Mamy marzec 2016. Część II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 09:19   #3121
darolka
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Ja po pierwszej wizycie zapomnialam zapytac o grype. Ja bylam chorowitym dzieckiem i czesto choroby przechodzily w zapalenie oskrzeli mi szczepionka pomagala, teraz nie cierpie juz na astme ale w dziecinstwie dwa razy w roku lezalam w szpitalu. Znam jednak przypadji osob ktore zachorowaly po zaszczepieniu wiec jesli sie nie szczepilysce to nie radze bonie wiadomo jak zareagujecie. Czas zachorowan spedzimy w domu wiec mniejsze ryzyko zachorowan. Co do wizyty dzidzius ma juz 7.1cm a dzis pierwszy dzien 14 tyg. machał rączką. Lekarz kazal nadal brac witamine d, kwas foliowy nie trzeba ale powiedzial ze nie zaszkodzi wiec jesli mam to warto dobrac bo powoduje czegos lepsze wchlanianie i jesli jem malo ryb to mam jeszcze brac dhl. Mam na nastepna wizyte zbadac mocz, a krew kolejny raz po 20 tyg. Wieczorem genetyczne licze ze bedzie dobrze.
Mój miał 7.2 w środę na genetycznym a 14 tyd zaczęłam we wtorek :-\

Z tym smyraniem to chyba :-D głowy uciąć sobie nie dam Ale wnioskuję po tym że to pojedyncze stukniecia i inne niż jelitowe. Ale to nie za wcześnie?
Stary 2015-09-18, 09:26   #3122
magda16262
Zadomowienie

Dzieki kobietki

Ja 2 dni temu poczułam dwa stukniecia w dole brzucha ale tez nie wiem co to bylo ale jak juz lezałam naszykowana do snu,czekam na wyrazniejsze znaki. Jutro zaczynamy 16 tydz i w srode wizyta.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 09:27   #3123
darolka
Rozeznanie

Chciałam dodać swoja wizytę do kalendarza ale nie mogę go edytowac? :-\ czemu :-\
Stary 2015-09-18, 09:27   #3124
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Zjadlabym cos dobrego na obiad ale nie mam pomyslu co. Pochwalcie sie obiadami to moze mnie zainspirujecie ;-)
Ryba(u nas miruna), surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Aaa i wiecie co? Według OM to mam teraz 14 tyd. I na to wygląda że mnie dzidziuś smyra
Cytat:
Ale to nie za wcześnie?
Super a gdzie tam za wcześnie ja czuję codziennie od 12t
Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Wrocilam i melduje sie z lozku. Na cale szczescie to infekcja wirusowa . Duzo cieplych plynow sok z malin,herbata z cytryna, miod z mlekiem i czosnek na gardlo mam tantum verde. No i do wtorku lezec ! Tak zrobie. Dodał ze nie ma zadnych bezpiecznych i badanych lekow dla kobiet w ciazy w szczegolnosci tych dostepnych bez recepty .
Kuruj się tylko za bardzo się nie przegrzewaj jak masz gorączkę bo jej nie zbijesz
Stary 2015-09-18, 09:39   #3125
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Niby tak, ale ja też jestem przeciwna. Oczywiście, że wszystkiego nie można kontrolować, nie da się i nawet nie powinno, ale na tyle na ile mogę, będę unikać. Jeśli szkoła zabierze moje dziecko na burgera to trudno, włosów sobie z głowy rwać nie będę, ale sama sobotnich obiadów w maku sobie nie wyobrażam. Nie chciałabym tworzyć takich przyzwyczajeń od małego. A jak podrośnie to sam będzie decydował i droga wolna
Mam dokładnie takie samo zdanie co Ty.

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam po usg, wg pani doktor chłopak jak się patrzy a ja wyrodna matka jestem bo mi się smutno zrobiło że jednak nie kolejna dziewczynka wracałam z córką z wizyty i o mało nie płakałam.

najfajniejsze że wszyscy mówili że na chłopaka wygląda ta ciąża.

Mały ma crl 10 cm i wg tego na dziś mamy 15t6d.

Pani doktor powiedziała że to między nogami to na pewno nie pępowina bo sprawdziła na przepływach.

Ale na 100% potwierdzi za 4 tyg.

Kolorujcie na niebiesko.

Ciuszki będę miała od kuzynek od strony męża więc to nie problem a mój tata dumnie zapowiedział że wnukowi wózek kupi. Wszyscy się cieszą a ja nie
Doskonale Cię rozumiem. Jak się dowiedziałam o drugim synku to też płakałam. I miałam doła. Potem przywykłam do tej myśli. Co dziwne, teraz aż tak tego nie przeżyłam Chyba się już wcześniej pogodziłam z tym, że chłopaki tylko mi pisane

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Jednym słowem - ciągła krytyka mojej osoby. A to co jem/ ile/ kiedy. Że jestem za szczupła (15tc) - a noszę luźniejsze bluzki to aż tak brzuch nie jest widoczny. Wiadome, że jak ubiorę obcisłą bluzkę to i brzuch sterczy... No wszystko, wszystko po kolei. Coś czuję, że długo na macierzyńskim nie pobędę. Byleby się wyrwać znów do pracy, migiem odłożyć kasę i uciekać na swoje-swoje. Inaczej chyba sobie kupię przyczepę i się rozstawię na działce...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a to ciuchy nie takie (ona teraz się odmładza m.in przez ubiór, makijaż...), fryzurę mogłabym miec lepszą. No wszystko po kolei.
Jeśli masz na tyle spokoju w sobie to ją olej. Ale myślę, że skuteczne byłoby odpyskowanie jej dosyć stanowcze, żeby wiedziała żeby następnym razem ugryźć się w jezyk.

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Mysle ze bedzie idealne. Przypomnialo mi sie ze moj synek jak sie urodzil to sporo plakal. Polozna czasami brala go do siebie, zebym sie zdrzemnela i ktoregos razu przywiozla go w tym mini lozeczku, tak jakby przykrytego pieluszka tetrowa, ale boki pieluszki byly wlozone pod materac. Potem stsowalismy ten myk w domu i pomagalo. Polozna mowila ze dziecko pod koniec ciazy w brzuszku ma malo miejsca, a jak sie rodzi to ma duzo przestrzeni i moze je to przerazac. Takze takie 'scisniete' dzieciatko czuje sie bardziej komfortowo. Nie wiedzialam jednak ze jest cos takiego jak - woombie
My też w pierwsze dni owijaliśmy ciasno w kocyk/pieluszkę, tak jak to robili w klinice. Pomagało. Z czasem przyzwyczaił się do swobody, bo przecież to tylko do spania tak był owijany.

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ryba(u nas miruna), surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki
Emma! No dzięki, już wiem co na obiad zrobię!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 09:39   #3126
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja na obiad mam ziemniaczki, surówkę i rybkę
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 09:43   #3127
fasolka1987
Zadomowienie

Dzień Dobry wszystkim! Ale dzisiaj pospałam, to dlatego, że wczoraj mieliśmy gości i posiedzieliśmy do późna

Ale już dużo stron napisane, zaraz będę nadrabiała.
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 09:45   #3128
darolka
Rozeznanie

Ja mam spagetti :-D mniam
Stary 2015-09-18, 09:51   #3129
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ja tylko się przywitać wpadłam, już 16 tydzień pogoda piękna, jadę na sh, może coś ładnego się trafi dla mnie albo dzidzi, nadrobię Was później, miłego dnia dziewczyny!
Stary 2015-09-18, 09:55   #3130
nina1406
Wtajemniczenie

dzięki za inspiracje obiadowe chyba pójdę do sklepu po rybkę, narobiłyście mi smaka
zaczęłam pakować letnie ciuchy do zawiezienia rodzicom na przechowanie, dołożyłam długie spodnie z wysokim stanem i wszystkie koszulki który mały taki niski stan więc też je spakowałam żeby gołym brzuszkiem nie świecić i powiem Wam że mam już całą walizkę ciuchów. nie spodziewałam się że tego tyle będzie. a zostawiłam sobie jeszcze lżejsze rzeczy takie luźniejsze na te ciepłe dni

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 09:56   #3131
misia880
Zakorzenienie

Ja dopiero wstalam
Moj maz zaspal dzis do pracy
Co za dzien!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 09:56   #3132
fjolek
Zadomowienie

hej ;/ prawie cala noc niespalam bylam nie spokojna bolala mnie glowa jak zasnelam i sie obudzilam po paru godzinach to dalej mialam taka ciasną glowe ;/ a dzis mi jakos slabo moze cisnienie mam za niskie niewiem..nie mam ochoty na nic nawet na wyjazd do wroclawia w ogole sie nie zaczelam jeszcze pakowac .. w ogole nie wiem co mam wziasc bo wszystko mnie cisnie juz bym wolala miec chyba duzy brzuch przynajmniej kazdy by widzial ze to ciaza a tak to wygladam grubo i mam zle samopoczucie ech..marudze od rana..
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 10:01   #3133
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

O jezu dziewczyny, co mi się dzisiaj śniło mój były dowiedział się, że jestem w ciąży i ganiał mnie ze strzelbą

U mnie pierogi ze szpinakiem a na 15.00 jestem zarejestrowana na pobranie krwi na test podwójny. Mam nadzieję, że szybko będą wyniki.
Stary 2015-09-18, 10:02   #3134
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Monia, ja też wiem co to kiszka ziemniaczana
Nie ma u nas grilla bez kiszki.
O super! ja w ciąży mam na nią smaka, już 2x jadłam :P

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
mnie mozna pokolorowac na rozowo
Zrobione!

Cytat:
Zdarzają się oferty full wypas. Całe łóżeczko "ubrane" w jednym kolorze. Chodzi mi o to czy dziewczyny będą stawiały na minimalizm łatwy do utrzymania w czystości czy łóżeczko dla prawdziwej księżniczki/księcia
Ja chcę minimalizm chociaż mój mąż upiera się na baldachim

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Jednym słowem - ciągła krytyka mojej osoby. A to co jem/ ile/ kiedy. Że jestem za szczupła (15tc) - a noszę luźniejsze bluzki to aż tak brzuch nie jest widoczny. Wiadome, że jak ubiorę obcisłą bluzkę to i brzuch sterczy... No wszystko, wszystko po kolei. Coś czuję, że długo na macierzyńskim nie pobędę. Byleby się wyrwać znów do pracy, migiem odłożyć kasę i uciekać na swoje-swoje. Inaczej chyba sobie kupię przyczepę i się rozstawię na działce...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a to ciuchy nie takie (ona teraz się odmładza m.in przez ubiór, makijaż...), fryzurę mogłabym miec lepszą. No wszystko po kolei.
Powiedziałabym jej aż by w pięty babsku poszło

Cytat:

Namówiłam męża na woombie, na początek wystarczy nam prześcieradło i właśnie to "cudo".
Głowa mi pęka idę spać.. Dobranoc Piękne Kobietki!! Kolorowych snów!!
Moja mama była w szoku jak jej woombie pokazałam
ja mam zamiar otulać pieluszką

Patrzyłam na ta akcję szczęśliwe dziecko, ale u mnie już było, w czerwcu :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 10:02   #3135
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam dodać swoja wizytę do kalendarza ale nie mogę go edytowac?' :-\ czemu :-\
a wzięłaś najpierw "edytuj"? Gdzieś z prawej strony u góry jest. Inacej nie dodasz
Stary 2015-09-18, 10:03   #3136
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

magda16262 mi lekarz polecił brać Prenalen na przeziębienie są dostępne tabletki na gardło jakiś syrop i chyba krople do nosa na ulotce pisze że są dla kobiet w ciąży i karmiących a oprócz tego gdyby była gorączka to paracetamol ale nie wiem jak to tam u ciebie wygląda bo ja miałam tylko przeziębienie

Monia czy możesz mnie dopisać do listy??

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/

Edytowane przez Gosiaczek2507
Czas edycji: 2015-09-18 o 10:06 Powód: :D
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 10:03   #3137
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
juz bym wolala miec chyba duzy brzuch przynajmniej kazdy by widzial ze to ciaza a tak to wygladam grubo i mam zle samopoczucie ech..marudze od rana..
Dokładnie to samo tłumaczyłam ostatnio kuzynce. Najgorszy moment to ten przejściowy gdy wygląda się jakby się po prostu przytyło. Ja czuję się ciężka i niezgrabna. Jak już będzie ciążowy brzuszek to myślę, że będzie inaczej.
Stary 2015-09-18, 10:04   #3138
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
a wzięłaś najpierw "edytuj"? Gdzieś z prawej strony u góry jest. Inacej nie dodasz
Na tel nie mam c takiej opcji...chyba trzeba będzie pudło odpalić :-(
Stary 2015-09-18, 10:05   #3139
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
O jezu dziewczyny, co mi się dzisiaj śniło mój były dowiedział się, że jestem w ciąży i ganiał mnie ze strzelbą

U mnie pierogi ze szpinakiem a na 15.00 jestem zarejestrowana na pobranie krwi na test podwójny. Mam nadzieję, że szybko będą wyniki.
tez bede robic pierogi, ale ruskie
tylko cos sie ruszyc ziemniakow nastawic nie moge
Stary 2015-09-18, 10:05   #3140
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
No z telefonu też nie mogłam, tylko z kompa.
Stary 2015-09-18, 10:06   #3141
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
hej ;/ prawie cala noc niespalam bylam nie spokojna bolala mnie glowa jak zasnelam i sie obudzilam po paru godzinach to dalej mialam taka ciasną glowe ;/ a dzis mi jakos slabo moze cisnienie mam za niskie niewiem..nie mam ochoty na nic nawet na wyjazd do wroclawia w ogole sie nie zaczelam jeszcze pakowac .. w ogole nie wiem co mam wziasc bo wszystko mnie cisnie juz bym wolala miec chyba duzy brzuch przynajmniej kazdy by widzial ze to ciaza a tak to wygladam grubo i mam zle samopoczucie ech..marudze od rana..
Czasami mamy prawo się tak czuć. Niestety większość z nas wygląda póki co jakby przytyła i z ciążą nie miała nic wspólnego.. Ale to szybko minie. Ponarzekaj sobie dzisiaj przez chwile, a później wypij kubek ciepłego kakao i uszka do góry, pamiętasz jak cieszyłas się na wyjazd do tego Wrocławia?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 10:07   #3142
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
jak chcesz to napisz kiedy masz wizyte to Cię dodam bo na komp jestem
Stary 2015-09-18, 10:10   #3143
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam po usg, wg pani doktor chłopak jak się patrzy a ja wyrodna matka jestem bo mi się smutno zrobiło że jednak nie kolejna dziewczynka wracałam z córką z wizyty i o mało nie płakałam.

najfajniejsze że wszyscy mówili że na chłopaka wygląda ta ciąża.

Mały ma crl 10 cm i wg tego na dziś mamy 15t6d.

Pani doktor powiedziała że to między nogami to na pewno nie pępowina bo sprawdziła na przepływach.

Ale na 100% potwierdzi za 4 tyg.

Kolorujcie na niebiesko.

Ciuszki będę miała od kuzynek od strony męża więc to nie problem a mój tata dumnie zapowiedział że wnukowi wózek kupi. Wszyscy się cieszą a ja nie
kochana nie przejmuj sie, zobaczysz, ze sie przyzwyczaisz i bedziesz cieszyc z synka wczoraj kolega opowiadal, ze jego dziewczyna chciala miec corke, kiedy okazalo sie, ze syn przez tydzien wyla, obwiniala go nawet o to.. a teraz kiedy sie urodzil, mowila, ze nie wyobraza sobie, zeby mial byc corka to tez sprawka hormonow

Cytat:
Zdarzają się oferty full wypas. Całe łóżeczko "ubrane" w jednym kolorze. Chodzi mi o to czy dziewczyny będą stawiały na minimalizm łatwy do utrzymania w czystości czy łóżeczko dla prawdziwej księżniczki/księcia

Myślałam, że mojemu mężowi podoba się imię Hania bo nie protestował, a dziś powiedział, że bardziej podoba mu się Olga
imie Olga tez bardzo ladne
ja mysle nad posciela (wiadomo pozniej sie przyda), ochraniaczem z poduszek, ale chyba tez na pozniejszy okres, bo chcialabym miec dziecie na oku , kocyk, przescieradlo, przybornik mysle tez fajny , rozek i chyba tyle
a powiedzcie czy przewijak sie przydaje? bo spotkalam sie z opiniami, ze i tak najczesciej dziecko przewija sie na lozku np. w nocy, na dywanie na macie lub kocu (nawet nasi znajomi tak robili od poczatku) no i ze dziecko szybko z niego wyrasta?

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja planuje zrobić ogórkową a na drugie mam paluszki rybne i z ziemniaczkami zjemy
u mnie tez ogorkowa z wczoraj za to na kolacje domowe zapiekanki ale to po pracy poki co uciekam sprzatac, zeby miec jutro wolna sobote

u mnie dzis 14 tydz 3 dzien namietnie wyczekuje i wymacuje kopniec, ale nic z tego, cisza ja pewnie sobie troche poczekam, bo to moja pierwsza ciaza
Stary 2015-09-18, 10:12   #3144
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja mam makaron ze szpinakiem i setkami topionymi Ale rybkę bym sobie zjadła o z frytkami!

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 10:15   #3145
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja mam makaron ze szpinakiem i setkami topionymi Ale rybkę bym sobie zjadła o z frytkami!
ostatnio kluski slaskie mialam z takim szpinakiem, a rybe z frytkami tydzien temu
Stary 2015-09-18, 10:16   #3146
magda16262
Zadomowienie

Syrop mam w domu ale w sumie w skladzie to co pije bo tam maliny,czosnek, wit c. O paracetamolu mowił jesli bedzie goraczka. Jakos musze dac rade. Duzo pije cieplego jak kazal w nocy 3 razy maliny pilam a pozniej mnie wygrzało
Stary 2015-09-18, 10:16   #3147
_emma
Zakorzenienie

Myślę, że u nas woombie zda egzamin. Chcę karmić piersią, a to wiąże się z tym, że mała będzie miała częstsze pobudki niż dzieci na mm. Mm sprawia, że dzieci przeważnie budzą się co 3 godziny, a te na cycusiu częściej. Może to dlatego, że te cycusiowe nadal łączy taka "pępowinka" z mamą i nie tyle potrzebują częściej jeść, a po prostu być blisko, poczuć mamusię. Dzieci karmione mm mają tą "pępowinkę" odciętą przy porodzie i wystarcza im butelka mleczka i przytulenie przez mamusię więc nie budzą się tak często. Mam nadzieję, że woombie zastąpi mnie trochę przy karmieniu piersią..
Stary 2015-09-18, 10:20   #3148
magda16262
Zadomowienie

Malinka

ja tez prosze bo i na komp mialam problem.

Wiz 23 wrzesnia godz 15
Stary 2015-09-18, 10:20   #3149
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
a powiedzcie czy przewijak sie przydaje? bo spotkalam sie z opiniami, ze i tak najczesciej dziecko przewija sie na lozku np. w nocy, na dywanie na macie lub kocu (nawet nasi znajomi tak robili od poczatku) no i ze dziecko szybko z niego wyrasta?
Właśnie wczoraj tak sobie myślałam, że może nie kupimy przewijaka tak jak przy pierwszej córce ale jak sobie przypomniałam ból poporodowy, ból kręgosłupa po ciąży to jednak zdecydowałam, że przewijak musi być
Stary 2015-09-18, 10:21   #3150
misia880
Zakorzenienie

Ja mam przewijak taki co na lozeczko sie montuje po mojej kuzynce. Do 9 miesiecy na tym przewijala. Wiadomo nie zawsze ale na tym wygodniej niz np na lozku w kijowej dla mamy pozycji

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości