|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Moim zdaniem nie jesteś w ciąży. Nie odklejaj wcześniej bo wtedy sobie dopiero narobisz bałaganu w organiźmie. Czemu chcesz go odklejać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
No co? To tak z przewrażliwienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Przyczajenie
|
witam, przedstawie sytuacje jasno,
kolo 15 stycznia piescilem dziewczyne jezykiem, z tym ze wczesniej skonczylem w jej ustach i sie calowalismy. 23 stycznia dostala okres (spoznil sie 3 dni), okresu ktory mial byc kolo 20 lutego nie ma do dzisiaj ;/ Czy jest mozliwosc ze to jest ciaza?;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
dziewczyno! hormony to nie jest zabawka. po pierwsze: jezeli masz plaster to BARDZO malo prawdopodobne ze moglas zajsc w ciaze! jezeli nie potrafisz panowac nad nerwami i chcesz zasiac haos w organizmie to moze zrezygnuj z seksu ?
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam to napisać, więc sie podpisze ![]()
![]() |
#3157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a pieszczac dziewczyne jezykiem wkladasz jej jezyk do pochwy ? czy zajmujesz sie lechataczka ? jak wkladasz tylko do pochwy to uwierz : ona udaje orgazmy xD zreszta... jak polknela to male prawdopodobienstwo ![]()
![]() |
#3158 |
Przyczajenie
|
dzieki za porade xD ale na powaznie prosze :P
kurcze, ale cos moglo w ustach zostac? czy takie warunki sa dobre dla plemnikow? sory za glupie pytania, na poczatku tez myslalem ze to niemozliwe, ale okresu niema juz miesiac;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz podjelam taka decyzje, bo mam te nerwy mnie zjedza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | ||
Zakorzenienie
|
Głupota, uwierz. Możesz tylko sobie rozregulować hormony. A okres będzie sztucznie wywolany przez spadek hormonów i nie odpowie Ci na pytanie o ciążę. Chyba, że chcesz się sztucznie uspokoić. Moim zdaniem jeśli nie masz pewności - zrób test. Ale jeśli z plastrami wszystko ok, nie odlepił się, nie zastosowałaś 2 zamiast 3 itp. to jest znikome prawdopodobieństwo. I nie traktuj tego, co napisały dziewczyny w kategorii złośliwości. Niestety, mają rację. Nie masz powodów do paniki, a jeśli panikujesz to może nie jesteś gotowa do współżycia. Po prostu to przemyśl.
Cytat:
Cytat:
A okres może opóźniać się z tysiąca powodów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Przyczajenie
|
ok dzieki, troche sie uspokoilem ale ten brak okresu przez miesiac moze niezle zaniepokoic
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Wasze wątpliwości co do takiego opóźnienia wyjaśni ginekolog.
Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2008-03-18 o 21:47 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
Dziwne, ze dziewczynie tyle sie okres spoznia i u lekarza jeszcze nie byla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
Ratunku!!!;(;(;( Pomocy
Witam wszystkie panie błagam pomózcie mi;(
![]() o to moja histora kochałam sie z chłopakiem kilka razy nie było zadnych problemów ale teraz zaniepokoilo mnie to ze nie mam okresu juz 2 miesiac ale nie mam zadnych objaw ciazy zadnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku!!!;(;(;( Pomocy
Pytanie-zabezpieczyliście się jakoś?Na Twoim miejscu kupiłabym jutro test ciążowy i zrobiła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
Taak jestes w ciazy...
![]() Zamiast nas pytac.. To ja bym poszla do apteki, kupila test ciazowy.... I wtedy by sie okazalo... Bo jak ja ci napisze ze tak, allbo ze nie to wiesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Rozeznanie
|
eh... brak okresu moze byc rony. np stres, lub tak jak w moim przypadku torbiel na jajniku. przez to ze nie mogl byc wydalony i cialo go caly czas wyczuwalo, nie mogly byc wydzielane hormony odpowiadajace za wywolanie okresu. i w ten sposob nie mialam okresu przez jakis czas
![]() ![]() a co do decyzji o sciagnieciu plastra : gratuluje , nie wiem po co w ogole ich uzywasz. okres mozna miec jeszcze przez kilka miesiecy wiec to ze okres dostaniesz nic nie znaczy. dziwisz sie ze dziewczyna nie poszla jeszcze do ginekologa a sama masz problemy ze zrobieniem testu < a zapomnialam, mama Ci nie chciala kupic > wybacz, ale to jest po prostu smieszne. ![]()
#3168 |
Przyczajenie
|
tak zabespieczalismy sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Przyczajenie
|
czy to prawda zeby zajsc wciaze musi byc dobry wytrysk???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
skoro okres spóźnia się miesiąc to niech zrobi test ciążowy a nie gdybacie.
#3171 |
Zakorzenienie
|
a co to jest dobry wytrysk? ![]() nie gdybaj na forum, tylko idź jutro do apteki i zrób test... jak sie zabezpieczyliscie?
#3172 |
Rozeznanie
|
U lekarza bylam - urlop.
Testu sama nie moge kupic. Nie zarabiam, NIE mam wlasnych pieniedzy. U lekarza bylam, bo chodze, bo rowniez mam torbiele na jajniku i TYLKO Z TEGO WZGLEDU mam plastry. Chcialam isc teraz, niestety jest na urlopie. Do innych nie chce isc, po raz kolejny opowiadac 2letnia historie o moich jajnikach i patrzec, jak przerzucaja oczami, bo oczywiscie mowie zle i wymyslam. Chirurg powiedzial mi, ze nie moge jesc anty, bo jestem za mloda (17 lat), tylko jem normalne hormony. Jak mu powiedzialam nazwe, to mu lyso bylo. Ale to nie o tym. Plastra nie odklejam, choc nie wiem, czy w ulotce nie ma na ten temat (w ten sposob mozna przesunac termin miesiaczki, zaraz zajrze) |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
nie masz 10zl? bo tyle test kosztuje...
albo chłopak niech zafunduje...
#3174 |
Rozeznanie
|
Chłopaka aktualnie brak, 10 zl rowniez nie mam.
Nie dostaje kieszonkowego. Dostaje scisle wyliczone, na miesieczny bilet. i w sumie to tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
I tak to jest jak się młodzież za seks bierze.
Po pierwsze Z takimi sprawami jak zatrzymanie się okresu nie czeka się 2 miesiące. To niekoniecznie musi być ciąża, a brak okresu to częstokroć znak,że w organizmie wystąpiły jakieś zaburzenia (marsz do ginekologa!!) Po drugie Najpierw trzeba trochę wiedzieć o współżyciu a potem je zaczynać. Zajść w ciążę możesz nawet przy stosunku przerywanym, bo jeszcze przed wytryskiem pojawia się odrobina plemników w wydzielinie z penisa. Po trzecie Głowa do góry i nie panikuj. Nerwami niczego nie zmienisz. Zrób test i idź do lekarza.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. Edytowane przez AnQś Czas edycji: 2008-03-18 o 21:53 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
normalnie bym nie uwierzyla ze nie masz zadnych pieniedzy.
ale... po tym tekscie : ''Pozatym mama powiedziala mi, ze jak jestem przeziebiona, to one nie dzialaja ![]() jestem w stanie uwierzyc w kazde Twoje zdanie. taki maly OT : nie czujesz sie troche 'wieziona; tym ze nie masz jakies swojej gotowki ? nie sadzisz ze mama wywiera na Ciebie za duzy wplyw ?
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to potencjalny tatuś... jeżeli by się okazało, że jesteś w ciąży to nie możesz używać plastrów!
![]() |
#3178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytanie niedorzeczne i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
BAN stały
|
"dobry wytrysk"
![]() ech 2 mc nie masz okresu i nic z tym nie zrobilas? tzn. przepraszam zalozylas watek na forum, tylko jak my ci mamy pomoc? idz do apteki po test, do lekarza.... tak, zgadzam sie, tak to jest jak sie mlodziez bierze za seks... kazdy chce byc taki dorosly, ale wiedzy i odpowiedzialnosci za swoje czyny - zadnej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Żeby zajść w ciążę nie musi być wytrysku z tego, co mi wiadomo
![]() ![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.