![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: izotek
Ja jak poszła do derm kończąc ostatnie opakowanie to powiedziała że da mi jeszcze jedno (30 tabletek po 20mg) bo skoro wyskoczył mi półtora tygodnia temu pryszcz to jeszcze doleczymy :/ ale przyjmę w sumie nie wiele więcej niż te 120mg/kg. 170mg/kg to już mi się coś dużo wydaje
#3152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
Mi właśnie zmniejszyła na ostatni miesiąc... bo brała 40mg dziennie a w ostatnim biore 20
#3154 |
Raczkowanie
|
Ja tez będę miała zmniejszaną dawkę na koniec. Powiem Wam ze od jutra kończę piąty miesiąc leczenia i zaczynam kolejne opakowania (kuracja do lipca) i juz w tym piatym miesiącu Akne dał mi w dupe, blizny nadal zaostrzone, ale juz kij z tym... Skóra coraz bardziej sucha, przy ziewaniu tak piecze mnie skóra wokół ust ze masakra. Teraz to jestem pewna że im dłużej trwa leczenie, tym bardziej "bombarduje" skórę wysuszeniem i niezdolnoscia do szybkiego gojenia. Jeszcze trzy miesiące wytrzymam, a potem pod koniec myślę że jak się dawkę obniży to trochę odpuści.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jestem mega przemęczona, tzn. cały czas jestem, ale znowu się nasiliło. Wczoraj spałam z 15 godzin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-03-19 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
Jestem wnerwiona. Zaczelam uzywac nowego kremu i filtra. Dzisisj sie budze z niespodzianką. I pytanie po czym mnie wysypało? Grrrrrr!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj wycisnęłam pozostałości tej kaszki, zdezynfekowałam i od razy naniosłam grubą warstwę maści cynkowej i jest ok ![]() ![]() aaa i widze że nie jestem sama z tym 170 mg/kg, aczkolwiek uważam że zakładanie od razu na pierwszych wizytach jaką dawkę się weźmie jest nie na miejscu. Moim zdaniem derm na każdej wizycie powinna dokładnie zobaczyć skórę i wtedy zdecydować czy dalej brać akne czy izo. Oczywiście tak co nie bedzie mniej jak 120 mg/kg. U mnie się wydawało że kuracja pójdzie szybko, ale trzeba było zwiększyć przez wspomnianą kaszkę. Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-03-20 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I jak u Ciebie wygląda ten korektor przy Izo? Moje kamuflaże z Kryolana nie nadają się do suchej skóry(widać je) i wolałam kupić jakiś płynny zielony korektor niż sztyft. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam ten korektor w sztyfcie, jedna strona zielona (chyba to jest z olejkiem herbacianym), a druga strona kryjąca. Najpierw po umyciu skóry nałożyłam Nivea Soft, potem poszło Bambino z tlenkiem cynku na usta więc rozsmarowałam też na te wczoraj wyciskane miejsce. Potem korektor- delikatnie zieleń, a potem strona kryjąca i minimalnie wklepałam. Minęły już ponad dwie godziny i nie ma strupków czy ogólnie suchego miejsca. Najlepsze jest to że jakoś nigdy nie byłam przekonana do tego korektora-wydawał mi się za ciemny, ale zaczyna mi się podobać ![]() Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-03-20 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Raczkowanie
|
Mo
Cytat:
PS. Pięknie się łuszczę na linii żuchwy i przy ustach. Nie są to płaty skóry, ale takie zbielone obszary z małymi suchymi skorkami, których jest multum. Jak potre to choćby się mąka sypała ;-) ale dobrze, niech się ten naskórek zluszcza i wygładza, bo chyba o to poniekąd chodzi... Szkoda że te blizny się tak nie łuszczą, szybciej bym się ich może pozbyła... Nie smaruję tak czy siak niczym, bo większego dyskomfortu mi to nie sprawia. A jak już to tylko Cicalfate, serio, nie wiem dlaczego ale niczemu innemu po prostu nie ufam. Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-03-20 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak unikam słońca to grubsza warstwa- niestety mam co zakrywać
![]()
#3164 |
Przyczajenie
|
Biorę czwarte opakowanie izoteku i mam bardzo popękane kąciki ust. Co poradzicie? Jeden kącik już leczę drugi tydzień... bezskutecznie.
Kiedy pryszcze przestały Was męczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziś mija trzeci dzień odkąd łykam Axotret i pomimo dość małej wiedzy p. dermatolog dotyczącej izotretynoiny (o czym pisałem w innym wątku) zdecydowałem się na kuracje,chociaż nie wiem jak to będzie w wakacje,ponieważ prawdopodobnie wyjeżdżam do Włoch do pracy,ale ktoś tu wspomniał,że można zmniejszyć dawke do minimum i jakoś to przetrwać, więc jest nadzieja..chociaż dermatolog chce przerwać na ten okres kuracje. Pewnie zapisze się na wizytę do innego lekarza jeszcze
![]() Piszę znowu, ponieważ potrzebuje jakiegoś kremu na podrażnienia i przede wszystkim na zaczerwienioną skórę twarzy. Na razie nic się nie dzieję,nawet łojotok trochę mi się zwiększył minimalnie,ale właśnie dziś zauważyłem zaczerwienienie i cera głównie policzki są bardziej czerwone i "dużo cieplejsze" niż zazwyczaj. Dlatego chciałbym już wcześniej się w coś takiego zaopatrzyć,jak problem jeszcze bardziej się nasili. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem, popękane kąciki i w dodatku zajady na obu stronach na raz. Smarowalam usta i te kąciki Tisanem w sloiczku i Alantanem, miesiąc uparcie siedziały i uprzykszaly życie, a po miesiącu nagle jak ręką odjął... Może dlatego że kilka razy dotknelam je patyczkiem nasączonym olejkiem z drzewa herbacianego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Masz na myśli wysyp czy wypryski ogólnie? Mi wyskakiwać przestało wszystko już tak naprawdę po ok. 1,5-2 miesięcy brania, zostały tylko jakieś pojedyncze zmiany, które się dosyć szybko wygoiły. Mam też 2 paskudne blizny od początku kuracji, które brałam cały czas za uporczywe, niechcące zejść gule. Ostatnio tylko mi coś tam na czole wyskoczyło(pisałam gdzieś tam wyżej o tym) ale zeszło szybciutko samo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak nie wiem, czy ta grubsza warstwa starczy.
Osobiście używam filtru ziaja wersja matująca SPF 50+ gruba warstwa podkładu z filtrem(mam co zakrywać)+ grubsza warstwa pudru do zmatowienia filtru(bambusowy z filtrem ok. 25-30). Jak nigdy nie miałam większego problemu z zaczerwienieniem, tak teraz, jak wyjdę na 10-15 minut i świeci intensywnie słońce, mam czerwoną twarz przez dłuższy czas. I do tego bardzo mnie pali. Uważam, że nie ma co z filtrami przesadzać, ale na ten okres wiosna-lato zainwestowałabym w SPF 50. Ps. Przebarwienia mogą wyjść dopiero po kilku tygodniach/miesiącach/latach ![]()
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Widziałam, że kilka z Was miało Dermablend, jak się sprawdził? Pytam zwłaszcza o wersję płynną, czaję się na niego, ale póki co pozostaję wierna Toleriane Teint
![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-03-20 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
Vichy ma swoj podklad o nazwie Dermablend, ale istnieje tez firma Dermablend Professional, nie powiazana z Vichy. Mam na mysli http://www.dermablend.com/our-brand-heritage
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-03-20 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej o Vichy. Dermablend ciężko tu dorwać. Choć jest mega 😃 Cytat:
A apropo podkładów to dzisiaj autentycznie zbieram szczękę z podłogi. Użyłam na próbę Rimmel Lasting Finish Nude. Ten nowy w tubce. Wygląda świetnie. Nie spodziewałam się że jakiś podkład raz że tyle wytrzyma na mojej brodzie to jeszcze na nosie mimo tarcia chustką. Nawet się nie odbił na chusteczce ani nie rozmył jak mi łzy pociekły. A myślałam że to cc z Bourjois jest super. Jak jutro wytrzyma w klimie to idę kupić 😃 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz dziewczyny
![]() Dzisiaj w aptece nabylam krem na zajady (widzialam jego reklame w tv, w aptece mi polecono), alantan z mocznikiem i specjalne witaminy na zajady... brrr paskudztwo uciazliwe-oby szybko zniknelo. I w dodatku na oku w zeszlym tygodniu zrobil mi sie jeczmien... ach ten izotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.