|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Musialam wziąć tablet bo na lapku jakiś wirus i co chciałam napisać to jakaś inna strona mi się wlaczala
![]() 4 Pietro spoko dla młodych, ale dla starszych to udreka,pisze z perspektywy babci która jest więźniem w swoim mieszkaniu, niestety nie ma tam windy ![]()
#3122 |
Zadomowienie
|
silesianna, a który alantan polecasz?
Pytanie wyprawkowe: Co kupujecie dzieciaczkom do obcinania paznokietków (cążki, nożyczki?) i czesania włosków? Macie jakieś zestawy czy sprawdzone firmy?
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Paulina, uwielbiam owsiankę, jem prawie codziennie
![]() Sweet, ja mam takie malutkie cążki z TT, a do włosków zamówiłam szczotkę miekką z naturalnego włosia, taką specjalną dla dzieci i tyle.
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do włosków to coś czuje ze moje dziecko będzie łyse... Ja jak byłam mała to byłam łysa a maz jest teraz łysy ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-02 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() na początku pewnie będę bała się obcinać, no ale na to to bym nawet nie wpadła....cóż za dziwny pomysł.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
Ja zdecydowałam się na zestaw, gdzie są i nożyczki i cążki, ale są one tak malutkie, że nie wiem czy nie skończy się na obcinaniu tymi, którymi obcinam sobie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Raczkowanie
|
najlepiej obcinać paznokcie jak dziecko śpi
![]()
#3130 |
Wtajemniczenie
|
Ja szczotki do włosów wyparzać nie będę, może tylko po zakupię umyję w wodzie z dziecięcym mydłem i tyle.
Paznokcie też obcinałam jak syn spał, ale choć to dziwne i obrzydliwe się może wydawać, to zdarzyło mi się takiego paznokcia obgryźć, przyznaję bez bicia, ale one są takie malutkie.
#3131 |
Wtajemniczenie
|
ja to chyba będę obcinac tymi co sobie obcinam
![]() leżę.... miałam coś porobić, ale.... leżę.... trochę posuszyłam lodówke,teraz trochę sama się rozpuszcza, zaraz będ e musiala isc ale na razie leżę... wzięlam połówkę tej nospy, dzieki za rady fajne te reklamy intmmissimi...
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Zawisil mi sie ipad i caly post zniknal
![]() ![]() Ela forte to tylko znaczy, ze silniejsza dawka a to czy ma powolne uwalnianie subst. czynnej musialaby byc wyraznie napisane, czesto antybiotyki, leki przeciwzapalne itp.. No spa chyba nie.... Umylam okna w sypiani i kuchni, firanki wisza i tak mi stwardnila brzuch, ze musze teraz posiedziec ![]() Ja lubie myc i lubie miec czyste okna wiec myje dosc czesto bo mieszkamy w centrum miasta i wokol wszyscy pala w piecach i szybko sie kurzy, pozatym to slask... |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
Tez nie mam chęci na nic,totalne lenistwo
![]()
#3134 |
Zakorzenienie
|
Suszenie zamrazarki polecam
![]() Dziewczyny czym wyczyscic domowo lyzki srebrne..? mam tylko 3 tesciowa mnie uszczesliwila ale okropnie wygladaja a nie chce mi sie isc po ten proszek do jubilera... |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Tez muszę okna umyć ale to w następnym tygodniu
![]() Cały czas czuje takie cmienie w krzyżu... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
Magdula piękny wózio. Wyglada bardzo elegancko
![]() Eclaris kurczę, ale Ci sie nagromadziło tego dziadostwa w pochwie. Współczuję kochana z całego serca. Mam nadzieję, że szybko Cie opuści ! Anetko ja nie miałam jako tako badanego u chirurga rozejścia spojenia ale jak byłam w szpitalu to powiedziałam lekarzowi że mnie boli... ten stwierdził, że to normalne bo przez to organizm przygotowuje się do zbliżajacego porodu. Poza tym to również sprawa mojego wieku ![]() ![]() ![]() ![]() Frau ja mam podobnie napuchnięte nogi. Każde skarpetki mi się wrzynają ![]() ![]() ![]() ![]() Futbolowa super wieści o torbieli ![]() ![]() Anuszka ja wizytowałam wczoraj ![]() Sweet mi się zdarza odrętwienie na wysokości żeber ale nie wiem czy to żebra czy promienuje od kręgosłupa... co by to nie było jest cholernie nieprzyjemne ![]() Manieczko współczuję ![]() Słoneczko ale Ty pędzisz z tymi tygodniami ![]() ![]() Ela ja poprzednia lodówke rozmrażałam przy pomocy suszarki do włosów ![]() ![]() ![]() Silesianna ciesze się, że przegnałaś czarne chmury ![]() ![]() ![]() Co do szczepionek to nie chcę się wypowiadać... zielona jeszcze jestem w tym temacie i mam nadzieję, ze Wy mnie uświadomicie i pomożecie w podjęciu decyzji.... szybkawolna trzymam kciuki aby się z mieszkaniem udało ![]() ![]() Indra masz rację z tym czwartym piętrem !!!! Nasze mieszkanko tez jes na czwartym piętrze ![]() ![]() Lola ale sobie termin na spotkania wybrali ![]() Silesianna ale kupujesz Alantan czy Alantan+??? Też chcę kupić i od razu więcej.... Kolejny dzień siedzę nad zamówieniem w gemini ![]() ![]() Sweet do obcinania paznokci wszystkie znajome mi ODRADZAJĄ te nozyczki i ocbinacze specjalnie dla dzieci bo sa ponoc koszmarnie tępe i zamiast ciąć to łamią płytkę. Ponoć najlepsze są nożyczki dla dorosłych i za zamierzam takie kupić. Dobre nożyczki dla dorosłych i będa tylko dla dziecia ![]() Indra ja też uwielbiam owsiankę i jem ją często. Zawsze mleko i płatki daje na oko i raz wyjdzie lepsza a raz gorsza... ale dziś to była IDEALNA ![]() Kostka ja srebro czyściłam pastą do zębów ![]() ![]() ![]()
#3137 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sloneczko..jak Ty lecisz z tymi tygodniami ![]() Ja tez zaliczam dzis kolejna wizyte ale musze dojechac na nia do szpitala gdzie bd rodzila..ma mi tez pobrac tego Gbs..jakos zdaje mi sie to krepujace ![]() ![]() ![]() ![]() ja takie nietypowe pytanie..moj tz mnie wysmial jak mu mowilam..od pewnego czasu tak moze ze 2 tyg czuje takie bombelki w brzuchu..1x dziennie albo 2..takie wrazenie jakby mlody pierdzioszki walil..ale czy to jest moyliwe czy to moja chora wyobraznia? ![]() sporo nas dzis na wizytach..3 mam kciuki za wszystkie ![]()
![]() |
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ela jeżeli chodzi o nospe max i forte to powinny sie różnic dawkami susbastancji czynnej, jeżeli chodzi o czas rozpuszczania to inna bajka. Czesto generyki(leki podrabiane przez innego producenta) niby maja substancje czynna ta sama w tej samej dawcę ale juz substancje pomocnicze sa inne i czesto tańsze i rozpuszczają sie nie tam gdzie trzeba. Farmaceucie polecają bo tańsze i substancja czynna ta sama a pomocnicza to sama. Tak jest No w przypadku Controloc Controloc na żołądek to jest orginał i taka ma substancje pomocnicza ze rozpuszcza sie juz w żołądku a np pantoprazol (który jest genetykiem) rozpuszcza sie juz w przełyku albo juz w jelitach nie pamietam , wiec nie spełnia swojej funkcji tak jak powinien. I tak jest z wieloma lekami, wiec nie ma znaczenia czy to max czy forte gdzie sie rozpuszcza tylko o substancje pomocnicze.
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-02 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
Esti tez się krepowalam tego gbs, ale nie takie to straszne,gin ten patyczek tylko dotknal przedsionka pochwy ,mnie to akurat gilalo, a druga strona dotknął ujścia odbytu. Odrazy sprawdził podwozie i po sprawie
![]()
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zielony alantan plus maść: http://www.aptekagemini.pl/alantan-plus-masc-30g.html do czesania kupiłam zestaw canpolu - taki sam jak miałam przy Malwie ![]() http://allegro.pl/szczotka-z-miekkim...604805654.html do paznokci nożyczki z zaokrąglonymi końcami - cążkami absolutnie nie umiałam się przy dziecku posługiwać; zreszta młodej do tej pory takimi nożyczkami pazury obcinam. najpierw miałam ten zestawik o którym już było wspomniane - chyba babyono - nożyczki + cążki + pilniczek (tylko nożyczek używałam ![]() mnie tam zemdliło... ![]() popieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
też miałam to napisać
![]() pasta działa cuda ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ja bym chyba raczej to podciągnęła pod ruchy malucha, albo odgłosy z Twojego układu pokarmowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() I gratuluję nowych tygodni ![]() Wczorajszy dzień się kiepsko zaczął, bo wstałam z mega chandrą ale w końcu zmobilizowałam się i wyruszyłam w rejs.... Odebrałam łóżeczko. Czeka na złożenie ![]() Zdecydowałam w końcu gdzie kupimy wózek ![]() ![]() Po tych wszystkich sprawach wieczorna wizyta u gina dodatkowo poprawiła mi humor. Morfo mi się poprawiła ![]() ![]() Dno macicy mam na 35tc ![]() ![]() Następną wizytę mam 28.10 i to bedzie ostatnia planowana wizyta ![]() Szyjkę mam długości 46mm ![]() Śmiał się, że jezeli na kolejnej wizycie nic się z nią nie zmieni to mnie wygna do pracy ![]() aaaa i jeszcze wczoraj umówiłam nas na sesję brzuszkową.... 18.10 ![]() Tak więc dzień pełen przygód. Po powrocie do domu byłam taka padnięta, że zaraz zasnęłam. Tak czytam o Waszej bezsenności.... ja śpię póki co jak zbita. Zdarzają się nawet takie noce że na siusiu nie wstaje... i tu mnie nachodzi pewna myśl.... może mój mąż mnie przydusza ![]() ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-02 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
Dzięki za rady
![]() A co do kremów do buzi, bierzecie taki na każdą pogodę czy będziecie używać jakichś naturalnych sposobów?
#3146 |
Zakorzenienie
|
Paulina fantastyczne wiesci
![]() Mam pytanie z innej beczki, miała któraś z was robione rzęsy barwnikiem u kosmetyczki?właśnie czytalam na stronie mojej kosmetyczki o tej metodzie, ze rzęsy wyglądają jak umalowane a efekt utrzymuje się kilka tygodni no i mam chetke na to ![]() Przedłużanie kiedyś miałam ale to nie dla mnie...
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień się kiepsko zaczął ale za to jak się zakończył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez przedłużałam i efekt byl najbardziej pożądany chociaz roboty z nimi nie malo ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-02 o 10:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeanalizowałam internet, składy, poczytałam wieeele opinii i wybrałam krem chroniący przed wiatrem i zimnem babydream z rossmana. za całe, szałowe 4,99 ![]() nie wiem czy są jakieś naturalne sposoby (poza niewychodzeniem na dwór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zadomowienie
|
Manieczka, wspolczuje straty...
szybkawolna, piekny widok na wschod/zachod slonca, dbanie o kondycje- chodzenie po schodach to samo zdrowie ![]() czekoladka, mi z kolei od paru dni wizaz na tablecie nie dziala bo jakos ekran na szaro mi miga jakby reklamy sie ladowaly ![]() my sweet, tak jak dziewczyny juz pisaly. Ja mam zestaw-wybiore co mi bedzie odpowiadalo-nozyczki czy cazki. I mam szczotke z naturalnego wlosia i grzebyk chyba z Canpola. Moj tz tez wyjezdza w przyszly wtorek do Paryza. Nie chce mi sie jechac z nim takze w domu zostane. Nie moge szybko chodzic bo mnie w dole ciagnie a on jedzie sprawy zalatwic wiec tylko bym sie mu platala.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.