![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 3
A jak z MACiem w Hiszpanii, warto na coś zapolowac czy ceny takie jak u nas ?
![]() ![]()
![]() |
#3152 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Shale + pigment Grape (albo Nocturnelle) odrobina Stars n'Rockets nałożona na Shale, wychodzi równie dziwny co piękny miks ![]() Shale + Seedy Pearl (ewentualnie Crystal) Shale + Concret + granat w linii rzęs ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Shale+ pigment Push The Edge = MIODZIO!!!!! Edytowane przez agniecha4791 Czas edycji: 2010-07-01 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]() Wow! ale te makijaże boskie na tym filmiku! ktoś się pokusi o interpretację co by użyć żeby zrobic taki makijaż? Ten pierwszy to pewnie Passionate? ten róż? W tym drugim może by sie nadała Fig 1. na całość, plus troche pigmentu w kącik np Deep Purple? jeszcze coś tam dodawał... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam cienie Soften the Mood; jednak róż beżowy nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia.
Macie jakiś pomysł jak to fajnie połączyć? Na razie zmieszałam błękit z tym perłowym różem, potem dałam brąz a w kąciku Satin Taupe wymieszany z czekoladowym cieniem. W ogóle nie lubię błękitów, ale ten jest boski ![]() Ten środkowy cień jest różowo-beżowy ze złotawymi drobinkami
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i właśnie zamiast srebra możesz dać Twój nowy błękit! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, wygląda bardzo ciekawie, na pewno wypróbuję to na moich oczach
![]()
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Witam, ile w Polsce kosztuje pedzel 217 i pedzel 224??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Moderator
|
Dla posiadaczek Seedy Pearl i Shale - wyprobujcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
Bylam wczoraj w MACu i ITG oraz Superglassy mnie troche rozczarowaly
![]() ![]() ![]() superglassy natomiast troche bazarowe mi sie wydaly ![]() ![]() cos tam oczywiscie kupilam, ale byly to chyba moje najskromniejsze zakupy MACowe.. Przyjze sie kolekcjom raz jeszcze jak bede w Londynie na lotnisku (jesli cokolwiek sie jeszcze ostanie), ale plakac nie bede, jesli nie ![]() Jak wroce z pracy zrobie zdjecia i pokaze ![]() Wydalam za to duzo kasy w Lushu.. Pierwszy raz moje zakupowe wyrzuty sumienia nie dotyczyly MACa, tylko tym razem Lusha ![]() Bardziej przerazaja mnie kolekcje w nadchodzacych miesiacach ![]()
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Na stronie MACa juz nie ma Stereo Rose!!! Dobrze, ze kupilam! A tak sie nad nim zastanawialam
![]() Wrzucilam kilka fotek na swatchowy... ![]()
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Stereo Rose jest bardzo fajny w zestawieniu z Instant Chic - na mnie (NW15) to zestawienie trochę za pomarańczowe ale myślę że będzie bardzo fajne już przy nieco ciemniejszej/cieplejszej karnacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Raczkowanie
|
CO do cienia Shale to was zaskoczę..pięknie wygląda taki zestaw: na całą ruchomą powiekę cień orange albo rule a shale w załamaniu i rozblendowany ku brwiom.. do tego odrobina np shroom'a i kreska zrobiona dipdown.. piękny i intrygujący zestaw
![]() Cień Humid fajnie wygląda jak jest rozblendowany chrome yellow albo tym nowym żółtym kolorem z regularnej (nie pamiętam nazwy)... w wersji wieczorowej smoky eye zrobione humid+carbon też fajnie wygląda. albo humid+ gorgeus gold. A tak z innej beczki mam cały pigment Mutiny który chętnie bym z kimś wymieniła na inny fajny kolor z limitowanej kolekcji.. może być nawet któryś z nadchodzących kolekcji (nie ma dla mnie znaczenia różnica pojemności) |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zadomowienie
|
Wiem o co Ci chodzi,ja przy filoetach lub podobnych (Shale)...... po blendowaniu w załamaniu powieki daję ponad kolorem lekką smugę z Girlie i to też fajnie podbija kolory makijażu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Chyba będę musiała zakupić Carbona. ![]() Mam nowego faworyta jesli chodzi o rozświetlenie łuku brwiowego ![]() ![]() Wybieram się tam za tygdzień albo dwa na polowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Przegapiłam wypad Kamila do Londynu przez SESJĘ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cześć, tu jeszcze nie pisałam, ale natenczas mam pytanie dotyczące M.A.Ca pigmentów . Przymierzam sie do kupna paru odsypek u Dominiki Wróbel na allegro (słyszałam, ze ona ma oryginały), sprawa jest taka, że ona ma np. 5 cieni na zdjeciu, a w podpisie tylko np. 2, czy to znaczy, ze pozostałe 3 ze zdjęcia chwilowo ma niedostępne w sprzedaży? Wie któraś z Was?
![]() ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2010-07-05 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() I dziękuję Ci za odpowiedź ![]() ![]() ![]() I jeszcze bym miała pytanie, czy te pigmenty rzeczywiście lepsze są od sypkich z Inglota? Ma ktoś porównanie, ja zielona w M.A.C.-u dopieram zaczynam sie w to wkręcać ![]() I jeszcze jedno: na ile mniej więcej starcza odsypka za 5 zeta, a na ile za 14,50? Wiem, ze mam duzo, pytań, ale gdzie się dowiem, jak nie tuataj u ekspertek? ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2010-07-05 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Moderator
|
Cytat:
Nie mam porównania z Inglotem, więc tego Ci nie powiem. Wiem, że są fani i przeciwnicy tej polskiej firmy. Kiedyś należałam do tych pierwszych, teraz zdecydowanie do drugich. Już pomijam fakt że inglot wszystko, nawet siateczki foliowe "ściąga" od MACa. ![]() Do meritum ![]() Trudno powiedzieć, na ile która odsypka starcza, bo to zależy od tego ile ich masz, z jaką częstotliwością robisz makijaż, czym nakładasz, czy używasz bazy itp. itd ![]() ![]() ![]() zależy też do czego ich zamierzasz używać, bo MACowe pigmenty można używać na wiele sposobów ![]() ![]() A jakie zamierzasz zamówić? bo też się często zdarza że ktoś berze nasz "ulubiony" Kichmass i się zawodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() No to tak, używałabym powiedzmy, raz, dwa razy w tygodniu, bo mam mnóstwo innych, paletkowych cieni z wyższej półki, ale M.A.C mnie zaintrygował, a zaczęło się od pędzelków ![]() Najpierw myślałam, zeby wziąc 10 + 2 gratis te próbki, ale nie wiedząc na ile mi starczą ( bałam się, ze te 0,5 ml starczy zaledwie na 3 razy), pomyśłałam o tych większych, z kolei boję się, ze nie trafię w kolor. Większosc jednak ciemnych kolorów, które mnie interesują u Wróbel jest w tej chwili niedostępna, a nie mam pojęcia, jak często ona ma dostawę. Jednak inspirując się Twoją odpowiedzą, chyba wezmę na razie te 12 odsypek, skoro spokojnie na 2 miesiące by starczyło. Bazy używam zawsze. A którym pędzlem najlepiej nakłądac pigmenty? Ja mam macowy 217, reszta to sephora, ingloty, kryolan. Myślałam o kolorkach głównie fioletowych i niebieskich oraz białych z odcieniami, a konkretnie: pink opal, Kichmass, quietly, french fiolet, naval blue, frozen white, dark soul, corn flower, viz a fiolet, deep blue green, vanilla, fairy lite i ewentualnie zamiast któregoś to primary yellow lub teal. Mam brązową tęczówkę. Myślisz, zę to dobry wybór? Może możesz podsunąć jakieś ciekawe typy ewentualnie? W sumie chciałam parę ciemniejszych fioletów, ale niedostępne na ta chwie, ale to mozna przy okazji zamówić. I masz rację - chyba tu zagoszczę na dłuzej ![]() ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2010-07-05 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
jaki pigment polecacie jeszcze do stosowania jako rozświetlacz na kości policzkowe?
#3174 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() przy używaniu raz-dwa razy w tygodniu to spokojnie możesz zamówić więcej kolorków w mniejszych odzypkach. U mnie się też zaczęło od małych odsypek ![]() ![]() Tak btw, mogę Ci zaświadczysz, że jak już dostaniesz te odsypki w swoje ręce to znacznie częściej nż 2-3razy w tygoniu będziesz ich uzywała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dark Soul czy Fairylite mają dodatkowe drobinki brokatu które moga się osypywać podczas nakładania ale od czego jest wacik kosmetyczny ![]() ![]() Z ciemniejszych fioletów bardzo polecam: Grape/Push The Edge (trochę podobne ale nie do końca), Violet (może nie aż tak ciemny ale zdecydowany) albo Deep Purple. Co do tęczówki - nie pomogę niestety bo ja mam niebiesko-szaro-nijakie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ok, na razie daruje sobie Kitchmass skoro tak radzisz, a White Frozen z niebieskim poblaskiem myślisz, ze będzie ok? Fairy Lite też w takim razie odpuscze, tylko co zamiast niego, Nude? Co do ciemniejszych fioletów, to Grape/Push The Edge/Deep Purple nie ma Wróbelek aktualnie dostępnych i dlatego nie mam żadnego na liście ![]()
![]() |
#3176 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Fairylite to jeden z trzech moich ukochanych pigmentów, których niestety już nie ma nigdzie ![]() ![]() Frozen White jest bardzo ładny, choć sądząc po jego fakturze też może się trochę sypać przy nakładaniu. Ale uwierz mi, poradzisz sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale Fairy Lite miała/ma Dominika Wróbel...
![]() |
#3178 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja Kitchmasa użyłam raz nad wewnętrznym kącikiem, niestety podrażnił mi oczy, że o osypaniu nie wspomnę... jakieś kiepskie właściwości przyczepne ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odp. chyba skuszę się wkrótce na vanillę, pozostałe dwa, które wymieniłaś też są śliczne, ale chyba vanilla bardziej neutralna, prawda?
zastanawiam się też mocno nad dwiema szminkami: Shy Girl i Hue, nie miałam okazji przyjrzeć się im na żywo, ale jeśli któraś z Was miała z bimi bliższy kontakt, to będę bardzo wdzięczna za wszelkie relacje ![]()
#3180 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.