|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tżetówki 2013 - część XI
Byłam w Oświęcimiu. Nigdy więcej. A Kraków wspominam bardzo przyjemnie
Mogłabym tam mieszkać
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala zobaczyc oswiecim..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ja pracuje w CH nie narzekam, generalnie kolezanka w housie pracowala, jak pracy nie bylo to skladanie ciuchoq ciagle, mowi ze sie nachodzila.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- may a w jakim miescie pracy szukasz? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3123 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez robię dostawy i jakoś dźwigania nie ma rozpakowywanie ciuchów z folii i wieszanie na drążku żadna filozofia, zmienianie cen i wieszanie rozmiarami po kolei to nie jest dla mnie jakaś niewiadoma jaka praca fizyczna, bez przesady, wiadomo ze nie siedzisz za biurkiem ale nie jest to kopanie rowów ![]() Poza tym są godziny gdzie jesteś na kasie i nie ma nikogo albo na przymierzalni i tylko stoisz i układasz na wieszaki ciuchy i ludziom numerki dajesz, serio, jak dla mnie to nie jest wielce fizyczna praca w porównaniu do wielu innych ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ja bardzo bym chciała. Wiadomo ze to przeżycie bedzie duże i miejsce ważne uważam raz w życiu kazdy powinien chociaż zobaczyć. |
||
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
W Łodzi. I szukają ludzi do pracy ale w największym CH w mieście, gdzie potrafią być naprawdę tłumy. No nie wiem sama. Albo poczekam i najwyżej jak wylecę to będę szukać w CH. Chociaż w sumie chyba wolę połazić niż gadać. Sama nie wiem... W sumie lepiej jak jest więcej pracy bo wtedy szybciej czas leci
![]() To może jednak wydrukuję parę CV i się przejdę. Jak myślicie - lepiej w CH czy call center? Ja myślę, że CH lepsze zdecydowanie, bo niby gadkę mam ale jednak przedłużanie umów to nie jest zbyt prosta sprawa chyba... |
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam nie jest zle, zgadzam sie z Cuddly, ja mam testy co polroku nie lubie tego no ale tak akurat u nas jest
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym chciała odwiedzić Oświęcim ale jak juz jechac to trzeba zaplanować troche dni bo prawie 7h pociągiem mam do Krakowa z Białegostoku. Poł dnia na podróz
uroki mieszkania tzna podlasiu wszędzie daleko
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar sie wybrac do Kolezanki pod Opole nie cholery nie mam kiedy :/ i minusem jest to ze mieszka z tesciami a jak jechac to nie n jeden dzien..
|
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj akurat jest duża rotacja i wątpię żebym pracowała aż pół roku w takim sklepie, ale ze dwa miesiące jakbym popracowała to by było ok... |
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
no my mamy z kolekcji, i zarzadzen itp. ale ja pracuje w sieciowce ale dla bardziej bogatej klienteli...
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ja bym wolala ch niz call center.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
May myślę, że praca w CH jeszcze nie byłaby taka ciężka, wiadomo są jakieś dostawy itd. Ale pracy w sklepie spożywczym nie polecam
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, bo kolega mówi, że tam pracował i było baardzo w porządku i krzywych akcji właśnie tam nie było. Koleżanka też mówiła, że tam raczej nie wywalają tak szybko. Dobra, do CH za miesiąc też będą chcieli w razie czego (mam nadzieję), to będę się martwić jak mi nie będzie szło... Póki co staram się to traktować jako hmm wyzwanie - nauczę się cierpliwości i olewania niektórych rzeczy. Skoro mam gadane, to co może pójść nie tak...?
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
ja robilam ma lini produkcyjnej i tam byl zapiernicz..
moze jakies stoisko? ja pracowalam na perfumach praca mila, spokojna Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- brat Tż pracowal w plusie, ciagle go na cos innego przerzucali na umowe, internet itp, musial iles umow zrobic w miesiacu ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- nie bedzie Ci sie podobac to sie zwolnisz nikt na sile trzymac nie bedzie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Też o tym myślałam, ale nie widziałam właśnie ogłoszeń... No nic, na razie spróbuję w tym CC, studenci wracają dopiero w październiku, więc w razie czego we wrześniu powinny być jakieś ogłoszenia o pracę jeszcze, bo zawsze jak wracałam w październiku to były, teraz są, to chyba na miesiąc nie znikną...
![]() Kam, ale nie chodzi o to czy mi się będzie podobać, bo ja naprawdę potrzebuję pieniędzy więc nie wybrzydzam. Mi chodzi jedynie o to, czy mnie do tego września nie wyrzucą... Edytowane przez may9313 Czas edycji: 2015-08-03 o 18:20 |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
may to idz sprobuj, do wrzesnia nie daleko
brat tz pracowal chyba ze 4 miechy albo dalej,... no nie pamietam a sie kompletnie nie nadawal...Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Może te gadki o wywalaniu po tygodniu są jakieś demonizowane... No nic, najwyżej będę miała nauczkę na przyszłość, bylebym we wrześniu 600 zł z wypłaty chociaż miała to będzie już dobrze, jak mi podziękują to trudno, może znajdzie się coś innego.
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
May, nie panikuj. Ty od razu widzisz tą ciemną stronę, że wyrzucą. A może dasz radę w tej pracy? Może się sprawdzisz i będą chcieli Cię na dłużej? Spokojnie
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
may bedzie dobrze :-*
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję.
Ireland, a to wszystko po tym, jak z pierwszej pracy wyleciałam po niecałych 6 dniach... Człowiek potrafi się wtedy czuć naprawdę przybity i do niczego. Wiem, że to nie tylko moje niedoświadczenie było ale i inne czynniki, ale niesmak pozostał. Czas pomyśleć, co zrobić wieczorem, może jakiś film obejrzę Polecacie coś?
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Może komedia jakaś?
Ja też dziś miałam lekki przypał w pracy. A właściwie to dzień wpadek. Po spaniu jeden chłopczyk mówi mi, że chce siku. Ja akurat karmiłam któreś z dzieci i powiedziałam mu, żeby stanął przy drzwiach, za chwilę pójdziemy. Po minucie do niego podeszłam, a on stał w kałuży... Następna wpadka, też sikająca. Mamy chłopczyka, 2,5-letniego, który śpi w pampersie. Nie było go ostatnio 2 tygodnie, wyjechał na wakacje z rodzicami. Zupełnie zapomniałam, że trzeba mu założyć pampers. Budze go, patrzę, a na prześcieradle mokro... Następna wpadka. Są dzieci, którym trzeba podawać lek przed lub po obiedzie. Mam takiego chłopczyka w grupie. Ok, obudziłam go, dałam mu lek i schowałam do plecaka. Jakąś godzinę później dzwoni do szefowej matka innego chłopca i pyta co to za lek w plecaku jej syna Szefowa musiała sama jechać do tej matki po ten syrop... Po dzisiejszym dniu doszłam do wniosku, że tylko jestem zagrożeniem dla tych dzieci i rzeczywiście nie wiem czy chcę w tym pracować.
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Też ostatnio popełniłam dość poważny błąd w pracy
nie zauważyłam, że jedna z faktur jest wystawiona na całkiem inną firmę. Firma której księgowością się zajmujemy takich rzeczy nie kupiła w ogóle, faktura powinna iść do całkiem kogoś innego. Trochę też wina naszego klienta, a raczej jego pracowników, bo przyjęli i wprowadzili w system fakturę której w ogóle nie powinno u nich być. No ale też nie zauważyli, ja powinnam to wychwycić ale nie wychwycilam. Sprawa o tyle poważna, że odliczylismy im vat za tą fakturę, deklaracja już dawno poszła do US. Na szczęście kwota była bardzo mała, trzeba złożyć korektę i będzie ok. Musze być bardziej uważna. Ale dostaję naraz około 5-6 tysięcy faktur, wszystkie trzeba przejrzeć w określonym czasie, wszystko na każdej się musi zgadzać z systemem, masa roboty z tym jest. Do tego wszyscy nasi klienci zajmują się tą samą działką, zamawiają z tych samych hurtowni, faktury wyglądają tak samo
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
O bosz. 6 tysięcy faktur. A dla mnie 2 segregatory to było dużo dzisiaj na praktykach
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonili do mnie z agencji pocztowej, wysyłałam cv niecałą godzinę temu
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, wszystkie firmy nam przywożą naraz faktury z całego miesiąca, bo po co mają jeździć co chwilę
|
#3145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta, a zasadniczo to co Ty studiujesz? :P
Kurde, jakby było coś spoko to ja chętnie będę panią w okienku pocztowym, to by była fajna opcja. Trzymajcie kciuki żeby się nie okazało, że lipa ![]() Teraz się lenię, jakie to przyjemne, taki wieczorny relaks! Współlokatorka wyszła na siłownię chyba, a ja tu sobie sama teraz odpoczywam. Dopiję herbatę, umyję naczynia i pójdę spać chyba. Jakie plany na jutro? |
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak ja w tym tygodniu na stażu wytrzymam... o ile jeszcze w budynku jest chłodno i rano w pociągu, a później w autobusie temperatura znośna, tak powrót to będzie jakaś masakra. Nie wiadomo jak się ubrać, bo trzeba jak człowiek wyglądać, a ja za spódnicami nie przepadam
Do tego jedyna nadająca się sukienka u znajomej i dopiero w weekend mi ją odda, a wtedy to już pozamiatane w sumie, bo pogoda powinna być w miarę. No jak tu żyć, jak?
|
|
#3148 |
|
Konto usunięte
|
ja po pracy, jutro na 11.00 ide
![]() ja tam lubie jak jest co robic bo szybko czas leci, ale najwazniejszy jest fajny i zgrany zespol bo jak jak jest do kitu to nawet najlepsza praca bedzie okropna z czasem
|
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuurde to faktycznie. Mnie teraz po wakacjach te temperatury nie ruszają zbytnio na szczęście. Ale jutro na rozmowę musze się lepiej ubrać chyba. Rano pomyślę :P
Cuddly, racja. Jak mnie wezmą na ta pocztę to raczej zespołu nie będę żadnego miała fajnego tylko klientów i znaczki W agencji pocztowej o uczciwość, umowy itd się chyba martwić nie muszę... ?
Edytowane przez may9313 Czas edycji: 2015-08-03 o 22:37 |
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj będzie luz w pracy, szefa nie będzie. W ogóle pół firmy nie będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Mogłabym tam mieszkać

Polecacie coś?
Szefowa musiała sama jechać do tej matki po ten syrop... Po dzisiejszym dniu doszłam do wniosku, że tylko jestem zagrożeniem dla tych dzieci i rzeczywiście nie wiem czy chcę w tym pracować.