|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Ostatenie foto superowe
W ogóle odważny kolor na ścnianie
|
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
cd...
![]() ![]()
|
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny J dawno mnie tu u was nie było , dość ze przeprowadzka, studia to i chyba jesienna deprecha mnie dorwała ;/
Niestety kilka moich maleństw In vitro nie przetrwało przeprowadzki ( a jeszcze je czeka długi remont domu) ale za to tez kilku się tu bardzo spodobało i puszcza korzonki ![]() ![]() Dziś tez byłam zrobić przegląd kwiaciarni w moim nowym mięście i byłam w szoku storczyk z 8 pędami bordowymi wręcz czarnymi wielkimi kwiatami kosztował jedyne 55 zl no ale niestety przez to ze teraz są inne wydatki na pocieszenie kupiłam sobie za 5 zl to cudeńko J ![]() jak myslicie przesadzac go ? bo ma bardzo duzo korzonkow i sam wystaje juz ponad 2 cm nad doniczke
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
koregro,jakie cuda... i masz w swej kolekcji moje marzenie, tj. bialy z bordowym ryjem
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Zazdrosnico ładniutki ten storczyk- ma ciekawy kolor
![]() dzisiaj wstapiłam do pobliskiej kwiaciarni, były tylko białe i bioletowe storczyki sredniej wielkosci 2 pedowe za 43 złote, była tez czerwona miltonia za 55 złotych. drogie jak nie wiem co
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdrośnico udane zakupki
Ja bym go przesadziła.Koregro pięknie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Jak najbardziej przesadzic
|
|
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Koregra w naszym wątku masz super kolekcje.
mam kilka takich samych storczyow np. platynki marzenie i różowego właściwie to mam wszystkie takie same |
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
świetne storczyki !!!
koregra witaj
Bartuś <3 [*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku Edytowane przez adela17 Czas edycji: 2008-10-02 o 20:02 |
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Oto zdjęcia sklepowych Vand:
![]() ![]() A oto mój dzisiejszy nabytek....na poprawę humoru (zdjęcie z telefonu bo nie mam czasu na sesję )
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Te Vandy jak z wystawy
(tak mi się przynajmniej skojarzyło)A pocieszacz świetny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle w kropki
![]() ![]()
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt na Ciebie nie krzyczał jak robiłaś zdjęcia w sklepie? Pytam, bo ostanio widziałam w jednym ze sklepów zakaz robienia fotek.
|
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
SLICZNOSCI
![]() ![]() : slina:
|
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
justynka,kupilas trzypedowca? czy puscil u ciebie ped?
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
frida na mnie we wakacje nikt nie krzyczał a robiłam fotki z lampą nawet w centrum ogrodniczym.
Wczoraj zobiłam kilka fotek moim trzem kwitnącym falkom sesja była w łazience bo tam mam najjasniej o tak późnej porze, a fotki zobaczycie w sobotę dopiero, bo po pracy wyjeżdzam nad morze na pół dnia w zasadzie.
|
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Platynko kupiłam w nettojuż dosyć dawno .
Niestety te paki na najmniejszym pędzie to wszystkie odpadły żaden sie nie uchował ale zato pozostałe ciągle ładnie kwitną ![]() p.s. te vandy też mi się szalenie podobają ale ceny niestety nie dla mnie nawet na allegro są bardzo drogie |
|
|
|
#3172 |
|
Przyczajenie
|
ja mam male pytanie odnoscie tych pieknych kwiatkow, chcialam go przesadzic z ten plastikowej doniczki, do szklanego naczynia, i moze taki dziwny pomysl, ale bardzo mi sie podoba krysztalowa ziemia, jak ktos nie wie co to, moze odwiedzic strone http://www.4dcrystal.pl/galeria.php nie jest moja, ale sa informacje ta interesujacy mnie temat, ... wiec do rzeczy: tej ziemi nie trzeba czesto podlewac bo kulki trzymaja wilgoc, i kwiatkom ktore potrzebuja duzo wody dobrze sluza, np bambusy w niej wyrastaja pieknie
zastanawiam sie dlatego czy nie bedzie przeszkadzalo to kwiatom o nazwie orchidea, czy nie bedzie im zbyt wilgotno, a jeszcze jedno dostep do slonca korzenie beda mialy, bo by rosl w przezroczystym szklanym naczyniu, prosze o pomoc, bo nie wiem czy mam sie zabierac za przesadzanie kwiatucha, czy zostawic go tak jak jest![]() czekam na odpowiedz i pozdrawiam
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Na innym forum czytałam, że dziewczyna właśnie w takich kulkach reanimuje swoje storczyki i to z widocznymi sukcesami. Możesz spróbowac jest sporo zwolenników takiej estetycznej uprawy ale tak samo sporo jest przeciwników. To już zależy od Ciebie.
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bambusy moze i rosna piekne, bo bambusy lubia duza wilgotnosc, ale stroczykom mysle ze to zaszkodzi
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Przyczajenie
|
dzieki wielkie za pomoc, zapamietam wasze rady i nie skrzywdze kwiatka
![]() postaram sie o niego dbac odpowiednio, dziekuje ;-) |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Stawiam pierwsze kroki w hodowli storczyków, zanim jednak się za to zabrałam troszkę poczytałam Wczoraj kupiłam storczyka i jak przyniosłam go do domu zaabrałam się za przesadzenie w przeźroczystą doniczkę żebym mogła kontrolować stan korzonków i wilgoci. Ale w trakcie przesadzania zobaczyłam że korzonki są mizerne i brązowe a na łodydze osłonka z brązowymi i czarnymi plamkami Storczyk nazywa się Cattleya. Chciałam wrzócić fotki ale jeszcze nie potrafię na forum też stawiam pierwsze kroki.Jeśli ktoś może mi pomóc i doradzić, to ja ślicznie proszę
|
|
|
|
#3178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wstawiam fotki przez http://www.fotosik.pl/. Musisz sie zarejestrowac. Za jego posrednictwem mozesz wtawic ok 10 fotek za1 zamachem. w trakcie dodawania fotek wyskoczy okienko czy chcesz zmienic rozdzieczlosc fotki - ja zawsze ustawiam na 600k,. Kiedy sie fotki w czytaja do pod kazdym zdjeciem bedziesz miała napisz pobież pozostałe kody, wyswietli sie lista: kopiujesz kod pełne zdjecia na forum i wklejasz go do napisanego przez ciebie posta. Mam nadzieje ze cos pomogłam w razie czego pytac
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wielkie dzięki |
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

zastanawiam sie dlatego czy nie bedzie przeszkadzalo to kwiatom o nazwie orchidea, czy nie bedzie im zbyt wilgotno, a jeszcze jedno dostep do slonca korzenie beda mialy, bo by rosl w przezroczystym szklanym naczyniu, prosze o pomoc, bo nie wiem czy mam sie zabierac za przesadzanie kwiatucha, czy zostawic go tak jak jest![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)