Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 20:07   #3121
Hasiap
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Nie mam, ale za to mam rozstępy na piersiach, które nie urosły jak na razie.
Wypływa Wam też siara? mnie codziennie w nocy, a wczoraj nawet krew zauważyłam
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zniknie, ja też ratuje się peelingami, masażem ale jak kupowałam kosmetyki na rozstępy wzięłam też balsam ujędrniający akurat na celuit i jak narazie się jeszcze nie pokazał.
Ja z kolei nie mam rozstępów póki co (i odpukać), ale zmartwił mnie ten celulit..

Mi nic nie wycieka, ale mam powiększone piersi w porównaniu sprzed ciąży.
Stary 2014-09-25, 20:07   #3122
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że zawsze powinno się coś mieć w domu, jak ( odpukać ) w nocy dostanie temperatury, to co? Szukać w nocy czynnej apteki? Ja w każdym razie się zaopatrzę w te podstawowe to na pewno
podstawowe czyli co dokładnie nazwy jak byscie dziewczyny mogly to bym była wdzieczna to wtedy tez i ja zakupie
Stary 2014-09-25, 20:12   #3123
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja właśnie po wizycie wróciłam do domu

gnojuś jest śliczny wrzuce wam foto na meila. nawet lekarka mówiła że jak na 29tc to rzadko się zdarza że tak ładnie go widać...

waży 1610 a obwód główki ma prawie 30cm.... jak pomyślę że teraz najwięcej urośnie to...zacciskam nogi znowu w usg okazuje się że jest o 2tyg we wszystkim większy...ostatnie pokazywało identycznie to samo...czyli moje przeczucia że może być wcześniej mogą nie być tak zupełnie przeczuciami....

a jak go zobaczyliśmy to ssał palucha
OOO, jaki duży
Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. mam pytanie.. a macie celulit na udach? Bo ja niedawno go odkryłam i teraz pod prysznicem różne peelingi, tarcie szorstką rękawicą, masażer z wypustkami.. Nie wiem czy to pomoże Dodam, że nigdy nie miałam i zastanawiam się czy po ciąży zniknie?
U mnie ta sama sytuacja, ale wszyscy mnie uspakajają, ze potem zniknie
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Nie mam, ale za to mam rozstępy na piersiach, które nie urosły jak na razie.
Wypływa Wam też siara? mnie codziennie w nocy, a wczoraj nawet krew zauważyłam
U mnie już dawno, w 17-18 tygodniu chyba już Wam pisałam
Ja niestety mam też na piersiach małe rostępy , mimo ze sie smaruje codzinnie, ale w mojej rodzinie nikogo nie ominęly, wiec pewnie i mnie też
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:33   #3124
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z wizyty i nigdzie się dzięki Bogu kłaść nie muszę
dostałam nospę, luteinę i coś tam jeszcze i za tydzień wizyta.
Sasia w którym ty tygodniu jesteś? ja w 30 i moja chudzinka 1300g waży niecałe
dobrze, że nic się nie dzieje a 1300 to chyba w normie

Cytat:

gnojuś jest śliczny wrzuce wam foto na meila. nawet lekarka mówiła że jak na 29tc to rzadko się zdarza że tak ładnie go widać...

waży 1610 a obwód główki ma prawie 30cm.... jak pomyślę że teraz najwięcej urośnie to...zacciskam nogi znowu w usg okazuje się że jest o 2tyg we wszystkim większy...ostatnie pokazywało identycznie to samo...czyli moje przeczucia że może być wcześniej mogą nie być tak zupełnie przeczuciami....

wow - ale jest duży )
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:38   #3125
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny.. mam pytanie.. a macie celulit na udach? Bo ja niedawno go odkryłam i teraz pod prysznicem różne peelingi, tarcie szorstką rękawicą, masażer z wypustkami.. Nie wiem czy to pomoże Dodam, że nigdy nie miałam i zastanawiam się czy po ciąży zniknie?
ja przed ciążą miałam niewieli celulit, a teraz mam straszny zwłaszcza na nogach

ja dziś szafę przeglądałam i swoją i siostry, w soboty mamy wesele a każdą sukienkę jak zakładam to przez brzuch robi się za krótka
Stary 2014-09-25, 20:38   #3126
19Inka90
Wtajemniczenie

A jak właśnie sprawa u was z rozstepami ?? Ma któraś na brzuchu juz ?? Czy jesteśmy szczesciarami i nas ta wątpliwa przyjemność ominie ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:39   #3127
mysza88
Rozeznanie

własnie ja też będę wdzięczna jak się podzielicie jakie leki kupiłyście na gorączkę i jaki wybrać termometr? szukalam czegos w tej polecanej przez którąś z was aptece gemini ale tego jest tyle że nie wiem co wybrać...

gratuluję udanych wizyt
basjena to twe "maleństwo" to kawał chłopa
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 20:42   #3128
LoLcIa123
Zakorzenienie

Na brzuchu nie mam aczkolwiek słyszałam, że jak komuś jest "dane" mieć, to żadne nawet najdroższe kremy nie pomogą...

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 20:50   #3129
mysza88
Rozeznanie

ja też nie mam jeszcze nigdzie ale one zazwyczaj wychodza pod sam koniec więc nie wykluczone że będę je miała :/

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja dziś szafę przeglądałam i swoją i siostry, w soboty mamy wesele a każdą sukienkę jak zakładam to przez brzuch robi się za krótka
my tez sie wybieramy i dziś sprawdzałam czy wejde jeszcze w wybrana sukienkę (wchodzę )

Edytowane przez mysza88
Czas edycji: 2014-09-25 o 20:49
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:02   #3130
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
A jak właśnie sprawa u was z rozstepami ?? Ma któraś na brzuchu juz ?? Czy jesteśmy szczesciarami i nas ta wątpliwa przyjemność ominie ??
mam tylko drobne rozstępy na piersiach (choć się smaruję 2 razy dziennie...), na razie jest ok - oby się nie pojawiły czasem jak oglądałam programy o ciążach i widziałam rozstępy przyszłych mam to byłam przerażona. Nie wiem od czego to zależy ....
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:02   #3131
Basjenia
Zadomowienie

Myszka "kawał" chłopa to chyba mało powiedziane....

co do rozstępów ja nie mam nic. cellulitu też nie. nie wiem czy zawdzięczam to genom czy mimo wszystko intensywnej pielęgnacji... codziennie przynajmniej raz szoruję się peelingiem a smaruje 2x dziennie. myślę że to nie pozostaje bez echa... bo jak może fakt że krem jest bardziej na rozstępy albo bardziej na cellulit to nie do końca można dać wiarę tak w przypadku ciąży najważniejsze jest nawilżenie....
tak jak na początku ciąży wyczytałam że równie dobrze można się smarować najzwyklejszą kuchenną oliwą....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:07   #3132
maczuma
Rozeznanie

Basjenia, aaaleee duży ten Twój chłopak. Już się nie mogę doczekać, kiedy swojego zobaczę

Ja rozstępów (nowych) nie zauważyłam. Jeszcze. Tfu, tfu, odpukać, mam nadzieję, że wiele ich nie będzie. Za to cellulit, a i owszem, jest, ale walczę z cholernikiem zaciekle
Stary 2014-09-25, 21:21   #3133
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma a ty kiedy się wizytujesz?bo widzę że w 29 też jesteś więc chetnie się dowiem o ile to moje to większe niż ustawa przewiduje...
Stary 2014-09-25, 21:26   #3134
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka czasami jak pokazujesz zdjęcia Twojej wypraski to mam wrażenie ze Ty to się na piecioraczki szykujesz
Dostałam ciuszków bardzo dużo od 2 koleżanek , część już oddałam komuś kto tez czeka na dziecko...ja sama z siebie ani jednego ciuszka nie kupiłam :-P

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ja też się do Linki przeprowadze. bo ja zastanawiam sie czy wogle jest sens teraz kupowac cos na kolki czy temperature? pomijajac sytuacje linki ze w tygodniu jest sama bez meża
Ja uważam że jest sens bo jak nagle dziecko dostanie gorączki to mam pod ręką.

Parę dni temu koleżanka która ma 2 tygodniowa córeczkę płakała ze dziecko ma kolki a ona totalnie nieprzygotowana..w domu nic, zero leków, zero rurek, zero Termoforu i co teraz???? Ja wolę otworzyć szufladę i ulżyć dziecku niż czekać aż ktoś mi kupi i przywiezie..bądź też pakować dziecko późnym wieczorem i latanie po aptekach :-P jeżeli nie będę musiała to super...te rzeczy mają długą datę przydat wiec komuś się odda lub wykorzysta potem

Moja apteczka: termometr rtęciowy ( w inne nie wierzę), eferalgan czopki dla noworodkow,sab simplex,termofor z pestek wisni,rurki windi,dentinox,mustela na ciemieniuche pianka,sol morska ,sol fizjolog,octenisept,linom ag zielony hmm chyba to wszystko

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-25 o 21:44
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:30   #3135
Basjenia
Zadomowienie

Linka gdzie dorwałaś rtęciowy? przecież wycofane od x czasu....

z pestek dyni? wygooglowałam z pestek wiśni....zresztą...w życiu bym na to nie wpadla... zwykły nie może być?
Stary 2014-09-25, 21:36   #3136
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka gdzie dorwałaś rtęciowy? przecież wycofane od x czasu....

z pestek dyni? wygooglowałam z pestek wiśni....zresztą...w życiu bym na to nie wpadla... zwykły nie może być?
Są na allegro po 6zł :-P
Jej nie dyni a wiśni!!!! Poczytaj jaka jest różnica pomiędzy wodnym a wiśni :-P

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-25, 21:43   #3137
Basjenia
Zadomowienie

no tak że z wodą to się może odkręcić.... w sumie to mam jeszcze taki żelowy...też można podgrzewać lub chłodzić.... narazie nie będę kupować ale będę mieć na uwadze że takie cudo istnieje...
co do ciemieniuchy bo piszesz że mustela.... czytałam że masło rewelacyjnie robi i nie robi odczynów...i uniwersalna już oliwa z oliwek
Stary 2014-09-25, 21:49   #3138
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no tak że z wodą to się może odkręcić.... w sumie to mam jeszcze taki żelowy...też można podgrzewać lub chłodzić.... narazie nie będę kupować ale będę mieć na uwadze że takie cudo istnieje...
co do ciemieniuchy bo piszesz że mustela.... czytałam że masło rewelacyjnie robi i nie robi odczynów...i uniwersalna już oliwa z oliwek
Ja nie jestem do końca przekonana bo wiem ile trwa walka naturalnymi sposobami a jak wygląda sprawa prawa z mustela ;-) jeżeli się zdarzy ze nie trzeba będzie wcale to super przyda się jako szampon...ja się nie bardzo liczę z kasa jeśli chodzi o siebie i dziecko i wolę mieć niż nie mieć :-D choćw na raz

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem do końca przekonana bo wiem ile trwa walka naturalnymi sposobami a jak wygląda sprawa prawa z mustela ;-) jeżeli się zdarzy ze nie trzeba będzie wcale to super przyda się jako szampon...ja się nie bardzo liczę z kasa jeśli chodzi o siebie i dziecko i wolę mieć niż nie mieć :-D choćw na raz
A termofor z pestek całe 9 zł...jak nie dziecku to sama na brzuch potem wykorzystam - trzyma temp 3 razy dłużej niż wodny

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-25, 21:52   #3139
Basjenia
Zadomowienie

w sumie tak...ja mam aptekę pod nosem bo wystarczy windą zjechać (znajomi się śmieją że mieszkam w galerii handlowej )
tymczasem borem lasem zmykam spać...kręgosłup to nie wiem gdzie już mam a jutro jeszcze na zajęcia jadę od rana bo mamy na kursie wizytancje z unji europejskiej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:54   #3140
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie tak...ja mam aptekę pod nosem bo wystarczy windą zjechać (znajomi się śmieją że mieszkam w galerii handlowej )
tymczasem borem lasem zmykam spać...kręgosłup to nie wiem gdzie już mam a jutro jeszcze na zajęcia jadę od rana bo mamy na kursie wizytancje z unji europejskiej...
Ja niestety tak blisko apteki nie mam a 5 dni w tygodniu jestem sama..mąż wraca na sobotę i niedzielę tylko z pracy..teściowa mieszka w innym mieście a mama z Niemczech..także nic tylko ubierać dziecko i lecieć sama co chyba nie do końca jest dobrym pomysłem..zima :-D

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-25, 21:58   #3141
maczuma
Rozeznanie

Basjenia, ja mam wizytę 6.10 dopiero, już nie mogę się doczekać
Stary 2014-09-25, 22:04   #3142
LoLcIa123
Zakorzenienie

Basjenia mój w 28 tc ważył 1300

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:25   #3143
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Dziewczyny a ten termofor z pestek wisni to w aptece mozna dostac czy w jakims specjalnym sklepie medycznym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 22:40   #3144
Suqub
Zakorzenienie

A myślałam, że tylko u mnie jest takie przekonanie do termometrów rtęciowych. Innych nie używałam i nie używam.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:06   #3145
Suqub
Zakorzenienie

Witam się w 28tc ,
U mnie pogoda beznadziejna. Zimno i deszcz. Mąż do pracy a ja się mecze z bólem głowy w nocy spac zbytnio nie mogłam, ułożyć się dobrze, jakoś wszystko mi przeszkadzało a pewnie będzie jeszcze gorzej jak brzuch będzie jeszcze większy. Wiem, ze miało być bez jedzenia ale mam ochotę na drożdżówke i kakao

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:21   #3146
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub no i teraz musisz mi iść po drozdzowke
Jak tak można z rana o pychotkach gadac gdyby nie to że mam cały garnek ukochanej szczawiowej to nie wiem jakbym to przeżyła
U mnie tez szaro wiec zapowiada się wspaniały dzień przed TV :\

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:24   #3147
Linka1984
Zakorzenienie

Teraz to i ja bym zjadła...jagodzianke z mlekiem <3

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-26, 07:26   #3148
sasia25
Rozeznanie

Ja mam cellulit na nogach straszny, ale w sumie zawsze jakiś miałam, no ale nie aż taki jak teraz w ogóle mam wrażenie, że nogi mi zrobiły się takie flaczki-parówki Mam nadzieję, że uda mi się tego wszystkiego pozbyć.
Rozstępów nie mam (odpukać).

Kilka dni temu się rozmarzyłam i opowiadałam tz jak wyobrażam sobie moje pierwsze zakupy ubraniowe po porodzie, jak idę do levisa kupić sobie najfajniejsze jeansy i jak będę w nich super wyglądać
Tak już bardzo chcę nosić ubrania inne niż leginsy i te zwyklaste, elastyczne bluzki

Cytat:
Sasia OOo jednak będzie Nadia slicznie no to biorąc pod uwagę ze bąbelki rosną teraz 100g na tydzień to w tym tygodniu Twoja mała ma gdzieś około 1300g wiec wcale nie taka kruszyna
Tak, chyba się zdecydowaliśmy na to imię ostatecznie.
ale ręki sobie uciąć nie dam, że tak zostanie
Co do wagi mojej córci (uwielbiam to słowo ) , to może tak jak piszesz, teraz już jest ciupkę większa

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z wizyty i nigdzie się dzięki Bogu kłaść nie muszę
dostałam nospę, luteinę i coś tam jeszcze i za tydzień wizyta.
Sasia w którym ty tygodniu jesteś? ja w 30 i moja chudzinka 1300g waży niecałe
No właśnie ja też zaczęłam 30tc w poniedziałek, a waga małej z piątku więc obie mamy kruszynki

Cytat:

1600 duuuży chłopak!

Cytat:
Moja teściowa ma w sypialni i bardzo sobie zachwala. Ja też miałam kupić ją (4 szuflady), ale jednak kupiliśmy regał, a w swojej komodzie zrobiłam miejsce dla małej i po wczoraj też mam 3 półki w szafie. Gdyby nie szafa i regał z pewnością bym brała ją
:
Właśnie jutro chcę kupić takie dwie i myślałam, że zmierzysz jak mocno wysuwają się szuflady ale dobra, sprawdzę w sklepie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:26   #3149
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry ja znowu nie śpię od czwartej i już po śniadanku, chyba podjade do sklepu póki mezus śpi bo dla mnie to już nie ranek a środek dnia pojedzona jestem to możecie gadać o pychotkach :P

U mnie dziś na obiad placki ziemniaczane wiem ze mi nie wolno ale jak nie zjem to mnie pokreci

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-09-26, 07:28   #3150
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Ale za oknem szaro i buro hmm ale sie wstawac nie chce. A musze bo zaraz jade z kuzynka na miasto i do hurtowni.
a ja bym jakies dobrego paczka zjadla a sa tylko w jednym miejscu nas w miescie ktore mi smakuja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości