PM 2018 cz.3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-06, 22:16   #3151
piankowa
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2018 cz.3

Cytat:
Napisane przez Nessa87 Pokaż wiadomość
Oj tam, dobra książka, drink, plaża, szum morza, krem do opalenia i moge tak siedzieć kilka godzin
Ale nie zaprzeczam, że komuś to może przynosić radość i odprężenie. Ja lubię zwiedzać/ chodzić itd, leżenie plackiem to nie dla mnie.
Po zeszłorocznych wakacjach stwierdziliśmy jednak, że jak wyjeżdżać to we wrzesniu, byliśmy w tym roku w sierpniu w Grecji. Nie dość, że środek sezonu, trochę wyższe ceny to jak mieliśmy kilka dni po 42 stopnie przed południem to nie dla mnie. Ja bym spokojnie takimi 28 się zadowoliła.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 22:34   #3152
Kendra66
Rozeznanie

Cytat:
Oj tam, dobra książka, drink, plaża, szum morza, krem do opalenia i moge tak siedzieć kilka godzin
I wygrzac kości... O tak! Tz już się pod koniec pobytu nudził, ale ja spokojnie jeszcze parę dni bym się wybyczyla.

Bardzo chcę w tym roku znów w cieple miejsce ale tz jest na nie, bo kasę zbierać, bo drogo, bo woli w domu coś zrobić, bo znów tyle godzin jazdy albo nie daj boże lotu... :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 23:02   #3153
kami932
Zadomowienie

Ja też mogę godzinami na plaży leżeć, ale znowu TŻ nie potrafi tak, musi zwiedzać, on odpoczywa aktywnie. Nie dość, że 10h w pracy na nogach to w domu też długo nie usiedzi. A już wolny dzień to w ogóle koszmar. W święta wszyscy siedzą przy stole, a ten musiał stać lub chodzić, bo go nosiło.

Nessa, to chyba sobie Kube odpuszczę, AŻ tyle nie dam, 14k to ja za sale płacę :/
kami932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 23:15   #3154
piankowa
Wtajemniczenie

Wiecie co, weszłam na wątek i od razu ślubne rzeczy powróciły. Ciągle mi się zmienia koncepcja co do tego co mi się podoba w wystroju/ zaproszeniach/ stylu itd. Jak tak dalej pójdzie to każdy z gości dostanie inne zaproszenie ;p bo ogólną koncepcję od strony technicznej to mam, ale ciągle mi się zmieniają pomysły jak to miałoby wygladać.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 07:26   #3155
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden dzien jeszcze tak wytrzymam i to nie caly, ja wole aktywniej spedzac czas
Stary 2017-01-07, 07:49   #3156
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Wiecie co, weszłam na wątek i od razu ślubne rzeczy powróciły. Ciągle mi się zmienia koncepcja co do tego co mi się podoba w wystroju/ zaproszeniach/ stylu itd. Jak tak dalej pójdzie to każdy z gości dostanie inne zaproszenie ;p bo ogólną koncepcję od strony technicznej to mam, ale ciągle mi się zmieniają pomysły jak to miałoby wygladać.
Chyba wiekszosc z nas tak ma na tak dlugi czas przed slubem

U mnie dzis - 20 stopni, kosmos jakis, a ja siedze juz na uczelni od 8

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 09:27   #3157
beciulka90
Raczkowanie

Hej dziewczyny ale zimno jest brrr -20 wczoraj wieczorem było. Byłam w kinie na filmie po prostu przyjaźń i jestem zawiedziona, myślałam ze bedzie lepszy.
Mi też się marzy po ślubie podróż w ciepłe kraje, ja uwielbiam leżeć plackiem i się wygrzewac )
No chyba ze jesteśmy w górach to wtedy lubię chodzić

beciulka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-07, 09:29   #3158
blackdm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beciulka90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale zimno jest brrr -20 wczoraj wieczorem było. Byłam w kinie na filmie po prostu przyjaźń i jestem zawiedziona, myślałam ze bedzie lepszy.
Mi też się marzy po ślubie podróż w ciepłe kraje, ja uwielbiam leżeć plackiem i się wygrzewac )
No chyba ze jesteśmy w górach to wtedy lubię chodzić

A właśnie chcieliśmy się wybrać z TŻ na ten film. Dlaczego jesteś zawiedziona? Bardzo się ciągnie?

blackdm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 09:32   #3159
girlandzia
:)

Hej, u mnie rano było -20 teraz juz trochę cieplej. W weekend mamy z tz "wyzwanie" dostajemy pod opieke 2,5 letniego malucha

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 09:38   #3160
mansikkaa
Zakorzenienie

W piątek ma już być temperatura na plusie także mrozy wytrzymamy
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 09:45   #3161
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Hej, u mnie rano było -20 teraz juz trochę cieplej. W weekend mamy z tz "wyzwanie" dostajemy pod opieke 2,5 letniego malucha

O kurcze, balabym sie strasznie zostac sama na dłużej z takim dzieciaczkiem

PM 2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-07, 09:49   #3162
beciulka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackdm Pokaż wiadomość
A właśnie chcieliśmy się wybrać z TŻ na ten film. Dlaczego jesteś zawiedziona? Bardzo się ciągnie?

Na początku był nudny później było trochę śmiesznych scen ale moim zdaniem dziwnie się skończył.
Ale każdy może mieć inne zdanie na temat tego filmu więc warto pójść i obejrzeć

beciulka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 10:37   #3163
Kendra66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
O kurcze, balabym sie strasznie zostac sama na dłużej z takim dzieciaczkiem

Dlaczego? To według mnie najfajniejszy wiek, bo dziecko chcę się jeszcze tulic i dawać buziaczki itp ale też już Ci powie co chce i jak jest nie grzeczne to szybko je ogarnie (np wziąść na rece). Tz ma chrzesniaka w tym wieku i uwielbiam się z nim widzieć.

Stary 2017-01-07, 10:41   #3164
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kendra66 Pokaż wiadomość
Dlaczego? To według mnie najfajniejszy wiek, bo dziecko chcę się jeszcze tulic i dawać buziaczki itp ale też już Ci powie co chce i jak jest nie grzeczne to szybko je ogarnie (np wziąść na rece). Tz ma chrzesniaka w tym wieku i uwielbiam się z nim widzieć.

Wszystko tez zależy od dziecka, jedno caly weekend spedzi na placzu i tęsknocie za rodzicami, czego najbardziej bym się bała, a drugie bedzie się świetnie bawić

PM 2018

Stary 2017-01-07, 10:47   #3165
Kendra66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Wszystko tez zależy od dziecka, jedno caly weekend spedzi na placzu i tęsknocie za rodzicami, czego najbardziej bym się bała, a drugie bedzie się świetnie bawić

Też racja. Swego czasu jak zaocznie do szkoły chodziłam to w tygodniu nianczylam dzieciaki od roku do wieku przedszkolnego. I najmilej wspominam taką bardzo charakterna Anie. Przy tej małej nigdy nudów nie było. Do dziś jak spotkam tą dziewczynkę na ulicy czy w sklepie (mieszka w sasiedztwie) to się przytula i opowiada co u niej (a ma już z 9 lat).

Stary 2017-01-07, 10:50   #3166
girlandzia
:)

Mała pierwszy raz u nas została jak miała niecały rok, wtedy jeszcze były pieluchy, mleko itp. Teraz w porównaniu do tamtego wieku to pikuś. Dziecko mówi, gdy czegoś potrzebuje a nie płacze Na szczęście nie należy do maluchów które popadają w histerię, gdy rodzice znikają z pola widzenia, więc opieka nad nią to dla nas czysta przyjemność

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 10:55   #3167
mansikkaa
Zakorzenienie

Ciężko by było mi i tz zostać z jego chrzesniaczka która ma już rok i 3msc. Tylko mama i tata się liczy tym bardziej że cały czas tata się nią zajmuje bo nie pracuje
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 10:56   #3168
Kendra66
Rozeznanie

Ja uwielbiam być ciocia ale może i dlatego nie chcę narazie zostać matką. Tak to wybawie, wycaluje , wyszaleje sie z dzieckiem ale później wracam do domu i mam ciszę i spokój

Stary 2017-01-07, 11:58   #3169
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Hejka
Nadrobiłam tak z grubsza Jestem w domu, mam całe dwa dni odpoczynku.
Jest cudowna pogoda bo dużo śniegu i piękne słońce ale tylko ładnie wyglada to zza okna no bo mroźno jak wszędzie chyba

Widziałam temat o tabletkach anty... Ja nie brałam i nie zamierzam, ale znów mi się przypomniało że powinnam sobie zbadac hormony W marcu ma wizyte u gin, będę robic cytologię, może pogadam i dostane skierowanie żeby nie musiec prywatnie robic tych badan

Idę sprzątac a później przyjedzie tż.
Strasznie tęsknię za moją chrześnicą, mam nadzieję że pojedziemy dziś albo jutro do niej

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Ja uwielbiam być ciocia ale może i dlatego nie chcę narazie zostać matką. Tak to wybawie, wycaluje , wyszaleje sie z dzieckiem ale później wracam do domu i mam ciszę i spokój

OOoooo tak! Cała ja Małych dzieci przybywa w naszej rodzinie i razem z tym mi przechodzi ochota na dzidziusia

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-07, 12:38   #3170
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez k_opiko Pokaż wiadomość
A my już za tydzień wprowadzimy się do naszego mieszkania
Gratuluję! Wspaniały czas przed Wami

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
No faktycznie pisanie pracy jest męczące. Chociaż wg mnie najgorzej jest zacząć a to już za Tobą ja na szczęście to mam już za sobą.
Natomiast wczoraj odbylam rozmowę kwalifikacyjną przez telefon, taka wstępną. I była cześć po ang, zobaczymy czy zaproszę dalej.

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka
3mam kciuki za kolejny etap!

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 14:21   #3171
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Gratuluję! Wspaniały czas przed Wami

3mam kciuki za kolejny etap!

A ja byłam z siostrami na zakupach. Ciuchy ciążowe są mega drogie -_- siostra w ciąży i chciała chociaż spodnie sobie kupić z gumką.

A ja cudowny sweterek upolowałam w Orsay.

Ja może z tztem się wybiorę gdzieś po ślubie za granicę, bo teraz to wątpię że się uda, bo trzeba zbierać kasę na wesele :-(

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 15:42   #3172
Micraell
Zakorzenienie

Aaale polecaiłyście z postami ostatnio. Wow, ide nadrabiać.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 15:59   #3173
Aguskaq
Raczkowanie

Mojego Tz tato robi dzisiaj 50tke na sali i idziemy z moimi rodzicami bo zaprosili chociaż przyznam szczerze ze tak mi sie nie chce bo na dworze -10

Aguskaq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-07, 16:15   #3174
youngatheart
Rozeznanie

Aloha!
U nas w nocy było dziś -30!

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja. Priv.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
U nas będą poprawiny, u TZ jest taka tradycja. W sumie stwierdziłam z mamą, że i tak trzeba zaprosić rodzinę na obiad i lepiej jak ktoś go przygotuje ;-)

Mamy zespół 4 osobowy, 2 kamerzystow i fotografa - płacimy jak za gości.
My nie organizujemy na dzień dzisiejszy poprawin, ewentualnie coś dla najbliższych w domu/świetlicy/remizie

Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Macie swoją ulubioną piosenkę na pierwszy taniec?
Jeszcze nie wybraliśmy

Cytat:
Napisane przez Aguskaq Pokaż wiadomość
My tez robimy z poprawinami, u nas każdy robi z poprawinami nie byłam na weselu bez
Bez przesady - do dziewczyn ktore piszą jacy to młodzi sa zmęczeni na poprawinach. Jestesmy młodzi nie mamy po 80 lat, dlaczego mamy nie dać rady? W koncu to raz w życiu, takie emocje ze zmęczenia sie nie czuje. A znając zycie to takie dni szybko mijają wiec dobrze je sobie wydłużyć i świętować nieco dłużej

Ale z drugiej strony jeśli ktoś nie czuje potrzeby organizowania poprawin i zabawy, która będzie trwać kilka dni, to po co się zmuszać? Myślę, że to kwestia indywidualna i każdy ma do sprawy inne, indywidualne podejście

Cytat:
A my już za tydzień wprowadzimy się do naszego mieszkania
Gratuluję i zazdroszczę, ale tak pozytywnie Mam nadzieję, że pokażesz nam swoje królestwo (szczególnie zaciekawiła mi 4m szafa ) jak już się urządzicie
Cytat:
Napisane przez Aguskaq Pokaż wiadomość
Piersi, po yasminelle czy jakos tak. Po biopsji okazało sie ze miałam guza niezłośliwego i co 6 miesięcy przez 5 lat USG czasem częściej. Po 5 latach sam sie wchłonął, przynajmniej na USG juz go nie widać.. ale i tak musze minimum raz w roku robic USG bo nigdy nie wiadomo..
Kolezance wchłonął sie po roku.

Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam kilka dni temu, że podróż poślubną dostaniemy w prezencie, musimy tylko określić kierunek

Ale super prezent W jakie kierunki celujecie?

Witam się z nad magisterki, staram się zwalczyć wewnętrznego lenia, ponieważ muszę skończyć rozdział na zaliczenie Potem mam w planach jakiś bzdurny projekt na jeszcze bzdurniejszy przedmiot... Nie znoszę rodzić pierdół, które nawet nie są związane z moim kierunkiem studiów...
Stary 2017-01-07, 16:25   #3175
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja doliczyłam się kosztów na kwote 70 tysięcy stwierdziłam że trzeba ciąć...
Ilu gości przewidujesz? I z jakiego jesteś regionu?
Cytat:
My nie robimy poprawin. Tylko śniadanie dla gości którzy zdecydują się zostać na nocleg.
Chyba spróbujemy czegoś podobnego, bo dla mnie to głupio gości zupełnie olać natępnego dnia, a żadne z nas nie jest przekonane do poprawin.

Cytat:
Napisane przez kami932 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Byłam u gin. Będę zmieniać tabletki anty, bo to one coś nawalają. W sumie, dopiero teraz pomyślałam, że ta wątroba może też być od tabletek. Kiedyś bolała co jakiś czas. Ostatnio coraz częściej, a w tym tygodniu już codziennie, a dziś już cały dzień..

W końcu weekend! Jestem okropnie zmęczona, ale nareszcie weekend, podczas którego można odpocząć

Ja na 70 osób - 1 dzień planuję do 35k.
Trochę mnie pocieszasz ta kwotą, ja podobna ilość osób, ale za same posiłki musze liczyć koło 12-15 tysięcy, zależy jeszcze gdzie, bo nie wszędzie wliczają jakieś owoce czy ciasta. Na szczęście alkohol zgodziliśmy się ograniczyć do win i piwa, bez wódki zupełnie.

No i dobrze, ze zmieniasz tabletki, skoro aż tak źle Ci działają na wątrobę.
Cytat:
Ja bym się bała korzystać z pomieszczeń gdzie są panele bez listew. Mam wrażenie że bardzo łatwo wtedy się mogą rozłączyć. A ciągłe rozkładanie i składanie niszczy te łączenia
E, one się tak łatwo nie rozczepiają, a te kilka dni/tygodni bez listew na końcach wytrzymają. Mnie bardziej martwią rysy, które powstają z rozkładanych mebli czy krzeseł przy biurkach/stołach. Po kilku latach mogą być bardzo poharatane takie panele i wtedy żal trochę.
Cytat:
Napisane przez kami932 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was zna tą stronę? http://www.probitus.pl Dziś wyskoczyło mi na fb i spodobały mi się i TŻ też!

W ogóle, obejrzałam wczoraj film, gdzie kobitka po wypadku umierała i potem mi się śniło, że TŻ umiera, a ja zostaję sama z dzieckiem..
Zaproszenia śliczne.
Co do snów to mi się ostatnio śniło, że TŻ na jakąś wojnę wyjechał i słuch po nim zaginął, a potem wszyscy sie zachowywali jakbym była wariatką i wmawiali mi, ze nie istniał. Straszne to było, obudziłam się płacząc. :<
Cytat:

Mam identycznie Nie wiem, może z wiekiem przyjdzie ochota na dziecko, ale w tym momencie oboje jesteśmy przerażeni ta myślą.

Uff. Doczytałam.
Na zewnątrz jest -18. NAjchtniej zabunkrowałabym się w domu do wiosny, ale wtedy to i z pracy i z uczelni mnie na pewno wywalą.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Aaa, no i witam serdecznie wszelkie nowe twarze.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 19:09   #3176
lilijka_25
Raczkowanie

Hej
W naszych stronach poprawiny to tradycja i wszyscy je robią, ogólnie byliśmy już na weselach bez poprawin i masakra - żadnego noclegu, człowiek siedzi całą noc jak na szpilkach, by nad ranem wstać od stołu i jechać do domu, męka totalna a jeszcze problem co zrobić z pozostałym jedzeniem, bo ja np. nie lubię odgrzewanego jedzenia, ile można odmrażać i jeść... Poprawiny u nas kosztują 25zł/os.

Tez nigdy nie brałam tabletek anty i raczej nie zamierzam.

Dzisiaj mam dzień lenistwa, wczoraj cały dzień poza domem, więc trzeba odpocząć, jak dobrze, że jutro niedziela, a nie poniedziałek i do pracy na 7. :/

My się raczej w żadną podróż poślubną nie wybieramy, bo zamierzamy niedługo zacząć się budować, więc trzeba będzie oszczędzać. W ogóle już teraz co miesiąc z TŻ kupujemy różne rzeczy do mieszkania, żeby potem nie trzeba było kupować wszystkiego na raz...
lilijka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 20:14   #3177
lajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka_25 Pokaż wiadomość
Hej
W naszych stronach poprawiny to tradycja i wszyscy je robią, ogólnie byliśmy już na weselach bez poprawin i masakra - żadnego noclegu, człowiek siedzi całą noc jak na szpilkach, by nad ranem wstać od stołu i jechać do domu, męka totalna a jeszcze problem co zrobić z pozostałym jedzeniem, bo ja np. nie lubię odgrzewanego jedzenia, ile można odmrażać i jeść... Poprawiny u nas kosztują 25zł/os.
Jak ktoś jest z daleka to rozumiem kwestię noclegu, ale jak ktoś jest z bliska - powiedzmy ma 20-30 minut na salę - to nie rozumiem czego narzeka że bez noclegu tym bardziej, że z tego co zauważyłam na weselach większość młodych załatwia busy powrotne i to wcale nie jeden o 6 rano

Edytowane przez lajna
Czas edycji: 2017-01-07 o 20:16
lajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 20:49   #3178
youngatheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka_25 Pokaż wiadomość
Hej

Tez nigdy nie brałam tabletek anty i raczej nie zamierzam.

Dzisiaj mam dzień lenistwa, wczoraj cały dzień poza domem, więc trzeba odpocząć, jak dobrze, że jutro niedziela, a nie poniedziałek i do pracy na 7. :/

My się raczej w żadną podróż poślubną nie wybieramy, bo zamierzamy niedługo zacząć się budować, więc trzeba będzie oszczędzać. W ogóle już teraz co miesiąc z TŻ kupujemy różne rzeczy do mieszkania, żeby potem nie trzeba było kupować wszystkiego na raz...
Szczerze powiedziawszy zawsze dziwi mnie roszczeniowe podejście, że młodzi powinni płacić jeszcze za nocleg gościom Byłam na wielu weselach, zawsze wracałam po nich do domu i nigdy nie nazwałabym ich męką i siedzeniem jak na szpilkach Poza tym jesteśmy dorośli i możemy sobie załatwić jakiś transport bądź też zapłacić za nocleg gdzieś w okolicy, jeśli nie chcemy wracać
Stary 2017-01-07, 20:54   #3179
lajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youngatheart Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy zawsze dziwi mnie roszczeniowe podejście, że młodzi powinni płacić jeszcze za nocleg gościom Byłam na wielu weselach, zawsze wracałam po nich do domu i nigdy nie nazwałabym ich męką i siedzeniem jak na szpilkach Poza tym jesteśmy dorośli i możemy sobie załatwić jakiś transport bądź też zapłacić za nocleg gdzieś w okolicy, jeśli nie chcemy wracać
Totalnie się zgadzam! Ja wiem, że czasami poprawiny to tradycja w pewnych rejonach, ale nie wymagajmy tego od innych bo każdy jest inny i niech ten dzień będzie taki jaki mu się marzy. Jakby mi ktoś się fochał, że nie robię poprawin i przez to nie ma noclegu to chyba podziękowałabym takiej osobie w ogóle za obecność na weselu. Nie neguję tego bo wiem, że niektórzy lubią ale nie możemy krytykować tych, którzy ich nie robią

Przypomniało mi się, że nie mam jeszcze nikogo do kościoła - chciałam skrzypce, a w ogóle nie mam głowy żeby teraz się za to zabrać. Mam nadzieję, że kwiecień mało chodliwy i za miesiąc jak będę miała spokojniej jeszcze kogoś dobrego znajdę
lajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 20:56   #3180
Nessa87
Wtajemniczenie

My nie robimy tych poprawin ale goscie z daleka i tak beda mieli nocleg. Nie widze potrzeby zeby zapewnic nocleg osobie ktora ma 15 czy 20 km do domu...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości