|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() a kiedyś przecież tylko kanapki się jadało... ps. oczywiście mój mały wspólnik zwinął mi wszystkie pomidorki i sałatę rzymską ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
witajcie Bikiniary
![]() witaj Teliczku!!! fajnie ze wrocilas bo jakos tak smutno bez Ciebie i Twoejgo humoru!!! ![]() Efciu Kochanie ale ja naprawde duzo jem... fakt moglabym do pracy na przekaske wiecej zjadac bo mi cos brakuje ale obiady sa naprawde konkretne... sniadanie raczej tez ![]() w ogole nie czuje glodu ![]() juz i tak sie domownicy na mnie dziwnie gapia ze jem jak za 3 hahaha i nie ukrywam ze chyba zazdroszcza ze pomimo tych ilosci jakie w siebie wchlaniam caly czas chudne ![]() dzisiaj kolejna niespodzianka na wadze -7,300 ![]() zauwazylam ze moja waga spada co 2 tygodnie po ok 1,3-1,5kg... jeden tydzien nic a w drugim to co dziennie jakies 200-300g mniej ![]() no nic zycze milego dnia i uciekam do pracy ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-03-05 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Witaj Telik ![]() Ty bidulka się męczysz. Nigdy nie wiadomo kogo trafi zemsta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||||
Zadomowienie
|
Helol
![]() Pochlonelo mnie wczoraj sprzatanie szafek kuchennych. Coraz mniej mam "starych" produktow ![]() Kilka rzeczy zostawiam dla chlopakow - jak chociazby kasza manna i rodzynki ![]() Djana a'propos - wywalilam wczoraj te lidlowe platki - mialam resztke, kupilam wczoraj inne i po "strukturze" bylo widac, ze tamte sa raczej blyskawiczne ![]() Kasiamaja witaj i powodzenia ![]() TELICZKU no jak dobrze Cie widziec. Mam nadzieje, ze dzis juz lepiej sie czujesz ![]() ![]() ![]() Ewidentnie te ostatnie kg mozna stracic przy zwiekszonej aktywnosci fizycznej... Cytat:
![]() ![]() Mozna, ale nie blyskawiczny, ja kupilam razowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamooli, ale wlasnie sukcesem tego dania jest makaron. Jak dodasz pol szklanki ugotowanego, to naparwde nie umrzesz z tego powodu. Danie jest tak skomponowane, ze makaron zadnej krzywdy ci nie wyrzadzi. U mnie dzis owsianka z niecalej polowy szklanki platkow, sliwek, moreli, pol kostki twarogu i duzej lyzki kaszki lnianej i wiecie co... wole omleta z warzywami ![]() ![]()
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() spelnilo sie moje wczorajsze male marzenie dotyczace pracy ![]() ![]() ![]() a ja mmam wielka prosbe - moglybyscie moje jadlospisy przeanalizowac ![]() ![]()
#3157 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() stesknikam sie za Wami, troche mna pozamiatalo ostatnio i nie mialam okazji usiasc przy necie ![]() ![]() ![]() widze ze tyle nowym twarzy wsrod nas!!!ale fajnie, na wiosne bedzie sie roic od super lasek ![]() ![]() ![]() ja juz nawet nie mam szans na prawdziwe SB odzywianie, bo teraz "dbaja o mnie " wszyscy dookola, jestem wrecz osaczona ![]() ale oczywiscie watek bede sledzic z zapartym tchem iza wszystkie bikiniary trzymac kciuki!!!!! musze poznij poczytac co sie u Was dzialo przez te 2 tygodnie tymczaem ![]()
#3158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Aaa i jeszcze - do wegli dajemy bialko, wiec do tych muffinek z dzemem jakis twarog chociaz by sie przydal
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
dzieki Effo
![]() ![]() ![]() Dziekuje dziekuje ![]()
#3160 |
Wtajemniczenie
|
Akuku!
![]() Ooo Matko, nigdy Was nie nadrobie! Zdazylam tylko zauwazyc, ze teliczek wrocil. ![]() ![]() ![]() Kuruj sie biedna, a moze wegiel by pomogl? Mnie tez dorwalo chorobsko i siedze w domu od 3 dni, z czego 2 przelezalam calkowicie. Ale juz poza katarem jest do zniesienia. Naszczescie ataku to mi nie wywolalo. tfu tfu Jedzenie jest takie sobie, raczej zle niz dobrze. Ale co tam, moze byc juz tylko lepiej. ![]() TZ z pracy przniosl mnostwo slodyczy i tak sie nimi zajadalam jak lezalam. Ale juz sie skonczyly. ![]()
#3161 |
Wtajemniczenie
|
![]() Tyle piszecie, że nie ma szans, żeby to wszystko przeczytać. Póki co ostatnie 2 dni (i pół dzisiejszego) w miarę ładne dietkowe - bez pokus, obżarstwa, napadów głodu, z białkową kolacją...oby tak dalej ![]() ![]() Staram się ćwiczyć wg programu z poradnika, ale ostatnio jestem strasznie zalatana w pracy a wieczorami też mnóstwo rzeczy do załatwienia, tak, że bywa, że nie mam już siły na ćwiczenia. No jeśli bieganie po piętrach też się liczy, to nie jest źle ![]() Wczoraj przysłali mi paczkę z wizażu - seria Dove do przetestowania ![]() ![]() Wracam do pracy.... póki co papatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
ooo, wróciłyśmy ze spacerku, w ogrodzie wylazły mi już tulipany
![]() Djano, do owsianki brak białka, no i faktycznie sporo węgli i owoców na raz ja sobie obcięłam węgle bo ostatnio waga mi wariuje - spada 1kg, potem pół albo 3/4 w górę i tak w kółko ![]() ![]() zdaję sobie sprawę, że weekednowo mój jadłospis jest opłakany ale takich skoków nie usprawiedliwia ![]() doktorek pisze, by w takich przypadkach ograniczyć ilość porcji węglowodanów i owoców albo zmniejszyć je ilościowo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
buuu, no właśnie łączenie owsianki z białkiem - zrobiłam ją na mleku zamiast jak dotychczas na wodzie i mówicie, że to źle?! ........Dobrze, że całe pozostałe menu raczej OK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
ja się staram pamiętać o warzywach.
dziś: śniadanie - sałatka z pora, fety i papryki, łyżka jogurtu naturalnego, biała kawa II sniadanie - pół ogórka zielonego z jogurtem naturalnym, sól, pieprz obiad: sałatka - jajko, sałata zielona, pomidor, szynka, por, sos winegret podwieczorek: serek homogenizowany kolacja: kotleciki z mięsa mielonego, sałatka - papryka, ser żółty, szynka potrawy skomponowane w oparciu o wątek z przepisami ![]() Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-05 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię tylko, że nie dodałaś do płatków białka, które spowalnia trawienie a tym samym powoduje, że jest się dłużej sytym możesz robić albo na wodzie albo na mleku, jak Ci pasuje, ale do tego przydałby się twaróg, tofu, białko z jajka, pestki, orzechy, jogurt o większej zawartości białka niż węglowodanów np. Zott 1% ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
tak, tak 2 jajka były
![]() o orzechach zapomniałam, zostały w domu a ten podwieczorek jeszcze w pracy przewidziałam. i skoro lepiej szynki i sera nie zostawiać na wieczór to zrobię sobię coś z tym na rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Rozeznanie
|
"nie, nie mówię że to źle
mówię tylko, że nie dodałaś do płatków białka, które spowalnia trawienie a tym samym powoduje, że jest się dłużej sytym możesz robić albo na wodzie albo na mleku, jak Ci pasuje, ale do tego przydałby się twaróg, tofu, białko z jajka, pestki, orzechy, jogurt o większej zawartości białka niż węglowodanów np. Zott 1%" Oki, muszę sobie to wbic do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Zadomowienie
|
Wciagnelam juz obiad, bo cos ssac mnie zaczelo, tylko dlaczego... No nic, na ta chwile jestem najedzona. Zobaczymy, jak bedzie jutro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Sluchajcie czy u was jajka tez w takim tempie wychodza z domu ![]() ![]() Fruity duzo zdrowia!!!!! Donrze, ze sie odezwalas, bo sie troszku martwilysmy ![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
effa79 A czy ten razowy kuskus przyżądza się tak samo jak błyskawiczny? Zalać woda i już? Prawdę mowiąc kupiłam jedyny jaki był i to chyba własnie błyskawiczny. Dziura zabita dechami i nic nie ma :/
A spotkałam się z kuskusem, który trzeba bylo ok 10 minut gotować. Będę musiała gdzieś poszukać.
#3170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowiej nam, zdrowiej ![]() Cytat:
![]() tiaaa, idą jak woda ![]() a ja dziś cały boży dzień strączkowe gotuję: cieciorka, czarna soja i jeszcze mung ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
można zalać i przykryć folią spożywczą, można gotować a najlepiej na parze razem z warzywami razowy poznasz po kolorze, jest ciemniejszy, normalny jest jasno-żółty |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Rozeznanie
|
a mi przyszlaq w koncu ksiazka!!!!!!!!!!!!!
![]() bede miala co robic do konca tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
Powinnam pakować już manela i iść do domu. No ale niestety paczkę z młyna zamówiłam do pracy i kurier jeszcze nie dotarł. Nic...muszę czekać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a zreszta na kazdych wakacjach za granica tak mam moze te ciasteczka wakacyjne tak bardzo sie nie odłozą ![]() Cytat:
ale tak naprawde to mnie tez czekaja wiosenne porzadki w kuchni... ![]() a co do I fazy to nie chce znowu sie meczyc, jeszcze sie nie wazylam po urlopie, ale jesli sie okaze ze jest zle to poprostu p;oki co poprowadze wzorowa 2 i poczekamy. a wogole to musze sie pochwalic ze prawie codziennie cwiczylam na wakacjach, wiec minimalnie zniwelowałam działanie czekoladowej tarty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to musi byc mile jak wszycy do okoła tak o Ciebie dbają co? a kiedy bedziesz znała płec naszej fasolki? Cytat:
i powtórze co wczesniej napisałam booooskie fotki, a własciwie to Ty ślicznie wyszłas na nich a TZ jaki grzeczny ![]() ech zazdroszcze wam ze macie juz ksiazke... u mnie dzis juz 3 fotki zrobione, ale jedzenie moco dziwne bo lodówa pusta, ale telik czarodziej cus tam wyczarował ![]() no to se duzo napisałam, cały dzien nie miałam czasu, to sie wyrzyłam literacko teraz ![]()
![]() |
#3174 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... ja znowu tylko na chwilę, bo nie mam siły nawet pisać
![]() właśnie wróciłam z 16 kilometrowego spaceru, a za godzinę czeka mnie 3 kilometrowy kolejny spacer.... nogi to już mam w d... za przeproszeniem. no i jeść mi się nie chce po takim wysiłku, a to nie jest za dobrze. menu: 1. Jajecznica na wędlinie + sałatka warzywna 2. Orzechy laskowe będzie jeszcze: 3. Duuuużo papryki czerwonej + wędlina. 4. warzywa na patelnie 5. Sałatka z kurczakiem. wiem, że przeważają sałatki, ale przynajmniej to zdrowo ![]()
#3175 |
Zadomowienie
|
Witaj Teliku
![]() ![]() ![]() Paprak, zrobiłam Twoje danie i jest mniam, musiałam tylko podrasować je kurakiem, żeby było bardziej treściwe. Bardzo pozytywne ![]() Pewnie się teraz wyspowiadam, bo nie wiem czy poźniej dam radę tu zajrzeć. Is;owsiana ze słonecznikiem, 2 mufiny z nutellą ![]() IIs;3 zawijasy szynkowo-serowe, z papryką, 2 jaja na twardo o;danie toskańskie Papraczka ![]() Nie mam w sumie planów jedzeniowych na wieczór, coś się pewnie w trakcie zorganizuje ![]() Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
oj Dziewczyny, Wy naprawdę piszecie tyle, że
![]() dzisiaj: śn(6.40): omlet z pieczarkami i kurczakiem, kilka łyków soku pomidorowego, pół kubka mleka II(9.40): orzechy włoskie i siemię zapiekane w białku przek(13.30): sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki, pieczarek i serka Caprise przek(16): 3 kawałki czekolady gorzkiej, dość sporo mleka ( ![]() obiad(17.30): pierś kurczaka curry, fasolka szparagowa z dwoma plasterkami serka Hochland light kolacja(20): serek wiejski i jak? chyba nie za mało warzywek (bo wczoraj chyba trochę mało było)? miłego wieczoru ![]()
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sprawie kuskusu: a błyskawiczny to jaki? pewnie taki bez gotowania, tylko zalany woda na 15 min.? Szczerze to innego jak ten bez gotowania w zyciu nie widzialam, i wlasnie mocze sobie pol szklanki na jutrzejszy obiad. Na opakowaniu wprawdzie nie pisze ze blyskawiczny i jest znaczek Niski Indeks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
effa, Ilonko, teliku dziekuje!
![]() ![]() ![]() Teliczku TZ grzeczny, ale on musi przytyc, wiec to ja w niego wciskam i mu mowilam, ze moze tu miec slodycze..i teraz sama jestem sobie winna. ![]() Ale za to dzisiaj bylo grzecznie. Jak narazie to zjadlam: -chlebek z lososiem wedzonym i chrzanem, serem kozim, papryka i ogorek do tego -jogurt z mieszanka studencka -salatka z makaronu pelnoz. tofu wedzonego (przysmazony na lnianym), papryki, ogorka, pekinskiej, pory i sosu czosnkowego z jogurtu, majonezu, czosnku -jablko; mnostwo kawy ![]() -chlebek z lososiem, makrela i chrzanem, serem kozim i papryka i bedzie jeszcze 1 kromka z makrela gdzies za godzinke, a teraz cos musze podjesc, ale jeszcze nie wiem co...moze jakis owoc i pare sliwek suszonych
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-05 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
mi nie wyszły te kotleciki więc zjadłam samą sałatke
(papryka, por, ogórek kiszony, łyzka jogurtu naturalnego, zeby sie polaczyły warzywka) wogóle dzisiaj w roli głównej wystąpił por. praktycznie we wszystkim był. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.