![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emu jaki rozmiar
Emu to są najbrzydsze buty na świecie, gorsze niż gumiaki do obory albo ruskie walonki dla Saszy z Syberii...
#3152 |
Wtajemniczenie
|
tak weź większe , ja wziełam swój rozmiar i teraz muszę nosić grube skarpety do niech bo mi się ubiły. : ]
pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W większości te buciory przy pogodzie takiej jak obecna nie dosyć, że same w sobie są brzydkie, to jeszcze są rozczłapane jak stare kapcie po babci, odbarwione od ciągłego namakania na wysokim śniegu, do tego w soli itd. i brudne. Wygląda to tragicznie.
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
ja nosze 37 i kupiłam 36 i tak mi się ubiły :/
autorka nie pyta czy podobają wam sie te buty , tylko jaki rozmiar ma wybrać .
#3156 |
Raczkowanie
|
co do wczesniejszych wypowiedzi kolezanek : emu kupilabym jedynie jako kapcie do domu .. jak tako mi sie podobaja, ale na nasze polskie zimy zupelnie sie nie nadaja .. widzialam mase dziewczyn z dziwnie powykrecanymi stopami w tych butach .. wyglada do strasznie .. i jeszcze ta sol i brudny snieg .. szkoda slow .. no i fakt, ze stopa nie wyglada niekorzystnie (a'la pletwa) mowi sam za siebie..
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
Dot.: Emu, jaki rozmiar
Ja mam rozmiar buta 39/40, ale Emu nie kupiłam sobie 38/39 tylko 40/41 i jestem bardzo zadowolona, nie ugniotły się jakoś tak, żeby but mi się nogi nie trzymał, albo coś
![]()
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem po co ta dyskusja ... nikt się Was nie pyta o to co sądzicie o tych butach ... dziewczyna prosi o pomoc w doborze rozmiaru. Tyle już było sporów na temat tych butów, że potrzebny jest kolejny ?
![]() Co do Emu. Ja mam rozmiar 41. Kupiłam 41 i niestety po ubiciu są trochę za duże. Radzę wziąć rozmiar mniejszy ![]()
#3159 |
Zakorzenienie
|
ja noszę r 39, mam stopę 24,5 i mam emu 39 i są za duże, kupowałam drugie w rozmiarze 38 i były dobre, faktycznie ubijają się ale są mimo wszystko większe niż klasyczna rozmiaruwka czyli jeśli nosisz 27 to powinnaś kupić 36
Co do dziewczyn, które tak krytykują te buty. Może nie są one szczytem elegancji, ale są bardzo ciepłe i wygorne. Poza tym, właśnie taka pogoda jak teraz, śnieżna i moroźna zima jest najlepsza, nawet jak jest wysoki śnieg. Nic nie przemaka. Wiadomo że na chlapę są kiepskie, ale bez przesady, zwykłe skórzane buty też przemokną, tak samo jest z solą, na każdych innych butach wychodzi tak samo, to raczej kwestia zadbani o buty i usunięcia jej ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-02-17 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Moje tez sa za duze, kup rozmiar mniejsze
![]()
#3161 |
Rozeznanie
|
Ja mam rozmiar buta 39/40, ale Emu nie kupiłam sobie 38/39 tylko 40/41 i jestem bardzo zadowolona, nie ugniotły się jakoś tak, żeby but mi się nogi nie trzymał, albo coś
![]() A co do niepotrzebnej dyskusji ![]() Jeśli Emu są dobrze impregnowane (nie chodzi mi o te oryginalne drogie preparaty do konserwacji Emu, tylko o takie porządne w spreju do zamszu) i regularnie czyszczone (głównie z soli), to nawet w największą chlapę nie przemakają ![]() Natomiast te powykręcane buty, to po prosu podróby Emu... a o nich nie mówimy tu.
#3162 |
Rozeznanie
|
Najlepiej kupować o rozmiar mniejsze. Bo ten puch w środku się uklepie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
37.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
Ogólnie to ja bym wzieła te 37 a tak poza tematem to widziałam ostatnio dziewczyne w butach emu która ma krzywe nogi i to strasznie wygladało.. te buty były takie..hmm, takie wykrzywione
![]()
2012- Egipt ![]() 2013 - Tunezja zima i lato ![]() 2014- Egipt ![]() 2015- Tunezja ![]() 2016 - Tunezja ![]() 2017 - Tunezja ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xxx3anahi3xxx Czas edycji: 2010-02-17 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zadomowienie
|
Wez 37
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
37
#3167 |
BAN stały
|
Zgadzam się . weź 37,kupiłam sobie podobne.;D nosze 36 i powiem szczerze że ubiły się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
Cytat:
![]() ja kupilam z www.emu-shop.pl naprawde polecam ten sklep ![]() ![]() tylko stingery maja mala wade przez ktora teraz cierpie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Przyczajenie
|
ja nosze rozmiar 37, bardzo rzadko 38, oryginalne emu wzielam 36, ubily sie i lekko zagiely w tyle a bylabym sklonna wymienic je na jeszcze mniejsze
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
popieram dziewczyny ...Moje emu mają rozm. 39 i jak mam grubą skarpete to jest ok. Na bosą stopę albo rajstopki stópka w środku lekko lata
![]()
#3171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Buty EMU- rozmiarówka- szybka pomoc, proszę pomoz!!!!!!!!!
Na twoim miejscu wziełabym 36.
Ja sama kupiłam niedawno emulce 26,3 cm, mimo że mam stopę o długości 27,5 i na domiar tego jeszcze czuje tak 1cm luzu, tak więc jak kupisz 22 cm to na pewno się nic nie stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
Ja jestem ciekawa tych najnowszych EMU, co mają inną metkę i w ogóle są lepiej skrojone. Może któraś z was ma te nowe? Bo ja miałam emu kiedyś, ale one się bardzo wykoślawiły i je wyrzuciłam. Szczerze mówiąc to EMU moim zdaniem są do d... przynajmniej te, co są z zamszu, czyli bronte. Mają tylko trochę podszytej wełenki w środku i to wszystko. Kilka dziewczyn w mojej szkole wciąż nosi te buty (ja byłam pierwsza
![]() Jeżeli chodzi o kolor, to najlepsze szare (no, i może czarne), bo EMU po myciu szarzeją od tego całego brudu. Ja EMU miałam właśnie szare, bo najbardziej mi się podobały. Dopiero jak zobaczyłam 'umyte' emu innych dziewczyn- zielone, różowe- zmieniły się w brudnozielonoszare i brudnoróżowoszare ![]() ![]() To jak, ma ktoś te najnowsze, z prawdziwej skóry owczej? Z innej, podobnej beczki: UGG Jak już wyżej pisałam, EMU się 'zdeptują', są z zamszu (model bronte) i szybko się niszczą. I chociaż wiem, że najlepsze są szare, to moim marzeniem było mieć orzechowe buciki. Orzechowe EMU mi się nie podobają. Ale UGG są piękne! Właśnie do mnie przyjechały. Zamówiłam na allegro u senses77 i bardzo polecam tego sprzedawcę, bo ma oryginalne UGG. Buty pierwsza klasa, mięciutkie, z bardzo grubym kożuchem, i- co najważniejsze- z twardą piętą, która się nie deformuje! I tak naprawdę to nie EMU, ale właśnie UGG są butami gwiazd. Porównajcie sobie zdjecia gwiazd z EMU i z UGGami. Tak, gwiazdy noszą UGG. Polecam wam te buty, bo są super.
Edytowane przez ZuzaKendi Czas edycji: 2010-02-28 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/item934914796_buty..._37_tanio.html
A to oryginał? Co o nich myślicie lub o takich samych tyle, że szarych? Dopiero zaczynam swoją przygodę z emu i w ogóle się nie orientuję, więc wybaczcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
tak, zdjęcie butów w tej aukcji pochodzi z katalogu producenta, więc z całą pewnością ten but jest oryginalny.
poproś o zdjęcie produktu na żywo.
#3175 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
hej, nie wiem w jakim stopniu wam sie ubijaja te buty, ale na mnie z moja stopa 21.2 cm i noszonym na codzien 35 dopiero... uk 13 sa idealne
![]() na poczatku troche cisnely ale szybko sie udeptaly i teraz sa idealne ![]() ![]()
#3177 |
Raczkowanie
|
zdjęcia z katalogu.
poproś o zdjęcia na żywo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Emu...........
Witam,
przepraszam że piszę tutaj, ale może mi pomożecie ![]() Wczoraj przyszły moje EMU (oryginalne, z USA) wyczekane. Niestety po przymierzeniu okazało się, że to nie są buty dla mnie. Poza tym magiczne mówienie przez sprzedawców, że o rozmiar mniejsze i takie tam, to trochę się u mnie nie sprawdziło.... Piszę więc, czy któraś z Was chciałaby je ode mnie odkupić. Nie będę tu pisała o cenie, bo to jest kwestia do omówienia jak ktoś się zdecyduje. Jest to rozmiar 35/36 amerykańskie 5. Byłoby super gdyby udało mi sie je odsprzedać. Szkoda takich pieniędzy wywalonych w błoto. Oczywiście napisałam do osoby od której kupiłam je na allegro. Ale jak na razie twierdzi, że powinnam nosić to się rozbiją. Czekam na informację, jaka jest możliwosć zwrotu, Ale jeżeli ktoś chętny to czekam na wiadomość. Może być na priv lub GG 15537637. Gosia |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emu...........
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emu...........
Jak założysz kilka razy to się rozbiją. Ja też kupiłam o rozmiar mniejsze i są ok.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.