|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() Cytat:
Takie zioła sobie namieszałam: lebiodka - 50gr koszyczek rumianku - 50gr macierzanka - 50gr pokrzywa - 50gr dziurawiec - 50gr rdest ptasi - 50gr ruta - 20gr nagietek - 20gr nostrzyk - 20gr Wcześniej piłam mieszankę antyzrostową, bo sobie wkręcałam, że mam niedrożne jajowody. Ja też ciągle zmieniam taktykę, tylko pomysły już mi się skończyły. Zioła były na końcu mojego planu wspomagania ![]() Cytat:
Cytat:
Kurka wodna nie mam jeszcze prezentów, ani nawet pomysłów na nie ![]()
![]() |
#3152 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj się dowiedziałam, byłam w totalnym szoku... w tym cyklu po prostu nie uważaliśmy, poprzednie też tak średnio ale ten wyjątkowo się ani razu nie zabezpieczaliśmy.. ja byłam chora dość mocno i myslałam ze spozniajaca sie @ to od leków, miałam tylko malutkie plamienia w dniu @ i 3 dni jeszcze... to mi podpadło... mam cały czas mdłości... rano nie mogę patrzeć na jedzenie ale jakos myslałam ze tak po prostu... no i byłam ze swoim M w Sopocie i kazał mi kupic test.. kupiłam, zrobiłam go wczoraj i 2 krechy jak malowane ![]() wczoraj nie wierzyłam w to co się stało, ale dzisiaj juz jestem spokojna i szczęśliwa ![]() a teraz świezaczki od mojego maleństwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-12-10 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
kosmitka
|
Zuziu, Twoja historia jest pięknym przykładem na to, jak bardzo niespodziewanie może przytrafić się cud, moje gratulacje kochana!!!!!!!!! Tyle przeszłaś, zasługujesz na to, co najlepsze!
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Nie mogłam wejść na wizaż pół dnia
![]() Zuziuniu, gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() Jota, dla ciebie menu na imprezę niedzielną Do kawy: tort (zamawiam, bo jestem beztalencie ![]() szarlotka z musem gruszkowo-jabłkowym piernik kętrzyński sernik na zimno rolada czekoladowa Kolacja: bigos na czerwonym winie cannelloni z pieczarkami z nadzieniem mięsnym kotleciki z serem (wykombinowałam przepis na wizażu ![]() parówki w cieście francuskim jajka faszerowane rolada serowa sałatka warzywna sałatka z czerwoną fasolą kurczak w galarecie A co do mieszanek, to chyba tę samą stosowałam, przed snem się ją pije. Strasznie mi się po niej siku chciało ![]() Serduszkowa, ja mam mało bolesne @, więc nie wiem jak ci pomóc. trzymaj się ![]() Nika, może dla siostry i jej męża jakiś wspólny prezent, np. do domu? Białe święta to chyba nie nadejdą w tym roku ![]() Anciaahk, jak @ nie nadeszła to kciuki ciągle aktualne ![]() Coralady, ten cykl musi być magiczny ![]() ![]() ![]() Dra ![]() Babiszony jedne jesteście, żadna mi nie odpowiedziała na pytanie o ten śluz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
kosmitka
|
Pomidora, słyszałam, że od poniedziałku ma być zima
![]() @ przychodzi zwykle rano, więc jutro zdam relację ![]() Na śluzie się nie znam, więc nie piszę. Ale poproszę o przepis na parówki w cieście ![]()
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Parówki w cieście są bardzo proste do zrobienia - u mnie występują na każdej imprezie i znikają jako przekąski w pierwszej kolejności. Kupuję paróweczki, ciasto francuskie gotowe. Parówki kroję na 3 części i zawijam w ciasto (bogatsza wersja to ciasto smaruję koncentratem pomidorowym wymieszanym z ziołami prowansalskimi i posypuję tartym serem), wkładam do piekarnika rozgrzanego już do 200 st. i piekę ok. 15-20 min. Podaję z sosem czosnkowym lub pomidorowym. Przekąska szybka, tania i wszystkim smakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zuziunia Gratulacje ![]() U mnie nadciąga @, boli mnie brzuch i zaczęło się plamienie jutro pewnie przylezie wredota. Mimo, że spisałam ten cykl na straty przez chorobę to jednak jest mi przykro, ze znowu nie wyszło. Jeszcze mnie mama nieświadomie dobiła, ze jej koleżanka zostanie podwójną babcią, bo jej młodsza córka wpadła, a starsza też jest w ciąży. Za wszystkie staraczki ![]()
![]() |
#3158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuje ![]()
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A co to za rolada serowa? Widziałam kiedyś przepis na roladę serową w Przyślij przepis. Co się składa na sałatkę fasolową? Po ziołach chyba zawsze się chce siku. Ja piję nie całkiem przed spaniem, bo bym musiała potem wstawać w nocy do wc. Czytałam, że faceci też mogą pić ale mój nie chce, bo mówi, że wyrosną mu piersi i że w ziołach są suszone robaki. Nie wiem niby w czym mogłyby mu pomóc te zioła. Jak zawierają coś, co stymuluje babskie hormony wpływające na owulację, to co miałoby wpływać na męski organizm. Jeśli tak zalecił Sroka, Soroka czy jak mu tam to ok, jeśli nie, to pewnie niepotwierdzona informacja powielana na forach. Muszę zapytać lekarza o to badanie wrogości śluzu. Jeśli tylko pobiera materiał i patrzy przez mikroskop to chyba nie powinno być problemu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie akcja na ten cykl zakończona ![]() Wszystko było tak jak ma być,wsłuchałam się w swój organizm i wiem dokładnie kiedy była owulacja i kłucie pewnie zwiastowalo pęknięcie.No właśnie bo czy peknął pęcherzyk to jedyna niewiadoma.Nie pozostaje nic jak czekać jakieś 15 dni.Po świętach powinno być już wiadomo co i jak. ![]() Chętnie przyjme jakieś fluidki ![]() ![]() Moja wiara w to że się uda jest tak duża jak nigdy dotąd,czuje że mi sie jakieś "zastawki" w głowie otwarły ![]() ![]() ![]() Zuziunia gratuluje!Co prawda nie znam twojej historii,ale podejrzewam że miałas problemy.Może kiedyś nam(tym co nie wtajemniczone)opowiesz jak to z Toba było,żeby dodac nam wiary? Pozdrawiam przedweekendowo Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-12-11 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja koleżanka też je pije. Już drugi cykl po laparoskopii z HSG. Dziwny ma ten wykres: tak jakby zioła przyśpieszyły owulacje???? Co myślicie? ![]() Od razu po okresie miałaby dni płodne i owu??? ![]() Poprzedni cykl zaraz po zabiegu wyglądał tak: http://www.wunschkinder.net/forum/za...63132/nummer=6 Ona wogóle wcześniej nie miała owulacji, a jak miała to robiły jej się później cysty i guzki ![]() Chociaż ja i Pimach piłyśmy taką inną, skomplikowaną, ohydną w smaku, którą parzy się przez 3 godz. podgrzewa, pije przed posiłkiem i zaszłyśmy w jednym czasie w pierwszym cyklu picia ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Konczito, możesz mi zmienić latka na liście i jeden roczek dodać? ![]() Seona, a jakie ziółka pomogły tak szybko zajść w ciążę? Moja koleżanka piła te wieczorne i po pierwszym cyklu z nimi zaszła, a mi nic nie dały ![]() Coralady, to mocne kciuki za ten cykl kochana ![]() ![]() Jota, mój pił i żadne piersi mu nie wyrosły, ani nie narzekał na robaki ![]() ![]() Idę jeść śniadanie. Miłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kopiuję ze strony bociana: Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-12-11 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie porannie- o kurcze to już prawie południe......
![]() ![]() Cytat:
![]() a jaka zareagował M ????? Cytat:
o to ja pominęłam gdzieś to pytanie...a jakie było to pytanie? ![]() Cytat:
Konczitko, a jak u Ciebie??????????? Ilonko? staranka pełną parą ???
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co u Konczity??? Seona dzięki za info o ziółkach,jak sie nie uda to wypróbuje.Nie zaszkodzi,a że paskudne to sobie nos zatkam i jakos przełknę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Widzę że tutaj o ziołach.
Ja przez 3 m-c piłam zioła Ojca Sroki i nie wiem czy po nich czy dzięki nim ujawniły się jajniki policystyczne. Jak myślicie - zioła mogły mieć na to wpływ?
#3169 |
Zakorzenienie
|
A no własnie, co tam z Konczitą? Niby tempka spadła, ale ona niskotemperaturowa dziewczyna w ogóle jest z tego co widziałam
![]() ![]() Seona, tamta koleżanka starała się właśnie rok i po ziółkach zaszła. I ja je też piłam, ale mi nie pomogły ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Konczita co, testuje dziś?? Bo nie wiem czy trzymać kciuki i nic nie robić, czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Konczicie tempka niby spadła i podobno czekała na @, ale na razie nie zostałyśmy poinformowane, że @ przyszła, to ściskamy kciuki, żeby nie przylazła
![]() Dziewczyny, będę brała udział w konkursie na smacznym wizażu. Wstawiłam na razie 2 przepisy, ale pewnie po niedzieli i po świętach będzie ich więcej. Jakbyście chciały zerknąć i ocenić, to zapraszam serdecznie ![]() Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2009-12-11 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
BAN stały
|
Dziękuję dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Nie udzielam się tutaj ostanio, ale bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki i mocno kibicuje Waszym starankom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mocno wierze, że grudzień będzie magiczny ![]() Coralady - widzę, że powróciła Twoja wiara i optymizm, i mam głeboką nadzieję, że Twoje przeczucia spełnią się i dostaniesz cudowny prezent pod choinkę ![]() ![]() co do wizrusa, to jednak długie staranka maja wiele plusów. Jestes świadoma, że jesteś nosicielką takiego wirusa a więc będziesz szczególnie dbała o siebie i robiła wszystkie badania kontrole. A ile z nas też ma tego wirusa i nie jest tego świadomych... Ogromny buziak dla wszystkich ![]() Czekam na dobre wiadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko, przepisy brzmia pysznie!
![]() |
#3176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Porywam fluidka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piłam wcześniej tą mieszankę, co Tobie pomogła. Wypiłam całą porcję bez efektu, to teraz próbuję mieszankę Sroki Pomidora WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! ![]() ![]() ![]() ![]() Przepis na naleśniki brzmi super. Fetę daje się do warzyw rozkruszoną ale już się nie smaży?
O nadziejo przedziwna... Edytowane przez Jota Czas edycji: 2009-12-11 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie wszystko ok ![]() czekam z utesknieniem na poniedziałek, bo mam zaplanowana wizyte u gina i bardzo chciałabym juz wiedzieć czy u Bąbelka wszystko ok ![]() Cytat:
Piłam równe 3 miesiące i nic Po 3 miesiącach trzeba zrobić przerwę i własnie w tym cyklu bez ziółek się udało ![]() Mam nadzieję, że na Was ziółka będą działały lepiej ![]() A Pomidora ma dziś jakieś święto? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Rozeznanie
|
Jejka kochana bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.