|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Do trzech razy sztuka, czyli Projekt Denko - część III!
Chyba nie
bo zawsze jak nie żel do mycia ciała/twarzy/tonik coś co używam codziennie się zużyje
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Wy już szalejecie z kolejnymi denkami, a ja w końcu dorwałam się do kompa to pochwalę się jeszcze denkiem z czerwca:
1. Szampon, Rossmann 2. Żel do golenia, Gillette Satin Care 3. Odżywka do włosów, Ziaja Intensywne wygładzenie 4. Algi do peelingu, BingoSpa 5. Żel oczyszczający do rąk, YverRocher 6. Żel do higieny intymnej, Ziaja 7. Płyn do demakijażu, YverRocher 8. Odżywka do włosów, L`oreal Elseve Total Repair Extreme 9. Tender, Oriflame 10. Krem do twarzy, Uzdrowisko Lądek Długopole 11. Pasta do głębokiego oczyszczania, Ziaja 12. Żel pod prysznic, Le petit marseillais 13. Żel pod prysznic, Oceania 14. Zielony korektor, Lovely 15. Krople do oczu, Lacrimal
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
dziś miałam dzień wolny, zrobiłam porządki domowe, a przede wszystkim kosmetyczny rachunek sumienia (po raz milionowy) bo zaczyna mnie męczyć takie przestawianie kosmetyków, niby nie jest ich dużo, ale na 25m, bywa to upierdliwe (nie lubię gdy są na widoku, bo robi się wizualny bałagan, a jak są pochowane to o nich zapominam i potem znów je wyciągam, albo ciężko mi się do nich dostać, bo wszystko się w szafce przewraca)... mówię sobie basta!... nie można testować wszystkiego
... choć nadal, marzą mi się niektóre perełki ale to sukcesywnie będę dokupować. Zaczynam dorastać, do tego, żeby mieć mniej, a dobrej jakości.. może to wynika z ilości wypróbowanych już produktów i wiem co się u mnie sprawdza, a co nie myślę, że mój problem z ciągłym kupowaniem wiąże się z tym, że łatwiej mi kupić kolejny kosmetyk za te 30 zł, niż od razu jeden (o którym marzę) za 100zł, bo ciągle mi szkoda tyle kasy na dany produkt, choć jak podliczę to o wiele drożej wychodzi mi kupowanie tych niezliczonych ilości kosmetyków po 30zł ... muszę to zmienić od zaraz! Edytowane przez meszugga Czas edycji: 2015-07-07 o 22:32 |
|
|
|
#3125 |
|
Czarna owca
|
A ja wreszcie zaczęłam coś denkować! Obym tylko nie kupiła za dużo...
2. Barwa, woda brzozowa 3. Auchan, płatki kosmetyczne 4. Farmona, Tutti Frutti, masło do ciała malina i jeżyna Co do pytania, czy zdarzył się miesiąc bez denek... nie, jeszcze nie Zawsze wpadnie parę rzeczy, których często używam. W tym miesiącu będzie bez szału, ale kończą mi się dwa żele pod prysznic, płyn do płukania jamy ustnej, zmywacz do paznokci, krem do rąk, szampon i odżywka do włosów oraz peeling do ciała. Mam nadzieję, że wszystko uda mi się wykończyć
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kompletny brak zakupów kiepsko mi wychodzi, a z drugiej strony naprawdę chcę zmierzać powoli w kierunku większego minimalizmu. Jak zaczynałam i miałam mega zapas to wprowadziłam zasadę 10 denek przed jednym zakupem. Teraz nie muszę być aż tak restrykcyjna. Unikam tylko raczej nabywania nowych flaszek perfum po 100 ml bo tu nadal mam nadmiar. Ale powoli z niego schodzę. Przestoje mogą być. Jak kupuje się bardziej ekonomiczne duże paki to jest to naturalne.
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
4. witaminowy tonik odświeżający Garnier
Wersja z ekstraktem z winogron, zielona butelka. Cudo! Cudownie pachnie, pięknie nawilża i dobrze odświeża. Stosowałam rano, wieczorem, a w w dni 'bez makijażu' nawet w ciągu dnia. Rewelacja! Na pewno kupię kolejną butelkę. Chyba znalazłam nowego drogeryjnego ulubieńca
|
|
|
|
#3129 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Oczywiście brawa za denka!
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nietypowe zużycie ale w 100% moje. Żel do włosów cien z lidla
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Brawa za denka
![]() i te czerwcowe - wow i te pierwsze lipcowe![]() Co do pytania to zawsze coś użyję chociaż czasem mało I tu wracam do moich denek. Po rewelacyjnym denkowym czerwcu lipiec będzie kiepski. Na razie mam dwa denka: - płatki kosmetyczne lilibe 120 sztuk 1 opakowanie rossman - próbka wody toaletowej amazonia ml oriflame to w ramach wykańczania próbekbo wody już nie ma w sprzedaży |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3132 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na razie kicha jeśli chodzi o denko. Zużyłam zaledwie dwa kosmetyki.
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam zużyte w tym miesiącu: krem pod oczy, bibulki inglot, szampon i lakier do paznokci. Zaraz wpadną jeszcze korektor pod oczy i kredka do oczu. I naprawdę sporo produktów mi się konczy: serum do biustu, krem do stóp, pilarix, serum antycellulitowe, tusz, żel do brwi, żel do mycia twarzy, płyn do makijażu, szminka, kredka do ust, perfumy
. I do tego dodam że w ostatnim czasie mało kupuje
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
3. denko lipcowe- żel pod prysznic Palmolive So Dynamic 400 ml
Pomógł mi przeżyć afrykańskie upały i było go na tyle dużo, że zużyłam go dopiero dziś kiedy w końcu do Krakowa przyszło ochłodzenie.
|
#3135 |
|
Konto usunięte
|
W ciągu ostatniego tygodnia:
- pilingujący żel do twarzy Under twenty Anti Acne - żel do mycia twarzy Loreal ideal fresh - malinowe mleczko do ciała z Yves Rocher - balsam AA głębia oceanu - mleczko do ciała Body Resort Oriental Pear - krem do twarzy Lirene Aqua Cristal intensywnie nawilżający - sól do kąpieli BeBeaty lotos W tym tygodniu padnie jeszcze odżywka i szampon, niewiele później odżywka b/s. Ale to oznacza, że niedługo trzeba będzie zrobić włosowe zakupy
Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-07-08 o 14:58 |
|
|
|
#3137 |
|
Czarna owca
|
Właśnie sobie uświadomiłam, że denkuję z Wami już rok, bo zaczęłam w lipcu!
moje zużycia były spore na początku, bo byłam zawalona mnóstwem kosmetyków w części zużytych. Teraz już jest nieźle, chociaż byłoby lepiej, gdybym ograniczyła zakupy w niektórych kategoriach.
|
|
|
|
#3138 |
|
Always on the run
|
Ja też w lipcu ale 2 lata temu
![]() Gratuluję wszystkim denek - tych mniejszych i tych większych! Każde denko to sukces!!!
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie pamiętam od kiedy denkuje, ale to już chyba w latach można by liczyć
|
#3140 |
|
Konto usunięte
|
1. Płyn dwufazowy Yves Rocher
2. Peeling brzoskwiniowy Yves Rocher 3. Szampon rewitalizujący Yves Rocher 4. Odżywka Drogocenne olejki Tomotei 5. Żel pod prysznic brzoskwinia&nektarynka LMP Doszło: 6. Krem do ciała Cleo 7. Żel do higieny intymnej Intimelle 8. Olejek Power Fruit Evree Idę jak burza, kolejny owocny miesiąc się szykuje A co lepsze... kupiłam tylko jedną rzecz w tym miesiącu |
|
|
|
#3141 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z Wami od kwietnia i pozbyłam się już 71 kosmetyków
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Niezły wynik.
![]() Ja musiałabym sprawdzić odkąd denkuję i ile tego już poszło, ale też mogę już liczyć w latach. Zaczynałam w wątku odwykowym. I ze sporego zapasu schodziłam. Na studiach nawet napisałam raport o zakupoholizmie kosmetycznym Polek (cały czas mam go na kompie). Chyba przeczytałam wszelkie opracowania jakie na ten temat powstały w Polsce. No i trafiłam też na porady ekspertów typu "ilu kosmetyków kobieta naprawdę potrzebuje". To też mi pomogło. No i zainteresowanie nadmiernym gromadzeniem rzeczy (hoarding) i minimalizmem też pomaga. Z kolorówki na razie nie mam jeszcze denek, ale te zapasy najwolniej się zużywa. Walczę z nimi cały czas. Moje małe marzenie to właśnie do końca tego roku parę denek pełnych flach perfum i parę denek kolorówki.
|
#3144 |
|
Konto usunięte
|
6. Korres milk protein foaming cream cleanser
Mam nadzieje ze uda mi się go znów kupić bo był super. Kończę swoje zapsy i będę zmieniać pielęgnacje na naturalna chyba |
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Maska Alterra z granatem
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#3146 |
|
Czarna owca
|
5. Puder matujący Essence
|
|
|
|
#3148 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Crest, pasta do zębów Tartar?- ogromniasta pojemność, żelowa konsystencja, miętowe orzeźwienie typowe dla past żelowych zwłaszcza dla tych w niebieskim kolorze. Szczerze? Słaba była. Odświeżała na krótko, zbrylała się w ustach, spadała ze szczoteczki i lądowała na umywalce. Może dlatego słabo myła? Haha.
Clinique, serum Smart, 1,5ml- przyjemny produkt o sympatycznej, odrobinę silikonowej konsystencji. Jedyne co zdążyłam zauważyć to wygładzenie utrzymujące się do ponownego mycia twarzy. Produkt, którego nazwy nie pamiętam, jakiś tam żel- szampon z hotelu-uniseksowy, z wyczuwalną nutą wetiweru (?). Taki se. Miał chyba ze dwa lata (!) |
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
4. denko lipcowe- pomadka ochronna Balea Kirsche (czereśnia)
Próbuję jeszcze coś z niej wydobyć, ale został już tylko plastik obsadki, więc chyba muszę się z nią rozstać. Dobrze, że mam na zimę jeszcze jedną w zapasie.
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie początek jest
korektor i perfumy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

bo zawsze jak nie żel do mycia ciała/twarzy/tonik coś co używam codziennie się zużyje

... choć nadal, marzą mi się niektóre perełki
ale to sukcesywnie będę dokupować. 
Zawsze wpadnie parę rzeczy, których często używam.