![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Proszę bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Przyczajenie
|
hej ja piszę prace z pedagogiki na temat samouszkodzeń jest tu ktoś z podobnym tytułem???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
hej ja piszę pracę o pierwszej pomocy a dokłądniej o znajmości zasad udzielania jej wśród licealistów i studentów
![]() czy ktoś pisał o czymś podobnym i służył by mała radą ![]()
![]() |
#3154 |
Biała Dama
|
Hejka, i ja się przyłączę
![]() Właśnie męczę pracę, konkretnie piszę dziś rozdział o terenie badań. Przymierzałam się do niego cały tydzień, dziś dzięki Bogu piątek ![]() Mam pracę z geobotaniki, badania terenowe, dużo włóczenia się po urzędach, leśnictwach też. Ale nie narzekam, przynajmniej mam pracę o swoich okolicach, bo próbowano mi narzucić teren badań leżący 250 km od mojego miejsca zamieszkania... zdarza się i tak. Jak zakwitną zawilce i te wszystkie inne roślinki (może pod koniec marca) wyruszam znowu w przyrodę pobadać Już miałam taki okres że strasznie panikowałam że nie dam sobie rady z tym wszystkim, ale już trochę przeszło, jestem dobrej mysli. Pewnie nie na długo ![]() Zazdroszczę tym z Was, które mają prace teoretyczne, ale ja i licencjat miałam badawczy (meteorologia) więc przyzwyczajona jestem. Więc... Wspierajmy się dziewczynki, chwalmy się postępami, podtrzymujmy się na duchu w dołach i chwilach zwątpienia i wszystko będzie ok ![]() Kiedy planujecie obronę? Czerwiec - lipiec czy jesienią? Ja chyba nie zdążę do lipca jednak, ale mam nadzieję że na wrzesień się już wyrobię. Oby to jakoś było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, piszę drugą pracę magisterską, ale stres jest niemniejszy
![]() Chcę mieć już to za sobą ![]()
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
Jestem na etapie kończenia poprawania 2 rozdziału i zabierania się za pisanie 3.
Obronę będę miała w czerwcu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Inkwizytor
|
A ja juz zgromadziłam materiały i skonsultowałam spis treści z promotorem
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
powracam na wątek po długiej nieobecności
![]() dwa rozdziały zaakceptowane, zostało tylko poprawić przecinki ![]() Dziś ślęczałam nad trzecim rozdziałem i naskrobałam 6 stron. Jutro zamierzam nadal walczyć ze swoim lenistwem. We środę chciałabym oddać większa cześć ostatniego rozdziału do poprawy ![]()
![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
A ja mam problem z doborem próby, może któraś z Was coś podpowie?
Badam studentów, przeprowadzam badania ilościowe - ankiety. Z literatury wynika, że przypadkowy rocznik studiów poddany badaniu to próba niereprezentatywna. A chcąc dobrać próbę losowo musiałabym mieć listę wszystkich studentów z Polski, żeby każdy miał szansę zostać wylosowany i bym mogła wtedy stosować uogólnienia. Tylko kto tak robi? nie oszukujmy się, zazwyczaj rozdaje się ankiety danej klasie/rocznikowi... Tylko co wtedy napisać? Pogubiłam się już w tym, każdy mówi coś innego, a dla mnie reprezentatywność próby naprawdę nie jest sprawą życia lub śmierci. Chciałabym to poprostu napisać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Matko, wysiadam już
![]() <musiałam to komuś powiedzieć ![]()
![]() |
#3161 |
Przyczajenie
|
Mam problem,
temat ogółem ciekawy ale jakoś nie mam pomysłu na plan pracy, może ktoś mi pomoże. ROLA SŁUŻB MUNDUROWYCH W ZAPEWNIENIU BEZPIECZEŃSTWA PUBLICZNEGO NA OBSZARACH PRZYGRANICZNYCH - NA PRZYKŁADZIE POWIATU będę wdzięczna za każdą podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może zacznij w takim razie od zbierania materiałów, zastanów się, o jakich zagadnieniach chciałabyś pisać, i wtedy weźmiesz się za układanie planu. ![]() Ja aktualnie piszę pracę licencjacką, mam dwa rozdziały - 37 stron, potrzebuję jeszcze trzeci. Obrona w czerwcu, temat: Strategia marketingowa Gazpromu na rynkach Unii Europejskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Ufff... zaczynam pisać ostatni rozdział
![]() A Wam jak idzie pisanie? Coś się cicho zrobiło w wątku...
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
ja już skończyłam pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Biała Dama
|
Cóż, cicho bo i postępów większych nie ma, w moim przypadku przynajmniej. Oddałam teren pracy, i oprócz potwierdzenia odbioru nie mam info od opiekuna jeszcze. Byłam za to wczoraj w terenie, po rośliny wczesnowiosenne, ale jeszcze skąpo rozwinięte. Za jakieś 2 tygodnie wezmę się już za struktury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Ja piszę pracę mgr, w zasadzie to dopiero zaczęłam
![]() A dodam, że jestem an V roku, a nie IV, czy nawet III. Ale cóż, jakoś dam radę. Mam tylko problem- moja praca będzie bardzo krótka, część literaturowa ok 10 stron, literatury tylko 12 pozycji, niewiele na mój temat napisano. Nie wiem jeszcze, co na to mój promotor, chociaż jak pytałam ile ma być literatury to stwierdził, że 6 pozycji wystarczy... Piszę pracę techniczną, projekt, więc trochę mniej muszę napisać niż jakbym miała humanistyczną ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to witam się. Ja jestem na ostatnim roku na dwóch kierunkach. I jestem zrozpaczona. Jestem zła na siebie ![]() Jednej pracy mam tylko 1 rozdział cały sprawdzony i zaczęłam pisać drugi a drugiej pracy mam jedynie jeden podrozdział. Potrzebuję silnej motywacji bo nie potrafię się zmobilizować ![]()
![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, i ja piszę prace
![]() Termin mnie w sumie goni i muszę zrobić ankietę, czy moglybyście mi pomoc i wypelnic ją? http://www.ankietka .pl/ankieta/59362/ankieta-o-euro.html Jedną spację trzeba usunąc po ankietka ![]() Z góry dziekuje ![]()
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będę robić ankietkę i prawdopodobnie znów również z ankietki.pl skorzystam ![]()
![]() |
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz rację, mi tam brakowało wielokrotnej odpowiedzi, i pozycji inne na dopisek własnie studiów itp. Dopiero na końcu zorientowałam się, ale tak już zostało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3174 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Osiągam właśnie szczyt frustracji z powodu pisania ( a raczej właśnie nie pisania) swojej pracy magisterskiej. Mam oddać ją do 31 maja, więc termin jest na już właściwie, a jeszcze nie mam nic a nic... znaczy się, mam zebrane materiały i opisane wszystko, ale fizycznie nie mam ani pół kartki tekstu właściwego, bo nie wiem jak skonstruować pracę. Piszę na temat jednej postaci z opery "Falstaff", która oparta jest na "Wesołych Kumoszkach z Windsoru", i to nie jest w sumie ani czysto humanistyczne ani czysto matematyczne, takie pół na pół? Nie wiem jak rozłożyć rozdziały, dużo już wiem, ale nie umiem tego jakoś zebrać.... Proszę, jeżeli ktoś miałby jakieś sugestie albo coś to byłabym bardzo bardzo bardzo wdzięczna < ![]() pozdrawiam
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Po prostu zacznij pisać
![]() ![]() Na marginesie, bo trochę mnie to zaintrygowało, co to znaczy, że praca będzie w połowie matematyczna?
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2011-04-23 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 |
Przyczajenie
|
Hej, dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Można się jeszcze przyłączyć?
![]() Meczę się i ja ze swoją magisterką,a dokładnie z opracowaniem badań,gdyż mam ogromny problem z uzyskaniem jakichkolwiek danych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Objętość zależy od kierunku studiów no i oczywiście tematu.U mnie np. na wydziale ekonomicznym jest to 60-80 stron.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że moja nie będzie mieć więcej niż 60stron- studia techniczne ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.