Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-26, 22:47   #3151
biedro87
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Serenely, ważne, ze łożysko jest wysoko. Moze być na przedniej lub tylniej ścianie. Na przedniej miałam w poprzedniej ciąży i późno czułam ruchy i słabo, teraz mam na tylniej ( chyba, bo robiłam dwa razy usg genetyczne pierwszego trymestru i raz mam na przedniej, raz na tylniej, wiec ktoś się pomylil).

Itakasia, lepiej idz do lekarza upewnić się ze jest wszystko ok. W poprzedniej ciąży miałam takie uczucie w 32 tc, dziecko bylo nisko, przez kilka dni leżałam z nogami wyżej i się poprawilo,ciaze przenosiłam.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 23:08   #3152
Serenely
Zakorzenienie

Myślałam, że to ma coś wspólnego z ruchami, bo ja późno zaczęłam czuć i w sumie nadal nie jest to mocno.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 23:18   #3153
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Serenely, ważne, ze łożysko jest wysoko. Moze być na przedniej lub tylniej ścianie. Na przedniej miałam w poprzedniej ciąży i późno czułam ruchy i słabo, teraz mam na tylniej ( chyba, bo robiłam dwa razy usg genetyczne pierwszego trymestru i raz mam na przedniej, raz na tylniej, wiec ktoś się pomylil).

Itakasia, lepiej idz do lekarza upewnić się ze jest wszystko ok. W poprzedniej ciąży miałam takie uczucie w 32 tc, dziecko bylo nisko, przez kilka dni leżałam z nogami wyżej i się poprawilo,ciaze przenosiłam.
Gin mi odpisał że mam się pojawić jutro ok 12 więc jutro się dowiem

Nie mogę zasnąć
Stary 2017-03-26, 23:23   #3154
Serenely
Zakorzenienie

Ja też nie śpię, to ta zmiana czasu, mam teraz rozregulowany zegar.

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 23:34   #3155
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja też nie śpię, to ta zmiana czasu, mam teraz rozregulowany zegar.

Dobry wieczór tez nie moge zasnąć!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 03:22   #3156
biedro87
Zadomowienie

Serenely, bo teraz dziecko jest malutkie i te ruchy sa delikatne🙂 w pierwszej ciąży poczułam w 21tc, teraz w 15.

Moje starsze dziecko mnie wybili ze spania, bo niespokojnie dzis śpi.
Stary 2017-03-27, 06:34   #3157
Hanala
Zadomowienie

Hej Dziewczyny ja juz po pobraniu! Milego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 07:12   #3158
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Sporo rzeczy jest po Adasku dziekuje

Adaś - to nasz wybór dla chłopca (może nast. razem
Witam się po weekendzie

Ja tak chciałam nazwać synka a mąż mnie uświadomił, że sobie postanowiliśmy, że dla dziewczynki ja wybieram a dla chłopca mąż wybiera i tak jak na połówkowych wyjedzie ze na 100 % chłopak to raczej będzie Kuba choć do śierbnia może uda mi się go udobruchać
Smadziorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 07:19   #3159
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dla mnie to logiczne, że skoro na początku ciąży bardzo przytyłam po sterydach, to po ich odstawieniu schodzi mi masa sterydowa a wchodzi ciążowa. Mój doktorek na miejscu się nie czepia, tylko ten profesor z Łodzi oczekuje, że przybiorę na wadze A dla mnie on jest jak taki dobry wujek i trochę mi wstyd, że go zawiodę

Ty to chyba na rekord idziesz
No sterydy to inna sprawa. A to specjalnie do gina do lodzi jeździsz z powodu wcześniejszych problemów? Gdzieś mi to umkło

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

A ja czekam na pobranie krwi dużo ludzi jest mimo, że byłam przed otwarciem to jestem chyba 14... Masakra jakaś ale poczekam grzecznie w kolejce bo corka z teściową siedzi wiec niech babcia sie nią zajmie. Mój brzuch nie zwraca żadnego zainteresowania...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 07:30   #3160
Smadziorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Witam sie po raz drugi �� bo już jednego posta napisałam i później siedziałam cicho, ale często Was czytam.

Czekamy na synka! Termin porodu to 24 sierpnia. Mamy dwuletnia córeczkę Natalkę. Ciąża ogólnie bez problemów większych. Tylko niskie białko Pappa, dobre usg, ale ogólnie średnie prawdopodobieństwo zespołu downa i miałam skierowanie na aminopunkcje, w końcu nie zdecydowałam sie. W poprzedniej ciąży tez miałam niskie białko pappa, wrozylo ono nadcisnienie indukowane...na szczęście już pod koniec ciąży, wiec wszystko dobrze sie zakończyło. Także teraz acard i pozytywne myślenie �� poza tym czuje sie dobrze,w piątek mam usg polowkowe.

witaj ja też mam termin na 24.08 i na 80% synek a planujesz dla córci kupić nadstawkę do wózka ? bo ja się zastanawiam. Moja córa też ma dwa lata i zastanawiam się jak będe z dwóją wychodziła na spacer sama. połówkowe mam w czwartek

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Moja bankowo często zmienia pozycję, bo kopie w różnych miejscach i serduszko też codziennie gdzie indziej znajduję

Jutro połówkowe w Łodzi, a ja od pierwszego ważenia 10 tygodni temu nic nie przytyłam. Brzuszek rośnie, a waga nadal stoi. Oberwie mi się od profesorka

to ci zazdroszczę ja to już 6 kg mam na + w pierwszej ciąży to dopiero w 24 tyg tyle miałam

Dziewczyny planujecie jechać w tym roku na wakacje ?

Edytowane przez Smadziorek
Czas edycji: 2017-03-27 o 07:34
Smadziorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 07:45   #3161
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
No sterydy to inna sprawa. A to specjalnie do gina do lodzi jeździsz z powodu wcześniejszych problemów? Gdzieś mi to umkło

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

A ja czekam na pobranie krwi dużo ludzi jest mimo, że byłam przed otwarciem to jestem chyba 14... Masakra jakaś ale poczekam grzecznie w kolejce bo corka z teściową siedzi wiec niech babcia sie nią zajmie. Mój brzuch nie zwraca żadnego zainteresowania...

Wysłane za pomocą mTalk
Oj współczuję mi sie dzis udalo szybciutko!
Cytat:
Napisane przez Smadziorek Pokaż wiadomość
witaj ja też mam termin na 24.08 i na 80% synek a planujesz dla córci kupić nadstawkę do wózka ? bo ja się zastanawiam. Moja córa też ma dwa lata i zastanawiam się jak będe z dwóją wychodziła na spacer sama. połówkowe mam w czwartek

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

to ci zazdroszczę ja to już 6 kg mam na + w pierwszej ciąży to dopiero w 24 tyg tyle miałam

Dziewczyny planujecie jechać w tym roku na wakacje ?
My lecimy na Malte na tydzien.

Stary 2017-03-27, 07:54   #3162
diablica80
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Maleńka, oby szybko poszło- nie cierpię kolejek w laboratorium

Kciuki za dzisiejsze wizyty , wkraczamy w intensywny czas połówkowych
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 07:56   #3163
_laurka
Raczkowanie

Dzień dobry. Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć. Siedzę po śniadanku, pije kawkę z piżamie. Dobrze że pies śpi jeszcze to nie goni mnie żeby się ruszyć i z nim wyjść.
O 14 wizyta u fryzjera i nadal nie wiem czego chcę 😜

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:11   #3164
itakasia
Zakorzenienie

witam
widzę, że sporo z nas miało problemy ze snem co za noc u mnie zaspali rodzinkę obudził mój budzik o 6.55, na szczęście zdążyli, ja też już zawiozłam młodsze do szkoły i teraz śniadanko

edit: dziewczyny, w piątek byłam na wizycie, dziś powtórka ze względu na ten brzuch, korzystam z pakietu PZU i jakoś tak mi głupio dzwonić, żeby wizyta była autoryzowana (czyli oni płacą), co byście zrobiły mój mąż nie rozumie moich rozterek

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-03-27 o 08:17
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:13   #3165
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę lepiej się zrobiło, bo przewietrzyłam się. Ale jakoś tak mi dziwnie na żołądku cały czas, uhm. Może taki dzień, albo może mój żołądek się broni na swój sposób, bo w domu fruwa multum zarazków. Dzisiaj będę spała w drugim pokoju (już mam dosyć chorowania po tym jak cały styczeń miałam wyjęty z życia). Męża nieźle rozłożyło, bo pół dnia śpi.
Separuj sie separuj ja z moim spalam i tydzien po nim mnie sieklo
Cytat:
Miednicowe tzn, że raczej noga cie kopie w pęcherz. Główkę pewnie ma kolo pępka, ja w 1 ciąży z powodu ułożenia pośladkowego miałam cc ale na tym etapie to dziecko jeszcze nie raz ci sie przekręci 😉 u mnie od 28 tygodnia było posladkowe i tak zostało do końca...

Wysłane za pomocą mTalk
Ja mam napisane miednicowe zmienne. Wczesniej pisali miednicowe podluzne. A lozysko na tylnej scianie.

Siedze na krzywej...bierzcie dziewczyny cytrynke! Bez niej bym sie tam chyba
Pierwsze pobranie 9:40 drugie 10:40... Kwitne i zapuszczam korzenie...pojsc mi stad nie pozwolili...

Stary 2017-03-27, 08:20   #3166
biedro87
Zadomowienie

Smadziorek, a z kiedy masz starsza córkę? Tak z ciekawości pytam. Nie planuje nadstawki,bo malo korzystamy z wózka.spacery najczęściej za rączkę, z lala w małym wózku, teraz cieplej to będzie hulajnoga.mieszkamy na wsi przy malo ruchliwej drodze. Pewnie troche będziemy razem pchać wózek z dzidziusiem, później chwile na podwórku. Planuje kupić parasolke, bo mamy tylko 3 w1. Lepiej się składa do samochodu i na dłuższe spacery z mężem i dwojka dzieci. Chyba kupie uzywke baby desing.

Ja mam w środę wizytę u mojego gina, który robi polowkowe usg, ale mi nie chce robić. Ma sobie popatrzeć na to co go interesuje, tak mi powiedział 😛 A cale usg mam mieć w szpitalu, bo lepszy sprzet i on chce żeby zrobił mi usg ktoś inny. Także pewnie cały piątek spędzę w kolejkach.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Córka i mąż jeszcze śpią 😀
Stary 2017-03-27, 08:22   #3167
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko on potrafił znaleźć przyczynę wcześniejszych poronień i wdrożyć odpowiednie leczenie Jak dobrze pójdzie, to po tym połówkowym czeka mnie tylko jeszcze jeden wyjazd. Dziś mi pobiorą krew na te wszystkie czynniki immunologiczne i zakrzepicowe i 20.04 pojadę po odbiór wyników. Wtedy ustali leczenie do końca ciąży i wystarczy, że będę chodzić na normalne kontrole u sobie. Chyba, że wyjdzie znów problem z moimi tętnicami, to może wtedy jeszcze będzie kazał mi przyjechać

Cytat:
Napisane przez Smadziorek Pokaż wiadomość
Spoko, je też mam około tyle na plusie, tylko przybrałam na początku ciąży i nie mam tego w karcie, więc gin tego nie liczy

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Pytałam w moim labie ostatnio i na szczęście pozwalają pół cytryny wcisnąć

Moja córcia chyba czuje, że jestem podekscytowana wizytą, bo od rana szaleje, chociaż zwykle o tej porze jest spokojna

Dzięki za wszystkie kciuki, przydadzą się
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:26   #3168
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pol wcisnelam bo tyle wzielam. Ale i cala to nie byloby za duzo

Moj po glukozie czkawki dostal

Martoolka a mialas juz badane te tetnice? Mi teraz drugi raz sprawdzala w piatek bo poprosilam i jest ok. Acard dziala cuda ale mam go brac dalej..jedwn gin kaze do 25tc drugi do 30tc..i badz tu madra...

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2017-03-27 o 08:28
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:35   #3169
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
widzę, że sporo z nas miało problemy ze snem co za noc u mnie zaspali rodzinkę obudził mój budzik o 6.55, na szczęście zdążyli, ja też już zawiozłam młodsze do szkoły i teraz śniadanko

edit: dziewczyny, w piątek byłam na wizycie, dziś powtórka ze względu na ten brzuch, korzystam z pakietu PZU i jakoś tak mi głupio dzwonić, żeby wizyta była autoryzowana (czyli oni płacą), co byście zrobiły mój mąż nie rozumie moich rozterek
U mnie tez zaspalismy, patrze a tu 9 a bylam przekonana, ze owszem zaspalismy ale gora 7 jest

Yyyy, to masz opłacone, spokojnie Ty na kawki tam nie chodzisz, a oni wierz mi nie zbiednieją...

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Oj współczuję mi sie dzis udalo szybciutko!

My lecimy na Malte na tydzien.

No my na razie do ogrodka jedziemy

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Ponoc dzięki tej ustwaie za zyciem to nie powinnysy w kolejkach w aptekach czy laboratorium czekać, ale pewnie mało kto to przestrzega...

Cytat:
Myślałam, że to ma coś wspólnego z ruchami, bo ja późno zaczęłam czuć i w sumie nadal nie jest to mocno.

Jakbyś miałam na przedniej ścianie to owszem na czucie ruchów wpływa.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:38   #3170
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pol wcisnelam bo tyle wzielam. Ale i cala to nie byloby za duzo

Moj po glukozie czkawki dostal

Martoolka a mialas juz badane te tetnice? Mi teraz drugi raz sprawdzala w piatek bo poprosilam i jest ok. Acard dziala cuda ale mam go brac dalej..jedwn gin kaze do 25tc drugi do 30tc..i badz tu madra...

Miałam na genetycznym i wyszły opory w obu tętnicach macicznych. Acard biorę od początku i zastrzyki przeciwzakrzepowe, a po genetycznym dołożył mi spasmoline

Właśnie zaliczyłam pierwszego pawia w tej ciąży

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:40   #3171
judkama
Zakorzenienie

Mnie tam nie przeraza pici glukozy, bo nie jest wcale taka zła Gorsze siedzenie z dupka jest przez te 2 godziny

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-27, 08:40   #3172
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
witam

Pewnie że korzystaj, skoro za to płacisz mając konkretny pakiet, to ci się to porostu należy.

Stary 2017-03-27, 08:42   #3173
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

To i witaj w klubie wymiotujących

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-27, 08:44   #3174
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć. Siedzę po śniadanku, pije kawkę z piżamie. Dobrze że pies śpi jeszcze to nie goni mnie żeby się ruszyć i z nim wyjść.
O 14 wizyta u fryzjera i nadal nie wiem czego chcę 😜

A jakir masz teraz?
Cytat:
Separuj sie separuj ja z moim spalam i tydzien po nim mnie sieklo

Ja mam napisane miednicowe zmienne. Wczesniej pisali miednicowe podluzne. A lozysko na tylnej scianie.

Pierwsze pobranie 9:40 drugie 10:40... Kwitne i zapuszczam korzenie...pojsc mi stad nie pozwolili...

Trzymam kciuki zeby nic a nic nie wyszlo!

Stary 2017-03-27, 08:44   #3175
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko on potrafił znaleźć przyczynę wcześniejszych poronień i wdrożyć odpowiednie leczenie Jak dobrze pójdzie, to po tym połówkowym czeka mnie tylko jeszcze jeden wyjazd. Dziś mi pobiorą krew na te wszystkie czynniki immunologiczne i zakrzepicowe i 20.04 pojadę po odbiór wyników. Wtedy ustali leczenie do końca ciąży i wystarczy, że będę chodzić na normalne kontrole u sobie. Chyba, że wyjdzie znów problem z moimi tętnicami, to może wtedy jeszcze będzie kazał mi przyjechać

Spoko, je też mam około tyle na plusie, tylko przybrałam na początku ciąży i nie mam tego w karcie, więc gin tego nie liczy

Moja córcia chyba czuje, że jestem podekscytowana wizytą, bo od rana szaleje, chociaż zwykle o tej porze jest spokojna

trzymam kciuki kochana
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
U mnie tez zaspalismy, patrze a tu 9 a bylam przekonana, ze owszem zaspalismy ale gora 7 jest

Yyyy, to masz opłacone, spokojnie Ty na kawki tam nie chodzisz, a oni wierz mi nie zbiednieją...
pocieszyłaś mnie, pewnie więcej osób zaspało

ja wiem dziewczyny, że teoretycznie mam to opłacone, tylko jakoś tak głupio, że dzień po dniu ale już zadzwoniłam i nikt mi głowy nie urwał

kawka, zapraszam na szarlotkę
Stary 2017-03-27, 08:48   #3176
we00
Rozeznanie

Witam się i ja w ten piękny słoneczny dzień. Mąż sobie dzisiaj wziął wolne wiec mam towarzysza w domu.
Dzisiaj teść ma urodziny więc właśnie jedziemy po prezent. A wieczorem liczę na jakieś dobre ciacho.

Co do ruchów to ja jestem w szoku ze tak wyraźnie czuje a dzisiaj u mnie 20t3d. A jak wczoraj dostałam kopniaka wieczorem to aż podskoczylam

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:51   #3177
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
A jakir masz teraz?

Trzymam kciuki zeby nic a nic nie wyszlo!

Przeważnie miałam krótkie. Teraz mam do połowy szyi. I zastanawiam się czy zapuszczać bo jak będzie dzidzia lepiej je spiąć czy jednak obciąć konkretnie. Jak będę miała długie to jednak i więcej czasu trzeba będzie im poświęcić i dłużej układać itd, z drugiej strony jak nie będzie czasu to je zepnę.
Ale za to krótsze to mniej roboty i jak będzie cieplej to jednak chłodniej na głowie, eh co robić....
Chyba usiądę na fotel i powiem rób kobieto tak żeby było dobrze i ładnie 😜
Cytat:
trzymam kciuki kochana

pocieszyłaś mnie, pewnie więcej osób zaspało

ja wiem dziewczyny, że teoretycznie mam to opłacone, tylko jakoś tak głupio, że dzień po dniu ale już zadzwoniłam i nikt mi głowy nie urwał

kawka, zapraszam na szarlotkę

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Szarlotka, zjadłabym 😍

Stary 2017-03-27, 09:00   #3178
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
witam

Dajcie spokój, co za straszna noc. Zasnęłam dopiero o 6:00 rano. Przewracałam się z boku na bok, spałam 3h. Horror.
Co do rozterek, ja też nie bardzo rozumiem Dzwoń i się niczym nie przejmuj

Dziewczyny, powodzenia! Ja mam połówkowe dopiero jutro, ale już zaczynam się denerwować
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:14   #3179
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na genetycznym i wyszły opory w obu tętnicach macicznych. Acard biorę od początku i zastrzyki przeciwzakrzepowe, a po genetycznym dołożył mi spasmoline

No no. To pamietalam ale pozniej juz sprawdzanych nie mialas? Trzymam kciuki aby byly mniej oporne

Po czym paw?

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Mnie tam nie przeraza pici glukozy, bo nie jest wcale taka zła Gorsze siedzenie z dupka jest przez te 2 godziny
Mi jakos mija ksiazke wzielam i chyba niepotrzebnie. Net mi umila czas dostatecznie hehe...

Wlasnie sie skapnelam ze pojutrze zaczynam 6 miesiac

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2017-03-27 o 09:19
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:31   #3180
emdzik
Zakorzenienie

Crescent - ja w pierwszej ciąży brałam acard jakoś do 35 tygodnia. Ale nie miałam'ciągle idealnych przepływów.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości