Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 15:19   #3151
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

A propos problemów skórnych, to ja tylko raz wybrałam się do dermatologa, bo mam na nodze takie małe przebarwienie i chciałam spytać czy można się tego pozbyć.
Pani popatrzyła zza biurka i powiedziała z obrzydzeniem prawie,że nic się z tym nie da zrobić...Po czym przepisała mi maści za ponad 100 zł... miała rację, maściami tego faktycznie nie zwalczyła ehhh... beznadzieja, Ci lekarze,to najczęściej się zachowują, jakby im się nic nie chciało...

Oki, wyżaliłam się, to zmykam do domu.
Paaaaa Dziewczyny

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:24   #3152
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Długo, długo ale ważne żybyś się spotkała z nią tylko na konsultację, póżniej te jej dziewczyny spokojnie dadzą sobie radę , ja spotkałam się tylko raz z guru a później zleciła zabiegi i jestem happy Spoko będzie dobrze, jakby co to służę radą
guru oby dla mnie też ona stala się guru

jak ich znalazłaś? skoro nie maja zadnej reklamy to chyba klientow znajduja poprzez innych klientów ?

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:28   #3153
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
guru oby dla mnie też ona stala się guru

jak ich znalazłaś? skoro nie maja zadnej reklamy to chyba klientow znajduja poprzez innych klientów ?

Dokładnie tylko przez polecenie teraz działają , ja ich znalazłam jakieś 7-8 temu, w desperacji zaczęłam czytać o kolejnej nowości na rynku, czyli eksfoliacji- wtedy akurat wprowadzała to Dermika, zadzwoniłam pod numer inforamcji i o dziwo- jakaś sensowna laska spytała, czy pasuje mi centrum W-wy i wskazała ich. Wielkie było moje zdziwienie jak tam dotarłam, zero szyldu, wszystko tajnos agentos , okazało sie że nie muszą sie reklamować a Dermika na początku ich wspierała.
Do tej pory mają na wizytówkach- gabinet partonacki Derimki
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:43   #3154
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A propos problemów skórnych, to ja tylko raz wybrałam się do dermatologa, bo mam na nodze takie małe przebarwienie i chciałam spytać czy można się tego pozbyć.
Pani popatrzyła zza biurka i powiedziała z obrzydzeniem prawie,że nic się z tym nie da zrobić...Po czym przepisała mi maści za ponad 100 zł... miała rację, maściami tego faktycznie nie zwalczyła ehhh... beznadzieja, Ci lekarze,to najczęściej się zachowują, jakby im się nic nie chciało...

Oki, wyżaliłam się, to zmykam do domu.
Paaaaa Dziewczyny
To jest temat rzeka . Ja byłam u kilku dermatologów z moją cera i każdy rozkładał bezradnie ręce dwie zaczely odwaznie przepisywac mi antybiotyki... I fakt, to działało, rewelacyjnie. Ale nie moge przez cale zycie faszerowac sie tetracykliną. Skutki uboczne byly fatalne, m.in. juz po kilku łykach piwa mialam pół godzinną pijacką czkawkę .
A po odstawieniu antybiotykow i tak wygladalam 10 razy gorzej niz przed rozpoczeciem kuracji.

Stary 2008-07-01, 15:50   #3155
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak było, nie chciałam z nim rozmawiać, chciałam pójść i się uspokoić i dać mu czas żeby ochłonął.

Nie, on mnie nie uderzył ale mimo wszystko bardzo mnie ta sytuacja zabolała.

Dziś mam się spotkać z TŻ, mamy porozmawiać i on ma mi coś powiedzieć czego nie chciał mi powiedzieć wczoraj żeby mi nie robić przykrości, bardzo jestem ciekawa czego się dowiem
Pzs bedziesz miał jasną sytuację. Wiesz- szacunek to podstawa. Kiedyś jeden chłopak rzucił do mnie strasznym tekstem... inna moze by to zlekceważyła, ale nie ja. Rzuciłam go, bo pomyślałam, że skoro on tak mógł powiedzieć, to w przyszłosci niestety znowu to usłyszę... Jeżeli czujesz że on stracił, lub zaczyna tracić do Ciebie szacunek to lepiej przerwij to. Słuchaj intuicji

Mam pytanie apropo kwasów i słońca. Stosuję Lysanel Active od 2 tygodni na plecy i są super efekty. Krostki znikają, nowych brak ale za miesiac ide na wesele i bede miała gorset , wię pomyślałam że troche sie opalę przed imprezą. Po jakim czasie od stosowania kwasów moge iść na solarium? Chciałabym iść tylko raz, moze dwa razy na kilka minut. Na razie wogóle nie odkrywam pleców Nie chcę mieć przebarwień.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:56   #3156
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Lecicię w pazdzierniku z tego co pamiętam. Spokojnie zdąrzysz Na paszport 3 tygodnie sie czeka.
Swoją droga zdjęcia paszportowe nigdy nie wychodza dobrze..normalnie jak zdjęcia mordercy. Wlosy za ucho, kolczyki zdjęte, grzywka z czoła - masakra.
Powarbowane czy nie i tak wyjdziesz fatalnie
Moja siostra miala robione zdjecie do paszportu i nie ma odslonietych uszu - wlosy narmalnie ulozone. A byla juz za granica i bez problemu zadnego. I to zdjecie bylo robione w urzedzie wiec chyba powinni wiedziec jak ma wygladac taka fota...
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 16:29   #3157
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Moja siostra miala robione zdjecie do paszportu i nie ma odslonietych uszu - wlosy narmalnie ulozone. A byla juz za granica i bez problemu zadnego. I to zdjecie bylo robione w urzedzie wiec chyba powinni wiedziec jak ma wygladac taka fota...
Ja tez robiłam w urzędzie bodajrze w styczniu. Kazali mi zaczesać grzywkę na bok, wlosy za uszy, zdjac okulary, wyjąc kolczyki i patrzec na wprost.
Jestem na tym zdjęciu zupełnie niepodobna do siebie.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 16:38   #3158
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez robiłam w urzędzie bodajrze w styczniu. Kazali mi zaczesać grzywkę na bok, wlosy za uszy, zdjac okulary, wyjąc kolczyki i patrzec na wprost.
Wlasnie, bezsensowne sa te nowe zdjecia
Stary 2008-07-01, 16:40   #3159
natj
Rozeznanie

Cytat:
Też odbierałam niedawno paszport (tydzień temu), uszy co prawda mam odsłonięte ale grzywkę (dłuższą zasłaniającą oczy czesaną na bok) ułożyłam tak żeby nie zasłaniała brwi i było ok
Co do biżuterii to faktycznie, jak się lekko uśmiechnęłam to pan fotograf kazał jeszcze raz
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 16:43   #3160
kaska87
Zakorzenienie

nie mówcie mi o nowych zdjęciach paszportowych

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 16:45   #3161
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dobrze, ze chociaz mozna miec pomalowane oczy a moze nie mozna??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 16:46   #3162
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Też odbierałam niedawno paszport (tydzień temu), uszy co prawda mam odsłonięte ale grzywkę (dłuższą zasłaniającą oczy czesaną na bok) ułożyłam tak żeby nie zasłaniała brwi i było ok
Co do biżuterii to faktycznie, jak się lekko uśmiechnęłam to pan fotograf kazał jeszcze raz
Własnie z tą grzywka o to chodzi zeby nie zasłaniała brwi..czyli jak jest długa to trzeba zaczesac na bok, a aj wtedy jak idz z tąd wyglądam.
Stary 2008-07-01, 16:49   #3163
kaska87
Zakorzenienie

ja na tym zdjęciu wyglądam wręcz odrażająco jestem całkiem do siebie niepodobna jakaś taka blada,a wyraz twarzy mamtaki jakbym wyszłą z kryminału, bo sie uśmiechac nie wolno i jak tutaj komus dowód pokazać a swoją drogą ciekawe czy mnie ktos wpuści bo nie jestem do siebie podobna co za d...l wymyślił takie fotki

Stary 2008-07-01, 17:12   #3164
natj
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze, ze chociaz mozna miec pomalowane oczy a moze nie mozna??
Można można, ja miałam całkiem mocno (jak na mnie)

O tak o

Ps. Szczerze ;-) to mnie się takie na wprost bardziej podoba niż z boku :P jakiś dziwoląg jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytuług.JPG (3,3 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-07-01, 17:15   #3165
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
może nie mierz wszystkich jedna miara co? nie nosze żółtych klapeczek ani mini też nie, ale ok
A wiesz co to żarcik??

Dla mnie nie wyglądasz na typową "solarkę" Chyba każdy ze zapewne wie o jaki typ lasek mi chodzi.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 17:51   #3166
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
A wiesz co to żarcik??

Dla mnie nie wyglądasz na typową "solarkę" Chyba każdy ze zapewne wie o jaki typ lasek mi chodzi.
wiem wiem,ale mnie trafia jak ktos pisze "bo ten typ" nienawidze tego ja jestem ja i koniec

Stary 2008-07-01, 18:07   #3167
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Można można, ja miałam całkiem mocno (jak na mnie)

O tak o

Ps. Szczerze ;-) to mnie się takie na wprost bardziej podoba niż z boku :P jakiś dziwoląg jestem
Ladnie mialas pomalowane
A ja nie robie paszportu, niech sie wypchają
Nie rozumiem w ogole tych przepisow co do nowych zdjec, a jeszcze mniej mi sie podoba pomysl wprowadzenie odcisku palcow. Jesli poza EU beddzie trzeba podrozowac i legitymowac sie tak szczegolowymi danymi, to ja wole pozostac w miare cywilizowanej EU.
Jeszcze zastanawia mnie, jak zareaguja/zareagowali Brytyjczycy na wiesc o takich pomyslach, przeciez awantura juz byla jak tam wprowadzali dowody osobiste!
Mowie, jeszcze troche i beda nam chipy wszczepiac..
Stary 2008-07-01, 18:27   #3168
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dzień dobry

pokazali swoją prawdziwą twarz, zwłaszcza że urlop to nie łaska, tylko coś, co ci się prawnie należy, nie mówiąc o bezpłatnym. Fajnie, że podchodzisz w ten sposób, że to nie koniec świata i stać cię na znalezienie czegoś innego (lepszego). I za to trzymam kciuki a urlop na pewno dobrze ci zrobi, podładujesz akumulatory i odpoczniesz.
\
dziekuje za kciuki

Cytat:
Hej Stokrotko, nie wpadasz w ogóle tu do nas...poradzisz sobie z pracą, znajdzie4sz jeszcze lepszą zobaczysz.
Stokrotko jak tam Twoja fascynacja ???? Minęła ?
wpadam,tylko cichaczem
moja fascynacja......minela,śl adu po niej nie ma
ale.....ta "fascynacja" jedzie z nami na urlop....poki co mnie to nie rusza,i mam nadzieje,ze tak zostanie

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 18:29   #3169
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ale jesteś uzależniona od opalenizny , wiem o co chodzi, sama kiedyś przez to przechodziłam. Da się z tego wyjść, ale nie jest łatwo, najgorsze jest polubić się bladą....i uwierzyć , że wtedy wygląda się lepiej. Najlepiej posłuchac opinii otoczenia, mi wszyscy zaczęli powtarzać, że wyglądam lepiej i zdrowiej, troche to trwało zanim uwierzyłam ale teraz jak patrzę na zdjęcia z tego okresu to strach się bać.
Ja się raczej nie opalam, bo nie mam nawet okazji. Na solarium też nie lubię chodzić, ale przed ślubem na pewno pójdę parę razy.
Rozumiem, że powinnam zaakceptować siebie taką, jaka jestem, ale na razie nie mogę. Latem w ogóle nie wychodzę w spódnicach i krótszych spodniach (w sensie w rybaczkach, nie szortach). chodzę tylko w długich spodniach. Ostatnio (nie chwaliłam się) kupiłam sobie w H&M szmizjerkę, do kolan, na razie czeka w szafie na moje dobre samopoczucie.
Ile razy ja się nasłuchałam, jak ja dziwnie wyglądam, taka blada. Po powrocie z Turcji, gdy byłam (jak na możliwości mojej karnacji) opalona najmocniej w moim życiu, teściowa stwierdziła, że nic mnie słońce nie chwyciło
Czuję się po prostu źle w swojej skórze. A więc filtry - tak, zero solarium - ok, ale spodnie przez cały rok.
(to nie chodzi o brak opalenizny. Ja naprawdę mam bardzo jasną karnację).

Cytat:
Długo, długo ale ważne żybyś się spotkała z nią tylko na konsultację, póżniej te jej dziewczyny spokojnie dadzą sobie radę , ja spotkałam się tylko raz z guru a później zleciła zabiegi i jestem happy Spoko będzie dobrze, jakby co to służę radą
Hmm, fajnie mieć taka sprawdzoną, superową kosmetyczkę Ja w takim przybytku nie byłam jeszcze ani razu Mam zamiar wybrać sie za jakiś czas, nieco oczyścić i nawilżyć skórę.

Cytat:

A karczycho od razu robi się szeresze! Ja mam jeszcze stary paszport, ale widziałam gdzieś te nowe zdjęcia. Wyglądają paskudnie.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 18:46   #3170
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
A karczycho od razu robi się szeresze! Ja mam jeszcze stary paszport, ale widziałam gdzieś te nowe zdjęcia. Wyglądają paskudnie.
Ej no :P to ja mam jakąś dziwną facjatę. W tym na wprost wyszłam lepiej (pomijając pomalowane oczy twarz jest szczuplejsza )

Edytowane przez natj
Czas edycji: 2008-07-12 o 21:53
Stary 2008-07-01, 18:52   #3171
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no :P to ja mam jakąś dziwną facjatę. W tym na wprost wyszłam lepiej (pomijając pomalowane oczy twarz jest szczuplejsza )

Pozwólta że umieszczę zobrazowanie
Rzeczywiście, wyglądasz ładniej na tym zdjęciu robionym na wprost (w ogóle śliczna dziewczyna z Ciebie ). Ja mam dość okrągłą buźkę, wiec obawiam się, że chyba nie będę wyglądać zbyt korzystnie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:11   #3172
natj
Rozeznanie

Cytat:
Rzeczywiście, wyglądasz ładniej na tym zdjęciu robionym na wprost (w ogóle śliczna dziewczyna z Ciebie ). Ja mam dość okrągłą buźkę, wiec obawiam się, że chyba nie będę wyglądać zbyt korzystnie
Też jestem okrąglak twarzasty
Na pewno nie będzie tak źle jak myślisz, najpierw cyknij fotkę i zobaczysz.
i dziękuję za komplement

O, a przypomniałam sobie że sis ma w nowym paszporcie grzywkę normalnie (na całe czoło, nie zasłonięte brwi)

Ps. chyba przekonałam tż do mojego nazwiska
Stary 2008-07-01, 19:45   #3173
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro ide na rozwowę, którą przeprowadza doradztwo personalne
Ja pracuje teraz w firmie doradztwa personalnego

Cytat:
Studiuję kosmetologię i kompletnie nie rozumiem czemu nas nie uczą o szkodliwości UV. Jestem filtromaniaczką, ale znajome z grupy chodzą do solarium (a w szkole to istna wylęgarnia skwarków) więc im tłukę do głowy jak bardzo to jest szkodliwe.
Tylko czemu ja a nie szkoła?
A co więcej, koleżanka poszła do pani dermatolog na problem z tłusta skórą i trądzikiem, pani dr co poleciła - solarium bo jak pomaga to rzeczywiście powinna korzystać

Już widzę jak dziewczyny zaczną pracować w zawodzie i na problemy z tłustą skórą będą polecać solar. BRRRRR!

Słyszałam, że niektórzy lekarze i kosmetyczki takie herezje wygłaszają mój dermatolog mówi, że solarium i słońce to wróg każdego człowieka. W zimę, w mieście kazał mi się filtrem 30 smarować. Co do solarium to najpierw cera się poprawia a po jakimś czasie następuję potrójny nawrót więc nie wiem czy to w ogóle się opłaca...

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Muszę się z wami podzielić dobrą wiadomością. Mieliśmy się z TŻ wyprowadzić z obecnego mieszkania i zaczęliśmy już poszukiwania, ale jakaś lipa ogólna na rynku, albo jakieś strasznie brzydkie, nie remontowane od kilkunastu lat, albo strasznie drogie. Załapałam już porządnego doła, że nic nie znajdziemy. Wczoraj powiedzieliśmy właścicielowi obecnemu, że się wyprowadzamy a on nam obniżył czynsz o 150zł, żebyśmy zostali, bo nas lubi (chociaż my jego nie) i chce, żebyśmy zostali. Także odszedł nam problem szukania i przeprowadzki, no i zawsze taniej, także super
To super wiadomość

Cytat:
Ja tez nie mam parcia na kraje arabskie
Kurcze co bym poleciła- wszystko. Chorwację i Rodos i Kretę przepiekna wysepkę grecką Zakynthos, Majorkę, Maltę (moje marzenie).
Wiesz to zalezy co lubisz jak gwar dyskoteki itp to dobra jest Hiszpania (Costa Brava i Costa del Sol), Riwiera Olimpijska, Chlkidiki, Bulgaria (Zlote Piaski, Słoneczny Brzeg), Majorka. Mozesz wybrac spokojniejsze klimaty czyli walsnie Zakhyntos, spokojniesze mniejsze kurorty na Rodos czy Krecie, albo Chorwację czy Czarnogorę z przepięknymi widokami.
Trzeba brać pod uwagę gdzie jest połozony hotel bo możesz pojechac do najpiękniejszego miejsca na swiecie ale hotel bedzie w środku pustkowia i co pozostanie? leżenie na plaży czego ja nie znoszę.
Cięzko cos konkretnego doradzic bez chwili rozmowy w 4 oczy
Polecam: Costa Del Sol i Chalkidiki byłam, sprawdziłam i chętnie bym wróciła

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
To jest temat rzeka . Ja byłam u kilku dermatologów z moją cera i każdy rozkładał bezradnie ręce dwie zaczely odwaznie przepisywac mi antybiotyki... I fakt, to działało, rewelacyjnie. Ale nie moge przez cale zycie faszerowac sie tetracykliną. Skutki uboczne byly fatalne, m.in. juz po kilku łykach piwa mialam pół godzinną pijacką czkawkę .
A po odstawieniu antybiotykow i tak wygladalam 10 razy gorzej niz przed rozpoczeciem kuracji.
Ines z tego co widzę jesteś z Warszawy. Jak chcesz mogę CI podać namiary na rewelacyjnego dermatologa w W-wie. Ja parę lat byłam leczona maściami i niestety nikt mi nie pomógł. Mój Tata lata był leczony po czym okazało się, ze ci "lekarze" jeszcze mu zaszkodzili. Po tym jak trafiliśmy do dr Petkowa obydwoje do tej pory (a od zakończenia leczenia minęło mi 2 lata a Tacie 5) mamy piękne buzie poleciłam go kilku moim koleżankom i wszystkie są zachwycone. Trzeba tylko długo czekać na wizytę (nawet prywatnie miesiąc a czasem nawet 2)

PS. Dziś zrobiona została hydraulika i rozpoczęta budowa łazienki zaczynam widzieć, ze coś się zmienia w moim mieszkanku
Stary 2008-07-01, 20:35   #3174
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat wrzesniowy Egipt jest najdrozszy. Bo to sezona, a nie sierpien jak w innych kurortach.
Doszły duże opłaty paliwowe za Egipt. Samam paliwowka to 240 zł od osoby do tego lotnoskowa 150 zł od osoby.
Godne warunki czyli 4 gwiazdki i 2 posiłki to tak okolo 1800-2000zł za tydzień. W niższej cenie tylko lasty.
A ja myślałam, że tak mega tanio i oszczędnie jadę... Naiwna jestem...

Cytat:
Wlasnie, bezsensowne sa te nowe zdjecia
A mi się właśnie podobają. Dla mnie ideał gdy twarz jest na wprost . Nienawidzę jak mnie fotografują z półprofilu

Cytat:
Własnie z tą grzywka o to chodzi zeby nie zasłaniała brwi..czyli jak jest długa to trzeba zaczesac na bok, a aj wtedy jak idz z tąd wyglądam.
A to lajt. I tak się wybieram do fryzjera na podcięcie

Cytat:
Ło, co ja dzisiaj widziałam... Laska z tipsami na pół metra (miała zatopione jakieś cekiny czy coś), ale to nie jest najgorsze... Szpilki na plastikowym przeźroczystym koturnie (mega wysokie), ale to też nie jest najgorsze... Czerwona sukienka mini... Z odsłoniętymi plecami (tylko jakieś luźne paski na plecach) tzn. takie jakby szerokie rozcięcie kończące się tam gdzie zaczyna się "przedziałek"... Ramiączka spuściła na ramiona... A teraz najgorsze: laska miała pod tym biały stanik i białe majtki i bielizna była praktycznie na wierzchu . Centralnie duży kawałek majtek było widać
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:16   #3175
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wlasnie dotarłam do domku jestem przejedzona i padnieta

a wiec TZ spóznił sie tylko 5 min z winy jego ojca. ale co tam wiec przyitalam go w mokrych wlosach bo nie spodziewałam sie, ze bedzie prawie punktualny potem skubaniec ani na krok mnie nie odstepował, non stop ściskał, calował. no szok. zroblismy obiadek bo o 17 przyjechali rodzice. o 18 pojechałam do prababi i od razu TZ do domku zawiozłam

Haniu a co bys polecała na sierpien na wycieczkę?? i jak to cenowo wygląda?? bo my dzis z TZ o podrózy poslubnej rozmawialismy i tak bymśmy chcieli np. Chorwację, Portugalię, Hiszpanię. ale nie wiem czy tam za gorąco nie bedzie. takie Panstwa jak Egipt, Turcja odpadaja bo jakos nas nie kręcą

aaaa co do solarki. ostatnio oglądałam program- jakas Pani specjalistka sie wypowiadała i powiedziała, ze 5 min solarki to tyle co cały dzien na słoncu
a wiecie jaka jest dozwolona dawka tego promieniowania solarkowego na rok?? 2 minuty....też byłam w szoku miałam zajęcia z kobietka co kiedys solarki lubiła. jej wygląd skóry i zmarszczek jedna na drugiej utrzymał mnie w przekonaniu, ze dobrze robie nie chcodząc na solarkę

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:44   #3176
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się raczej nie opalam, bo nie mam nawet okazji. Na solarium też nie lubię chodzić, ale przed ślubem na pewno pójdę parę razy.
Rozumiem, że powinnam zaakceptować siebie taką, jaka jestem, ale na razie nie mogę. Latem w ogóle nie wychodzę w spódnicach i krótszych spodniach (w sensie w rybaczkach, nie szortach). chodzę tylko w długich spodniach. Ostatnio (nie chwaliłam się) kupiłam sobie w H&M szmizjerkę, do kolan, na razie czeka w szafie na moje dobre samopoczucie.
Ile razy ja się nasłuchałam, jak ja dziwnie wyglądam, taka blada. Po powrocie z Turcji, gdy byłam (jak na możliwości mojej karnacji) opalona najmocniej w moim życiu, teściowa stwierdziła, że nic mnie słońce nie chwyciło
Czuję się po prostu źle w swojej skórze. A więc filtry - tak, zero solarium - ok, ale spodnie przez cały rok.
(to nie chodzi o brak opalenizny. Ja naprawdę mam bardzo jasną karnację).

asiuk ja mam dokładnie tak samo, jak Ty piszesz. Z resztą już chyba wspominałam o tym wcześniej. Karnację mam chyba najjaśniejszą z możliwych...szczególnie nogi właśnie...bladziusieńkie, aż przezroczyste Zawsze w lecie stosuje najwyższe filtry, jakie tylko są dostepne, bo jak się opalę, to na buraka, a potem obłażę ale trudno, co zrobić. Nie ma się co męczyć w upały w długich spodniach
W każdym razie wiem, jak się czujesz z tą bladością

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:53   #3177
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
asiuk ja mam dokładnie tak samo, jak Ty piszesz. Z resztą już chyba wspominałam o tym wcześniej. Karnację mam chyba najjaśniejszą z możliwych...szczególnie nogi właśnie...bladziusieńkie, aż przezroczyste Zawsze w lecie stosuje najwyższe filtry, jakie tylko są dostepne, bo jak się opalę, to na buraka, a potem obłażę ale trudno, co zrobić. Nie ma się co męczyć w upały w długich spodniach
W każdym razie wiem, jak się czujesz z tą bladością
A mi się podoba taka obsolutna bladość. Nawet próbowałam ją uzyskać u siebie, ale w końcu stwierdziłam, że to jest za trudne, a poza tym jestem za gruba na to . U mnie naturalnym stanem rzeczy jest opalenizna i nie walczę z tym. W końcu ludzie mówili mi, że wyglądam zjawiskowo gdy byłam opalona, a nie blada.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 00:48   #3178
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem księżycem w pełni. Dobrze wyglądam tylko w profilu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Haniu a co bys polecała na sierpien na wycieczkę?? i jak to cenowo wygląda?? bo my dzis z TZ o podrózy poslubnej rozmawialismy i tak bymśmy chcieli np. Chorwację, Portugalię, Hiszpanię. ale nie wiem czy tam za gorąco nie bedzie. takie Panstwa jak Egipt, Turcja odpadaja bo jakos nas nie kręcą
W sierpniu wszędzie jest gorąco Powiem tak Hiszpania super..ale drogo i wczasy i na miejscu. Chorwacja jest piękna zawsze i wszystkim polecam.

PS. Pijana jestem
Stary 2008-07-02, 01:28   #3179
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
EDIT. RAV CO TY TU ROBISZ O TEJ GODZINIE??
Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Rav! A która jest u Ciebie godzina??
Była 7 rano. Uwierzcie mi, odkąd latam do klienta 7 rano jest dla mnie jak środek dnia .

lemoorka, natj - dzięki za sugestie w sprawie siostry. Słyszałam od koleżanki, która szuka bezskutecznie pracy w Krk w doradztwie personalnym ( ) już któryś miesiąc, że z pracą ciężko. Zinterpretowałam, że we wszystkich dziedzinach ciężko - w końcu tyle tam studentów że strach...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie mówcie mi o nowych zdjęciach paszportowych
Mi też nie mówicie - wyglądam na nich jak jakiś bandzior co świeżo wyszedł zza kratek. Na granicy taki wygląd nie jest najlepszą opcją . Wyglądam jakbym miała podbite oczy, nie mówiąc o szyji jak bokser .

natj - jaka z ciebie ładna dziewczyna!

Nie wiem co mi wpadło do mojej durnej głowy - wzięłam nożyczki, i zrobiłam sobie grzywkę. I co - wyglądam bosko . Ciekawa tylko jestem ile się będę wkurzać jutro z jej ułożeniem, jak i co powie Tż jak się dowie. Grzywka jest na tyle długa, że w każdej chwili mogę ją wsuwką zaczesać i jakby nigdy nic się nie wydarzyło.

Coś Anitki tutaj nie widzę...

EDIT: wrzucę wam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_0575a.jpg (10,2 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez rav12345
Czas edycji: 2008-07-02 o 01:49
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 07:11   #3180
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ines z tego co widzę jesteś z Warszawy. Jak chcesz mogę CI podać namiary na rewelacyjnego dermatologa w W-wie. Ja parę lat byłam leczona maściami i niestety nikt mi nie pomógł. Mój Tata lata był leczony po czym okazało się, ze ci "lekarze" jeszcze mu zaszkodzili. Po tym jak trafiliśmy do dr Petkowa obydwoje do tej pory (a od zakończenia leczenia minęło mi 2 lata a Tacie 5) mamy piękne buzie poleciłam go kilku moim koleżankom i wszystkie są zachwycone. Trzeba tylko długo czekać na wizytę (nawet prywatnie miesiąc a czasem nawet 2)

PS. Dziś zrobiona została hydraulika i rozpoczęta budowa łazienki zaczynam widzieć, ze coś się zmienia w moim mieszkanku
O tak, prosze o namiary

Sama mialam Cie o nie prosic jak tylko napisalas o dermatologu, ktory zaleca ochrone przed sloncem . Jeszcze do tej pory takiego dermatologa nie spotkałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości