![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Dziewczyny mam nadzieje, że z Hanjah wszystko w porządku, strasznie się o nią martwie!!!!!!
Jolu kciukasy za Olivierka, oby mu się znudziło szybko w brzuszku i chciał zobaczyć nowy świat. Całusy dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana chyba nie ma łagodnego sposobu na oduczenie dziecka od "rączek". Jeśli będziesz ulegać małej,ta będzie to wykorzystywać... Jeśli się nie zanosi od płaczu i nic ją nie boli to przecież nie musisz jej nosić. Pomyśl,że teraz jest jeszcze malutka,ale za dwa,trzy miesiące będą naprawdę bolały Cię ręce i nic nie dasz rady zrobić w domu.... ![]() Powodzenia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Zadomowienie
|
Tak, podczas kazdego usg mi mowiono
![]() Uuuu!!! ![]() ![]() No bardzo brzydko z jego strony! Cytat:
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
Vedma bardzo fajny tek koszyk, miejmy nadzieję, że Adaś go polubi
![]()
#3155 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() Moje dziecko uparte jest bardziej niż myślałam ![]() Nic się niestety nie ruszyło...Plamienie też mniejsze,prawie znikome... ![]() Tak więc to jeszcze chyba nie czas. ![]() Vedma gratki za wygraną aukcję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Witam porankowo
![]() Vedma gratuluję wygranej, ładniutki koszyk ![]() Jola czekamy dalej, trzymam kciuki by się coś ruszyło. Dziś piękne słońce, oby tak zostało ![]() Miłego dnia ![]()
#3157 |
Zadomowienie
|
Wczoraj tak zaszalalam z odkurzaczem i mopem pod nieobecnosc TZa, ze dzisiaj nie moge sie za bardzo ruszyc
![]() Jem wlasnie sniadanko, za oknem pogoda nie bardzo... po lunchy jedziemy do znajomych z 2-miesiecznym synkiem, to moze byc bardzo pouczajace ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Vedma cena tego moses basket w Mothercare to ![]() Ja kupiłam na ebayu tez nowy za 10 funi z Disneya. Nocka kijowa.Co szlam do wc to się zastanawiałam czy mi wody nie odejdą. Dziś zapowiada się ładny dzien wiec wybierzemy się na mini wycieczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
To w Mamas&Papas - 99 funtow za kosz + 35 za rocking stand. Tez uwazam, ze placi sie polowe za metke, tzn. bardzo mi sie podoba design, rzeczy sa wykonane w miare starannie - ale bez przesady! W Mothercare podobny koszyczek mozna kupic za polowe tej ceny. Tylko ze ja sie oczywiscie uparlam na ten, bo strasznie mi sie spodobalo lniane, naturalne wykonczenie. Stad proba znalezienia czegoc na ebay'u. Ale za jeansy dla ciezarnych w M&P tez placi sie krocie, chociaz akurat tutaj musze przyznac, ze sa bardzo wygodne i sluza mi juz kilka miesiecy a uzytkowania po nich nie widac.
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Jolaoo ty jeszcze tutaj? No ile można czekać? ![]() ![]() Vedma ładny ten moses basket,ale cena faktycznie powala ![]() ![]() ![]() Darianna ja tez ma z basket z Disneya i też za 10 funtów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
Ursull gratulacje
![]() ![]() ![]() Vedma fajny ten basket, ja w sumie nigdy o takim roziwazaniu nawet nie myslalam. Do ilu mieiescy dziecko sie w takim baskecie trzyma? (jesli tak to moge nazwac ![]() Vedma, czy Twoj nick jest od wiedzma?? bo moj tz jak zoabczyl liste wizazanek to pyta sie, czy to znaczy wiedzma ![]() ![]() ![]() ![]() Jolaa, ja sie boje porodu ale wierze, ze jestes w takim stanie, ze juz prooosisz o porod ;D nie wiem czy tak nawet nie jest lepiej ![]() Ja w koncu poranek moge spedzic w domciu, w manchester jest dzis ladnie wiec zapowiada sie fajny dzien ![]() Kurcze, mamy nieciekawych sasiadow, grupka angielskich nastolatow wprowadzila sie kilka tyg temu i od tego czasu sa nocne imprezy baardzo czesto i bardzo glosne, na ulicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Awika Czas edycji: 2010-06-12 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Awika problemu z hałasującymi sąsiadami zwykle nie załatwia się zwykle przez policję (w kazdy bądź razie, nie u nas na południu).
Tym zajmuje się environmental health (każdy council ma taki dział). Istotne jest czy sąsiedzi mają mieszkanie z council'a czy wynajem prywatny, a jeszcze inna historia, gdy jest to mieszkanie własnościowe. Jeśli jest to mieszkanie z council'a, hałas moze być jedną z podstaw do eksmisji (oczywiście nie odbywa się to w przeciągu jednego dnia. cena moses basket, który pokazała Vedma jest wysoki wiadomo: bo płaci się między innymi za firmę, która poniekąd jest gwarancją jakości ![]() Mnie się udało upolować John Lewis i M&P stojak. Uzywany, w świetnym stanie, za grosze zupełne (ktoś wystawił na bardzo krótką aukcję).
#3163 | ||
Zadomowienie
|
Super! Wiem, jakie jest to przezycie dla kazdego rodzica
![]() ![]() Cytat:
![]() Vedma z mojego nicka to "czarownica" po czesku ![]() ![]() ... ale wtedy jeszcze nie mialam takiego ciezkiego odwłoka... ![]() Co do koszyczka (wiecie co jest najgorsze? ze moses basket nie ma swojego odpowiednika po polsku; a obiecalam sobie od Nowego Roku nie wtracac anglicyzmow) na dziecko (LOL ale to glupio brzmi) to bylismy dzisiaj u znajomych i ich 9-tygodniowy synek jeszcze ciagle w nim spi. Lozeczka nie uzyli ani razu. Mysle, ze generalnie wystarcza na pierwsze trzy miesiace. Cytat:
Wiecie co? Udalo mi sie jeszcze dzisiaj zrobic pedicure ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Rozeznanie
|
Ursull gratulacje dla córeczki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupilam sobie wczoraj kosmetyki do wlosow Clairol, w zestawie mial byc jedwab, a jest serum i... nie wiem, jak go uzywac ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
luna
Co do wózka to jeszcze na 100% nie wybraliśmy,ale jesteśmy bardzo przekonani do Twister firmy Prampol.Jeździłam nim w sklepie (dziwnie brzmi) i wydawało się ok.Inny ciekawy wózek to Jumper X,ale jednak Twister mnie jakoś do siebie bardziej przekonuje. http://www.prampol.pl/index.php?page...=twister_thumb Mam swoje powody sprowadzania wózka z Polski i nie zmienię zdania.Poza tym w UK nie znalazłam (przynajmniej na ebay'u) wózka,który chcę. Diari Aż tak łatwo się nie obrażam ![]() ursull A dziękuję,że pytasz.Ostatnio lepiej.Skurcze są rzadsze i to mnie zaczyna martwić,ale w środę mam skan to podpytam co i jak.Nie wiem czemu,ale będąc w połowie 2 miesiąca brzuch mi do przodu już wypchnęło i mam twardy brzuch i zastanawiam się czy to normalne.Zawsze chciałam mieć najpierw chłopca,ale szczerze mówiąc to teraz już mi obojętne.Oby było jedno....bo po Clomifene (tabletki wspomagające zajście w ciążę kobietom z policystycznymi jajnikami) zdarzają się ciąże mnogie.Przeraża mnie to! |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedy dokladnie masz usg? Wozeczek fajny, szczerze mowiac calkiem podobny do mojego. Macie mozliwosc wyboru koloru?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
A ja miałam nadzieję, że zobaczę na USG dwa. Zawsze chciałam mieć dwójkę, chłopca i dziewczynkę i gdyby okazało się, że to bliźniaki to miałabym dwójkę, a tylko raz byłabym w ciąży.
Ale teraz stwierdzam, że jedno wystarczy a drugie za jakiś czas ![]()
#3169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorów jest pełno.Od zielonego poprzez błękitny po granatowy.Ja oczywiście wybrałam granatowy,bo ta czerwień kuje w oczy (a ja czerwonego i różowego nie lubię). A jaki dokładnie wózek Ty masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mamy USG tego samego dnia ![]() tylko u mnie to 12 tygodniowe ![]()
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
#3173 |
Zadomowienie
|
Jaka chcialabys miec roznice wieku?
Taki: http://www.britax.co.uk/pushchairs/vigour-3-plus Tylko w blekitnym kolorze - w czwartek chyba wklejalam zdjecia tu na watku ![]() Jeszcze dobrze pamietam, jakie podekscytowanie towarzyszylo naszemu pierwszemu usg (ale to bylo w 14 tyg. przez te sniegi...) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Rozeznanie
|
Zawsze chciałam żeby różnica była jak najmniejszą, tak max 3 lata, ale wszystko może się zmienić, zobaczymy jak poradzę sobie z jednym. Nie wyobrażam też sobie mieć małe dziecko, być w ciąży z drugim i czuć się tak, jak się czułam przez pierwsze 3 miesiące tej ciąży (prawie nie wstawałam z łóżka, tak źle się czułam).
Jola jesteś? ![]()
#3175 |
Zadomowienie
|
Jestem kochane
![]() Dzień mam dziś okropny,humor wisielczy...Do tego pokłóciłam się z małżem..Super! Byłam dziś na długim spacerku...Moje plamienie prawie ustało,za to po powrocie zaczął odchodzić mi brunatny czop (chyba)... No i teraz zastanawiam się,czy to efekt wczorajszego masażu szyjki,czy jednak coś zaczyna się dziać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach
ANN ja jestem barrrrrrrdzo zadowolona
![]() ![]() na poczatku zbulwersowana tak mala iloscia usg i wogole zero kontaktu z lekarzem ![]() ale jak tylko zaczelam miec problemy przy samym koncu ciazy to i lekarz sie znalaz ![]() ![]() mialam problemy z byt wysokim cisnieniem...mialam porod wywolywany...krew badali mi co chwile...bo tego wymagala sytuacja...tak samo siuski. porod super mila atmosfera,do tego po 20 godz dyzur miala polka asystowala przy porodach...znieczuleni jakie tylko chcialam ![]() po porodzie nie dawalm sobie w nocy rady z dzieckiem to pielegniarki sie nim zajely a ja moglam polozyc sie spac.... ja butla karmie i na szczescie zadnej presji nie mialam z tego powodu... pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania ![]()
#3177 |
Rozeznanie
|
Miejmy nadzieję, że coś się zaczyna dziać.
Daj znać zanim pojedziesz na porodówkę ![]() ![]()
#3178 |
Raczkowanie
|
Ogladalyscie mecz? Ja po moim okropnym dniu zostalam porwana do trafford centrum na mecz uk-usa
![]() Mala jezdzi w brzuchu jak moze ![]() Dobrej nocy dziewczeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Kochane ruszyło się
![]() ![]() ![]() Zaraz będę dzwonić do szpitala. Mam nadzieję,że synio zdecydował się już na dobre i dziś go urodzę ![]() Poproszę o kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.