|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was wszystkie, niestety nie mam czasu czytac wszystkich postów, Wiktor ma już 4-go zęba, okupiłam to kilkoma nieprzespanymi nocami, pomógł troche panadol |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
Kasiu-ta forumowiczka od przeprowadzki do Warszawy, tak mi sie wydaje ze Chomiczka,ostatnio widzialam jak podczytywala watek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
ooo wlasnie- Chomiczka! Niech sie odezwie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety zabawki nie są mu straszne, żeby czył respekt, musiałabym chyba postawić przy schodach coś, co wydaje głośne dźwięki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Konto usunięte
|
Fibian, myslę ze jestes lepiej zorganizowana niż ja
![]() ![]() Gotowanie w towarzystwie Jasia jest średnio fajne... wszystkiego musi dotknąć, mędzi zaraz ,bo nie widzi co robię. Jak robie obiad to na kilka dni lub idę na łatwiznę jak dziś: "Warzywa na patelnię" z ryżem. Jasiowi chyba czwórki zaczynają iść. Ślini się i udało mi się zerknąć do buziaka, dziąsła lekko podpuchnięte. Mędzenie. Jego o 3 dni młodszy kolega zaczął chodzić, a ten się boi. Za jedną rękę prawie biega. Wczoraj stał sam i kicał, a chodzenie NIE! Zamówiłam sobię taką cukiernicę, ma mi kupić kuzynka http://www.patery.com.pl/cukiernica-...06-p-2906.html ale są 2 wersje posrebrzana i posrebrzana oksydowana - co to znaczy? znacie się? Aranko, to jest ten tort, a ja go mam zamiar wyprasować ![]() Znalazlam sposób na spokojne zakładanie pampersa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Elu - nieuprasowany wygląda rewelacyjnie! Ale mnie nakręciłaś z tym tortem... A co do oksydowanej to to jest takie "postarzane" srebro...
Laura śpi od praie godzinki - tŻ zrobił nam wcześniejszą pobudkę i małej zachciało sie wcześniej iśc spać! Miał coś dziś facet dzień na niespanie! Zerwał Julię wcześniej do przedszkola - i o dziwo nie obudziła mnie na czesanie jej włosów tylko sam rozczesał i założył opaskę (tylko tyle potrafi). Jak wrócił to z przedszkola to się obudziłam patrzę - była 7.30! Nawiedzony! Położyłam głowę do poduchy, Laura ciumkała pierś przez sen a on wparował do pokoju z gormkim "wstajecie?". Myślałam że mu w czapkę strzelę! Obudził Laurę, mnie wprawił w podły nastrój - bo skoro on dziadzieje i nie może rano spać to kurcze niech da innym się wyspać! Oczywiście się obraził, stwierdził, ze mała już nie spała a on chce odkurzyć! No ręce opadają...o wpół do ósmej rano...Żal mi Julii bo pewnie pół żywa do przedszkola pojechała...Wstałam z Laurą wnerwiona - on pościeliła łóżko jak ją przebierałam po czym odkurzył, umył podłogi i normalnie go rozsadzała energia wiec stwierdził, ze jedzie na budowę. A se jedź...będe mieć go kilka godzin z głowy... U mnie dziś tez obiad "na szybko" - Winiary "Pomysł na rybę" ten ze szpinakiem, panga, siup do piekarnika, do tego ziemniaczki i suróweczka. W 40 minut obiad będzie! Aaa rodzice jutro zajrzą więc muszę skręcić jakieś szybkie ciasto, choć mama jakiś piernik wiezie i obiadu nie kazała gotować bo pierogi z grzybkami i kapustką przytacha... Właśnie mi się 2 pranie skończyło prać więc muszę iść powiesić i wyprasować siostrze kilka bluzek bo mi podrzuciła pranko to będę miła i jej oddam już wyprasowne. Laura kiedyś panicznie bała się odkurzacza - wpadała w ryk jak go tylko włączaliśmy aż jej rączki drżały a teraz...co 3 sekundy średnio muszę prosić "Laura włącz mi odkurzacz"....bo zabawa nr.1 jak odkurzam to naciskać i go wyłączać...
#3159 |
Konto usunięte
|
ale w uzytkowaniu ma to jakies znaczenie czy tylko taki bajer?
dzis Jasio tez wczesnie wstał bo obudziły go pierdziochy, wczoraj nie mógł zrobić kupy więc zebrało mu się nad ranem. O 6:30 był juz na nogach i tez wczesniej poszedł spać. A twój mąż to jak Duracel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Rozeznanie
|
Aranko normalnie inspiracja...az nozki prawie polamalam lecac do zamrazalnika i pange wyjmuje
![]() ![]()
#3161 |
Zakorzenienie
|
Elu srebrny kolor tzn, ze cała cukienica jest srebrna, a oksydowana tzn, ze wszelkie zakamarki są w odcieniu brązowawym - jaki wybierzesz zalezy od tego jaki wariant ci pasuje do reszty stołu...Jedni wolą posrebrzane, które sie błyszczą, lubią je polerować - inni wolą takie "śniedziejące".
Yaria -smacznego!
#3162 |
Zadomowienie
|
A mi wczoraj mama zrobiła "dobrze". Wracam z pracy , a mama mówi z usmiechem na twarzy : Anielka spała ponad 4 godziny. No to juz wiedziałam co się bedzie działo w nocy. No i się działo o 1.30 pobudka i do 5 wiercenie i płacz. Wzięłam ją do łózka ale nic z tego , usnęła dopiero po 5. Siedzę w pracy przy kompie i nie wiem jak mam myśli zebrac.
Mama dziś dostała opieprz z samego rana
#3163 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie koncze piec ciasteczka francuskie z sliwką,zrobilam ich okolo 100
![]() ![]() Mowicie ze dzisiaj rybe robicie ja mam jakis wielki filet ,ale chyba zupke ugotuje, moze krupniczek Marysia bedzie mogla wszamac ![]() Aranko-moze twoj malz moje mieszkanko jeszcze tak ogarnie,bo mi jakos checi brakuje ![]() ![]() ![]() Dziewczyny macie jakies znajome w ciazy co fenoterol biora,robiłam dzisiaj porzadek w apteczce i dwa opakowania znalazlam wazne do o6.2009 szkoda mi wyrzucac bo jedno 17,53 kosztuje moze komus sie przyda oddam za darmoche |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
taika...moje ciążowe znajome to juz w większości na końcówce i w świetnej kondycji...Może na innym wątku spytaj mamuś ciążowych....
A mój TŻ to albo nie robi totalnie nic albo dostaje speeda.... Fibian - współczuję ci nocki. Jak mi Laura się w nocy na gadanie budziła to brałam ją do siebie i włączałam "olewator". Po jamiś czasie gadania - sama zasypiała. Nauczona "za młodu" juz teraz mi tego nie robi, jakoś wpadła we wmiarę dorby rytm nocny - odpukać! teraz wywala mi gazety z szafki - ma niezła frajde, gaduli coś pod nosem ale ja za to mam spokój - a sprzatanie zajmie góra 5 minut więc warto dać jaj nabałaganić!
#3165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na sobotnich urodzinach, chrzestna męża dostała kilka rzeczy z hefry - cudka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
no i dooopa Kuba sobie łapke oparzył
![]() ![]() ![]() Elu oksydowane ma to jeszcze do siebie, zę samo z siebie juz nie ciemnieje, więc nie trzeba czyścić polerować i usuwać tego śniedziejącego nalotu. ale moze śniedzieje tylko całe srebrne, nie wiem jak jest z posrebrzanym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Oj cukiernica
![]()
#3168 |
Zakorzenienie
|
Ojej - biedny Kubuś. nie wiem jak rozległe jest poparzenie - można smarowac pianką Bepanthen czy jakos tak ale zawsze lepiej jak lekarz spojrzy fachowym okiem. teraz są takie żelowe plastry - opatrunki, kótre chronią poparzone miejsce prze kontaktem z pabkteriami i urazami.
#3169 |
Raczkowanie
|
szkoda Kubusia ,sle dziecko sie przestraszyło pewnie ,ja równiez proponuje lekarza zawsze co fachowe oko to fachowe a i ty bedziesz spokojniejsza A ja mam problem z Sebastianem ;mianowicie zauwazyłam ze od pewnego czasu on żle słyszy 'telewizor musi grac prawie na maxa bo nie słyszy ,a i nie umie mówic po cichu normalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Wszystkie dzieciaczki są śliczne i rosną jak na drożdżach, Adaś ma świetne zdjęcie z irokezem, Nina słodkie ze spineczką, Tymon wyglądający na 3-latka Schatzsi tzrymam kciuki aby wszystko było ok Simona to duza buźka na listopadowe smutki ![]() Aranko ten konkurs był najwidocznej ustawiony, a u mnie Asoa nadal panicznie się boi odkurzacza, postęp jest z suszarką, jej się już w ogóle nie bio, miksera jeszcze trochę Sohf biedny Kubuś, ucałuj od nas jego biedną rączkę ![]() Anulko to trzymam kciuki żeby wszystko było ok A nam Asia zrobiła niespodziankę w niedzielę, na skończenie 10m-cy zrobiła sama 3 kroczki i widzę że teraz coraz odważniej zaczyna się puszczać Jeśli chodzi o urodziny to u nas wypadają w piątek to pewnie na spokojnie zrobimy w niedzielę i zaprosimy dziadków, nasze rodzeństwo i chrzestnych, a czy kogoś więcej to się okaże, ale wątpię. A jeśli chodzi o torta to chyba zamówię u znajomej cukierniczki, choć jak będę miała wenę to zrobię sama biszkopt orzechowy a masa czekoladowa, robiłam go ostatnio na urodziny i wyszedł pycha |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny Kubus ![]() A ja dzisiaj wracam z pracy, a moje dziecko ma takiego guza- sliwke nad okiem ze szok ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Simona Czas edycji: 2007-11-20 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Simona ojejku - mocne buziaki ode mnie dla Tami w tego śliwola
![]() A dziś moja koleżanka urodziła synusia w UK ![]() EDIT - panga wyszła super! Zrobiłam podwójną porcję - zostala połowa ale w życiu nie oddam nikomu ![]() ![]()
#3173 |
Zakorzenienie
|
Biedni Tamarka i Kubus- oby szybko przestalo bolec i sie zagoilo!
Simona dzieki za odpowiedz ![]() Rowerek- kotek juz w domu. Dla chcacych zrobic sobie krowke czy innego zwierza podaje szczegolowe wymiary. Rozrysowac nie umiem, az tak zdolna nie jestem;( Moge zrobic zdjecia poszczegolnych elementow czy ich polaczen, ale powiedzcie, czy chcecie. dlugosc od twarzy zwierza do oparcia 33 cm dlugosc kierownicy 32 cm szerokosc siedziska w najszerszym miejscu (przy oparciu) 14 cm srednica kolka 12 cm srednica 'twarzy' zwierza 14 cm rozstaw kolek przednich 11 cm, tylnich 15 cm odleglosc od podlogi do siedziska 22 cm przednie kolka sa skretne |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Konto usunięte
|
Sohf, żadnych plastrów! Pianka Pantenol. Jak bedzie brzydko, to idz do lekarza po maść, ona jest tylko receptę. Ja samrowałam nią jak spał i zawijałam bandazem, bardzo szybko po niej się goi, ładnie zabliźnia.
Byłam dziś w Smyku po tę przeplankę drewnianą, ale nie ma ![]() czy http://allegro.pl/item268817577_prze...na_okazja.html http://www.zabawki-sklep.com/drewnia...701-p-463.html ta pierwsza chyba taka banalna...? Jasio dziś wyjął z szuflady taty golarkę elektryczną, przyłożył do brody i zaczął warczeć ![]() Aranko, siostra Artystka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Elu moim zdaniem druga
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
Ojejku, buziaczki dla Tamarki i Kubusia. Oby jak najszybciej się zagoiło.
Dopiero co Anielka usnęła więc wzięłam szybki prysznic i mam parę minutek dla siebie. Zmęczona jestem , w dodatku przez tą obrączkę to jakoś źle nastawiona jestem , jakby zły omen czy coś, jakoś mi się płakać chce. Elu, obstawiam przeplatankę nr 2. Ja kupiłam coś podobnego w ikei .
#3177 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5839139]
Aranko, siostra Artystka! ![]() taaa, koza jedna myślała, że uda jej sie ładnie wkleić i nie zauważę, a ja wchodzę do pokoju i pierwsze co widzę - tę "perfekcyjnie" zaklejoną dziurę w cukiernicy.... Co do przeplatanki to druga jest najfajniejsza. Ta pierwsza i trzecia są za proste...
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Hej
jak znajdziecie chwilkę i będziecie miały ochotę to kuknijcie tutaj www.garnuszki.eu Olaf i jego kuzynka Oleńka buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam jeszcze takie przeplatanki :
http://www.allegro.pl/item270414261_...ejka_mula.html http://www.allegro.pl/item272368756_...a_nowosc_.html http://www.allegro.pl/item268812102_...ukladanka.html
#3180 |
Zakorzenienie
|
garnuszki - Ola śliczności!!! Masuper włsoki! Takie gęste i długaśne!!! Maśliczne symetryczne rysy - będzie miała branie!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.