Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 19:46   #3151
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

cosma a jak się teraz odżywiasz?? bo zaburzenie diety też może wpływać na późniejsze samopoczucie.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:19   #3152
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Zrobie, zrobie, ale w weekend chyba ..
Tak mysle i mysle ... W pierwszym cyklu na tabsach czulam ewidentnie owulacje- 7 dni przed i 7 dni po sie kosialismy. Nie wydaje mi sie zeby cos z tego mialo wyjsc.... Ale ... cycuchy mi sie mega powiekszyly ... mdleje, niedobzie mi dosyc czesto .... sama nie wiem, warto by sprawdzic nie?
Ajc napewno sobie wmawiam... lubie znecac sie nad soba psychicznie;D

A wlasnie wszamalam sobie ogorki korniszone caly sloik, tak mi sie chcialo, ze jeszcze wode bym chetnie z nich wypila
ale to nie objaw, bo tak mam czesto
Tabsy mają za zadanie blokować owulację oraz zmienić konsystencję śluzu szyjki macicy w taki sposób, że nie przepuszcza on plemników. Jeśli balowałaś i zapomniałaś przez 2 dni wziąć tabletkę to może się tak stać. Wydaje mi się, że to reakcja na hormony. Ja bym je zmieniła, bo to za długo trwa u ciebie.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 05:56   #3153
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
cosma a jak się teraz odżywiasz?? bo zaburzenie diety też może wpływać na późniejsze samopoczucie.
Odzywiam sie zdrowiej po prostu, jem mniej, ale tyle zeby nie czuc glodu co godzine i nie napadac na lodowke jem duze sniadanie, mniejszy obiadek i tez lekka kolacje. Ogolem czuje sie dobrze
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Tabsy mają za zadanie blokować owulację oraz zmienić konsystencję śluzu szyjki macicy w taki sposób, że nie przepuszcza on plemników. Jeśli balowałaś i zapomniałaś przez 2 dni wziąć tabletkę to może się tak stać. Wydaje mi się, że to reakcja na hormony. Ja bym je zmieniła, bo to za długo trwa u ciebie.
No wlasnie maja takie zadanie, ale z tego co udalo mi sie wyczytac to dwie dziewczyny w pierwszych 2-3 miesiacach przyjmowania tabletek (to byly bodajze Yasmin czy Yasminelle) na wizycie na USG mialy widoczne pecherzyki, ale lekarze zapewniali ze nie pekna.
Niby moze sie tak zdarzyc zwlaszcza przy niskiej dawce hormonow.
Ja mowilam mojej gin o tym ze mialam wszelkie objawy owulacji, to spojrzala sie na mnie jakbym jej powiedziala ze jestem sw.Mikolajem ....
Anita wpadnie do mnie jakos do 10 to po prosze ja zeby mi test kupila i bedzie po problemie
Bo mam w glowie to ze moze test ostatni byl za wczesnie i po prostu nie wykryl. A czuje sie inaczej i byc moze to od hormonow, a byc moze nie. Wole sprawdzic i miec spokojna glowke
Bo oprocz tych dziwnych @ (braku pierwszej i hm w sumie drugiej tez, bo male plamienie mialam)czuje sie dziwnie- nie mam mdlosci caly czas ale np jak mnie zlapie to trzyma juz poki nie zasne, wczoraj tak mialam kolo 16 zaczelo mi sie niedobrze robic, a jak szlam do auta to myslalam ze zaraz i tak juz do wieczora...
Wczoraj TZ spojrzal na mnie w pewnej chwili i spytal prosto z mostu ''A Ty w ciazy nie jestes?'' Szok, bo nic nie robilam ani nie mowilam co by moglo mu sie z tym skojarzyc Pewnie mial na mysli moj brzusio, bo wyglada hm jak wyglada
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:53   #3154
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Czyzbyscie jeszcze spaly?
Stary 2010-01-08, 09:34   #3155
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim
no jestem w szoku po prostu zawsze o tej porze to było juz napisane a tu prawie nic
Cosma jestem ciekawa co ci tentest pokaże , ale mam jakies przeczucia że ty tam chyba cosik masz i tego zyczę, rób ten test bo jestem ciekawska
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:36   #3156
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzbyscie jeszcze spaly?
Ja juz dawno nie śpię

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

No właśnie cosmaaa kiedy testujesz???????

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:48   #3157
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Tak jak myslalam Neg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 09:51   #3158
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak myslalam Neg

oj a narobiłaś smaka że hej myslałam że znów ciocią zostanę
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:02   #3159
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak myslalam Neg
Ah jaka szkoda a już myślałam ze kolejna fasoleczka nam rośnie

Stary 2010-01-08, 10:34   #3160
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Czesc dziewczynki!

Ja tez nie spie tylko ciezko pracuje . Tak sie ciesze ze juz piatek. Tutaj dalej masakra z pogoda, miasto kompletnie sparalizowane. W ten weekend na bank bedziemy siedziec w domu bo samochodem sie nie da nigdzie ruszyc a na nogach tez ryzyko bo wszystkie chodniki sa maksymalnie oblodzone . Ale mimo wszystko bede sobie odpoczywac i sie relaksowac przez 2 dni .

Cosma jesli bierzesz tabletki regularnie (czyli zadnej nie zapomnialas itd) to nie zajdziesz w ciaze kochana. Po prostu nie ma takiej mozliwosci. A te twoje dziwne objawy moga byc spowodowane wlasnie przez te tabletki (zwlaszcza zawroty glowy). Moja kolezanka zaczela brac te nowoczesne tabletki pol roku temu i przez pierwsze 4 miesiace miala okropne zawroty glowy. Rowniez dieta moze u ciebie tak dzialac.

Zycze milego dnia kochane. Piszcie bo normalnie nie mam co robic czasami jak nie piszecie

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:50   #3161
Pamela86
Zakorzenienie

Oczywiście nie ma możliwości żebyś zaszła w ciąże biorąc tabletki anty (jeśli bierzesz regularnie), ale jeśli to one powodują takie a nie inne dolegliwości powinnaś skonsultować sie z ginem, być moze masz źle dobrane tabletki.
Ja brałam anty przez 5 latek z małymi przerwami i po żadnych nie miałam żadnych skutków ubocznych.

Stary 2010-01-08, 11:04   #3162
LadyMK
Zakorzenienie

Witam cichutko skromnitko tu.
Cosma ja brałam Yasmine jakieś 5mcy... czułam się okropnie! napady głodu, omdlenia, wymioty... ;/ Potem zmieniłam na Cilest- brałam 8mcy...Po nich czułam się świetnie. Zaś efekt tych pieprz...ch tabletek był taki, że przerwałam, bo zrobiła mi się zmiana na węźle pachowych 11mm na 5,5mm. I teraz już nie biorę tabletek 14mcy, a pierś zaczęła wracać do normy około 12mcy po zakonczeniu brania.

Szczęściara
Stary 2010-01-08, 11:05   #3163
niunia1401
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki,no u nas tez lipa z pogoda zimno i slisko na drogach i chodnikach,jedynie drogi rowerowe sa dobrze odsniezone,ale holendrzy juz tak maja z rowerami,ja na rowerze nawet latem nielubie jedzic a co dopiero w srodku zimy,ale im nieprzeszkadza,a i mialam pytac czy ktoras miala cos z tym progresteronem za niski mam lub cos tak mysle skoro kazala mi gin zrobic jego poziom w polowie cyklu?zna ktos jakies przypadki?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:15   #3164
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć wam dziewczynki! jakoś to nam nasze forum ucichło. Każda boryka sie ze swoimi kłopocikami. Ja też mniej się odzywam, bo kompletnie nie ma na to czasu. Do ślubu pozostało 2 tyg i nie wiem czego jeszcze brakuje. Mnie do stroju diademu. Tu u nas sa cholernie drogie, szukałam na all i pewnie zamówię bo nie mam zamiru wydawać kupę kasy na noc w diademie.. jakby innych wydatków nie było.. Wczoraj mój Tz zakupił garniaka, płaszcz i wszelkie dodatki i zapłacił ponad 2000 no w pale się nie mieści. ja też mam teraz głowie rosnący brzuchol, bo już nie moge sie dopiąć w spodnie musze poszukać jakichś spodni, poza tym musze się nastawić na poinformowanie pracodawcy o ciąży.. ech..
Linuś jak chcesz to daj znać na priv to mogę Ci mój diadem pożyczyć, bo kupiłam miałam go na ślubie i sesji i lezy

Witajcie kochane!
Ja wróciłam z centrum zdrowia dziecka, umówili nas na wizytę z lekarzem z poradni genetycznej na 15 stycznia i jeśli zdecyduje się na amniopunkcje to miała bym 19 stycznia. Po za tym nadal mam doła
Jestem w meeeeeeeeeeeega szoku w jakim zacofanym kraju żyjemy, tak jak pisałam wcześniej pisałam prace na temat chorób genetycznych, mam sporo literatury na ten temat i trochę jej czytała, przeważnie jest to albo amerykańska albo angielska literatura tłumaczona tylko na polski. No i jak dziś byłam zaczęłam wypytywać tą pielęgniarkę czy jest możliwość zrobienia jeszcze kilku innych testów nieinwazyjnych zanim zdecyduje się na amniopunkcje, i powiedziałam jej konkretnie o jakie badania mi chodzi. Ona zrobiłą wielkie oczy i powiedziała że pierwszy raz słyszy o takich badaniach i że widocznie w Polsce się ich nie robi i jeśli chcę wiedzieć to mogą zaproponować mi tylko amniopunkcje, po prostu załamka
Ja nie wiem czy ci ludzie jacyś niedoinformowani, niedouczeni czy jak, czy poprostu żyjemy w jakimś ciemnogrodzie, a te badania o których jej mówiłam to znalazłam w książce z 2003 roku ....
Po za tym dziś na 20 idę do na usg do jakiegoś podobno super hiper profesora który jest rewelacyjny, no i spróbuje jeszcze z nim o tych badaniach porozmawiać.
Ostatnio powiem wam że zastanawiam się za jakie grzechy Bóg mnie tak doświadcza. Nie mówie tylko o tym ale jest jeszcze wiele rzczy które się wydarzyły wcześniej które też były dla mnie mega ciosem
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:20   #3165
itakasia
Zakorzenienie

czesc dziewczynki
latko
i jaka podjelas decyzje, powiem ci ze poczytalam sporo i wszedzie pisza ze test pappa jet niemiarodjany, trzeba go skorelowac z usg
cosma
chyba rzeczywiscie te hormony troche ci mieszaja w organizmie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

latko
a pyatalas w laboratorium czy gdzie, nie wszedzie kazde badania wykonuja. i nie wszyscy o nich wiedza. moze podzwon po laboratoriach przyszpitalnych
Stary 2010-01-08, 11:24   #3166
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
latko
i jaka podjelas decyzje, powiem ci ze poczytalam sporo i wszedzie pisza ze test pappa jet niemiarodjany, trzeba go skorelowac z usg
cosma
chyba rzeczywiscie te hormony troche ci mieszaja w organizmie
Ja miałam usg i w usg wszystko wyszło dobrze, i widać kość nosową i przezierność karkowa w normie.
Żeby było "śmiesznie" test pappa składa się z 4 rzeczy i na ich podstawie wylicza się ryzyko. Te 4 rzeczy to kość nosowa, przezierność, ilość wolnego beta hcg i iliść białka pappa. I u mnie 3 rzeczy są w normie tj. ta kość, przezierność, i ilość białka pappa, natomiast ilość wolnych beta hcg jest 5 razy większa niż powinna i powiedział że to jest bardzo podejrzane i nieciekawe. I ta jedna rzecz zmienia tak statystyki
Co do tej amniopunkcji to jeszcze nadal nie podjełam decyzji. Raz jestem na tak, zaraz że nie i tak w kółko...
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:25   #3167
itakasia
Zakorzenienie

latko
moim zdaniem nie masz sie czym martwic skoro reszta jest ok. wies sama najlepiej ze sam test nie jest miarodajnya masz pewnosc ze wynik jest prawidlowy?
Stary 2010-01-08, 11:27   #3168
marlenka0505
Zakorzenienie

u mnie też sypie i sypie śnieg, drogi białe, jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak do domku wrócę.
Jestem mega szczęśliwa że dziś piątek
Jutro idziemy do teściówki na urodziny, a w niedzielę o 10 na usg Już nie mogę się doczekać
Stary 2010-01-08, 11:27   #3169
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Prosze bardzo

http://www.asos.com//Asos/Asos-Mater...spx?iid=829140

http://www.asos.com//Asos/Asos-Round...spx?iid=840147

Wzielam je tak na dobry poczatek

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dziewczyny cos Kasiula sie wogole nie zjawia!!!! Ciekawe co sie dzieje....

kieciuszki super no własnie aneczki tez ni ma jakos dziewczyny sie obijaja zapomnialy o nas stara panna tez nie bywa chociaz raz w tyg powinny dac znać ze u nich wsio ok bo my sie martwimy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 11:29   #3170
marlenka0505
Zakorzenienie

co do wyników z labolatoriów to ja się ostatnio nasłuchałam że włos na głowie się jeży. Matki które dowiedziały się że ich dzieci mają białaczkę, a potem że to błąd na wyniku. Więc może warto powtórzć najpierw te badanie z krwi.
Stary 2010-01-08, 11:32   #3171
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
rzeczywiście ostatnio tu cisza Ja jestem w napieciu przed usg. Byle do niedzieli Boję się dwóch wiadomości..... jednej nie będę głośno wymawiać a drugiej że dostanę informację że to ciąża bliźniacza
Co do ciuszków to ja już upatrzyłam na all sobie spódnicę i spodnie, ale czekam do poniedziałku z zamawianiem W sumie za dwa ciuch cośą koło 90 zł będzie mnie to kosztować. Stwierdziłam że jak nie będzie mi paswać to oddam a będę stratna tylko koszt przesyłki

super bodziaki sa z firmy kolorino dostałam jedne od bratowej pokaze jakie zapinaja sie na 4 zatrzaski z boku i 3 na dole wiec rozkładasz body jak rożek i zapinasz dzidka super wygodne i tanie a materiał superowy

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazje/inn...towe-r-56.html

Ja mam nadzieje ze lekarz ci powie bez paniki wszystko jest dobrze Pani sobie tylko cos dopisuje trzymam mocno kciuki

a co do moich ciuszków no to ja nie mam spodni w bluzki mamy wchodze a ze mamus juz nie ma to mi sie jej przydadza moja mama lubowała sie w takich tunikach wiec mam jak znalazł a musze wyskoczyc na zakupki bo 17 ide na chrzciny od mojego tz brat robi chrzciny wiecie pisałam wam ze mamusia tego dzidziołka zmarła na świnska 3 dni po porodzie mały 29 miał miesiac i rosnie jak na drozdzach jest cudowny

Stary 2010-01-08, 11:32   #3172
LadyMK
Zakorzenienie

www.enneagram.pl ;] fajny test zróbcie i dajcie znać co Wam wyszło!

Szczęściara
Stary 2010-01-08, 11:40   #3173
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Muszę się Wam pożalić. Mam dzisiaj ciężki dzień Musiałam dzisiaj załatwić sobie praktyki w szpitalu i chciałam je rozpocząć dopiero za 2 tyg. (wtedy bym już wiedziała czy jestem w ciąży).Niestety okazało się ,że mam praktykę rozpocząć już jutro. Jestem na ostatnim roku i nie moge pozwolić sobie na zaniedbania. Nie było by problemu gdybym nie musiała pracować przy laserze i magnetotroniku Jeszcze chyba jest za wcześnie, żeby zobaczyć czy udało się mi i mojemu tz coś zmajstrować robiłam test i negatywny. Ma prawo taki być. Okres mam dostać dopiero 15-16.01 Jestem w kropce. Bo tych zabiegów nie można wykonywać jak jest się w ciąży a ja się łudzę,że może się udało. Beznadziejna sprawa

Kasiu tuniki bardzo fajne. Też takie chcę dobry wybór

aa2 dobrze mówisz. kobieta musi mieć minus

Trzymajcie się ciepło. Ja kończę już pracę i mogę jechać do domu. Chcę,żeby już ten dzień się zakończył. Chyba chce mi się płakać, oczy mnie pieką i wogóle jakoś mi ciężko.
Miłeggo wieczoru.
hm tak na moje oko porozmawiałabym z osoba która cie przyjmuje na praktyki moze przez te pare dni zanim sie dowiesz daja cie poprostu na cos innego pare dni gdzies indziej nie bedzie miało wielkiego wpływu na to czy bedziesz umiała mniej czy wiecej nie płacz bo placzem nic nie zrobisz a twoje samopoczucie wtedy bedzie jeszcze gorsze spróbuj ta sprawe tak zalatwic nie wiem czy we krwi cos by juz w szpitalu mogli stwierdzic czy to nie za szybko ale jak cos to spróbuj moze juz ci wyjdzie wiekszy % hormonu ! trzymam kciuki ze bedzie dobrze

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Zrobie, zrobie, ale w weekend chyba ..
Tak mysle i mysle ... W pierwszym cyklu na tabsach czulam ewidentnie owulacje- 7 dni przed i 7 dni po sie kosialismy. Nie wydaje mi sie zeby cos z tego mialo wyjsc.... Ale ... cycuchy mi sie mega powiekszyly ... mdleje, niedobzie mi dosyc czesto .... sama nie wiem, warto by sprawdzic nie?
Ajc napewno sobie wmawiam... lubie znecac sie nad soba psychicznie;D

A wlasnie wszamalam sobie ogorki korniszone caly sloik, tak mi sie chcialo, ze jeszcze wode bym chetnie z nich wypila
ale to nie objaw, bo tak mam czesto

hm może po tych tabsach ci syski urosły no i pamietaj ze nie palisz wiec organizm tez inaczej reaguje ja jak rzestałam palic cycki mi sie powiekszyły a to ze nie palisz organizm sie odbudowywuje i potrzebuje do tego wiekszej ilosci witamin i dlatego masz takie smaki

po 3 masz syndrom kobiety ciezarej czytasz o nas ciearówkach i tez masz te same objawy ciekawe czy razem z nami bedziesz miała bole porodowe hihihi

Stary 2010-01-08, 11:41   #3174
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
www.enneagram.pl ;] fajny test zróbcie i dajcie znać co Wam wyszło!
Obserwator i idywidualista

Stary 2010-01-08, 11:43   #3175
itakasia
Zakorzenienie

pamela
hihi a ja indywidualista obserwator
marlenka
czy te urbania to jakas okazja czy regularna aukacja? wstawisz linka?
Stary 2010-01-08, 11:55   #3176
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki,no u nas tez lipa z pogoda zimno i slisko na drogach i chodnikach,jedynie drogi rowerowe sa dobrze odsniezone,ale holendrzy juz tak maja z rowerami,ja na rowerze nawet latem nielubie jedzic a co dopiero w srodku zimy,ale im nieprzeszkadza,a i mialam pytac czy ktoras miala cos z tym progresteronem za niski mam lub cos tak mysle skoro kazala mi gin zrobic jego poziom w polowie cyklu?zna ktos jakies przypadki?

u nas pada snieg od rana superrr dzis jak jechałam z poradni z moim tz zepsuła sie wycieraczka i tz musiał byc przechylony w moja strone dobrze ze mamy blisko z przychodni okazało sie ze jakas srubka popusciła dokrecił i działa

glukoza smakuje jak cukier puder z woda bleeee 2 razy mnie kuła przed wypiciem i po myslałam ze mnie walnie w palec jak przy mierzeniu cukru a ona w żyłke aaaaaaaaa pielegniarka zaraz mi powiedziała ze nastepnym razem cytrynke mam przyniesc wiec dziewczyny jak pojdziecie na krzywa to pol cytrynki we woreczku zeby pare kropel do tej glukozy mieć ....

progesteron hmm
Wydzielanie progesteronu wzrasta po owulacji
przygotowuje błonę śluzowąmacicy na przyjęcie zapłodnionego jaja
wstrzymuje dojrzewanie pęcherzyków Graafa

dlaczego masz zrobic w połwoe cyklu .. bo....
Ciałko żółte jajnika wytwarza progesteron w drugiej fazie cyklu płciowego w ilościach wzrastających od około 5 do 55 mg na dobę w 20–22 dniu cyklu i zmniejszających się do 27 dnia cyklu. Wydzielanie progesteronu przez ciałko żółte odbywa się pulsacyjnie. wiec to jest normalne ze kazała w połowie cyklu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Linuś jak chcesz to daj znać na priv to mogę Ci mój diadem pożyczyć, bo kupiłam miałam go na ślubie i sesji i lezy

Witajcie kochane!
Ja wróciłam z centrum zdrowia dziecka, umówili nas na wizytę z lekarzem z poradni genetycznej na 15 stycznia i jeśli zdecyduje się na amniopunkcje to miała bym 19 stycznia. Po za tym nadal mam doła
Jestem w meeeeeeeeeeeega szoku w jakim zacofanym kraju żyjemy, tak jak pisałam wcześniej pisałam prace na temat chorób genetycznych, mam sporo literatury na ten temat i trochę jej czytała, przeważnie jest to albo amerykańska albo angielska literatura tłumaczona tylko na polski. No i jak dziś byłam zaczęłam wypytywać tą pielęgniarkę czy jest możliwość zrobienia jeszcze kilku innych testów nieinwazyjnych zanim zdecyduje się na amniopunkcje, i powiedziałam jej konkretnie o jakie badania mi chodzi. Ona zrobiłą wielkie oczy i powiedziała że pierwszy raz słyszy o takich badaniach i że widocznie w Polsce się ich nie robi i jeśli chcę wiedzieć to mogą zaproponować mi tylko amniopunkcje, po prostu załamka
Ja nie wiem czy ci ludzie jacyś niedoinformowani, niedouczeni czy jak, czy poprostu żyjemy w jakimś ciemnogrodzie, a te badania o których jej mówiłam to znalazłam w książce z 2003 roku ....
Po za tym dziś na 20 idę do na usg do jakiegoś podobno super hiper profesora który jest rewelacyjny, no i spróbuje jeszcze z nim o tych badaniach porozmawiać.
Ostatnio powiem wam że zastanawiam się za jakie grzechy Bóg mnie tak doświadcza. Nie mówie tylko o tym ale jest jeszcze wiele rzczy które się wydarzyły wcześniej które też były dla mnie mega ciosem

kochana wiem ze to dla ciebie rudne ale nie pytaj pielegniarki spróbuj wpisac te badania do wyszukiwarki i zobaczysz czy jakies robili u nas w polsce z mojego doswiadczenia wiem ze pielegniarki i lekarze sa bardziej zacofani niz my tak bylo u mojej mamy jak sie pytalismy o lek to lekarz nie wiedzial o jego istnieniu dopiero jak przyniosłam ulotke i on sam poszukał gdzies tam stwiedził ze mozna go spróbować i ze nie zaszkodzi a pomoże i pomógł
wiec sama widzisz ze najciemniej pod latarnia zobaczysz co powie ci ten lekarz moze sie okazac i mysle ze tak bedzie ze twoje dzidzia jest zdrowa trzymam za to bardzo mocno kciuki

Stary 2010-01-08, 11:57   #3177
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Obserwator i idywidualista
mi wyszło tak samo

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
pamela
hihi a ja indywidualista obserwator
marlenka
czy te urbania to jakas okazja czy regularna aukacja? wstawisz linka?
http://www.allegro.pl/item866330388_...46_roz_40.html

http://www.allegro.pl/item872601619_...50_roz_40.html
Stary 2010-01-08, 12:04   #3178
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=marlenka0505;163286 41]mi wyszło tak samo

a co robiliscie ja tez chcem zrobić

Stary 2010-01-08, 12:05   #3179
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Mi wyszlo Perfekcjonista Rozjemca czyli 'idealista'... hm..

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:11   #3180
itakasia
Zakorzenienie

marlenka
mi sie podobaja te http://moda.allegro.pl/item869928074...psze_ceny.html ale nie ma na razie mojego rozmiaru, mam nadzije ze sie jeszcze pojawi bo byl

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości