Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 23:49   #3151
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja pamietam sniadania z suchym chlebem, bralam zupe mleczna i dostawalismy kawe inke bez cukru

tesciowa i TZ przynosili mi zarlo do szpitala bo padlabym z glodu a tym salcesonem to Julke ci podkarmili ze fiu fiu

A tak w ogole to mozesz mi wolac Anisiu te 25 se mozna podarowac tyle mialam wiosen jak zem na wizaz trafila maj gat.. to bylo 5 lat temu
booooooooooooosz to już wizaż był??????????????????
mi mów dudi nie krępuj sie

walniem brudzia?

ja po cc pożarłam wsio co mi dali łącznie z kakao i zupą mleczną co nienawidze i ehhh te zupki z grysikiem i ziemniaki z białym sosem i obowiązkowo marchewka

jak mi by po cc dali ten salceson chyba bym sie na niego rzuciła

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2008-11-12 o 23:50
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 23:52   #3152
dorbar
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

ja tez mialam cesarke. Znieczulenie okropne było, ale po za tym było ok

O Anita się pojawiła na psaku - HELLOOOO

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2008-11-12 o 23:53
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 23:54   #3153
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Marticio to fajnie, ze macie chrzest. Jak jest twojej szwagierce w Afganistanie? Ja bym sie bała.

Dudi ja też nie moge się powstrzymać, jak by nie tzreba było zmnijeszac zdjec to wiecej bym wklejała Tez robie telefonem

Dudi a Julka chyba lubi motylki, co?
raczej lubiła motylki--już sie jej znudziły teraz woli właśne piąstki i rolli bo na cbbebys(czy jakos tak)

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-12, 23:55   #3154
dorbar
Wtajemniczenie

To Julka zmienną jest
Stary 2008-11-12, 23:55   #3155
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

JUDI jak tak dziś poczytałam jaki pisałaś o tym czemu Tymuś jest rehabilitowany to się trochę przestraszyłam bo Karolek jak leży na brzuszku to go też bierze na boki do tej pory myślałam że to poprostu w ten sposób przewraca się na plecki ale teraz to już nie wiem i do tego czasem jak go trzymam na rękach to on się starasznie wygina do tyłu tzn klata do przodu i coś w rodzaju literki c razem z główką
No i teraz nie wiem czy to jest normalne czy nie
czy wasze dzieci też tak robią czy może to coś nie tak

oczywiście chwalę wszystkie dzieciaczki są prześliczne
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 23:58   #3156
anita00079
Wtajemniczenie

Bry
Wlasnie nadrabiam jak miło tyle czytac
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 23:59   #3157
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
booooooooooooosz to już wizaż był??????????????????
mi mów dudi nie krępuj sie

walniem brudzia?

ja po cc pożarłam wsio co mi dali łącznie z kakao i zupą mleczną co nienawidze i ehhh te zupki z grysikiem i ziemniaki z białym sosem i obowiązkowo marchewka

jak mi by po cc dali ten salceson chyba bym sie na niego rzuciła
dudi brudzia to z kakałkiem walne

Boszzzz ale bym sie winka napila albo driniola bialego ruska mniam

jak ja rodzilam to poszlam do szpitala kolo 9 i jak mialam mega skurcze kolo 14 to poszlam sie zapytac poloznej czy moge zjesc pieczywko waza, a ona mi na to ze nie radzi bo zaraz bede przec a pozniej z emocji zapomnialam o glodzie i walnelam rano sniadanie ktore mi nie smakowalo a urodzilam 14.20 wiec w sumie glodowka dobowa

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 00:02   #3158
dorbar
Wtajemniczenie

Kristi moja też tak miała, teraz już jej lepiej, ale na rehabilitacje ide. Wole by specjalista ją obejrzał bo na pediatre w moim ośrodku nie mogę liczyć.

Anisiu też bym się winka napiła lub gin z toniciem
Stary 2008-11-13, 00:02   #3159
dudipopka
kobieta za ladą

dorbar czy ja wiem czy jest zmienna ?? na tym foto z motylkiem ma równo 2 miesiące teraz ma 4 to może z wiekiem jej sie zmienia???

kurde chyba przyjaciółka sie na mnie oraziła noo... 2 dni temu mi napisała na gg że nie powinnam siedzieć na gg tylko z dzieckiem wyjść na spacer jak jest słońce (a wie jaką mam sytuację) to jej napisałam odkąd jest taką ekspertką( nie ma dzieci) no i od tej pory cisza... a znamuy sie od 27 lat.......

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:05   #3160
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
dudi brudzia to z kakałkiem walne

Boszzzz ale bym sie winka napila albo driniola bialego ruska mniam

jak ja rodzilam to poszlam do szpitala kolo 9 i jak mialam mega skurcze kolo 14 to poszlam sie zapytac poloznej czy moge zjesc pieczywko waza, a ona mi na to ze nie radzi bo zaraz bede przec a pozniej z emocji zapomnialam o glodzie i walnelam rano sniadanie ktore mi nie smakowalo a urodzilam 14.20 wiec w sumie glodowka dobowa
u mnie na porodówce rodzące i osoby towarzyszące dostawały normalnie posiłki i napoje......

ja raczę się żubrem......

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:09   #3161
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dorbar czy ja wiem czy jest zmienna ?? na tym foto z motylkiem ma równo 2 miesiące teraz ma 4 to może z wiekiem jej sie zmienia???

kurde chyba przyjaciółka sie na mnie oraziła noo... 2 dni temu mi napisała na gg że nie powinnam siedzieć na gg tylko z dzieckiem wyjść na spacer jak jest słońce (a wie jaką mam sytuację) to jej napisałam odkąd jest taką ekspertką( nie ma dzieci) no i od tej pory cisza... a znamuy sie od 27 lat.......
no chyba by sie nie obraziła za coś takiego? to by było bardzo dziecinne.
Stary 2008-11-13, 00:13   #3162
kristi75
Zakorzenienie

nasza doktorka zawsze dobrze ogląda i bada mam do niej zaufanie w końcu już do niej chodzę dość długo bo 10 lat i do tego moje dzieci zawsze były chorowite i lekarza bym nie zmieniła
jakoś mi nie śpieszno gdzieś znowu chodzić z tym małym ale jak będzie trzeba no to pójdę
ja stale gdzieś chodzę z tymi moimi dzieciakami jak gdzieś się rejestruję to muszę patrzeć w kalendarz by mi się nie pokryło z innymi wizytami lekarskimi
do tego dziś się dowiedziałam że naszej doktorki ma nie być do końca miesiąca
Aha patrzę dziś do książeczki zdrowia Karolka i co widzę że na dziś miałam wyznaczone szczepienie i nie poszliśmy i dopiero musimy iśc w przyszłym tygodniu

A tak wogóle to mam strasznego smaka na jakiegoś szampana albo dobre winko

Edytowane przez kristi75
Czas edycji: 2008-11-13 o 00:15
Stary 2008-11-13, 00:13   #3163
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

a mi nie dali kolacji wiesmaki jedne a tak w ogole to leze juz w lozku, tz chrapie a ja necik z telefonu wiec bede was od teraz czytac bo niewygodnie mi sie pisze

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 00:13   #3164
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
no chyba by sie nie obraziła za coś takiego? to by było bardzo dziecinne.
wiesz nie wiem bo odkąd wyjechałam wydaje mi sie ze sie zmieniła chyba ze ja sie zmnieniłam chociaż zawsze byłam i jestem wariatką

w sumie jeszcze rok temu mieliśmy te same zapatrywania na zycie ale odkąd zaszłam w ciąże mój swiat o 360 stopni sie wykręcił

ona teraz zmienia facetów jak rękawiczki co chwila się w kims zakochuje i myśli ze chełmża to skarżysko ze mam swój dom z ogródkiem jak tam i wogóle

wrr ale to temat na inny dzień chyba

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:15   #3165
anita00079
Wtajemniczenie

No w koncu.. wlaczylam tryb szybkiego czytania hehehe
Wiec bylismy dzis se na zewnetrznej na kolacyjce z maluchami i dwoma znajomymi znaczy jeden drugiego poznalam na kolacji bylo wesolo, nawet winkose walnelam takie pyszne a teraz sacze piwko kurde znow wracam do nalogu chyba hihihi A maluchy lezaly wpierw na podlodze znaczy w fotelikach i tak se patrzyly chyba ze 3 godziny bylismy tam z nimi a one tylko oczeta przeracaly, ciesze sie ze moge z nimi wjsc do ludzi bo nie kwila i nie ponaglajaPotem po powrocie zaczelam oakowac ciuszki na jutro raptem dwa dni nib a pakowania jak na wycieczke jakas, potem pojechalam o 22 po podpaski..nie uzywalam nigdy a tu nagle tal mnie zalao ze szok ale lepiej tak jak bym miala znow w neipewnosci zyc co z tym@..na 3 bejbika t ja sie nie pisze...chociaz tz mnie pytal czy chce robic dziwczynke bo wie jak bardzo marzylam..bo w ciazy mialam imiona i bardzo chcialam je nadac to Lili i Lisa ale trudnoAha no i wracajac napotkalam plage lisow normalnie fakt ze do sklepu musze przejechac przez kawalek lasu na jednego prawie najechalam nie zauwazylam drania,ale pomyslalam zaraz o płaszczyku z lisa moze zaczne chodzic na polowania bo z dzika futro chyba nei teges?
Piszecie o wodzie do mleka nawet jak bym chciala kupowac specjalna to bym chyba oglosila upadlosc...przeciskam przez filtr tez brity i tyle ale zazwyczaj zagotowuje kilka razy wode w czajniku bo jak przygotowywuje to zamiast do podgrzewacza to podgrzewam w czajniku , czas mam obcykany ze odrazu wlewam i nie musze juz mieszac itd itp. Kurde ale jestem podniecona jutrzejszym wypadem ze sie skupic nei moge Aha pije piwko i moge dostac słowotoku zaraz zapisze sie na smierc-))
Kochane dziekuje za słowa uznania ale mi sie milo normalnie zrobilo zaraz wlaczam nk i dodaje-))bo najpierw musialam nadrobic wizaz.
Stary 2008-11-13, 00:16   #3166
dorbar
Wtajemniczenie

A ja będę już kończyła bo spać mi się zachciało. I plecy mnie bolą
Miłych snów
Dobrej nocy.
Stary 2008-11-13, 00:20   #3167
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
No w koncu.. wlaczylam tryb szybkiego czytania hehehe
Wiec bylismy dzis se na zewnetrznej na kolacyjce z maluchami i dwoma znajomymi znaczy jeden drugiego poznalam na kolacji bylo wesolo, nawet winkose walnelam takie pyszne a teraz sacze piwko kurde znow wracam do nalogu chyba hihihi A maluchy lezaly wpierw na podlodze znaczy w fotelikach i tak se patrzyly chyba ze 3 godziny bylismy tam z nimi a one tylko oczeta przeracaly, ciesze sie ze moge z nimi wjsc do ludzi bo nie kwila i nie ponaglajaPotem po powrocie zaczelam oakowac ciuszki na jutro raptem dwa dni nib a pakowania jak na wycieczke jakas, potem pojechalam o 22 po podpaski..nie uzywalam nigdy a tu nagle tal mnie zalao ze szok ale lepiej tak jak bym miala znow w neipewnosci zyc co z tym@..na 3 bejbika t ja sie nie pisze...chociaz tz mnie pytal czy chce robic dziwczynke bo wie jak bardzo marzylam..bo w ciazy mialam imiona i bardzo chcialam je nadac to Lili i Lisa ale trudnoAha no i wracajac napotkalam plage lisow normalnie fakt ze do sklepu musze przejechac przez kawalek lasu na jednego prawie najechalam nie zauwazylam drania,ale pomyslalam zaraz o płaszczyku z lisa moze zaczne chodzic na polowania bo z dzika futro chyba nei teges?
Piszecie o wodzie do mleka nawet jak bym chciala kupowac specjalna to bym chyba oglosila upadlosc...przeciskam przez filtr tez brity i tyle ale zazwyczaj zagotowuje kilka razy wode w czajniku bo jak przygotowywuje to zamiast do podgrzewacza to podgrzewam w czajniku , czas mam obcykany ze odrazu wlewam i nie musze juz mieszac itd itp. Kurde ale jestem podniecona jutrzejszym wypadem ze sie skupic nei moge Aha pije piwko i moge dostac słowotoku zaraz zapisze sie na smierc-))
Kochane dziekuje za słowa uznania ale mi sie milo normalnie zrobilo zaraz wlaczam nk i dodaje-))bo najpierw musialam nadrobic wizaz.
Anita wbijesz sie do mnie na nk?

dorbar do jutra dobranoc !!!!!!

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:21   #3168
kristi75
Zakorzenienie

ja już też zmykam dobranoc
Stary 2008-11-13, 00:23   #3169
anita00079
Wtajemniczenie

A co do jedzonka na porodowce znaczy ja do dzis nei wiem jak ona wyglada hihih w kazdym razie mialam na poczatek diete moze przez narkoze i cesarce?bo ja bylam uspiona co do dzis nei moge przebolec, bo to zwykle nie zadzialao a dostalam w podwojne dawce....az cisnienie spadlo do 30..no i czasu nei bylo na zastanawianie w trybie natychmiastowym po 2 godzinach kroplowki maska na ryj i odlot, szkoda ze nie ja pierwsza zobaczylam maluchy ale trudnowiec mi tz przemycal hamburgery, bylam taka glodna ze szok, ale potem juz jak norlmalnie moglam jesc to mialam sniadanka wypas w formie szwedzkiego bufetu i byleczki rozne do wyboru i wedlinki serki jugorciki itd jadlam po 4 wielkie bułydotego kakao mhh a na obiad kazdy se wybieral co chce bo ze wzgledu na rozne religie sa ludzie co nei jedza np miesa i dostawali cos bezmiesnego ja zarlam miecha az mi sie uszy trzeslyco mi sie podobalo ze na korytarzu byla zawsze woda kazdy se bral ile potzrebowal, a w gole to ze ja mialam pokoj jednoosobowy to woda zawsze tam byla
Stary 2008-11-13, 00:24   #3170
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
ja już też zmykam dobranoc
miłych snów kobitko

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:26   #3171
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie salceson nawet nazwa jest okropna.

na szpitalnym jedzeniu to z głdu można umrzeć..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 00:26   #3172
anita00079
Wtajemniczenie

no pieknie baby ida spac a mnie wzielo
Dudi nei wiem czy sie dobije ale sproboje-)chcialam priva wyslac Tobie ale jakos nie mogeuaktywnilas sobie pw?
Stary 2008-11-13, 00:27   #3173
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
A co do jedzonka na porodowce znaczy ja do dzis nei wiem jak ona wyglada hihih w kazdym razie mialam na poczatek diete moze przez narkoze i cesarce?bo ja bylam uspiona co do dzis nei moge przebolec, bo to zwykle nie zadzialao a dostalam w podwojne dawce....az cisnienie spadlo do 30..no i czasu nei bylo na zastanawianie w trybie natychmiastowym po 2 godzinach kroplowki maska na ryj i odlot, szkoda ze nie ja pierwsza zobaczylam maluchy ale trudnowiec mi tz przemycal hamburgery, bylam taka glodna ze szok, ale potem juz jak norlmalnie moglam jesc to mialam sniadanka wypas w formie szwedzkiego bufetu i byleczki rozne do wyboru i wedlinki serki jugorciki itd jadlam po 4 wielkie bułydotego kakao mhh a na obiad kazdy se wybieral co chce bo ze wzgledu na rozne religie sa ludzie co nei jedza np miesa i dostawali cos bezmiesnego ja zarlam miecha az mi sie uszy trzeslyco mi sie podobalo ze na korytarzu byla zawsze woda kazdy se bral ile potzrebowal, a w gole to ze ja mialam pokoj jednoosobowy to woda zawsze tam byla
boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzz szczęściara wybór jedzenia miała

ja tż po 3 dniach jak sie ledwo do drzwi dowlekłam zobaczyłam więc mi nic nie mógł przemycić...
anita czy ty masz dłuugie blond włosy?

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:30   #3174
anita00079
Wtajemniczenie

juz ciebie znalazlam-)))tak mam
Stary 2008-11-13, 00:32   #3175
anita00079
Wtajemniczenie

ja w sumie tez sie wleklam ale na wozku inwalidzkim 3 dni-)) i tz wyprowadzal mnie do lasku obok na spacerek ale czylam kazdy kamyczek na jaki najechala pozatym mnei nikt nie kontrolowal co do jedzenia no i moglam sie zbunkrowac w pokoju i zrec do woli
Stary 2008-11-13, 00:32   #3176
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
JUDI jak tak dziś poczytałam jaki pisałaś o tym czemu Tymuś jest rehabilitowany to się trochę przestraszyłam bo Karolek jak leży na brzuszku to go też bierze na boki do tej pory myślałam że to poprostu w ten sposób przewraca się na plecki ale teraz to już nie wiem i do tego czasem jak go trzymam na rękach to on się starasznie wygina do tyłu tzn klata do przodu i coś w rodzaju literki c razem z główką
No i teraz nie wiem czy to jest normalne czy nie
czy wasze dzieci też tak robią czy może to coś nie tak

oczywiście chwalę wszystkie dzieciaczki są prześliczne
Moja tak robi, ale nie wiem czy to normalne, bo też ma asymetrię :/
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 00:33   #3177
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
juz ciebie znalazlam-)))tak mam
boszszsz jaka z ciebie dżaga

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-13, 00:42   #3178
anita00079
Wtajemniczenie

Kochana wiesz jak to z make upem jestbez nikt by nie chcial na mnie spojrzec nawet sama wtedy nie patrze w lustro
Chyba rozwalilam pralke, wrzucilam troche prania a tz pytal sie wlasnie ile tam tego wladowalam a ja -neiwiecej jak zwykle a on-czemu sie w gole pytam..ze nigdy nei odpowiadam mu konkretnie na pytania i teraz przy wirowaniu cos tam tłucze..chyba jednak przesadzilam..o jedne stringi pewnie za duzo
edit:kurcze musze se sciage zrobic obok waszych nickow rzeczywiste imiomna powpisywac i na sciane przyczepic-)
a wlasnie wczoraj w nocy jak usilowalam zasnac to se tak myslalam skad wasze pomysly na nicki i tak np. Jowisz albo Ty Dudi Bo na Dorbarka wpdlam ze pewnie moze to byc skrot od imienia-))ale np Piekło? albo Poullete myslam ze moze od bohaterki Whartona -)Albo np Sosnowa -) a no i Kurzosława!-)

Edytowane przez anita00079
Czas edycji: 2008-11-13 o 00:47
Stary 2008-11-13, 00:46   #3179
dudipopka
kobieta za ladą

anisia aa tam cicho być jesteś dzaga i już

A Gary jest taki hmmm.....angielski

o jedne stringi za daleko

ja chyba w zeszycie będę pisać kto jest kto i co ma z dzieciakami bo powoli sie gubię

żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2008-11-13 o 00:51
Stary 2008-11-13, 00:52   #3180
anita00079
Wtajemniczenie

Dudi to ja sie przyznam ze na poczatku chcialamrzetelnie odpowiadac badz odpisywac to pisalam wpier na malej karteczce co ktorej chcialam napisac-)))i obok imie dzidziusia ale teraz juz łapie wszystkie Do czego jeszce nei moge sie przyzwyczaic to do braku siedzacej jak krolowa w avatarku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości