|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cześć staraczki
![]() Z narzeczonym staramy sie od listopada 2018. Wyszło z przypadku. Poszłam do lekarza, bo przytylam jakieś 18kg. No i IO, to zaraz ginekolog i PCOS oraz hiperprolaktynemia (prolaktyna okolo 1200 wyszla). No to metformina plus norprolac. O dziwo cykle 32 dni i owulacja tez ale ciąży brak. Potem nagle cykl bezowulacujny wyszedł. Po tym zmieniłam swoje życie wrecz. Silownia ale dosyć lekko, zmiana diety, unikanie cukru, przerwu między posilkami ito. Waga twardo sie trzymała, ale w koncu drgnela lekarz sie zlitowal i dal mi CLO widząc, ze znowu cykl bezowulacyjny jesy. Po CLO w 10 dniu 23mm pecherzyk. W 12 dniu 25mm i potem poszłam w 16 dniu. Owulacja podobno była i niby ciałko żółte sie robi, a w dtugim jajniku nagle wziął się pecherzyk 21mm niewiadomo skąd. I co? Drugi raz obserwuje w przeciągu okolo 3 dni u siebie obkawy owulacji Wiecie na ciaze sie nie nastawiam. Mialam przeprowadze, wesele w ten weekend na ktorym z narzeczonym trochę napilismy się. Leki kilka dni zanoedbane ale cieszę sie bo czytam forum, ze nie jestem z tym sama
|
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na ordynatora. Na oddziale widziałam już lekarza, który badał mnie wtedy na IP i już mi się odechciało wszystkiego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Kolejne lyzeczkowanie. Na USG widać resztki. Wspominał że może to być zaśniad. Ze zdjęć z neta też to można łatwo wywnioskować. Jestem załamana. Poza tym to rośnie bo dwa tygodnie temu na USG był mały ledwo wicsony pęcherzyk teraz obraz jest zupelnie inny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Oj triss, przykro mi, że znowu zabieg, ale przynajmniej znaleźli przyczynę i w końcu się tego pozbędziesz - ruszysz dalej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Misty tego czy to nowe czy stare na 100% nie wiadomo. Wg ordynatora stare. Ale rośnie .to nie jest jeden pecherzyk. To jest cała masa pęcherzyków ,
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Wyglada dokładnie tak ja po wpisaniu w google zaśniad na obrazach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Misty niestety może się przenosić na inne organy. Więc w pewnym sensie jest złośliwe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz triss nie znam Twojej całej historii, bo nie jestem w stanie przeczytać całego forum... Widziałam, że masz dziecko i możliwość zajścia w ciąże. Wiem, a raczej domyślam się, że jesteś dziś smutna, zła, a może i wściekła, ale jakby to mój lekarz powiedział: "przynajmniej może Pani zajść w ciąże". Marne pocieszenie, ale ja i być może cześć dziewczyn stąd jeszcze nigdy nie widziały dwóch kresek ciążowych, które w ogóle mogłyby świadczyć, że taka możliwość jest, dlatego trzymaj się ciepło i może po wszystkim pomyśl nad zmianą lekarza ewentualnie wprowadzeniem jakiś zmian w swoim zyciu
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie. Po roku... To mnie też totalnie załamało jak czytałam. Na prawdę. Wg dziś jestem rozbita całkowicie.
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Ja po poniedziałkowej wizycie trochę się podlalam. Dostałam leki na IO, Mam 3 miesiące żeby zjechac z wagi bo ostatnio przez mieszanki castangusa, ovarinu, duphastonu przytylam bardzo dużo. Byłam u tego lekarza pierwszy raz ale jestem bardzo zadowolona. Powiedział że mnoe poprowadzi do tego żebym zaszła w ciaze. Teraz kuracja na 3 miesiące metamorfina, a wtedy zaczniemy CLO i monitoring. Ogólnie powiedział że mam wszystkie obiawy PCOS, na usg aż Ja się przerazilam jak zobaczyłam jajniki i pełno pęcherzyków. Nawet powiedział że nie będzie liczył, że potwierdzić. Dokładnie wszystko tłumaczył co robi i w jaki sposób będziemy działać. Kazał odstawić duphaston bo stawia tylko na naturalne cykle A takie mają niby być bo tym leku.
Po poprzedniej ciąży, tej co straciłam dostałam w gratisie nadzerke o wielkości 2 cm. Powiedział że jest duża. Ale na razie nic nie będzie z nią robił, powiedział że do obserwacji. Byłam załamana w jakim stanie jest moje zdrowie. Będę mniej na wątku, muszę trochę odpuscic bo czuje że życie mi ucieka między palcami bo myślę tylko o jednym, żeby osiągnąć swój cel... A mogę trochę poczekać... Życzę wam powodzenia i będę na pewno zaglac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Was dziewczynki cały czas i mocno trzymam kciuki za kreseczki
![]() ![]() ![]() Triss tak bardzo mi przykro. Cały czas miałam nadzieje ze nastąpi jakiś zwrot w tej sytuacji teraz mam ogromna nadzieje, że zakończy się ten zaśniad jak najlepszym dla Ciebie scenariuszem. Bądź silna Kochana i staraj się myśleć pozytywnie, choć wiem, ze w tym momencie nie jest to łatwe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Triss przynajmniej wiadomo o co chodzi i dalej. Bądź silna jak zawsze wydawało mi się, że właśnie zasniad powinien być w opisie histopat po zabiegu? Właśnie m.in w tym celu pobierają materiał do badań. Wtedy na opisie chyba nic takiego nie miałaś?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Pink no właśnie nie miałam. Ale wspominałam o tym ordynatorowi to powiedział że różnie bywa i dał mi do zrozumienia że naiwnie myślę że skoro nie było nic w wyniku to na pewno jest ok. Też mnie to zdziwiło. Na chwilę obecną stawiamy na zaśniad
jestem tym totalnie załamana nie brałam wcale tego pod uwagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Triss wiem że ci ciężko w tej chwili i widzisz wszystko w czarnych barwach ale zaśniad sam w sobie złośliwy nie jest. Może się w takiego zmienić ale to trzeba badaniami potwierdzić więc na razie nie bierz tego pod uwagę. Życzę ci żeby wszystko skończyło się jak najlepiej dla ciebie. nawet gdy poczekasz rok to wcale nie przekreśla Twoich planów.
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie cały czas kciuki, musi być w końcu dobrze! Dasz radę kochana, informuj nas 😘 |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wczoraj minęło 3 lata staran. Albo walki z wiatrakami. Jak kto woli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem co bym bez was zrobiła. Na prawdę. Dziś mam totalna załamke i to się nie zmieni. Myślę że jak wyjde do domu po zabiegu to zacznę myśleć bardziej pozytywnie.
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie majówka pełną parą. Nie żałuje sobie niczego : sex drugs and rock & roll ![]() No prawie hehe. Robiłam badanie prolaktyny spadło z ok50 do 24. Ginekolog powiedział, że mam przyjść od razu po @ i zrobimy wszystkie badania do hsg. Teraz mam dni płodne. Mierze temperature, robię testy podejmujemy próby z mężem co dwa dni przez cały cykl. Cytat:
bądźmy dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby w końcu się ułożyło ![]() Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnaLenna Czas edycji: 2019-05-02 o 17:43 |
||
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet sobie nie wyobrażam, jak musi ci być ciężko zawsze taka optymistyczna i pełną energii, a dzisiaj takie złe wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla ciebie Triss myślami jestem przy Tobie
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby w końcu los się odwrócił i to był koniec tych złych przeżyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Udało się w końcu dotrzeć miałam jakieś problemy z internetem ale już chyba dobrze ![]() Trias bardzo mi przykro, że tak się to wszystko ciągnie oby po łyżeczkowaniu wszystko wróciło do normy ![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Hej Triss jak dzisiaj? Kiedy zabieg?
Ja wiem że teraz ci to nie w głowie ale mi się nie podoba że lekarze omijają temat czy to pozostałość po poprzednim # Czy tu czegoś nie zaniedbali czy nie powinni zbadać materiału po # Nie jestem lekarzem ale zastanowił mnie tekst że naiwnym było myśleć że skoro nie ma w badaniu to jest ok. Spróbuj podważyć ten temat bo tu gdyby to była wina lekarzy to powinni ponieść odpowiedzialność.
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno bede o tym rozmawiać. Niestety na jestem niemalże pewna, że to zaśniad. Wszystko na to wskazuje. Odrasta. Dwa tygodnie temu ledwo maleńki pęcherzyk a teraz obraz śnieżycy i pełno pęcherzyków jak winogorno typowy obraz zaśniadu groniastego no i beta urosła do ponad 6000 co też daje do myślenia. Zwykła "resztka" nie dała by czegoś takiego. Teraz mam nadzieję też będzie badanie histopatologiczne no musi być. Jestem zła. Dziś mam etap zlosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Zabieg w poniedziałek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze że się złościsz to normalny etap znaczy że idziesz do przodu.
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Misty jestem w domu. Idę do szpitala w poniedziałek rano i od razu zabieg. Niestety pytałam ale nie było możliwości żeby mnie przyjąć np dziś i zrobić zabieg. Nieszczęsny długi weekend i nie robi się zabiegów planowych. A nie jest to "nagła" sytuacja wymagająca natychmiastowej interwencji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- A wczoraj lekarz mnie zbadał tak "poza protokołem" więc nie było żadnego przyjęcia, po prostu moja lekarka mi załatwiła że mnie zbada i zdecyduje co dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

teraz mam ogromna nadzieje, że zakończy się ten zaśniad jak najlepszym dla Ciebie scenariuszem. Bądź silna Kochana i staraj się myśleć pozytywnie, choć wiem, ze w tym momencie nie jest to łatwe 

wydawało mi się, że właśnie zasniad powinien być w opisie histopat po zabiegu? Właśnie m.in w tym celu pobierają materiał do badań. Wtedy na opisie chyba nic takiego nie miałaś?

beta na pewno piękna przy takich krechach.

bądźmy dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby w końcu się ułożyło
zawsze taka optymistyczna i pełną energii, a dzisiaj takie złe wieści 
12.09.2015
na pewno bede o tym rozmawiać. Niestety na jestem niemalże pewna, że to zaśniad. Wszystko na to wskazuje. Odrasta. Dwa tygodnie temu ledwo maleńki pęcherzyk a teraz obraz śnieżycy i pełno pęcherzyków jak winogorno typowy obraz zaśniadu groniastego