|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spotkania Wielkopolanek :) odc.3
ja, jesli chodzi o dentyste, to jestem z tych wytrzymalych
. jezeli nie musze to nie biore znieczulenia . ja juz podchodze bardzo chlodno do tych rekrutacji. wiele razy wydawalo mi sie, ze moze mnie przyjma i bylo pudlo . zatem teraz to naprawde nie zastanawiam sie nad tym. jesli przyjma to bedzie dobrze, a jak nie... to troche gorzej i wtedy kolejne poszukiwania przede mna .
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie oby się udało
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka cudna dzisiaj pogoda
Szkoda, że od jutra ma padać |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
mam prace
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
AniuA GRATULUJĘ!!!
Napisz cos więcej, czym będziesz się zajmować??? |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Moje gratulacje
Dzisiaj również cudna pogoda |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3158 |
|
ćwir ćwir
|
witam Was dziewczyny
nie wiem czy to bedzie grzeczne, ale pozwole sobie tutaj zadac pytanie zupelnie nie dotyczace Waszych rozmow. Nie mam niestety nikogo znajomego w Poznaniu a swiezbi mnie jedno pytanie.....Czy ktoras z Was czytala Jezycjade Musierowicz? Jesli tak to napewno sie orientujecie, ze rodzina Borejkow mieszka w Poznaniu, na Roosvelta 5.... Czy ktoras z Was moze tam byla? sprawdza co tam jest?Istnieje wogole taka ulica i taki nr kamienicy? A jesli tak to czy na tym slawnym na fanek Musierowicz parterze ktos mieszka? Kiedys gdzies czytalam, ze jakas dziewczyna byla w Poznaniu i poszla pod ten adres i okazalo sie ze tam mieszka sama Musierowicz...Ale chyba to mui byc naciagane, bo czy by swoj adres tak podawala w ksiazkach ? ![]() Dziecinne i nie na miejscu pytanie,ale jesli cos wiecie odpowiedzcie bo mnie to bardzo ciekawi ... Pozdrawiam!
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwirko, Rosvelta 5 to jeśli dobrze pamiętam sam środek miasta i miejsce przecięcia nitek tramwajowych i autobusów, więc ruch tam jest duży i chyba mieszczą się tam tylko firmy i różne inne instytucje
Raczej Pani Musierowicz tam nie mieszka Jakby co, dziewczyny mnie poprawią ![]() ps. jako nastolatka Jeżycjadę uwielbiałam
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie
Gratulacje-oby tym razem praca była lepsza
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu gratulki!!!
Na Roosevelta 5 jest stara secesyjna kamiennica. Z książkowych realiów zgadza się tam punkt czyszczenia i szycia kołder. Budynek wygląda tak http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ozna%C5%84.jpg Podobno kiedyś ( ale to pewnie ze 30 lat temu, bo Musierowicz w 77' wydała pierwszą część) mieszkali tam jacyś Borejkowie ale myślę, że to mit. Musierowicz nigdy tam nie mieszkała choć pochodzi z Jeżyc. Uwielbiam te ksiązki! Mam tyły na chyba 3 tomy ale jeden mam nawet z autografem, dedykacją i rysunkiem autorki ![]() Jeszcze mi się przypomniało, że jakiś czas temu jadąc pociągiem do Wawy facet z przedzialu zaczął pokazywać cóce która to kamiennica bo widać z okna pociągu. Aż sobie z nimi zagadałam bo w końcu książka łącząca pokolenia Ćwirka mam takie buty jak w Twoim avatarku tylko czarne
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się nic nie chce
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak dzisiaj bez entuzjazmu, nie wiem dlaczego
![]() A pracy mam sporo..Chociaz teraz chwile wytchnienia
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, pomyśl sobie że już od jutra masz urlop
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff...ale jestem padnięta
![]() W pracy zapierniczałam jak dzika. Potem galopem do centrum po euro, potem do rossmana, potem na przystanek i kwitłam jak głupia. W centrum prawdziwy kocioł, podobno jakiś tam pomnik odsłaniano (tak mi matka powiedziała). Tramwaj przyjechał napchany na maksa. Ledwo wlazłam do środka. No i jazda, ścisnieta jak sardynka. Potem jeszcze na poczte wysłać priorytetem pilny list z firmy, oczywiscie kolejka. W końcu doczłapałam sie do chaty Teraz sobie odpoczywam, a potem szykuje się na ostatnia salse przed wyjazdem....Ufff...dobrze , że jutro się wyspię
|
|
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś miałam tradycyjny zapieprz w robocie ale okres dostałam wiec było o wiele gorzej ![]() Kamilka baw się dobrze!
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj byłam na szczepieniu
, kolejne za cztery tygodnie . Jakoś ostatnio fatalnie się czuję taka zmęczona ,tylko bym spała i nawet palecem nie kiwnęła . Zapisałam dzisiaj Kubę na basen od października (oczywiście ja będę chodziła z nim ). Teraz muszę poszukać zajęcie dla siebie . AniuA co tam u Ciebie jak praca ??? Roxi, a co z Tobą ??? Babesso odezwij się co tam słychać u Ciebie??? Camillko kochana odpoczywaj ile wlezie , bezpiecznej podróży |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko spoko, ja jutro dopiero lece. Jeszcze sie odezwe i napisze pożegnanie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Camilla duzo odpoczynku zycze
. ps. a juz dobrze z ta Twoja przyjaciolka, z ktora lecisz do Turcji? babesso jak sprawuje sie pani opiekunka? a Kuba zdrowy? bylas u tej pani laryngolog czy nie? ja prace zaczynam od poniedzialku. wczoraj bylam w firmie, podpisalam umowe, z-ca dyrektora pokazal mi rozne rzeczy i dostalam skierowanie na badania. a dzisiejsza pogoda to mnie wykonczy. zaspalam, ale na szczescie zdazylismy do przedszkola. jutro ide rano na te badania. wahalam sie czy dzisiaj czy jutro, ale w taka pogode to nic sie nie chce. mam troche roboty na komputerze. moj tz w niedziele ma 30-tke . zaprosilismy na niedziele znajomych do zielonej werandy, a dla rodziny bedziemy robic przyjecie ( ) w domu w nastepny weekend. my to teraz mamy same swieta - urodziny meza, potem imieniny synka, a nastepnie nasza, 5-ta rocznica slubu .
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogoda rzeczywiscie dzisiaj na za bardzo sprzyjająca robieniu czegokolwiek Powodzenia Aniu w nowym miejscu pracy.A tak w ogóle Bry! Tym razem z domku
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Camilla a o ktorej masz lot? i ile bedziesz w Turcji? pamietaj o fotkach
. jak wrocisz to trzeba bedzie sie spotkac i poogladac zdjecia .
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, to same imprezy u Ciebie się szykują
![]() Kamila, najważniejsze że doszłyście do porozumienia i możesz spokojnie odpoczywać |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę tej Turcji ja miałam lecieć w poniedziałek ale mi się data ważności paszportu skończyła i nie poleciałam i siedzę z TŻ w domu a jego mama i siostra się wygrzewają jeżdżą zwiedzają i wracają w poniedziałek ehh a ja tam teraz też mogłam być a tak marznę bo pogoda paskudna
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
oliwko ciesze sie, ze tutaj zajrzalas
. no to rzeczywiscie kiepsko z tym paszportem i wycieczka .
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Już tu kiedyś zagadałam ale nigdy nie pisałam dopiero zresztą do niedawna zaczęłam się udzielać kiedyś nawet chciałam dołączyć ale w ostatniej chwili coś wypadło.
A co do spotkania więc jeśli będę mieć jak wrócić albo gdzie spać jak znajdę mieszkanko i prac to chętnie a jeśli nie to dopiero jak skończę robić prawo jazdy bo jestem w trakcie wtedy będę mieć możliwość powrotu A jak narazie muszę dojeżdzać dobrze że mam niedaleko Poznania chłopaka gdzie mogę pomieszkiwać hehe Ale i tak jest problem z powrotem bo te pociagi to tragediaAaniu ale właśnie pomyślałam że na następne spotkano mogę się wybrać powiem tż żeby zoorganizowali spot w Poznaniu to ja sobie poplotkuję a chłopcy będą jeżdzić autkami podziwiac swoje modyfikacje itp
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane
Iguś, pytasz co u mnie. Siedzę sobie w pracy i jakies 5 minut temu robiłam test ciążowy , wyszło, że jest negatywny, ale ja jakoś tak się dziwnie czuję - nie wiem, czy to autosugestia, czy prawdziwe objawy. Poczekamy, zobaczymy .Aniu, Kubuś już zdrowy. Byłam u tej pani laryngolog, weszłam do gabinetu, popatrzyłam na nią i powiedziałam " ja panią znam", a ona do mnie "ja panią też". Okazało się, że to ona przyjmowała Kubusia w grudniu na oddział. Kazała nam kupić nawilżacz powietrza, bo w okresie grzewczym powietrze w domu sprzyja chorobą układu oddechowego. Poza tym radziła zrobić testy alergiczne, bo ponoć Kuba ma śluzówki alergicznego dziecka. Z nowej opiekunki jestem na razie zadowolona, może nie na 100%,ale jest dobrze. W kazdym razie nie rozglądm się za inną. No to kiedy następne spotkanie? |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
babesso no to daj znac jakbys jednak... a masz zdjecia z tego ostatniego wesela? chcialabym zobaczyc Twoja sukienke (na pewno nie tylko ja
).
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, nie wiem czy mam gratulować ale jakby co to pochwal się nam
Wiecie co, mam różne myśli ostatnio odnośnie dzieci tzn. większość moich koleżanek albo w ciąży albo już mają bobasa i sama już nie wiem. Jakbym miała planować to najwcześniej za 2-3 lata ale czy to nie za późno |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK ja też się zastanawiam kiedy
Pomimo iż ślubu jeszcze nie brałam i tak myślę że za 2 latka a jak nie za 2 to później dopiero za 7 ale to już może być za późno i mam straszny dylemat tym bardziej że jeszcze niechcę bo uważam zawcześnie a wszyscy do okoła albo w ciąży albo już z dzieciaczkami niedawno myślałam że jestem w ciąży to przez tydzień płakałam panicznie że to niemożliwe sama już niewiem i stwierdzam iżnajlepszy czas to ten nieplanowany i kiedy się pojawi to powinnyśmy przyjąć i cieszyć się. Bo tak jak ja mam planować to później może się okazać że już nie będe mogła mieć a też nie po to kończe studia aby na tym zakończyć karire bo w tym zawodzie trzeba mieć praktyke i cały czas się uczyć cięzkoooo zdecydować ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

. jezeli nie musze to nie biore znieczulenia
. 
. zatem teraz to naprawde nie zastanawiam sie nad tym. jesli przyjma to bedzie dobrze, a jak nie... to troche gorzej i wtedy kolejne poszukiwania przede mna
.

sprawdza co tam jest?Istnieje wogole taka ulica i taki nr kamienicy? A jesli tak to czy na tym slawnym na fanek Musierowicz parterze ktos mieszka?
ale jeden mam nawet z autografem, dedykacją i rysunkiem autorki 
, kolejne za cztery tygodnie
. Zapisałam dzisiaj Kubę na basen od października (oczywiście ja będę chodziła z nim 
, wyszło, że jest negatywny, ale ja jakoś tak się dziwnie czuję - nie wiem, czy to autosugestia, czy prawdziwe objawy. Poczekamy, zobaczymy