|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |||||||||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorki, ale mam dziury w mózgu. Kroplówka z oksy czy na ciśnienie? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to co dzień mówię że chcę sobie posiedzieć w domu, polenić się, a jak przyjdzie co do czego to się naumawiam z koleżankami albo gości nazapraszam. Nosi mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoś pytał o pełnię- ma być 18.08! Idealna data na poród! ![]() To mówicie że medela mini jest ok? Bo nie czytałam jeszcze żadnych opinii. Ja na razie nic nie kupuje laktatora na zaś ale pomyślałam sobie że jak po porodzie się okaże że jednak jest potrzebny to wtedy wzięłabym już coś lepszego, elektrycznego. I fajnie by było gdybym miala coś wybranego żeby TŻa wysłać już po konkretny produkt. Bierzecie jeszcze magnez? Bo ja zaczęłam brać na skurcze nóg magne b6 w sumie bez konsultacji z ginem tylko z położną. Biorę 2-3 tabletki, zależy jak się czuję. Myślicie że mam przestać go brać? Czy taka dawką jest w stanie w ogóle powstrzymać skurcze macicy? Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-08-09 o 18:33 |
|||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak sobie myślę, że jak będę chciała kiedyś w przyszłości schudnąć, to kupuję chleb Probody i inne kultowe produkty dla słodkich mam. ![]() Cytat:
Ja nie biorę, tylko to co jest w Mama DHA Premium, bo to gin kazał brać do końca. Brałam Aspargin 3x1. Ale te 2 czy 3 tabletki to chyba jeszcze nie tak dużo, żeby hamować? Też nie wiem jaki dokładnie ma to wpływ na skurcze... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Raczkowanie
|
1470764980667.jpg
Dziewczyny, przedstawiam wam Zuzie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja po wizycie. Szyjka mieka, krotka i zamknieta. Kurfa! Za tydzien mam isc ma ktg. Jesli nic sie nie ruszy do 41 tc, to bedzie indukcja. Szkoda slow. Aaa i bedzie mnie juz bolec, niestety.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
Spisalam opis porodu
![]() Znowuzapomnialamhasla nie czytaj! Opis porodu: W niedziele 7.08.2016 juz od 3 w nocy mialam nieregularne skurcze. Im blizej poranka byly co raz czestsze, ale wciaz nie na tyle by stwierdzic ze to juz. Przy porannym mierzeniu cisnienia ok. 6 rano, zapytalam polozna jak dlugo powinien trwac skurcz by okreslic go porodowym to odpowiedziala tylko ze bede wiedziala. A do drugiej poloznej mowi: "slyszalas? Ona pyta czy jej sie porod zaczal! Haha, na pewno Pani bedzie wiedziala ze to juz!" I oczywiscie ten jej przesmiewczy tekst doprowadzil mnie do lez. Bylo mi bardzo przykro. No ale coz. Na szczescie od 7 byla nowa zmiana ![]() Nastepny byl obchod przed 9, gdzie dowiedzialam sie, ze dzis dostane zastrzyk "spasmalgon", ktory ma ulatwic szyjce rozwieranie. Jesli to nie pomoze to nastepnego dnia kroplowka z oxy, czego balam sie jak jasna.... :P Nastepnie dr wziela mnie do gabinetu i z radoscia stwierdzila ze po zastrzyku w tej dobie urodze! Rozwarcie na 2.5cm, szyjka zgladzona. Potem otrzymalam zastrzyk w posladek, bolal tylko troszeczke ![]() nastepnie przyjechal Tz, troche umilil mi czas skurczy, troszke pospacerowalismy, poopowiadal mi o weselu z dnia poprzedniego, przywiozl mi prowiant i tak czas minal do 14, on pojechal do domu, a do mnie przyszla moja dr pytajac jak tam, to mowie, ze wydaje mi sie ze cos sie dzieje, wziela mnie na fotel i po bardzo nieprzyjemnym badaniu stwierdzila rozwarcie na 3cm i porod w okolicach polnocy. Bardzo ucieszyla mnie ta wizja, wiec poprosilam o pilke na sale abym mogla na niej skakac/krecic biodrami, bo juz zadna pozycja nie byla mi wygodna, a zwlaszcza lezenie. Nastepne godziny mijaly na pilce i chodzeniu. Skurcze byly wciaz bardzo nieregularne. Po wieczornym prysznicu ok. Godz 21 postanowilam polozyc sie i troche przespac. I tak spalam z aplikacja do liczenia ruchow wlaczona na tel. Wiec sen wygladal tak, ze 6 min spalam, nastepnie budzilam sie na skurcz, gdzie najczesciej chodzilam bo wylezec sie nie dalo. Po 23 zajrzala do mnie polozna z pytaniem jak tam? Opowiedzialam o skurczach, ona mnie zbadala i rzekla 6 cm rozwarcia! To po malu idziemy na porodowke. Zadzwonilam po Tz, ok 24 byl juz ze mna. Podlaczona pod ktg oczekiwalam skurczy, wciaz na zapisie byly bardzo delikatne, a ja odczuwalam je juz mega bolesnie. Podpieta pod oksy i tak mijaly kolejne godziny, gdzie rozwarcie nie chcialo sie poglebiac. Juz godzinowo nie pamietam, ale polozna robila mi masaz szyjki 2krotnie, co bylo uczuciem okropnym i gdy juz tylko widzialam ze ubiera rekawiczki zaczynalam panikowac. Taki masaz jeszcze przy 9cm wykonala mi moja gin, ktora szczesliwie okazala sie miec dyzur w ten dzien. Ja tak srednio juz kontaktowalam, bylam mega wyczerpana, bole krzyzowe nie ulatwialy sytuacji, bo nie moglam juz lezec, wiec stalam przy lozku/krzesle porodowym, a gdy mialam skurcz Tz pomagal mi kucac. Po 5 przy wciaz 9 cm oznajmiono mi, ze podadza mi kroplowke z glukoza i wode, abym sie nie odwodnila, a ja w tym czasie mam isc pod prysznic. Troche ulgi mi to przynioslo, Tz dzielnie polewal mi plecy, pomagal sie wytrzec itd. Wrocilam na sale, juz czekala na mnie kroplowka. Wiec lezalam na lozku przysypiajac pomiedzy skurczami i dopiero w tym momencie poprosilam o gaz, ze tez wczesniej o tym nie pomyslslam! Uzylam go kilka razy ale uznalam ze srednio co mi pomaga, wiec poszedl w odstawke. Kroplowka leciala chyba do 6, chwile potem zjawila sie gin, sprawdzila rozwarcie i po kolejnym masazu szyjki (sic!) Oznajmila mi ze mamy 10cm. Zaczela sie ostra jazda :P moje skurcze nie chcialy ze mna wspolpracowac, byly bardzo krotkie i rzadkie, wiec po 12 partym Mala w koncu wyszla na swiat. W miedzy czasie zostalam nacieta, ale chyba nie odbylo sie to w odpowiednim momencie i mega mnie bolalo, czego nie omieszkalam wykrzyczec :P Tz w koncu peknal i sie poplakal, byl to dla mnie cudowny widok! Jak ja trzymal na rekach... az znow mam lzy w oczach ![]() ![]() Potem rodzenie lozyska, musialam troche poprzec, potem szycie po znieczuleniu ktore juz prawie nie bolalo. Polezalam tam chyba z godzine i dopiero wtedy dostalam Pole w ramiona, od razu podstawilismy do piersi i zaczela ssac. Tak spedzilysmy czas do ok 11, wtedy zawieziono mnie na moja sale. I to chyba tyle. Dodam tylko ze Tz przez caly porod, a wlasciwie skurcze wachlowal mnie zmoczonym recznikiem. To bylo mega pomocne, do tego mnie dopingowal i byl bardzo pomocny, jesli zastanawiacie sie czy warto by Wasz Tz uczestniczyl to uwazam ze jest to najlepszy pomysl!
#3128 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Może Piernik uważa, że nie było tak źle, mnie cholernie przeraża, że to tak długo trwało. Kurde serio nie wiem czy dam radę ![]() Tak bardzo Ci zazdroszczę, że masz już to za sobą ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żeby to ruszyło wreszcie u Ciebie! ![]() Cytat:
![]() ![]() A mnie denerwują te odpowiedzi na pytania o to, jakie powinny być skurcze - że jak się pojawią, to będzie pani wiedziała... Słyszałam jak tak gadali innym dziewczynom w szpitalu. No pewnie pani będzie wiedziała, ale skoro pyta, to jeszcze nie wie i może fajnie by było odpowiedzieć coś sensownego? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
A wyniki krwi i moczu w normie.
Brak białka- także brawo ja ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ide płakusiać dalej ![]() Dziękuje za komplementy ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
Hej urodził sie dzis o 18:10 Filip Antoni 2745 i 51cm SM szybko poszło dzięki ZZO jak dojdę do siebie napisze więcej
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
![]()
#3137 |
Zakorzenienie
|
asicuha podziwiam za wytrwałość. Dzielna kobieta z Ciebie.
Krefetka gratulacje!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ludzie zwykle w opiniach narzekali na głośność laktatora.. (Dla mnie normalnie buczy ![]() ![]() Przekonała mnie większość konkretnych opinii.. Wybrałam elektryczny, bo nie wyobrażam sobie machać ręką, by ściągać pokarm.. po jakimś czasie ręka by odpadla ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kciuki, by jednak 'akcja' sama się rozruszala.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3141 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() asicuha dzięki za opis porodu! byłaś bardzo dzielna, choć trwało to wszystko naprawdę długo ![]() Należą Ci się ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje wyniki moczu ok ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hematokryt też mi teraz wyszedł zbyt niski (32,9%, a norma od 36), inne żelazne sprawy też, ale w szpitalu nie za bardzo na to zwrócili uwagę. Dalej biorę Biofer, jeszcze gina spytam o to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Mi na początku spadło 2 kg
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O jakie maleństwo! Gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Rozeznanie
|
Brawo Ty!
![]() Cytat:
Ogromne gratulacje! Jest cudowny <3 Asicuha, ale byłaś dzielna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Poinstruowana przez Facebookową grupę a raczej TinkerrBell oświadczam że dziś zaczął mi odchodzić czop. Może teraz się coś ruszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo gratuluję tym, którym czop zaczął wypadać (mega zazdroszczę!) i które mają dobre wyniki wszelkich badań! ![]() Nic mi się dzisiaj nie chciało. TŻet wyciągnął mnie dzisiaj na spacer, toczyłam się jak słonica. ![]() ![]() I oprócz niezadowolenia Syna pokazanego mega wierceniem przez cały wieczór, nic się nie dzieje... A. Od wczoraj boli mnie lewa pachwina do tego wszystkiego. ![]() Tym optymistycznym akcentem chcę zakończyć ten dzień, idę poczytać i spać, i mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpię. Branoc! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.