiedyś powiedziała w filmiku, że ma tatuaże na stopie i miałam mega zonka, bo widywałam jej ałtifty w sandałach, klapkach i nie widziałam
byłam pewna, że ma na pięcie a tu http://1.bp.blogspot.com/-nD5uuK91ac...0/IMG_5390.jpg widzicie co tam jest w ogóle? nie wiem, motyl? jak dla mnie, to mam bardzo podobną bliznę, którą chcę zakryć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

mieszkacie za granicą? wzór fajny choc faktycznie oklepany

faceci przychodzą i odchodzą, jeszcze za bardzo bym się przyzwyczaiła