Praca magisterska - dyskusja - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 12:02   #3151
joannaszymanska99
Raczkowanie

GG do joannaszymanska99 Send a message via Skype™ to joannaszymanska99
Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Proszę bardzo
joannaszymanska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 20:17   #3152
mantra111
Przyczajenie

hej ja piszę prace z pedagogiki na temat samouszkodzeń jest tu ktoś z podobnym tytułem???
mantra111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 20:40   #3153
tootsie86
Raczkowanie

hej ja piszę pracę o pierwszej pomocy a dokłądniej o znajmości zasad udzielania jej wśród licealistów i studentów
czy ktoś pisał o czymś podobnym i służył by mała radą ?

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

tootsie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 14:11   #3154
_Matilde_
Biała Dama

Hejka, i ja się przyłączę

Właśnie męczę pracę, konkretnie piszę dziś rozdział o terenie badań. Przymierzałam się do niego cały tydzień, dziś dzięki Bogu piątek Mam jeszcze tydzień, bo obiecałam oddać rozdział w przyszły zjazd.

Mam pracę z geobotaniki, badania terenowe, dużo włóczenia się po urzędach, leśnictwach też. Ale nie narzekam, przynajmniej mam pracę o swoich okolicach, bo próbowano mi narzucić teren badań leżący 250 km od mojego miejsca zamieszkania... zdarza się i tak.

Jak zakwitną zawilce i te wszystkie inne roślinki (może pod koniec marca) wyruszam znowu w przyrodę pobadać

Już miałam taki okres że strasznie panikowałam że nie dam sobie rady z tym wszystkim, ale już trochę przeszło, jestem dobrej mysli. Pewnie nie na długo

Zazdroszczę tym z Was, które mają prace teoretyczne, ale ja i licencjat miałam badawczy (meteorologia) więc przyzwyczajona jestem.

Więc... Wspierajmy się dziewczynki, chwalmy się postępami, podtrzymujmy się na duchu w dołach i chwilach zwątpienia i wszystko będzie ok

Kiedy planujecie obronę? Czerwiec - lipiec czy jesienią? Ja chyba nie zdążę do lipca jednak, ale mam nadzieję że na wrzesień się już wyrobię. Oby to jakoś było

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 20:23   #3155
Shazney
Zakorzenienie

Kobietki, piszę drugą pracę magisterską, ale stres jest niemniejszy . Wszystko jeszcze w powijakach, ale myślę, że zdążę to wszystko ogarnąć. Uczę się też już zagadnień do obrony.

Chcę mieć już to za sobą

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 20:46   #3156
joannaszymanska99
Raczkowanie

GG do joannaszymanska99 Send a message via Skype™ to joannaszymanska99

Jestem na etapie kończenia poprawania 2 rozdziału i zabierania się za pisanie 3.

Obronę będę miała w czerwcu.
joannaszymanska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 09:53   #3157
verda
Inkwizytor

A ja juz zgromadziłam materiały i skonsultowałam spis treści z promotorem

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 20:42   #3158
Heledore
Zakorzenienie

powracam na wątek po długiej nieobecności

dwa rozdziały zaakceptowane, zostało tylko poprawić przecinki
Dziś ślęczałam nad trzecim rozdziałem i naskrobałam 6 stron. Jutro zamierzam nadal walczyć ze swoim lenistwem. We środę chciałabym oddać większa cześć ostatniego rozdziału do poprawy .... no zobaczymy co mi z tego planu wyjdzie.... Obrona początkiem czerwca....

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 12:37   #3159
gaga87
Zakorzenienie

A ja mam problem z doborem próby, może któraś z Was coś podpowie?
Badam studentów, przeprowadzam badania ilościowe - ankiety. Z literatury wynika, że przypadkowy rocznik studiów poddany badaniu to próba niereprezentatywna. A chcąc dobrać próbę losowo musiałabym mieć listę wszystkich studentów z Polski, żeby każdy miał szansę zostać wylosowany i bym mogła wtedy stosować uogólnienia. Tylko kto tak robi? nie oszukujmy się, zazwyczaj rozdaje się ankiety danej klasie/rocznikowi... Tylko co wtedy napisać? Pogubiłam się już w tym, każdy mówi coś innego, a dla mnie reprezentatywność próby naprawdę nie jest sprawą życia lub śmierci. Chciałabym to poprostu napisać...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 22:28   #3160
Shazney
Zakorzenienie

Matko, wysiadam już . Został mi do napisania bardzo trudny rozdział i w żaden sposób nie mogę go ogarnąć.

<musiałam to komuś powiedzieć >

and random compliments.
Stary 2011-04-02, 22:43   #3161
Basia_87
Przyczajenie

Mam problem,
temat ogółem ciekawy ale jakoś nie mam pomysłu na plan pracy, może ktoś mi pomoże.

ROLA SŁUŻB MUNDUROWYCH W ZAPEWNIENIU BEZPIECZEŃSTWA PUBLICZNEGO NA OBSZARACH PRZYGRANICZNYCH - NA PRZYKŁADZIE POWIATU

będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Basia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 23:49   #3162
MayKasahara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basia_87 Pokaż wiadomość
Mam problem,
temat ogółem ciekawy ale jakoś nie mam pomysłu na plan pracy, może ktoś mi pomoże.

ROLA SŁUŻB MUNDUROWYCH W ZAPEWNIENIU BEZPIECZEŃSTWA PUBLICZNEGO NA OBSZARACH PRZYGRANICZNYCH - NA PRZYKŁADZIE POWIATU

Ja niestety Ci nie pomogę, bo nie mam o tym pojęcia Zastanawiam się tylko, po co wybierać temat, jeśli się nie wie, jak do niego podejść?
Może zacznij w takim razie od zbierania materiałów, zastanów się, o jakich zagadnieniach chciałabyś pisać, i wtedy weźmiesz się za układanie planu.

Ja aktualnie piszę pracę licencjacką, mam dwa rozdziały - 37 stron, potrzebuję jeszcze trzeci. Obrona w czerwcu, temat: Strategia marketingowa Gazpromu na rynkach Unii Europejskiej.
MayKasahara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 19:06   #3163
Shazney
Zakorzenienie

Ufff... zaczynam pisać ostatni rozdział

A Wam jak idzie pisanie? Coś się cicho zrobiło w wątku...

and random compliments.
Stary 2011-04-03, 19:17   #3164
Spaza
Zakorzenienie

ja już skończyłam pisać
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 13:29   #3165
_Matilde_
Biała Dama

Cóż, cicho bo i postępów większych nie ma, w moim przypadku przynajmniej. Oddałam teren pracy, i oprócz potwierdzenia odbioru nie mam info od opiekuna jeszcze. Byłam za to wczoraj w terenie, po rośliny wczesnowiosenne, ale jeszcze skąpo rozwinięte. Za jakieś 2 tygodnie wezmę się już za struktury

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 14:33   #3166
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja piszę pracę mgr, w zasadzie to dopiero zaczęłam
A dodam, że jestem an V roku, a nie IV, czy nawet III. Ale cóż, jakoś dam radę.
Mam tylko problem- moja praca będzie bardzo krótka, część literaturowa ok 10 stron, literatury tylko 12 pozycji, niewiele na mój temat napisano. Nie wiem jeszcze, co na to mój promotor, chociaż jak pytałam ile ma być literatury to stwierdził, że 6 pozycji wystarczy...
Piszę pracę techniczną, projekt, więc trochę mniej muszę napisać niż jakbym miała humanistyczną

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 17:41   #3167
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ufff... zaczynam pisać ostatni rozdział

A Wam jak idzie pisanie? Coś się cicho zrobiło w wątku...
Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
ja już skończyłam pisać
Zazdroszczę Wam.

W ogóle to witam się. Ja jestem na ostatnim roku na dwóch kierunkach. I jestem zrozpaczona. Jestem zła na siebie

Jednej pracy mam tylko 1 rozdział cały sprawdzony i zaczęłam pisać drugi a drugiej pracy mam jedynie jeden podrozdział. Potrzebuję silnej motywacji bo nie potrafię się zmobilizować
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 20:05   #3168
angel001
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, i ja piszę prace
Termin mnie w sumie goni i muszę zrobić ankietę, czy moglybyście mi pomoc i wypelnic ją?
http://www.ankietka .pl/ankieta/59362/ankieta-o-euro.html
Jedną spację trzeba usunąc po ankietka
Z góry dziekuje
Stary 2011-04-18, 20:10   #3169
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel001 Pokaż wiadomość
Termin mnie w sumie goni i muszę zrobić ankietę, czy moglybyście mi pomoc i wypelnic ją?
Z góry dziekuje
Poszło
Też będę robić ankietkę i prawdopodobnie znów również z ankietki.pl skorzystam
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 20:54   #3170
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Poszło
Też będę robić ankietkę i prawdopodobnie znów również z ankietki.pl skorzystam
dziękuje bardzo
Stary 2011-04-18, 20:59   #3171
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam.

W ogóle to witam się. Ja jestem na ostatnim roku na dwóch kierunkach. I jestem zrozpaczona. Jestem zła na siebie

Jednej pracy mam tylko 1 rozdział cały sprawdzony i zaczęłam pisać drugi a drugiej pracy mam jedynie jeden podrozdział. Potrzebuję silnej motywacji bo nie potrafię się zmobilizować
Musisz usiąść i pisać. Innej rady nie ma . Ja już chcę mieć to za sobą, napisać, zdać i odpocząć . To dla mnie wystarczająca motywacja. Trochę mi się wlecze to pisanie, bo promotor długo sprawdza moje wypociny... Już się boję, że nie zdążę do czerwca.

and random compliments.
Stary 2011-04-19, 22:39   #3172
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel001 Pokaż wiadomość
Z góry dziekuje
Też wypełniłam. Tylko w pytaniu o to skąd czerpię wiedzę o euro brakowało mi odpowiedzi "ze studiów" albo "z opracowań naukowych" - coś w tym stylu, bo stąd czerpałam, a nie z mediów czy od znajomych - to są dobre opcje dla kogoś, kto się o tym nie uczył, tylko o tak czytał czy słyszał, jako news.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia_87 Pokaż wiadomość
Mam problem,

Pytanie tylko jakiego powiatu? Czy graniczącego z państwem członkowskim UE czy graniczącym z państwem trzecim? Bo jak z państwem członkowskim UE, to moim zdaniem nie ma sensu taka praca, bo i granicy praktycznie nie ma Jak z państwem trzecim to może być ciekawe, zwłaszcza, że w takim układzie ta granica jest też granicą UE i z tej strony można to ładnie "ugryźć", nie tylko od strony krajowej.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 15:13   #3173
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Też wypełniłam. Tylko w pytaniu o to skąd czerpię wiedzę o euro brakowało mi odpowiedzi "ze studiów" albo "z opracowań naukowych" - coś w tym stylu, bo stąd czerpałam, a nie z mediów czy od znajomych - to są dobre opcje dla kogoś, kto się o tym nie uczył, tylko o tak czytał czy słyszał, jako news.
Dziękuje
masz rację, mi tam brakowało wielokrotnej odpowiedzi, i pozycji inne na dopisek własnie studiów itp. Dopiero na końcu zorientowałam się, ale tak już zostało Mam nadzieję, ze promotor nie będzie robił żadnych problemów
Stary 2011-04-22, 23:05   #3174
Voodoo Child
Przyczajenie

Witam wszystkich
Osiągam właśnie szczyt frustracji z powodu pisania ( a raczej właśnie nie pisania) swojej pracy magisterskiej. Mam oddać ją do 31 maja, więc termin jest na już właściwie, a jeszcze nie mam nic a nic... znaczy się, mam zebrane materiały i opisane wszystko, ale fizycznie nie mam ani pół kartki tekstu właściwego, bo nie wiem jak skonstruować pracę. Piszę na temat jednej postaci z opery "Falstaff", która oparta jest na "Wesołych Kumoszkach z Windsoru", i to nie jest w sumie ani czysto humanistyczne ani czysto matematyczne, takie pół na pół? Nie wiem jak rozłożyć rozdziały, dużo już wiem, ale nie umiem tego jakoś zebrać.... Proszę, jeżeli ktoś miałby jakieś sugestie albo coś to byłabym bardzo bardzo bardzo wdzięczna <
pozdrawiam
Stary 2011-04-23, 07:41   #3175
Veredise
Zakorzenienie

Po prostu zacznij pisać Ja wiem, dobrze powiedzieć, ale od czego. Otóż właśnie od byle czego Tzn zacznij w dowolnym miejscu swojej pracy, nie od początku, nawet nie od początku jakiegoś konkretnego rozdziału. Tylko od tego, co jest dla Ciebie najbardziej interesujące albo do czego masz najwięcej materiałów albo co Ci jest już najlepiej z tego znane. Ja za każdym razem jak pisałam pracę dyplomową (a napisałam ich w sumie 3), to zaczynałam od środa (zazwyczaj była to część historyczna - prace pisałam prawnicze, więc akurat to było najłatwiejsze) - potem miałam fragment, który mógł być w 30 sek wklejony do pracy, ale przede wszystkim rozpisałam się i złapałam bakcyla swojej własnej pracy - chciało mi się pisać. I dopiero wtedy robiłam szczegółowy plan. I bez paniki - w miesiąc (a masz ponad miesiąc) można spokojnie napisać bardzo przyzwoitą pracę (oczywiście zakładając, że badania nie trwają dłużej albo nie są bardzo czasochłonne) - tylko trzeba zacząć pisać.
Na marginesie, bo trochę mnie to zaintrygowało, co to znaczy, że praca będzie w połowie matematyczna?

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2011-04-23 o 07:42
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 16:47   #3176
Voodoo Child
Przyczajenie

Hej, dzięki wielkie to jest naprawdę inspirujące, wszyscy moi znajomi piszą a ja się ciągle frustrowałam siedząc w materiałach. Hmm.. w połowie matematyczna to trudno wytłumaczyć. Powiedzmy, że muzyką rządzą prawa matematyczne, harmonia. Czyli każde dzieło musi być skomponowane wg określonego wzorca harmonicznego, który zależy od epoki, nurtu, itd. I ta harmonia to taka baza, na tym tworzy się melodie, żeby otrzymać jak najodpowiedniejsze brzmienie, np w operze, czyli teatrze muzycznym muzyka jest zwykle podporządkowana tak, aby podkreślić słowo. Istnieje wiele tonacji różnych, nie wgłębiając się, na temat każdej można napisać książkę , i wszystkie te nuty, pojedyncze albo brzmiące, układają się w pewien logiczny ciąg tworząc zdania, czyli taka jakby muzyczna ortografia tylko w tej ortografii bardzo ważne są liczby, proporcje, różne obliczenia w każdym razie. Cała faktura opery jest obszerna, trzeba brać pod uwagę tonację i melodię każdego instrumentu a później określić na ile wspiera linię wokalną, a na ile z nią kontrastuje, to określa jaki głos, o jakiej barwie i rozpiętości jest predysponowany do danej partii. Nie wiem na ile jasno to opisałam < ale to jest właśnie tak mniej więcej ta matematyka
Stary 2011-04-24, 18:01   #3177
witch_18
Zakorzenienie

Można się jeszcze przyłączyć?

Meczę się i ja ze swoją magisterką,a dokładnie z opracowaniem badań,gdyż mam ogromny problem z uzyskaniem jakichkolwiek danych W związku z tym nie wiem czy nie pozostanie mi obrona we wrześniu.TEhh
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 20:45   #3178
pocokomunazwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Podobno dobra praca magisterska ma od 80 do 120 stron. Jeżeli jest mniej to mogą zarzucić ze zbyt uboga, jeżeli więcej że zbyt "rozwleczona".
kolegi ojciec miał pracę magisterską 17 stron i dostał 5,0 obecnie... doktor habilitowany

http://www.klubkosmetyczny.pl/
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 21:24   #3179
witch_18
Zakorzenienie

Objętość zależy od kierunku studiów no i oczywiście tematu.U mnie np. na wydziale ekonomicznym jest to 60-80 stron.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 21:28   #3180
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Objętość zależy od kierunku studiów no i oczywiście tematu.U mnie np. na wydziale ekonomicznym jest to 60-80 stron.
U mnie też pewnie coś koło tego, lub nawet mniej.
Ja myślę, że moja nie będzie mieć więcej niż 60stron- studia techniczne

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości