|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
A propos brzuchów... To mój rośnie w pięknym tempie
IMG_20190112_122535163.jpegWysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poradzisz sobie na pewno. Wszystko jest kwestią organizacji, na początku może być ciężej, ale jak wejdziesz już w tryb dwójki dzieci to spokojnie opanujesz. Fakt,że kiepsko jak się nie ma za dużo pomocy od rodziny, ale nawet w takich sytuacjach wszystkie moje koleżanki sobie radziły. U mnie wszyscy dziadkowie zawsze pracowali, ale pomagali jak tylko mogli.Teraz mama idzie na emeryturę, także będzie trochę łatwiej.No i jednak obie dziewczynki w przedszkolu.
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć jest tyle osób z 2 i więcej dzieci i sobie radzą, to i ja też muszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Tusia była w domu jak się urodziła Zosia i ogólnie było ok, jedyny problem był z organizacją drzemek, bo Tusia wtedy jeszcze spała w dzień, a Zośka na początku sypiała dość nieregularnie. Ale jak Twój w przedszkolu to super. MNie w sumie przeraża trochę to jeżdzenie po dziewczynki i zawożenie ich. No i zebranie rano Tzn. mąż i dziadkowie zapowiedzieli,że rano będą je wozić, więc o tyle łatwiej, bo zebrać trójkę dzieci na godzinę 8 to chyba musiałabym o 6 rano wstawać, gdzie często też noce nie będą zbytnio przespane...Ale po południu trzeba będzie się z odbieraniem dziewczyn dostosować do maluszka i jego drzemek. Niestety o tej godzinie mąż i dziadkowie będą pracować,także fotelik do ręki i po dziewczyny...orka na ugorze
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak wygladam ;D a to masz twarda rano? ja zauwazylma ze jak wstaje i bardzo musze siku to ją bardziej widac, i jest twarda![]() Cytat:
matko u nas w kosciele byl 7-9 latek w szarej ktora w opdowidnim swietle/cieniu wygladala jak srebrna. ale nie taka kosmicznie srebrna tylko taka cudownie srebrna... mialam ochote podejsc i zapytac skad. i czy sprzedadza. dla mojego na "za 5-7 lat" Cytat:
nie wiem jak. tzn wiem, cala moja nadzieja w zlobku
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na szczęście wszystko pod nosem, i przedszkole małego i w przyszłości żłobek dla malej ( ten sam do którego Dominik chodzil), więc najpierw będę z dwójką szła odprowadzić małego a potem Agate, z odbieraniem to samo, najpierw starsze potem młodsze, więc akurat tu mam wygodnie... No i mój mały drzemek już nie ma, więc w sumie to też odpada.
A reszta jakoś wyjdzie w praniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo zobaczyłam je na stronie www rano i postanowiłam tylko zaczekać,aż Tusia wróci z przedszkola i zaakceptuje tę kurtkę, tak o godz.16 już ich nie było na stronie. Była u nas w jednym sklepie akurat rozmiar Tusi i mi babka odłożyła. Po jakimś miesiącu do innego salonu przyszły pojdeyncze rozmiary i też akurat udało mi się kupić Zosi. Ich było niewiele i szybko schodziły.Jedna z mamuś z naszego przedszkola też sobie już zarfezerwowała kurtkę Zośki także mnie to nie dziwi.One są z tego materiału, ale z kapturkiem http://avanti24.pl/Magazyn/1,157007,...sieciowki.html sama bym taką założyła, ale jakoś czuję się za stara hehe
|
|
#3160 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny damy radę!!!! Kto, Jak nie my ???!!!!!?!!!! Ja też nie miałam i nie będę miała pomocy ani od rodziców ani od teściów. Rodzice są daleko, zchorowani. A teście, hmmm...nie nadają się do czegokolwiek😀 sorki, Ale taka prawda.
|
|
|
|
#3162 |
|
Dostojna peema.
|
Hej laski, nie odzywałam się jakoś bo miałam bardzo intensywny czas, wczoraj była u nas impreza, która trwała do 2, jeszcze do tego dostałam niespodziewanie nową robotę i wczoraj zanim goście przyszli i dziś rano uczyłam się dodawać teksty w nowym panelu.
Zaraz idziemy na spacer i jedziemy do moich rodziców, a wieczorem może trochę pracy i film. Kupiłam z koleżanką e-książki mamyginekolog żeby wesprzeć WOŚP i mieć jakiegoś kwasiora do czytania. Nie polecam, totalny bełkot, ale chociaż na dobry cel poszła kasa. Byłam dziś też w szmateksie na -50%, wstawiam tu fotki z cenami żeby pokazać jak to wygląda (każdą cenę jeszcze podzielcie na 2, nie wszystkie dobrze widać ale najdroższa rzecz to była ta sukienka jeansowa bo wyniosła mnie 6 zł ), ogólnie wydalam łącznie 47 zł (bo jeszcze jedną bluzkę dla mnie), są to ciuchy i dla chłopca, i dla dziewczynki. Jedynie te śpiochy Ralph Lauren wydają mi się badziewne, ale wyniosły mnie 2 zł więc uznałam, że zobaczę jak po praniu i prasowaniu.
|
#3163 |
|
Dostojna peema.
|
Lol, nie wszystko się zmieściło, więc jeszcze tu.
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3165 |
|
Dostojna peema.
|
|
#3166 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Poza tym wątpie żeby nawet zaproponowali. Więc raczej jesteśmy zdani na siebie
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3168 |
|
Dostojna peema.
|
Widzę temat pomocy rodziców i teściów.
Ja na szczęście i jednych i drugich mam na miejscu, do tego moja babcia (lat 70, śmiga samochodem szybciej niż ja, bizneswoman na emeryturze, ciągle w ruchu:P), także myślę, że będzie miał kto pomóc. Tym bardziej, że ja będę pracować, więc czasami ta pomoc będzie mi bardzo potrzebna. Mimo wszystko jednak wolałabym w większości pilnować i wychowywać sama, tak jak ja chcę i jak ja to widzę.
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilly super rzeczy
️ ️ uwielbiam wlasnie takie wzorki na calej powierzchni, ale te spiochy sa straszne ![]() ![]() a te jej ksiazke czytalam urywkami i no nie, nie dalam rady. Nawet jak sie czlowiek nastawi ze to zapisane wspomnienia to nadal nie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamotalam brzuch
próba pierwsza witam w 25tc (24+1) IMG_20190112_145142_190.jpegWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszukuję aplikacji ciążowej na tel, gdzie co tydzień będą fajne zdjęcia bobasa jak się zmienia. Miałam ciąża plus i tam właśnie były super zdjęcia, ale niestety nie jest na iphony...
Moja Tusia lubia oglądać jak się dzidziuś zmienia, a na Preglife w sumie nieciekawie to widać jakie Wy macie?
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Himommy i jak się nacisnie to dzidziuś "gada"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie to pomaga? BTW to fajny wzór chusty ![]() aa to ja dzisiaj zaczynam 6 miesiąc, masakra jak to leci ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly, kochane ubranka
![]() Wybiera sie ktos w poniedzialek do lidla? Jaki rozmiar kupic, zeby ubranko bylo dobre na maluszka 62? Kupilam ostatnio bodziaki 62/68 i wyjelam. Body sa wieksze niz 68 ze smyka o jakies 2 cm na dlugosc. ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#3175 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
ja nie idę chyba, jedne body mi się podobają ale nie aż tak żeby tam z rana lecieć po mały rozmiar
|
|
|
|
|
#3176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję też się jaram jest piękne. Mam himommy. Dzidziuś jest taki lekko bajkowy... Cytat:
Cytat:
ale nie wiem co teraz w ofercie ![]() Mogę poszukać czy coś mam w swoich torbach no dziś będę robić zdjęcia na Olx i porównać z innymi firmami jak chcecie Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, z Lidla zdecydowanie 50/56. Przy czym ja ich bodziaki średnio lubię. strasznie się naciągają górą.
|
|
#3178 |
|
Dostojna peema.
|
Ja do Lidla się nie wybieram, ogólnie mi ten sklep nigdy jakoś nie po drodze, a ubrań chyba już za bardzo nie potrzebuję, kupuję dla własnej przyjemności. xD
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy na 40stkę szwagra i ciuchy mają być a'la PRL. W co ja się biedna ubiorę?
|
#3180 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Może podpytaj swojejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

), ogólnie wydalam łącznie 47 zł (bo jeszcze jedną bluzkę dla mnie), są to ciuchy i dla chłopca, i dla dziewczynki. Jedynie te śpiochy Ralph Lauren wydają mi się badziewne, ale wyniosły mnie 2 zł więc uznałam, że zobaczę jak po praniu i prasowaniu.
️