|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
witam
![]() ![]() ![]() Anusia ano stoją w miejscu... Mieliśmy dzisiaj z Tż jechać na zakupy już ostatnie takie pod kątem co potrzeba nam przed ślubem ale on śpi i ani myśli wstać a ja nie mam zamiaru się wkurzać:\ Wczoraj jak wrócił z pracy zamiast zjeść i się położyć, siedział przed kompem do 3 rano!!! A wiedział, że dziś ma wolne więc mół dzisiaj posiedzieć dłużej jak chciała a nie wczoraj:\I jak tu się nie wściekać... Ogółęm to ja muszę kupić już tylko stanik jakiś wygodny, pończochy czy rajtki... i coś do włosów:P jakieś spinki wsówki ozdoby. Jeszcze nie wiem hehe. A reszta z tydzien przed ślubem alkohole można wcześniej...ech denerwuje się... |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na jutro jak @nie przyjdzie to pójdę krewkę zbadać, będę miała jasność Miłego dzionka!!
|
|
#3153 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki moje kochane
a u mnie juz jak na razie ok ![]() wymioty mi chyba minely od wczoraj mdlosci dalej sa moze juz nie takie mocne ale sa i mam nadzieje,ze to juz koniec tych wstretnych objawow ![]() dzisiaj idziemy do znajomej zobaczyc dzidziulka na tak zwane pepkowe oczywiscie ja posiedze tylko przy soczku urodzila 5 dni temu coreczke sliczniusia,ahhhhhhhhh jak ja bym chciala taka sama sliczniusia to juz jej 2 dzieciaczek i porod trwal tylko 15 minut fajnie miala co zaraz lece na zakupki kupic cos malutkiej a przy okazji napatrzec sie na sliczne rozowe ciuszki ![]() a co tam u was kobietki ??? mam nadzieje,ze wszystko,ze ok SENSUEL wielkie brawa dla Ciebie ![]() pozdrawiam Was kochaniutkie i zycze milego dzionka |
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz Asiu jakie to inteligientne 30latki też są.Ale ciężko z taką dyskutować skoro cytuje,a w zasadzie wkleja fragmenty z forum jakiegoś albo zdania wyrwane z kontekstu w WILKIPEDI.No cóż....na szczęście dyskusja skończona i ciekawe tylko czy dyskutantka się jeszcze pojawi ![]() No to bosko jak znikają ci już te wymioty.Jedno mniej.Mam nadzieję,że ciocia ginka cię uspokoiła trochę co?? ![]() No to się dzisiaj napatrzysz na malusią dziewczynkę.Zazdroszczę koleżance tak krótkiego porodu.To aż mi się w głowie nie nieści,ale słyszałam i o takich wyczynach .No to udanej wizyty życzę.Mój TŻ dzisiaj w PL do jutra,a potem DE.
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki mam do was pytanko ktore spedza mi sen z powiek
![]() co oznacza wydzielina w piersiach? z sutka leci mi taki bialawo przezroczysty plyn (tzn po nacisnieciu sutka i tylko z lewego) jestem tydzien po owulacji,przytulano bylo przez wszystkie dni plodne... co to moze byc nigdy tak nie mialam
|
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Być może to jakiś objaw u ciebie...musisz poczekać na ewentualne dalsze objawy no i na termin @. Trzymam kciukasy
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje Sensuel, czytalam o tym na necie ale tam pisza tylko o siarze ktora wydobywa sie z piersi juz w zaawansowanej ciazy wiec to nie to
![]() kurcze co to moze byc? jezu teraz to samo zrobilo mi sie w drugiej piersi ![]() i wydzielina jest raczej bialawa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- poza tym objawow innych nie mam tzn nie staram sie nakrecac znowu,nie odczuwam nawt pms a zawsze tuz po owulacji bylo a teraz nic-cisza... ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- mam nadzieje ze to nie zaden rak ![]() albo co innego,zadnych guzkow nie wyczuwam...
|
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tej chwili przestań o jakiś rakach pisać.Siara to pod koniec ciąży leci,ale może na początku coś innego.Poszukaj w necie jeszcze.Ja też poszukam,to może coś znajdę.I nic nie wymyślaj sobie i nie nastawiaj się na nic
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka na kilku forach widzę, ze to się zdarza kobieta i też pytają co to i wogóle tak, że uważam, że to nic poważnego napewno nie rak kobieto- bez takich mi tu
uszy do góry
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka555....no więc z tego co wyczytałam,to mogą być 3 opcje.
1.ciążą urojona 2.ciążą,ale to dopiero się dowiesz jak @ nie przyjdzie 3.zbyt wysoki poziom prolaktyny co zdarza się najczęściej.W tym przypadku musiałabyś iść z tym do lekarza,aby obniżył ci ten poziom,bo z tego co czytałam on może uniemożliwić zajście w ciążę jak jest za wysoki Jednak musisz być dobrej myśli wierzyć,że to jednak fasolka
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Zeberka i Sensuel
poczytalam troche w necie odnosnie tej prolaktyny i tam pisza ze wtedy cykle sa bezowulacyjne itp a ja mam owulacje za kazdym razem wiec juz sama nie wiem![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- zastanawia mnie tylko czemu teraz akurat mam ta wydzieline,skoro to np prolaktyna,czemu wczesniej np miesiac temu tego nie bylo
|
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aneczka...nie jesteśmy robotami tylko ludźmi.W organizmie człowieka zmiany mogą zachodzić z dnia na dzień.Także nie zawracaj sobie teraz tym głowy,bo i tak póki co niczego się nie dowiesz.Ja bym proponowała (jak już pisałam) po terminie @ o ile ona wystąpi pójść/zadzwonić do lekarza i zapytać oto.Bo wg mnie na chwilę obecną to na dwoje babka wróżyła.Ale lekarzem nie jestem także wiesz....moją opinią to aż tak się nie sugeruj.Lasencje,gdzie was wywiało? joanna....jak tam po wizycie u koleżanki?
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
No wiem,jutro 8 dzien fazy lutealnej....w zeszlym cyklu moja faza lutealna trwala12 dni wiec jeszcze 4 dni i bede testowac
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny jestem tu nowa i tak sobie czytam to co piszecie, staramy sie z mezem o druga dzidzie ale juz jakies 3mce i nic czy to mozliwe ze az tak bardzo chcemy ze powstaje jakas blokada???? powiedzcie prosze jak to jest z temperatura ciala jak sa dni plodne to temperaturka jest wyzsza? okres mialam w poniedzialek wczoraj mi sie skonczyl i od wczoraj mierze. wczoraj bylo 35,6 a dzis 36,5. prosze napiszcie jak to jest dokladnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z temperaturą to generalnie jest wg mnie ciężka sprawa,bo możesz jedynie określić dzień w którym wystąpiła owulacja i chyba nic poza tym.Z temperaturą to jest tak,że każda z nas ma inną tzn powiedzmy nie zawsze książkowa.Ja tak miałam ![]() Od końca @ do dnia owulacji,która w moim przypadku najprawdopodobniej wystąpiła w 15dc miałam temperaturę tak od 35,4 do 36,8 w dniu owulacji.Wtedy to u mnie temperatura była najwyższa,a potem spadła o jakieś 2-3 kreski ale potem znowu się utrzymywała do dnia @ i dłużej a okresu nie było Ja co prawda tempkę zapisywałam,ale zinterpretowała mi to koleżanka.Co prawda chyba sama dałabym sobie z tym radę,bo miałam bardzo czytelny wykres.
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
dzieki bardzo za podpowiedz. zastanawiam sie tylko czemu staramy sie juz 4mc i nic czy to mozliwe ze wspolzyjemy zbyt czesto? jak wiem ze mam dni plodne to co dziennie dzialamy, czy to zle??
|
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie wszystko ok, nie staramy się, nie wyliczam dni płodnych bo prawdopodobnie je utraciłam, bynajmniej w tym miesiacu ich nie "wyłapałam". Teraz jestem w 27dc, ale... Bóg jeden wie kiedy okres znowu przyjdzie. Ostatnie 2mce go wywoływałam, ale w tym miesiącu odpuszczam. Ciekawa jestem kiedy sam zdecyduje się przyjść. A co tam u Ciebie?? Mało ostatnio siedzę przy kompie, ogólnie to szukamy mieszkania do wynajęcia, ale ciężkawo... strasznie drogo chcą (
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a efekt widać już.Czasami tak się zdarza,że nie wychodzi.Różne są tego przyczyny.Może plemniki TŻ są zbyt ospałe.Myślę,że jeszcze nie masz co się niepokoić.Daj sobie czas.
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( niestety i nie wiem o co chodzi, prawdopodobienstwo jest, że mam za niski poziom progesteronu... co odpowiada za zapłodnienie i za utrzymanie ciąży. ( Głowa do góry, wyluzuj się, każdy Ci to powie, a pewnego pięknego dnia po prostu zaskoczysz
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny. teraz ide spac ale bede do was zagladac bo fajnie pogadac o czyms o czym sie caly czas mysli, z osobami ktore tak jak ja staraja sie o dzidzie. do zobaczenia, milej i owocnej nocki hi hi hi.
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wreszcie się odezwałaś. Widzę, że mamy podobne problemy, bo ja w tym miesiącu też miałam problem z ustaleniem owulki. Mam wrażenie, ze nie było jej, bo nawet jajnik mnie nie zakuł - ja to zwykle bywało . Ostatnio tylko mnie mdli po jedzeniu i najlepiej się czuję jak zjem suchara Chyba przechodzę jelitówkę jakaś łagodną, bo w ciąży nie jestem - niestety ![]() Jak ja się cieszę, że mam dach nad głową i nie muszę się tułać. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Ja miałam o tyle dobrze, ze poszłam sobie do hurtowni - z racji wykonywanej pracy - i wybrałam to co chciałam z ozdób do włosów, rajstop i pończoch. Bieliznę kupiłam wcześniej, bo potrzebna była przy zdejmowaniu miary na suknię ślubną. Mam nadzieję, że Twoja już uszyta skoro szukasz dodatków? ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
joanna....mam takie pytanko,które co prawda nie ma nic z wątkiem wspólnego,a tylko ty mi jesteś w stanie na nie odpowiedzieć
Czy Twój drugi poród był krótszy od pierwszego? Czy byłaś nacinana za 1 i 2 razem??
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam miłe Panie
![]() Po pierwsze Anusia słyszałam, ze jak wydzilina jest żółtawa i hymm niemile pachnąca to jest alarmujące, oczywiście niczego nie należy lekceważyć, ale myślę że musisz być dobrej myśli ![]() Mam pytanko do Was, odnośnie śluzu płodnego, bo nie mogę się "dokopać" do informacji na ten temat. Jak jest już ten rozciągliwy, przezroczysty to jest jeszcze przed owulacją czy w dniu owulacji się on pojawia. Sensuel nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czytałam trochę Twój spór z 30-latką. Obfitsza @ ze skórczami jak do porodu, może świadczyć o samoistym poronieniu? (chodzi mi o te wydalenie w terminie miesiączki) |
|
|
|
#3175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
marlenka....nie,nie.Ta dziewczyna twierdziła,że poronienie może nastąpić jeszcze przed @ i to bezobjawowo (bo jakimś tam tekstem się podpierała z netu)tylko skąd ona wiedziałaby,że jest w ciąży i kto to potrafiłby sprawdzić.Bo w 3 dni po stosunku jak zaszłaby w ciążę to lekarz by tego nie zobaczył.
Nie do końca zrozumiałaś,bo niektóre kobiety mają silne bóle menstruacyjne i obfite krwawienia i wcale nie muszą być w ciąży.Mnie chodziło oto,że jak wiesz już że jesteś w ciąży,a potem pojawią się duże bóle i bardzo obfite krwawienie to w moim przypadku było to poronienie.Bo było to 7 dni po terminie @. Ale jak chcesz więcej wiedzieć na ten temat to zapytaj lekarza a nie podpieraj się informacjami w WILKIPEDI tak jak ona. joanna....to żeś mnie nastraszyła.Wszystkie opinie jakie czytałam to,że drugi poród jest znacznie krótszy ewentualnie taki sam jak pierwszy.Co do bólu to różnie bywa.Ale,żeby był dłuższy? ![]() No cóż,okaże się w praniu.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-30 o 09:26 |
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dzieczyny
![]() Pepus mam sukienkę ale nei uszyta, bo to cywilny tylko więc szkoda kasy;P Moja jest taka jak chciałam, kupiona w sklepie i całkiem tania. Z dodtaków nie mam nic.. ani bielizny ani pończoch, ale zamówiłam na allegro tusz do rzęs jaki chciałam, bo dużo taniej mnie to wyszło niż w sklepie Mam nadzieję, że się sprawdzi polecano mi go strasznie mmm:PSensuel nie martw się na zapas napewno każdy jest inny
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
sensuel podobno tak jest, ze 50 % ciąż ulega samoistnemu poroneniu, tylko tak jak słusznie zauważyłaś nikt takiej ciąży nie może stwierdzić, bo niby jak. A moje pytanie się wzięło stąd, że w zeszłym cyklu tuż po dniach płodnych i staraniach miałam takie przeczucie, że jest - udało się, później jakoś mi samo przeszło, bo nawet odwlekałam zrobienie testu (co aż dziwne bo mogłabym się nakręcać) a skończyło się właśnie @ z wyjątkowo silnymi skurczami (u mnie raczej niewystępujacymi). Jeszcze w pracy się śmiałam z koleżanką, że z @ na porodówkę pojadę. No ale mógł to być zbieg okoliczności i moje chore wyobrażenia. kobieta pragnąca może mieć objawy nawet bez ciąży.
Co do drugiego porodu to ja nie rodziłam 2 razy, ale nie pocieszę Cię (a na przyszłość siebie), bo moje dwie znajome miały drugi gorszy od pierwszego, a też słyszałam że niby za drugim razem jest łatwiej. No ale trzeba być optymistą i wierzyć, że my będziemy miały lżej (ja o ile uda mi się zafasolkować) Edytowane przez marlenka0505 Czas edycji: 2009-08-30 o 09:52 |
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sensuel tej 30-tce chyba chodziło o to, że jajeczko zostało zapłodnione, ale nie doszło do zagnieżdżenia, bo przyszła @ zbyt wcześnie albo inna przyczyna. Tylko wtedy nie jest się w ciąży. |
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko lekarz jest w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie.Nie wiem jak to jest jak kobieta bardzo chce mieć dziecko i ma objawy ciążowe a z ciąży nici.Ja tak nie miałam.Już to kiedyś pisałam i powtórzę.Nie jesteśmy maszynami,aby chodzić jak w zegarku.Możesz cały rok cykle mieć takie same,a tylko jeden może być inny.I nic na dobrą sprawę to nie wnosi.A jak niepokoi ciebie coś to idź do gina pogadać. Poza tym ja uważam (to jest moja opinia),że jak test wykryje ci ciążę i to niekoniecznie domowy,może być profesjonalny czy na USG będzie widać ciążę tzn że jesteś w ciąży i oby przebiegła prawidłowo. A te ciąże które rozpływają się w powietrzu to w ogóle do mnie nie przemawiają.Bo niby skąd ja mam wiedzieć,że byłam w ciąży skoro tylko jakieś objawy mam a @ i tak przyszła??Objawy ciążowe są do złudzenia podobne do nie ciążowych i teraz weź się domyśl ![]() Mam nadzieję,że zrozumiałaś o co mi chodzi bo inaczej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
No więc oto chodziło!!!! "Tylko wtedy nie jest się w ciąży" .I ona o tym nie wie czy doszło do zapłodnienia czy nie ,bo chyba nie na podstawie zasinienia warg ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

. Najpierw byłam na basenie z mężem,a później chwilę na koncercie szwagra
???? Sensuel a co to kochana taki spór się nawiązał,na temat informacji z wilkipedii
.
czekam na jutro
urodzila 5 dni temu coreczke
sliczniusia,ahhhhhhhhh jak ja bym chciala taka sama sliczniusia
fajnie miala co 

w tej chwili przestań o jakiś rakach pisać.Siara to pod koniec ciąży leci,ale może na początku coś innego.Poszukaj w necie jeszcze.Ja też poszukam,to może coś znajdę.I nic nie wymyślaj sobie i nie nastawiaj się na nic