|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Domi współczuję lokatorki :P Ja żądnych badań nie robiłam. Kwas foliowy też zaczęłam brać od ostatniej wizyty u gin. Ja pocieszam się tym, że dostałam okresu bo teraz można niedługo zacząć nowe starania a tak to brałam tą luteinę i już się nie mogłam doczekać żeby dni odliczać. Swoją drogą wiecie co?Mój szwagier (brat mojego TŻ) z żoną teraz mają bobaska ale....Jak ona chciała już mieć to szwagier zawsze znajdował jakieś wytłumaczenie a to, że kasy nie ma a to coś...w końcu ona odstawiła tabletki zaszła w ciążę i już.....nagle okazało się, że jakoś dają radę finansowo a on jest jednym z tych najszczęśliwszych tatusiów!Zresztą już jak była w ciąży to chodził dumny jak paw!
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Zenona?)
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
z góry przepraszam za literówki
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
LISTA STARAJĄCYCH SIĘ: aguha (Agnieszka, Elbląg, 26 lat) @ 24.04.08 (cykl I)aga_1981 (Agnieszka, okolice Krakowa, 26 lat) @ 26.04.08 (cykl II) Aliszcze (Alicja, Poznań, 26 lat) @ 28.04.08 (cykl III poczekalnia) anna1593 (Ania, Lublin, 25 lat) @ 06.05.08 (cykl II + CLO) Biricchina (Ewelina, Warszawa, 25 lat) @ 08.04.08 blondynkapoznan (Magda, Poznań, 26 lat) @ 22.04.08 (cykl I) dafreen (Ania, Warszawa, 31 lat) @ 15.04.08 (poczekalnia) domi7ks (Dominika, Rzeszów, 24 lata) @ 30.04.08 (poczekalnia) Gabriellao0 (Gabriela, Głogów, 27 lat) @ 15.04.08 (cykl VII) Ikka1 (Jagoda, Sosnowiec, 30 lat) @ 07.05.08 (cykl I) kathi75 (Kasia, Wiedeń, 33 lata) @ 06.05.08 (cykl IV) nati1309 (Natalia, Bielsk Podlaski, 21 lat) @ 25.04.2008 olivka_7 (Aneta, Kraków , 25 lat) @ 02.05.08 (cykl VIII) zanka205 (Żaneta, Jaworzno, 22 lata) @ 05.05.08 (cykl II) Champs- t.p. 08.09.08 Kasieek23- t.p. 30.09.08 Niuleczek- t.p. 12.10.08 Agnes23- t.p. 21.10.08 Edit1- t.p. 26.10.08 Bunny_82- t.p. 26.10.08 Iwa_iw- t.p. 31.10.08 Scorpioniec- t.p. 02.11.08 Tola3804- t.p. 22.12.08 Senna24- t.p. ? _____________________ Jeśli ktoś chce znaleźć się na liście proszę podawać dane na PW
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze aż mi łezki leca- dawno tu sie tak nie śmiałam
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
A tak już poważniej (Zenona- ehhhhhh
chodzi mi Olivka_7 że nie łam się co to jest tam VII czy VIII cykl!Mojej bratowej gin powiedział, że "now ie Pani ale ja tu raczej szans na fasolkę nie wiedzę" i minął im rok starań i nic! I brat jej powiedział "gwiazda- jeszcze miesiąc, a jak nic nie wyjdzie idziemy się ku.... leczyć i będzie dobrze ". Nie poszli, bo już nie dostała @
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziewczyny chcę takie zaskoczenie z tą ciążą. Żebym nie wyczekiwała na @ i się denerwowała, tylko np. przychodzi któryś tam dzień i tak nagle mnie nachodzi... czy ja nie powinnam mieć już @? patrzę na kalendarz i O cholera! Przecież miał być tydzień temu, potem lecieć do apteki i na szybkiego test a tu co? dwie piękne kreski
![]() ale oczywiście teraz już nie możliwe Jakby za marzenia karali, to mój TŻ dostałby dożywocie, a ja krzesło elektryczne hehe
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację Zenia ![]() A ja oglądam zdjęcia mojej koleżanki siostry ze ślubu....ach, ja też chciałabym
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy mi się wydaje czy wątek jakby odżył? coraz więcej nas tu jest. Jak tak dalej będziemy się rozpisywać to może będzie trzeba otworzyć Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku II
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak zrobiłam..... wiecie jak wygladały nasze "zaręczyny"? Idziemy ulicą: ja- Kochanie co my sie tak męczyć będziemy, z tym mieszkaniem (.....) itd. ochajtamy się i z głowy, ile to załatwić cywilny ![]() on- eeeeeeeeee, serio mówisz?............to ja jutro jadę do Leszna (tam sie urodził mój A.) po akt urodzenia i......ale mi potem nie marudź ja wszystko załatwie![]() No i załatwił i powiedzieliśmy rodzinie na dzień Matki 26 maja, ze jesteśmy zaręczeni oni w szoku a ja na to, że 30 czerwca ślub :Ptak było |
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zostanę stara panna, ewentualnie z dzieckiem Trzy lata chodziłam z jednym fagasem i nie było ani widu ani słychu z zaręczynami, teraz tez nie...a co mnie to. Ale z tego, co widze to w moim wieku większośc osób albo zareczona albo po ślubie,
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero po kilku miesiącach prób lekarz powinien cie wysłać i sprawdzić co jest nie tak. Ogólnie jeśli twój cykl trwa dłużej bądź krócej niż 28-35 dni to jest oznaka, że coś ci dolega. A to, że masz cykl np co 42 dni regularnie to wcale nie oznacza, ze taki jest twój urok. I lekarz powinien cię wysłać na badania, ale niestety w Polsce mamy takich cudownych lekarzy, że jak się sama nie doprosisz to ci nie zrobią badań bo za drogo.... Mam mnóstwo znajomych co mają dzieciaczki i sprawili jes sobie w pierwszym lub drugim podejściu, ale znam i takie przypadki, ze przez 2 lata sie starali on zrobił badania na plemniki-wynik super, jej lekarka twierdziła, ze wszystko jest ok (lekarka z super opinią- najlepsza w mieście) i jak zmienilili gina to sie okazało, że ona musi sie leczyć i powinna już od roku leki przyjmować. W sumie po 4 latach urodził im się synek. |
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
hehe....Ja 19 kwietnia miałam teraz ślub :P
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie słychć nic, a chcesz usłyszeć to....schowaj "dumę" w kieszeń i powiedz mu, że chyba już czas, bo czekać do starości straej nie zamierzasz....Faceci czasem wcale nie domyślni są mówię Ci ![]() Ja miałam to szczęście, że mój A. tylko czekał na znak i zawsze chciał- hihihihiiido dziś twierdzi: "Jak Cię tylko zobaczyłem wiedziałem, że albo Ty albo żadna inna" i wiecie co wiem, że to prawda
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że tak będzie a jak u Ciebie wyglądały zareczyny?bo chyba nie wspominałąs o nich, wiem tylko, że były w grudniu ubiegłego roku
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała zajść w ciąże, jak moja bratowa. Zrezygnowali w pewnym momencie z antykoncepcji, mówiąc, że jak będzie ciąża to super, jak nie, to nie ma co się jeszcze martwić. No i pojechali sobie na Dominikanę, wrócili z niej, i od momentu przyjazdu z Dominikany @ nie pojawił się
Niestety, z moimi problemami nie mogę sobie pozwolić na taki luksus, tylko muszę mieć monitoring, leki itp i jest to dla mnie przykre.
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
a my weźmiemy cywilny jak zajdę w ciąże, a jakiś rok później kościelny ewentualnie, chyba że jakimś cudem ktoś nam zasponsoruje kościelny, choć i tak ciężko na ostatnią chwilę załatwić sale, orkiestrę itd. Więc wstępnie mamy w planach cywilny jak fasolka będzie już w moim brzuszku (jak to ślicznie brzmi)
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
wow gratulacje a ile masz lat? długo razem jestescie?Cytat:
oj nie mam zamiaru nic mówic...jestesmy razem 1,5 roku mój Tż czesto pare razy powiedzial ostatnio o slubie, ale tylko o slubie w sierpniu jedziemy za granice na 3 miesiace ( tak sobie zartujemy, zeby zarobic na wesele) ale ja nie traktuje tego powaznie. Zreszta mam odchylki i urazy psychiczne po bylym
|
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ja mam przeważnie 29 ale zdarzają się odchyłki na 25 nawet? albo na 31? to znaczy do lekarza won?
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my też wzięliśmy cywilny tylko.Kościelny chcieliśmy ale koszty są przestraszne!! |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, tym bardziej jak fasolka będzie w drodze, po co się narażać na dodatkowe koszty. Ja rozumiem, że to wspaniałe uczucie iść w białej sukni, goście, kościół, przysięga przed Bogiem i potem wesele, ale jakoś ważniejsza jest dla mnie dzidzia.
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tradycyjnie to rodzice powinni wydawac dzieci a zarazem im sponsorować wesele, no ale niestety, nie wszystkich na to stać. |
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie....my mieszkamy razem ponad 1,5 roku ojciec mojego TŻ nie żyje i mama musi sie sama utrzymać, a dużo nie zarabia.Ja się z ojcem nie odzywam a moja mama nie pracuje.
A mnie czasami szlag trafia na "co łaska"...a tak to mogę się czuć mężatką ![]()
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kto powiedzaił, że po kościelnym musi być wesele?
można zrobić obiad dla najbliższych w lokalu i już. Biała sukienka za niewielkie pieniążki....długo by pisać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

. wszystkie damy radę, bezwzgledu na wiek, a to co inni myślą na ten temat zupełnie nie ma znaczenia, nie chcą to nie muszą rodzić dzieci
(Zenona?)

Trzy lata chodziłam z jednym fagasem i nie było ani widu ani słychu z zaręczynami, teraz tez nie...a co mnie to. Ale z tego, co widze to w moim wieku większośc osób albo zareczona albo po ślubie,
A u mnie w pracy najpierw szefowa, potem Mała Aga i teraz jeszcze Kasia i wszystkie w ciąży