Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 10:27   #3151
ammmm
Wtajemniczenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

olunia hmmmm nie wiem jak to odbierzesz w kazdym razie to na plus ode mnie ale ja widze dwie różna dziewczyny hihi
Stary 2011-02-11, 12:06   #3152
olunia245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
olunia hmmmm nie wiem jak to odbierzesz w kazdym razie to na plus ode mnie ale ja widze dwie różna dziewczyny hihi
Duza roznice robi takze zmiana koloru wlosow, no i tez to ze roznica czasu pomiedzy tymi zdjeciami jest ponad 3 lata...
olunia245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:28   #3153
Polka_Polka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olunia245 Pokaż wiadomość
mam nadzieje se sa
wyglądasz ślicznie nie do wiary. Też tak chcę wygladać
Polka_Polka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:34   #3154
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Duza roznice robi takze zmiana koloru wlosow, no i tez to ze roznica czasu pomiedzy tymi zdjeciami jest ponad 3 lata...
Jajsne jasne...ale po nosku tez widać u Ciebie duuuuża zmiane naprawde jednak nos nadaje charakteru calej twarzy
Stary 2011-02-11, 16:23   #3155
k1tty
Raczkowanie

ammmm , masz królika w domu? Tak mi to przyszło do głowy, bo masz taki avatar.
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 16:44   #3156
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
ammmm , masz królika w domu? Tak mi to przyszło do głowy, bo masz taki avatar.
nie mam ale miałam lubie króliczkiiiiiii a szczególnie ich pyszczki hihi
Stary 2011-02-11, 16:47   #3157
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
nie mam ale miałam lubie króliczkiiiiiii a szczególnie ich pyszczki hihi
Mają takie ładne noski Ja mam królika, czarno-białego jak ten.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 16:48   #3158
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
Mają takie ładne noski Ja mam królika, czarno-białego jak ten.
pewnie zalatwil Ci kable, tapety itp. hehe moj to był specjalista
Stary 2011-02-11, 17:15   #3159
k1tty
Raczkowanie

Mój tylko gryzie kable, boję się o niego, że coś mu się stanie, także wszystkie jego wypady są kontrolowane

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Ja już czuję zmęczenie, ile można myśleć o swoim nosie? Będzie ładny to będzie, nie będzie to trudno.
Stary 2011-02-11, 17:40   #3160
ammmm
Wtajemniczenie

Boli Was nos na dworze..bo mi pod wplywem zimna jakos tak nie fajnie jest..poza tym znowu duzo strupkow mi sie porobilo...masakra
Stary 2011-02-11, 18:35   #3161
maria_93
Raczkowanie

Cytat:
Boli Was nos na dworze..bo mi pod wplywem zimna jakos tak nie fajnie jest..poza tym znowu duzo strupkow mi sie porobilo...masakra
Boli i to dosyć mocno na dworze przy niskich temperaturach i jak mocno wieje ;/ Wiem co czujesz
maria_93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 18:45   #3162
dzeve
Raczkowanie

[QUOTE=maria_93;25026291]Boli i to dosyć mocno na dworze przy niskich temperaturach i jak mocno wieje ;/ Wiem co czujesz[/QUOTE

Mnie strasznie boli mam juz 2 tydzien katar, mam poraniony nos w srodku,nawet juz noska nie moge wysmarkac A na dworze to czuje jakies takie pulsowania, dziwne uczucie nie wiem jak to opisac!
dzeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:07   #3163
ammmm
Wtajemniczenie

kurcze niskie temperatury to nie jest sprzymierzeniec nosa po operacji
ja dzisiaj szlam to normalnie az mi serce zaczelo mocniej bić bo tak jakos dziwnie ten nos mnie szczypal...chyba taki urok, co sie dziwic jak tego moze golym okiem nie widac ale w srodku jest świeża rana!!!!
Stary 2011-02-11, 19:14   #3164
wyimaginowana_2
Przyczajenie

Dot.: Operacja nosa w wieku 16 lat..

nie wiem czy ktoś tu jeszce pisze i śledzi ten watek , ale sie wypowiem

nie rozumiem osób, które piszą ze ' dziewczynie poprzewracało się w głowie' albo żeby 'zabrać się do nauki'-.- znając życie pisza to osoby z ładnymi, prostymi nosami.
ja bardzo dobrze cię rozumiem Iwonka1311. też mam 16 lat a mój nos pozostawia wiele do życzenia. jest garbaty i troszke szeroki. co prawda nikt nigdy mi z jego powodu nie dokuczał, koleżanki uwazają że nie jest zły(ale co mają powiedziec-.-) Jednak uważam że chodzi o to żebyśmy to my się dobrze czuli ze swoim ciałem. Mi tez strasznie to przeszkadza i mam ogromne kompleksy z tego powodu. gdy patrze w lustro o niczym innym nie myśle tylko o moim nosie mam straszny profil a na dodatek nie tylko patrząc w lustro o nim myśle ale za to praktycznieciągle i jest to już bardzo męczące a czasem nawet przez to płacze.
również biorę pod uwagę operacje plastyczną ale dopiero gdy bd miała jakieś 19 / 20.
Iwonka1311, znalazłam coś takiego:

W jakim wieku można operować nos?

Z czysto medycznego punktu widzenia operacje plastyczne nosa można wykonywać po ukończeniu przez pacjenta 16. roku życia.
Mimo to, najczęściej zaleca się wstrzymanie z decyzją o zabiegu do osiągnięcia przez pacjenta pełnoletności. Nie dotyczy to oczywiście przypadków korekcji nosa po wypadkach lub u pacjentów, u których defekt jest bardzo wyraźny.

także jeśli bd Ci to nadal przeszkadzać to zawsze możesz się na to zdecydować, ale jednak radze poczekać chociaż do 18 roku zyciu ;D

a do innych mam prośbę jeśli nie macie nic ciekawego do napisania tylko chcecie naskoczyć na dziewczyne to sobie darujcie i nie wypowiadajcie sie na ten temat w taki sposób, bo dla innych wasze kompleksy lub inne problemy moga sie wydac beznadziejne ;D pozdrawiam.
wyimaginowana_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 21:21   #3165
miracle85
Raczkowanie

Hej
Wniosek chyba najlepiej noski robic na przelomie kwietnia z majem kiedy nie ma za zimno i nie ma za cieplo...mysle ze wlasnie w nosku jest gleboka rana ktora bedzie wam sie dlugo goic napewno ze 3 miesiace skoro na efekty trzeba czekac rok to co sie dziwic. Bylyscie odwazne to i taka blahostke przejdziecie. Ja mam pierwsza konsultacje 1 lub 8 marca juz nie moge sie doczekac na ile wyceni moje mankamenty chirurg
miracle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:11   #3166
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miracle85 Pokaż wiadomość
Hej
Wniosek chyba najlepiej noski robic na przelomie kwietnia z majem kiedy nie ma za zimno i nie ma za cieplo...mysle ze wlasnie w nosku jest gleboka rana ktora bedzie wam sie dlugo goic napewno ze 3 miesiace skoro na efekty trzeba czekac rok to co sie dziwic. Bylyscie odwazne to i taka blahostke przejdziecie. Ja mam pierwsza konsultacje 1 lub 8 marca juz nie moge sie doczekac na ile wyceni moje mankamenty chirurg
no ale powiem Ci jakbym miala w maju z tymi plastrami chodzic tez nie ciekawie...piekne dni, cieplo wszystko do zycia sie budzi...poza tym bylo ciemno w styczniu jak jezdzilam na zmiane opatrunkow wiec tylu ludzi sie nie wystraszy co w maju heh
lekarz mi tez mowil ze cieplych temperatur trzeba unikac...a w maju to i upaly sie zdarzaly
Stary 2011-02-12, 19:56   #3167
Pearl1984
Przyczajenie

Cytat:
i co dzeve ? niewiem czy doszly?
ja mialam operacje u dr Bienkowskiego no i teraz tez bede robila u niego
Olunia! Ciesze sie, ze wreszcie znalazlam kogos, kto mial operacje noska u Bienkowskiego w Bydzi.
Powiedz mi prosze jak oceiasz klinike, wizyte, planowanie zmian i pomoc ze strony pana doktora?

Ja na operacje szykuje sie w sierpniu.. tak sie zastanawiam czy konsultacja planowana na kweitnie nie bedzie zbyt wczesna, czy czerwiec by wystarczyl?

Czy orientuje sie jak wyglada sytuacja z terminami operacji?

Pearl

Stary 2011-02-13, 21:24   #3168
olunia245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pearl1984 Pokaż wiadomość
Olunia! Ciesze sie, ze wreszcie znalazlam kogos, kto mial operacje noska u Bienkowskiego w Bydzi.
Powiedz mi prosze jak oceiasz klinike, wizyte, planowanie zmian i pomoc ze strony pana doktora?

Ja na operacje szykuje sie w sierpniu.. tak sie zastanawiam czy konsultacja planowana na kweitnie nie bedzie zbyt wczesna, czy czerwiec by wystarczyl?

Czy orientuje sie jak wyglada sytuacja z terminami operacji?

Pearl

witam!!! klinike oceniam naprawde wysoko, mialam fajne warunki , pilegniarki mile z wyjatkiem jednej hehe, ogolnie bylam bardzo zadowolona co do planowania operacji to sie nieorientuje jak jest teraz w sumie sama jestem ciekawa bo tez mam kionsuktacje za 2 tyg i chce sie zpisac i niewiem ile bede czekac. 4 latatemu jak sie zaoisywalam to musialam czekac 3 miesiace bo wszystkie terminy byly zajete. Doktor tez jest bardzo mily , mimo ze po piefrwzej wizycie tak niemyslalam , wydaj sie taki zabiegaby i czasem mam wrazenie jakby niesluchal ale jest ok wydaje mi sie ze ma tylko taki sposob bycia ale po operacji byl interesowny no i najwazniejsze ze zrobil mi nos dobrze pasujacy do mnie, ( ja nie robilam czegos takiegos jak symulacji,bo balam sie ze cos wybiore a efekt nie bedzie taki jak mial i ze sie wtedy zalamie)
olunia245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:20   #3169
dzeve
Raczkowanie

Witampo przerwie! bylam wczoraj u swojego lekarza,poniewaz juz minal miesiac od zabiegu!
Niestety, bedzie czekac kolejny zabieg, gdyz w 1 miejscu przeszczep sie nie przyjal i trzeba bedzie pilowac chrzastke.
No ale to dopiero za rok
Przed zabiegiem jedna czesc mojego noska wogole nie oddychala, dlatego miesnie po lewej stronie sa lekko ulomne, powstal tam zakrzep na nosku. Cwicze nowa mimike twarzy:P
Najczestsze komentarze po zabiegu :P ale masz ladna okragla buzie:P taki pucus sie zrobilas:P hahha no i zmienil mi sie usmiech, inaczej ukladaja sie doleczki w policzkach i zmarszczki wokol ust:P
a zeby mnie tak bola jak chodze po dworze,ze to jakas makabra jest!
Taka krotka relacja:P
Stary 2011-02-16, 18:12   #3170
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
Witampo przerwie! bylam wczoraj u swojego lekarza,poniewaz juz minal miesiac od zabiegu!
Niestety, bedzie czekac kolejny zabieg, gdyz w 1 miejscu przeszczep sie nie przyjal i trzeba bedzie pilowac chrzastke.
No ale to dopiero za rok
Przed zabiegiem jedna czesc mojego noska wogole nie oddychala, dlatego miesnie po lewej stronie sa lekko ulomne, powstal tam zakrzep na nosku. Cwicze nowa mimike twarzy:P
Najczestsze komentarze po zabiegu :P ale masz ladna okragla buzie:P taki pucus sie zrobilas:P hahha no i zmienil mi sie usmiech, inaczej ukladaja sie doleczki w policzkach i zmarszczki wokol ust:P
a zeby mnie tak bola jak chodze po dworze,ze to jakas makabra jest!
Taka krotka relacja:P
jaki kolejny zabieg?????? o nie!!!! ale jak to wyglada? cos z zewnatrz widać?? ja tez niedlugo ide do swojego lekarza...poki co pokaze Wam zdjecie z niedzieli mojego nosa po prawie miesiacu od operacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nos.jpg (36,9 KB, 219 załadowań)
Stary 2011-02-16, 18:24   #3171
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
jaki kolejny zabieg?????? o nie!!!! ale jak to wyglada? cos z zewnatrz widać?? ja tez niedlugo ide do swojego lekarza...poki co pokaze Wam zdjecie z niedzieli mojego nosa po prawie miesiacu od operacji
Kolejny zabieg pilowania i wycinania kawalka chrzastki z grzbietu(czesc przeszczepu ktory sie nie przyjal). Widac po prawej stronie noska, troszke co prawda ale pod palcami czuc takie jakby 2 garbki malutkie. Zobaczymy ile z tego sie wchlonie jeszcze bo poki co sa troche ruchome pod palcami. Nos zmiejsza sie jeszcze, widze to na zdjeciach ktore systematycznie robie. Szczegolnie lewa strona ktora byla bardzo napuchnieta od samego poczatku
Bardzo ladny ten Twoj noseka jakis dyskomfort odczuwasz, czy wszystko juz wporzadku?Widzisz jakies niepokojace rzeczy?
Ja juz sie nie stresuje, 2 zabieg bedzie juz w zmieczuleniu miejscowycm:Pjesli to jakies pocieszenie:P
Stary 2011-02-16, 18:25   #3172
k1tty
Raczkowanie

Ja nie chcę nic pisać, żeby nie zapeszyć, ogólnie jest lepiej.
Stary 2011-02-16, 18:36   #3173
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
Kolejny zabieg pilowania i wycinania kawalka chrzastki z grzbietu(czesc przeszczepu ktory sie nie przyjal). Widac po prawej stronie noska, troszke co prawda ale pod palcami czuc takie jakby 2 garbki malutkie. Zobaczymy ile z tego sie wchlonie jeszcze bo poki co sa troche ruchome pod palcami. Nos zmiejsza sie jeszcze, widze to na zdjeciach ktore systematycznie robie. Szczegolnie lewa strona ktora byla bardzo napuchnieta od samego poczatku
Bardzo ladny ten Twoj noseka jakis dyskomfort odczuwasz, czy wszystko juz wporzadku?Widzisz jakies niepokojace rzeczy?
Ja juz sie nie stresuje, 2 zabieg bedzie juz w zmieczuleniu miejscowycm:Pjesli to jakies pocieszenie:P
hmmmm dyskomfort na zimnie lekko boli mnie nos..w srodku czasem piecze, sa strupy...zobacze co mi powie lekarz...dla mnie nos jest ok- nie jestem strasznie wymagajaca
Stary 2011-02-16, 21:04   #3174
miracle85
Raczkowanie

AMMM juz sie zachwycalam Twoim noskiem ale zrobie to jeszcze raz masz perfekcyjny nosek jesli przepiekny. Czy mozna zobaczyc nosek przed zabiegiem?
miracle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:02   #3175
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miracle85 Pokaż wiadomość
AMMM juz sie zachwycalam Twoim noskiem ale zrobie to jeszcze raz masz perfekcyjny nosek jesli przepiekny. Czy mozna zobaczyc nosek przed zabiegiem?
nie wiem czy Ci nie wysylalam.... jesli nie a Ci zalezy to wyslij adres na priv
Stary 2011-02-16, 22:16   #3176
Mia 23
Raczkowanie

Question Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

witam Was serdecznie
jestem tu "nieco" nowa.... ale mam nadzieje ze znajde jakies przyjazne duszyczki ktore beda chcialy popisac i cos mi poradzic..
przegladam Wasze wiadomosci i zazdroszcze nowych ŚLICZNYCH nosków.......)) ja rowniez marze o ladnym nosku bo ten ktory mam wg mnie nie pasuje do mojej szczuplej buzi... i przez niego pozostale czesci mojej twarzy wydaja sie mniejsze tzn oczy i usta...:// ach, mam kaske zeby TO zrobic, ale niewiem gdzie - najblizej mam WARSZAWĘ. ale w jakiej klinice, u jakiego doktora specjalisty..nic sie w tym nie orientuje(gdzie i czy dobrze robia.. czytalam na roznych forach ale szczerze mowiac to duzo zlych rzeczy sie naczytalam i niewiem co myslec chcialabym - tak jak wiekszosc z Was aby byl to 1 i ostatni zabieg w moim zyciu i mysle ze warto wydac wiecej i zrobic go u kogos kto jest prawdziwym FACHOWCEM w tej dziedzinie. co do mojego noska to widze ze jest w nim badzo duzo chrzastki..;//i mysle ze przez to jest on taki szeroki na czubeczku i przez to tez dlugi..no i nieco krzywy;/bo jedna dziurka jest mniejsza a druga wieksza..ajj
mam nadzieje ze znajde TU dziewczyny ktore cos beda mogly mi poradzic i moze polecic- wyprobowane juz przez nie miejsca i specjalistow. bo powiem szczerze, ze zazdroszcze Wam tych noskow ktore opisujecie. ich zdjec ktore wrzucacie sa naprawde ladne
ps. AMMMM masz śliczny NOSEK gratuluje!
WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTORE SA PO KOREKCIE ZYCZE SZYBKIEGO GOJENIA SIE NOSKA I EFEKTOW KTORE WAS ZACHWYCA!
licze na Wasze porady i wrazenia PRZED i PO zabiegach
pozdrawiam cieplutko*
Mia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:29   #3177
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mia 23 Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie
jestem tu "nieco" nowa.... ale mam nadzieje ze znajde jakies przyjazne duszyczki ktore beda chcialy popisac i cos mi poradzic..
przegladam Wasze wiadomosci i zazdroszcze nowych ŚLICZNYCH nosków.......)) ja rowniez marze o ladnym nosku bo ten ktory mam wg mnie nie pasuje do mojej szczuplej buzi... i przez niego pozostale czesci mojej twarzy wydaja sie mniejsze tzn oczy i usta...:// ach, mam kaske zeby TO zrobic, ale niewiem gdzie - najblizej mam WARSZAWĘ. ale w jakiej klinice, u jakiego doktora specjalisty..nic sie w tym nie orientuje(gdzie i czy dobrze robia.. czytalam na roznych forach ale szczerze mowiac to duzo zlych rzeczy sie naczytalam i niewiem co myslec chcialabym - tak jak wiekszosc z Was aby byl to 1 i ostatni zabieg w moim zyciu i mysle ze warto wydac wiecej i zrobic go u kogos kto jest prawdziwym FACHOWCEM w tej dziedzinie. co do mojego noska to widze ze jest w nim badzo duzo chrzastki..;//i mysle ze przez to jest on taki szeroki na czubeczku i przez to tez dlugi..no i nieco krzywy;/bo jedna dziurka jest mniejsza a druga wieksza..ajj
mam nadzieje ze znajde TU dziewczyny ktore cos beda mogly mi poradzic i moze polecic- wyprobowane juz przez nie miejsca i specjalistow. bo powiem szczerze, ze zazdroszcze Wam tych noskow ktore opisujecie. ich zdjec ktore wrzucacie sa naprawde ladne
ps. AMMMM masz śliczny NOSEK gratuluje!
WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTORE SA PO KOREKCIE ZYCZE SZYBKIEGO GOJENIA SIE NOSKA I EFEKTOW KTORE WAS ZACHWYCA!
licze na Wasze porady i wrazenia PRZED i PO zabiegach
pozdrawiam cieplutko*
niestety nic o Wawie nie wiem...ale rozne miejsca byly tu chwalone...musisz przegladnac watek- wiem ze to cieki wybor..ale ja szukalam kogos kto jest poprostu blisko mojego miejsca zamieszkania i udalo mi sie. Pisaly tu rowniez dziewczyny ze nie raz nawet lekarzowi ktory ma renome moze cos nie wyjsc...podobno nawet lekarz ktorzy wystepowali w tv jako specjalisci byli na forum krytykowani. Takze poprostu trzeba miec troche odwagi i szczescia
Stary 2011-02-16, 22:37   #3178
Mia 23
Raczkowanie

no wlasnie boje sie zaryzykowac, bo to jedkan sa dla mnie duze pieniazki..;// jestem studentka aktualnie poszukujaca STALEJ pracy, takze to mowi samo za siebie. NO i jak zawsze uwazam ze nie bede miala szczescia z wyborem SPECJALISTY itd;//
dlatego chcialam zapytac na forum. ogolnie slyszalam ze STOLICA nie moze sie pochwalic specjalistami w korekcie noskow moze wiec nie powinnam sie sugerowa tym zeby bylo BLIZEJ tylko tym alby specjalista byl naprawde DOBRY. chociaz tak jak powiedzialas i najlepszym zdarzaja sie rozne niepowodzenia..:// jestem swiadoma ze to zalezy indywidualnie od pacjetki, ale jakos tak, chyba po czytaniu tych Waszych watkow szukam TU jakiegos pocieszenia ocuchy i jednoczesnie ZACHETY>>?? cos w tym stylu...
Stary 2011-02-16, 22:42   #3179
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mia 23 Pokaż wiadomość
no wlasnie boje sie zaryzykowac, bo to jedkan sa dla mnie duze pieniazki..;// jestem studentka aktualnie poszukujaca STALEJ pracy, takze to mowi samo za siebie. NO i jak zawsze uwazam ze nie bede miala szczescia z wyborem SPECJALISTY itd;//
dlatego chcialam zapytac na forum. ogolnie slyszalam ze STOLICA nie moze sie pochwalic specjalistami w korekcie noskow moze wiec nie powinnam sie sugerowa tym zeby bylo BLIZEJ tylko tym alby specjalista byl naprawde DOBRY. chociaz tak jak powiedzialas i najlepszym zdarzaja sie rozne niepowodzenia..:// jestem swiadoma ze to zalezy indywidualnie od pacjetki, ale jakos tak, chyba po czytaniu tych Waszych watkow szukam TU jakiegos pocieszenia ocuchy i jednoczesnie ZACHETY>>?? cos w tym stylu...
poczytaj o polanicy i o szczecinie bodajze klinkika sie nazywa artplstica
Stary 2011-02-16, 22:47   #3180
Mia 23
Raczkowanie

dziękuje za podpowiedz poczytam o tej klinice.
a Pani/Ty gdzie robilas swoj śliczny nosek??? i ile kosztowal zabieg? i czy mozesz polecic tego Dr ktory Ci go wykonal??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości