![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mój gnom tez gardzi butelką ,swojego czasu mu podawałam wodę/ soczek strzykawką ale teraz nauczył się pić z doidy i z normalnego kubka też próbuje chłepcząc jęzorem jak kot.Co do jedzenia to na początku rozszerzania diety chętnie wszystko pakował do dzioba .Teraz jak mu się uda zjeść 3 łyżeczki to jest sukces.I o dziwo zdecydowanie bardziej woli ten warzywny szlam niż zupki czy owoce.
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to może faktycznie jabłuszko z hippa jej nie podeszło ze względu na konsystencje, ale marchewkę gotowałam sama, bo miałam z ogródka i też był ![]() Cytat:
![]() 1.super, gratuluję obrotu ![]() ![]() 2.grubo z tym autobusem, moja "na szczęście" się dzira tylko na świeżym powietrzu ![]() 3.ja kupiłam http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...FWQNcwod9foDAQ mała go uwielbia, bo jest mały i lekki ![]() 4.to nie zazdroszczę przeziębienia, kuruj się ![]() 5.a jakiego niekapka kupiłaś, ja się boję, żeby jej za szybko nie leciało... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młody tez go uwielbia ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niekapka mam tomme tippe, kupilam caly zestaw do karmienia na gemini |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 | |
Wtajemniczenie
|
no fajny jest
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...-4m-200ml.html http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...aca-150ml.html który??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3127 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Brawo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co dajecie dzieciom do picia??? grzejecie to??? potrzebuję kupić dla małej czapeczkę z daszkiem, najlepiej pumy lub nike, białą lub czarna, ktoś widział, ktoś wie??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o picie... mój pije wodę na szczęście 😄 no i daję też soczek jabłkowy ale trochę rozcieńczam go wodą. Nie chcę go do słodkiego smaku przyzwyczajać bo soczek pije chętniej niż mleko. Tylko butle zabieram to pisk taki ze hoho... nawet mu zdjęcie zrobiłam jak butle trzyma i brwi marszczy ![]() Nie podgrzewam... podaje w temperaturze pokojowej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3130 |
po drugiej stronie szafy
|
Rozrabiam sok z ciepłą wodą.
Takich małych rozmiarów chyba nie ma, najmniejsze czapki z daszkiem jakie widziałam były powyżej 50cm obwodu. A po co Wam czapka z daszkiem? Przecież to uszy odsłania.
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daje wode przegotowana ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- elve dzieki ![]() Co do zyrafy... ja kupilam zyrafe z gryzakiem: http://zyrafa-sophie.pl/zestawy-na-p...lateksowa.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
po drugiej stronie szafy
|
Mnie ten http://zyrafa-sophie.pl/kolekcja-cha...aniliowym.html kusi. No i ten, który niud wklejała http://zyrafa-sophie.pl/so-pure/288-...uczukowca.html
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
Mieliśmy dzisiaj szczepienie. Młoda wazy 6350g, mierzy 69 cm. Ogólnie pediatra z pielęgniarka stwierdziły, ze bardzo ruchliwe dziecko mam. Powoli mamy zacząć wprowadzać gluten i przed następnym szczepieniem morfologia. Po szczepieniu młoda pierwsze 4h przespała, a potem 6 na zmianę marudziła i ryczała. Chciała spać, ale coś jej nie dawało. Może nóżka ja bolała. Aczkolwiek nigdy po szczepieniu tak nie było. Przeważnie marudziła troche więcej i tyle. A dzisiaj masakra. Jestem tak zmęczona, ze tylko marze o tym, zeby młoda spokojnie przespała noc.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#3134 |
Zadomowienie
|
Jakby nie było mój gnom jest troszkę starszy od waszych dzieciaczków.Od niektórych to pewnie o miesiąc jak nie więcej.
Także nie ma co porównywać.Ale fakt faktem czasami mnie samą zaskakuje np. dzisiaj sobie ubzdurał że będzie stał na podłodze (oczywiście trzymany za ręce). Tak wiem że to niezdrowo bo kręgosłup za wiotki itp.ale weźcie mu wytłumaczcie że nie wolno.Każda próba zakończenia tej małpiej rozrywki kończyła się piskiem.Potem kicać mu się zachciało i tak dokazywał dobrą godzinę a na koniec jak już nie miał siły to kładł się na podłogę i próbował pełzać bo dupsko jeszcze za ciężkie do raczkowania.Także ten,coś czuję że będzie ciekawie jak zacznie chodzić. ![]()
![]() |
#3135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny a jak podgrzewacie te sloiczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grześ drugie bardzo źle zniósł - ponad godzina nieutulonego płaczu...i całe popołudnie czerwone nóżki. Na szczęście trzecie było ok. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
MM robię tak, że zawsze mam gorącą wodę w termosie i zimną przegotowaną w dzbanku. Więc podgrzewacza używam tylko do obiadków. Owoce ze słoiczka podaję w temperaturze pokojowej - nie podgrzewam.
![]() |
![]() |
#3137 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a czapeczka??? strasznie nam się podobają z mężem takie małe dresiary ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam podgrzewacz, na allegro można kupić aventy już za 30zł |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3138 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie uzywacie pidgrzewaczy do sloiczkow??? Hmm myslalam ze sie obędzie bez niego hmm..
Dzisiaj bylam na rehabilitacji no i sie chwale ze pierwsze obroty byly z brzuszka na plecy..na co rehabilitantka mowi ze wazne sa obroty ale z plecow na brzuch.... ahhh a ja sie tak cieszylam ze sa postepy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3139 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Wkładam tyle ile chcę żeby zjadła do pojemniczka i pojemniczek wstawiam do miseczki z ciepłą wodą. Mam podgrzewacz, ale na razie go nie używam do tego, bo za małe porcje jemy. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3141 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już po prostu nie chcę w necie szukać różnych info i porad Google bo za każdym razem jak szukam jednej rzeczy napotykam na drugą i doszukuję się jakichś braków u młodego ![]() Skoro nigdy nie lubił na brzuchu leżeć nie chce sam się na tą nieprzyjemność narażać ![]() Jutro jedziemy wreszcie na konsultację do alergologa ![]() Ciekawe co usłyszę.... A mój księciunio stwierdził dzisiaj, że trzeba stymulować swoje struny głosowe ![]() ![]() Umiemy się za to bawić w "akuku" Spryciula zasłania się pieluchą sam...mama woła "akuku" a on odsłania buźkę - rozczula mnie to jak tak małe stworzenie świadomie może różne rzeczy robić ![]()
![]() |
![]() |
#3143 |
Wtajemniczenie
|
elve ja tez bede tak robic z miseczka i ciepla woda...
diablica ,nie pytalam dlaczego wazniejszy jest obrot na brzuch, ale chyba dlatego ze cwiczy wtedy miesnie brzuszka tak mi sie wydaje Co do zabawy akuku moja tez sama umie sie w to bawic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3144 | |
po drugiej stronie szafy
|
Moja też się bawi w zakrywanie kocykiem, uhahana jest zawsze niemożebnie
![]() Cytat:
![]() Tylko uważaj żeby nie był wrzątek, już mnie tu kiedyś dziewczyny opieprzyły, że jak się podgrzewa we wrzątku, to jedzonko traci wszelkie właściwości. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- A moja dziś sobie przestawiła dzień i nie wiem co teraz zrobić. Zjadła o 16 butlę, o 17 marchewkę i powinna koło 19:30 być wykąpana, potem koło 20 flaszka z kleikiem i po godzinie lulu. A ta mi się po 18 obkuponiła tak, że trzeba było na gwałt robić kąpiel ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już nie śpimy... syn tak zadecydował ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3146 |
po drugiej stronie szafy
|
Obudziła się o 4:20. A ja spałam jak zając i znowu jestem nieprzytomna
![]()
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Elve, ładnie pospała Ci córa😄. Trzeba było brać przykład 😉
My juz po wizycie.... nie dowiedziałam się nic czego bym już nie wiedziała. Wrrrr Mamy juz przechodzić na mleko następne 2... Wprowadzać pokarmy normalnie...stopniowo. Z wyjątkiem tych uczulajacych... Kontrola za miesiąc. I tyle w tym temacie 😕 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3148 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to niewele się dowiedziałaś... a mój szkodnik jak siedzi u mnie na kolanach to się giba i wali głową w moje cyce, jakby miała chorobę sierocą ![]() słyszałyście, że do raczkowania i nauki chodzenia trzeba dzieciom specjalne buty kupić, żeby paluszków nie deformowały??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj spotkałam sąsiadkę, mówiła że jej wnuk jest na marchewkę uczulony ![]() ![]() Jasne że opieram, sama spuszcza nogi i sięga do moich kolan, a potem je zgina i prostuje z dziką radością ![]() Z tego co ja wiem, to jest to bzdura. Jedyne co dzieciom się w takich sytuacjach przydaje, to buciki, które są tak naprawdę grubszymi skarpetkami z miękką, żelową, antypoślizgową podeszwą. Ale w zupełności wystarczą zwykłe skarpetki antypoślizgowe.
![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Kurde od początku kupowałam małej pajacyki w next ale obecna kolekcja jest porazkowa, chciałam jej teraz zamówić coś ciemniejszego, bo będzie bardziej brudzić, ale wyboru nie ma... doradźcie...
http://pl.nextdirect.com/pl/x57786s1#401575 http://pl.nextdirect.com/pl/g312556s6#378285 jedyny plus, że są suuuuuuper jakości i ładnie się dopierają ![]() albo poradźcie mi jakąś dobrą firmę, gdzie śpioszki i pajacyki nie skudlą i rościągną mi się po kilku praniach i suszeniach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.