|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V
Dzien dobry
![]() ![]() Aneta nie trzymaj nas dlugo w niepewności ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... mam do was ogromna prosbe... trzymajcie kciuki za to, ze dzis pojde do lekarza a ten zrobi perzeglad kanalu i powie, ze " oho to juz na porodowke czas" albo chociaz pocieszy, ze moze to sie wydarzyc w kazdej chwili... niech tam rozwarcie kest juz jakies czy cos... kurcze, ale bym chciala zeby okazalo sie, ze to juz czas powoli..
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, ja nadal w dwupaku.. Zasnęłam po 2 i cała noc mnie budziły skurcze dość silne ale tak jak pisałam wam wczoraj wzrastała ich intensywność, a czas między nimi się wydłużał. Przed momentem wstałam dopiero.. Od rana też mi cały czas brzuch twardnieje ale też nieregularnie.. Do tego krzyż boli i Bożena kłuje ale wiecie, to już standard.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
Ktg nic mi nie da bo to nie są na 90% porodowe, a nie chce żeby mnie w szpitalu zostawili do TP. Niestety nawet lekarz mówił, że jak z przepowiadaczami pojadę do szpitala to będę leżeć na oddziale dopóki coś się samo nie rozwinie lub do terminu porodu o ile nie dłużej.. To ja wolę ten czas spędzić w domu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zadomowienie
|
Aneta u położnej w przychodni? Ja na ktg tak chodziłam.
Położne cisną żeby dwójkę zrobić ![]() ![]() Ja nic o KP nie pisze, bo boję się zapeszac ![]()
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Smile, mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej, a Młody na pewno z czasem się wyreguluje ![]() Ewka, ja Cię podziwiam!!! Ja bym gościa spakowala. Czy on zamierza siedzieć i patrzeć np jak karmisz czy odciagasz mleko i może jeszcze zdjęcia robić? Nie kumam tego... Dews, jak zdrówko? Odpoczywasz w domu czy całe dnie sprzatasz? ![]() Lady, współczuję samopoczucia i dobrze Cie rozumiem. A ja dzisiaj nie najgorzej spałam, zjadłam śniadanie i nie mam siły żeby ruszyć tylek i zaczc sprzątać, bo taki mam na dzisiaj plan. Torbę spakowlm, więc jak przy myciu podłogi zacznę rodzic to jestem gotowa ![]() Młody mnie strasznie kopie po lewej stronie, zgaga też dalej męczy.. . Jutro mam wizytę i liczę na szybką datę cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dam radę dziewczyny, jestem fizycznie i psychicznie gotowa tylko czekam na TEN moment. Mam nadzieję, że poznam kiedy on nastąpi bo w sumie już tej nocy myślałam że to może być TO ![]() Freya - lepiej powiedz jak tam u was? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Aneta u położnej w przychodni? Ja na ktg tak chodziłam.
Położne cisną żeby dwójkę zrobić ![]() ![]() Ja nic o KP nie pisze, bo boję się zapeszac ![]()
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek ☺ śliczne maleństwa!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Dziewczyny, mam dylemat. Termin porodu mam tak na 10.11. Moj maz zostal poproszony na chrzestnego u rodzinny oddalonej od nas o ponad 200km. Chrzciny planuja na Boże Narodzenie. Nasz maluch bedzie mial wtedy miesiac, troche wiecej jesli urodze w terminie. To beda nasze pierwsze wspolne swieta, a dluzsza trase z dzieckiem postanowilismy zrobic dopiero wiosna. Do konca tygodnia musimy sie zadeklarowac, czy zostanie tym chrzestnym czy nie. Co o tym sadzicie? Czy wypada odmowic z uwagi na nasze maleństwo?
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- A w ogóle to pojawiła się u mnie siara ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
jajoanka tak mi się wydaje że leży właśnie już. Wcześniej te kopniaki były tak nisko, później przez 2 dni był super aktywny, a od wczoraj znowu kopniaki po zebrach zbieram. Także psychicznie nastawiam się od nowa na SN i nie będę znowu zaczynała moich obsesji na temat wagi dziecka i możliwych powikłań ale właśnie przez to nie spałam dzisiaj od 3.. Kurde ja nie wiem, o bólu nawet nie myślę, tylko o tym żeby ten młody był zdrowy.
Zasnęłam od 5:30- 10 jeszcze i śniła mi się położna, że jej płakałam że chce usg i mi zrobiła z fochem na korytarzu na szybko i mierzyła główkę i mówi do mnie, że "Patrz, mówiłam że mała??" I chciała to zapisać w moich notatkach ciążowych ale ich zapomniałam wziąć i była mega zła.. Brak słów na ta moja głowę AnetaErr tobie niech się tak nie spieszy z tym porodem, bo widziałam cie na fb i wyglądasz ślicznie w tej ciąży <3 aż szkoda rodzic ![]() Ladyisss współczuję tej zgagi ;( nie mam pojęcia skąd to się bierze, musi chyba twoje maleństwo ci jakoś na kiszkach albo żołądku siedzieć.. Ja zgagi nie mam ae często ostatnio mi się tak odbija, aż mi wszystko z żołądka podchodzi do gardła, co mile nie jest. Piecze wtedy przez kilka sekund ale zaraz mija, więc to chyba z aga nie jest? Justyna_fli czyli w tej ciąży masz przepowiadacze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
Też chyba sciemnie że poszło
![]() Straszna współlokatorka mi się trafiła. Bez kija nie podchodzi. Co rusz jakieś odwiedziny u niej i milion farmazonów opowiadają. Współczuję jej, bo ja bym oszalała. Tego nie jedz, to jedz, nie bujam, karm, cierp... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Też chyba sciemnie że poszło ![]() Straszna współlokatorka mi się trafiła. Bez kija nie podchodzi. Co rusz jakieś odwiedziny u niej i milion farmazonów opowiadają. Współczuję jej, bo ja bym oszalała. Tego nie jedz, to jedz, nie bujam, karm, cierp...
![]() |
#3177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Freya jak się czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie kończę pranie...
uprałam "nasze" ciemne, dziecia - ręczniki (mam aż 2!), rożek i wkład do gondoli, teraz wirują się ciepłe kombinezony (na wyjście ze szpitala) i jeszcze chusta czeka w kolejce na płukanie ![]() To ostatnia tura, wszystko wyprasuje i będzie spokój. Ubranek powyżej 62 nie ruszam, jak będą potrzebne to wtedy się za nie zabiorę - dobrze, że mam ich niewiele ![]() I chyba proszek muszę domówić... jaki polecacie w dobrej cenie?? Edytowane przez jajoanka Czas edycji: 2018-10-16 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Miesiąc to mało, niewiadomo jak maluch będzie znosił podróże, to jednak nie 50km tylko 200. Na dodatek zima. I nie wiesz jak Ty bedziesz się czuła- niektóre po 3 tygodniach już nie pamiętają że były w ciąży, a inne dopiero po 2 miesiącach dochodzą do siebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się czuję ok. Krocze mnie jeszcze trochę boli, szwy ciągną, ale jest spoko. W ogóle jestem jakąś spokojna i pozytywnie nastawiona.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.