Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 20:37   #3151
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

nie będziesz mieć a masz rurki na górze i na dole? ja tak

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:42
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:02   #3152
slonko:)
Raczkowanie

mam aparat tylko na gorze, orto mowil ze na dole raczej nie bedzie zakladal niom chyba ze cos sie zmieni

22.09.09
slonko:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:11   #3153
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
Jutro Ula Brzydula ściąga swojego druta
a tak sobie napisałam bo w końcu też jest jedną z nas hehe
oo musze obejrzeć Tylko zeby mi znowu prądu nie odłączyli przez ten śnieg bo dzis praktycznie cały dzien go nie było

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:15   #3154
yourenglish
Raczkowanie

1000 days, spokojna glowa. Moj TZ nosi kolczyk i twierdzi, ze problemow z nim nie mial nigdy. Nic mu nie przeszkadza, nie haczy i nie obciera. Tylko bierz pod uwage, ze dziurke ma dosc nisko, wiec kolczyk upiera sie w dziasla, nie w aparat.

Co do szczoteczek, to ja w aptece widzialam duzo produktow ortodontycznych firmy miradent. O ile sie orientuje, ich produkty mozna zamawiac rowniez przez internet.

U mnie nuda i nic sie nie dzieje. Tak sie zachwycalam szybkimi zmianami, a teraz nawet nie chce mi sie patrzec w lustro bo i tak nic ciekawego nie zobacze. A wizyta dopiero za miesiac

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:35   #3155
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
...No, ale rozgwiazda, z tym, że różowe i popielate też żółkną to mnie zmartwiłaś
ja?? popielate, cieliste, przezroczyste.. srebrne.. ale różowiutkich nie miałam więc nie wiem
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:35   #3156
parodia
Zakorzenienie

Dawno mnie tu nie było, pewnie już nikt mnie nie pamięta... z zębami nic ciekawego się nie dzieje, a czasu brak, więc tak wyszło
Mam do pytanie do osób, którym wyszły ósemki, nie miały ich usuwane.
Od początku: Tżta (18lat 9 mies) tak od czwartku bolało dziąsło po prawej stronie u dołu, miał lekko spuchnięte, stan podgorączkowy. W poniedziałek dentystka powiedziała mu, że to ósemka, która nie może się wyrżnąć, przepisała antybiotyk i płukankę, po dwóch dniach przeszło, boli tylko przy jedzeniu i jak szerzej otwiera usta. Jak przez kilka dni nie przejdzie, ma zgłosić się na rozcięcie dziąsła. Miała któraś z Was taką sytuację
Znajomi, rodzina, nikt podobnie nie miał, nikt nie wie, o co chodzi, to pomyślałam zapytam Was

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:41   #3157
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
rozgwiazda, a Ty miałaś kiedyś metalowe przy szafirkach?
oczywiście one chyba działają jakoś silniej czy coś takiego.. kiedyś miałam cały dół w metalach a górę normalną.. raz dół i górę.. a czesem cały dół i np. okropnie upartą 2-kę na górze
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 21:44   #3158
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
oj nie czaruj jej ;P badz szczera .. bolec moze az tak bardzo nie boli ale jest dosc nie fajne i przez jakis czas sa problemy z mowieniem
Owszem. Mówi się okropnie na początku i da się jeść jedynie papki. Po jakimś czasie przyzwyczajasz się do mówienia i nie jest tak źle (mimo, że wymowa nie jest idealna), a jesz już normalnie.

Ale bólu nie ma. A o nim mówię A przynajmniej u mnie nie było, a jestem już po rozkręcaniu, teraz etap stabilizacji
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:19   #3159
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
oczywiście one chyba działają jakoś silniej czy coś takiego.. kiedyś miałam cały dół w metalach a górę normalną.. raz dół i górę.. a czesem cały dół i np. okropnie upartą 2-kę na górze
Fajnie, przynajmniej mogłaś jeść wszystko bez wyjątku i wyrzutów sumienia

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 23:58   #3160
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
1000 days, spokojna glowa. Moj TZ nosi kolczyk i twierdzi, ze problemow z nim nie mial nigdy. Nic mu nie przeszkadza, nie haczy i nie obciera. Tylko bierz pod uwage, ze dziurke ma dosc nisko, wiec kolczyk upiera sie w dziasla, nie w aparat.
TwójAngielski dziękuję Ci bardzo
Przekopałam wątki z kolczykami w wardze i nasze wcześniejsze części aparatowe i znalazłam kilka podobnych info. Tylko jedna dziewczyna przeze mnie zagadnięta mówiła, że miała problemy.
Ja chcę zrobić tuż pod wargą, jeśli tak się da u mnie i z tego co wymacałam to stopka będzie mi uderzała właśnie o zamki niestety. Ale to wezmę kolczyk z bioplastu i nie będzie kłopotu.
Spodziewajcie się, że moje następne zdjęcia uzębienia będą dodatkowo błyskały kolczykiem

Dzięki jeszcze raz
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:59   #3161
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Spodziewajcie się, że moje następne zdjęcia uzębienia będą dodatkowo błyskały kolczykiem
a na lotnisku będziesz piskać aż miło

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:08   #3162
yourenglish
Raczkowanie

Hehe, nie ma za co! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie po Twojej mysli. No i czekamy na zdjecia, oczywiscie!

Kiedys mialam kolczyka w pepku i tak mi przeszkadzal, skubaniec, ze skakalam pod sufit jak mi odpadl.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:11   #3163
kosheen
Rozeznanie

Witam !!

Wczoraj miałam wizytę i oświadczam iż NIE MAM JUŻ ŁUKU PODNIEBIENNEGO Bardzo się cieszę, mimo że orto powiedziała, że jak zauważy, że coś mi się zwęża to do niego wrócimy- ale miejmy nadzieję, że tak nie będzie W każdym bądź razie mogę w końcu normalnie mówić i jeść, chociaż z tym jedzeniem dzisiaj miałam problem, bo założyła mi grubszego druta i dołączyła 7-ki do leczenia (mam pierścienie na nich) i obudziłam się z niesamowitym bólem zębów jeszcze tak mocno mnie nie bolały, ale przeżyję
Muszę Wam powiedzieć, że można przyzwyczaić się nawet do czegoś takiego jak ekspander, bo po jego zdjęciu czegoś mi brakowało, czułam się dziwnie i jeszcze ucze się mówić bez tego aż dziwne, ale tak mi pusto na podniebieniu Ale i tak nie chce do niego wracać :P

Wrzucam fotkę tylko jedną, żeby pochwalić się gumeczkami, bo mi się bardzo podobają Więcej fotek nie robiłam, bo niedawno wrzucałam no to przez dwa tyg nic się zbytnio nie zmieniło

Pozdrowienia !!
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:14   #3164
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Witam !!

Wczoraj miałam wizytę i oświadczam iż NIE MAM JUŻ ŁUKU PODNIEBIENNEGO Bardzo się cieszę, mimo że orto powiedziała, że jak zauważy, że coś mi się zwęża to do niego wrócimy- ale miejmy nadzieję, że tak nie będzie W każdym bądź razie mogę w końcu normalnie mówić i jeść, chociaż z tym jedzeniem dzisiaj miałam problem, bo założyła mi grubszego druta i dołączyła 7-ki do leczenia (mam pierścienie na nich) i obudziłam się z niesamowitym bólem zębów jeszcze tak mocno mnie nie bolały, ale przeżyję
Muszę Wam powiedzieć, że można przyzwyczaić się nawet do czegoś takiego jak ekspander, bo po jego zdjęciu czegoś mi brakowało, czułam się dziwnie i jeszcze ucze się mówić bez tego aż dziwne, ale tak mi pusto na podniebieniu Ale i tak nie chce do niego wracać :P

Wrzucam fotkę tylko jedną, żeby pochwalić się gumeczkami, bo mi się bardzo podobają Więcej fotek nie robiłam, bo niedawno wrzucałam no to przez dwa tyg nic się zbytnio nie zmieniło

Pozdrowienia !!
eee pół roku z łukiem to jeszcze nic takiego, ale moze on sie człowiekowi juz znudzic lepiej żeby sie tam nic nie pozwęzało a ząbki górne masz super

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-16, 11:42   #3165
Fibbi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Fibbi! a właśnie! jak tam z Damonem?
wstawialas zdjecia?
już pisałam dawno, ze orto zdecydowała za mnie i nie mam damona, tylko jakiś canon, o którym nic nigdy nie słyszałam, chyba że o apratach fotograficznych
ale teraz jestem bardzo zadowolna ze swojego aparatu na początku byłam zła że nie mam damona, ale teraz sie w swoim zakochałam

Cytat:
Napisane przez slonko:) Pokaż wiadomość
mam takie pytanie- jak to jest z tymi pierscieniami na 6? bo ja mam aparacik od 22 wrzesnia ale zadnych pierscieni nie mam...
ja też nie mam pierścieni tylko rurki, może Ty masz tak samo? zapytaj orto o to najlepiej

co do szczoteczek to też mi orto zaleciła żebym zwykłą myła. ale teraz mam problem z wyciorkami, złamał mi sie ostatni i nie mogę nigdzie w aptece dostać takich małych jak miałam, tylko wszędzie mi pokazują jakieś długie strasznie
jutro... lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień!

aparatka, góra i dół 21.08.2009
Fibbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 11:57   #3166
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
eee pół roku z łukiem to jeszcze nic takiego, ale moze on sie człowiekowi juz znudzic lepiej żeby sie tam nic nie pozwęzało a ząbki górne masz super
Dziękuję dziękuję:dzieku je:
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 12:18   #3167
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fibbi Pokaż wiadomość
już pisałam dawno, ze orto zdecydowała za mnie i nie mam damona, tylko jakiś canon, o którym nic nigdy nie słyszałam, chyba że o apratach fotograficznych
ale teraz jestem bardzo zadowolna ze swojego aparatu na początku byłam zła że nie mam damona, ale teraz sie w swoim zakochałam

ja też nie mam pierścieni tylko rurki, może Ty masz tak samo? zapytaj orto o to najlepiej

co do szczoteczek to też mi orto zaleciła żebym zwykłą myła. ale teraz mam problem z wyciorkami, złamał mi sie ostatni i nie mogę nigdzie w aptece dostać takich małych jak miałam, tylko wszędzie mi pokazują jakieś długie strasznie
mi orto tez kazała myc zwykłymi, nawet jak sciagała mi złoma a ja zapomniałam zabrac ze soba szzczoteczki to kazała leciec do sklepu i kupic zwykła za 2 pln ale mam kupować o nazwie medium wiec kupiłam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-16, 12:20   #3168
Monian
Zakorzenienie

Witam wszystkie,

zgłasza się przyszła aparatka tzn. za jakiś miesiąc, póki co muszę mieć nowe zdjęcie zrobione ( po usunięciu poziomych ósemek-4) i potem decyzja co usuwamy dalej. Niestety mam za dużo zębów, jak na moją małą szczenkę i strasznie wypchnięte do przodu dwójki ( górne) a dół nie lepszy. Póki co przeszłam usunięcie tych okropnych poziomych ósemek i jedno wiem, tragedia to była, ale przynajmniej już za mną.

Jak podładuje aparacik to wkleje zdjęcie mojej wady, ale nie przestraszcie się.

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2009-11-22 o 19:29
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 12:34   #3169
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
to chyba az obejrze ten odcinek a bedzie to moj pierwszy
cosostatnio malo fot dajecie, nikt nie ma w planach zdejmowania aparatu
? bo nie mam czego analizowac

Ja was cicho podczytuje;
udzielałam się w V lub IV części (tzn. zakładałam ) za miesiąc wreszcie ściągam odrutowanie.
Boję się jak będzie bez
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 12:47   #3170
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fibbi Pokaż wiadomość
ja polecam małe wyciorki, które można kupić w Lidlu (Lidl ).
co prawda są to niby szczoteczki do czyszczenia przestrzeni między zębowych, ale przestrzenie pod drutem super czyszczą. kosztują ok. 7 zł 6 szt. o ile dobrze pamiętam.
Stary 2009-10-16, 13:14   #3171
Monian
Zakorzenienie

dziewczyny wklejam zdjątko;p
Uprzedzam, że jest ono dla tych z Was, które lubią horrory i mają mocne nerwy. Jako że uczucie wstydu rzadko mi towarzyszy bo dbam o nie i pomimo, że są krzywe to są zdrowe postanowiłam wkleić.

Powiedźcie mi myślicie , że idzie z nich coś dobrego "wyczarować"? bo jak patrzę na zęby niektórych z Was, to moje to istna tragedia.
Stary 2009-10-16, 13:17   #3172
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
dziewczyny wklejam zdjątko;p
Uprzedzam, że jest ono dla tych z Was, które lubią horrory i mają mocne nerwy. Jako że uczucie wstydu rzadko mi towarzyszy bo dbam o nie i pomimo, że są krzywe to są zdrowe postanowiłam wkleić.

Powiedźcie mi myślicie , że idzie z nich coś dobrego "wyczarować"? bo jak patrzę na zęby niektórych z Was, to moje to istna tragedia.
na poczatek to bedziesz miała giętki drucik, gdyż jedynki są z tyłu. wiec bedzie pchanie jedynek do przodu, robienie miejsca na dwojki i wsadzanie ich w łuk zalezy jak twoje zabki beda współpracowac a jak bedziesz miec aparat? damon? to z nim szybko pójdzie

edit- cos zle przeczytałam z tym damonem
ale jak nie on to łuk podniebienny tez ci rozepcha troszku góre i zrobi miejsce na dwójki. tragedi nie bedzie. i moze 4ki wyrwiesz? ja musiałam wyrwac wszytskie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2009-10-16 o 13:20
Stary 2009-10-16, 13:22   #3173
Monian
Zakorzenienie

co do aparatu to będę szczegóły wiedzieć w środę, wtedy mam taką już konkretniejszą wizytę u mojego Ortodonty. Bo niestety ponad pół roku zajęło mi pozbywanie się ósemek z racji zdrowotnych. Bardzo źle to przechodziłam.

Ogólnie aparat powinnam mieć już baaaardzo dawno temu, mam już 20 lat rocznikowo. Ale wiadomo jak to bywa Na szczęscie teraz mam możliwość i postanowiłam z niej skorzystać.

O tym druciku giętkim to już mi ortodonta mówił tak trzy po trzy. No nic , przyszło czekać , potem zakładać i jeszcze raz czekać

Tak, tak ortodonta mówił o 4rkach , no i najpierw na początek sama góra przez jakiś czas ma być. Po moich ósemkach na szczęscie wizja wyrwania 4rek już w ogóle nie przeraża mnie. Właśnie te dwójki są najgorsze, a już szczególnie ta jedna, ułożenie niestety odziedziczyłam po ojcu.

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2009-10-16 o 13:24
Stary 2009-10-16, 13:25   #3174
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
co do aparatu to będę szczegóły wiedzieć w środę, wtedy mam taką już konkretniejszą wizytę u mojego Ortodonty. Bo niestety ponad pół roku zajęło mi pozbywanie się ósemek z racji zdrowotnych. Bardzo źle to przechodziłam.

Ogólnie aparat powinnam mieć już baaaardzo dawno temu, mam już 20 lat rocznikowo. Ale wiadomo jak to bywa Na szczęscie teraz mam możliwość i postanowiłam z niej skorzystać.

O tym druciku giętkim to już mi ortodonta mówił tak trzy po trzy. No nic , przyszło czekać , potem zakładać i jeszcze raz czekać

Tak, tak ortodonta mówił o 4rkach , no i najpierw na początek sama góra przez jakiś czas ma być. Po moich ósemkach na szczęscie wizja wyrwania 4rek już w ogóle nie przeraża mnie. Właśnie te dwójki są najgorsze, a już szczególnie ta jedna, ułożenie niestety odziedziczyłam po ojcu.
no to w srode zdaj nam tutaj relacje z przebiegu wizyty;] jak na pierwszy raz to drucik albo bedzie na dwójkach albo nie bedzie, zobaczymy jak orto złapie zamki, bo czasami tak sa zeby pofalowane ze nie da sie łuku włozyć we wszytskie zamki, ciekawi mnie co tutaj bedzie wiesz co do ósemek ja dwie wyrywałam ponad rok wiec ty z 4ma w pól to i tak sie wyrobiłas

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-16, 13:29   #3175
Casparii
Przyczajenie

Witam,
Mam pytanie, czy aparat retencyjny jest na górne i dolne zęby? Bo się zastanawiam co będzie jeśli zdejmę najpierw dolny aparat, a górny zostanie na 2 miesiące dłużej.
Casparii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 13:29   #3176
Monian
Zakorzenienie

oj to widzę , że miałaś jeszcze gorszy przypadek ode mnie. A już myślałam, że tylko ja taki ewenement, bo wszyscy których znam a pozbywali się ich byli zdziwieni i moim czasem usunięcia i późniejszymi konsekwencjami.
Ale tak na prawdę to wszystko zależy od człowieka. Koleżanka miała usuwane bardzo szybko i w zasadzie opuchlizna nikła, ból mały. Zależy od organizmu.

No sama jestem ciekawa, co tam ortodonta wymyśli. Bo co jak co ale u mnie istna falbanka z tych zębów. Więc trochę przy tym roboty będzie miał.
Stary 2009-10-16, 13:30   #3177
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casparii Pokaż wiadomość
Witam,
Mam pytanie, czy aparat retencyjny jest na górne i dolne zęby? Bo się zastanawiam co będzie jeśli zdejmę najpierw dolny aparat, a górny zostanie na 2 miesiące dłużej.
dostaniesz retencja na dół a potem na górę albo orto podklei ci drucik za dolne zęby a retencje da tylko na noc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-16, 13:31   #3178
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
nie będziesz mieć a masz rurki na górze i na dole? ja tak
a ja mialam hyax i teraz mam pierscienie i na pierscieniach na 6 mam rurki tylko z 1 ta tubą ;p czy cos nie tak w zwiazku z tym? najbardziej cierpie jak mi druta zaklada na ta rurke .. wtedy sie dre;d
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 13:43   #3179
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
a ja mialam hyax i teraz mam pierscienie i na pierscieniach na 6 mam rurki tylko z 1 ta tubą ;p czy cos nie tak w zwiazku z tym? najbardziej cierpie jak mi druta zaklada na ta rurke .. wtedy sie dre;d
z tego co widzę na tej stronie: http://www.sklep.mikran.pl/idc/62_12459_462/Pierscienie
to każdy pierścień ma na sobie taką tubę i haczyk, to w sumie logiczne, bo gdzieś ten drut zaczepić trzeba.
Stary 2009-10-16, 13:48   #3180
Casparii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
dostaniesz retencja na dół a potem na górę albo orto podklei ci drucik za dolne zęby a retencje da tylko na noc
Sądziłem, że ten aparat retencyjny to taka jedna wielka całość na górę i na dół, i że to się nie rozdziela
Casparii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości