![]() |
#3121 | |
Gang Iren
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Cytat:
W ciązy mnie wysłali do lekarza, że mam niedowagę. Ale w sumie nic mi nie doradziła. Powiedziała, że lepiej być chudym niż grubym ![]() Teraz znów zapiszę się do ogólnego, to zobaczę co mi powie.
![]() |
#3122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jakiś zestaw badań, na uspokojenie, pewnie nie zaszkodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
Dzbry dziołszki
![]() Szalony tydzień za mną, a następny sie szykuje.. Uklika byłam pod wrażeniem tej Holenderki! Jak makijaż może zmienić kobietę.Szok! Kama współczuję wizytacji ![]() Gosia zrób wyniki.Może masz anemię?Nie zaszkodzi się przebadać ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Moja znajoma zachwyca się kosmetykami Purles.Cerę ma zadbaną ,ale teraz to wyglada jakby jej z 5 lat ubyło ![]() ![]() ![]() Jak któraś chętna do podziału 50 ml to pisać. Kosmetyk kupiłam wczoraj,więc myślę,ze w przyszłym tyg powinien dojść.50 ml spokojnie starczy na dwie gębusie do odmłodzenia ![]() Z Pauli nabyłam to lekkie serum,pod filtr.Druga tuba ,więc muszę lubieć.U mnie rzadkością jest powtarzanie ![]() Zachciało mi sie przed domem altanki sułtanki ![]() Więc mąż -kochany -robi,zbija..Zwozi pergole.Miszka sadzi i dekoruje.Cieszy wspólne dzieło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
Znowu leje
![]() Gosia, mamy obecnie 5 sztuk, z wszytskimi tego niedogodnościami i przyjemnościami. I to nie jest tak, ze siedzimy i myslimy, jak przygarnąć kolejnego ![]() ![]() Zgadza się, Miszki nie widać... ![]() ![]() Mad Mena zaczęłam, ale przerwałąm, wróce pewnie za jakiś czas. Rano dziś solidnie popływałam, wyładowując złość. Tesciowa...Obraziła się teraz na mnie, bo powiedziałam jej, ze się ze sobą piesci. Ona tak tego nie widzi. Ja twierdze, ze ludzie ze złamana lewa reką sa w stanie chodzic, samodzielnie wstawac, robic rzeczy, nie wymagające udziału złamanej konczyny. a tesciowa żąda pomocy przy próbie podniesienia się z fotela, kozetki itp. to znaczy, ze o 5 rano dzwoni do tz albo męza, by jej pomogł w wyprawie do wc...Bo jak sama wstanie, otworzy dzrwi albo spusci wode to sobie zaszkodzi ![]() Dobra kobieta, ale jak jest na cokolwiek chora - to umiera. przy chorobie przewlekłej powinno się ja chyba zastrzelić ![]() Nie wiem, ja po prostu tego nie rozumiem, dlatego brak mi cierpliwości i wyrozumiałości. Ja bym w zyciu nie chciała nie być samodzielna, więc w chorobie możliwie szybko wstawałam na nogi - dla własnego dobra. Dobra, wygadałam się, nie będę was więcej męczyc tym tematem, obiecuję ![]() Gosia, tarczyca ok...? Purles...Miszka, musze popatrzeć ![]() http://allegro.pl/rexaline-premium-x...439250983.html Cena normalnego opakowania w sephorze to przegięcie. o, to wygląda ciekawie na przykład ![]() http://allegro.pl/purles-rozswietlaj...417710394.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-06-21 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Kama moja ex teściowa wypisz wymaluj była taka sama.Zwykłe przeziębienie,a zaraz ściszała głos-taki 5 min przed śmiercią.Jak teraz słyszę jak ktoś tak biadoli i stęka to mi ciśnienie rośnie
![]() ![]() No comment! ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- http://www.purles.eu/pl/Produkty/Pie...rzy/Acid_Peels http://www.purles.eu/pl/Produkty/Pie...ing_Night_Peel ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- O tej bazie Kam czytałam w Twoim Stylu bodajże.Kusząca ,w dodatku 50 spf.Tylko mam bazę -serum Pauli,na to jej filtr..No nie mam jak wcisnąć ha ha rozświetlającego cudu ![]() Vita Liberata z rękawica ,wczoraj w Sephora kupiłam.Dziś testy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Gang Iren
|
Miszka a te Purles stacjonarnie można kupić?
#3127 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze Purles u kosmetyczek się kupi, Gosia. Miszka, kupiłam krem i eliksir bogini, więc w razie czego zrobie Ci próbki
![]() ![]() a błyszczyki z Collistara polecałysmy ![]() https://www.douglas.pl/douglas/Makij...eRef=sbj6s7yHI ten styl, choć kolorów jest wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Collistar...ech a mnie sie wydawało,że YSL i maziałam,aż usta miałam nabrzmiałe od zmywania i nic mi się nie podobało
![]() ![]() Kam nocnego stróża czasu z kwasami ![]() ![]() Gosia stacjonarnie to pewnie w salonach.Sporo ich teraz pracuje na Purles.Przyrównują je do Thalgo,a lepiej oceniają niz Arkanę np..Ile bab -tyle opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Daniusia- sernik wygląda przepysznie.
Gosia - dołączę do pytania Kamlisy- czy ty nie masz przypadkiem problemów z tarczycą? Kamlisa- czy pomocnik już wrócił do domu? Oglądałam wczoraj Predestination http://www.filmweb.pl/film/Przeznaczenie-2014-656595 Dziwny film i jaki pomysł ..... hmmm...mocno zakręcony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Pomocnik wrócił
![]() Sernik wygląda apetycznie, choć ja akurat nie lubie bezy. ale od samego patrzenia moja waga rosnie ![]() ![]() ![]() Dzis i tak się trochę zmobilizowałam do cwiczen, bo zapuściłam się straszliwie - urlop, katar i tak zawsze jakas wymówka była... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-06-21 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-06-21 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
Miszka - Collistar https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...yk-do-ust.html
mam kolorze corallo rossa, jak widać Kama też taki ma ![]() Bardzo ładny kolorek - między koralowym a różowym więc dobrze sie sprawdza i w otoczeniu ciepłych i zimniejszych kolorów, ładnie ożywiając twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Konto usunięte
|
Ciasto powstalo dla siostry, fajny smak bo przez dodatek soku z cytryny nie jest za słodkie. No i ewidentnie mascarpone i truskawki to je to
![]() ![]() Wrzucę Wam jeszcze mój obiad od tygodnia, bo codziennie jesm to samo. Ceblę 1 sztuka w kostkę zeszklic na rozgrzanym oleju, wsypać przyprawy kurkuma, bazylia, odrobina imbiru, dodać paprykę w kostkę, po 3 min cukinię w kostkę po 5 minutach soczewicę czerwoną przepłukaną, potrzymać minutę i dolać wody na oko, lepiej mniej a częściej niż więcej zmniejszyć ogień i kontrolując ilość wody po pół godzinie wyłączyc i zostawic na płycie. Posypać zieleniną przed podaniem. Pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Gang Iren
|
Aussia z tarczycą jest OK. Miałam badanie. Zresztą jak dotąd wszystkie badania wychodzą mi dobrze.
#3135 |
Konto usunięte
|
gosia
kompleksowo miałaś ta tarczycę czyli z TSH, Ft3 i FT4? |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Gang Iren
|
Nie. Tylko tsh. Nie wiedziałam nawet, że tyle badań się robi.
#3137 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
Danusia - z ust mi to wyjęłaś.
Gosia - faktycznie takie chudnięcie, mimo normalnego jedzenia, musi mieć na moje wyczucie swoją przyczynę. Nie musi być ona jakaś straszna ![]() Samo TSH nie jest wystarczającym badaniem - przydałby się komplet - jak napisała Danusia, na jakimś forum medycznym ditetetyczka tak radzi: "Warto było by zrobić TSH, ft3, ft4, przeciwciała przeciwko tarczycy anty TPO i anty TGTRAb, USG tarczycy - to tyle jeśli chodzi o tarczycę. dodatkowo glukoza na czczo i testy w kierunku celiakii." Danusia - danie obiadowe "brzmi" zachęcająco. Choć samej siebie nie wyobrażam sobie jedzącej tydzień z rzędu to samo. Lubię urozmaicenie. Dwa dni pod rząd to już dużo. Chyba, że pojedyncze owoce czy warzywa sezonowe, ale to też w różnych odsłonach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To dziwnie zabrzmi, ale dorabiałam dziurki w pasku od spodni, a nie pomyślałam o tym, że chudnę.
![]() |
#3140 |
Konto usunięte
|
gosia261282 tu akurat Cie rozumiem, mi też się wydawalo, że bardziej spodnie się rozbiły, więcej się ruszałam, etc etc. Od samodzielnego zbadania TSH przy tarczycy juz sie odchodzi, norma jest dodawanie wlasnie ft3 i ft4. Dlatego lekarz mnie dziwi.
dircikuczę się smaków bezmięsnych, więc tak naprawde przez tydzien doskonalilam przepis wyprobowywujac najrozmaitsze kombinacje ziół. Moja przyjaciółka specjalistka od TMCh mawia, ze jak na cos mamy i chote przez dluzszy czas, to znaczy ze organizmowi czegos brakuje i mowi nam gdzie sie znajduje ten brakujacy skladnik w formie najbardziej przyswajalnej. Jak organizm przyswoi to mija chęć. Sprawdzilam-działa ![]() Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2015-06-21 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Gang Iren
|
Danusia a czemu bezmięsnych? Zimostałaś wegetarianką?
Ja mam cały czas ochotę na słodycze. Wkurza mnie to, bo jem ich naprawdę dużo ![]()
#3142 |
Konto usunięte
|
Tak od kwietnia nie jem mięsa.
Nie wiem czy lubisz kaszę jaglaną, nie pamietam co zawiera, ale tak po 2-3 miesiacach jej jedzenia przestaje sie jesc slodycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Pada deszczyk pada... pani lato, gdzie się schowałaś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak średnio lubię. Wolę inne kasze. Nie wiedziałam, że zabija słodyczowy głód. Staram się ograniczać słodkie. Jeść owoce jak mam ochotę na coś słodkiego. Ale to nie takie proste, batoniki i czekoladki kuszą ![]()
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
Zajrzałam, przekonana, że będzie sporo lektury a tu ... cisza na morzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Niedobrze się dzieje w naszym wątku znowu...cisza i cisza..
Kawa na dobry początek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Gang Iren
|
Też się przyłączam do wspólnego picia kawki
![]() Dzień dobry. Jakie plany dziś? Ja mam wychodne ![]() ![]()
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Nade mną czarne chrumry. Leje nieprzerwanie od 40min. Droga płynie rzeka. To chyba oberwanie chmury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Konto usunięte
|
U nas tez padało dość mocno,ale już trochę słońce wychodzi...
I jak zawsze, sama nie wiem, co wolę - chłodek i deszcz czy te 30-stopniowe upały i pełne słońce, które na następny tydzień zapowiadają... Dziewczyny, 30 dni po wymianie biletu na pędolino, oddali mi kasę. juhu. 30 dni jedynie to trwalo ![]() ![]() No, pogratulować tempa ![]() ![]() Skończyłam wczoraj 3 sezon Orphan black, nie znalazłam nic o kolejnym, szkoda by było, bo wszystkiego nie wyjaśnili, wprost przeciwnie. Laska, grająca kilka głównych ról, jest kapitalna, bo każdy jej klon jest inny, a w tym sezonie pojawia się kolejny.. I w końcu dokończyłam Outlandera. W ostatnim odcinku ten serial przełamał kolejne bariery. Takiego seksualnego okrucieństwa nawet Gra o tron nie serwuje, moim zdaniem. Znowu praktykowałam bardziej przewijanie niż oglądanie. A zapowiadali go jako babski serial... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Beti, w książce Obca opis sadystycznego seksu homo ze zboczonym upodobaniem do krwi tez brzmiał obrzydliwie
![]() Ale do "sierotek" mnie zachęciłaś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.