sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 20:11   #3121
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

minerały mają pewną określoną gamę kolorów a nie jedną barwę. warto w uwagach do zamówienia psać jakich konkretnie się oczekuje. nie jest to duży wysilek, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że przy każdym jednym kamyku jest informacja, że kamienie sa naturalne, wobec czego różnią sie kazdy od siebie.
ja, jesli zawsze piszę o jaki kolor minerąłów mi chodzi, nie tylko do beadshopu i ani razu nie zdarzyło mi się narzekekać..

edit: magda j - to co pokazałaś jest jak najbardziej agatowo-agatowe. to nie inkluzja ani skaza, po porstu takie ubarwienie kamienia.

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:17   #3122
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda j Pokaż wiadomość
Właśnie te moje minerały to jakieś bure masy..
Ja sądzę że najgorsze co może być to właśnie nie 'bure masy' tylko 'niedopasowane do siebie bure masy' Parę razy dostałam od beadshopu kamyczki brzydsze niż się spodziewałam, ale przynajmniej [no, prawie] zawsze były dopasowane do siebie... np. z półfabrykatów czy kamyczków zawsze dostawałam same cudeńka, ale co z tego, jak jeden ma 14 mm a drugi 11
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:36   #3123
magda j
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
minerały mają pewną określoną gamę kolorów a nie jedną barwę. warto w uwagach do zamówienia psać jakich konkretnie się oczekuje. nie jest to duży wysilek, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że przy każdym jednym kamyku jest informacja, że kamienie sa naturalne, wobec czego różnią sie kazdy od siebie.
ja, jesli zawsze piszę o jaki kolor minerąłów mi chodzi, nie tylko do beadshopu i ani razu nie zdarzyło mi się narzekekać..

edit: magda j - to co pokazałaś jest jak najbardziej agatowo-agatowe. to nie inkluzja ani skaza, po porstu takie ubarwienie kamienia.
Ok, dzięki za wyjaśnienie.
Niestety, troszkę to 'przeszkadza' i dla niewprawionego oka (tak jak moje ) wygląda nieciekawie...
Nie twierdzę, że ktoś sprzedał mi bubel, ale jestem troszkę rozczarowana. Ale przynajmniej będę wiedziała na przyszłość..
Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
Ja sądzę że najgorsze co może być to właśnie nie 'bure masy' tylko 'niedopasowane do siebie bure masy' Parę razy dostałam od beadshopu kamyczki brzydsze niż się spodziewałam, ale przynajmniej [no, prawie] zawsze były dopasowane do siebie... np. z półfabrykatów czy kamyczków zawsze dostawałam same cudeńka, ale co z tego, jak jeden ma 14 mm a drugi 11
hehe, to mi mogli dać 2 takie kamyczki z tym agatowo-agatowym czymś, a nie tylko jeden ;P
Reszta niezbyt piękna, ale rzeczywiście dopasowana

... all the world I've seen before me passing by...

.
magda j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 19:55   #3124
*Gwiazdka*
Raczkowanie

A ja mam wrażenie, że wiele sklepów ostatnio spadło z jakością. Zarówno towaru jak i obsługi klienta. Tak jakby raz wypracowana opinia miała starczyć na zawsze.

Zamawiałam w BS kilka razy skuszona dobrymi opiniami. Może oczekiwałam w związku z tym zbyt wiele? Bo mnie BS nie zachwycił - w każdej paczce miałam jakieś minerały/korale źle dobrane, co widać było gołym okiem.

Moim ulubionym sklepem są SN. Duży wybór, ciekawa oferta, szybkie przesyłki.Mam nadzieję, że będzie tak dalej bo troszkę się ostatnio rozczarowałam robiłam spore zamówienie, ale okazało się, że kilka zamówionych rzeczy brakuje (nie lubię kiedy sklep sprzedaje coś czego nie ma). Nie usłyszałam "przepraszam", nie dostałam też żadnego gratisu, który do tej pory zawsze był dołączany do paczki bez względu na wielkość zamówienia czy otrzymanego rabatu. No i kontakt też ostatnio utrudniony.

Lubię Diamic Art. Zawsze wszystko ładnie dobrane, miły kontakt szybka przesyłka i fantastyczne gratisy
Jeszcze kilka dobrych sklepików by się znalazło ale to w kolejnym odcinku
*Gwiazdka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 20:41   #3125
lawenda99
Zakorzenienie

od SN nie dostałam odpowiedzi na żadnego maila, a wysłałam ze trzy... Poza tym jedno z moich zamówień (musiałam domówić klika kamieni, poprosiłam o połączenie z już złożonym, opłacone, wysłane) nie zostało zaznaczone w panelu jako opłacone i miesiąc później przy okazji drugiego zamówienia dostałam telefon z pytaniem: 'a co z poprzednim, bo jest nieopłacone?. o opóźnieniu z wysyłkami maila nie dostałam, bo nie jestem zapisana na newsletter, a to chyba poszło do zapisanych na newsletter a nie do tych co zrobili zamówienia. Ale za to jakie fluoryty przyszły...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 20:45   #3126
majakorn
Rozeznanie

w poniedziałek odbieram paczuszke z onyksu, ciekawe czy kamienie będą tak piękne jak na zdjęciach
Stary 2008-02-22, 20:47   #3127
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Gwiazdka* Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie, że wiele sklepów ostatnio spadło z jakością. Zarówno towaru jak i obsługi klienta. Tak jakby raz wypracowana opinia miała starczyć na zawsze.
To, niestety, fakt
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 21:02   #3128
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez lawenda99 Pokaż wiadomość
od SN nie dostałam odpowiedzi na żadnego maila, a wysłałam ze trzy... Poza tym jedno z moich zamówień (musiałam domówić klika kamieni, poprosiłam o połączenie z już złożonym, opłacone, wysłane) nie zostało zaznaczone w panelu jako opłacone i miesiąc później przy okazji drugiego zamówienia dostałam telefon z pytaniem: 'a co z poprzednim, bo jest nieopłacone?. o opóźnieniu z wysyłkami maila nie dostałam, bo nie jestem zapisana na newsletter, a to chyba poszło do zapisanych na newsletter a nie do tych co zrobili zamówienia. Ale za to jakie fluoryty przyszły...
Law - ja jakiś czas temu we fluorytach u Kasi grzebałam, bo potrzebowalam pasiastych zielono-fioletowych. mrrru,

ale fakt, parę miesięcy temu zaprowadzona przez Rose do biżuteryjnej mekki naszego miasta, rzadko zamawiam w necie i jak już, to zwykle coś mi nie pasi.. rozumiem, żeby allegro, no bo to allegro w końcu :P, ale żeby w sklepach? z Astari tylko jak zwykle miło, sympatycznie, blyskawicznie i złego słowa nie moge powiedzieć. reszta sklepów faktycznie - zaliczyła u mnie jakieś wtopki ostatnio.
ciekawe czemu akurat tak nagle i masowo sobie zaczęli odpuszczać?

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 21:19   #3129
lawenda99
Zakorzenienie

też mam takie dziwne wrażenie, chociaż mało zamawiam. Przynajmniej z tego co czytam tu i tam, bo ja jestem jakaś niemainstreamowa ostatnio i zamawiam w sklepach z kosmosu albo Tajlandii i problemów nie mam albo jak wydam 200 zł na Orlej to odmawiam sobie netowych zakupów...

kupiłam takie wielkie fioletowe fluoryty... nie oddam

no właśnie, muszę dreambella pochwalić nie dość że szybko, że reklamacja błyskawicznie rozpatrzona, to jeszcze na różne udogodnienia się zgadza
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 21:44   #3130
asiav01
BAN stały

Mi odpowiadają sklepy internetowe, ale najbardziej pasuje mi allegro, nie miałam jeszcze żadnych nieprzyjemności, produkty są ok, a przede wszystkim chodzi o to, że niektóre rzeczy są dostępne tylko na necie.
asiav01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 22:39   #3131
maweth
Rozeznanie

GG do maweth

Ja lubię Koralowo przez to, że mogę sobie odebrać osobiście, ale... ostatnio mam co i raz jakieś zastrzeżenia i muszę jechać drugi raz na wymianę ( na szczęcie mam bezpośrednio tramwaj - 25 min i jestem). Drugi raz z rzędu dostaję coś ukruszonego :/, a że zazwyczaj wpadam tam po drodze to zabieram paczkę i mykam i dopiero w domu oglądam co i jak. Ehh..

Na ich plus zdradzę, że niedługo będą nowości w postaci chyba z 15-tu kolorów pereł naturalnych. Dzisiaj widziałam tęczę po prostu :P
maweth jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 08:25   #3132
wariacja
Zadomowienie

GG do wariacja

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
To, niestety, fakt
Tak, ostatnio zamówiłam w BS karneol, nie dosć, że jeden był pęknięty, to dziurki w 4 sztukach były krzywo na wiercone
* Zaczynam oszczędzać

Bo do idealności dążę...

wariacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 08:49   #3133
Kagan
Wtajemniczenie

Złożyłam jeszcze raz reklamację w BS ( w poprzedniej nie napisałam tytułu maila i wrzuciło do spamu ). Pani Ola szybciutko odpisała, że wyslą do mnie to co było uszkodzone Takie załatwienie sprawy to ja rozumiem
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:00   #3134
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

wariacja ja miałam tak samo tylko u mnie kalia była połamana ale po mailu reakcja była bardzo szybka to duży plus dla nich

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:19   #3135
czarny kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Czarny kocie - BS ma dobre mineraly, ale na jeden jestem rozzalona - agat czerowno - zielony jaki dostalam okazal sie bura masa... Ale i tak szykuje sie na kolejne u nich zakupy
Na takie wynalazki jak agat czerwono-zielony trzeba sie lapac zaraz po nowosciach. Potem moze byc roznie, bo to sa akurak kamiene o zroznicowanej barwie i wzorze. Kupilam sobie ostatnie 4 sztuki owali i dostalam kazdy inny. No ale obrazac sie nie bede. Kiedys mi sie nie spodobal jeden jaspis - mial byc w zywych kolorach a ja dostalam bure kamyki, a drogi byl przy okazji. Zareklamowalam, wymienilam na inne rzeczy...

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:26   #3136
substytut
Zakorzenienie

A ja wczoraj jak buszowalam po BS zanim skonczylam zakupy zadzwonilam do nich - okazalo sie, ze jesli w polu komentarz wpisze co i jakie chce nie bedzie problemu - bo mowilam ostatni w ogole nie mial kolorow - wiec tym razem zazyczylam sobie z zywych barwach i z bialymi wstawkami - dam znac, jakie dostane Ale taka mozliwosc dla mnie to duzy plus - przynajmniej na razie
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:59   #3137
czarny kot
Zakorzenienie

To nie wiedzialas? Ja zawze pisze jakie kolory, wzory mnie interesuja

Wątek z biżuterią
Stary 2008-02-26, 10:03   #3138
karasha83
Przyczajenie

Hej dziewczyny szukam intensywnie elementu widocznego na zdjęciu w kształcie romba, koniecznie nie srebrnego lecz w kolorze miedzi. Trudno się szuka bo raz to jest "ogniwko", raz "element", raz "zawieszka". Czy któraś z was spotkała się z takim czymś w slepach internetowych?
http://www.magraf.com.pl/04302.html
karasha83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:05   #3139
sharre303
Raczkowanie

GG do sharre303

Cytat:
Napisane przez czarny kot Pokaż wiadomość
To nie wiedzialas? Ja zawze pisze jakie kolory, wzory mnie interesuja
ja też nie wiedziałam :p
sharre303 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 10:32   #3140
Maille
Przyczajenie

Pean na cześć Koralowa: Bezpieczne opakowanie, szybka przesyłka, i przede wszystkim bezbłędnie sparowane, piękne minerały. Z tym, że ja jedynie drobne zamawiam (tak do 6mm), nie wiem, jak to u nich z większymi formami. Prezentów brak, ale ja się do łowczyń gratisów nie zaliczam Stokroć bardziej niż gratisy cieszy mnie dobrze zrealizowane zamówienie.
Maille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:29   #3141
ellena
Zadomowienie

Ja też zauważyłam, że BS się opuścił, dostałam niesparowane minerały a jako gratis - porysowany i ułamany kamień (mogli już nic nie wrzucać!). Wydaje mi się, że to przez nowe pracownice, które być może jeszcze się nie wprawiły, albo im tak bardzo nie zależy. Nie będę dłużej narzekać, bo dalej to mój ulubiony sklep, ale chciałabym, żeby było jak dawniej
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 15:32   #3142
Maille
Przyczajenie

Zastanawiam się, dlaczego tak długo trwa realizacja zamówień w SN. Kiedy przeczytałam, że phiphi zatrudniła do pomocy mgypsy, sądziłam, że teraz to wszystko będzie szło piorunem. No i co? No i doopa.
Maille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 08:33   #3143
x-angel
Zadomowienie

chwalicie sobie bEadShop wiec postanowilam sama tam zagladnac i jeszcze raz przejrzec oferty i ceny.Musze powiedziec ze koralikow ciekawych to tam nie maja pza tym bardzo maly wybór i dosc wysokie ceny ale polfabrykaty to sie oplaca co mnie cieszy bo bardzo ich potrzebuje.Tak wiec zamowilam sobie wczoraj troche drutu (kilkanascie metród dokladnie) i pare innych rzeczy. Laczna suma wynosi cos kolo 65 zł (nie pamietam) jak myslicie beda jakies gratisy?? i czy dlugo sie vczeka na przesylke?
x-angel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 08:44   #3144
Achnes
Zadomowienie

Hmm...
Ja kiedy proszę o szybką wysyłkę to najczęściej jest to kolejny dzień po mojej wpłacie [przeważnie ją robię ok 20-21]. Paczka jest u mnie zaraz na drugi dzień po wysłaniu. Jeśli się nie zaznaczyło, że na aż tak szybkiej przesyłce zależy to różnie... Ja miałam albo dzień po wpłacie, albo dwa dni. Dłużej nie czekałam nigdy.
Co do gratisów - nie wiem. To naprawdę jest różnie. Jak ja np. zamawiałam sam drut i łańcuszek [i to srebro i to] nie dostałam gratisu. Ale jak brałam trochę kamieni do tego, to już coś było sparowane mniej więcej.
A kamieni mają duży wybór.. tylko, że po nowościach, zanim się ludzie nie rzucą
Co do drutów od nich - ja jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z posrebrzanego 0.6, 0.8 i ze srebrnego od 0.6 do 0.8.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 08:58   #3145
x-angel
Zadomowienie

zaznaczylam ze chcialabym szybko i wplacilam pieniadze odrzui. cieszylabym sie jakby przyszlo mi szybko....a dlaczego z drutu nie bylas zadowlona???/
Stary 2008-02-28, 09:03   #3146
Achnes
Zadomowienie

A gdzie ja napisałam, że nie byłam?
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 09:32   #3147
czarny kot
Zakorzenienie

Beadshop ma ciekawy asortyment. Tyle ze dawno nowosci nie bylo w kamieniach. Zawsze jak robia to trzeba sie spieszyc, bo szybko schodzi - maja mineraly dobrej jakosci i zawsze cos ciekawego.

Wątek z biżuterią
Stary 2008-02-28, 09:48   #3148
x-angel
Zadomowienie

Achnes sory zle zrozumielam....hehhe ..ale kamien spadl mi z serca
Stary 2008-02-28, 10:04   #3149
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Artfan - zdecydowanie ODRADZAM drewno - paskudne jest! Nierówne, ogromne dziury, pomalowane nierównomiernie i w ogóle szajs. Zła jak nie wiem co jestem.

Natomiast piękne drewno ma Beadshop i Diamicart.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:45   #3150
Senanque
Raczkowanie

Minerały z Artfana też do bani. Jednak prawdziwe jest powiedzenie mojej Babci, że jak ktoś nie ma dużo pieniędzy, to po prostu nie stać go na tanie produkty. Chciałam zaoszczędzić... No i mam - tanie minerały, o jakości kwalifikującej do ozdobienia kosza na śmieci. Grrr.
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości