Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-19, 21:54   #3151
cava
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

U

- woda z cytryną

śniadanie: 2 pojedyńcze tosty posmarowane masłem i dżemem, z grubymi plastrami tłustego sera białego, marchewka
+ 2 kawałki tarty ananasowej

2 śniadanie: 2 filety śledziowe z cebulką, + natka i polane sokiem z pół cytryny + szklanka soku pomidorowego, kromka chleba ze słonecznikiem.

3(?) sniadanie:
Pół filiżanki jogurtu truskawkowego z garstką orzeszków nerkowca, mała puszka sardynek w pomidorach, kromka chleba żytniego z masłem.

- gruszka

obiad: talerz krupniku z mięsem+ natka + pół kromki chleba żytniego.
kubek budyniu czekoladowego znów z orzeszkami nerkowca

kolacja: miseczka sałatki "klasycznej" warzywnej, jajo na twardo, mały Reds

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 22:04   #3152
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
U

- woda z cytryną

śniadanie: 2 pojedyńcze tosty posmarowane masłem i dżemem, z grubymi plastrami tłustego sera białego, marchewka
+ 2 kawałki tarty ananasowej

2 śniadanie: 2 filety śledziowe z cebulką, + natka i polane sokiem z pół cytryny + szklanka soku pomidorowego, kromka chleba ze słonecznikiem.

3(?) sniadanie:
Pół filiżanki jogurtu truskawkowego z garstką orzeszków nerkowca, mała puszka sardynek w pomidorach, kromka chleba żytniego z masłem.

- gruszka

obiad: talerz krupniku z mięsem+ natka + pół kromki chleba żytniego.
kubek budyniu czekoladowego znów z orzeszkami nerkowca

kolacja: miseczka sałatki "klasycznej" warzywnej, jajo na twardo, mały Reds
zawsze byłam ciekawa Twojego jadłospisu coś obiad mały ;];]

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 22:13   #3153
cava
Zakorzenienie

Ale ja wklejałam jakiś czas temu codziennie

Mały, ale zupy robię gęste że "łyżka staje".
U nas zawsze obiady jednodaniowe, rodzina nie chce jeść 2 dań na raz to i "bez łaski".

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:33   #3154
Ska
Zadomowienie

co sądzicie o takim śniadaniu na U: 2 mini kromki razowca (45gram ważyły razem) z camembertem 12% tłuszczu, pomidorem i pietruszką, trzema pałkami świeżej papryki, kilkoma oliwkami i kilkoma łyżeczkami twarożku warzywnego. kawałek ciasta orzechowego z kremem karpatkowym i polewą czeko
?
za mało czy ok?

Edytowane przez Ska
Czas edycji: 2008-11-20 o 08:43
Ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:56   #3155
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
co sądzicie o takim śniadaniu na U: 2 mini kromki razowca (45gram ważyły razem) z camembertem 12% tłuszczu, pomidorem i pietruszką, trzema pałkami świeżej papryki, kilkoma oliwkami i kilkoma łyżeczkami twarożku warzywnego. kawałek ciasta orzechowego z kremem karpatkowym i polewą czeko
?
za mało czy ok?
na moje oko za mało
Stary 2008-11-20, 09:18   #3156
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
już rozumiem nie lubisz śmietany?toż to poważna zniewaga co do czeko dżemi to ja też to lubię

popieram Izę, robisz bardzo duże postępyoby tak dalej a będzie suuuuppperrrr!!!

w szkole nie byłam ponieważ miałam tylko 2 godz a mój dojazd do szkoły trwa 1 godz więc biorąc pod uwagę, że straciłabym 2 h na podróz aby byc na religii i wok-u postanowiłam zostac w domu i przygotowac się do spr z historii, który dziś pisałamwaga...no cóż...z utraconego kg powróciło 0,5 i dalej nic... ale walczę krajanki to inaczej też talarki to są ziemniaczki pokrojone w plasterki i smażone na masełku/oleju np na patelni, do tego dodaje się cebulkę i przyprawy np vegetę, pieprz, koperek-co kto lubi, ja zawsze smażę sobie jeszcze jajko do tego i piję mleczko dla mnie rewelacja nic nie szkodzi, rozumiem, że nie masz czasu

ehh a ja jestem na maksa wkurzona bo dziś nam w szkole powiedzieli, że piszemy maturę próbną za tydzień...(przepras zam za OT ale musiałam się wyżalic...)

P:

Iśn- grahamka-jedna połówka z paprykarzem szczecińskim, druga z serkiem topionym i warzywami, kawałek babki piaskowej (spory), jabłko

IIśn- a) kupna kanapka szkolna, kubuś
b) 7 day's, mandarynka

w drodze ze szkoły hawajka

koktajl, 3 okienka gorzkiej czekolady

O: zupa ogonowa zabielana, zagęszczana mąką, dużo w niej było ziemniaczków, mięsko z zupki, 4 mega naleśniki-2 z nutellą, 1 z dżemem i 1 z serem na słodko, kubek kakao

jabłuszko, baton HYPER for big people (60gr miał) cappuccino

P: 4 naleśniki z budyniem i czekoladą, mandarynka

ok 100gr płatków śniad na sucho

K: grahamka z masełkiem prawdiwym i szynką plus warzywa, puszka tuńczyka wsw z warzywami i musztardą, herbata

tradycja, że coś jem teraz: troszkę paluszków i jakieś takie śmieszne ciasteczka w kształcie zwierzątek- zjadłam na razie wszystkie żyrafy

Jadłospis pycha! Powodzenia na próbnej maturze!na pewno zdasz
Stary 2008-11-20, 09:28   #3157
talka_18
Raczkowanie

R..

Ś - kromka zytniego mastermachera na to 25 g sera bialego szynka [nie za chuda] troche pomidora i ogorka [tu moje pytanie czy jedna kroma starczy? - zrobilam dwie ale nie dalam rady na dwie i zjdalam jabłko] te kromki sa dosc duze takie prostokaty. kiedys zjadlam dwie a teraz nie daje rady]
Obiad - warzywka na teflonie zapieczone do nich pol woreczka ryzu brazwego i 2 jajka - i zapiekam na teflonie]
P - serek homo naturalny z orzechami włoskimi [z 6 tych orzechow] i 2 lyzeczki dzemu truskawkowego light z fruktoza z materny
Kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem, jedno cale jajko plus papryka

Bardzo prosze o ocene bo nie wiem czy nie jem za mało
2 ś ne bedzie bo zjadlam o 9 sniadanie a na 12 mam obiad
od 2 pazdziernika zjechalam z waga z 72 do 63.8 wiec nie wiem czy nie za szybko troszke...

Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade..
Start - 27.07.2009
160 cm - cel 55 kg!
68,7 - 66 -65,6 - 62 - 59 - 55
talka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:28   #3158
Palolinka
Rozeznanie

Mój plan na dziś R

Śniadanie: 3 kromki pieczywa chrupkiego posmarowanych białym serkiem fromage, 6 plasterków wędliny z indyka, pół pomidora, herbata z miodem i cytryną(jestem troche przeziębiona)

II Śniadanie: serek wiejski light, 2 jabłka, dużo czerwonej herbaty przez całe przedpołudnie, może cappucino (jedna filiżanka, bo mam ochotę straszną)

Obiad: ryż brązowy (pół woreczka) z sosem leczo (robiony przeze mnie z cukinii, pomidorów, papryki, cebuli z dodatkiem mięsa mielonego), brokuły gotowane.

Kolacja: jajko na twardo, serek homogenizowany, 2 kromki pieczywa chrupkiego, pomidor.

i jak?
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:31   #3159
mikron
Przyczajenie

Dziesiejsze Utrzymanie:
o 7.30 zjadłam: 3 kanapki z chleba wieloziarnistego - kazda z margaryna, jedna byla z szynką, druga z plastrem zoltego sera topionego, a trzecia z ty ze serem i z ta szynka, mandarynka, 5 ciasteczek złożonych z samych ziarenek
w sumie: ok 900 kcal, o matko;(
ok 10 zjem tylko owoce i ważywa, bo nie chce mi sie az tak jesc, a pozatym trzeba zostawisc cos na druga czesc dnia ok 150 kcal
o 13.15 do pracy biore obiad: ok 100 g makaronu swiderki z sosem pieczeniowym plus kotlet mielny, pomidorek i kilka pasków papryki ok 700 kcal
o 16.30 2 manadarynki, kisc winogron, jakis jogurt lub serek waniliowy... ok300 kcal
ok 20.30 zjem ok 200 g serka wiejskiego z rodzynkami i kromke chleba razowego ok 350 kcal...
w sumie: 2400
Cholera jasna!!!!!!!!!!!! Przeciez to przytycie, co zrobic by mniej bylo?? Pomocy
mikron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:31   #3160
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
Mój plan na dziś R

Śniadanie: 3 kromki pieczywa chrupkiego posmarowanych białym serkiem fromage, 6 plasterków wędliny z indyka, pół pomidora, herbata z miodem i cytryną(jestem troche przeziębiona)

II Śniadanie: serek wiejski light, 2 jabłka, dużo czerwonej herbaty przez całe przedpołudnie, może cappucino (jedna filiżanka, bo mam ochotę straszną)

Obiad: ryż brązowy (pół woreczka) z sosem leczo (robiony przeze mnie z cukinii, pomidorów, papryki, cebuli z dodatkiem mięsa mielonego), brokuły gotowane.

Kolacja: jajko na twardo, serek homogenizowany, 2 kromki pieczywa chrupkiego, pomidor.

i jak?

Generalnie ok, tylko to pieczywo chrupkie bym zamieniła na dobry razowiec (najlepiej na zakwasie), bo tymi "tekturkami" ciężko się najeść i są dość przetworzone, zdrowszy jest prawdziwy chlebek.
Brakuje podwieczorka, kolacja jest 3h przed snem?
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:57   #3161
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez mikron Pokaż wiadomość
Dziesiejsze Utrzymanie:
o 7.30 zjadłam: 3 kanapki z chleba wieloziarnistego - kazda z margaryna, jedna byla z szynką, druga z plastrem zoltego sera topionego, a trzecia z ty ze serem i z ta szynka, mandarynka, 5 ciasteczek złożonych z samych ziarenek
ok 10 zjem tylko owoce i ważywa, bo nie chce mi sie az tak jesc, a pozatym trzeba zostawisc cos na druga czesc dnia ok 150 kcal
o 13.15 do pracy biore obiad: ok 100 g makaronu swiderki z sosem pieczeniowym plus kotlet mielny, pomidorek i kilka pasków papryki ok 700 kcal
o 16.30 2 manadarynki, kisc winogron, jakis jogurt lub serek waniliowy... ok300 kcal
ok 20.30 zjem ok 200 g serka wiejskiego z rodzynkami i kromke chleba razowego ok 350 kcal...
Cholera jasna!!!!!!!!!!!! Przeciez to przytycie, co zrobic by mniej bylo?? Pomocy
chyba źle kalorie liczysz.
2400 to nie przytycie. to norma dla pracującej kobiety, która jest zdrowa i zdrowa pragnie pozostać.

a jak chcesz zeby było mniej kcal to nie jedz ciasteczek, odchudz sobie obiad i najlepiej nie jedz kolacji, albo zastosuj jeszcze inne durne techniki...
bylebyś tylko sobie krzywdy nie zrobiła.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:00   #3162
Kawwaa
Rozeznanie

Dziś staram się naprawdę jak mogę. Udało mi się zważyć i jest 200g mniej Wiem, że to pewnie wahania, ale próbuję uzupełniać....

Dzisiejsze P:

Ś:
bułka 100g z ziarnami na to masełko, almette z ziołami i 2 plastry polędwicy z indyka curry, pomidor, dwa ogórki konserwowe, grejpfrut, kawa z mlekiem 2%

godzinę po : 2 pomarańcze, 2 paski gorzkiej czekolady

O: talerz zupy pomidorowej z makaronem,
makaron z sosem pomidorowym i serem feta z oliwkami
D: budyń czekoladowy z orzechami, cappuccino orzechowe

P: omlet z 3 jaj z pomidorem i ogórkami konserwowymi,
2 starte marchewki z 5 orzechami włoskimi i po łyżce pestek dyni i rodzynków
3 cukierki kapitańskie

Tu pewnie coś jeszcze wpadnie.....

PII: drożdżówka z malinami 110g,
jabłko 190g,
3 mandarynki
kawa z mlekiem 2% - będzie

K: sałatka śledziowa z majonezem, groszkiem, kukurydzą, ogórkiem + 2 kromki chleba z ziarnami z masłem - będzie

I jak? Poproszę o ocenkę
Kawwaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:33   #3163
Angienatelka
Zadomowienie

Postanowiłam dostosować się do porad wiosenki i cavy i wklejam mój odmieniony dzisiejszy jadłospis z zwiększoną liczbą kalorii . Jako, że po tygodniu zjadania 2500 kcal schudłam 200 gramów (mam nadzieję, że to tylko wachania, ehh... ***any metabolizm -.-)
A oto moje dzisiejsze Podtuczanko =

Śniadanie - Fitella pomarańczowo-czekoladowa, Fitella jogurtowo-żurawinowa, Fitella tropikalna - zmieszane i zalane 200 ml mleka 2 %, gruby plaster ananasa świeżego, szklanka soku warzywnego

II Śniadanie - Mars Delight , tost przygotowany z 2 kromek żytniego pieczywa, plastra sera żółtego, łyżeczki keczupu i dwóch plastrów pomidora - opieczony w tosterze, Activia do picia kiwi-trusawka

Obiad - 3 rolki domowego sushi maki (z jednej rolki wyszło ok. 8 sztuk) z chrzanem wasabi, maczane w sosie sojowym:
- jedna rolka z tuńczykiem i ogórkiem
- druga z paluszkiem krabowym i ogórkiem
- trzecia z krewetkami i ogórkiem,
szklanka soku warzywnego.

Były też z awokado i łososiem wędzonym, ale ja nie lubię ani awokado, ani łososia wędzonego

Podwieczorek (będzie) - ok 300 ml lodów śmietankowo-truskawkowych, mandarynka

Kolacja (będzie) - Tortilla. Nadzienie: pół kulki mozarelli (ok. 62,5 g), pomidor, cukinia, ananas. Zapieczone w piekarniku

I jak, i jak ?

silownia,bieganie,plywani e

Edytowane przez Angienatelka
Czas edycji: 2008-11-20 o 16:58
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:42   #3164
Mimiusia
Rozeznanie

Moje RRRR

woda z cytryna

IŚ miska platkow zwyklych z mlekiem 1,5%+jajko na twardo+ jabluszko

IIŚ salatka z pomidora, ogorka, zielonej salaty, jajka na twardo+czerwona herbatka

IIIŚ lub Podwieczorek bo nie mialam czasu w pracy na obiad
2 kromki ciemnego chleba z dżemem-tylko w pracy jest

K Żurek z 2 jajkami na twardo+ activia

Mam nadzieje ze tym razem jest lepije niz bylo...ehhh

acha w miedzy czasie kilka plasterkow surowej marchewki

Edytowane przez Mimiusia
Czas edycji: 2008-11-20 o 16:48
Mimiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:32   #3165
agness51
Zakorzenienie

Chyba wieczne R choć i tak nie wyszło ...

Śn : bułka ziarnista z jajkiem,pieczarką,ciut twarożku,jogurt dietetyczny winogronowy
IIŚn : bułka ziarnista z twarożkiem,papryką
O : kalafior,kilka ziemniaków,pierś z kurczaka i jeszcze rogal pszenny wpadł
K : ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:44   #3166
123Step000
Raczkowanie

U : (proszę o ocenę)

Śń: kromka chleba żytniego słonecznikowego z masłem,szynką,plastrem sera żółtego,rzodkiewką i szczypiorkiem , szklanka kakao z mlekiem 2% i łyżeczką cukru

II śń (szkoła) - banan, 50g orzechów laskowych w czekoladzie

w drodze ze szkoły: princessa orzechowa

O: 7 pierogów ruskich z tłuszczem i skwarkami, talerz zupy kalafiorowej zabielanej z ziemniakami

jakis czas po obiedzie: 2 mandarynki, kiść winogron

P: jogurt jogobella owoce leśne 150g + 3 łyżki musli bakaliowego

K: kromka chleba żytniego słon. z łyżką miodu; sałatka z pomidora i cebulki z łyżeczką śmietany
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:49   #3167
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

U;
Śn: owsianka Nesvita (196kcal)

Przekąska I:Małe jabłko

Przekąska II;150 ml soku pomidorowego

Ob:200gr warzyw mieszanki chińskiej (31 kcal/100gr) + 2 kotlety sojowe gotowane (ok. 25 kcal szt.)

Przekąska III; 100gr grejpfruta + 50 ml jog.nat (39kcal/100ml)

K: activia wiśniowa (119kcal) + 15gr otrębów pszennych (154kcal/100gr)

Poproszę o ocenę;]
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:58   #3168
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
też zawsze jem po kolacji co do wagi, no ale jest pół kilo, ciesz się!! niedługo kolejne pół i bedzie kilo (mam zdolnosci matematyczne)
a u Was jak się na takie ziemniaki mówi? ja się dziś dowiedziałam, że maturę piszę tylko z polskiego i ang ale Ty na pewno dasz sobie radę będę 3mać mocno kciuki a w których dniach piszecie? co do wagi to cieszy mnie nawet to 0,5 kg a zdolności matematyczne faktycznie masz-nie myślałaś o maturze z matmy?

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Kikuś, tylko takie mleko zalega u mnie w lodówce, skończyło się 2% i tata przytachał ze sklepu 1,5%. Muszę mu powiedzieć, że ma kupować 2%, co najmniejPowiedz koniecznie bo po co pic wodę?
Banan z jogurtem i startą czekoladą fulllll wypas (dziś próbowałam-masz rację-PYCHA) a w lodówce czeka jeszcze połączenie z granatem, ale to jutro do śniadania będzie z owsiankąooo ale masz ciekawe pomysły
Budyń robiłam na mleku - 0,5 litra Ale lubię też ten na wodzie czekoladowy z orzechami też go uwielbiam

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jadłospis pycha! Powodzenia na próbnej maturze!na pewno zdasz
dziękuję Ci ślicznie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Śn : bułka ziarnista z jajkiem,pieczarką,ciut twarożku,jogurt dietetyczny winogronowy
agness mam pytanie...najadasz się tym?

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
U;

Ob:200gr warzyw mieszanki chińskiej (31 kcal/100gr) + 2 kotlety sojowe gotowane (ok. 25 kcal szt.)

Poproszę o ocenę;]
żart jakiś? to ma być U????? to jest Ubogie R!!!!

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 18:16   #3169
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talka_18 Pokaż wiadomość
R..

Ś - kromka zytniego mastermachera na to 25 g sera bialego szynka [nie za chuda] troche pomidora i ogorka [tu moje pytanie czy jedna kroma starczy? - zrobilam dwie ale nie dalam rady na dwie i zjdalam jabłko] te kromki sa dosc duze takie prostokaty. kiedys zjadlam dwie a teraz nie daje rady] ładnie, spokojnie możesz zjeść dwie bo nie widzę IIś, ale skoro nie możesz wcisnąć to lepiej zrobić z niej drugą kanapke i w sam raz na IIś
Obiad - warzywka na teflonie zapieczone do nich pol woreczka ryzu brazwego i 2 jajka - i zapiekam na teflonie] ładnie
P - serek homo naturalny z orzechami włoskimi [z 6 tych orzechow] i 2 lyzeczki dzemu truskawkowego light z fruktoza z materny - tutaj łączysz ww i tł, więc na R nie najlepiej
Kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem, jedno cale jajko plus papryka ładnie

Bardzo prosze o ocene bo nie wiem czy nie jem za mało
2 ś ne bedzie bo zjadlam o 9 sniadanie a na 12 mam obiad
od 2 pazdziernika zjechalam z waga z 72 do 63.8 wiec nie wiem czy nie za szybko troszke...
1,5 miesiąca - 8 kg , bardzo dużo i wydaje mi sie że za szybko, najlepsze tempo to 0,5-1 kg tygodniowo,
Jadłospis bardzo ładny, dorzuciłabym jedynie więcej nnkt, 6 orzechów to dość skromnie.

Cytat:
Napisane przez mikron Pokaż wiadomość
Dziesiejsze Utrzymanie:
2400 to normalna ytrzymaniowa ilość więc bez obaw do P jeszcze daleko

Cytat:
Napisane przez Mimiusia Pokaż wiadomość
Moje RRRR

woda z cytryna

IŚ miska platkow zwyklych z mlekiem 1,5%+jajko na twardo+ jabluszko -płatki owsiane ??

IIŚ salatka z pomidora, ogorka, zielonej salaty, jajka na twardo+czerwona herbatka - ok

IIIŚ lub Podwieczorek bo nie mialam czasu w pracy na obiad
2 kromki ciemnego chleba z dżemem-tylko w pracy jest - nie najlepszy obiad , lepiej byłoby zrobić jakąś saałatkę, albo kanapki z wędliną i warzywami,

K Żurek z 2 jajkami na twardo+ activia - ww na kolacje to też nie najlepszy pomysł na R

Mam nadzieje ze tym razem jest lepije niz bylo...ehhh

acha w miedzy czasie kilka plasterkow surowej marchewki
j.w

Cytat:
Napisane przez 123Step000 Pokaż wiadomość
U : (proszę o ocenę)

Śń: kromka chleba żytniego słonecznikowego z masłem,szynką,plastrem sera żółtego,rzodkiewką i szczypiorkiem , szklanka kakao z mlekiem 2% i łyżeczką cukru- skromne to śnaidanko

II śń (szkoła) - banan, 50g orzechów laskowych w czekoladzie

w drodze ze szkoły: princessa orzechowa

O: 7 pierogów ruskich z tłuszczem i skwarkami, talerz zupy kalafiorowej zabielanej z ziemniakami

jakis czas po obiedzie: 2 mandarynki, kiść winogron

P: jogurt jogobella owoce leśne 150g + 3 łyżki musli bakaliowego

K: kromka chleba żytniego słon. z łyżką miodu; sałatka z pomidora i cebulki z łyżeczką śmietany
Bardzo ładnie śniadanie skromne ale w ciągu dnia znaczna poprawa

Cytat:
U;

Poproszę o ocenę;]
to U???
Stary 2008-11-20, 18:32   #3170
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
chyba źle kalorie liczysz.
2400 to nie przytycie. to norma dla pracującej kobiety, która jest zdrowa i zdrowa pragnie pozostać.

a jak chcesz zeby było mniej kcal to nie jedz ciasteczek, odchudz sobie obiad i najlepiej nie jedz kolacji, albo zastosuj jeszcze inne durne techniki...
bylebyś tylko sobie krzywdy nie zrobiła.
przestań!! bo dziewczyna jeszcze się zastosuje nie zauważając (lub zauwazajac, ale olewajac) słowo "durne"...

Kawaa Ty tak wyglodzilas swoj organizm, ze cale jedzenie teraz przeznacza on na odbudowe komorek, poczekaj jeszcze, dokladaj ofc jedzenie, a wkrotce zacznie Ci się ten pokarm ładnie odkładać ja schudłam dużo mniej i krótko ograniczalam żarcie, bmi też mam wyższe, a i tak na pierwsze drgnięcie wagi musialam długo czekać, a co dopiero Ty, która ma tak tragicznie niskie bmi. ofc to nie reguła, niektórzy po "skoku" kalorycznym początkowo tyją, potem waga staje, ale inni właśnie tak jak Ty najpierw się odbudowywują na poziomie komórkowym, że tak powiem

Airwaves... mam pytanie, bo naprawdę interesuje mnie jak można przeżyć na dłuższą metą jedząc tyle, co Ty nie odchudzałaś się czasem? nie zbyt drastycznie przypadkiem? czy po prostu jesteś takim 'niejadkiem', w co nie wierzę, bo życie mnie nauczyło, że nadzieja matką głupicj

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-11-20 o 18:35
Stary 2008-11-20, 18:33   #3171
Kawwaa
Rozeznanie

Kika, mówiłam, że pycha
Ale wyobraź sobie, że mój zmiksowany banan z granatem przez noc "wyparował" z lodówki.... I musiałam się zadowolić bułą na śniadanie A najlepsze jest to, że nikt nie chce się przyznać
Mogę Ci jeszcze polecić świeżego ananasa również z jogurtem i tartą czekoladą lub z cukrem i cynamonem

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Kawaa Ty tak wyglodzilas swoj organizm, ze cale jedzenie teraz przeznacza on na odbudowe komorek, poczekaj jeszcze, dokladaj ofc jedzenie, a wkrotce zacznie Ci się ten pokarm ładnie odkładać ja schudłam dużo mniej i krótko ograniczalam żarcie, bmi też mam wyższe, a i tak na pierwsze drgnięcie wagi musialam długo czekać, a co dopiero Ty, która ma tak tragicznie niskie bmi. ofc to nie reguła, niektórzy po "skoku" kalorycznym początkowo tyją, potem waga staje, ale inni właśnie tak jak Ty najpierw się odbudowywują na poziomie komórkowym, że tak powiem
Izuś, dokładam, dokładam Dogadzam sobie jak nigdy. Nawet przed "dietą" tyle nie jadłam
Mam nadzieję, że waga ruszy, następne ważenie w niedzielę.

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-11-20 o 19:42
Kawwaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 18:55   #3172
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

U
śniadanie - 7.00: owsianka( 7 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżeczka rodzynek, kokosa + danio jagodowe )+ kawa
II śniadanie 10.30 (szkoła) : grahamka mała jakaś taka posmarowana warstwą serka topionego hochland, z dwoma plastrami kiełbasy żywieckiej i papryką, połowa banana, ćwiartka jabłka, mandarynka( dzieliłam się z koleżankami)
obiad: 14.30 rissoto z kurczakiem( ryż, kawałki piersi z kurczaka , papryka, pieczarki, cebula, marchewka , mniam)

podwieczorek 17.30 gdzieś tak : big milk śmietankowy+ niedawno garść migdałów

kolacja(będzie) po 20 : wieśniak z warzywami (200 g)

i jak?
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:05   #3173
Angienatelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
U
śniadanie - 7.00: owsianka( 7 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżeczka rodzynek, kokosa + danio jagodowe )+ kawa
II śniadanie 10.30 (szkoła) : grahamka mała jakaś taka posmarowana warstwą serka topionego hochland, z dwoma plastrami kiełbasy żywieckiej i papryką, połowa banana, ćwiartka jabłka, mandarynka( dzieliłam się z koleżankami)
obiad: 14.30 rissoto z kurczakiem( ryż, kawałki piersi z kurczaka , papryka, pieczarki, cebula, marchewka , mniam)

podwieczorek 17.30 gdzieś tak : big milk śmietankowy+ niedawno garść migdałów

kolacja(będzie) po 20 : wieśniak z warzywami (200 g)

i jak?
za malo.

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:06   #3174
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

za mało? ile mniej więcej jest kalorii w tym , co napisałam jeżeli mogłabym wiedzieć ?
Stary 2008-11-20, 19:08   #3175
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
za mało? ile mniej więcej jest kalorii w tym , co napisałam jeżeli mogłabym wiedzieć ?
1400-1500

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-11-20, 19:09   #3176
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
1400-1500
ojej, to rzeczywiście , jak redukcja ...
Stary 2008-11-20, 19:12   #3177
agness51
Zakorzenienie

Cytat:

Na kolację doszły płatki z wiejskim i łyżką serka jabłko z cynamonem.
I rowerek 35 minut.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
a
agness mam pytanie...najadasz się tym?
Wiesz zanim zjadłam obiad to byłam głodna,już na ostatnich zajęciach w szkole,ale potem już było ok.
Mi się wydaje,że to dużo wychodzi... i nie żartuję,naprawdę tak myślę... w porównaniu jak niektórzy ludzie jedzą to .... albo moja koleżanka np. pierwszy posiłek dziś zjadła dopiero po 13... wiem,że niemądre i w ogóle,ale jednak jak się coś takiego widzi to się człowiek zastanawia,czemu ta druga osoba tak robi,albo po prostu ma taki tryb życia...

Stary 2008-11-20, 19:23   #3178
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

iza_wiosenna- tak odchudzałam się, pisałam o tym wcześniej jeszcze w maju ważyłam 70 kg, dziś waga pokazała 49.
Na początku moje odchudzanie było w miarę mądre...a potem jadłam po 300 kcal dzienie staram się zwiększać dawkę kalorii,ale mam straszne obawy, że będzie jojo;/ a tak po za tym to co do niejadka...fakt faktem- rzadko kiedy czuję głód.
Dziewczyny mogę prosić o poradę jak powinien wyglądać mój jadłospis taki żeby było ok?
Z góry dzięki!!

airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:44   #3179
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
iza_wiosenna- tak odchudzałam się, pisałam o tym wcześniej jeszcze w maju ważyłam 70 kg, dziś waga pokazała 49.
Na początku moje odchudzanie było w miarę mądre...a potem jadłam po 300 kcal dzienie staram się zwiększać dawkę kalorii,ale mam straszne obawy, że będzie jojo;/ a tak po za tym to co do niejadka...fakt faktem- rzadko kiedy czuję głód.
Dziewczyny mogę prosić o poradę jak powinien wyglądać mój jadłospis taki żeby było ok?
Z góry dzięki!!

może spróbuj na początek mojego. w sumie piszą , że jem mało jak na u , ale ja dopiero wychodzę z diety. więc na początek dobijaj do tej sumy co ja a potem będziemy powoli zwiększać )
Stary 2008-11-20, 20:21   #3180
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Z góry dzięki!!

nie bój się jojo. Zacznij od 1000kcal i zwiększaj najlepiej co 4 dni o 100 kcal. Jeśli się boisz, to co tydzień. ale NIE SCHODŹ PONIŻEJ 1000 kcal!! zdrowie jest ważniejsze niż efekt jojo i waga. Ile masz wzrostu? masz okres?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości