Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-20, 09:34   #3151
passionfruit
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
w tematach wyprawkowych... Ja to totalnie zielona jestem, ale mam plan żeby chociaz w tym tygodniu zrobić listę a potem tylko ewentualnie ja modyfikować
Ja przy pierwszym dziecku to kompletowałam wyprawkę z olbrzymim zaangazowaniem. Teraz poza wózkiem ogólnie jakoś nie mam weny. Ubranka można kupić wszędzie, nie ma kartek, kolejek, jakoś tak przechodzę obok tematu wyprawkowego. Czy inne mamusie drugiego dziecka też tak mają?

A tak ogólnie to zaczyna pylenie olcha, która rośnie u mnie w ogrodzie i na którą mam alergię. Muszę iść do alergologa żeby zapisała mi coś bezpiecznego na alergie, bo inaczej nie dożyję do czerwca.
Stary 2018-03-20, 09:34   #3152
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie, ze już powoli wszystkim przechodzi źle samopoczucie to może i zaraz wątek na bierze życia w tematach wyprawkowych... Ja to totalnie zielona jestem, ale mam plan żeby chociaz w tym tygodniu zrobić listę a potem tylko ewentualnie ja modyfikować

Widzialyscie ofertę lidla na czwartek? przyznam, ze kolorystycznie zupełnie nie moja bajka nawet jeżeli to ma być jako unisex. Ale niemniej postanowiła cos upolować, tylko nie wiem od jakiego rozmiaru brać - 58 czy 62?

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej

Ja podczas ostatniej akcji w Lidlu brałam 56, bo sporo większych ubranek odziedziczyłam w spadku po dzieciach w rodzinie. Kolory w tej akcji też mi się tak średnio podobają :/ Także tym razem chyba nic nie będę kupować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 09:53   #3153
Iwona 25
Zakorzenienie

passionfruit- ja na razie tez nic nie kupuję,
przyjaciółka zapowiedziała,że chciałaby żeby tym razem była dziewczynka, to kupowałaby i podrzucała mi "sukienusie"
- ja od zawsze żyłam w rodzinie samych chłopców, nie mam ani jednej siostry/kuzynki i jestem taka trochę chłopiara
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:54   #3154
Amelka6614
Raczkowanie

Ja też nic nie kupuję jeszcze..oglądam wózki czy łóżeczka ale o kupnie nawet nie myśle.. Dopiero po połówkowyn zaczniemy bardziej zagłębiać się w kupowanie. Teraz drże o zdrowie naszej myszki i tylko to mi w głowie na zakupy zawsze jest czas
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 11:59   #3155
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
Ja też nic nie kupuję jeszcze..oglądam wózki czy łóżeczka ale o kupnie nawet nie myśle.. Dopiero po połówkowyn zaczniemy bardziej zagłębiać się w kupowanie. Teraz drże o zdrowie naszej myszki i tylko to mi w głowie na zakupy zawsze jest czas

U mnie podobnie, teraz kupuję tylko jakieś drobne pojedyncze rzeczy typu kocyk itp., natomiast wszystkie duże zakupy planujemy na kwiecień, już po połówkowych Najpierw będzie mini remont w pokoju dla maleństwa, planujemy pomalować ściany, na jednej położyć tapetę. Już sobie wyobrażam jak będzie ładnie i nie mogę się doczekać

Stary 2018-03-20, 12:12   #3156
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:33   #3157
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, ze już powoli wszystkim przechodzi źle samopoczucie to może i zaraz wątek na bierze życia w tematach wyprawkowych... Ja to totalnie zielona jestem, ale mam plan żeby chociaz w tym tygodniu zrobić listę a potem tylko ewentualnie ja modyfikować

Widzialyscie ofertę lidla na czwartek? przyznam, ze kolorystycznie zupełnie nie moja bajka nawet jeżeli to ma być jako unisex. Ale niemniej postanowiła cos upolować, tylko nie wiem od jakiego rozmiaru brać - 58 czy 62?

-------
Doradzalabym nie brać 56 wogole narazie. Takich ubranek będziesz potrzebować bardzo mało lub... Wogole. Np synek koleżanki urodził się ledwo 3kg ale był bardzo długi 58 cm. Wogole nie użyła rozmiaru 56. Jeśli okaże się że twój maluszek jest krótszy to bliżej terminu dokupisz sobie kilka sztuk takich maleńkich body. Poza tym z takim maleństwem nie planuje "chodzić po ludziach" więc super ślicznych wyjściowych sweterków w małym rozmiarze też nie planuje kupować.

Ja kupię jeden lub dwa zestawy teraz w Lidlu. Kolory faktycznie takie sobie ale to bawełna organiczna czyli bardzo dobra dla malucha. Mają też fajne rozpięcie na całej długości będzie łatwo ubrac.

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-03-20 o 12:43
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:47   #3158
drocia
Zakorzenienie

No mi wlasnie o to rozpiecie chodzi najbardziej

Poszlam dzisiaj do sklepu ciazowego, outletu plus uzywki i masakra... Ceny z kosmosu! Nowe dzinsy 250, uzywane 190... Bluzki 180... Wtf??? Nie przepadam za h&m, ale styl ten sam a ceny conajmniej dwa razy nizsze maja... Po drodze zahaczylam jeszcze o lumpka... Pech chcial ze trafilam akurat na dzien dostawy i caly sklep pelny handlar bazarowych wydzierajacych sobie ciuchy z rak... Niektore dla malych fajne, ale tez nic takiego na najblizze klika miesiecy... I co? Swieta ida, a ja nie mam w co sie ubrac ;D

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 12:49   #3159
Heledore
Zakorzenienie

Wróciłam z prenatalnych. Z USG wszystko wychodzi idealnie. Mały urósł jak na drozdzach. 3 tyg temu ledwo miał 2.5 cm a dziś już 7!
Wyniki szczegółowe będą z papa za tydzień lub dwa. Są podejrzenia co do płci ale lekarz nie daje jeszcze 100%. Podejrzewa chlopaka.
Termin z USG 25.09 z om 30.09/1.10

Stary 2018-03-20, 13:07   #3160
Smutek88
Raczkowanie

Sarahxoxo zostawiłam ci wiadomość prywatna
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:07   #3161
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Wróciłam z prenatalnych. Z USG wszystko wychodzi idealnie. Mały urósł jak na drozdzach. 3 tyg temu ledwo miał 2.5 cm a dziś już 7!
Wyniki szczegółowe będą z papa za tydzień lub dwa. Są podejrzenia co do płci ale lekarz nie daje jeszcze 100%. Podejrzewa chlopaka.

Super Gratulacje. Mnie to zawsze zadziwia jak te maluchy szybko rosną heh

Stary 2018-03-20, 13:46   #3162
Mart_Ko
Raczkowanie

Cytat:

Super Duży bobas już w takim razie Takie wyniki uspokajają i pozwalają się cieszyć ciążą

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
No mi wlasnie o to rozpiecie chodzi najbardziej

Poszlam dzisiaj do sklepu ciazowego, outletu plus uzywki i masakra... Ceny z kosmosu! Nowe dzinsy 250, uzywane 190... Bluzki 180... Wtf??? Nie przepadam za h&m, ale styl ten sam a ceny conajmniej dwa razy nizsze maja... Po drodze zahaczylam jeszcze o lumpka... Pech chcial ze trafilam akurat na dzien dostawy i caly sklep pelny handlar bazarowych wydzierajacych sobie ciuchy z rak... Niektore dla malych fajne, ale tez nic takiego na najblizze klika miesiecy... I co? Swieta ida, a ja nie mam w co sie ubrac ;D
Ja na szczęście jeszcze w ogóle nie odczuwam brzucha, choć czasem to już bym trochę chciała :P Może poszukaj w zwykłych sklepach jakiś luźniejszych ciuchów typu tuniki albo sukienki myślę, że wtedy ceny powinni być w miarę normalne bo z tego co widzę te ciuchy specjalnie ciążowe wcale do tanich nie należą :P

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja przy pierwszym dziecku to kompletowałam wyprawkę z olbrzymim zaangazowaniem. Teraz poza wózkiem ogólnie jakoś nie mam weny. Ubranka można kupić wszędzie, nie ma kartek, kolejek, jakoś tak przechodzę obok tematu wyprawkowego. Czy inne mamusie drugiego dziecka też tak mają?

A tak ogólnie to zaczyna pylenie olcha, która rośnie u mnie w ogrodzie i na którą mam alergię. Muszę iść do alergologa żeby zapisała mi coś bezpiecznego na alergie, bo inaczej nie dożyję do czerwca.
Mam ten sam problem ale mój to trawy i inne polne, a zaczyna się to w maju trwa do września. Czytałam, że jeżeli mamy mocne objawy to lepiej brać leki nie powinny zaszkodzić dziecku.
Mart_Ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:53   #3163
passionfruit
Zakorzenienie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;82310511]Treść usunięta[/QUOTE]

W przyszłym tygodniu idę do alergologa, bo to jakiś koszmar jest.
Stary 2018-03-20, 14:33   #3164
pajka03
Zakorzenienie

Jasmin, odebrałam badania i po braniu tardyferonu podskoczyła mi hemoglobina do 12.5 z 11.9 więc już się mieszczę w normie

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 15:12   #3165
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Jasmin, tak to była moja 1 ciąża. Bylam wrzesniowka

Strasznie współczuje życzę Ci abyś szybko zaszła w ciąże.
Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Jasmin echo serca z usg polowkowym 16 kwietnia czyli 20tc.

Tak bym chciała dostać dobra wiadomosc(

Ja bym zrobiła echo serca dopiero w Polsce w maju razem z usg. Będę trzymać kciuki za Ciebie✊.
Zobaczysz dostaniesz dobrą wiadomość, będzie dobrze(musi być dobrze). Kiedy będziesz miała wyniki z aminopunkcji?

Anais ja też byłam zaskoczona bo zawsze co piątek liczyłam tygodnie, teraz co wtorek. Dzis 17+0, nie wiem czemu mam przeczucie że urodze właśnie we wrześniu. Idziesz na ślub brata?
Dorcia jak zrobisz listę czy mogłabyś ją wrzucić na wątek? Bo ja jestem kompletnie zielona i nie wiem co trzeba kupić.
Heldore super gratulacje. Umówiłaś się już na połówkowe?

Ja jeszcze nic nie mam dla dziecka, czekam na lipiec. Nie chce nic wcześniej kupywać. Dostałam tylko od koleżanki z pracy pajacyka i kaftaniki ale to też zrobiła mi niespodzianke(jak to powiedziała "chciała to kupiła"). Nie powiem miło mi się zrobiło.
Dziewczyny co myślicie o dostawce chicco next to me? Chcę kupić ale zastanawiam się jeszcze nad tym https://www.mothercare.com/baby-slee...p-pods#start=5

Edytowane przez Jasmin_89
Czas edycji: 2018-03-20 o 15:13
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 15:18   #3166
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
Super Duży bobas już w takim razie Takie wyniki uspokajają i pozwalają się cieszyć ciążą

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Ja na szczęście jeszcze w ogóle nie odczuwam brzucha, choć czasem to już bym trochę chciała :P Może poszukaj w zwykłych sklepach jakiś luźniejszych ciuchów typu tuniki albo sukienki myślę, że wtedy ceny powinni być w miarę normalne bo z tego co widzę te ciuchy specjalnie ciążowe wcale do tanich nie należą :P

Ja brzucha jako tako tez jeszcze nue, no ale stare spodnie juz mnie cisna, wiec teraz juz tylko ciazowki, mimo ze jeszcze spadaja z tylka
Widzisz, gdybym miala gwarancje, ze kwiecien bedzie ladny i cieply, a potem od polowy maja dostane l4 juz do konca... To co innego. A tak musze przeskoczyc z kurtki zimowej od razu w majowa z przejsciowej bedzie wszystko wystawac na dlugosc a na taki widok jak cos z pod spodu wystaje mam wrecz uczulenie w dodatku jak mam kupowac cos, co mi starczy na dwa miesiace to wole juz kupic cos co starczy do wrzesnia (tym bardziej, ze nie mam zupelnie nic na lato, a na garderobe malza nie bardzo moge liczyc w tym wzgledzie) ale... Niech to bedzie tez wygledne a nie doslownie ten sam fason i material co h&m tylko cena prawie trzy razy wyzsza... Jak mam placic, to niech bedzie widac ta jakosc warta takiej ceny... Sukienki raczej dopiero czerwiec u mnie, bo tak to za zimno. A i w pracy mam pare osob ktore ciagle rozkrecaja klime na maksa, wiec musze miec cos cieplejszego. Oversize odpada bo nie czuje sie w tym dobrze jak mam zbyt duzo materialu w pachach... Ehh... No i wyszlo, ze kobiecie nie dogodzisz...

Stary 2018-03-20, 15:42   #3167
Iwona 25
Zakorzenienie

Jasmine89- ja wypowiem się tylko na temat wózka Chicco, bo miałam

EXPLOATOWANY na maxa, jest jak czołg, jakaś Pani odkupiła ode mnie,ale ona w bloku mieszka i ma super chodniczki wszędzie.
Ja po lesie, na łace, wszędzie chodziłam przez prawie 3 lata! Wózek oczywiście miałam zadbany, prałam, czyściłam itp.
PS.Raz mi muchy obs..ały część wózka- jasną część daszku, musiałam zapierać. Moja wina, bo nie wstawiłam wozu do garażu, tam gdzie zawsze
Stary 2018-03-20, 15:47   #3168
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość

EXPLOATOWANY na maxa, jest jak czołg, jakaś Pani odkupiła ode mnie,ale ona w bloku mieszka i ma super chodniczki wszędzie.
Ja po lesie, na łace, wszędzie chodziłam przez prawie 3 lata! Wózek oczywiście miałam zadbany, prałam, czyściłam itp.
PS.Raz mi muchy obs..ały część wózka- jasną część daszku, musiałam zapierać. Moja wina, bo nie wstawiłam wozu do garażu, tam gdzie zawsze
I mowisz, ze jaki to był model?

-------
Stary 2018-03-20, 16:27   #3169
Iwona 25
Zakorzenienie

Red face Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
I mowisz, ze jaki to był model?

-------
az przegrzebałam półkę z papierami Chicco Tour4- dziewczyny jak czołg! prosty jak budowa cepa, a ja nawet nie korzystałam z części funkcji

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-03-20 o 16:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-20, 16:31   #3170
Mart_Ko
Raczkowanie

Cytat:
Ja brzucha jako tako tez jeszcze nue, no ale stare spodnie juz mnie cisna, wiec teraz juz tylko ciazowki, mimo ze jeszcze spadaja z tylka
Widzisz, gdybym miala gwarancje, ze kwiecien bedzie ladny i cieply, a potem od polowy maja dostane l4 juz do konca... To co innego. A tak musze przeskoczyc z kurtki zimowej od razu w majowa z przejsciowej bedzie wszystko wystawac na dlugosc a na taki widok jak cos z pod spodu wystaje mam wrecz uczulenie w dodatku jak mam kupowac cos, co mi starczy na dwa miesiace to wole juz kupic cos co starczy do wrzesnia (tym bardziej, ze nie mam zupelnie nic na lato, a na garderobe malza nie bardzo moge liczyc w tym wzgledzie) ale... Niech to bedzie tez wygledne a nie doslownie ten sam fason i material co h&m tylko cena prawie trzy razy wyzsza... Jak mam placic, to niech bedzie widac ta jakosc warta takiej ceny... Sukienki raczej dopiero czerwiec u mnie, bo tak to za zimno. A i w pracy mam pare osob ktore ciagle rozkrecaja klime na maksa, wiec musze miec cos cieplejszego. Oversize odpada bo nie czuje sie w tym dobrze jak mam zbyt duzo materialu w pachach... Ehh... No i wyszlo, ze kobiecie nie dogodzisz...

Haha za to nas kochają :P no ja mam mega chudego męża i nie ma szans żebym się zapięła w jego rzeczach więc też nie mam na co liczyć zobacz może bonprix nigdy nie kupowałam ale coś mi się w necie wyświetla od czasu do czasu od nich. Ale ja mam tak samo jak Ty, z chęcią bym zapłaciła nawet dużo więcej za ciuchu gdyby miały bardzo dobrą jakość, a nie jak szmaty. Np koszulki z HM dla mnie są na dwa max 3 razy i do wyrzucenia ;/
Mart_Ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:47   #3171
anais_nin
Raczkowanie

Jasmin - no pewnie że idę mogę całe wesele siedzieć ale pójdę bo potem może się taka okazja szybko nie nadarzyć a teraz w ciąży same śluby u mnie

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:48   #3172
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Jasmin jutro amnio, w piątek może już będzie wynik, a jak nie to poniedziałek.

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 17:10   #3173
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasmin_89 Pokaż wiadomość
Heldore super gratulacje. Umówiłaś się już na połówkowe?
Oj nieeee połówkowe jakoś w weekend majowy będą mi wypadać. Jeszcze jest czas żeby się umawiać. Chyba że mi moja gin na kolejnej wizycie za tydzień już wyznaczy termin. Ale myślę że dopiero za miesiąc poda mi termin polowkowych.
U mnie nie ma problemu z terminami i oczekiwaniem. Raz że prywatnie a dwa że mają aż trzech ginow z certyfikatem więc wystarczy umówić się około tydzień przed badaniem i zawsze gdzieś mnie wcisną.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki aby okazało się ze wszystko ok

Stary 2018-03-20, 18:54   #3174
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dokładnie to samo zarówno do ciąży jak i do wyprawki podchodzę na całkowitym luzie pewnie pod koniec ciąży zrobię listę rzeczy typu pampersy newborn, nowe tetry, smoczki do butelek i smoczek do buzi, jakieś inne duperele, bo większość mam po starszej

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Ja podczas ostatniej akcji w Lidlu brałam 56, bo sporo większych ubranek odziedziczyłam w spadku po dzieciach w rodzinie. Kolory w tej akcji też mi się tak średnio podobają :/ Także tym razem chyba nic nie będę kupować.

Uważajcie na lidlowe rozmiary, moja starsza nosi zwykle ubranka 92, a lidlowe dopiero co skończyła nosić 74/80

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Doradzalabym nie brać 56 wogole narazie. Takich ubranek będziesz potrzebować bardzo mało lub... Wogole. Np synek koleżanki urodził się ledwo 3kg ale był bardzo długi 58 cm. Wogole nie użyła rozmiaru 56. Jeśli okaże się że twój maluszek jest krótszy to bliżej terminu dokupisz sobie kilka sztuk takich maleńkich body. Poza tym z takim maleństwem nie planuje "chodzić po ludziach" więc super ślicznych wyjściowych sweterków w małym rozmiarze też nie planuje kupować.

Ja kupię jeden lub dwa zestawy teraz w Lidlu. Kolory faktycznie takie sobie ale to bawełna organiczna czyli bardzo dobra dla malucha. Mają też fajne rozpięcie na całej długości będzie łatwo ubrac.

U nas z kolei córka się urodziła 50cm I wszystkie ubranka jakie mieliśmy były zbyt duże, tż musiał lecieć do smyka po jakieś pajacyki na rozmiar 50,bo w większych się topila

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Super !

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Liczy się, liczy
Ps. żółwik, u nas pokój wersji 2.0 ( tak nazywamy drugie dziecko...wyrodni rodzice) to aktualnie graciarnia....tzn....pokó j gościnny, który jak nie ma gości zmienia się w graciarnie

Chociaż na początku potomek będzie spał z nami w sypialni. Tym razem nawet się nie oszukuję, że od początku zawsze i bezwzględnie będzie spał w swoim łóżeczku i w swoim pokoju

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

W przyszłym tygodniu idę do alergologa, bo to jakiś koszmar jest.
U nas się udało i nasza córka nigdy nie przespala w naszym łóżku żadnej nocy ale drugie mam zamiar kp dłużej , więc pewnie będzie inaczej.

A jakie macie doświadczenia z dostawkami?

Stary 2018-03-20, 19:14   #3175
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Ja już wykapana i psychicznie nie gotowa. Od 17 zaczął mnie boleć prawy posladek z promieniem na podudzie A o 19 również i drugi z tym że na biodro. Najchętniej poszlabym spać i się obudzić jak będzie już po wynikach.

Ma któraś z Was takie bóle? Jeszcze przez parę sekund czułam leciutko pulsowanie w brzuchu z lewej strony. Też się wystraszylam. Nie wiem już czy to przez stres czy co

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 19:22   #3176
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mnie od wczoraj cały czas boli podbrzusze i pachwina z lewej strony :/ Zdarzają mi się takie bóle co jakiś czas niestety, ale to podobno normalne.

Stary 2018-03-20, 19:35   #3177
izk_a
Zakorzenienie

Ja kliknęłam kilka ciuszków unisex po usg genetycznym musiałam jakoś uczcić te wieści obiecałam sobie, że następne zakupy zostawiam sobie jak poznamy płeć obym wytrzymała
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 20:03   #3178
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Jasmin, odebrałam badania i po braniu tardyferonu podskoczyła mi hemoglobina do 12.5 z 11.9 więc już się mieszczę w normie

Nie wiem dlaczego przegapiłam Twój post. Świetne wieści czy mogę wiedzieć ile czasu brałaś tardyferon? Muszę sobie zapisać nazwę i żeby spytać się na połówkowym o te tabletki bo inaczej zapomnę.
Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość

Oo nie wiedziałam że mają aż tak dobre wózki. Patrzyłam na inne rzeczy z chicco, mi się marzy silver cross jeśli chodzi o wózek, ale napewno zrobię rozeznanie. Dopisuje chicco do swojej listy, dziękuje.
Cytat:
Napisane przez anais_nin Pokaż wiadomość
Jasmin - no pewnie że idę mogę całe wesele siedzieć ale pójdę bo potem może się taka okazja szybko nie nadarzyć a teraz w ciąży same śluby u mnie
Haha jasne w końcu to wesela brata. Ja mam wesele pod koniec września w Polsce ale nie lecę, maluszek za malutki będzie i raczej nie w głowię mi będzie jeżdzenie gdziekolwiek z dzieckiem.
Cytat:

Zaciskam kciuki i nie puszczam. Trzymaj się kochana wszystko będzie dobrze z dzieckiem.
Cytat:
Oj nieeee połówkowe jakoś w weekend majowy będą mi wypadać. Jeszcze jest czas żeby się umawiać. Chyba że mi moja gin na kolejnej wizycie za tydzień już wyznaczy termin. Ale myślę że dopiero za miesiąc poda mi termin polowkowych.
U mnie nie ma problemu z terminami i oczekiwaniem. Raz że prywatnie a dwa że mają aż trzech ginow z certyfikatem więc wystarczy umówić się około tydzień przed badaniem i zawsze gdzieś mnie wcisną.

Aaa to faktycznie masz jeszcze czas na połówkowe, ja idę już 11 kwietnia i w końcu poznam płeć ja w Polsce tylko prywatnie chodzę ale czasami są takie kolejki że siedzę i po 2h. Teraz w maju chcę iść na 4D to ten lekarz mówił żebym zadzwoniła i zapisała się wcześniej niż jak to zrobiłam w styczniu(dosłownie z dnia na dzień ale mnie przyjął. Akurat późna pora była i awaryjna sytuacja).

Mnie tak dziś po pracy plecy i stopy bolą. Tragedia, muszę chyba poprosić o przeniesienie na inne stanowisko( dobrze że nie mogą odmówić) bo nie wytrzymam. Chcę się jeszcze pożalić że od wczoraj nie czuje maluszka zawsze to takie bąbelki, "smyranie" a teraz nic zaczynam się stresować i popadać w panike.
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 20:04   #3179
pajka03
Zakorzenienie

Jasmin około miesiąca już biorę po 1 tabletce dziennie

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 20:16   #3180
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja już wykapana i psychicznie nie gotowa. Od 17 zaczął mnie boleć prawy posladek z promieniem na podudzie A o 19 również i drugi z tym że na biodro. Najchętniej poszlabym spać i się obudzić jak będzie już po wynikach.

Ma któraś z Was takie bóle? Jeszcze przez parę sekund czułam leciutko pulsowanie w brzuchu z lewej strony. Też się wystraszylam. Nie wiem już czy to przez stres czy co

A to nie rwa kulszowa? Ja nie mam ale kolezanka wlasnie w ciązy ma

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo zarówno do ciąży jak i do wyprawki podchodzę na całkowitym luzie pewnie pod koniec ciąży zrobię listę rzeczy typu pampersy newborn, nowe tetry, smoczki do butelek i smoczek do buzi, jakieś inne duperele, bo większość mam po starszej

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Uważajcie na lidlowe rozmiary, moja starsza nosi zwykle ubranka 92, a lidlowe dopiero co skończyła nosić 74/80

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

U nas z kolei córka się urodziła 50cm I wszystkie ubranka jakie mieliśmy były zbyt duże, tż musiał lecieć do smyka po jakieś pajacyki na rozmiar 50,bo w większych się topila

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Super !

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

U nas się udało i nasza córka nigdy nie przespala w naszym łóżku żadnej nocy ale drugie mam zamiar kp dłużej , więc pewnie będzie inaczej.

A jakie macie doświadczenia z dostawkami?

My spimy nadal razem i kazdy ma się dobrze. Teraz mysle o lozku aby mlodego łagodnie przenieść do siebie.

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości