|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak schudnąć?
Marusia ,styczeń 2008'.Trzymam Cie za słowo czekam
Ale fajnie Dorinko .........spedzisz mile dni z ukochanym.
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak bywasz w Warszawie,kochana ... to moze i tam ktoś Ci zaprosi na bigosik
|
|
#3154 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Lubię Snickersy, zaś Marsy mnie kompletnie zamulają. Choć Snickersów też w sumie nie jadam. Jem Nutellę. I ostatnio ciasteczka z pestkami dyni i słonecznika. Ze słodyczy - bo ogólnie jestem uzależniona od jabłek. ![]() Nikuś, ja się bardzo chętnie dam zdeprawować bigosowo. Sama robię rzadko, daję do niego sporo mięsa (choć nie daję kiełbasy), ale ja jednak najbardziej w bigosie lubię kapustę. Taką maksymalnie kwaśną. Za mięsem ogólnie umiarkowanie przepadam. Przez parę latek w ogóle go nie jadłam i było mi z tym dobrze. Coś cicho to dziś... ![]() Hu! Wystraszyłam was? ![]()
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No kochana,to ja widzę,ze zdecydowanie wcześniej ,bedę Cie deprawować bigosowo. ![]() A do tego oczywiście jakaś zakąska wodna ![]() Sabbathku,Ty mój Ziomalu Dorinka co sie z Tobą, moj Skarbie dzieje.Nic sie do mnie nie odzywasz A Marusia oczywiscie pracuje
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Niko - zbieżność naszych upodobań zadziwia mnie coraz bardziej. Albo zweryfikuję swoje przekonanie o swej wyjątkowości, albo uznam, że jest to tym bardziej wyjątkowe, skoro jest nas dwie... Wybieram tę drugą opcję. ![]()
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Marusia zagladaj ,jak najczesciej,
![]() Kochana,przepisik może na bigosik ![]() Taka taka buziaczki Sabbathku oczywiście ,ze druga opcja jest jak najbardziej na miejscu
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przepisik dawaj EDIT: zaraz zaraz... przecież Toogra ma bigosik jeżeli jeszcze wszystkiego nie zjadła to niedaleko P.S. Toogra nie bój się, to był żart |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wal kochana do Toogry,po co masz sie męczyć jak gotowy bigosik czeka ![]() ![]() Toogrusia mam nadzieję,że nie pozamykasz drzwi przed Marusia na wszystkie spusty Toogra witam Cie cieplutko
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś ja się nie odzywam do Ciebie
Odzywałam się ogólnie, żeby choć jedna z Czarownic się odezwała Nadrabiam zaległości, Droga Niko jak twoja dieta???? Ja mam chyba kryzys polegający na monotonni menu>>>> W piątek gotuję fasolkę po bretońsku na weekend, a dzisiaj znowu brak koncepcji Ostatnio zainspirowały mnie reklamy jakiegoś Fixu do potraw- ta zapiekana rybka w sosie w piekarniku. Ten Fix to pewnie same E w środku posiada, ale chciałam kupić dla pomysłu, a sos sama wymyślić- ale jak na złość nie było w sklepie tegoż FIXU
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Z nowu nikogo nie ma
Może będziemy się umawiać na wpadanie tu na jakieś konkretne godziny, w miarę możliwości. Np. o każdej pełnej albo co dwie ? Oczywiście kto będzie mógł |
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze polecam Ci mięsko z udźca z indyka (ja kroję w taką dużą kostkę) duszone z pieczarkami i przyprawione dużą ilością koperku i pietruszki, mniam
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!!!!
Dzięki za pocieszenie co do mojej diety,,,jadłam wczoraj jakies nowe Marsy takie z rurką ala Twix w srodku... W pracy ,,,nie pytajcie co,,,,,,bo szlag mnie trafia. Cieszę się,że u Was wszystko oki,,,, Moj bigos tez ma duzo mięska i kiełbaski ,,sliwek ,winka,,,,,NIkuś ![]() Mara jescze bigos jest ,,jakby co dawaj znac!! |
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie wszystkie pozdrowienia od Switezianki
Niestety nadal choruje i nie ma dostępu do internetu ![]() No co Ty nie będę taka żeby Ci wyjadać takie smakołyki będę ambitna i spróbuję sama zrobić, zobaczymy co mi wyjdzie ale dziękuję za propozycję
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
wpadłam tu do Was ale pusto a dziś taki ciekawy temat [bigosik] Maro pozdrów switezianke od nas niech wraca do nas .
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Witam Robaczki
Miłego Dnia Wam życzę chociaż rzeczywiscie statnio rzadko mamy okazje sie spotkać wszystkie ![]() Dorinko,monotonna ta dieta jest ostatnio i dla mnie dlatego zdarza mi sie ja łamacAle nie narzekam,pilnuje sie i tyle. Mam nadzieję że nie wrócą te kilogramy,które już stracilam .
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Nikuś
![]() A jeśli chodzi o jedzonko na Waszej diecie to naprawdę polecam to mięsko z indyka o którym wczoraj pisałam |
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Moje Drogie Koleżanki
Maro, pieczarki jak najbardziej mogą być (także Twój przepis wykorzystam )i fasolka także, ja mam zamiar robic po bretońsku na weekend. Dziewczyny, czy macie przepis na jakiś mięsko w sosie dietetycznym???? Niko w naszej diecie już wiele można, ale ja jakoś nie mam weny twórczej i stąd problem.... Nawet pomyślałam o kupnie książki kucharskiej do naszej diety, popatrzę w markecie- jeśli nie będzie strasznie droga to zakupię ją
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale domyślam się, że pewnie bez mąki?No więc ja lubię zagęszczać sosy cebulą, jak się ją dłużej poddusi to się praktycznie rozgotowuje, a sosik wychodzi zagęszczony i pyszny Poza tym kiedyś robiłam pyszny sosik ze zmiksowanych brokułów ze śmietaną i z czosnkiem (dopóki mi się blender nie zepsuł muszę kupić nowy...). Pasuje np. do piersi z kurczaka. No i najprostsze co może być: cebulka, puszka pomidorów, czosnek i duzo bazylii ja to robię do makaronu, ale do piersi z kurczaka też chyba może być?
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,to musisz czekac ,a jak wiadomo każdy kucharz ma swoje tajemnice![]() Prześlę później To miesko zrobie na pewno
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robie podobne sosy jak Marusia najcześciej z jakimś warzywem,tylko bez śmietanki a z jogurtem ![]() Słyszałam,ze zamiast zwykłej mąki mozna dodać do zageszczenia ziemniaczanej,że niby mnie szkodliwa jest , tak znajoma mówila ![]() ziemniaczana z krochmalem mi sie kojarzy
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zresztą w ogóle nie lubię sosów ani zup z mąką... taki glut
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Marusiu,a duzo tej cebuli dajesz? i na oliwie ją przysmażasz?
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
No co Ty? przy moim lenistwie
ale na pewno nie mało nawet nie trzeba drobno kroić... a jak chcę zeby były kawałki to jeszcze jedną dokrajam na sam koniec. Do zup robię czasem tak samo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

.
a potem będę cierpliwa