|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() USG nie miałam, bo to wizyta na NFZ i wszystkie przysługujące z urzędu już za mną. Umówię się jeszcze prywatnie na jedno za jakieś dwa-trzy tygodnie, bo jestem ciekawa, jak mała rośnie. Sprawdzał mi bliznę i szyjkę, ale zapomniałam spytać co z nią (tzn. z szyjką). No ale skoro nie mówił, to pewnie ok. Zawsze trzeba o wszystko dopytać, sami z siebie to Ci lekarze to chyba rzadko coś mówią ![]() Aaa i mam monitorować ruchy płodu - ciekawe, bo w poprzedniej ciąży mi nie kazał. Jeszcze jakiś inny system niż omawiałyśmy tu, bo mam zaczynać o 9 i od 9-15 nie będę mieć żadnego, to mam się zgłosić do lekarza. A tak to do 10 liczyć i można przerwać zapis. Cytat:
![]() No nie robi, blizna ok. Jeszcze jak pójdę prywatnie to skonsultuję z takim, co aktualnie pracuje w szpitalu, gdzie chcę rodzić. Mój prowadzący nie jest już czynnym położnikiem, więc będę się upewniać u tego. Cytat:
![]() Kurcze, to musiałaś się przestraszyć z tym oddechem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skąd decyzja o zmianie imienia? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w weekend planuje dopiero przejrzeć ciuszki, które mam, a jest ich niewiele ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie co wizytę jest USG nawet na chwilę mimo że też NFZ tylko muszę przed następną wizytą zrobić ktg gdzieś prywatnie. Tzn nie muszę bo lekarz nic nie wspominał, ale chcę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3159 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na Kościuszki. Nie byłam jakoś super zadowolona z poprzedniego pobytu, ale wyszłam z założenia, że lepsze zło znane niż nieznane ![]() A Ty? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Nawiedzona PeMa
|
Robimy zmianę w pierwszym poście? ![]() Cytat:
Dopisać? ![]() Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i wyprawkowych łupów ![]() ![]() Ja się już dwa razy wbiłam na KTG do znajomej położnej ale to bardziej w ramach słuchania tętna niż rejestrowania skurczy. ![]()
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
Moja torba juz weekend będzie w 95% spakowana
![]() ![]() Szyję dzisiaj dalej te do spania i szpitala żeby puścić pralkę i dopakowac do torby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
Acidka ja na Czarnowie, głównie dlatego, że lekarz do którego chodzę tam pracuje. Co prawda i tak go nie było w szpitalu jak rodziłam, ale wcześniej leżałam na patologii i się mną należycie opiekował
![]() Co do kołderki to nie pamiętam dokładnie, ale na pewno przez pierwsze 6 m-cy nie używaliśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3165 |
Zadomowienie
|
Czesc mamusie! Ja wrocilam z urlopu, bylismy kilka dni nad morzem. Troche was nadrobilam ale pewnie wiele rzeczy mi tez umknelo. Zmiana klimatu podzialala na mnie srednio: z jednej strony zwlaczylam na te kilka dni opuchlizne chodzac ciagle w wodzie ale znowu mam straszne zaparcia, bole zoladka z tym zwiazane i infekcje grzybiczna.
Krolewna, jestem w podobnej sytuacji. Jestem daleko w lesie z wszystkim. Brzuch rosnie, sil brak, jeszcze 5 tygodni musze chodzic do pracy a nic nie jest gotowe. Troche mi zal mojego meza bo tez sie mota miedzy wieloma obowiazkami a ja mu jeszcze zlecam dodatkowe zadania. Mimo iz te przygotowania tak kuleja to I tak chcialabym jaknaszybciej urodzic!! Mecze sie bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Raczkowanie
|
My kolderki zaczęliśmy używać gruuuuubo po roku.
Wczesniej w nocy spal w spiworkach ( na początku w woombie, a potem juz w takim zwykłym) a w dzień pod kocykiem. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Edit tzn będę jak przyjdą te wszystkie zamowione rzeczy :p Fotelik i wózek będziemy miec po 10 lipca, wtedy tez planuje zamowic łóżko (nawet gdybym urodzila wcześniej co wiazaloby się pewnie z dluzszym pobytem w szpitalu, to podczas mojego pobytu w szpitalu maz może zamowic i skręcić więc tym sie nie przejmuje wcale ![]() Ubranek od rozm 50 do 68 mam mnóstwo, pozostaje tylko kwestia uprania i poprasowania, ale tyle ich jest, ze nie mam ochoty ich tykac ![]() Edytowane przez tezewe Czas edycji: 2018-06-07 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A to fakt jest domek ale mieszkaja w nim dwie rodziny - więc tak na dobrą sprawę są 3 pokoje więc szału nie ma :P no ale tragedi tez nie :P Cytat:
A imię zmieniliśmy bo TŻ nie był przekonany i kręcił nosem, a nie chciałabym żeby było takie jakie jemu się nie podoba bo w końcu tak smęcił że i ja tej Lilianki miałam dość :P a najlepsze jest to co powiedział : że nigdy sie mu nie podobało, że zgodził się na te imię 3 miesiące temu żebym mu dała spokój ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja pościeli nie kupuje zamówiłam koc z motherhood grubszy i kupię bambsuowy z lulalove ale dumam nad tym czy tą mgiełkę, czy jednak taki standardowy :P A zapomniałam Wam powiedzieć co dziwnego mi się dzięję juz drugi raz.... zaczyna się od falowania obrazu przed oczami albo takim efektem patrzenia się w żarówkę/ słońce.... za pierwszym razem bałam się że to będzie migrena ale przeszło po 10-15 min i po chwiwli zdrętwiała mi cała ręka ! później pół twarzy i język ![]() koleżanka mnie trochę uspokoiła że to dlatego że dzidzia uciska mi na nerwy, kręgosłup itp i że takie rzeczy dziwaczne mogą się dziać w 3 trym... za to nie mam wcale skórczy przepowiadających, można ich wcale nie mieć ???? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Wtajemniczenie
|
Ufff jak dobrze wiedzieć, że nie wszystkie jesteście takie uszykowane
![]() Co do kołderki to dokładnie tak jak piszą dziewczyny, grubo po roku zaczęliśmy używać, więc dziewczynki nie spieszcie się z tym, bo tylko miejsce zajmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Aaaa i jeszcze co do termometru, ja też mam microlife 150, taki mocno polecany w necie, a nie jestem zadowolona, mierzy temperaturę jak chce. I to nie tylko moje zdanie, bo znajomi mają ten sam problem i narzekają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Przy córci zaczęliśmy używać kolderki jakoś od 8-9 miesiąca i spała pod nią całą zimę. Teraz nam się nie sprawdza bo jest za ciepła i mała śpi pod kocykiem. Także to wszystko zależy od dziecka i pory roku.
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#3172 |
Nawiedzona PeMa
|
Dzięki za odpowiedzi, jesteście niezastąpionym źródłem informacji
![]()
#3173 |
Zadomowienie
|
Tak czysto teoretycznie... Klub dobrze działa w apce?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Ja kołderki, ani pościeli nie kupuję. Szkoda mi miejsca na to. Na początku zamierzam używać rożka, a potem kocyka. U nas w zimie jest strasznie ciepło więc nawet wtedy nie będzie potrzebna
![]() Zamówiłam wózek za to, tak jak planowaliśmy Bebetto Holland ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
To lipnie a przeglądarka w tel daje rade?
#3177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Hehe. Mi łatwiej forum śledzić w apce tym bardziej że wstaje i w pizamie idę z psem od razu a laptopa włączam 2 razy w tyg
Mam ochotę na "p... nie robie" ale znając siebie troche poleże i mnie ch...oza będzie brać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.